hot and powerful


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

rrepetitor@gmail.com
Click here to play Make-A-Word word game, and TRY to score better!

Moja Afrika


Orchestra Baobab

Femi Kuti

Antibalas Afrobeat Orchestra

Angelique Kidjo

Ali Farka Toure

Mali Music

Fela Kuti

Cesaria Evora

Issa Bagayogo

Afro Celt Sound System

Kokolo Ansamble


Linkovi
DAILY
Jahtica
Lara
Siboney
E-kuhinja
Mooshema
Rosemary
RedSandra


WEEKLY
Marisi

MOJBLOG
Makilica
Dr Ubipacijentić
Vanja

PAUZIRAJU:
5 digit disco
Ljuba iz Srbije
Direktor
Shandor
Ateh
Pelagija
Brandnew
Domaćica
Moix
Espadrila
Organizam
Pecista
Mandara

A NA OVE BLOG JOŠ ČEKA:
Harvardlija
Todor
Tetka Joka
Evil Sister
Zoka
Jhumpa Lahiri
Sofija Ranković Jezerce
Koja iz Discipline
Cane iz Partibrejkersa
Srđan Valjarević

26.09.2006., utorak

Post u nastajanju

8:42

Virnula sam napolje. Tacno je onakav dan kad treba ustati, otici do biblioteke, uzeti neku knjigu i u povratku svratiti u prodavnicu po hleb, mleko i eurokrem. I imati 13-14 (korak napred u odnosu na prethodni post). I tako mozak najozbiljnije pošalje taj signal a onda shvati grešku i drekne - jes oblačno ali je i dalje Los Anđeles! Ružan i tužan i do biblioteke se stiže kolima a ne laganom šetnjom. Nema eurokrema!

Budna sam a ne moram to da budem. Ali ipak jesam, you know. A nekad sam bila noćna ptica i nisam mogla da otvorim oči pre dvanaest.

Videćemo šta će biti ovog neplanirano slobodnog dana.


11:43

Razvedrilo se! Sunce na sve strane, šta čovek da radi?

U biblioteci, omg, sve sami homlesi. Prilično smrde. Nisam mogla da nađem ni knjigu ni pisca a nije mi se sedalo za kompjuter pored svih homlesa pa sam se setila Organizmovog saveta da te knjiga nađe kad treba da te nađe pa sam se opustila i tako malo šetala kroz redove polica i sure enough ukaza se Narnia. Obradujem se, uzmem knjigu i zbrišem odatle.

A napolju sunce. Kako da se ubaciš u jesenji fazon onda?
Ide mi se kući.

12:43

Voicemail:

"Darling, hi, listen, I woke up this morning and I was like all, like, it's cloudy, wow, I feel just like that, let this be this really cool cloudy day and I was just getting ready and all and then all of a sudden it was sunny! You know? Sunny! And I was so in the mood for a cloudy day, you know, and then, I know I'm not making sense but I will in a minute, and then I was like, 'okay, what do you do on a sunny day when it's supposed to be cloudy anyway' and then as I was getting in the car, and the radio was on and they said on the radio that Scissor Sisters are in town and that they were givning away these tickets and then they played that song I don't feel like dancing, you know (peva)

Iiiiiiii don't feel like dancing
when the old na-na-na plays,
my heeaaaaaart could take a chance
but my two feet can't find the way,

you know? Anyway, so I thought, that's exactly what you do when it's sunny and it should be cloudy, you play Scissor Sisters. And THEN I thought of you. So give me a call."

No dancing today.

...

Osim možda ovako. E tako se to radi, dancing. Chaiyya forever.

21:56

Omg. Kako meni prolaze dani! Ovo je tragedija, tragedija! Ovaj dan je gotov,nema više tu šta da se kaže. I šta sad? Sutra na posao. I u subotu. I onda u nedelju opet slobodna. Ja živim od slobodnog dana do slobodnog dana a i kad dođe taj i takav dan, ne zna se da li će biti potpuno običan i ništa spec (kao ovaj) ili će biti actual dan u životu. Pa to znači dva dana u nedelji i onda šta bude.

Bedno.

Ne mogu se tako gubiti dani. Idem negde pre nego što počnem da citiram carpe diem ekipu. Ali jedno ću reći - primećujem da mi je tek poneki dan (na poslu ili off) stvarno pravi.

Na jogi je bilo grozno. Gužva i zagušljivo. I plus sva ta stopala, grozno.

22:39

Mada, mogla bih malo i da iskuliram. Mislim, ipak je bio lep dan, iako sam htela oblačno (kao ovaj moj drug Met koji mi je ostavio voicemail), kupila sam neko žuto-crveno cveće, lepo izgleda u vazni na stolu, onda knjiga je OD LI ČNA iako je sto posto dečja i tako i izgleda, tako da suma sumarum, nije bio loš dan at all.

Sad bi mi neki ljudi (znam i koji) sigurno rekli da treba da imam dete i to pa ne bih tražila smisao u životu, ali naravno da nije tako.


- 17:42 - Skuvali ste ribe, gotovo je (22) - Za slucaj da jednom ne bude ni struje ni interneta - #

20.09.2006., srijeda

Nepravda!


(ljubičasto slobodno preskočiti, posledica logoreje, ništa drugo. Boldirano poenta)

Zašto, zašto, ZAŠTO nisam čitala Narniu kad je trebalo?

Kako se to dogodilo? Zašto prokleta Dečja biblioteka nije imala tu knjigu? Sigurno je nije imala inače mi ne bi promakla, pa ja sam jednom uspela da šmugnem u onu sobu iza bibliotekarkinog stola u koju niko nije mogao da uđe a odakle su ponekad izvlačili knjige, i sve sam tamo pregledala, i nije bila nikakva Narnia, ne bi mi to promaklo! A ono sa regularnih polica sam znala napamet. Neke čitala po više puta i nisam pravila nikakvu selekciju (osim što sam sistematski preskakala knjige Zejna Greja i nije mi žao.)

Ne mogu da se načudim. Osećam se prevareno i grozno uskraćeno.

Znam, znam, što je ne bih pročitala sad, ali ne radi se o tome, radi se o tome što bi mi sa nekih 12-14 godina ova knjiga tako dobro legla, omg, koje bi to oduševljenje bilo, pa to bi bio Hari Poter mog detinjstva!

Koja nepravda.

Ne mogu da dođem sebi. Gde se ta knjiga krila?

Mogu da vam kažem da sam ja za C.S. Luisa čula tek kad sam već uveliko studirala književnost (u vreme kad još ni Tolkina nisam čitala, o da, to je druga moja tragedija, Frodo Bagins stigao tek pre nekoliko godina, kakav užasan propust!) i nisam se baš naročito interesovala. Onda više od nekoliko godina (i par života) kasnije vidim da ga Džej Kej Rouling neobično ceni, ali opet ništa. Onda sam večeras gledala Narniu i - omg, zašto, zašto, zašto? Bar dvadeset godina prekasno.

Nesrećna sam.

A provaljujete da sam u fazonu totalnog i neuračunljivog eskapizma, je l da? Pa mislim, blog mi se zove portkey, ej! (ko zna, zna).

A kad se film tek pojavio, sa sve 'The Lion, The Witch and The Wardrobe' na posterima, ja sam mislila da je neka nebuloza. I svaki put tako. Ja mislim jedno, ono nešto drugo. Hari Poter - mislila sam da je neka glupost kad su se svi tako primili. Onda, mogla bih vam sad ređati primere kad bi samo bilo mesta i vremena - uvek ispadne obrnuto. Naročito sa ljudima umem da omanem. Što tu umem da omanem, omg, pa to je neverovatno nešto! Ona dva mean gay guys, ako se ko seća - koja totalna loša procena. Neverovatno nešto. Ali o tome u sledećem postu, trenutno sam zaokupljena ovom pričom oko Narnie.

Film preporučujem, treba li da kažem? Also, vidim da Wiki i jednog i drugog proglašava za potencijalne rasiste, ali kad tako krenu da seckaju i seciraju uvek ispadne rasizam anyway, tako da se ne bih time zamarala. Važna je bajka.



- 08:22 - Skuvali ste ribe, gotovo je (26) - Za slucaj da jednom ne bude ni struje ni interneta - #

14.09.2006., četvrtak

Ludaci!!!

Vidite li ovog lika?


Image Hosted by ImageShack.us

Meni je ovo čist horor. Ho-ror! Šta ako se otkači? Da li se neki od njih već otkačio i odlepršao?

Omg. (Dođe mi da stavim smajlija. I hoću: no)

Naprimer, otkači se i šta li pomisli? Nešto tipa, 'E, j*bem ti život'. Kao, 'kakav sam ludak, hteo da budem astronaut. Eto mi sad, otkačio sam se i mogu samo da molim boga da ovo što kraće potraje. Kad smo već kod boga...' i tako nešto.

Možda imaju neki sistem kad se jedan otkači da ga ostali nekako dovuku nazad. Možda nekim magnetom ili udicom ili tako nešto.

Ja se plašim.

Btw, i totally unrelated (as always), išla sam na jogu - o, da, ovo mi je bio već treći čas - i stajala sam na rukama jedno sekund-dva. Uza zid. Ne znam kako se zove poza, nije neka od onih nešto-nešto-švanasana, možda čak ni nema to fensi sanskrit ime, ali je super.

(nakon brzinskog googlovanja)
Pardon, pardon, ima: Adho Mukha Vrksasana!

I tako. Da li ću ja ikad moći da izvedem ždrala, ever?

Joga je ludilo.

Kako ovi astronauti ovako mogu, ka-ko?

- 08:17 - Skuvali ste ribe, gotovo je (24) - Za slucaj da jednom ne bude ni struje ni interneta - #

06.09.2006., srijeda

Danas sam luda


Ne znam šta hoću.

VESTI

Džapaniz princeza rodi dečaka i svi se obraduju. Prvi dečak u porodici za 40 godina. Naslednik prestola, budući emperor. Velika stvar. Neki lik iz vlade, mogući budući premijer, kaže da stvar podseća na čisto jesenje nebo.

Rodio se dečak. Ma more marš u pičku materinu!!!

Što se mene tiče, to je ta neka druga planeta.

Onda.

U Meksiku posle skoro dva meseca od glasanja (mhmmm), proglase da je pobedio jedan od dvojce. Felipe Kalderon. Dugo se većalo, sud se umešao i odlučio. Gubitnik, Andres Obrador, ne pristaje. Buniće se, ići će do kraja.

Obrador je bolji ali Kalderon bolje zvuči.

I tako, gomila gluposti, naravno. Šta da pišem? Pročitala sam neke pesme, dopale su mi se.

POEZIJA

Svraka

sigurno je rekla: neka me traži i vidi da me
nema

i te oči, i tu ljubav, i taj put sreće

kakve sam usne poljubila i gde i zašto,
zaboravila sam

ali znam da je leto u meni pevalo

like a patient etherised upon a table.


hvala Branko hvala Vladislave hvala Edna hvala TS. Baš ste legende i ja vas obožavam.

- 07:13 - Skuvali ste ribe, gotovo je (42) - Za slucaj da jednom ne bude ni struje ni interneta - #