Pokisli pjesnik

26.04.2009., nedjelja

Za one koji me prate.. a da to i ne govore

Molitva

Molitva za vas
prijatelje, koji ste uz mene
Koji ste ovdje
Znam ja dobro vas
da dišete
Iako vas je jako malo,
poznajem trag vašeg pogleda

Molim se za vas
da budete dobro
i da ne zaboravite me..

Molim se za vas,
vječni prijatelji
- 21:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

19.04.2009., nedjelja

Life

Opet ću morati uskoro na svadbu.. kako to mrzim kad moram sam ići na to.. :(
Osjećam se lonely..
- 12:50 - Komentari (4) - Isprintaj - #

13.04.2009., ponedjeljak

Sretan Uskrs svima..

Welcome Home (Sanitarium)

Welcome to where time stands still
No one leaves and no one will

Moon is full, never seems to change
Just labeled mentally deranged
Dream the same thing every night
I see our freedom in my sight

No locked doors, No windows barred
No things to make my brain seem scarred

Sleep my friend and you will see
That dream is my reality
They keep me locked up in this cage
Can't they see it's why my brain says Rage


Sanitarium, leave me be
Sanitarium, just leave me alone

Build my fear of what's out there
And cannot breathe the open air..
- 14:16 - Komentari (8) - Isprintaj - #

10.04.2009., petak

"It is finished" don't you see, the light of the Savouir, inside this MACHINE?Pjesma je u pozadini pa uključite zvučnike ako želite. Tako sam razočaran.. tako sam tužan. Tako sam jadan. Na ovaj prokleti svijet, na ovaj prokleti život bez ljubavi.

Jedino što želim je da netko voli mene.. i da ja volim njega. Svi ljudi me ostavljaju. Kome se god ponadam, sve propadne. Sad sam se vraćao iz grada. Toliko padnem u očaj kad vidim tisuće cura i sve su meni zgodne, a ja nijednu ne mogu imati, ja nijedne nisam vrijedan.. sve me to baci u očaj. Što ih nikada neću upoznati. :(
Prepovučen sam.. premiran kad ne treba. Prema ženskom rodu zauvijek. Sa totalno premalo samopouzdanja. I ne mogu se mijenjati.. koliko god se trudio.. :(( Kad čovjek nešto osjeća.. kako da ubije to, ako to osjeća..

Ja ne upoznajem cure. Stotinu sam pua bio u močvari dok je radila, nikad nisam ni sa jednom ženskom osobom tamo pričao duže od poštenih 5 minuta.. a kamoli nešto više. Kad god priđem ragovor završi prije nego je započeo, sa tim ogavnim ženskim sotonskim rodom koji od svoje plitkoće ne može podnijeti razgovor sa strancem.
Kažu mi da doći će.. doći će.. ali od gdje!!!
Nemam društva, imam jednog prijatelja koji je takav šmokljan da se sve cure klone njega. VJERUJTE MI - on je još gori nego ja. Možda tako ne osjeća kao ja, ali on dosada je prošao 0,0001% sa curama. Biste li vi htjele imati dečka koji nema pravo društvo?
Kako da ih i upoznam bez društva? Ako idem van da upoznam nekog - trebam društvo, sam ne mogu van. A preko interneta?
Kako da uopće upoznajem cure. Preko neta sam ih preko 30 upoznao i ni sa jednom nije uspjela biti oziljna veza.

Pišem pjesme, trudim se svoje srce pokazati svima kakvo je. Svejedno, nisam dovoljno dobar. Uspio sam bio s nekim curama.. vani u 10 godina koliko idem van - 2 puta sam zabrijao. U cijelom jebenom životu koliko izlazim. I prek neta sam imao nešto s nekim curama, znaju neki to ovdje koji me čitaju. I to je to. No nikad ozbiljna veza u životu.

Inženjer sam informatike. Radim posao koji bi običan čovjek trebao 2 godine da nauči kako tek raditi kad sve to prođeš. Svejedno, nisam dovoljno dobar nikome.
Osjećajan sam, otvoren, ISKREN - koliko god mogu biti. Neznam u čemu su to drugi (osim većina u izgledu) bolji od mene? Kakve to oni nevinije ili čak i strastvenije snove sanjaju od mene? Može li mi tko reći? Na ovom usranom svijetu. Svejedno, nisam dovoljno dobar.

Toliko me srce boli da me izjeda.. da želim da mi ga netko sasiječe..da mi uguši ovu dušu do kraja. Da me nešto pregazi da ne moram živjeti ovu USAMLJENOST, ovu TUGU, ovu BOL na ovom usranom svijetu..

Večeras opet idem van. I znam da će opet biti kao i uvijek. U 4 ujutro kad dođem doma ću previše suza zbog previše toga što nisam mogao imati - proliti. I zbog novih odbijanja.

Sjetio sam se danas.. jedne pjesme jednog starog benda.. teksta te pjesme. I onda sam se sjetio kako mi je bilo prije 4 godine - ISTO kao i sada. Isto kao i prije 10 godina.


A ovo sam ja, svim dobrim ljudima, i svim izrodima. Ja svoju DUŠU i svoju I S K R E N O S T za nečije srce neću prodavati neiskrenošću i da ne kažem kako mi je. Tko hoće nek me vidi i osjeti kakav jesam, a kome se ne sviđa nek okrene glavu i nek se gubi sa ovoga bloga ZAUVIJEK.

Bilo

U mojoj luci, nema mora
U njoj čak, nema ni mira
Pusta je, neoprana
Od hladnoće tamnog neba
U toj muci, nema slave
Pogažene sve su trave
I cvijeće, i radosti
Zemaljski je živjeti - i umrijeti
U jednoj vodi, raste sivo
Živo, zaneseno ljudsko bilo


Trunem

Ja trunem
Drvo sam staro, ofucano
Moj korijen je rijedak

Ne vidje previše svjetla u životu

Ja trunem, predubok je korijen
Voda ne može dolje..

Oh pomozi mi, iskopaj me..

Ja trunem.. zemlja mi je svjedok


Vjetar i ptice na grani
su jedina dragost;
jedino neiskvareno, nevino,
koje osjećam

Kada ptica dodirne nebo
A oblak se razmakne
Tamo je put u sve moje snove

Ja trunem, a živo sam truplo
Tada pjevam, staza sam suha;
Oči stranaca me gledaju mukloA i ovo sam ja..tako bar piše za mene.... iako je možda tekst idealistički; i složio bi se sa svime; osim ljubomore..No svejedno, jel tako.. što mi to sve vrijedi sve. Baš NIŠTA.

"Muški Škorpion

Ukoliko ste se zaljubili u škorpiona i strah vas je požude, kupite lijepo kartu za prvi zrakoplov i bježite, jer ako jednom riječju nekog možemo opisati onda je riječ strast sinonim za škorpiona. Strastven je u svemu, u kockanju, šahu, ljubavi, cigaretama, poslu, politici, zapravo čega god se dotakne radi to s nevjerojatnom strašću.
Kad naiđete na tog plutonovca, ovo upozorenje će vam se učiniti kao smiješno i bezvezno. Pitat ćete se kako je moguće da je netko tako miran i kontroliran tako strastven i još opasan. Ha, samo se dajte zavarati. Pod tom sabranošću i naizgled mirnim stavom je vulkanska lava, para i kontrolirani bijes. Naslonite se na užarenu peć i liječit ćete opekline tjednima, naslonite se na škorpiona i liječit ćete srce godinama, a upitno je hoće li ikada zacijeliti. Ako nemate protupožarno odijelo i azbestno srce, manje je opasno igrati se s dinamitom nego s škorpionom. Da možda ste i vi strasna osoba, ali stupnjevi vrućine su različiti na vašu štetu, a u njegovu korist. Kad njegova strast proključa, samo osobe koje znaju svoj termostat postaviti na nulu će moći ukrotiti tu vatru i grijati se na njoj bez opeklina. Ako niste sposobni kontrolirati svoj termostat, radije se udajte za ljubaznu vagu ili emotivnog raka.
Ako ste ipak toliko hrabra da pokušate s tim vražjim plutonovcem da vam barem dam poneki savjet, dobro će vam doći. Već na početku, sigurno ste već osjetili njegovu žaoku i bockanje. Niste sigurna je li djetinjast i plašljiv ili strastven i pokvaren. Nažalost ni jedno ni drugo, a zapravo oboje. Teško ga je pročitati. On je poput kipuće lave koju oslobađa jedna dublja posjekotina. To je na prvi pogled lijepo i romantično, ali jedino ako vi niste na putu potocima te vrele tečnosti. Kad prekipi, maknite se, a toplo preporučujem da ne budete uzrok toj erupciji.
Zbunit će vas dvije stvari kod njega: strast i razum., a majstor je obiju. Škorpion je više nego inteligentan (ukoliko nije došlo do kakve genetske greške), filozofski gleda na svijet i smisao života i u stanju je doći vrlo blizu točnih odgovora. Ako ima neke ciljeve pred sobom, bez problema će preživjeti u goloj sirotinjskoj sobici, ali će se svakako jednom okružiti raskošnošću. Pretjeruje u svemu, u jelu piću, radu i ljubav (naročito u ljubavi jer su stvoreni za nju). Nikad neće u ljubavi biti u neugodnoj situaciji i nesiguran. Čak i oni škorpioni koji izgledaju blago i pitomo su strastveni. Kad padne noć, pretvaraju se u nešto sasvim drugo od mirnog ljubaznog pomalo nespretnog mužića.
Ti muškarci imaju temperament koji ostavlja duboke rane na žrtvama. Kad zamahne svojim smrtonosnim repom, ako ne pogodi žrtvu, pogodi sebe, jer netko mora platiti pa makar to bio i on sam. On jednostavno mora pobijediti. Ako izgubi, nešto u njemu umire, iako to ne pokazuje, pa ga smatraju poštenim i fer sportašem. On je u stanju kontrolirati razočarenje i ljubav. Ako npr. Postoji razlog da ne uđe u neku vezu, iako ludo želi tu osobu, vani će pokazati ledeni mir, dok će u njemu divljati oluja strasti. Njegova navika je i da djevojku pušta u neizvjesnosti sve dok ju za kosu ne odvuče u svoju vlažnu močvaru. No ja nađe se poneki primjerak koji na koljenima isprosi svoju dragu, ali rijetko, rijetko. Vaša prijateljica koja vas svugdje prati mu ne smeta, jer njegova izabranica mora biti oslobođena sumnji i bez mrlje. Podsmjeh i jeftinoću njegova priroda ne podnosi, a naročito ne na račun erotike i njegove izabranice.
Njegova spolnost je zanimljiva. Ide iz krajnosti u krajnost. Ili je razvratan ili je izvrstan svećenik koji zagovara celibat. Češći primjer je da na jednoj strani glumi sveca, a potajno se upušta u perverzne igrice. Svaki škorpion je sam sebi zakon i ne briga ga za zakone koji vladaju oko njega. On daje utisak uglađenog gospodina, ali samo dotle dok se to ne kosi s njegovim interesima. Tad će okrenuti drugu stranu medalje i zanemarit će sva upozorenja supruge, prijatelja ili rodbine. Ali nemojte pobjeći zbog toga. On je jaka osoba, koja ima kvalitete koje su malo zaboravljene u današnje vrijeme a to su poštenje hrabrost i dosljednost. Njemu je samosažaljenje nepoznanica, on zna da mu svijet nije ništa dužan ukoliko to ne zasluži. Kad se sprema nevolja, užitak je gledati škorpiona, jer je on u svom elementu. Dok ostali znakovi gunđaju on se pripremi na borbu bez pogovora i naravno pobjeđuje. Njegova želja da svaku tajnu razriješi i otkrije natjera jezu po kičmi. Kopat će toliko dugo dok ne iskopa, što se ženama baš i ne sviđa uvijek. U prijateljstvu ima visoka mjerila. Kod suprotnog spola mu je dovoljno to što je u stanju cijelu noć plesati i pjevati, a pred zoru se pretvoriti u neumornog ljubavnika. Što još očekujete od partnera? Pažljivost i sposobnost oprosta? E to nećete dobiti, to zaboravite. Zna biti okrutan kad vas kritizira, po mogućnosti javno u prisustvu znanih i neznanih. Prilično sadistički će se podsmjehivati vašim prištićima, kojem kilogramu viška ili nepoznavanju stranih jezika. Preostaje vam jedino da se nasmijete iako vas razdire iznutra. To su njegove neslane šale kojima prikriva svoje prave sklonosti i namjere. Nije sklon ljubakanju na javnim mjestima, to radi kad dođete doma. Vjenčanje će vas malo umiriti i dati vam malo sigurnosti, naravno ako izdržite sve one šale na vaš račun. Vremenom će prestati, ali ako ste mekši tip, te grubosti će ostaviti trajne posljedice na vašoj duševnosti. Nemojte ga pitati kako vam stoji haljina, ako niste sposobni podnijeti sirovu istinu. Ali malo se utješite, bolje i takva istina nego gomila besmislenih laži i šupljih komplimenata.
Ljubomora. Najklizavije područje kod škorpiona. To vam je kao prolazak kroz minsko polje, za koje nemate nacrt i raspored mina. Nemojte ni pomisliti da se poigrate s nekim. Čak i trun koji padne u oko kad prolazi neki nesretnik može biti protumačen kao namigivanje tom jadniku. Reakcije su različite, ali nikako mile i bezazlene. O stvarnoj prevari ne bih ni govorila.
A svoju ljubomoru zaboravite. Pomoći će vam stalno ponavljanje- on voli mene, on je ponosan i neće zamijeniti pravu ljubav za neko tjelesno opuštanje. Ne znam da li će pomoći ta utopija, ali vrijedi pokušati. Donekle imate i pravo, jer bez obzira na privlačnost neke žene, nije podložan laskanju i tipičnim ženskim trikovima na koje padaju drugi znaci.
On je strog otac, koji svoju djecu nauči da cijene prave vrijednosti u životu (malo je mekši do kćeri, pa ga one vrte oko prsta). Naučit će ih da poštuju rad, njega, sebe i autoritete. Za razliku od škorpionki, muškarac vidi i mane svojih potomaka. U stanju je posuditi im novac i naplatiti kamatu, da ih nauči pameti. Ali kad vidi da je dijete u stvarnim problemima, učinit će nemoguće da mu pomogne. U pubertetu se sukobi s djecom, ali ta ista djeca su im zahvalna kad odrastu, zbog svega što su ih naučili. On zna povući granicu između zbilje i šale, a djeca je moraju poštovati. Ma koliko se budu upirali tom autoritetu, klinci će se ipak potajno diviti njegovim stavovima i snazi. Na zatvorenijoj djeci ta strogost zna ostaviti trajne posljedice, tako da se još više povuku u se. U takvim primjerima ga morate upozoriti da se nekada nježnošću i razumijevanjem postiže više nego stalnim treniranjem strogoće. Samo molim vas, servirajte mu to na ukrašenom pladnju, jer vam neće dozvoliti da se miješate u njegovo područje-on je muž vi žena, on se ne miješa u vaše područje, pa nemojte ni vi u njegovo, zna se gdje je kome mjesto. Po njegovoj teoriji postoje vaše, njegove i zajedničke obveze i prava, ne prelazite granicu. Ali bez obzira na to je škorpion prema ženi koja ga razumije privržen i dobar muž, koji joj vraća višestruko ljubav koju dobije. Pokušati shvatiti škorpiona nema smisla, naročito ako se on odluči da ste vi njegova budućnost. Sva vaša izmotavanja će se istopiti pod njegovim vrućim hipnotizirajućim pogledom. Taj magnetizam skoro da možete dotaknuti, tako je stvaran. Opeći će vas jedino ako ste previše ranjivi i osjetljivi, inače će vas grijati dugo, dugo. Djevojčicama nije mjesto uz takvog muškarca, on iziskuje kompletnu ženu koja može podnijeti uzlete do neba i grube padove na zemlju. Držite se za njega čvrsto, široko otvorenih očiju i vidjet ćete nove horizonte koje vide samo hrabri, a strašljivicama ostanu nedostižni. Vidjet ćete prekrasne sunčeve izlaske i još čarobnije zalaske."


Stroj je neki glupa u meni.. Ma dok sam živ disati ću svoju istinu i svoju iskrenost na ovom Živom blogu. I dok sam živ boriti ću se za svoju iskrenost i svoju ljubav. Ma prije će se blog.hr ugasiti nego će Pokisli pjesnik ZAISTA otići sa njega. I svatko tko ovo ČUJE to dobro zna!
- 21:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

09.04.2009., četvrtak

Vani je proljeće, a u meni nikad nije


Tužan sam nekako.. osjećam se.. napušteno.. izgubljeno..

I već se duže tako osjećam.


Mrzim život
Glupi život

Mrzim život
Glupi život


Mrzim život
Glupi život

Mrzim život
Glupi život

Mrzim život
Glupi život

Mrzim život
Glupi život

Mrzim život!
Glupi život!

Bijedni život!!!
Usrani život!!!

- 19:05 - Komentari (4) - Isprintaj - #

03.04.2009., petak

Dyers eve

Zašto meni sunce neće nikako da svane.. svi su me napustili.. i svi me napuštaju.. :(

Toliko se mučim.. toliko se trudim.. na 100 sam strana.. i sve uzalud.. :(

Nitko me ne vidi.. nitko me ne čuje. A ako me tko vidi i čuje; do toga ne mogu, jer je tome srce negdje drugdje.. samo ne kod mene..


"I Can't Remember Anything
Can't Tell If this Is True or Dream
Deep down Inside I Feel to Scream
this Terrible Silence Stops Me
Now That the War Is Through with Me
I'm Waking up I Can Not See
That There's Not Much Left of Me
Nothing Is Real but Pain Now

Hold My Breath as I Wish for Death
Oh Please God,wake Me

Back in the Womb its Much Too Real
in Pumps Life That I must Feel
but Can't Look Forward to Reveal
Look to the Time When I'll Live
Fed Through the Tube That Sticks in Me
Just like a Wartime Novelty
Tied to Machines That Make Me Be
Cut this Life off from Me

Hold My Breath as I Wish for Death

Oh Please God,wake Me"
- 19:36 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< travanj, 2009 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Rujan 2011 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (6)
Ožujak 2009 (8)
Veljača 2009 (4)
Siječanj 2009 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

LINK NA MOJE PJESME


O meni..mojim stavovima, stvarima koje volim ili koje me zaokupljaju. Mjesto gdje otvaram dušu..

Mail: cro_nevermore@yahoo.com
icq: 268-687-732
msn: na mail pitati

Miracle of Holy Fire which happens every year

Pjesme za download:
Sacred Warrior - He Died
Frank Sinatra – My Way
Don McLean - American Pie
Black Sabbath - Neon Knights
King Diamond - Dressed in White

Download albuma benda Nepal (bivši bend blogera http://rockapologetix.blog.hr):
Nepal - Freak Out

Nepal - Freak out - download pojedinačnih pjesama:
1. More Skin
2. In Need
3. My Universe
4. I Wanna Be Free Now
5. Flying Song
6. Pale Driver
7. Not At All
8. Never Let You Go
9. Nowhere To Go

Linkovi

"My name is Jesus. I Am the way."

Isus je osoba kojoj se divim.. kada se ne može naći utjeha, ljudi bi trebali pogledati njegov primjer i shvatiti da Krist je put.

Velike riječi..quotations: EDGAR ALLAN POE

ljepota:
I would define, in brief, the poetry of words as the rhythmical creation of Beauty.

smrt i umiranje:
Thank Heaven! the crisis,
The danger, is past,
And the lingering illness
Is over at last—
And the fever called "living"
Is conquered at last.

snovi:
All that we see or seem
Is but a dream within a dream.

ljubav:
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea,
But we loved with a love that was more than love—
I and my Annabel Lee -
With a love that the winged seraphs of Heaven
Coveted her and me.
(First version published in The New York Tribune on October 9, 1849. This final text, which appeared in Union Magazine in January 1850, is generally assumed to be referring to Poe's 13-year-old wife, Virginia Clemm.)

ljubav:
And this maiden she lived with no other thought
Than to love and be loved by me.

ljubav:
Thou wast that all to me, love,
For which my soul did pine—
A green isle in the sea, love,
A fountain and a shrine.


quotations: CHARLES PIERRE BAUDELAIRE

dobro i zlo:
There are in every man, at every hour, two simultaneous postulations, one towards God, the other towards Satan.

pjesnici:
The poet is like the prince of the clouds,
Who rides out the tempest and laughs at the archer.
But when he is exiled on the ground, amidst the clamour,
His giant's wings prevent him from walking.

poštovanje:
There exist only three beings worthy of respect: the priest, the soldier, the poet. To know, to kill, to create.

Sjedinjene Američke Države:
The United States was nothing but a vast prison house for Poe, within which he moved in a state of feverish imagination, like someone born to breathe a sweeter air.


quotations: HERMANN HESSE

mržnja:
If you hate a person, you hate something in him that is part of yourself. What isn't part of ourselves doesn't disturb us.

znanje:
Knowledge can be communicated but not wisdom.


quotations: STEPHANE MALLARME

poezija:
To name an object is to destroy three-quarters of the pleasure given by a poem, which is gained little by little: to sest it, that is the ideal.


quotations: GERARD DE NERVAL

očaj:
Despair and suicide are the result of certain fatal situations for those who have no faith in immortality, its joys and its sorrows.

melankolija:
I am the darkly shaded, the bereaved, the unconsoled,
The Prince of Aquitaine, with the blasted tower:
My only star is dead, and my star-studded lute
Wears the black sun of melancholy.


quotations: WILLIAM WORDSWORTH

sloboda:
Two voices are there; one is of the sea,
One of the mountains; each a mighty voice:
In both from age to age thou didst rejoice,
They were thy chosen music, Liberty!


quotations: W. B. YEATS

sudbina:
A girl arose that had red mournful lips
And seemed the greatness of the world in tears,
Doomed like Odysseus and the labouring ships
And proud as Priam murdered with his peers.

život i smrt:
Nor law, nor duty bade me fight,
Nor public men, nor cheering crowds, A lonely impulse of delight
Drove to this tumult in the clouds;
I balanced all, brought all to mind,
The years to come seemed waste of breath,
A waste of breath the years behind
In balance with this life, this death.

ljubav:
But I, being poor, have only my dreams;
I have spread my dreams under your feet;
Tread softly because you tread on my dreams.

žrtva:
Too long a sacrifice
Can make a stone of the heart.

vrijeme koje prolazi:
The innocent and the beautiful
Have no enemy but time.

pisci:
If we understand our own minds, and the things that are striving to utter themselves through our minds, we move others, not because we have understood or thought about those others, but because all life has the same root.


quotations: ALFRED TENNYSON

ljubav:
And o'er the hills, and far away
Beyond their utmost purple rim,
Beyond the night, across the day,
Thro' all the world she follow'd him.

riječi:
For words, like Nature, half reveal
And half conceal the Soul within.


quotations: G. K. CHESTERTON

ludilo:
The madman is not the man who has lost his reason. The madman is the man who has lost everything except his reason.

patriotizam:
"My country, right or wrong" is a thing that no patriot would think of saying, except in a desperate case. It is like saying "My mother, drunk or sober."


EDGAR ALLAN POE - ANNABELL LEE
It was many and many a year ago,
In a kingdom by the sea,
That a maiden there lived whom you may know
By the name of Annabel Lee;
And this maiden she lived with no other thought
Than to love and be loved by me.
I was a child and she was a child,
In this kingdom by the sea:
But we loved with a love that was more than love--
I and my Annabel Lee;
With a love that the winged seraphs of heaven
Coveted her and me.
And this was the reason that, long ago,
In this kingdom by the sea,
A wind blew out of a cloud, chilling
My beautiful Annabel Lee;
So that her high-born kinsman came
And bore her away from me,


To shut her up in a sepulchre
In this kingdom by the sea.
The angels, not half so happy in heaven,
Went on envying her and me--
Yes!--that was the reason (as all men know,
In this kingdom by the sea)
That the wind came out of the cloud by night,
Chilling and killing my Annabel Lee.
But our love it was stronger by far than the love
Of those who were older than we--
Of many far wiser than we--
And neither the angels in heaven above,
Nor the demons down under the sea,
Can ever dissever my soul from the soul
Of the beautiful Annabel Lee.
For the moon never beams, without bringing me dreams
Of the beautiful Annabel Lee;
And the stars never rise, but I feel the bright eyes
Of the beautiful Annabel Lee;
And so, all the night-tide, I lie down by the side
Of my darling--my darling--my life and my bride,
In the sepulchre there by the sea,
In her tomb by the sounding sea
CHARLES BAUDELAIRE - EPITAF ZA OSUĐENU KNJIGU

Dobroćudni, mirni čitaoče,
Kome srce trezvenošću bije,
Baci ovu knjigu, vedra nije,
Iz nje sjeta i razvrat se toče.

Ako nisi školovat se htio
Kod Sotone-meštra prepredena-
Za tebe će ostat neshvaćena
Il' ćeš reći da sam mahnit bio.

Ako udes snagu ti je dao
Da zaroniš u ponore zala,
Štuj me, da bi ljubit me znao.

Bolna dušo, dušo radoznala,
Koja tražiš raj svoj, ti me sudi,
Požali me!- il prokleta budi!

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se