ossimpleljubica

01.05.2009., petak

DOBRI OTAC

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

QuickPost "Kad se Josip probudi, učini kako mu je zapovjedio anđeo Gospodnji : dovede kući ženu svoju. I ona, a da se nije s njom sastao, rodi sina, komu on nadjenu ime Isus."
I tako, Josip bi nagrađen Najvećim od svih na zemlji. Shvaćajući kolika milost ga je pohodila, do svoje smrti je bio ono što mu je nalagala svijest o tome : otac koji je ljubio Dijete odgajajući Ga po Božjem zakonu kojeg zaboravimo odmah nakon što malo, nježno , toplo tijelo privijemo uza se i kažemo : "Najmilije moje dijete..."
Gdje je granica između ljubavi i sebičnosti, želje za dominacijom nad drugim ljudskim bićem? Dokle seže očinska briga koja će usaditi u djecu ono što će ih činiti ljudima, a gdje počinje tlaka? Kad bismo to znali čovječanstvo bi postalo savršeno. Ali nije.
Josip je shvatio da je svako dijete Božji dar. Njegovo znanje o tome da je Isus doista Božji Sin nije mu olakšala roditeljski posao. Naprotiv. Dobio je najvrjedniji dragulj na čuvanje , znajući od početka da ga je Dijete nadmašilo u svemu istoga časa kad je začeto. Ali to ga nije spriječilo da bude čovjek - otac do posljednjeg daha. Dao mu je najbolje od sebe.
A Isus je otišao svojim putem.

Koliko smo mi svjesni toga da su nam djeca "posuđena" i da nemamo nikakvu vlast nad njima, da ljubav koju osjećamo za njih može postati tamnica iz koje možda nikada neće izaći jer neće moći slijediti naše ideje o tome kakav njihov život treba biti? Možemo li pobijediti strah i pustiti ih da odu svojim putem?




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.