LOGOpitomača

Općina Pitomača -Festival Podravine i Podravlja-Etno zbirka-FVK Mirko Lauš-UdrugaPING-Pitomi radio-112-Youtube Pitomača 2

Fotogalerija 1.-NOVO Fotogalerija 2.-Vrijeme 7 dana-Vrijeme 3 dana-Vodostaj Drava -radar Bilogora -Komunalno Pitomača -Pošalji mail!

Izašla knjiga "Virovitičanka u Zagrebu" - Pitomača - Blog.hr
najava zlatni klas -VIRTUALNE ŠETNJE- rijeka Drava


ZelenoSrceLogo

najava
prirodaPitomačeUSKORO

povratakPitomače






povratakPitomače
najava

NE mrzim


Pitomača

29.12.2007., subota

Izašla knjiga "Virovitičanka u Zagrebu"

Iz tiska je ovih dana izašla knjiga "Virovitičanka u Zagrebu – vodič za mlade" Sandre Pocrnić Mlakar. Riječ je o zbirci kolumni koje je Sandra objavljivala na stranicama virovitičkog portala Virovitica.net od 22. kolovoza 2005. do 9.veljače 2007. godine. Na 264 stranice otisnuto je 52 priče o, kako kaže autorica, vrijednostima koje je upoznala u rodnom gradu, a koje su joj nedostajale u metropoli. Priče, prožete nostalgičnim sjećanjima na Viroviticu Sandrina djetinjstva i mladosti, iz tjedan u tjedan izazivale su pažnju tisuće posjetitelja Virovitica.neta koji su svoju radost čitanja dijelili s drugim čitateljima komentirajući svaku pojedinu priču na Forumu našeg portala. Ne računajući komentare ispod teksta koje smo uveli pri kraju serijala, na Forumu je zabilježeno 767 komentara koji su pogledani 17.154 puta što je apsolutni rekord portala. Zanimljiviji komentari objavljeni su u knjizi što "Virovitičanku u Zagrebu" čini jedinstvenim štivom u Hrvatskoj – nitko, bar koliko mi znamo, do sada uz svoje tekstove nije objavio i reakcije svojih čitatelja. O prepisci na Forumu Sandra je pisala u priči Rapsodija za solisticu i orkestar.
Knjiga "Virovitičanka u Zagrebu" prva je knjiga u biblioteci Virovitica.net virovitičke nakladničke kuće "Pusa". Knjigu je lektorirala Jasna Kufner, naslovnicu je dizajnirao Roko Idžojtić, a grafička obrada i tisak bila je povjerena virovitičkom "Grafoprojektu". O knjizi su rečenicu-dvije napisali Marko Vid Mlakar, Vladimir Kolesarić, Renato Baretić i Miljenko Jergović i urednik biblioteke Goran Gazdek.
Knjigu možete naručiti SMS-om ili pozivom na broj mobitela 091-510-95-03 ili na adresu goran@virovitica.net.Cijena je 70 kuna, a čitateljima s područja Virovitice knjigu besplatno dostavljamo na kućnu adresu.
Virovitica.net
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Moram priznati da sam čest gost na Forumu Virovitice.neta i imam puno komentara pod nekoliko nickova.Kada je Sandra počela objavljivati svoje kolumne,nije me previše zanimalo kaj neka virovitičanka iz Zagraba misli o tome kako bi mi trebali živjeti u našem kraju.Pa,zašto je otišla u grad ako je život ovdje tako lijep?Ali malo pomalo počeo sam čitati kolumnu i uključivati se u rasprave.Vidi vraga!Žena pametno piše i skuplja u komentarima zanimljive sugovornike s kojima možeš raspravljati.
kolumna Sandre Pocrnić

I tako sam se i ja našao među redovitim čitačima te s nestrpljenjem očekivao svaku novu kolumnu.Skoro da se može reći da smo osnovali fan club "Virovitičanke u Zagrebu".Raspravljali smo,pomalo kritizirali nezin romantičarski pogled na život u našoj sredini,čudili se njezinim prepozitivnim stavovima i idejama koje bi mogli napraviti mladi ljudi,diskutirali o tome kako da popravimo svoju sredinu,kaj da uradimo da nam bude bolje,...

Javljali su se i kritičari pljuvači, ali nisu dugo mogli slijediti tempo pozitivnosti naše ekipe i brzo su se mijenjeli u pojedince s razmišljanjem.Nisu odustajali s rasprave i nestali s Foruma a ni Sandra nije odustala da ih navede na inteligentno razmišljanje i suvisle rečenice.
Promjenila je dosadašnji način komunikacije ljudi s tog Foruma koji je zahvaljujući njoj i njezinoj kolumni postao mjesto gdje se može pametno raspravljati i tražiti riješenje za svaki problem a i predložiti svježe ideje o boljitku života.

Nekako smo svi počeli pozitivnije razmišljati i ne gledati sve crno kao prije.Čak ni crno nije više tako crno ako ga gledaš bistrim pogledom!Jučer sam kupio od Gorana knjigu jer sam jednostavno želio imati kod sebe i to tiskano izdanje kao podsjetnik na te dane provedene u forumskim raspravama.Mada se sve kolumne mogu pročitati i na internetu ali knjiga je knjiga!
kolumna Sandre Pocrnić
Lijepo je vidjeti da te drugi spomenu u svojjima komentarima pa sam se i ja iznenadio da je među njima spomenut i ovaj moj blog (Povratak Pitomače) i da ima nekoliko mojih komentara koji su ušli u tiskano izdanje knjige:).Moj nick u knjizi nije bitan i ne želim ga napisati jer smo i temu zašto se nije bitno predstaviti na internetu prošli u raspravi jedne od Sandrinih kolumni.Dobra su to vremena bila kad je redovito izlazila "Virovitičanka u Zagrebu"!S nestrpljenjem očekujemo "Povratak virovitičanke" i njezine nove tekstove.
Povratak Pitomače

- 11:46 - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

7 riječnih čuda Upoznajte 7 riječnih čuda Hrvatske!
jubitoIZBOR Podravske šoderice - trailer Režiju i scenarij potpisuje Goran Šafarek, kameru Goran Šafarek te koprivnički foto/video dvojac Andrej Bunić i Hrvoje Petrić Film će biti premijerno emitiran u srijedu, 29. svibnja, 18.30. HTV 2
jubitoIZBOR "Srednje Podunavlje - srce europske divljine". Režija, scenarij, tekst i najveći dio snimaka: Goran Šafarek
jubitoIZBOR Ne živi čovjek samo od kruha U spomen Kino klub Slavica i Mirku Laušu (1926.-2005.) Film snimljen 2004.godine. Ideja i realizacija Zdravko Jakupec.
Izmjena UPU Pitomača




Counter2:18.12.2008.