Uživanje u harmonijama...

Evo, draga nacijo i naši dragi blogeri, prvo da vam se ispričamo zbog zanemarivanja i ne pisanja naših divno čitkih postova, ali imamo vrlo dobar razlog za takvo kriminalno zlodjelo. Naime, osim što se bavimo blogiranjem imamo i neke druge stvarčice kojima si uveseljavamo život.
Pa se tako bavimo sviranjem instrumenta zvanog violončelo pa je tako upravo taj instrument, usudile bi se reći kriv, za neobjavljivivanje novih postova.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jedna naša draga prijateljica (Crna, tenx) nam je pronašla mnogo nota od takozvanog finskog rockcello ansambla Apocalyptice pa i mi krećemo njihovim stopama i prašimo rock na čelima dan i noć smijeh

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

I tako se mi utapamo u prekrasnim harmonijama apokaliptične muzike, a zaboravismo na vas, ali eto morat ćete se naviknuti jer kad se proslavimo ovakvih izbivanja će biti češće buahahahahahaha bang smijeh

Veliki pozdrav wave

Uživajte u njami i party

31.07.2007. u 21:36 | 19 Komentara | Print | # | ^

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii POBJEDNIK

MILDER DIMENSION

maja i žalac su živili u siromašnoj obitelji. i tak njihovi starci nisu imali dost para da ih uzdržavaju pa su ih otpeljali duboko u pašnjak da ih tam ostave kak bi crkli. no pametni žalac je to čuo noć prije i pripremio se. naždero se nektara i po putu je to bljuvo da ostanu tragovi da se znaju vratit kuć. navečer kad je maja skužila da su ih starci zajebali rekla je:žalac, pa zajebali su nas. a žalac je reko:pa dobro ti jutro jebem ti mater na poganskoj večeri. i tak oni traže izbljuvke meda u nadi da će se vratit kuć. pošto se taj izbljuvak nektara pretvori u med medo brundo je to polizo i otišo na obližnju krušku. kad su skužili da su napravili krug jer su se vratili na isto mjesto gdje su ostala dva otiska guzica gdje su oni sjedili reko je žalac:ajd u kurac izgubili smo se. mora da je susjed brundo polizo moje izbljuvke. a maja na to reče: isuste jebo fuj odvratno. mi smo trebali pratit tvoje izbljuvke? daj se goni marš od mene. i tak su se oni svađali i na kraju potukli. pikali su se svojim žalcima i kad su prestali (ovo ne znaju baš svi, pčelinji otrov je jednak otrovu kobre samo je u malim količinama pa nemre ubit čovjeka) kaže maja u jebote osjećam se ko da me pčela pikla. pošto su se igrom slučaja pikli svaki put u vene osjećali su se drogirano. i tak su se cijelu noć pikali. skužili su da više nemaju šta radit pa su ošli u šumu još dublje i naišli na kuću đe je živila stara baba stršljen. svi su ju zvali vještca i kanibal jer nikak da krepa i hrani se pčelama i drugim stršljenima. imala je kuću od nektara da bi privukla naivne pčele i ostalu živinu. oni sretni počnu lizat med malo jedan drugog i baba stršljen ih pozove unutra. al je žalac skužio svog najboljeg frenda dvornika raskomadanog na stolu. brzo kaže:maja bjež,to je baba stršljen,kanibal i vještica. i oni bris piče se ko budale. obišli su cijelu šumu i tak su došli do svoje kuće. ušli su unutra i vidli tatu i mamu svezane. bili su pripremljeni na njihov povratak pa su se svezali i minirali. no žalac pametan skuži da blefiraju i vidio je mine pod stolcom. maja nije jer ju je još držo onaj otrov. i požurila k njima da ih odveže i zapela je krilom za konac koji je trebao aktivirat mine. žalac ju odma zaustavio tak da ju je držo za krilo dok je ona zapela pa je on kriv. povukao ju je i pobjegli su van, i baš ko u filmu pred eksplozijom i letećim ostacima njihovih staraca. uzdigli su se i gledali kako kuća gori. žalac se zadihan primio za srce jer i vi bi da ste u takvoj situaciji bili. to se vidi na slici. maja zbunjena od otrova gleda koji kurac i kaže:žalac,...pa..oni su se ubili. a žalac: kurvo drogirana ti si ih ubila jer si krilom zapela za žicu koja je aktivirala mine. i tak nisu znali šta da rade pa su se otišli pikat.


Evo i teksta koji nam se najviše svidio, ali bilo ih je još kao npr. Smećarev, Anin, Toksov za Rudeljaka...

Moramo priznati da je ovaj scenarij vrlo maštovit, neobičan, metaforičan i izražen je posebnim stilom pisanja. Bravo! Kako bismo nagradile ovog nadarenog spisatelja, odlučile smo i mi napisati nešto o njemu i njegovom blogu.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ovako vam izgleda blog nagrađenog blogera, pa vas molimo da ga svi posjetite i čestitate mu na izvrsno obavljenom poslu.
Milder dimension je blog na kojem možete saznati zašto pile prelazi cestu, pročitati neki haiku, a vlasnik ovog bloga je pametan mladić koji uči na greškama i fino napreduje.
Nagrada, eto, nije materijalna ali je od srca i mu od srca čestitamo !!! cerek



15.07.2007. u 21:22 | 27 Komentara | Print | # | ^

Što se dogodilo?


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Draga nacijo! hrvatska
Raspisan je natječaj! mah mah mah
Dobro pogledajte našu Pčelicu i njenog prijatelja na sljici i pokušajte otkriti što su ugledali, što se to dogodilo da ih je toliko uplašilo, zbunilo, uznemirilo, što li?
Imate bezbroj mogućnosti, smislite najoriginalniji scenarij za scenu na slici i napišite ga u komentare. Bit ćete nagrađeni, a vidjet ćete kako!
Sretno! Natječaj je otvoren za sve blogere i nakon pojave novih postova.
(pčelica i ivančica)

10.07.2007. u 14:46 | 60 Komentara | Print | # | ^

Sve bi seke ljubile mornare...

Evo mene iz daleka svijeta! Bilo nam je predobro i ja bi još mogla ostati. Ali da počnem iz početka...
Kretalo se u 10 navečer i bus je kasnil. Ali eto, greška je bila na početku, da se ne bi ponovila kasnije. Prvo deset minuta, pa pol sata, pa dva sata, i na kraju smo krenuli u pol 2. Već su i policajci došli vidjeti kaj mi svi tam pred hotelom stojimo po noći. U ta 3-4 sata neki su se smrzli i prehladili, neki ogladnili i pojeli putne sendviče, neki su se napili, neki na živce oboljeli. A zašto je bus kasnio? Valjda zbog popravaka na klimi, očito jer je klima tolko radila da smo se u busu pokrivali s vesticama i trenirkicama. Zbog tog kašnjenja ne stigosmo u San Marino, ali glavno da smo došli na vrijeme na brod. Vozasmo se Italijom. Lepo je tam. Sve je ko po špagi složeno, samo kaj baš nemaju neku plažu. To vam je cesta, gorice, kuruza, more. Skupo je u talijanskim dućanima, ali u Grčkim nije.

Ovako je izgledalo isplovljavanje iz Ankone:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Dođosmo na brod. Na brodu je poprilično besno: smešne kabinice, vani bazenčić, a vjetar puše. U Grčkoj je bilo odlično. Profesori su bili isto odlični, a i mi isto. Niko nije delal probleme, ko se napil, njega smo malo pripazili da se ne ubije ili kome drugome ne naudi.

Evo i romantičnog zalaska sunca na brodu:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Prva noć poslje broda je bila u Kalambaki. To je malo mjesto ispod kamenog čuda zvanog Meteora. Na tom kamenju su samostani i ja sam baš bila u sobi u hotelu s pogledom na Meteore. Zer šn !!!

Pogledajte (ova sljika je sljikana baš na Meteorama, pogled s hotelskog balkona je ipak malo drugačiji):

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Vidjesmo raznog kamenja. Meni osobno se najviše svidje ovaj kamenčić zvan Pupak svijeta:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

A sad malo o Grcima. Općenito u Grčkoj na ulici možete sresti većinom muškarce. Grkinje su doma ili na poslu, ali rjetko koja se šeće. I onda ti muži sjede pred bircom i puštaju nokt na malom prstu pa se okreću za nama i viču: " Very good ! " bang Ali stvarno su pretjerano naporni. Išla sam u jedan restoran jest grčku salatu. Dečko je složil salate sjel s prijateljem na šank i gledal nas kak jedemo, a kad smo plaćale, prijatelj nas priupitaše: " Do you leave today? "
A oni kaj rade na štandu te s ceste vuku da probaš neku majcu ili narukvicu, a ak nekaj kupiš i dođeš opet...Tak je kupila majcu i došla opet. E, deda je procval dok me videl. Taj put sam kupila kipić od onog bacača diska (frizbija). Deda je to snizil s 9 na 3,5 eura, zamotal u novine, salotejp, pa del u zlatnu vrećicu i još sam dobila gratis razglednicu i rukoval se s menom.
Osim tih dedeka, zatvorenih žena i dugonoktnih muževa, u Grčkoj ima mnogo lijepih mladića s kljukastim nosevima koji im odlično stoje. Najbolje smo vidli na Plaki-turskom djelu Atene, kad smo bili u restoranu s tradicionalnim Grčkim programom koji uključuje hranu njami , plesače, pjevače. Vidjeli smo krasne plesače syrtakija, baku koja svira bas gitaru i bilo je fenomenalno. kad smo izašli iz tog restorana, sretosmo nekog crnca koji prodavaše ruže. A kako nismo željeli kupiti, čul je da smo Hrvati i počel urati: "Sisa, pizda, kuraNc". E, da mi je znati ko ga je to naučil !!!

Plesači:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Baka s basom:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

U Ateni smo imali bazen na krovu hotela. To je bilo jako dobro. Noćni život u Ateni?? Bila je subota, ali nismo uspjeli naći neko mjesto, slučajno smo ušli u podzemnu garažu, a naši dječaci su "morali" trčati po pokretnim stepenicam u suprotnom smjeru pa nas policajac istjeraše.

Šou na stepenicama:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Noćni život(???) - ko djeca s kolodvora Zoo:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Zadnje odredište prije povratka brodom je bio Tolo. To je mali grad, mjesto zapravo na obali Egejskog mora u kojem se okupasmo, jer je bilo toplo, a plaža pješćana. Na plaži se bilo i po noći, a u Tolu smo nakupovali suvenira i bilo je jeftinih supermarketa. Tolo ruljz!
Brod za povratak u Italiju je bil još besniji od prvog. Na ovom smo se ljuljali, a Jelkica i ja smo čekale po noći na palubi da svane. Ali je bilo zima, pa si je Jelica uzela dekicu, a recepcionar je rekel da ne može, pa smo se preselile u hodnik. I dok je svitalo, nasral nam se neki oblak, pa smo otišle spavati u kabinu i prespavale doručak. Na brodu smo srele mornara koji se zove Luka i iz Italije je, a poznale smo ga još s prvog broda. Pa nam dečko pričaše o dogodovštinama i putovanjima. Bilo je tih mornara. Svima su ljepe njihove obleke, meni se najviše sviđaju bijele cipele. smijeh

Evo Jelkice s mornarima (i to dva):

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Onda dođosmo u Italiju i vozasmo se do Venecije. Lepo je i tam. Kupili smo si maske i naušnice jer su baš spešl.
Jedan od kanala:

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

U kž dođosmo oko pol 6. Ja sam se čula s mamom u vrbovcu i rekla da smo upravo ušli u Hrvatsku, tak da nejdu po mene. Lepo sam išla doma s Jelkicom, vukle smo torbe na kotače, još sam i kruh kupila za doma, i tak smo se koturale do Šumarije : u torbi zmazani veš, u novčaniku velika praznina, a u mislima sjećanje na najljepši izlet.

(m.p.ivančica)

07.07.2007. u 13:57 | 37 Komentara | Print | # | ^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (3)
Svibanj 2008 (5)
Travanj 2008 (2)
Ožujak 2008 (5)
Veljača 2008 (4)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (4)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (2)
Kolovoz 2007 (5)
Srpanj 2007 (4)
Lipanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Greške dolaze na početku da se ne bi ponovile kasnije!

Urednice ovog bloga (pčelica i ivančica) žele vam dobrodošlicu na ovaj poetičan blog!!mah


Imate ovđe i ajsikju brojčeke

Ivanchitza: 467 799 067
Pchelitza: 427 855 629


Naši poetičari

Blog - da nas nabrzaka na linkove stavite
Krešina Anči
Nix-Twix
Porota-Kž bend u usponu thumbup
Šepa-samo za najhrabrije smokin
Šta ima? - zg-ovski sastav
Toksični, Biohazard, Otrovan ...
Smetlarenje i smetlarsko prigovaranje
Milder dimension - saznajte zakaj je pile prešlo cestu
Crna guja
Rea
Njeni arsenali
Milost još jedan bend cool
bubnjar Trench Mortara (a.k.a. tonkpils) još jedni memoari rock benda
F 20 još jedan Kž bend
Tri vandalistice napadaju
Andy cool
Republika Jerguzovac -povratak velikana...
iLa -napokon nam je i ona došlathumbup

Poezija u nastavcima:

Bolna pesma I

Bili smo srećni, goli i znojavi
kad se njen tata na vratima pojavi.

Bolna pesma II

Ja je bacam u postelju meku
ona urla, a ja dižem dreku,
ona pita zabrinuto šta je,
a ne vidi da mi je-
priklještila jaje.

*ovo su također stihovi Borini. Ovdje želimo zahvaliti teti Danici(od sad Karfiolica)koja nam posudiše Borinu zbirku i kasetu Zločeste dece-te inspirativne medije. Danke šn!*


Ako te netko pita
najgore od svih izdajstava je
kada te izda rođena kita.
Kad nestane potencije
nema egzistencije.

ZLATNI DONATORI BLOGA

Čan-Kaj-Šeks, , Crveni Kmeri Cetinić, Kolibrica Jusić, Kokoš anel, Altamira Furlan, Mu Tant, Mrvice Vukov, Al Spačino, Če Gevara Ženu, Poluotokar Keršovani, Mao Ce-Ce Tung, Če Gevara na kartama, Martin Luther King Kong, Bena Begović, Izidor Kržljavi, Tomas Avala Edison, Gljivo Andrić, Jim Mini Morrison, Veli Jože Smoje, Aja Sofija Loren, Lojze odvezale mi se Peterle, Stepski Vuk Drašković, Lupi Dobrica Čosić, Nadražen Budiša, Big Ben Gurion, Mirko i Slavko Degoricija, Poliester Williams, Dino Rađa Blizance, Silvija Deluks, Deva Peron, Brian De Palma Katalinić, Pedofil Collins, Provalija Sirotanović, Izmišljotina Turner, Mihail Ravnogorbačov, Zoran Ispičutura, Zan Žak Umro, Ivica i Marica Račan, Jugoslaven Letica, Alf Kabiljo, Sad dam sad nedam Husein, Bolivar Mlakar, Catherine De ganz Neuve, Terpeza Kesovija, Lepra Brena, Oliver Twist Mlakar, Paraliza Minelli, Iggy Pop '84, Ralja Bašić, Ana Brbori potočić, Pleh Valensa, Tihi Don Johnson, Reljaša Bašić, Juri Margarin, Vatrostal Lisinski, Kujasmin Stavros, HB Matoš, Dino Krađa, Primož Trubač, Vladimir Nadzor, Briljantin Ujević, Ante Kopanjkota, Maksim Gorki Pelinkovac, Triglav Tolstoj, Mel Gibson Les Paul, Zanosi Končar u stranu, Yoko ono i dsz, Izjedora Dunkankan, Gedoris Dragović, Mao Ce Tang, Kanibal Lucić, Hej Hajle Selasije, Stablo Picasso, sedam zguza umjetnosti, Spray Charles, Ljubo Česić Rolls Rojs, Planina Badrić, Praznina Badrić, Punina Badrić, Alka Kujica

Evo par narodnih zagonetaka za razbistriti mozgovne vijuge:

Cigla je teška kilu i pola cigle.
Koliko je teška cigla?

O gredi visi, o zlu misli.

Što u gori bez mozga laje.

Koji si ako te prestigne drugi?

ovo su rješenja
(*+dvij*e#K!l**e,
**pUsh*%#k@,
=#$J*e"ki#ra,
**%/dr#+u%gI)

Pa gdje je Amerika?
??
John Lennon u filmu A Hard Days Night kaže da se do Amerike lako dođe:
"Kod Grenlanda skrenete lijevo" zubo

Smehote:

Kineska kuhinja:
Ako pas laje, znači da nije dobro kuhan.

Čista znanost:

malo matematike:

ZADATAK 1.:
U razredu je 16 klupa i kraj svake su dva stolca, osim u profesorovoj jedan tapicirani. Vani je 15 stupnjeva, a temperatura u učionici je 23 C. Profesor ispituje već 12 minuta ali nije počeo čim je započeo sat. Ispitao je 5 učenika i podijelio sljedeće ocjene: 2,3,3,5,1. Učenika je manje nego stolaca, a više nego klupa. Zajedno imaju veću masu od mase koju čini preofesor s klupama i svojim tapiciranim stolcem. U učionici gori 7 žarulja što znači da se temperatura povećava jer su upaljene tek u desetoj minuti od početka sata. No kroz prozor koji je otvoren 15 stupnjeva u odnosu na zid zgrade, ulazi vjetar brzinom od 14 km/h. Ako svi učenici sjede i vani je noć, izračunaj za kolko minuta zvoni?

ZADATAK 2.:
Automobil vozi brzinom od 60 km/h. Nakon 2 kilometara jednolične vožnje dolazi na teren napravljen od pjeska gustoće X u kojem gume propadaju na dubinu od 13 cm. Gume su nove, ali su amortizeri neispravni. Prije pjeska, automobil je bio na betonskom terenu poplavljenom vodom visine h=x/2 gdje su se gume namočile. Takve gume ljepe pjesak na pješćanom terenu dugom 400 m gdje automobil vozi 2,8 puta sporije. Nakon pjeska dolazi na travnjak koji je duplo tvrđi. Automobil ubrzava akceleracijom f. Na svaka 2 metra travnjaka su rubnici preko kojih auto prelazi. Prvih 100 metara travnjaka nema rubnika, što znači da negativna akceleracija počinje na 100.metru. Ako je u automobilu ostalo još 7 litara goriva, izračunaj omjer tlaka u gumama i godine proizvodnje.

i fizike:

Teorija o heliocentričnom sustavu:
Bio jednom Nikola Kopernik iz Poljske i gledao je po nebu. Kako je bio bistar mladić, inače katolički kanonik, nije mu trebalo mnogo da shvati da ne vrijedi geocentrični sustav u koji svi vjeruju. Nikola Kopernik je razmišljao i shvatio da se u biti, Zemlja kreće oko Sunca koje stoji u sredini. I napisao je Nikola Kopernik tu svoju tezu papi Pavlu III. a on mu odgovorio: "Nemožeš ti Nikola izmišljati, ako znamo da Zemlja stoji, onda je tako i nikako drugačije. Morat ću da te kaznim jer govoriš takva bogohulja. Nećeš se sinko više bavit astrologijom" I Nikoli Koperniku bilo žao što je išta pokušavao, pa veli on sam sebi: "A je*o me heliocentrični sustav, i ja sam budala što sam Sunce stavio u sredinu, a jesam se opeko." A bilo je vruće iz dana u dan, Nikola svaki dan sve više problema sa Suncem imao. A pošto se nije smio baviti astrologijom, ode on u ljekare i počne se baviti farmacijom, pa mu krene. A bio je Nikola mudar, jer iako mu je papa zabranio da se bavi Suncem, on se i dalje njime bavio. Naime, izmislio on kremu da štiti od Sunca i nazvana je ona Kopertone baš po Nikoli Koperniku.


Ovđe su neke pisme koje imaju veze s rajem smijeh

Eric Clapton - Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven
Would you help me stand
If I saw you in heaven
I'll find my way, through night and day
Cause I know I just can't stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee
Time can break your heart
Have you begging please
Begging please

Beyond the door
There's peace I'm sure.
And I know there'll be no more...
Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Cause I know I don't belong
Here in heaven


Bob Dylan - Knockin' on heaven's door

Mama, take this badge off of me
I can't use it anymore.
It's gettin' dark, too dark for me to see
I feel like I'm knockin' on heaven's door.

Knock, knock, knockin' on heaven's door
Knock, knock, knockin' on heaven's door
Knock, knock, knockin' on heaven's door
Knock, knock, knockin' on heaven's door

Mama, put my guns in the ground
I can't shoot them anymore.
That long black cloud is comin' down
I feel like I'm knockin' on heaven's door.

Knock, knock, knockin' on heaven's door
Knock, knock, knockin' on heaven's door
Knock, knock, knockin' on heaven's door
Knock, knock, knockin' on heaven's door


Led Zeppelin - Stairway to heaven

Theres a lady whos sure
All that glitters is gold
And shes buying a stairway to heaven.
When she gets there she knows
If the stores are all closed
With a word she can get what she came for.
Ooh, ooh, and shes buying a stairway to heaven.

Theres a sign on the wall
But she wants to be sure
cause you know sometimes words have two meanings.
In a tree by the brook
Theres a songbird who sings,
Sometimes all of our thoughts are misgiven.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it makes me wonder.

Theres a feeling I get
When I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.
In my thoughts I have seen
Rings of smoke through the trees,
And the voices of those who standing looking.
Ooh, it makes me wonder,
Ooh, it really makes me wonder.

And its whispered that soon
If we all call the tune
Then the piper will lead us to reason.
And a new day will dawn
For those who stand long
And the forests will echo with laughter.

If theres a bustle in your hedgerow
Dont be alarmed now,
Its just a spring clean for the may queen.
Yes, there are two paths you can go by
But in the long run
Theres still time to change the road youre on.
And it makes me wonder.

Your head is humming and it wont go
In case you dont know,
The pipers calling you to join him,
Dear lady, can you hear the wind blow,
And did you know
Your stairway lies on the whispering wind.

And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.
There walks a lady we all know
Who shines white light and wants to show
How evrything still turns to gold.
And if you listen very hard
The tune will come to you at last.
When all are one and one is all
To be a rock and not to roll.

And shes buying a stairway to heaven.


Alice in Chains - Heaven beside you

Be what you wanna be
See what you came to see
Been what you wanna be
I dont like what I see

Like the coldest winter chill
Heaven beside you... hell within
Like the coldest winter chill
Heaven beside you... hell within
Like the coldest winter will
Heaven beside you... hell within
And you think you have it still, heaven inside you

So theres problems in your life
Thats fucked up, and Im not blind
Im just see through faded, super jaded
And out of my mind

Do what you wanna do
Go out and seek your truth
When Im down and blue
Rather be me than you

Like the coldest winter chill
Heaven beside you... hell within
Like the coldest winter chill
Heaven beside you... hell within
Like the coldest winter will
Heaven beside you... hell within
And you wish you had it still, heaven inside you

So theres problems in your life
Thats fucked up, and Im not blind
Im just see through faded, super jaded
And out of my mind

Like the coldest winter chill
Heaven beside you... hell within
Like the coldest winter chill
Heaven beside you... hell within
Like the coldest winter will
Heaven beside you... hell within
And you know you have it still, heaven inside you

So theres problems in your life
Thats fucked up, but youre not blind
Youre just see through faded, overrated
And out of your mind

I što još reći o raju? U raju je lijepo, al u paklu je ekipa... burninmad


i kišom:

November Rain - Guns N' Roses
When I look into your eyes
I can see a love restrained
But darlin' when I hold you
Don't you know I feel the same

'Cause nothin' lasts forever
And we both know hearts can change
And it's hard to hold a candle
In the cold November rain

We've been through this such a long long time
Just tryin' to kill the pain

But lovers always come and lovers always go
An no one's really sure who's lettin' go today
Walking away

If we could take the time
to lay it on the line
I could rest my head
Just knowin' that you were mine
All mine
So if you want to love me
then darlin' don't refrain
Or I'll just end up walkin'
In the cold November rain


Rain - The Cult

Hot sticky scenes, you know what I mean
Like a desert sun that burns my skin
I've been waiting for her for so long
Open the sky and let her come down
Here comes the rain
Here comes the rain
Here she comes again
Here comes the rain
Hot sticky scenes, you know what I mean
Like a desert sun that burns my skin
I've been waiting for her for so long
Open the sky and let her come down
Here comes the rain
Here comes the rain
Here she comes again
Here comes the rain
I love the rain
I love the rain
Here she comes again
Here comes the rain
Oh, rain
Rain
Rain
Oh, here comes the rain
I love the rain
Well, I love the rain
Here she comes again
I love the rain
Rain
Rain


Rain when I Die - Alice in Chains

Is She Ready To Know My Frustration?
What She Slippin' Inside, Slow Castration
I'm A Riddle So Strong, You Can't Break Me
Did She Come Here To Try, Try To Take Me

Did She Call My Name?
I Think It's Gonna Rain
When I Die

Was It Something I Said, Held Against Me?
Ain't No Life On The Run, Slowly Climbing
Caught In Ice So She Stares, Stares At Nothing
I Can Help Her But Won't, Now She Hates Me

She Won't Let Me Hide
She Don't Want Me To Cry

Will She Keep On The Ground, Trying To Ground Me
Slowly Forgive My Lie, Lying To Save Me
Could She Love Me Again, Or Will She Hate Me
Prob'ly Not, I Know Why, Can't Explain Me


Rain - Beatles

If the rain comes they run and hide their heads.
They might as well be dead.
If the rain comes, if the rain comes.
When the sun shines they slip into the shade
(When the sun shines down.)
And sip their lemonade.
(When the sun shines down.)
When the sun shines, when the sun shines.
Rain, I don't mind.
Shine, the weather's fine.
I can show you that when it starts to rain,
(When the Rain comes down.)
Everything's the same.
(When the Rain comes down.)
I can show you, I can show you.
Rain, I don't mind.
Shine, the weather's fine.
Can you hear me, that when it rains and shines,
(When it Rains and shines.)
It's just a state of mind?
(When it rains and shines.)
Can you hear me, can you hear me?
If the rain comes they run and hide their heads.
sdaeh rieht edih dna nur yeht semoc niar eht fI.
(Rain)
naiR.
(Rain)
enihsnuS.



i novcem:

The Beatles - Can't Buy Me Love Lyrics

(Lennon/McCartney)
Can't buy me love, love
Can't buy me love

I'll buy you a diamond ring my friend if it makes you feel alright
I'll get you anything my friend if it makes you feel alright
Cos I don't care too much for money, and money can't buy me love

I'll give you all I got to give if you say you'll love me too
I may not have a lot to give but what I got I'll give to you
I don't care too much for money, money can't buy me love

Can't buy me love, everybody tells me so
Can't buy me love, no no no, no

Say you don't need no diamond ring and I'll be satisfied
Tell me that you want the kind of thing that money just can't buy
I don't care too much for money, money can't buy me love
Owww

Can't buy me love, everybody tells me so
Can't buy me love, no no no, no

Say you don't need no diamond ring and I'll be satisfied
Tell me that you want the kind of thing that money just can't buy
I don't care too much for money, money can't buy me love

Can't buy me love, love
Can't buy me love



Money
Pink Floyd


Money, get away
Get a good job with more pay and you're okay
Money it's a gas
Grab that cash with both hands and make a stash
New car, caviar, four star daydream,
Think I'll buy me a football team

Money get back
I'm alright Jack keep your hands off my stack.
Money it's a hit
Don't give me that do goody good bullshit
I'm in the hi-fidelity first class travelling set
n I think I need a Lear jet

Money it's a crime
Share it fairly but don't take a slice of my pie
Money so they say
Is the root of all evil today
But if you ask for a rise it's no surprise that they're
giving none away



Abba - Money, Money, Money

I work all night, I work all day, to pay the bills I have to pay
Ain't it sad
And still there never seems to be a single penny left for me
That's too bad
In my dreams I have a plan
If I got me a wealthy man
I wouldn't have to work at all, I'd fool around and have a ball

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
It's a rich man's world

A man like that is hard to find but I can't get him off my mind
Ain't it sad
And if he happens to be free I bet he wouldn't fancy me
That's too bad
So I must leave, I'll have to go
To Las Vegas or Monaco
And win a fortune in a game, my life will never be the same

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
It's a rich man's world

Money, money, money
Must be funny
In the rich man's world
Money, money, money
Always sunny
In the rich man's world
Aha-ahaaa
All the things I could do
If I had a little money
It's a rich man's world


... i ljubavi



Scorpions - Still Loving You

Time, it needs time
To win back your love again.
I will be there, I will be there.

Love, only love
Can bring back your love someday.
I will be there, I will be there.

Fight, babe, I'll fight
To win back your love again.
I will be there, I will be there.

Love, only love
Can break down the walls someday.
I will be there, I will be there.

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Your pride has build a wall, so strong
That I can't get through.
Is there really no chance
To start once again?
I'm loving you.

Try, baby try
To trust in my love again.
I will be there, I will be there.

Love, your love
Just shouldn't be thrown away.
I will be there, I will be there.

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Your pride has build a wall, so strong
That I can't get through.
Is there really no chance
To start once again?

If we'd go again
All the way from the start,
I would try to change
The things that killed our love.

Yes I've hurt your pride, and I know
What you've been through.
You should give me a chance
This can't be the end.

I'm still loving you.
I'm still loving you,
I need your love.
I'm still loving you.
Still loving you, baby...



Whitesnake - Is This Love

I should have known better
Than to let you go alone
It's times like these
I can't make it on my own
Wasted days, and sleepless nights
An' I can't wait to see you again

I find I spend my rime
Waiting on your call
How can I tell you, babe
My back's against the wall
I need you by my side
To tell me it's alright
Cos I don't think I can take anymore

Is this love that I'm feeling
Is this the love that I've been searching for
Is this love or am I dreaming
This must be love
Cos it's really go a hold on me
A hold on me

I can't stop the feeling
I've been this way before
But, with you I've found the key
To open any door
I can feel my love for you
Growing stronger day by day
An' I can't wait too see you again
So I can hold you in my arms

Is this love that I'm feeling
Is this the love that I've been searching for
Is this love or am I dreaming
This must be love
Cos it's really got a hold on me
A hold on me

Is this love that I'm feeling
Is this the love that I've been searching for

Is this love or am I dreaming



Queen - Crazy Little Thing Called Love

This thing called love I just can't handle it
this thing called love I must get round to it
I ain't ready
Crazy little thing called love
This (This Thing) called love
(Called Love)
It cries (Like a baby)
In a cradle all night
It swings (Woo Woo)
It jives (Woo Woo)
It shakes all over like a jelly fish,
I kinda like it
Crazy little thing called love

There goes my baby
She knows how to Rock n' roll
She drives me crazy
She gives me hot and cold fever
Then she leaves me in a cool cool sweat

I gotta be cool relax, get hip
Get on my track's
Take a back seat, hitch-hike
And take a long ride on my motor bike
Until I'm ready
Crazy little thing called love

I gotta be cool relax, get hip
Get on my track's
Take a back seat, hitch-hike
And take a long ride on my motor bike
Until I'm ready (Ready Freddie)
Crazy little thing called love

This thing called love I just can't handle it
this thing called love I must get round to it
I ain't ready
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love
Crazy little thing called love



Led Zeppelin - Since I've Been Loving You

Working from seven to eleven every night,
It really makes life a drag, I don't think that's right.
I've really, really been the best of fools, I did what I could.
'Cause I love you, baby, How I love you, darling, How I love you, baby,
How I love you, girl, little girl.
But baby, Since I've Been Loving You. I'm about to lose my worried mind, oh, yeah.

Everybody trying to tell me that you didn't mean me no good.
I've been trying, Lord, let me tell you, Let me tell you I really did the best I could.
I've been working from seven to eleven every night, I said It kinda makes my life a drag.
Lord, that ain't right...
Since I've Been Loving You, I'm about to lose my worried mind.

Said I've been crying, my tears they fell like rain,
Don't you hear, Don't you hear them falling,
Don't you hear, Don't you hear them falling.

Do you remember mama, when I knocked upon your door?
I said you had the nerve to tell me you didn't want me no more, yeah
I open my front door, hear my back door slam,
You must have one of them new fangled back door man.

I've been working from seven, seven, seven, to eleven every night, It kinda makes my life a drag...
Baby, Since I've Been Loving You, I'm about to lose, I'm about lose to my worried mind.



Kiss - I Was Made For Lovin' You

Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Tonight I wanna give it all to you
In the darkness
Theres so much I wanna do
And tonight I wanna lay it at your feet
cause girl, I was made for you
And girl, you were made for me

I was made for lovin you baby
You were made for lovin me
And I cant get enough of you baby
Can you get enough of me

Tonight I wanna see it in your eyes
Feel the magic
Theres something that drives me wild
And tonight were gonna make it all come true
cause girl, you were made for me
And girl I was made for you

I was made for lovin you baby
You were made for lovin me
And I cant get enough of you baby
Can you get enough of me

I was made for lovin you baby
You were made for lovin me
And I can give it all to you baby
Can you give it all to me

Oh, cant get enough, oh, oh
I cant get enough, oh, oh
I cant get enough
Yeah, ha

Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do, do, do
Do, do, do, do, do, do, do

I was made for lovin you baby
You were made for lovin me
And I cant get enough of you baby
Can you get enough of me

Oh, I was made, you were made
I cant get enough
No, I cant get enough

I was made for lovin you baby
You were made for lovin me
And I cant get enough of you baby
Can you get enough of me

I was made for lovin you baby
You were made for lovin me
And I can give it all to you baby



... i vremenom


Pink Floyd - Time

Ticking away the moments that make up a dull day
You fritter and waste the hours in an offhand way
Kicking around on a piece of ground in your home town
Waiting for someone or something to show you the way

Tired of lying in the sunshine staying home to watch the rain
You are young and life is long and there is time to kill today
And then one day you find ten years have got behind you
No one told you when to run, you missed the starting gun

And you run and you run to catch up with the sun, but it's sinking
Racing around to come up behind you again
The sun is the same in a relative way, but you're older
Shorter of breath and one day closer to death

Every year is getting shorter, never seem to find the time
Plans that either come to naught or half a page of scribbled lines
Hanging on in quiet desperation is the English way
The time has gone, the song is over, thought I'd something more to say

BREATHE REPRISE
Home, home again
I like to be here when I can
When I come home cold and tired
It’s good to warm my bones beside the fire
Far away across the field
The tolling of the iron bell
Calls the faithful to their knees
To hear the softly spoken magic spells.



Deep purple - Child In Time

Sweet child in time you'll see the line
The line that's drawn between the good and the bad
See the blind man shooting at the world
Bullets flying taking toll
If you've been bad, Lord I bet you have
And you've been hit by flying lead
You'd better close your eyes and bow your head
And wait for the ricochet



Let 3 - Dijete u Vremenu

Gledam u tuznu jesenju noc
s pokisle grane lisce otpada
u daljini cujem muziku neku
i pitam sebe, gdje li si sada

Ja svakog dana proklinjem sebe
zasto te drugom prepustih lako
pjevao sam pjesme, nad'o se boljem
i bezbroj puta uz gitaru plak'o

Ref.
Nisi me voljela u ono vrijeme
a ja sam zelio samo jedno
sad kada nismo mi mladi k'o nekada
dodji da ostarimo zajedno

Da li jos pamtis ljubavi moja
kako smo ruze zajedno brali
gdje li si sada mladosti moja
zasto su tebe od mene ukrali

Achtung, Achtung
ein animalischen sex
mit die zwei penzioneren
sport und elegantisch

Oder extravagantisch
atention, atention
für die grosse erektion
liebe Penis, liebe zwei
liebe sex abnormal

Nisi me voljela u ono vrijeme
a ja sam zelio samo jedno

Ref.



Nekoliko pjesama iz europskog i našeg modernizma

Antun Gustav Matoš
Jesenje veče

Olovne i teške snove snivaju
Oblaci nad tamnim gorskim stranama;
Monotone sjene rijekom plivaju,
Žutom rijekom među golim granama.

Iza mokrih njiva magle skrivaju
Kućice i toranj; sunce u ranama
Mre i motri kako mrke bivaju
Vrbe, crneći se crnim vranama.

Sve je mračno, hladno; u prvom sutonu
Tek se slute ceste, dok ne utonu
U daljine slijepe ljudskih nemira.

Samo gordi jablan lisjem suhijem
Šapće o životu mrakom gluhijem,
Kao da je samac usred svemira.


Antun Gustav Matoš
KOD KUĆE

Duša moja čaroban je kraj,
Gdje jablan čuva gnijezda plemića,
Gdje vjetar nosi lipe miris žut
I blage pjesme predvečernji sjaj.
Polje, žubor, brežuljak i gaj
Od tajne boli ko da vječno pate,
Jer tu se rodi Kovačić i Gaj
Taj krasni kraj je Gupčev zavičaj
I krvav uzdisaj.
Propali dvori—ko mjesec po danu!
Stid ih što ih ostavio sin
Oršića hrabrih, starih Keglevića,
A kroz dvorski bršljan, rezedu i krin
Ceri se Jevrejin.
Duša naša zagorski je kraj,
Gdje jadnik kmet se muči zemljom starom
Uz pjesmu tica, kosaca i zvona.
O, monotona naša zvona bona,
Kroz vaše psalme šapće vasiona:
Harum—farum—larum—hedervarum—
Reliquiae reliquiarum!


Charles Baudelaire - Albatros

Dokoni mornari počesto se sjete
Da za razonodu albatrose love,
Kad poput nehajnih suputnika lete
Oko lađa što nad gorkim jazom plove.

Čim, svladani, stanu na daske palube,
Ti kraljevi zraka što jedra oblijeću,
Zbog golemih krila čar krasote gube:
Ko vesla ih vuku i s mukom se kreću.

Gord, snježne bjeline, taj vladar prostranstva
Sad je jadno-ružan, nepodobnost prava:
Hramlje i tetura lišen dostojanstva,
A prosta ga rulja rugom ismjehava.

I pjesnik je sličan tom knezu vidika
Što prkosi buri i strijelcu na brodu
No prognan na zemlju, med soj pakosnika,
Divovska mu krila smetaju u hodu.



Arthur Rimbaud - Samoglasnici

A crno, I rujno, O modro, E bijelo,
U zeleno - evo postanja vam tajnih:
A, dlakavo, crno tijelo muha sjajnih
U mnoštvu što na smrad zujeći je sjelo,

Mrk zaton; E, šator, pare ozarene,
Ledena koplja, bijeli kralji, štitast trepet:
I, grimiz, krv iz usta, smiješak usne lijepe,
Od kajanja kivne ili zanesene;

U, kruzi, božanski srh zelenih mora,
Mir pašnjaka punih stoke i mir bora
Alkemijom utrt u čela široka;

O, čudesna reskost ponajzadnje Trube,
Šutnja gdje se Zviježđa i anđeli gube:
- O, Omega, modri trak Njegova Oka!

Poezija iz hrvatske suvremene književnosti:

Dobriša Cesarić
VAGONAŠI

Geni

Mi stanujemo u vagonu
Što nije nikada na putu.
U jednom kutu nam je krevet,
A kuhinja u drugom kutu.

Tu svaki vagon dimnjak ima,
Željezni, nahereni, tužni.
U ovom kraju stareži i dima
Najljepši dan poružni.

A naša ulica je duga,
Duga,
I čudno ima ime:
Napuštena pruga.

Sve kuće brojeve imadu,
Pa ima ga i naša, bože moj.
Al nema tako velikog u gradu
Ko naš bijeli željeznički broj.

I vrt imade naša kuća;
Ukraj pruge drač,
Da igrajuć se u njem djeca
Zaborave na glad i plač.

U nedjelju kad stane rad,
Eh, onda bijeda pije, pije;
Zapjeva neko hrapavim glasom,
A neko ženu bije.

Alkohol ubija … znamo, o znamo,
Znamo da alkohol škodi,
No rakije, rakije, rakije amo,
Jer utjehe nema u vodi.

Sada je ljeto … veliko, zlatno.
Odoše bogataši iz grada
Da traže odmora po svijetu,
Al mi smo tu, mi roblje rada.

I naše oči dalje gasnu,
I znoje se u radu dlanovi;
Umjesto nas putovahu svijetom
Naši stanovi.

Nedjelja. Tužno. Znamo, o znamo,
Znamo da alkohol škodi,
No rakije, rakije, rakije amo,
Jer utjehe nema u vodi.



Antun Branko Šimić
OPOMENA

Čovječe pazi
da ne ideš malen
ispod zvijezda!

Pusti
da cijelog tebe prođe
blaga svjetlost zvijezda!

Da ni za čim ne žališ
kad se budeš zadnjim pogledima
rastajo od zvijezda!

Na svom koncu
mjesto u prah
prijeđi sav u zvijezde!



Kutak za djevojke ili muškarce smijeh


Eddie Vedder (Pearl Jam)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ian Anderson (Jethro Tull)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jerry Cantrell (Alice in Chains)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Eicca Toppinen (Apocalyptica)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Perttu Kivilaakso (Apocalyptica)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Jim Morrison (The Doors)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Ernesto Che Guevara

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Sid Barret (Pink Floyd)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Layne Staley (Alice in Chains)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Još malo poezije:

Bora Đorđević
Ravnodušan prema plaču

Ravnodušan prema plaču, obožavam ilovaču
Gotova je moja muka, pa se smijem iz sanduka
Oko mene su ustvari, licemjeri i govnari
Svako mi za dušu pije, a znam, lazu drkadžije
Svako ko je tu plakao, poslo bi me u pakao.

Ravnodušan prema plaču i konačno sasvim sam
Obožavam ilovaču, ne može mi ništa šljam.

A gore mi pjevaju popovi i nasljeđuju me lopovi
Šapuću samozvani proroci, upropastiše ga poroci
Dok izjavljuju saučesće, pljuju po meni sve češće i žešće
Na glavu mi stavljaju lovore, drže mi posmrtne govore
Stoka sto laže kako zine, preuveličava moje vrline.

Ravnodušan prema plaču i konačno sasvim sam
Obožavam ilovaču, ne može mi ništa šljam.

Možda nema ko da plače, pa plaćaju narikače
Mnogo sveta, divan sprovod, za pijanku sjajan povod
Ko u svakom dobrom vicu, sreća je na svakom licu
Grobar čeka napojnicu, još po jedna za ubicu
Za presrećnu porodicu i veselu udovicu.

Ravnodušan prema plaču i konačno sasvim sam
Obožavam ilovaču, ne može mi ništa šljam.


Antirasistička pesma
B. Đorđević

Jesu li u crnca
crna krvna zrnca?


Dva dinara, druže
B.Đorđević

Decurliji nasoj smisljasmo imena
voleh je sve vise svaki bozji dan,
ubedih se najzad, to je prava zena,
zajedno smo stedeli za stan,
stedeli za stan.
Sedeo sam tako sam za nasim stolom,
sve sto iole vredi palo je u vodu
opet me je zensko napravilo volom,
igrao sam samo epizodu,
samo epizodu.
Htedoh da zaurlam, strcao sam dole
nisam mogo da izdrzim duze,
socijalni slucaj pred vratima WC-a
rekao je - Dva dinara, druze.
Dva dinara, druze.
- Mala nuzda jedan, a velika dva.
Pogledom ga sasekoh k'o macem.
- Izvinite, molim - Pitao sam ja
- Kolko kosta kad unutra placem?
- Kad unutra placem?



Dvorska budala
B.Đorđević

Dreknu Veliki Gospodar Tvor:
Dajte mi ludu hitno na dvor,
svakom je kralju potrebna luda
kad mesto bubrega prodaje muda!
On je kralj pajaca,
svetla tacka n horizontu,
on je vecito nasmejana faca,
zabava za vojsku na frontu.
On je samo covek od krvi i mesa,
ali cudotvorac koji cini cuda,
on ce biti omiljena blesa,
on ce biti samo nasa dvorska luda.
On ce nasu volju pribliziti svima
to ce biti njegov drustveni zadatak,
on je rodoljub u sluzbi rezima,
Ckalja, Maskim Gorki, Paja Patak.
Veliko, veliko hvala,
necu da budem dvorska budala,
nadjite drugog, ko vas jebe,
ja sam budala samo za sebe.


Nešto pametno:

Kultura spaja ljude. Nekultura ih razdvaja.

Ako čovjek ne mijenja svoje misli ili je veoma, veoma mudar ili budala.

Vino ne opije čovjeka, čovjek se opije sam.

Rana koju ti zada prijatelj nikada ne zaraste.

Ko drugom čorbu kuha, sam u nju pljuje! zubo