valarauko

četvrtak, 08.05.2008.

post u kojem ja prostituiram svoju recenziju albuma

Iron Maiden – Seventh Son Of A Seventh Son

(recenzija albuma)


Danas, u trenutku kada pišem ovu recenziju, 21 jednu godinu nakon što je snimljen, SSOASS se smatra jednim od kultnih albuma svog žanra i jednim od najboljih albuma svojeg stvaraoca- benda Iron Maiden. Nema mi druge nego pokorno se složiti s tom tvrdnjom. SSOASS je po meni vrh koji je Iron Maiden postigao tijekom svoje 30 i neštogodišnje karijere i do kojeg će se jako teško, skoro pa i nikako moći opet popeti. Ovaj album ima sve što jedan klasičan Maidenovski album treba imati, pa i više. Ovdje nema slabih pjesama, boljka koja inače kronično muči albume Maidena - 4 remek-djela pa 4 osrednje ili loše pjesme. Album je konceptualan pa ga je lakše pratiti kroz priču ( ne namjeravam ju pričati, otkrijte ju sami ako već niste) ,a tu je i element progresivnosti u pjesmama, pogotovo istaknut u Infinite Dreams i The Prophecy se pobrinuo da one ne zaglibe u ponavljanje koje inače zna razoriti neke sasvim solidne pjesme Maidena. Ukratko, album i pjesme teku i veoma se lako upijaju, nema zastajkivanja i perioda na kojima prst leti prema „fast forward“. Također je tekstualni dio dubok i na mahove tjera na razmišljanje.
Na ovom albumu uveden je i jedan novi glazbeni element oko kojeg su se vodile žestoke rasprave u krugovima fanova Iron Maidena- to su klavijature i njihova uloga na ovom albumu. Moje mišljenje je da su klavijature na ovom albumu jedino poboljšale zvuk benda dodajući mu još jedan sloj koji ga ispunjava i povezuje bez da mu išta uzima. To se najjasnije i najljepše vidi na naslovnoj pjesmi Seventh Son Of A Seventh Son i njenom genijalnom, polagano ambijentalnom instrumentalnom djelu koji se polako gradi na klavijaturama, pomalo jezivim gitarama na delay efektu te bildajućim bubnjanjem, na ovom albumu sjajnog, Nicka McBraina prije nego što eksplodira u izvrsnim solažama.
Poseban spomen bi trebalo dati i dvama singlovima s albuma: Can I Play With Madness i The Evil That Men Do. Ova prva je s pravom najuspješniji singl koji su Maideni ikada izdali zahvaljujući prokleto zaraznoj melodiji koja vas jednostavno tjera da ju preslušavate ponovo i ponovo, dok je The Evil That Men Do zaradila trajno mjesto na mom mp3-u zahvaljujući predivnim riječima i isto tako zaraznoj melodiji. Fascinira me da je jedna ovakva pjesma (ako ne ljubavna, onda bar pjesma o ljubavi-postoji razlika J ) našla svoje mjesto u Maidenovoj diskografiji punoj tema o ratovima, smrti, prolaznosti života i sličnom motivskom sivilu i općoj melankoliji. Al ispala je genijalno.
Preostale tri pjesme, Moonchild, The Clairvoyant i Only The Good Die Young su također, bez sumnje , na razini kvalitete kao i ostale samo možda mrvicu melodijski malo manje upečatljive. Zanimljivo je i ponavljanje prvih stihova iz Moonchild (citat) kao zadnjih stihova u Only The Good Die Young kao dokaz nekog ciklusa koji se može opet ponoviti.
Sve u svemu, fascinantan album u kojem ćete garantirano uživati, i iako nije baš tipični tipični Iron Maiden od ga srca preporučujem odmah bok uz bok sa Powerslaveom i Piece Of Mind.

08.05.2008. u 15:28 • 9 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 28.04.2008.

The same old blues...

Vrijeme je za novi, savršeniji post o antifašizmu. Nisam već dugo a moram u pravilnim vremenskim intervalima to izbacivati iz sebe kako bih ostao na razini normalnog ljudskog bića. Dakle, preporučam da pročitate cijeli tekst a onda mi konstruktivno odgovorite. Ne brišem komentare nikada, ali svaki komentar tipa „srbine jebeni četnički“ ili „jebo ti mater komunjaro“ biti će s guštom ignoriran. Ajmo početi.

1-što ja smatram antifašizmom?
Vrlo banalno- svaki pokret protiv fašizma/nacizma/neonacizma/neofašizma/ustaštva. Svaki način borbe protiv jednog od najzadrtijih sistema prošlosti i današnjice. Smatram da je daleko najbolja opcija NEPOLITIČKI ANTIFAŠIZAM, dakle antifašizam koji se ne povezuje uz ikakvu političku opciju. Čista ideja, čista borba- pro ničeg, ali anti-nešto. Jedino takav oblik fašizma u cijelosti i podržavam jer politički fašizam, koliko god pozitivan bio, može imati negativne poslijedice koje na njega ostavlja politika pod kojim se provodi. Naravno nije da ću biti protiv političkog antifašizma samo smatram da je nepolitički af daleko bolja i savršenija opcija. Čak bih ga i nazvao neoantifašizam ali dobro, terminologiju prepustimo onima koji se bave time. I have spoken.

2-zašto se ograđujem od politike?
Zato jer sam ne želim biti sputan nikakvim političkim okovima u provedbi(prije teoretizaciji u mom slučaju) af-a a i jer inače ne vjerujem 100% u nikakvu postojeću političku opciju. Biram manje zlo, ali to nije način kojim ćemo naprijed. No dobro, sveopće je poznato da je af u II.svj.ratu a i dobrih nekoliko desetaka godina poslije bio pod vodstvom Josipa Broza Tita. Trebam naglasiti da ja ne podržavam Tita niti ideju Jugoslavije. Doduše, Tito je imao dobre strane u načinu vladanja svojom državom, ali neizbježne su i negativne strane, pogotovo ubojstva mnogih neistomišljenika. Zbog takvih stvari ja se ograđujem od njega i uopće ga ne želim uvoditi u raspravu kao protuargument meni jer on jednostavno ne stoji. Nisam niti crven, niti komunjara...

3-fašizam i neofašizam u Hrvatskoj.
Fašizam je vjerojatno jedna od bolnijih i definitivno najsramotnija tema iz Hrvatske višestoljetne prošlosti. Uzevši to u obzir neizreciva sramota je to da je hrvatski neo-fašizam jedan od vodećih SVJETSKIH pokreta neonacizma. Odvratno.
Svi znamo tko su bili nositelji fašizma u Hrvatskoj- Ustaše. Ustaše se u današnjoj literaturi vode kako radikalno-desna politička organizacija koja je vršila TERORISTIČKE činove tijekom II.svj.rata. naglasak na terorističke.
Sasvim je razumljiva težnja hrvatskog naroda za slobodom nakon stoljeća gaženja i potlačivanja, tu težnju ja uopće ne ignoriram niti omalovažavam, ali ostvariti ju u obliku NDH je bilo u najmanju ruku BESMISLENO. NDH NIJE bila samostalna,jednostavno nije. Bila je lutkica u rukama stroja Trojnog pakta koji ju je i stvorio. Kojem se Pavelić čmario da bi na kraju dao petama vjetra kad je skužio kakvo sranje slijedi. Dalje, NDH NIJE imala opseg koji se prikazuje na ustaškim slikama. Daleko od toga. To je slika velike Hrvatske, želje koju ja ne držim ništa boljom ili pozitivnijom od velike Srbije. Isti kurac, drugo pakovanje. Bilo kakav radikalni nacionalizam je sranje.
Neofašizam u hrvatskoj je već druga priča. Mulci koji se furaju na domoljublje i ustaše, zadrte seljačine, sveopći raspadajući mentalitet društva koje je u kurcu, sve to proizvodi gorivo za nacionalističke i/ili ustaške ispade. Svako malo je neki zid prekriven grafitom od kojeg mi se bljuje što zbog sadržaja što zbog toga što znam da budala koja ga je napisala nije imala tri čiste da bi se uopće informirala koje gluposti piše. Izraz takvog ustaškog stava je izraz omalovažavanja drugih naroda i vjera. E, vjere,skoro zaboravih. I dok je općeprihvaćeno da svaki veliki ustaša mora biti katolik, nikome nije palo na pamet da Isusovo i Pavelićevo učenje ne da su različita nego nemaju jebenih dodirnih točaka, međusobno su isključiva jebo vas glupe.

4-zato Thompson ima veze sa svime ovime i zašto ga se uvijek proziva?
Stalna tema i stalno klanje. Je li Thompson fašist ili ne? Ovako-kao prvo, Thompson je nekvalitetan glazbenik(zato se i prodaje u Hrvatskoj), sa užasnim glasom i formulaičnim, ispranim, dosadnim ali opet jebeno jeftino-melodičnim instrumentalnim sastavom. Ali to je to, jeftine melodije prodaju njegovu glazbu. I tekstovi,naravno. Tekstovi su druga priča. Tko do sada nije shvatio da Thopson jednostavno prodaje ono što se najviše kupuje, je budala. Dok je bio rat i dok su bilče pot.ratne godine tu su bili tkstovi o ratu, borbi , Hrvatskoj, nacionalizam ,ovo ono...pa je došao Jasenovac-kap koja je prelila čašu. Trenutak kada je shvatio da je pretjerao i to opako-sviranje ustaških pjesama nije nešto što će se tolerirati, pogotovo ne Jasenovac- vjerojatno naodvratnije smeće ikada napisano na našem jeziku. I tada se Thompson „preobratio“. Je kurac-počeo je prodavati ono što se kupuje,opet-vjera(i Hrvatska,naravno). Pitanje ostaje- Zašto on još uvijek(kao miran i staložen vjernik pu ljubavi i tolerancije još uvijek uvijek pjeva antagonističke pjesme pune mržnje kao Anica i Čavoglave?
Zašto još uvijek nosi nadimak po oružju? Mislim, dječja pitanja, ali vrlo bitna. A Za Dom Spremni? Mislim da, to je starohrvatski pozdrav ali svi znamo da stari Hrvati nisu nikome na pameti dok se on koristi. Ne smatram da se Thopson promijenio nego da je samo okrenuo ploču da svira kako javnosti odgovara. A duboko u sebi smatra da bi nam granica trebala biti na Drini kao i većina njegovih fanova koji se slikaju po novinama ponosni na svoja obilježja koja su nanjela patnju milijunima. :patetika:

No eto,ja sam za sad gotov. Crucify me.

28.04.2008. u 23:54 • 7 KomentaraPrint#

subota, 26.04.2008.

moje kontroverzno i šokantno priznanje

počeo sam slušati dimmu borgir...lako ša sam se pred godinu dana zakleo da nikada ikada u ikakvom paralelnom svemiru neću početi slušati black metal...nije u tome stvar...nego,ugl...ja slušam album death cult armageddon i album je fakat solidno djelo glazbene industrije,al eto, s vremenom sam došao do zadnje,bonus pjesme,obrade benda Bathory pod naslovom





















Satan, my master...naughtynaughtynaughty


oh,ne...

Tekst-Satan My Master

I slit my wrists to drain me of my blood
Satan My Master
Up side down I turn the cross of God

Satan My Master
Receive this sacrifice this blood of mine
Satan My Master
I cut into my rotten flesh your signs

Satan My Master
Remember me when judgement day is near
Satan My Master
Take my hand when Armageddon is here




ali znate di je caka?

JA NISAM SOTONIST!!!!

Poanta-prestanite progonite metalce zato jer slušaju bogznašto...to nije bitno...eto...

26.04.2008. u 20:44 • 3 KomentaraPrint#

petak, 25.04.2008.

post di ja stavljam riječi ful zakon pjesama

Nlind Guardian-Nightfall

No sign of life did flicker
In floods of tears she cried
"All hope's lost it can't be undone
They're wasted and gone"

"Save me your speeches
I know (They blinded us all)
What you want
You will take it away from me
Take it and I know for sure
The light she once brought in
Is gone forevermore"

Like sorrowful seaguls they sang
"(We're) lost in the deep shades
The misty cloud brought
(A wailing when beauty was gone
Come take a look at the sky)
Monstrous it covered the shore
Fearful into the unknown"
Quietly it crept in new horror
Insanity reigned
And spilled the first blood
When the old king was slain

[chorus:]
Nightfall
Quietly crept in and changed us all
Nightfall
Quietly crept in and changed us all
Nightfall
Immortal land lies down in agony

"How long shall we
Mourn in the dark
the bliss and the beauty
Will not return
Say farewell to sadness and grief
Though long and hard the road may be"
But even in silence I heard the words
"An oath we shall swear
By the name of the one
Until the world's end
It can't be broken"

Just wondering how
I can still hear these voices inside

The doom of the Noldor drew near

The words of a banished king
"I swear revenge"
Filled with anger aflamed our hearts
Full of hate full of pride
We screamed for revenge

[chorus]

"Vala he is that's what you said
Then your oath's been sworn in vain
(But) freely you came and
You freely shall depart
(So) never trust the northern winds
Never turn your back on friends"

"Oh I'm heir of the high lord!"
"You better don't trust him"
The enemy of mine
Isn't he of your kind and
Finally you may follow me
Farewell
He said

[chorus]

Back to where it all began




opet Blind Guardian- Mirror Mirror

Far, far beyond the island
We dwelt in shades of twilight
Through dread and weary days
Through grief and endless pain

It lies unknown
The land of mine
A hidden gate
To save us from the shadow fall
The lord of water spoke
In the silence
Words of wisdom
I've seen the end of all
Be aware the storm gets closer

[chorus (1):]
Mirror Mirror on the wall
True hope lies beyond the coast
You're a damned kind can't you see
That the winds will change
Mirror Mirror on the wall
True hope lies beyond the coast
You're a damned kind can't you see
That tomorrows bears insanity

Gone's the wisdom
Of a thousand years
A world in fire and chains and fear
Leads me to a place so far
Deep down it lies my secret vision
I better keep it safe

Shall I leave my friends alone
Hidden in my twilight hall
(I) know the world is lost in fire
Sure there is no way to turn it
Back to the old days
Of bliss and cheerful laughter
We're lost in barren lands
Caught in the running flames
Alone
How shall we leave the lost road
Time's getting short so follow me
A leader's task so clearly
To find a path out of the dark

[chorus (2):]
Mirror Mirror on the wall
True hope lies beyond the coast
You're a damned kind can't you see
That the winds will change
Mirror Mirror on the wall
True hope lies beyond the coast
You're a damned kind can't you see
That the winds will change

Even though
The storm calmed down
The bitter end
Is just a matter of time

Shall we dare the dragon
Merciless he's poisoning our hearts
Our hearts

How shall we leave the lost road
Time's getting short so follow me
A leader's task so clearly
To find a path out of the dark

[chorus (2)]


Dragonforce-Through The Fire And The Flames

On a cold winter morning, in the time before the light
In flames of death's eternal reign we ride towards the fight
When the darkness has fallen down, and the times are tough all right
The sound of evil laughter falls around the world tonight

Fighting hard, fighting on for the steel, through the wastelands evermore
The scattered souls will feel the hell bodies wasted on the shores
On the blackest plains in hell's domain, we watch them as we go
In fire and pain, and once again we know

So now we fly ever free
We're free before the thunderstorm
On towards the wilderness our quest carries on
Far beyond the sundown, far beyond the moonlight
Deep inside our hearts and all our souls

[Chorus:]
So far away we wait for the day
For the light source so wasted and gone
We feel the pain of a lifetime lost in a thousand days
Through the fire and the flames we carry on

As the red day is dawning
And the lightning cracks the sky
They'll raise their hands to the heavens above
With resentment in their eyes
Running back from the mid-morning light
There's a burning in my heart
We're banished from a time in a fallen land
To a life beyond the stars

In your darkest dreams see to believe
Our destiny is time
And endlessly we'll all be free tonight

And on the wings of a dream, so far beyond reality
All alone in desperation, now the time has gone
Lost inside you'll never find, lost within my own mind
Day after day this misery must go on

[Chorus]

[Solos: Twin/Sam/Twin/Herman/Twin/Herman/Sam/Herman/Sam]

Now here we stand with their blood on our hands
We fought so hard now can we understand
I'll break the seal of this curse if I possibly can
For freedom of every man

[Chorus]




Iron Maiden-For The Greater Good of God

Are you a man of peace
Or man of holy war
Too many sides to you
Don't know wich anymore
So many full of life
But also filled with pain
Don't know just how many
Will live to breathe again

A life that's made to breath
destruction or defense
A mind that's vain corruption
bad or good intent
A wolf in sheep's clothing
Or saintly or sinner
Or some that would believe
A holy war winner

They fire off many shots
and many parting blows
Their actions beyond a reasoning
only god would know
And as he lies in heaven
or it could be in hell
I feel he's somewhere here
or looking from below
But I don't know, I don't know

Please tell me now what life is
Please tell me now what love is
Well tell me now what war is
Again tell me what life is

More pain and misery in the history of mankind
Sometimes it seems more like
the blind leading the blind
It brings upon us more of famine,death and war
You know religion has a lot to answer for

Please tell me now what life is
Please tell me now what love is
Well tell me now what war is
Again tell me what life is

And as they search to find the bodies in the sand
They find it's ashes that are
scattered across the land
And as their spirits seem to whistle on the wind
A shot is fired somewhere another war begins

And all because of it you'd think
that we would learn
But still the body count the city fires burn
Somewhere there's someone dying
in a foreign land
Meanwhile the world is crying stupidity of man
Tell me why, tell me why

Please tell me now what life is
Please tell me now what love is
Well tell me now what war is
Again tell me what life is

Please tell me now what life is
Please tell me now what love is
Well tell me now what war is
Again tell me what life is

For the greater good of God

Please tell me now what life is
Please tell me now what love is
Well tell me now what war is
Again tell me what life is

Please tell me now what life is
Please tell me now what love is
Well tell me now what war is
Again tell me what life is




For the greater good of God

He gave his life for us he fell upon the cross
To die for all of those who never mourn his loss
It wasn't meant for us to feel the pain again
Tell me why, tell me why



I za kraj,remek djelo hrvatskog pisanja pjesama...najjebenije riječi balkana...go Mile

Hladno Pivo-Sreća

Kako ne bi okolo gledali
niz ulice su nam poredali
velike slike u boji na kojima točno stoji
kako izgleda sreća kad se uveća
a mi svakoga jutra kao vojnici idemo
po svoje mjesto na slici

sreća u braku ima mamu i tatu
i zdrave zube na jumbo plakatu
to je bijela suprugova žena
koja koristi pravi deterdžent
za uredni i čisti ambijent

pod neonom hipermarketa
gdje nasmijana lica guraju kolica
u naručju jeftinijeg svijeta
tamo nas čeka,tebe i mene
blistava sreća u pola cijene

što nam treba u životu
za tu sreću,pa na stotu?
jedan klik u photoshopu
i već smo spremni za Europu

Kako nebi okolo gledali
niz ulice su nam poredali
velike slike u boji na kojim točno stoji
kako izgleda sreća kad se uveća

25.04.2008. u 19:49 • 1 KomentaraPrint#

srijeda, 23.04.2008.

bezobrazan i blasfemičan post

10 razloga zašto je pivo bolje od Isusa



1.Ako ste posvetili svoj život pivu postoje
grupe koje mogu da vam pomognu
da prestanete.

2.Uvjek možete dokazati da pivo postoji.

3.Pivske etikete vas ne lažu.

4.Ne morate čekati više od 2000 godina
na drugo pivo.

5.Niko nikad nije spaljen na lomači,obješen
ili mučen zbog toga što voli drugačije pivo.

6.Kad imate pivo u ruci, vi ne kucate ljudima na vrata
pokušavajući da im ga uvalite.

7.Ljude koji ne umiju da misle ne prisiljavaju
da uzmu pivo.

8.Pivo nikad nije uzrokovalo rat.

9.Pivo vam ne određuje kako da upražnjavate
sex.

10.Niko vas neće ubiti zato što ne pijete pivo.

EDIT: Ah, i ja sam ljudsko biće sa svim svojim nedostatcima i pozitivnostima. I imam ego...zato sam instalirao site counter...da se zna koliko ljudi je bacilo oko na moj blog...ako rezultati budu sramotni, budite bez brige-dvolično ću ga maknuti.

23.04.2008. u 21:20 • 21 KomentaraPrint#

subota, 19.04.2008.

ovo je malo stariji tekst,al eto..."gledam i ne vjerujem"

Oke...4 i pol ujutro je...i meni se ful ne spava i čekam da mi vip registrira u sustavu moj novi 7.2 Gbit/s wireless modem i gledam Oprah show. Da, gledam Oprah show jer nije baš neki izbor u 4 ujutro na 5 kanala tv-a. Jebiga, life sucks and then you die. Ugl,gledam i ne vjerujem...emisija je o nekim amerikancima koji imaju financijskih problema pa se jave opri i nekoj emancipiranoj, karizmatičnoj i nadasve savršenoj financijskoj stručnjakinji da ih izvuče iz sranja. I tako u emisiju dođe mladi bračni par koji čeka dijete (da,ameri su) koji ima citiram: „jako velike financijske probleme“ iz kojih se očito nisu sposobni sami izvuć...sad si ja mislim,jebote žena trudna,muž nezaposlen,garant imaju dugove,kamate i kamatu na kamate na kvadrat,jadni su bijedni i ne mogu se izvuć...ali,neočekivani obrat nastaje početkom njihove jadikovke u filmiću... Stvari stoje ovako- žena je u visokom stupnju trudnoće,a muž ne (ahahaha,baš sam duhovit), OBOJE rade i zarađuju zajedno 150 000 američkih novaca na godinu(da,puno je)!!! Ali-imaju studentski dug (nemam pojma kakav je taj,al nije tolko strašan kao običan jer ima studentske olakšice,valjda su ga digli dok su još studirali) od cca 200 000 novaca i dug na kartici od 60 000 novaca. Žive u centru New faking Yorka, žena vozi neki sasvim solidan auto a muž vozi PILU OD AUTA!!! To je njegova bebica,kaže on...lik obožava filmove i ima kolekciju od 900 ORIGINAL devedeja i plazma televizor veličine mog ormara(hiperbola bat ju get da pojnjt)... žena ima masu jebenih Gucci, Armani, Versace, *ubaci fancy modnu marku(talijansku)* cipela i isto toliko jebenih torbica...o odjeći da ne pričamo...ako im je tv veličine mog ormara onda možete zamisliti koliki im je ormar...da,velik je...da ne spomenemo da torbice i cipele kupuju kešom a koljevku na odgodu i slične pizdarije...samo ne znam od čega će kupiti lijes kad ih strefi srčani udar (da ,debeli su)... lika zovu svaki dan po 7 puta ovi iz te banke koja mu je dala studentski zajam, a lik se ne javlja...bravo amerikanče,možda pomisle da si crknuo pa te prestanu zvat ,jelda? Ljudi očekuju bebu a voze auto od najmanje 100 000 dolara(ovaj drugi auto im neću predbacivati iako im ni on nije pretjerano potreban) i imaju pokretne imovine koja se lako proda u neograničenim količinama...a kukaju da nemaju para...
I njima treba jebeni FINANCIJSKI STRUČNJAK da bi im rekao da prodaju auto od 100 000(najmanje) dolara, 900 dvd-a(recimo da svaki polovno na e-bayu vrijedi oko 10 dolara) ,plazmu od toliko para da ja do toliko ne znam brojati i JEBENU NEUKUSNO OGROMNU MASU torbica i cipela...degutantno... mislim,koji vam je kurac ljudi, dajte malo mozga u glavu...ono,najbolje od svega mi je to što se žena u filmiću još HVALI da je jučer kupila Guccijevu torbicu veličine 2 mobitela k750i za 1200 dolara...ne znam kako da naglasim ovaj broj >>>>>>>>>>>>>>>>>>1200<<<<<<<<<<<<<<<<<< jedna torbica...jedna...1...alo...moja frendica ide okolo sa pederušom, lol...majke mi ja bih te ljude tukao...onako,tukao bi ih dan i noć sa drvenim štapom...dobro ženu ne bih jer je trudna,al čim rodi i nju bih izmlatio...i dijete bih dao nekom pametnom da ne živi sa tim kretenima...majko mila pa to nije za vjerovati...sam bih sebe najradije ozlijedio jer sam uopće gledao tu debilanu...imam ožiljke na mozgu od toga...i da, eufemiziram...mislim,ja koji kurca ne znam o životu i baratanju novcem i koji spizdim 150 od 200 kuna za hranu koje dobivam tjedno na kave, alkohol i pekare u 2 dana i onda se snalazim kako znam i umijem ostatak tjedna ne bih radio te gluposti...ne znam šta više reć...ovo je neizrecivo...


19.04.2008. u 19:55 • 15 KomentaraPrint#

četvrtak, 17.04.2008.

I won't take part in your damned faith


Neću gubiti puno vremena na ovo. Long story short- Bog ne postoji. Točka. Nikakav bog, nikakav oblik istog, svjesni, apstraktni ili neki drugi. Prosječni vjernik ne može razumjeti koncepciju ovakvog razmišljanja, al dobro. Ljudi žive već dugi niz godina. Jako dugi. Milijuni godina su u pitanju. Milijun je jako veliki broj. U tih jako-velik-broj godina ljudi su štovali isto jako velik broj Bogova. Na tisuće i tisuće božanstava. Zašto? Jako dobro pitanje. Koliko je dobro ,toliko je i jednostavno. Zato jer su bili glupi. Bez uvrede, ljudi su nekada bili stvarni glupi za današnje pojmove(o čemu mi uopće pričamo, još uvijek su glupi). Uvijek sam govorio da stvari treba iskasapiti i raščlaniti na najjednostavnije djelove, pa ću tako i sada postupiti.
Stavite se u situaciju da živite pred nekih 30 000 godina. U špilji ste, hladno vam je za popizditi, zagrnuti ste životinjskom kožom a vani dere vjetar i zima je. Jeste zamislili? Ako niste pričekajte pola noći, počnite ovo čitati i otvorite prozor. Za veći učinak otuširajte se prije toga i sjednite u sobu s otvorenim prozorom sasvim goli. Bilo bi pogodnije da nije polovica 4. mjeseca al eto, moramo se snaći s onim što imamo. Jeste? Čestitam vam, otprilike znate kako se osjećao pračovjek kada mu je bilo hladno. Ako ste i gladni to je samo plus za veći dojam. Uglavnom, pračovjek u tom trenutku nije znao za vatru. Nije znao kurca a kamoli za vatru. No ajmo samo zamisliti da je dobio neki neimenovani, nebitni poticaj da izađe iz zaklona špilje vani na čistinu. Oke, vani ste, hladno vam je za popizdit i gladni ste. Super. I sada ajmo samo zamisliti da je grunuo grom i da je munja opičila stablo nedaleko od vas. Usrali ste se ko nikada u životu i pobjegli natrag u špilju jer tada jednostavno niste znali da je munja jednostavno pražnjenje iona u atmosferi koje koliko god geeky zvučalo vas svejedno može pretvoriti u večeru nekom sabljastozubom tigru. Jeste se usrali od straha? Jeste? Dobro. Bravo. Osjećate se kao pračovjek nakon udara groma. Čestitam vam. Mora da je nevjerojatno iskustvo. Uglavnom, pračovjeku koji ne zna za zakone fizike i kemije umješane u ovaj slučaj nema baš objašnjenja tko je napravio veliko svjetlo koje je jako glasno. Mora da je netko jako, jako snažan napravio to glasno svjetlo. Jel još uvijek zamišljate sebe u poziciji pračovjeka? Jel imate u glavi njegov mentalni sklop? Imate? Divno. Čestitam vam, svjedočili ste rađanju prvog ikada božanstva. Boga koji je kasnije postao vrhovno božanstvo mnogobrojnih panteona, boga munje. Zeus. Perun. Bog. Svjedočili ste rađanju jedne od najvećih zabluda ljudske rase koja je nastala čisto iz ljudskog nepoznavanja prirode i kasnije, svojim razvojem dovela do religija, i na kraju monoteizma- kako smo od finskih i ostalih narodnih legendi došli razvitkom i jako bujnom maštom do Gospodara Prstenova tako smo od stvaratelja glasnog svjetla došli do Boga- vrhovnog stvaratelja u monoteističkim religijama. Možete si jedni drugima stisnuti ruku i biti zadovoljni sami sobom. Yay. Eto, baš tako je bog rođen a vi ste svjedočili (uz moju skromnu pomoć) njegovom stvaranju. Otvorio sam vam oči. Ili ne...

Autor je tijekom pisanja ovog posta slušao: Kamelot- The Haunting(Somwhere In Time), Iced Earth- Damien, Demons And Wizards- Down Where I Am, Blind Guardian-Nightfall, Blink 182- Always, Guns N' Roses- It 's So Easy

17.04.2008. u 16:37 • 9 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.



< svibanj, 2008  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Free Web Site Counter
Free Web Site Counter