valarauko

ponedjeljak, 28.04.2008.

The same old blues...

Vrijeme je za novi, savršeniji post o antifašizmu. Nisam već dugo a moram u pravilnim vremenskim intervalima to izbacivati iz sebe kako bih ostao na razini normalnog ljudskog bića. Dakle, preporučam da pročitate cijeli tekst a onda mi konstruktivno odgovorite. Ne brišem komentare nikada, ali svaki komentar tipa „srbine jebeni četnički“ ili „jebo ti mater komunjaro“ biti će s guštom ignoriran. Ajmo početi.

1-što ja smatram antifašizmom?
Vrlo banalno- svaki pokret protiv fašizma/nacizma/neonacizma/neofašizma/ustaštva. Svaki način borbe protiv jednog od najzadrtijih sistema prošlosti i današnjice. Smatram da je daleko najbolja opcija NEPOLITIČKI ANTIFAŠIZAM, dakle antifašizam koji se ne povezuje uz ikakvu političku opciju. Čista ideja, čista borba- pro ničeg, ali anti-nešto. Jedino takav oblik fašizma u cijelosti i podržavam jer politički fašizam, koliko god pozitivan bio, može imati negativne poslijedice koje na njega ostavlja politika pod kojim se provodi. Naravno nije da ću biti protiv političkog antifašizma samo smatram da je nepolitički af daleko bolja i savršenija opcija. Čak bih ga i nazvao neoantifašizam ali dobro, terminologiju prepustimo onima koji se bave time. I have spoken.

2-zašto se ograđujem od politike?
Zato jer sam ne želim biti sputan nikakvim političkim okovima u provedbi(prije teoretizaciji u mom slučaju) af-a a i jer inače ne vjerujem 100% u nikakvu postojeću političku opciju. Biram manje zlo, ali to nije način kojim ćemo naprijed. No dobro, sveopće je poznato da je af u II.svj.ratu a i dobrih nekoliko desetaka godina poslije bio pod vodstvom Josipa Broza Tita. Trebam naglasiti da ja ne podržavam Tita niti ideju Jugoslavije. Doduše, Tito je imao dobre strane u načinu vladanja svojom državom, ali neizbježne su i negativne strane, pogotovo ubojstva mnogih neistomišljenika. Zbog takvih stvari ja se ograđujem od njega i uopće ga ne želim uvoditi u raspravu kao protuargument meni jer on jednostavno ne stoji. Nisam niti crven, niti komunjara...

3-fašizam i neofašizam u Hrvatskoj.
Fašizam je vjerojatno jedna od bolnijih i definitivno najsramotnija tema iz Hrvatske višestoljetne prošlosti. Uzevši to u obzir neizreciva sramota je to da je hrvatski neo-fašizam jedan od vodećih SVJETSKIH pokreta neonacizma. Odvratno.
Svi znamo tko su bili nositelji fašizma u Hrvatskoj- Ustaše. Ustaše se u današnjoj literaturi vode kako radikalno-desna politička organizacija koja je vršila TERORISTIČKE činove tijekom II.svj.rata. naglasak na terorističke.
Sasvim je razumljiva težnja hrvatskog naroda za slobodom nakon stoljeća gaženja i potlačivanja, tu težnju ja uopće ne ignoriram niti omalovažavam, ali ostvariti ju u obliku NDH je bilo u najmanju ruku BESMISLENO. NDH NIJE bila samostalna,jednostavno nije. Bila je lutkica u rukama stroja Trojnog pakta koji ju je i stvorio. Kojem se Pavelić čmario da bi na kraju dao petama vjetra kad je skužio kakvo sranje slijedi. Dalje, NDH NIJE imala opseg koji se prikazuje na ustaškim slikama. Daleko od toga. To je slika velike Hrvatske, želje koju ja ne držim ništa boljom ili pozitivnijom od velike Srbije. Isti kurac, drugo pakovanje. Bilo kakav radikalni nacionalizam je sranje.
Neofašizam u hrvatskoj je već druga priča. Mulci koji se furaju na domoljublje i ustaše, zadrte seljačine, sveopći raspadajući mentalitet društva koje je u kurcu, sve to proizvodi gorivo za nacionalističke i/ili ustaške ispade. Svako malo je neki zid prekriven grafitom od kojeg mi se bljuje što zbog sadržaja što zbog toga što znam da budala koja ga je napisala nije imala tri čiste da bi se uopće informirala koje gluposti piše. Izraz takvog ustaškog stava je izraz omalovažavanja drugih naroda i vjera. E, vjere,skoro zaboravih. I dok je općeprihvaćeno da svaki veliki ustaša mora biti katolik, nikome nije palo na pamet da Isusovo i Pavelićevo učenje ne da su različita nego nemaju jebenih dodirnih točaka, međusobno su isključiva jebo vas glupe.

4-zato Thompson ima veze sa svime ovime i zašto ga se uvijek proziva?
Stalna tema i stalno klanje. Je li Thompson fašist ili ne? Ovako-kao prvo, Thompson je nekvalitetan glazbenik(zato se i prodaje u Hrvatskoj), sa užasnim glasom i formulaičnim, ispranim, dosadnim ali opet jebeno jeftino-melodičnim instrumentalnim sastavom. Ali to je to, jeftine melodije prodaju njegovu glazbu. I tekstovi,naravno. Tekstovi su druga priča. Tko do sada nije shvatio da Thopson jednostavno prodaje ono što se najviše kupuje, je budala. Dok je bio rat i dok su bilče pot.ratne godine tu su bili tkstovi o ratu, borbi , Hrvatskoj, nacionalizam ,ovo ono...pa je došao Jasenovac-kap koja je prelila čašu. Trenutak kada je shvatio da je pretjerao i to opako-sviranje ustaških pjesama nije nešto što će se tolerirati, pogotovo ne Jasenovac- vjerojatno naodvratnije smeće ikada napisano na našem jeziku. I tada se Thompson „preobratio“. Je kurac-počeo je prodavati ono što se kupuje,opet-vjera(i Hrvatska,naravno). Pitanje ostaje- Zašto on još uvijek(kao miran i staložen vjernik pu ljubavi i tolerancije još uvijek uvijek pjeva antagonističke pjesme pune mržnje kao Anica i Čavoglave?
Zašto još uvijek nosi nadimak po oružju? Mislim, dječja pitanja, ali vrlo bitna. A Za Dom Spremni? Mislim da, to je starohrvatski pozdrav ali svi znamo da stari Hrvati nisu nikome na pameti dok se on koristi. Ne smatram da se Thopson promijenio nego da je samo okrenuo ploču da svira kako javnosti odgovara. A duboko u sebi smatra da bi nam granica trebala biti na Drini kao i većina njegovih fanova koji se slikaju po novinama ponosni na svoja obilježja koja su nanjela patnju milijunima. :patetika:

No eto,ja sam za sad gotov. Crucify me.

28.04.2008. u 23:54 • 7 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



  travanj, 2008 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Free Web Site Counter
Free Web Site Counter