ossimpleljubica

22.12.2008., ponedjeljak

INVENTURA



Još se jedna godina odvezla u povijest. Počinjući svaku novu nadamo se boljem.A opet, ma koliko se opirala vremenu i nastojala ostati mlada što duže, iz godine u godinu sve je veći niz uspomena. Pamtim sve duže. Nikad ne izgovorim rečenicu :"Eh, da mi se vratiti u mladost...!" ili nešto slično. Imala sam do sada lijep život, unatoč teškoj bolesti, unatoč najtežem i najdražem križu kojeg živim svakodnevno sa svojim Jedincem, ne bih mijenjala ništa.Kad uzmem u obzir da pored Jedinca imam i Princezu, da sam trpeći kroz bolest pronašla ispod besmislenih naslaga dosadne svakodnevnice i nepotrebnih razmirica, zajedništvo s mojim Suputnikom, onda sam ja bogata, milošću okupana.

Možda bih voljela da je moj stari otac još poživio. Ali otišao je u siječnju, mirno i tiho. Zaklopio je oči i otišao. Učinilo mi se kao da mi nasmiješen maše na odlasku, siguran da mu je njegova ljubav, moja majka, pripravila mjesto otišavši davno prije njega.

Moja draga V. dočekuje treći Božić sama. Kada su njezinog sina odveli anđeli, potvrdilo se da Bog u svoju "vojsku" uzima samo najbolje. Želim vjerovati da to tješi moju V., ali križ njezin je nezamislivo težak. Njezinog Domagoja dočekao je njegov otac, mladi policajac kojeg su mučki ubili '91. u Dalju.

A Luka već pet godina čeka svoje "korake" koje je izgubio u prometnoj nesreći. Svakoga dana na svom blogu piše kako ljubi svoj križ, jer ga je približio Isusu.Možda ga je Bog samo malo zaustavio i dao mu priliku da pogleda u sebe i shvati kako još više ljubiti Ljubav. I dok on u svojim invalidskim kolicima trči nebom, mnogi "trkači" stoje u mjestu misleći da su daleko stigli.

Kad nam Bog otvori vrata našeg vlastitog srca da bismo ga dobro promotrili i napravili u njemu veliko spremanje, često se zaprepastimo nad onim što smo ondje našli, što se sve tamo uselilo, što smo grijali u grudima...Kad sve to uspijemo prepoznati, možemo smatrati da nam je Bog udijelio veliku milost. Samo čisti možemo naći snagu za ići dalje.

I tako, ja ovu godinu završavam u plusu. Imam križ, ali imam i Cirence. Ni sama ne znam što je od to dvoje vrijednije.



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.