Kardinal za nagradu!

subota , 06.09.2008.

Image Hosted by ImageShack.us


Danas je velikogoričanin, dječak iz Potravlja, moj dragi desetipolgodišnji Filip Gašpar, po prvi put sudjelovao u Velikogoričkom zavjetnom pješačkom hodočašću u Mariju Bistricu (zavjet gradskih župa iz vremena Domovinskog rata), Hrvatsko nacionalno svetište.
Do sada je već pješačio Gospi u Sinj, uoči blagdana Velike Gospe kada je s obitelji propješačio zadanih 17-ak kilometara bez problema.
Ovoga puta u pitanju je bilo ravno 43 kilometra (!!!) kolika je razdaljina od Turopoljske metropole do vrata Majke Božje Bistričke!
Za divno čudo, Filip, koji se sam prijavio za put (nismo ga planirali voditi) , nije imao većih problema niti u svladavanju ove maratonske razdaljine!
Za nagradu zbog velikog truda upriličio sam mu, sticajem sretnih okolnosti, slikanje za našim omiljenim kardinalom, nadbiskupom vrhbosanskim, uzoritim Vinkom Puljićem koji je vodio središnju popodnevnu misu za pristigle hodočasnike, njih 2100.
Kardinal Vinko, čovjek koji se istinski i posvema predao obrani interesa napaćenog i obespravljenog hrvatskog puka u susjednoj državi, širokog srca i srdačnog osmijeha rado se odazvao mojoj molbi.
Držim da Filip ni približno nije svjestan s kakvim se duhovnim velikanom i domoljubom imao čast slikati!


Image Hosted by ImageShack.us






Slijedi slideshow za hodočašća.
Da bi vidjeli što je na slici, stavite samo strelicu-kursor na sliku, a u podnožju slike će se pojaviti opis iste.





<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Bez prerada.