15

petak

veljača

2013

Upotrijebimo ubojito oružije, umjesto izmišljanja tople vode

Potpisuje se peticija za referendum, odnosno moguće referendume, oko 4 pitanja koja jesu važna za ovakav bijedan život većine građana RH. Uložen je i ulaže se oko toga priličan trud, mnogo dobre volje i revolta protiv političkih elita koje su doista pretjerale. Osim neznanjem, lopovlukom i ignorantskim odnosom prema vlastitom narodu, što je konstanta već 20 godina, u novije vrijeme još imamo i nerazuman cinizam, bahatost i tako podcjenjivački odnos da to naprosto ne može izića na dobro.
Međutim, imam jak osjećaj da bi to moglo završiti bez ikakvog rezultata, jer nije dobro pripremljeno, nisu konzultirani pravni stručnjaci i neće dovesti do ničega više od nekog propagandnog učinka, tek male kockice mozaika koji će jednom ovakvom ponašanju morati stati na kraj. Tako sročena pitanja će, ako se i skupi potreban broj potpisa, biti tek lagana lopta za vlast, da je slobodno i sa zluradim smješkom zakuca u svoju korist. Bez realnije mogućnosti učinkovitog prigovora. A moguće je čak da će takva situacija izazvati novi val razočarenja i apatije, povlačenja javnosti pred vlasti i elitama.
Umjesto toga vidim pred nama idealnu priliku da se učini mnogo i nepovratno, a čak i bez posebnih akcija i logistike. Tek širenjem poziva da se iskoristi ubojito oružije koje nam se ne može oduzeti. Glasački listić !!!
U idućih nekoliko mjeseci troji su izbori pred nama i tu su oni bespomoćni, osim ulaganja silnih novaca u propagandu. Što ipak ne jamči ništa. Znamo li što sigurno nećemo, nema sile na svijetu koja može promijeniti trag ubojite olovke koja ih može poslati u ropotarnicu povijesti u jednom ili nekoliko dana. Moje, vaše, svačije, olovke. Svih koji su duboko razočarani, povrijeđeni i izazvani. Pozovimo sve takve da izađu na izbore u što većem broju i zaokruže bilo koga tko s njima nema izravne veze! Napisala sam već, SVAKO DRUŠTVO ZA ZAŠTITU PTICA je bolje od dosadašnjih elita, ili u prijevodu svaka mala stranka, nezavisna lista, bilo tko za koga procijenite da bar još nije uprskao i zaprljao prste.
Pokažimo im da ovako više neće ići! Tko novi naprosto ne može biti lošiji. Lako i jednostavno i HDZ-u i SDP-u sa satelitima sada možemo reći NE. Pozovimo susjede i prijatelje, javnost, kontakte i iz ove referendumske akcije, da svakako odvoje 10 minuta i sva tri puta uvjerljivo pokažimo crveni karton! Pa pođimo iznova. Čudo može učiniti šutljiva većina ako samo prošeće do glasačkih mjesta. Posve poništiti sve interesne mašinerije, stranačke logistike i medijima poduprte kampanje zaglupljivanja i ciljanog navođenja.
Samo treba ponavljati ljudima posvuda da nije nikako besmisleno zašiljiti olovku i poslati im svima jasnu poruku. Nitko ne može protiv milijun ili više glasova, a toliko nas sigurno ima koji nismo interesno umreženi s ovom hobotnicom koja nas razara!!! Dajmo bjanko šansu bilo kome drugačijem, novom! Već će se nešto izroditi. Makar će im bahatost i cinizam, poput knedle zastati u grlu. Zamislite samo tisuće stranačkih pijuna koji će tako ostati bez silnih lokalnih sinekura. Pa kada oni iznutra pritisnu vrhuške zbog toga.... Neće im biti lako, samo ako mirno zašiljimo olovke i sa smješkom uđemo u kabinu!
Mnogo se puta pokazalo da toplu vodu ne treba izmišljati, tako i ovaj puta. Želim puno sreće učesnicima ove akcije s 4 referendumska pitanja, ali podsjećam dakle da alat, oružije, već postoji! Nediskutabilan i iz njihovih najgorih noćnih mora. Tada ne da ne bi mogli relativizirati, nego uopće ne bi mogli govoriti. Tko što pita poražene? Običan, banalan, glasački listić. I samo 10 minuta u tri nadolazeća dana za svakoga od nas.
Toliko naprosto moramo pridonijeti. Osnovna ljudska i građanska dužnost, uljudba, pozivaju nas, vrište, da ne dopustimo ponovo ciničnu primjedbu kako svaki narod ima vlast kakvu zaslužuje!!! Ovakvu nitko ne zaslužuje !!!

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.