LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Plan revitalizacije područja Križnica - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

12.05.2008., ponedjeljak

Plan revitalizacije područja Križnica

Virovitičko – podravski župan, Tomislav Tolušić i tehnički direktor tvrtke HIDROING d.o.o. za projektiranje i inženjering koju je zastupao tehnički direktor Zdenko Tadić, uz nazočnost pročelnika Službe za europske integracije i regionalni razvoj VPŽ Antuna Mihokovića, potpisali su danas ugovor kojim se uređuju međusobna prava i obveze u realizaciji projekta „Plan revitalizacije područja Križnica„.
Prema njemu, Virovitičko – podravska županije se obvezuje da će kao naručitelj platiti naknadu u iznosu od 600.720,00 kuna. Glavni cilj ovog projekta, „Plan revitalizacije područja Križnica“, je revitalizacija posebnog prirodnog okoliša na području Križnice zajedno sa optimiziranjem infrastrukture u ovom izoliranom pograničnom području, te stvaranje prilika za održivi razvoj.
Križnica-naselje preko rijeke Drave
Lokalno stanovništvo koje živi s obje strane granice pripada ciljanoj skupini ovog projekta. Oni će ovim projektom dobiti povoljnije uvjete za život kao i značajne povlastice vezano za komunalne usluge kao rezultat predložene infrastrukture. Plan djelovanja na revitalizaciji prirodnog okoliša će biti izrađen kao dio projekta.
Preliminarna studija izvodivosti s opisom opcija za uspostavljanje komunalne infrastrukture nalazi se u projektu. Plan će poslužiti kao osnova za uvođenje ekonomski isplative i okolišno prihvatljive infrastrukture uključujući generalno poboljšanje ekološkog stanja. Kao rezultat gore navedenog, čitavo područje će biti konkurentno, te će se stvoriti uvjeti za nova radna mjesta.
Na početku izrade projekta izraditi će se pregled ekološkog stanja područja. Ispitati će se područje u pogledu revitalizacije vodnih tokova i dovođenja svježe vode u stari rukavac. Na osnovu ovih analiza potrebno je odrediti tendenciju razvoja situacije na području.
Nakon sumiranja ovih rezultata i rezultata drugih studija uključujući studiju procjene društvenih i ekonomskih faktora na području, potrebno je dati zaključak o željenom ekološkom stanju koje treba postići mjerama revitalizacije.
Indirektno svi rezultati će stvoriti okvir za generalno poboljšanje društvene i ekološke situacije na području Križnice.
Vpž

- 20:51 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.