MOJ MAIL:
janarani@yahoo.com

OBAVEZNO POGLEDAJTE!

VIJESTI:
DOMAČE:
Blog.hr
Monitor.hr
Iskon
Naranča
Radio 101
Vidi
STRANE:
CNN
BBC
Reuters
Time
Ananova
Eurosport



NOVINE:

DOP magazin
Za Mir Zine
Jutarnji list
Večernji list
24 Sata
Feral Tribune



UMJETNOSTI:

GLAZBA:
Muzika.hr
Glazbeni Forum
LyricsWiki
Demo Bands
MTV
MTV Adria
VH1
VH1 Europe
New Music Express
Billboard
Rolling Stone
Torrentazos
Snocap

BENDOVI:
Antenat
Analena
Comic Monsters
Asian Dub Foundation
Black Sabbath
Nick Cave & The Bad Seeds
Pixies
* Red Hot Chili Peppers *
System Of A Down

GITARA:
Guitar Shred Show
My Songbook
Guitar Design
Project Guitar
Ultimate Guitar
Hot Guitarist


FILM:
IMDB
Rotten Tomatoes

KNJIŽEVNOST:
Mali Princ
Rhymer



IZLASCI:

InZg
Močvara
K.S.E.T.
Boogaloo
Aquarius
Saloon
Sax!
Cinestar



PUTOVANJA:

Hospitality Club
Last Minute
RyanAir



ZABAVA:

Hrvatsko Društvo Karikurista
Nik Titanik
Miniclip
Games Craze
South Park Studio
AngryAlien
Yirmumah
MINDistortion
Face Recognition



TRAŽILICE:

Yahoo!
Google
Windows Live
Altavista
Pogodak!



RAZNO:

Drinks Mixer
Wikipedia
How Stuff Works
420 Times
The Smoking Gun
interPUNK
MapQuest




BLOGOSFER@
Bestseler
croBLOGeri
Skripte 385
Skriptarnica

FRENDOVSKI BLOGOVI
Sara


NAJDRAŽI POSTOVI:
Grafiti na pločniku
Podvodna galerija






















Pogledaj

PodRoom

25.02.2007., nedjelja

5 NAJGORIH PITANJA KOJA ŽENA MOŽE POSTAVITI MUŠKARCU

Pitanja su sljedeća:

1. O čemu razmišljaš?
2. Voliš li me?
3. Izgledam li debelo?
4. Misliš li da je ona ljepša od mene?
5. Što bi napravio da ja umrem?

Ono što čini ova pitanja tako teškima je to da će se svako od njih pretvoriti u svađu ako odgovorite iskreno tj. kažete istinu.


Prvo pitanje: O čemu razmišljaš?

Pravi odgovor ne to pitanje je sljedeći: "Razmišljam o tome kako si ti jedna topla, inteligentna, pozitivna osoba i kako sam ja sretan što sam te upoznao." Ovaj odgovor naravno ni izbliza ne liči na iskren odgovor koji više liči na jedan od ovih:

1. Sex.
2. Nogomet.
3. Kako si debela.
4. Kako je ona cura zgodnija od tebe.
5. Kako bi potrošio novac od osiguranja da umreš.

Drugo pitanje: Voliš li me?

Jedini točan odgovor je "DA!"
Krivi odgovori su:

1. A valjda.
2. Jeli bi se bolje osjećala da kažem "Da"?
3. Definiraj pojam "ljubav".
4. Zar je bitno?
5. Tko, ja?

Treće pitanje: Izgledam li debelo?

Jedini točan odgovor je euforično "Naravno da ne!"
Krivi odgovori su:

1. U usporedbi sa čime?
2. Ne bi baš rekao da si debela, ali ni da si baš mršavica.
3. Ma dodatna kilaža na tebi dobro "stoji".
4. Vidio sam deblje.
5. Možeš li ponoviti pitanje? Razmišljao sam kako bi potrošio novac od osiguranja da umreš.

Četvrto pitanje: Misliš li da je ona ljepša od mene?

Još jednom, jedini točan odgovor je euforično "Naravno da ne!"
Krivi odgovori su:

1. Da, ali ti zasigurno imaš ljepšu osobnost.
2. Ne ljepša, ali definitivno mršavija.
3. Nije lijepa kao ti, u tim godinama.
4. Definiraj pojam "lijepa".
5. Možeš li ponoviti pitanje? Razmišljao sam kako bi potrošio novac od osiguranja da umreš.

Peto pitanje: Što bi napravio da ja umrem?

Ovdje ne možete pobijediti...



MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



- 20:01 - Komentari (6) - Isprintaj - #

22.02.2007., četvrtak

Interview sa Don Anđelkom Kaćunkom

Image Hosted by ImageShack.us

Internetom ali i ostalim medijima se brzo proširila vijest da je don Anđelko Kaćunko nakon godinu dana medijske tišine počeo pisati blog.
Razloga za medijsku tišinu ima mnogo; od kaznene tužbe zbog vrijeđanja homoseksualaca, do raznih, najblaže rečeno, čudnih izjava poput one da je pokojni dr. Franjo Tuđman žrtva vudu magije. Stoga nije ni čudno da je pojava njegovog bloga također izazvala burne reakcije i na blogerskoj sceni.
Tako je njegov blog danima zasipan komentarima, većinom kritičnima prema njemu i njegovim stavovima.

Makar se ne slažem sa gotovo niti jednim Kaćunkovim iznesenim mišljenjem, odlučio sam sa njime napraviti interview, jer smatram da bi se uvijek trebala saslušati i ona druga strana... sami prosudite...


P: Možete li za početak reći nešto o sebi (čime se bavite, koje funkcije obnašate, neke crtice iz vašeg životopisa)?

O: Može, nema frke. Evo moj kratki životopis: Rođen sam u Splitu 31. srpnja 1954. Potječem iz brojne obitelji (najstariji od devetero braće i sestara) iz kršne i dične Poljičke Republike. U Docu Donjem (između Mosora i Cetine) završio sam osnovnu školu, a sjemenišnu Klasičnu gimnaziju i Teološki fakultet u Splitu, gdje sam 24. lipnja 1979. zaređen za svećenika. Nakon jednogodišnje kapelanske pastoralne službe u župi Gospe od Otoka u Solinu biskup me uputio na daljnji studij. Ujesen 1980. upisao sam studij klasične filologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a 1989. i studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Usporedno sa studijem bio sam angažiran kao voditelj zajednice mladih MI u Hrvatskom Leskovcu (kraj Zagreba) i kao pastoralni suradnik u župi Stupnik-Lučko. U veljači 1981. postao sam član uredništva lista mladih MI. Na osnivačkoj skupštini Hrvatskog katoličkog zbora MI (1990.), izabran sam za glavnog tajnika Zbora MI. Osim novinarskih i uredničkih poslova, od 1994. do konca 1998. obnašao sam službu direktora lista mladih MI i izdavačke djelatnosti HKZ "MI". Kao članu prezbiterija Splitsko-makarske nadbiskupije nadbiskup mons. Ante Jurić dopustio mi je angažman u Vojnom ordinarijatu Republike Hrvatske, gdje sam, dekretom vojnog ordinarija mons. Jurja Jezerinca, 1. siječnja 1999. stupio na dužnost kancelara (voditelja "kancelarije"). Uz tu sam službu od listopada 2002. godine vršio dužnost kapelana u MUP-u i Ravnateljstvu policije, a od 1. ožujka 2005. godine ujedno sam kapelan u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Od 19. veljače 2003. inkardiniran sam u Vojni ordinarijat RH. Prve radove počeo sam pisati u gimnaziji, a novinarske priloge u glasilu MI, za koje sam osim brojnih vijesti, reportaža i komentara napravio više od 60 intervjua s mnogim uglednim osobama hrvatskoga javnog života. Pisao sam u Fokusu, Hrvatskom Slovu, Vjesniku, Areni (gdje sam jedno vrijeme bio kolumnist) i drugim listovima. Stalni sam suradnik IKA-e, Glasa Koncila, HKR-a i Radio Marije, a od 1999. redoviti kolumnist tjednika MORH-a. Urednik sam i suautor knjige "MI 25 godina za Boga i Hrvatsku dragu" (2001.), a prva samostalna knjiga mi je "Pogled sa Sljemena" (2005.), a druga je u pripremi. Hobiji su mi sport (aktivno tenis) i glazba (klasična, tj. ozbiljna). Televiziju ne gledam već 26 godina (vrijeme mi je dragocjeno pa se informiram čitanjem).


P: Nedavno je u svim medijima objavljeno kako ste počeli voditi svoj blog. Kako je došlo do toga i što Vas je nagnalo da postanete bloger?

O: Objasnio sam to u prvom postu. Kako sam bio pod tzv. medijskim embargom, tj. "silezio stampa", a po prirodi moram reagirati na neke društvene pojave, jedan mi je prijatelj novinar predložio tu mogućnost. Najprije sam se smijao a poslije to napravio. I evo sad mi taj prijatelj kaže da mu je žao što me nagovorio jer se ne stignem više ni sms-om javiti.


P: Zašto ste se godinu dana nalazili u medijskoj izolaciji? Zašto je vrh Katoličke crkve vršio pritisak na Vas?

O: Vrh Katoličke crkve, kao ni vrh bilo koje institucije u Hrvatskoj nema izravne veze s mojim distanciranjem od medija. Zato ću Vam najbolje odgovoriti priopćenjem koje sam prošle godine 8. ožujka poslao javnosti: "Budući da je moja višegodišnja javna djelatnost redovito bila medijski izravno povezivana s mojom službom kancelara Vojnog ordinarijata, premda sam uvijek istupao samo kao samostalni novinar i katolički intelektualac, to je stalno u dijelu javnosti ostavljalo negativnu sliku i o ustanovi u kojoj sam djelatan i o Crkvi općenito, pri čemu je trpio moj posao i ja sam. Stoga sam, posavjetovavši se sa svojim predpostavljenima, potpuno samostalno odlučio do daljnjega prekinuti svaku komunikaciju s javnošću odnosno s medijima. Također želim demantirati insinuacije da sam od bilo koga iz MORH-a ili Crkve dobio zabranu javnih istupa. Ovim putem također se želim zahvaliti čitateljima Arene i Solinske kronike, kao i svima drugima koji su imali razumijevanja za moj rad, na izvanrednom oduševljenju kojim su prihvatili moja razmišljanja te na iznenađujućoj i stalnoj ljubavi kojom su od početka podržavali moju medijsku djelatnost. Sve srdačno pozdravljam, za sve redovito molim i svima želim Božji blagoslov." Eto, to je to.


P: Surađivali ste s don Vinkom Sanaderom, bratom premijera Sanadera, na knjizi "Vjera u pitanjima". Možete li reći nešto više o toj knjizi te kako je došlo do te suradnje i što se po Vašem mišljenju tom knjigom želi postići?


O: Ta je knjiga ponovljeno i dopunjeno izdanje (izdavač "Verbum") knjige koja je nastala na temelju rubrike "Mladi pitaju – teolog odgovara" u glasilu solinske katoličke mladeži MI, koja je priredila prvo izdanje. Dakle, na mnoge nedoumice i pitanja iz vjere i života odgovarali su naši ugledni svećenici – profesori i župnici (među njima je i moja malenkost, s odgovorima na tri pitanja: o glazbi, masoneriji i blagoslovini Agnus Dei). Novi izdavač knjige poredao je pitanja i odgovore po grupama. Tako se lakše na jednom mjestu može naći odgovore na srodne teme. Ta područja su npr. crkveni nauk (podrijetlo zla, zašto Bog kažnjava?, crkvena dogma...); službe u Crkvi (izbor pape, ređenje žena, celibat, vojni i policijski kapelan...); crkvena praksa i pobožnosti (datum Uskrsa, post i nemrs, ekskomunikacija, kremiranje mrtvaca...); ukazanja, uroci, opsjednuće; ljubav, brak i spolnost; moralna pitanja (kontracepcija, pobačaj, umjetna oplodnja, kloniranje, eutanazija, donorstvo); Crkva i svijet (gubljenje vjere, duhovni seminari, ekumenizam, Da Vincijev kod, slobodni zidari, globalizacija...). Svrha je knjige da pridonese većem vjerskom znaju, da podigne razinu informacije i formacije vjernika, ali i svih drugih koji istinu traže i ljube. Jer, dobro je predgovoru istaknuo kolega Sanader, "u neznanju se čine mnogi pogrješni životni potezi, a nerijetko zlo i grijeh". Smatram da će knjiga biti vrlo zanimljiva i nekršćanima.


P: Nalazite se na drugom mjestu liste najnepopularnijih osoba portala Gay.hr zbog svojih snažnih istupa protiv homoseksualaca u javnosti. Možete li pojasniti svoja stajališta o temi homoseksualizma?

O: Prošle godine mi je nažalost prvo mjesto izmaklo za samo nekoliko bodova. Baš sam zavidio Houdeku. Moram Vas ispraviti: nikada nisam nastupao protiv homoseksualaca (čak ni kad sam u Areni komentirao tzv. vjenčanje Eltona Johna i Davida Furnisha), nego sam samo govorio o homoseksualnosti kao fenomenu, o čemu uvijek govorim prema Katekizmu Katoličke Crkve. A on ističe sljedeće:
"Homoseksualnost označava odnose između muškaraca ili žena koji osjećaju spolnu privlačnost, isključivu ili pretežitu, prema osobama istoga spola. Očituje se u vrlo različitim oblicima kroz vjekove i u različitim kulturama. Njezino psihičko postanje ostaje velikim dijelom neprotumačivo. Oslanjajući se na Sveto pismo, koje ih prikazuje kao teško izopačenje, Predaja je uvijek tvrdila da su 'čini homoseksualni u sebi neuredni'. Protive se naravnom zakonu. Oni spolni čin zatvaraju daru života. Ne proizlaze iz prave čuvstvene i spolne komplementarnosti. Ni u kojem slučaju ne mogu biti odobreni" (kanon 2357).
"Nezanemariv broj muškaraca i žena pokazuju duboke homoseksualne težnje. Ne biraju oni svoje homoseksualno stanje; ono za većinu njih predstavlja kušnju. Zato ih treba prihvaćati s poštivanjem, suosjećanjem i obazrivošću. Izbjegavat će se prema njima svaki znak nepravedne diskriminacije. Te su osobe pozvane da u svom životu ostvare Božju volju, i ako su kršćani, da sa žrtvom Gospodinova Križa sjedine poteškoće koje mogu susresti uslijed svojega stanja" (2358).
"Homoseksualne osobe pozvane su na čistoću. Krepostima ovladavanja sobom, odgojiteljicama nutarnje slobode, kadšto uz potporu nesebična prijateljstva, molitvom i sakramentalnom milošću, one se mogu i moraju, postupno i odlučno, približiti kršćanskom savršenstvu" (2359). Sapienti sat!


P: Nakon Vaših istupa protiv homoseksualnosti, koji su tumačeni kao govori mržnje, podignuta je kaznena prijava protiv Vas, prva takve vrste u Hrvatskoj. Žalite li danas zbog takvih izjava?

O: Moja "sporna" izjava, s kojom sam se na portalu Gay.hr "natjecao" za navedenu prestižnu titulu odnosno s kojom su me sami gayovi nominirali, uzeta je iz intervjua Novom listu, a glasi: "Valja razlikovati čovjeka i devijaciju. Poštujem svakog čovjeka i imam razumijevanja za njegova opredjeljenja. Poznajem ljude koji bi najradije 'izišli iz vlastite kože', kao i one koji se dobro osjećaju u 'tuđem tijelu'. Ali, u ovom fenomenu nije riječ samo o osobnom opredjeljenju pojedinog čovjeka nego o tome što se devijacija uzdiže gotovo na razinu kreposti. Kao što ste Vi mogli biti pobačeni pa danas ne biste sa mnom razgovarali, tako je isto bilo nemoguće da se rodimo iz homoseksualne veze. To je načelno. Praktično, ponavljam, ostavljam ljudima da žive prema svojoj savjesti, ali sam žestoko protiv legalizacije bilo koje perverzije. Jer i Biblija nas opominje da će zlikovci biti zatrti. A isto će biti i sa 'Zlikavcima', kao i sa svima koji trenutno kod nas kao sinonime za Katoličku crkvu rabe pojmove 'Čuček' i 'Brezovica'. Tu strašnu podvalu smatram domaćom verzijom 'Da Vincijeva coda'. Osim toga, kao svećenik sam po savjesti obvezan svakoga za njegovo dobro upozoriti da će ga vlastita opačina upropastiti." Eto, i danas ostajem pri toj izjavi. A glede kaznene prijave, zavidio sam jednom protestantskom kolegi u Švedskoj koji je zbog sličnih izjava bio osuđen na 30 dana zatvora.


P: Koje je vaše stajalište o organizaciji Opus Dei, koju je "popularizirala" knjiga "Da Vincijev kod", te načelno o toj knjizi?

O: O organizaciji Opus Dei mislim sve najbolje. Da nije vrijedna i pozitivna ne bi je sam papa Ivan Pavao II smjestio u rang svoje osobne prelature, tj. praktično joj je on prvi poglavar. A knjiga-rugoba "Da Vincijev kod" je čista blasfemija koja svjesno ide za tim da popljuje kršćanstvo falsificiranjem i blaćenjem života glavnog Utemeljitelja, navodeći kao argumenat "dokumente" koji su najobičnija izmišljotina i falsifikat. To je zapravo jednako bezobraznom optuživanju Židova na temelju "Protokola sionskih mudraca".


P: Na svojemu blogu ste se osvrnuli na razne društvene teme, kao na primjer kampanje Prijatelja životinja sa golom manekenkom Fani Stipković, Svjetskog rukometnog prvenstva, smrt Anne Nicole Smith itd. Smatrate li da se Crkva mora baviti SVIM aspektima društvenog života, čak i onima koji nisu usko vezani uz religiju?

O: Poslanje je Crkve, koje je primila od Boga, da se bavi svim aspektima društvenog života pod moralno-etičkim vidom. Jer zapravo gotovo da nema teme ili događaja koji upravo pod tim vidom ne utječu na čovjekovu odluku hoće li učiniti dobro ili zlo. A sve što čovjek čini ostavlja trag i na njemu i na zajednici. Osim toga, i dobro i zlo imaju svoje specifično "zračenje" odnosno stvaraju određenu "energiju". To je ono što se naziva pozitivnom ili negativnom "vibrom", koja na svakoga djeluje, razumije se, različito. Kao npr. izvor hladnoće ili topline itd. Samo zato, radi dobra čovjeka, Crkva se time "bavi" odnosno, kako neki kažu, "u sve petlja" – pa i u politiku! – jer želi čovjeku pomoći na putu dobra i spasiti ga ako je zaglibio. Ali, vidite, onaj tko ne vjeruje u vječni život, njemu je to sve smiješno. Međutim činjenica da te teme ljudima ne daju mira, dokaz je "vječnog elementa" u čovjeku!


P: Jedna od vaših kontroverznijih izjava odnosi se na smrt prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u Jutarnjem listu od 4. studenoga 2004. gdje ste izjavili da je uzrok smrti pokojnog hrvatskog predsjednika – magijski "vudu" obred te da su "možda hrvatski katolici premalo molili za Tuđmana". Koja je pozadina tih vaših razmišljanja i je li to vaše stajalište i danas?


O: Mišljenje o tome nisam promijenio do danas. Ta tzv. kontroverzna izjava, koju su prenijeli svi hrvatski mediji, a čak je internetom kružila i na njemačkom jeziku, "pala je" na predstavljanju troknjižja dr. Hrvoja Šošića "Istine o dr. Tuđmanu" 3. studenoga 2004. Rekao sam točno sljedeće: "Premda smo neprekidno izloženi Božjem milosnom djelovanju, sav je društveni život uronjen u more magije. Mnogima je također nepoznato da je jedan javni magijski obred imao ako ne presudnu onda možda važnu ulogu i u životu pokojnog predsjednika Tuđmana. Bilo je to godine devedeset i neke (ne znam točno je li koju godinu prije njegove teške bolesti ili smrti); Vjesnik je, mislim, donio kratak prilog o tome. Naime, na famoznom 'Samoborskom fašniku' nepoznat Netko dao je napraviti golemu lutku tadašnjega hrvatskog predsjednika i hrvatskom puku podvalio da tu lutku u histeričnom zanosu probada iglama kao u magijskom woodoo-obredu." Das ist alles!


P: Mislite li da postoji mogućnost da svojim žestokim nastupom i plasiranjem svojih stavova u javnosti i medijima štetite ugledu Crkve kod nas? Pitanje je tako koncipirano zbog brojnih komentara u kojima ljudi su naglašavali da upravo zbog vas i vama sličnima su prestali vjerovati u Crkvu i Boga.

O: Pa ja samo, naravno svojim stilom, iznosim stavove Crkve! Većina prigovora pokazala je da ljudi ne znaju što je zapravo Crkva. Ima čak i tzv. dobrih vjernika koji su uvjereni da je Crkva "klub pobožnih dušica". Zato kažu: Ne idem u crkvu kad vidim tko sve tamo dolazi! A to je krivo. Crkva je Božja ustanova na zemlji, sastavljena od svetog božanskog i grješnog ljudskog elementa. Biblija kaže da je Bog poslao svoga Sina na svijet da se svijet spasi po njemu. Isus je zato rekao: Nisam došao zvati pravednike nego grješnike na obraćenje. Drugim riječima, Isus nam pomaže da se kao ljudi dignemo na višu razinu. U tom je smislu fantastično i uvjerljivo iskustvo mnogih obraćenika: od filozofa Augustina iz 4. stoljeća, zatim Židovke Edith Stein (koja je na fakultetu bila asistentica filozofu Husserlu, a "grob" joj je u dimnjaku Auschwitza), do marksističke filozofske buntovnice Tatjane Goričeve (pročitajte njezino svjedočanstvo "Put k Bogu Spasitelju") i tisuća drugih. Kad se njih sjetim, naježim se koliko sam u svojoj vjeri malen. Ali se bar trudim ići za Svjetionikom koji već dva milenija stanovnicima "globalnog sela" pomaže da ne zalutaju i pokazuje put u zemaljsku i vječnu sreću.


P: Osvrnuli ste se i na temu zagrebačkog kluba "Močvara" te o aferi financiranja tog kluba i sličnih "kulturnih" ustanova. O samom klubu ste govorili jako pogrdno, te brojne izjave govore da nikada niste kročili u taj klub niti prisustvovali niti jednom "kulturnom" događaju unutar kluba. Čemu takav izrazito negativan stav ako niste u potpunosti upoznati s tematikom?


O: U tome klubu i oko kluba, kao i mnogim drugim sličnim "kulturnim ustanovama" (kao što je npr. davni koncert "Riblje čorbe" ili novi Gibbonijev i Thompsonov u Domu sportova itd.) bio sam mnogo puta i smatram se vrlo upućenim u ono što govorim, jer se fenomenom zabavne kulture bavim (i kao svećenik i kao novinar) već više od 25 godina, a priredio sam za izdavanje i knjigu Uda Bäumera HOĆEMO SAMO TVOJU DUŠU – rock scena i okultizam. Nažalost mnogo je toga negativnoga općenito danas na polju tzv. zabavne kulture i većina fanova niti ne zna kako im maheri podvaljuju. Kad bi ikakva pojma imali npr. o psihologiji glazbe, mućnuli bi mozgom i ne bi dopustili da razni frajeri, dobro upućeni i u psihologiju i u magiju, manipuliraju bezazlenom mladošću i uvode ih u zlo. Zbog toga o tome govorim, a ne zato što bih pristalice nekih (sub)kultura prezirao. Nikoga ne prezirem, samo upozoravam na "crne tragove" u nekim fenomenima. Ali uvijek poštujem tuđu slobodu izbora.


P: Klubovi i udruge poput "Močvare" su zavisni o novcima iz proračuna, čemu se vi protivite, no i Crkva dio svojeg novca dobiva iz proračuna. Nije li to licemjerno?

O: Nije nimalo licemjerno, jer su ti novci tek dio onoga što se država zakonski obvezala vratiti Crkvi ono što joj je bilo oduzeto u procesu nacionalizacije (što je eufemizam za pljačku privatne imovine). A sve otuđeno traži pravednu restituciju.


P: Želite li reći nešto za kraj?

O: Hvala Vam što ste mi omogućili da i na ovaj način izmijenimo misli i tako se bolje upoznamo i postanemo bliskiji kao ljudi. Svima srdačan pozdrav i nemojte se umoriti činiti dobro!




MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


- 18:20 - Komentari (8) - Isprintaj - #

21.02.2007., srijeda

Google

http://masterplanthemovie.com

http://www.smallbusinesshub.com/blog/tabid/6307/bid/1318/Google-As-Dictator-5-Most-Devious-Things-It-Could-Do-If-It-Were-Evil.aspx

http://www.google-watch.org

- 07:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.02.2007., utorak

Štafeta

S obzirom da me je Teeja "uklela" sa svojom štafetom, i sad ja moram isto učiniti...

Evo pet stvari koje NISTE znali o meni:

1)
U osnovnoj školi, dok sam još Čokolino jeo, bio sam totalni frik za temom vanzemaljaca, čitao "službene" časopise i štampu, iščitavao knjige... bla bla... baš ono fanatično... Najdraža serija mi je naravno bila Dosje X. Čak sam za jedne maškare bio alien.... joj kad se toga sjetim... STRAAAAŠNOOOOOOOOO!!!

2)
Bloganje sam zapoćeo nakon što je u mojoj srednjoj započela afera koja je čak i u novinama i na televiziji završila... Naime jedna klinka je počela srati o drugoj klinki iz škole na blogu, stvarno odvratne stvari, pa se ta klinka koja je srala nakon što razotkrilo probala ubiti... nije ni odmoglo kaj je ova druga klinka unuka našeg dragog predsjednika Mesića... Nisam mislio da ću blogati ovako dugo, sve je počelo kao zajebancija između par nas muških iz škole... Digli smo blogove kako bi se mogli zajebavati na temu blogova...

3)
Što god mnogi koji me poznaju mislili, žestoko sam protiv LEGALIZACIJE lakih droga! Potičem umjerenu dekriminalizaciju, ali samo u vrlo malim količinama marihuane, te za sve dilere bi raspisao drakonske kazne jer su oni najveće ubojice...

4)
Potpuno podržavam homoseksualce i njihova prava, poznajem ih čak par i nemam APSOLUTNO nikakvih loših riječi na njih... Smatram da je homofobija danas jednaka kao što je rasizam bio prije 100 godina te da ćemo na homofobe za 100 godina gledati kao zaostale seljačine, kao i danas za rasiste...

5)
Podroom nije trebao nikada postati moji nick, nego sam blogu dao takvo ime jer se moj project-rock band tako zvao a činilo mi se kao cool ime za blog...


Štafetu prosljeđujem dalje ovim jadnim dušama:
Tea
Lea
Dado


MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com



- 11:26 - Komentari (5) - Isprintaj - #

19.02.2007., ponedjeljak

Phoenix Rising

She loves me,
She loves me not.
She uses the words
She knows nothing about.

I've said so many
Goodbyes,
I've crossed rivers
Of lies.

Your inability
To bond with me,
Makes this dream
A different reality.

Gimme a sign
And I'll say
I love you.
Gimme a sign,
That you do to.
Gimme a sign,
So I know what to do.

Like phoenix
Rising...
My ashes are
Burning...
Like phoenix
Rising...
Your kiss is
Soothing...

In my dreams,
I kiss you.
In real life,
I miss you.

I know what
You think,
And so do you.
From a full glass
I drink,
I hope you do too.

Gimme a sign
And I'll say
I love you.
Gimme a sign,
That you do to.
Gimme a sign,
So I know what to do.

Like phoenix
Rising...
My ashes are
Burning...
Like phoenix
Rising...
Your kiss is
Soothing...

I hear a Chili song,
Has it been so long?
I do what I always do,
I think of you...

This thing is so
Unusual.
To my body you're
Lethal.
To my soul you're
Natural.
I no longer care
What I do,
My only heroin
Is you...




MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


- 11:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.02.2007., petak

Famous quotes on Sex

# My girlfriend always laughs during sex --no matter what she's reading.
Steve Jobs (Founder, Apple Computers)

# Don't knock masturbation — it's sex with someone I love.
Woody Allen

# Lord, grant me chastity and continence... but not yet.
St. Augustine

# I believe that sex is one of the most beautiful, natural, wholesome things that money can buy.
Tom Clancy



# You know "that look" women get when they want sex? Me neither.
Steve Martin

# Having sex is like playing bridge. If you don't have a good partner, you'd better have a good hand.
Woody Allen

# Bisexuality immediately doubles your chances for a date on Saturday night.
Rodney Dangerfield

# There are a number of mechanical devices which increase sexual arousal, particularly in women. Chief among these is the Mercedes-Benz 380SL.
Lynn Lavner

# Sex at age 90 is like trying to shoot pool with a rope.
George Burns

# Sex is one of the nine reasons for reincarnation. The other eight are unimportant.
George Burns

# Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships
Sharon Stone

# My mother never saw the irony in calling me a son-of-a-bitch.
Jack Nicholson

# Ah, yes, divorce, from the Latin word meaning to rip out a man's genitals through his wallet.
Robin Williams

# Women complain about premenstrual syndrome, but I think of it as the only time of the month that I can be myself.
Roseanne

# Women need a reason to have sex Men just need a place.
Billy Crystal

# According to a new survey, women say they feel more comfortable undressing in front of men than they do undressing in front of other women. They say that women are too judgmental, where, of course, men are just grateful.
Robert De Niro

# There's a new medical crisis. Doctors are reporting that many men are having allergic reactions to latex condoms. They say they cause severe swelling. So what's the problem?
Dustin Hoffman

# There's very little advice in men's magazines, because men think, I know what I'm doing. Just show me somebody naked.
Jerry Seinfeld

# Sex alleviates tension. Love causes it.
Woody Allen

# See, the problem is that God gives men a brain and a penis, and only enough blood to run one at a time.
Robin Williams

# My family never raised me to have a vagina.
Roseanne

# An intellectual is a person who has discovered something more interesting than sex.
Aldous Huxley

# Did you ever notice the people who are most adamantly against abortions are people you wouldn't want to fuck in the first place?
George Carlin

# Of the delights of this world man cares most for sexual intercourse, yet he has left it out of his heaven.
Mark Twain

# One half of the world cannot understand the pleasures of the other.
Jane Austen

# Sex concentrates on what is on the outside of the individual. It's funny because I think it's better inside.
Alex Walsh

# When a man goes on a date, he wonders if he is going to get lucky. A woman already knows.
Frederike Ryder

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.02.2007., srijeda

VALENTINOVO

Danas je dan kojeg sam do prije koju godinu izrazito mrzio. Naravno, radi se o Valentinovu, danu zaljubljenih. Koncepta JEDNOG dana u godini kada se slavi ljubav sam se užasavao. No danas imam drugačije mišljenje.
Prije, moj glavni argument za mržnju ovog dana je bio njegova komercijalizacija. U glave nam je nabijena ideja da MORAMO kupovati poklone svojim boljim polovicama. Čak je određena i struktura poklona koji bi se trebali kupovati! Ruže, crveni srcoliki predmeti, čokolade...
No kada sam malo razmislio, shvatio sam da bi po toj teoriji morao zamrziti i Božić, jer stvarno ne postoji iskomercijaliziraniji praznik od toga, a Božić obožavam, ako zbog ničega drugog, onda zbog atmosfere koja u Božićno vrijeme vlada...

Cijela "tradicija" darivanja partnera za vrijeme Valentinova se zasniva na konceptu iz srednjeg vijeka kada su se na taj dan slale ljubavne poruke. U 19. stoljeću su se te poruke počele masovno proizvoditi i prodavati. Prema procjeni stručnjaka, za Valentinovo se pošalje oko milijardu čestitki, te je po tome do drugi blagdan u svijetu po tome (iza Božića naravno).

Naravno, sredinom 20. stoljeća, tradicija slanja čestitki i ljubavnih poruka se proširila i na darivanje poklonima. Nije pomogla ni odredba katoličke crkve iz 1969. godine, koja je zbog smanjivanja broja dana svetaca uklonila dan Svetog Valentina iz svojeg kalendara. Tako da se današnjim dan, po katoličkom kalendaru slave samo dva sveca, Čiril i Metod, koji su nama iz ovih krajeva važni.

Ja ću danas svojoj dragoj čestitati Valentinovo i još jednom joj reći koliko ju volim i koliko mi je stalo do nje. Kao što činim i svaki dan...


Današnja playlista:






ZA NJU:

Phoenix Rising

She loves me,
She loves me not.
She uses the words
She knows nothing about.

I've said so many
Goodbyes,
I've crossed rivers
Of lies.

Your inability
To bond with me,
Makes this dream
A different reality.

Gimme a sign
And I'll say
I love you.
Gimme a sign,
That you do to.
Gimme a sign,
So I know what to do.

Like phoenix
Rising...
My ashes are
Burning...
Like phoenix
Rising...
Your kiss is
Soothing...

In my dreams,
I kiss you.
In real life,
I miss you.

I know what
You think,
And so do you.
From a full glass
I drink,
I hope you do too.

Gimme a sign
And I'll say
I love you.
Gimme a sign,
That you do to.
Gimme a sign,
So I know what to do.

Like phoenix
Rising...
My ashes are
Burning...
Like phoenix
Rising...
Your kiss is
Soothing...

I hear a Chili song,
Has it been so long?
I do what I always do,
I think of you...

This thing is so
Unusual.
To my body you're
Lethal.
To my soul you're
Natural.
I no longer care
What I do,
My only heroin
Is you...




MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

VALENTINOVO

Danas je dan kojeg sam do prije koju godinu izrazito mrzio. Naravno, radi se o Valentinovu, danu zaljubljenih. Koncepta JEDNOG dana u godini kada se slavi ljubav sam se užasavao. No danas imam drugačije mišljenje.
Prije, moj glavni argument za mržnju ovog dana je bio njegova komercijalizacija. U glave nam je nabijena ideja da MORAMO kupovati poklone svojim boljim polovicama. Čak je određena i struktura poklona koji bi se trebali kupovati! Ruže, crveni srcoliki predmeti, čokolade...
No kada sam malo razmislio, shvatio sam da bi po toj teoriji morao zamrziti i Božić, jer stvarno ne postoji iskomercijaliziraniji praznik od toga, a Božić obožavam, ako zbog ničega drugog, onda zbog atmosfere koja u Božićno vrijeme vlada...

Cijela "tradicija" darivanja partnera za vrijeme Valentinova se zasniva na konceptu iz srednjeg vijeka kada su se na taj dan slale ljubavne poruke. U 19. stoljeću su se te poruke počele masovno proizvoditi i prodavati. Prema procjeni stručnjaka, za Valentinovo se pošalje oko milijardu čestitki, te je po tome do drugi blagdan u svijetu po tome (iza Božića naravno).

Naravno, sredinom 20. stoljeća, tradicija slanja čestitki i ljubavnih poruka se proširila i na darivanje poklonima. Nije pomogla ni odredba katoličke crkve iz 1969. godine, koja je zbog smanjivanja broja dana svetaca uklonila dan Svetog Valentina iz svojeg kalendara. Tako da se današnjim dan, po katoličkom kalendaru slave samo dva sveca, Čiril i Metod, koji su nama iz ovih krajeva važni.

Ja ću danas svojoj dragoj čestitati Valentinovo i još jednom joj reći koliko ju volim i koliko mi je stalo do nje. Kao što činim i svaki dan...
cerek


Današnja playlista:






ZA NJU:

Phoenix Rising

She loves me,
She loves me not.
She uses the words
She knows nothing about.

I've said so many
Goodbyes,
I've crossed rivers
Of lies.

Your inability
To bond with me,
Makes this dream
A different reality.

Gimme a sign
And I'll say
I love you.
Gimme a sign,
That you do to.
Gimme a sign,
So I know what to do.

Like phoenix
Rising...
My ashes are
Burning...
Like phoenix
Rising...
Your kiss is
Soothing...

In my dreams,
I kiss you.
In real life,
I miss you.

I know what
You think,
And so do you.
From a full glass
I drink,
I hope you do too.

Gimme a sign
And I'll say
I love you.
Gimme a sign,
That you do to.
Gimme a sign,
So I know what to do.

Like phoenix
Rising...
My ashes are
Burning...
Like phoenix
Rising...
Your kiss is
Soothing...

I hear a Chili song,
Has it been so long?
I do what I always do,
I think of you...

This thing is so
Unusual.
To my body you're
Lethal.
To my soul you're
Natural.
I no longer care
What I do,
My only heroin
Is you...




MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


- 09:00 - Komentari (6) - Isprintaj - #

06.02.2007., utorak

NAJBOLJI GITARISTI SVIH VREMENA

U raznim časopisima sa isključivo gitarskom tematikom (Total Guitar, Guitarist, Guitar One) te u časopisima poput Rolling Stonea izašle su liste sa najboljim gitaristima ikad. U prva tri spomenuta "gitaristička" časopisa, top liste još imaju kakvog kredibiliteta jer su liste sastavljali ljudi "iz struke" no u Rolling Stoneu je ona potpuno promašena. Na liste takve vrste obično ne utječe stvarna vrijednost gitarista po njegovom talentu i utjecaju, nego prodaja albuma i "trenutni" status u svijetu. Zato sam sastavio svoju listu u kojoj sam htio okupiti najutjecajnije i najtalentiranije gitariste, te ih poslagati po pripadajućim mjestima.
Možda će se mnogi začuditi, već u početku, ali za razliku od SVIH drugih lista Jimi Hendrix nije prvi!
Uostalom, pogledajte i pročitajte sami:


1. Robert Johnson

Image Hosted by ImageShack.us

Svi smo navikli govoriti da je Elvis otac R'n'R-a no ta titula bi definitivno trebala pripasti ovom Delta Blues gitaristu. Sam život Johnsona je obavijen velom tajne. Postoje samo dvije poznate njegove fotografije, čak ni datum rođenja i smrti nikada nisu službeno potvrđeni! Za njega se veže jedan od najpoznatijih mitova u R'n'R-u, a taj je da je prodao svoju dušu vragu na jednom raskrižju u zamjenu za nevjerojatnu tehniku sviranja gitare. Taj događaj je čak opisan u već kultnom filmu Tko je ovdje lud? braće Cohen. Njegov utjecaj na Hendrixa, Claptona, Becka, Frusciantea, Vaughna (za čudo, svi su na listi) je golem, te su svi oni radili obrade njegovim pjesama kojih ima samo 29.
Rolling Stone lista: 5.

2. Jimi Hendrix

Image Hosted by ImageShack.us

Kralj električne gitare. Čovjek koji je pokazao svijetu prave mogućnosti ovog instrumenta. Dok su svi ostali gitaristi koristili el. gitare samo kako bi imali glasniji instrument, on je napravio korak naprijed i iskoristio gotovo sve mogućnosti koje amplifikacija pruža, te u procesu "izmislio" nove tehnike koje mu se pripisuju. Gotovo da danas nema gitarista koji ga ne navodi kao uzora!
S obzirom na vrlo kratku karijeru (svega par godina), mnogi se danas pitaju koliko bi on dodatno izmijenio glazbeni svijet da nije umro ugušivši se u vlastitoj bljuvotini u Engleskoj kada je imao samo 27 godina.
Rolling Stone lista: 1.

3. Eric Clapton (Cream)

Image Hosted by ImageShack.us

Gitarist prve, i po mnogima, najveće super-grupe "Cream", slowhand kako ga danas zovu nije bio poznat po nekoj posebno brzoj tehnici sviranja nago po genijalnoj melodičnoj tehnici koja je proizvela brojne bezvremenske hitove koji su i danas rado slušani. Poznata je priča da je Jimi Hendrix iz Amerike došao u London samo kako bi imao priliku svirati sa svojim idolom Claptonom, no na kraju se situacija okrenula i Hendrix je imao veći utjecaj na Claptona. Nakon raspada "Cream"-a, Clapton se upustio u vrlo uspješnu solo karijeru, te je diljem svijeta prodao više od 30 milijuna primjeraka svojih solo albuma.
Rolling Stone lista: 4.

4. Jimmy Page (Led Zeppelin)

Image Hosted by ImageShack.us

Osnivač najpoznatijeg R'n'R sastava svih vremena (Led Zeppelin), popularizirao je gitaru sa dva vrata, napisao najpoznatiji riff na svijetu (Stairway To Heaven) te bio jedan od začetnika Hard Rocka. Zbog iznimnog stila sviranja i briljantnog umijeća komponiranja pjesama, danas ga brojni glazbenici iz raznih žanrovskih opredjeljenja imenuju kao uzora. Osim sviranja gitare bavio se i produciranjem te su njegove tehnike snimanja instrumenata imale velik utjecaj na sve buduće glazbene producente.
Rolling Stone lista: 9.

5. Toni Iommi (Black Sabbath)

Image Hosted by ImageShack.us

Ovaj čovjek je vlastoručno "izmislio" Heavy Rock te se smatra ocem Metala. Vlastoručno je zapravo vrlo dobar pojam jer je Iommi u industrijskoj nesreći izgubio dva prsta desne ruke (inače je ljevak) te je morao izraditi potpuno novu tehniku sviranja kako bi se nosio sa svojim hendikepom.
Tako je raštimavao žice na niže oktave, koristio tanje žice kako bi mogao brže i lakše solirati te je svirao pretežno "dublje" ali lakše power akorde. Sve te tehnike su postale ishodišna točka za svu buduću metal glazbu.
Rolling Stone lista: 86.

6. Kurt Cobain (Nirvana)

Image Hosted by ImageShack.us

Cobain se nikad nije dičio posebno inventivnom tehnikom sviranja, no njegov stil je sadržavao najbolje elemente punka i metala što je do tada smatrano nespojivim. Glavna obilježja njegovog sviranja su svega par akorda, svirana u frenetičnom ritmu sa čestim izmjenama tempa (brzo-polako-brzo) te vrlo jednostavne solaže, često sa samo par nota sviranih na istoj žici.
Cobainu se pripisuje ponovno populariziranje gitare kao instrumenta nakon "sintetičkih" osamdesetih, pogotovo akustične, nakon Mtv Unplugged koncerta.
Rolling Stone lista: 12.

7. John Frusciante (Red Hot Chili Peppers)

Image Hosted by ImageShack.us

Princ moderne funk gitare koji je većinu svojeg zanata "naučio" od svojeg prethodnika Hilella Slovaka te samo taj stil produbio nakon njegove smrti. Glavna obilježja njegovog sviranja nije osobita brzina nego Hendixovska melodičnost i minimalizam u čijim okvirima stvara jednostavne ali prekrasne i lako pamtljive pjesme. Nakon skoro dvadeset godina karijere, tek sada doživljava pravi procvat što dovoljno govori o njegovom iznimnom talentu.
Rolling Stone lista: 18.

8. Keith Richards (Rolling Stones)

Image Hosted by ImageShack.us

Gitarist najuspješnijega i najdugovječnijeg R'n'R sastava na svijetu je sa svojim unikatnim stilom koji je križanac između blues-a i country-a napisao bezvremenske klasike koji su pratili trenutna svjetska zbivanja i utjecali na generacije glazbenika. Čak ni danas se, kada su već u poznim godinama, ne nazire kraj Stonesima.
Rolling Stone lista: 10.

9. Eddie Van Halen (Van Halen)

Image Hosted by ImageShack.us

Jedini gitarist osamdesetih koji je imao značajnijeg utjecaja na glazbeni svijet, sa svojom iznimno brzom tehnikom sviranja i obilatim korištenjem tappinga je definirao budući način sviranja metala na gitari.
Rolling Stone lista: 70.

10. Pete Townshend (Who)

Image Hosted by ImageShack.us

Čovjek koji je zaslužan za jednu od ikona R'n'R, Marshallov "Stack". U stalnom ratu "glasnoće" sa svojim basistom zaslužan je za najglasnije pojačalo na svijetu koje se danas koristi u koncertnim dvoranama i stadionima diljem svijeta. Također je poznat, i u svoje vrijeme kontraverzan, zbog čestog uništavanja instrumenata na koncertima, nešto što su nakon njega "preuzeli" gitaristi poput Kurta Cobaina.
Rolling Stone lista: 50.

11. Chuck Berry

Image Hosted by ImageShack.us

Najpoznatiji po svojem "pačjem hodu", Berry je bio glavni utjecaj izvođača iz takozvane "britanske invazije", poglavito Beatles-a. Da bi ironija bila veća, britanska invazija se dogodila u vremenu koje je Berry proveo iza rešetaka te je po izlasku iz zatvora doživio procvat upravo iz razloga jer su ga "neki novi klinci" navodili kao uzor.
Rolling Stone lista: 6.

12. Jeff Beck

Image Hosted by ImageShack.us

Makar je bio član nekih od najvećih rock sastava, Beck je najpoznatiji po plodnoj solo karijeri. Eksperimentirao je sa mnogim žanrovima (blues rock, heavy metal, jazz fusion...) te je prvi koji je vrlo otvoreno zagovarao korištenje gitarskih efekata (pedala), nešto što se danas smatra normalnim u svijetu rock gitare.
Rolling Stone lista: 14.

13. Stevie Ray Vaughn

Image Hosted by ImageShack.us

Najutjecajniji "električni blues" gitarist i dobitnik 6 Grammya, za svojeg "mentora" je spominjao Hendrixa a mnogi se danas slažu da je upravo Vaughn pokazao u kojem bi smjeru Hendrixova glazba išla da nije preuranjeno umro.
Rolling Stone lista: 7.

14. Mick Jones (Clash)

Image Hosted by ImageShack.us

Za neke otac punk gitare, Mick Jones je svojim minimalističkim korištenjem melodije i akorda imao neizbrisiv utjecaj na gitariste čak i iz drugih žanrova. Jones je dokazao da se sa svega par akorda može napraviti pjesma koja će biti ujedno lako pamtljiva ali i kvalitetna.
Rolling Stone lista: NEMA

15. Slash (Guns And Roses)

Image Hosted by ImageShack.us

Bend koji je doživio najveći uspjeh na prijelazu iz osamdesetih u devedesete je izrodio virtuoza gitare, čiji je stil lako prepoznatljiv. Čak ni nakon raspada Gunsa sredinom devedesetih, Slash (pravim imenom Saul Hudson) se nije zaustavio nego je oformio još nekoliko vrlo uspješnih grupa. Zadnja se zove Velvet Revolver te je s njom snimio multi-platinasti album.
Rolling Stone lista: NEMA

16. Carlos Santana

Image Hosted by ImageShack.us

Jedan od brojnih glazbenika koji su se proslavili nakon nastupa na mitskom Woodstock festivalu, Santanin stil se bazira na miješanju latino ritmova sa rock manirama. Nakon tišine u osamdesetima, Santana se vrača na scenu 1999. sa albumom Supernatural kojj je osvojio 9 Grammy-a.
Rolling Stone lista: 15.

17. Paco de Lucia

Image Hosted by ImageShack.us

Gitarist flamenca koji je dokazao da klasična akustična gitara može biti cool. Najpoznatiji je po nastupima sa Al Di Meolom i John McLaughlinom. Zanimljiva je činjenica da nikada nije naučio čitati ni pisati note, te da većinu svojih pjesama svira po pamćenju, što u prijevodu znači sa mnogo improvizacija.
Rolling Stone lista: NEMA

18. Joe Satriani

Image Hosted by ImageShack.us

Majstor el. gitare koji je popularizirao instrumentalni rock. Mnogi gitaristi danas tvrde da njegov stil i tehniku naprosto nije moguće kopirati.
Rolling Stone lista: NEMA

19. Angus Young (AC/DC)

Image Hosted by ImageShack.us

Na provokaciju da je koristio iste akorde na već dvanaest albuma, Young je odgovorio da to nije istina; da ih je koristio na četrnaest! Poznat po svojem odijevanju školske uniforme (ženske!!!), u osamdesetim i devedesetim, jedan od najutjecajnijih Hard Rock gitarista.
Rolling Stone lista: 96.

20. Mark Knopfler (Dire Straits)

Image Hosted by ImageShack.us

Najpoznatiji je po tome što skoro nikada ne svira sa trzalicom neko isključivo trza žice sa prstima.
Njegov stil sviranja se opisuje kao "dodavanje još jednog glasa pjesmama" što je u stvari prikladna izjava jer su melodije koje je Knopfler napisao baš onakve kakve trebaju biti: jednostavne, prekrasne i nezaboravne.
Rolling Stone lista: 27.




MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


- 10:25 - Komentari (33) - Isprintaj - #

04.02.2007., nedjelja

BOOGALOOD RAPORT 2

Prije nepunih godinu dana, dogodio se koncert u zagrebačkom klubu Boogaloo. Povod koncerta je bio izlazak novog dvostrukog albuma "Stadium Arcadium" grupe Red Hot Chili Peppers (moju recenziju albuma možete pročitati ovdje). Grupa koja je tu noć svirala slovi kao jedan od najboljih tribute bendova RHCP-a i dolaze iz Srbije.
Cijeli moj izvještaj o tom događaju možete pročitati u postu BOOGALOOD RAPORT.


Jučer, u subotu 03.02. povijest se ponovila. Isti klub Boogaloo. Drugi bend, zagrebački Chimily's, inače ponajbolji hrvatski RHCP tribute bend koji imaju desetke koncerata iza sebe po raznim klubovima.

Prije samog koncerta našli su se ljubitelji Peppersa, te je ovo bio svojevrsni blogersko ali i forumsko okupljanje.
Kao što sam već napisao u ovom postu, broj obožavatelja Peppersa na blog sferi je stvarno impozantan, a nedavno je hrvatska internetska zajednica obogaćena i forumom posvećenim isključivo RHCP-u koji već ima velik broj članova (RHCP Cro Forum). Na moju inicijativu (nije da se hvalim :-) organizirano je malo okupljanje da se upoznamo mi koji se inače ne poznajemo.

Prisustvovali su sljedeći blogeri: Tea, Paprichica, KikaPixie, Vilma i ja.

Sami koncert je bio pristojan, no Chimiliy's-i nisu imali svoj dan. Basist je nakon svake pjesme pokušavao promijeniti žicu, pjevač je većinu vremena gledao u pod, no ne zbog srama nego zato što mu je tamo bio blesimetar tj. riječi pjesama...
No mi smo iz prvih redova histeričnim vrištanjem dizali bend i pomagali im da svi zajedno otpijevamo pjesme...



MOLIM VAS DA ODVOJITE SEKUNDU I GLASATE. HVALA!

Glasaj za moj blog na www.croblogeri.com


- 10:50 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


VI STE POSIJETITELJ:
Web Counter
OD 11.03.2006.


trenutno čita

MOJI PROŠLI POSTOVI:
(*) - naslovnica Blog.hr

Objavljeno postova na blog.hr: 9
Objavljeno postova na croBLOGeri.com: 16

->Članak na T-Portalu
->Članak na DugiRat.com





Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje - Nekomercijalno - Bez prerada