eksluzivno: edita majić iza rešetaka!

nedjelja , 26.10.2008.

Image Hosted by ImageShack.us
edita sada, 21.10.2008. avila, španjolska - na dan vičnih zavita...



vi ste siguro čuli da je edita majić bila glumica u kazalištu i na vilmu. ja je pantin po ulogi u vilmu da mi je bit morski pas. tek poslin kad je odlučila napušćat kazalište i vilm i otić u časne, sazna san da je ona iz našega potravlja ali je živila u splitu.
bila je to velika šenzacija kad je jedna tako mlada i šesna glumica odlučila odreć se svitovni užitaka i otić u najteži od sviju crkveni redova a to će reć u bosonoge karmelićanke šta cili život provedu moleći se za nas iza debeli rešetaka ka robijašice božemiprosti.
ko to od nas more razumit pitan ja vas ali i sebe sama.
ni sunca ni miseca ni prijatelja ni roditelja ni rodbine ni pisama ni internjeta ni vilmova ni novina ni kave ni duvana ni smokava ni rogača...
šta ti bi, edita, dite naše, da sve to ostavi i uliže u zatvor, iza rešetaka...
ma jopet kad je vako gledan kroz rešetke na sliki razmišljan o tome šta je zapravo istina.
je li edita iza rešetaka ili smo mi iza rešetaka...
duv sveti šta mi oće pomoć šaplje mi na uvo: ti si iza rešetaka...ti si iza rešetaka...nije ona....



a sad pročitajte šta je moja seja napisala o tomen događaju sa svog odočašća u španjolskoj i vrancuskoj:

Bitno odredište našeg hodočašća bio je karmel u Avili, Karmel bosonogih karmelićanki, gdje se živi po prvotnim pravilima koje je dala sv. Tereza Avilska, a gdje je i s. Edita prije par dana polagala svoje vječne zavjete.
Neposredno nakon svete mise koju je predvodio mjesni biskup imali smo priliku vidjetu s. Editu iza ovih velikih rešetaka. Bijela kruna na glavi i veeeliki osmijeh.
Edita ... nekada glumica a sada ...
Tko je ona sada?
Pitali su to njenog malog nećaka Luku a on je rekao:''Ona je kraljica!''

Misa je bila na španjolskom, ali njene riječi obećanja i predanja svog života Isusu potpuno - čuli smo i na hrvatskom - zahvaljujući voditelju našeg hodočašća a ujedno i Editinom nekadašnjem duhovnom vođi don Josipu Mužiću.
S. Editu se nije moglo vidjeti bez rešetaka. Takva su pravila.
I makar će mnogi reći da im je to nepojmljivo ... (čemu se tako zatvoriti cijeli život?.. ne vidjeti nikad više izlazak sunca... osim ako se možda razboliš pa odeš do bolnice)
Ona zna da to ima itekakvog smisla. (Mariela)




Image Hosted by ImageShack.us





evo šta piše u vikipediji o tomen gradu avili:


Ávila de los Caballeros je grad u Španjolskoj, središte provincije Ávila. Grad se nalazi na 1,117m iznad morske razine i najviše je središte provincije u Španjolskoj. Izgrađen je ravnom vrhu stjenovitog brda. Stare zidine grada sagrađene su od smeđeg granita. Zidine sadrže osamdeset i osam kula i devet ulaza i još se nalaze u odličnom stanju. U gradu se nalazi i gotička katedrala koja svojim izgledom podsjeća više na tvrđavu. Iako je prema predaji sagrađena 1107., vjerojatno je sagrađena u 13. ili 14. stoljeću. Uz katedralu i murski dvorac grad sadrži još mnoštvo zanimljivih povjesnih i kulturnih građevina. U samostanu bosonogih karmelićanki, živjela je sveta Terezija Avilska, a sada je tamo bivša hrvatska glumica Edita Majić.


Image Hosted by ImageShack.us
to van je avila...



i da ne zaboravin, naša se edita ubuduće ima zvat sestra edita marija od križa.
bog neka nan je čuva i barenko dijo njezine radosti zbog blizine njegove neka pošalje sada na nas, s druge strane od rešetaka...


pe-se:slike su od moje sestre i da se niko nije usudijo krastji jer to nije lipo ni pošteno..

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.