POMOZIMO DJECI ŽIVJETI

nedjelja, 14.06.2009.

Pomozimo Leoni Zajšek

Leona Zajšek

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Dugo se čekalo na dijagnozu za 3-godišnju Leonu i ona je konačno postavljena uz pomoć stranih liječnika. Juvenilna mijelomonocitna leukemija. Pogađa jedan posto djece.

Roditelji nisu znali o čemu se radi, a liječnici su im rekli da je ishod neizvjestan. 'Kad saznate da vam dijete boluje od takve teške bolesti, nije vam lako, jer znate da su šanse minimalne', kaže otac. Kemoterapija Leoni ne može pomoći - u obzir dolazi samo presađivanje koštane srži i pravovaljana terapija. Obitelji Zajšek nadu su dali liječnici njemačke klinike, jer u Hrvatskoj, kažu, s ovom vrstom leukemije nemaju iskustva. 'Ona je četvrti slučaj, dva su kobno završila. Adrijan Barić iz Slavonije je liječen, transplantiran u Beču, prije godinu i pol, u Beču, i živ je sva sreća', rekla je Daniela. 'Ta bolest je rijetka, da doktori jednostavno ne znaju kako bi liječili', kaže Damir.

Za tretman u inozemstvu potrebno im je 200 tisuća eura. Nadaju se pomoći donatora, ali i HZZO-a, jer vrijeme curi. 'Njoj se stanje može od danas do sutra drastično promijeniti, tako da nikakva transplantacija, ni bilo što drugo ne dolazi u obzir', rekla je majka. Leona je prije nekoliko dana napunila tek dvije godine. Svijeću na torti ugasila je petogodišnja sestra Lana. Ako bude moguće, učinit će ona za Leonu puno više - donirati joj svoju koštanu srž.


Račun za pomoć
Račun za priloge za Leonino liječenje otvoren je u Zagrebačkoj banci,
žiro račun 2360000-3114646637,
poziv na broj 3114646637,
za uplate iz inozemstva IBANHR6823600003224716810 SWIFT CODE ZABAHR2X

Host unlimited photos at slide.com for FREE!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #