...to be a rock, and not to roll...

nedjelja, 27.08.2006.

Tekstovi nove Metallice

Čine se ko zanimljivi lyricsi iako ne kontan ni riči, ali eto... Ova mi je pisma bolja od prve i sad je konstantno slušan...

*******************Other New Song (samo dio lyricsa)

see the vultures come
see the vultures come for me
all around the sun
flying down to wait for me
to sit and stare
wait 'til I hit the ground
feel the vultures tear
feel the vultures tear at flesh

vulturous on this day
pick the bone until you break
from below and in between
pick the bone until you break

Whoa whoa
whoa oh whoa
whoa yeah
whoa oh whoa
whoa oh whoa oh whoa
- 20:04 - Komentari (7) - Isprintaj - #

četvrtak, 24.08.2006.

WEB-SITE

Posjetite pravu web stranicu benda TERAPIJA D.O.O.
Evo i link: Terapija D.o.o.
- 12:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 22.08.2006.

NOVA PISMA 2

Naša san je! Napokon san naša drugu novu pismu od Metallice. Snimljena je profesionalno i kvaliteta je vrhunska. Ja mislin da je ovo treći put da su je odsvirali, sa koncerta u Koreji. Stvar je stvarno vrhunska, traje oko 3 i po minute i ima neku divlju solažu. Ona prva nova pisma mi je bila vrhunska, ali ova, ova je jača 5 puta. Umrit ću dok izađe novi album... THRASH!

I još jedna obavijest za sve thrashere: 31.10. ove godine izlazi novi Megadethov album: United Abominations. Svakako bi trebalo provjerit šta je legenda Dave Mustaine napravija ovaj put.

Adio.
- 21:31 - Komentari (5) - Isprintaj - #

srijeda, 16.08.2006.

METALLICA

Evo i njih u Simpsonima:

- 20:53 - Komentari (12) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 07.08.2006.

Novi Blog otvoren

TERAPIJA D.O.O je ime novoga benda koji je prije bio poznat kao Scrap Iron. Na toj stranici će se održavati vijesti o aktivnostima u bendu...
- 14:22 - Komentari (15) - Isprintaj - #

subota, 05.08.2006.

Povijest metala - dio sesti: Druga polovica osamdesetih

Druga polovina osamdesetih donosi osnivanje novog pravca metala - death metala, ali prije toga thrash metal prolazi kroz svoje umjetnicke vrhunce, dok se drugi bandovi polako pronalaze u vlastitim unikatnim stilovima (Metallica "Master of puppets", "...and justice for all", Manowar izdaje svoj najbolji album "Kings of metal", Queensryche svoje remek djelo "Operation: mindcrime", dok Slayer usporuje ritam albumom "South of heaven"). Prije no sto se bacimo na death metal, obavezno moramo spomenuti Nijemce Helloween koji albumima "Walls of Jericho" i "Keeper of the seven keys part I & II" postavljaju temelje melodicnog power metala (djelomicno u korelaciji i s nazivom Epic metal) ciji stil ce biti kopiran nebrojeno mnogo puta u buducnosti.

Queensryche:


Power metal se zasniva prvenstveno na melodijama, gitaristickim finesama kroz virtuozne solaze, vokal je ugodan i cesto visok, dok je glazba himnicna. Glavni predstavnici power metala osnivaju se upravo u ovom razdoblju: Kai Hansen, gitarist Helloweena, nakon nekog vremena napusta Helloween i osniva svoj kultni band Gamma Ray s kojim u osamdesetima izdaje "Heading for tommorow".

Gamma Ray:


U Finskoj Timmo Tolkki osniva Stratovarius, s kojim izdaje ne bas najbolji debi "Fright night", dok je Njemackoj Blind Guardian izdaje prvi album "Battalions of fear". Od slicnih u Americi moramo spomenuti Vicious Rumors ("Digital dictator"), Virgin Steel i Fates Warning. Sto se tice thrash metala u ovom razdoblju, moramo spomenuti da Kreator izdaje svoje najbolje izdanje "Extreme aggression" kao i Sodom, dok Sepultura izdaje mocni "Benath the remains". King Diamond se razilazi sa Shermanom i osniva skupinu King Diamond s kojom izdaje odlicne albume "Abigail", "Them", "Conspiracy"...

King Diamond:
- 11:38 - Komentari (11) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.08.2006.

Povijest metala - dio peti: Kraj prve polovice osamdesetih

Iako je prva polovina osamdesetih u Europi bila prvenstveno pod dominacijom Velike Britanije i NWoBHM-a (Maideni standardno izdaju klasike "The number of the beast", "Piece of mind", "Powerslave", a Judas Priest svoje "Defenders of the faith" i "Screaming for vengeance"), i u drugim dijelovima starog kontinenta su se dogadjale interesantne stvari.

Judas Priest:


U Njemackoj je osnovan Accept pod vodstvom Uda Dirkschneidera (kasnije se odvaja i osniva grupu UDO) i izdaju se klasici "Restless and wild" i "Breaker", osniva se Grave Digger ("Heavy metal breakdown"), Running Wild ("Black hand inn"). Scorpionsi izdaju svoje klasike. U Svicarskoj djeluje postava Hellhammer pod dominacijom Toma G. Warriora, dok se raspadom doticne skupine osniva legendarni Celtic Frost ("Morbid tales", "To mega therion") koji uz Svedjane Bathory ("Bathory", "Under the sign of the black mark") smatra zacetnikom black metala. Nezaobilazna je i Danska u kojoj tada malo poznati King Diamond zajedno sa Hankom Shermanom osniva Mercyful Fate ("Melissa, i fenomenalni "Don't break the oath"). Postavljaju se i korijeni death metala djelovanjem skupine Possessed ("Seven churches").

Grave Digger:
- 14:47 - Komentari (8) - Isprintaj - #

utorak, 01.08.2006.

Povijest metala - dio cetvrti: thrash metal

Polako s vremenom, pocetni zvuk izvornog heavy metala se poceo mijenjati. Posebno americke grupe koje su svoju razuzdanu energiju pocele polako prenositi na svoje albume, tezile su brzem ritmu, nekontroliranim solo ispadima, tzv. staccato riffovima i agresivnijim vokalima. Rodjen je thrash metal, uz koji je usko vezan pojam speed metal (vezan uz grupe Exciter i Raven). 1983. izdan je vec spomenuti prvi album Metallice koji je sadrzavao za ono vrijeme par do tada najzescih riffova koji su se mogli cuti: tu su prednjacili pocetak pjesme "Motor breath" i pjesma "Metal militia".

Metallica:


Medjutim, definitivno najzesce grupa koja se krajem prve polovine osamdesetih mogla uopce cuti bila je grupa Slayer koji su imali mnogo problema sa snimanjem svojih albuma jer producenti nisu imali iskustva s tako brzim zvukom, a ni tehnologija nije bila prikladna. Kult je stvoren izdanjima "Ride the lightning", "Hell awaits" i Anthrax "Fistful of metal". Ali, svijet nije ni priblizno znao sto mu se sprema: prvo je Exodus izdao thrash bombu "Bonded by blood" 1985, a godinu dana kasnije Slayer je izdao najbolji thrash metal album ikada "Reign in blood" koji je djelomicno zasluzan i za razvoj agresivnijih pravaca metala u buducnosti.

Slayer:


Ovaj pravac metala usko je povezan s Bay Area podrucjem odakle dolaze najveca imena thrash metala. Lavina je pokrenuta: Testament ("The legacy"), Vio-Lence ("Oppressing the masses"), Megadeth ("Rust in peace"), Death Angel ("The ultra violence"), Forbidden ("Forbidden evil"), Heathen ("Victims of deception"), Flotsam and Jetsam ("Doomsday for the deciever"), Overkill ("Feel the fire")...usporedno s Amerikom, thrash virus zahvaca i sve ostale dijelove svijeta. Krenimo od sjevernih susjeda Amerike, Kanade, koja je ponudila legendu Annihilator, grupu predvodjenu Jeff Wattersom, gitaristickim genijalcem i prefekcionistom, koja izdaje klasiku "Alice in hell"; prijedjimo ocean: Njemacka - dovoljno je spomenuti tri thrash legende: Kreator ("Endless pain", "Pleasure to kill"), Sodom ("Agent orange") i Destruction ("Infernal overkill"), a tu su jos Tankard ("Chemical invsion") i Holy Moses koje predvodi pjevačica Sabina Classen ("Finished With The Dogs"). U Brazilu izlaze prvi albumi Sepulture koji zasada nemaju previse veze sa thrash metalom.

Kreator:
- 11:36 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.