...to be a rock, and not to roll...

srijeda, 27.12.2006.

Koncert

Bilo je odlično! Eto, na ovoj rečenici bi moga završit post, al nije red da samo to stoji pa ću napisat još toga šta se dogodilo jučer navečer. Kad smo došli, isprid Arta je već bila masa ljudi. Ulaz se naplaćiva 20 kn. Unutra je Bepo pušta u početku neke metal stvari, a zatim se pribacija na neku drugu muziku. Kako je vrime išlo, sve se više iščekiva nastup predgrupe Valium.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Mogu reć da su me oni ugodno iznenadili sa svojin pismama. Koliko se sićan, svirali su četri svoje stvari te tri obrade, jedna od Pain Of Salvationa, In Flamesa (Only For The Weak) i Sisters Of Mercy (Temple Of Love). Od njihovih stvari mi se nekako najviše svidila Irrespective Who I Am, a šta se tiče obrada, dosta me iznenadila Temple Of Love, pošto mi se ne sviđa orginal verzija pisme, al oni su je stvarno odlično skinili. Bilo je dosta šutke i naguravanja, a na kraju je bend ispračen ogromnin aplauzon.

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Glavni bend večeri je bija splitski Đubrivo koje ne triba posebno predstavljat jer svak zna o čemu se tu radi. Počeli su odma žestoko sa dobro poznatin stvarima (Ja Sam Okorjelo Đubre, Zašto Sarma Ne Leti), te je Koja odma na početku predstavio sve članove benda među kojima ima i članova Stimulansa i Victima. Stvari su se redale jedna za drugom (Ubij Se, Šta Se Ne Pereš, Ilija, Zašto Si Podrignula, Padobranac, itd...), atmosfera je bila fantastična. Ja san odma na početku njihovoga nastupa ima peh, ukočija mi se bija vrat, tako da nisan skoro uopće moga micat glavu, pa san koncert odgleda sa strane. Pred kraj koncerta su ostavili neke od najboljih svojih stvari (Vaša Kćerka Je Kurva, Šta Je, Đubrad...) te su izašli na jedan bis, a nakon toga se pokupili ća...

Sve u svemu, jedna fantastična večer... Svima onima koji nisu došli, a stalno prigovaraju da se ovde ništa ne događa i da je dosadno, mogu reć samo neka NE SERU!!! Ovo je bija dokaz da se u Makarskoj itekako događa dosta toga...
- 11:31 - Komentari (19) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 25.12.2006.

Sritan Božić!

Eto, ovaj post neće bit dug, samo ovo:

ŽELIN VAM SVIMA SRITAN BOŽIĆ!
- 09:33 - Komentari (10) - Isprintaj - #

četvrtak, 21.12.2006.

Škola... gotovo...

Napokon... Gotovo je polugodište. Sutra još samo triban otić po ono izvješće na kraju, pa san slobodan sve do petnesti prvoga. Danas smo imali samo 4 sata, bilo je opet nekih problema sa Gljivon na engleskome, ko i obično... Uglavnon, Šarić je na kontrolnome koji je bija na 2 lista i sa pun kurac zadataka ima samo 2-3 greške, a ona mu je dala 2, pa je popizdija... Tako isto i sa Megi... Štajaznan... Također su danas napokon zaključene sve ocjene, a moje je stanje ovako:

Hrvatski: 4
Engleski: 4
Njemački: 4
Latinski: 2
Kemija: 4
Fizika: 3
Biologija: 4
Geografija: 4
Povijest: 3
Likovni: 5
Glazbeni: 4
Tjelesni: 5
Informatika: 4
Matematika: 3
Etika: 5

Eto... Šta se mene tiče, moglo je i bolje jer san računa da će mi engleski bit 5, a povijest 4, nego san bija previše lin za odgovarat... Svejedno, bolji san nego prošle godine na kraju. Tako, toliko ovaj put od mene... Aj budite mi pozdravljeni.
- 15:00 - Komentari (18) - Isprintaj - #

subota, 09.12.2006.

Kolekcija

He, he...Već vidin Jelu kako govori: "Aaaa, eno ga! Opet se fali sa svojin cd-ovima!!!" Ali svejedno, mora san stavit sliku svoje cile kolekcije orginala (CD-ova i ploča). Eto:



Led Zeppelin - The Best Of (2 CD set) - Kupija san ga u velikoga Konzuma prošle godine. Dva cd-a san platija samo 95 kn, jer su bili na nekome popustu, štajaznan...
Motorhead - The Best Of - Također iz velikoga Konzuma...
Motorhead - Bomber - Dala mi ga sestra za rođendan. Remasterirana verzija sa 4 bonus live pisme i jednon sa b-strane nekoga singla...
Apocalyptica - Apocalyptica - Kupija san ga u Fotomuzikalija
Dio - The Collection - Također u fotomuzikalijama...
Gorthaur's Wrath - Paroxysms of Madness - Ovo je demo album riječkoga black metal benda. Naručija san ga od pjevača (Morbid) pa mi ga je on posla pošton.
Evanescence - Anywhere But Home - CD i DVD koncerta. Kupija na ekskurziji u osmome razredu, u nekome malome dućanu u Varaždinu
Evanescence - Fallen - Prije dvi godine su mi ga mater i otac donili iz Slovenije kad su bili gori...
Opeth - Still Life - Kupija san ga priko cmar-net foruma od nekoga lika za 75 kn. CD je doša u odličnome stanju, skoro ko nov!
Metallica - Master Of Puppets - Nino mi je ovo kupija (od mojih para, normalno) kad je bija u Splitu. Fala lipa.
Metallica - ...And Justice For All - U Splitu u Dallasu kad smo sa razredon išli na neku ko predstavu, štajaznan. Prvo smo poili čevape, a onda smo se ja i Šarić uputili do Dallasa i tamo malo razgledavali. Ja uzeja ovo, a on ništa...
Victim - Demo - Victim je black metal iz Splita u kojemu bass svira makaranin Srzić. Demo se prodava u Rockatanskoga kad je bila promocija.
Iron Maiden - Death on the Road - Prošle godine su mi ga mater i otac donili iz (ponovo) Slovenije.
Venom - Eine Kleine Nachtmusik - Najnoviji CD koji san kupija ove godine na Info Sajmu u Zagrebu.
Slayer - Still Reigning (DVD) - Baš san se iznenadija kad san vidija da se ovo prodaje u Fotomuzikalija. DVD mi je vrhunski, pogotovo zato šta je Slayer odsvira cili Reign In Blood album.
Judas Priest - Live Vengeance '82 - Kupija san ga u Splitu u Croatia Recordsa prošloga prolića...

Ove dvi ploče su mi poklonili Silvija (Motorhead) i Nino Vela (Hendrix) pa bi in se ovin puten ponovo zafalija za to!

Eto ga! To bi bilo to...

- 18:36 - Komentari (38) - Isprintaj - #

utorak, 05.12.2006.

Strava i užas...

Ali pobogu zašto??? Ne znan koliko tribaš bit glup, ne imat pameti, bit totalni idiot da bi ovo napravija. Jednostavno nikad neću skontat zašto je nekoj budali uopće palo na pamet ubrat ovo, skuvat i vidit da je jestivo. Jer tako je otkrija vjerojatno najružnije, najogavnije, i najnejestivije povrće koje je ikad izraslo na ovome svitu: Cvitača

U nekim djelovima Hrvatske je poznata i pod nazivom kaul, ali je zasigurno svugdi istoga ogavnoga okusa. Jedino pozitivno u ovome povrću vidin u tome šta moš gađat nekoga ko te nervira. Osim nenormalno ružnoga okusa se može pripoznat i po nepodnošljivome smradu dok se kuva, tako kad neko uđe u kuću za vrime kuvanja, možete ga odma uputit u zahod da se dobro izriga prije nego uđe u kužinu. Evo ako ima ikakvi čudak da ga zanima nešto više o cvjetači:

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service
-----------------------------------
Cvjetača je dvogodišnja zeljasta biljka vretenastog, dobro razgranjenog korijena. Stabljika u prvoj godini naraste 50 cm visoko, a na njenu vrhu se terminalno razvija mesnato zadebljao metamorfoziran cvat s reduciranim cvjetnim stapkama, bijele žućkaste ili maslinaste boje.
Cvat je najčešće okruglastog ili blago spljoštenog oblika, zbijen i fine površinske zrnatosti. Listovi su izmjenično raspoređeni na stabljici, donji su veći, sivozelene boje, a uz cvat su manji i žućkastozelenkaste boje. Kod suvremenih sorata prekrivaju cvat štiteći ga od sunčevog svjetla da ne požuti.

Stabljika u drugoj godini naraste 60 - 75 cm. Pri vrhu je razgranjena i završava s više cvjetova skupljenih u produžene grozdaste cvatove. Cvjetovi su sumporasto žute su boje karakteristične građe za kupusnjače. Plod je komuška cilindričnog oblika, dužine 8 - 12 cm u kojoj se nalazi petnaestak sjemenki. Sjemenke su okruglastog oblika, promjera 2 - 3 mm, crvenkaste ili plavičaste boje. Masa 1.000 sjemenki najčešće je 2 - 4 g, a u jednom gramu sjemena ima 250 - 400 sjemenki. Uz normalne uvjete skladištenja sjeme zadržava klijavost do 5 godina.
-----------------------------------

Užas... kako mrzin cvitaču, živi otrov. Mogli su ovo davat ljudima u koncetracionim logorima, mučit ih sa ovin, prije bi izabrali smrt od gladi nego pojili ovu "hranu"... Nikad više... nikad...
- 20:32 - Komentari (25) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.