never give up...
"if you can't fly, then run.
if you can't run, then walk.
if you can't walk, then crawl.
but whatever you do, keep moving..."

ljubav....
nema ništa divnije od ljubavi, mnogi je traže i ne nalaze ju jer na kriva vrata kucaju, tražeći je negdje izvana, a ona je tu u nama i tek kada ju prepoznamo u sebi i kada ju počnemo djeliti moći ćemo primjećivati i onu koja dolazi iz vana, nije lako nekome tko ne osjeća ljubav u sebi pokazati da ona i postoji, nije lako ali možda i nije nemoguće

belive in love:)

nedjelja, 01.01.2006.

tv... zaglupljujuća kutija ...)))

pozdrav!! nadam se da se ne dosađujete previše.. u svakom slučaju nemojte gledati previše TV. Televizori su doista zaglupljujuće kutije, zaključili su novozelandski znanstvenici. Sedam posto djece koja gledaju televiziju manje od jedan sat na dan stječu najviše kvalifikacije u 26. godini. "Djeca koja su malo gledala televiziju imala su najbolje izglede za studij i stjecanje diplome", rekao je istraživač Bob Hancox. Neka su djeca provodila više vremena pred televizorom nego u učionici, a istraživanje je pokazalo da skraćivanje vremena provedenog uz televizor poboljšava rezultate u školi.
Znanstvenici su pratili navike 1037 djece rođene u Dunedinu 1972. i 1973. od njihove pete do 15. godine. Istraživanje je pokazalo da su djeca u prosjeku provodila dva sata ispred televizora, što se još više povećavalo tijekom vikenda. No, više od 20 posto provodilo je pred televizorom više od tri sata svakoga dana. Ta su djeca ostvarila najslabije rezultate u školi. Premda je gledanje televizije u tinejdžerskoj dobi povezano s uspjehom u školi, najveći utjecaj na stupanj obrazovanja ima gledanje televizije u ranijem djetinjstvu. "To pokazuje da pretjerano gledanje televizije u ranom djetinjstvu ima trajno štetan utjecaj na uspjeh u školi", zaključio je Hancox. Studija je pokazala da čak i pametna djeca i ona iz dobro stojećih obitelji koja puno gledaju televiziju rjeđe stječu višu stručnu spremu. Hacox tvrdi da gledanje televizije dovodi do lošeg uspjeha u školi jer djeca ne pišu zadaće, ne ponavljaju i provode pred televizorom vrijeme koje bi provodili u učenju ili čitanju. Televizija je, usto, povezana s poremećajima pažnje i ponašanja, što može utjecati na uspjeh u školi. Ovo je prvo istraživanje koje je pratilo djecu sve do odrasle dobi. Rezultati istraživanja objavljeni su u međunarodnom časopisu Archives of Pediatric and Adolescent Medicine.

- 14:34 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  siječanj, 2006  
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
moj dnevnik... biografije poznatih osoba... komentari svakodnevnih događaje... uživajte:)
.....


Now, what do you own the world?
How do you own disorder
Now somewhere between the sacred silence
Sacred silence and sleep....