...to be a rock, and not to roll...

petak, 30.06.2006.

Nije me bilo odavno, pa san se odlučija opet javit. Ovih zadnjih dana se dogodilo nekih sranja koja bi moga spomenit:

1. Scrap Iron se raspa. Dok smo jučer sidili na plažnome, Divković i Jele su se posvađali oko toga koje će pisme svirat, Jele je nešto popizdila i otišla doma, a Divković i Miro su se nešto dogovarali oko novoga benda. Poslije, kad su Divković i Miro negdi otišli, ja i Mrsić smo vidili Jelu kako se vraća od doma. Dok se salazila niz nizbrdicu, opizdila je neki znak šakon, sila na klupu i ljutito prikrižila ruke. Ja i Mrsić smo skontali da bi se bilo bolje maknit...

2. Neke ženske iz Norveške za koje smo mislili da su donekle normalne su ispale najveće kurve koje znan. Dođe jedna sa svojin prijateljen i žvali se s njime. Onda joj dođe prijateljica sa svojin prijateljen i zažvali ga, onda ova prva zažvali njezinoga i obrnuto. Na kraju su ižvalili cili plažni, bože sačuvaj. Odveli su 5-6 muških iz Podgore sa sobon doma...

3. Miro je dobija posal u hotelu Podgorka na šanku. Ali se razočara jer ipak nije onako kako je očekiva. On je mislija da će kuvat kavu i točit pića, a zapravo će prat čaše i pijate. Šta je najžalosnije, ne zna ni kolika mu je plaća...

4. Nisan se smija kupat zadnja 4 dana jer iman nekih problema sa uhom, a temperatura je priko 35. Danas napokon mogu...

5. Zanima me oće li Divković nastavit dolazit u Podgoru i izlazit sa Jelon, sad kad su se posvađali, jer Jele izgleda ko da ga više nikad ne želi vidit. A dobro aj, tu smo još ja, Miro, Monika i Nikša...
- 12:20 - Komentari (19) - Isprintaj - #

četvrtak, 22.06.2006.

COWBOY FROM HELL

Dimebag Darrell Abbott: 20.8.1966. - 8.12.2004.

- 14:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 20.06.2006.

NOVE NOVOSTI OD IRON MAIDENA

IRON MAIDEN ce pocetkom rujna ove godine izdati novi album "A Matter Of Life And Death".Bend je poceo pisati pjesme krajem 2005. nakon kratkog odmora od uspjesnih turneja.Album je producirao Kevin "Caveman" Shirley.Steve Harris je izjavio sljedece:"I think in many ways this has been the easiest album in terms of recording that we've ever done. The whole process of writing through to recording was very natural. I think in terms of the material we've also pushed our boundaries yet again and I think it will please our fans but also really surprise a lot of people as well. The sound we've managed to get is very powerful for a Maiden record and all of us have pushed ourselves in our own ways to create something that we're all immensely proud of and I think working as quickly as we did with Kevin really was part of that process. We simply can't wait to take this out on the road. We've played some great shows and had a lot fun recently introducing some of our older songs to a new generation of fans. However for us personally we're incredibly excited about getting out and performing these new tracks." Dakle isperite usi do jeseni jer: The Beast is back!!!!



01. Different Worlds (Smith/Harris) 4.17
02. These Colours Don't Run (Smith/Harris/Dickinson) 6.52
03. Brighter Than a Thousand Suns (Smith/Harris/Dickinson) 8.44
04. The Pilgrim (Gers/Harris) 5.07
05. The Longest Day (Smith/Harris/Dickinson) 7.48
06. Out Of the Shadows (Dickinson/Harris) 5.36
07. The Reincarnation of Benjamin Breeg (Murray/Harris) 7.21
08. For The Greater Good of God (Harris) 9.24
09. Lord Of Light (Smith/Harris/Dickinson) 7.23
10. The Legacy (Gers/Harris) 9.20
- 21:33 - Komentari (13) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 19.06.2006.

ZABRANJENO PUŠENJE

Također meni jedna od dražih grupa sa ovih prostora. Ova biografija je pomalo stara, ali jebiga, nisan moga nać noviju...

TAKOĐER VAŽNA VIJEST PREKOPIRANA SA NJIHOVE SLUŽBENE STRANICE::: 07.08.2006. - Makarska (HR) (Kačićev trg)!!!!!!!!
Triba li uopće reć da ću otić na koncert i ovin puten pozivan sve koji mogu doć u Makarsku, da dođu jer, jebate, to je Zabranjeno Pušenje i 100% će koncert bit odličan. Oni ne mogu zajebat...

Zabranjeno Pušenje nastalo je 1980. godine kao klasičan "garage" band sastavljen od klinaca koji su zajedno išli u sarajevsku II gimnaziju i dijelili istu ulicu, danas već legendarnu "Ulicu Fuada Midžića" u kvartu Koševo.

Sačinjavali su je tadašnji srednjoškolci i prijatelji iz ulice: Nenad Janković (Dr. Karajlić; klavijature), Davor Sučić (Sejo Sexon; gitara), Zenit Džozić (Fu-Do; bubnjevi), Mladen Mitić (Munja; bas gitara), Dražen Janković (Seid Little Karajlić; klavijature), Ognjen Gajić (saksofon, flauta), Mustafa Čengić (Muče; solo gitara) i Zoran Degan (Poka; sinthesizer), a grupu je od početka svojom prisutnošću darivao i gospodin Elvis J. Kurtović kao rezervni igrač. Grupa je nekoliko godina žarila i palila sarajevskom klupskom scenom, koja je tada bila tek u nastanku. ("Kuk", "Sloga", "Trasa", Klub Filozofskog fakulteta, "Cedus", "AG"). Iz ovog backgrounda korijene vuku mnogi, danas već afirmirani bandovi i izvođači (Crvena Jabuka, Tifa band, Elvis J. Kurtovich & his Meteors, Top lista Nadrealista, Skroz i drugi).

Ozbiljniji početak rada grupe vezan je uz kultni meeting point mladih muzičara i umjetnika podrum duhovito nazvan "Zaborav" u kojem su grupe imale probe i prve nastupe, uglavnom za lokalne fanove. Svoj koncept su nazvali "New primitiwes" dajući svom radu dozu ironije i satire te comp pristupa čime na sebe skreću pozornost "institucija sistema" . Time uveliko usporavaju svoj prodor ka masovnoj popularnosti, iako ih jedan od najvećih muzičara ex Jugoslavije, Goran Bregović, naziva jedinim originalnim odgovorom na Punk u ovom dijelu Europe

Zabranjeno Pušenje, kao i ostali članovi pokreta (Elvis J. Kurtovich & his Meteors, Top lista Nadrealista), su zbog svog političkog angažmana osuđeni na male klupske prostore i na mukotrpno građenje karijere.



Tek 1984. godine zagrebački "Jugoton" izdaje prvi album "Das ist Walter". Walter je bio ilegalac u 2. svjetskom ratu i simbol otpora fašistima. Poginuo je 1945. na dan oslobođenja Sarajeva. Album je sublimirao energiju i želje cijele generacije mladih u ex Jugoslaviji, ali jedino Jugoton je imao hrabrosti da ga objavi u integralnoj verziji i bez preinaka u tekstovima. Album čiji je početni tiraž bio 3.000 komada prodan je u preko 100.000 kopija te je do danas rekord (30 puta premašen prvi tiraž).

Grupa 1984. kreće na veliku YU turneju (60 koncerata) po najvećim dvoranama i postaje najveća Jugoslavenska rock atrakcija.

Članovi grupe pored bavljenja muzikom realizirali su i uspješan humoristički show na TV-u u suradnji s mladim sarajevskim glumcima nazvan Top lista Nadrealista pun britke kritike pojava u tzv. "socijalističkom" društvu.



Enorman uspjeh turneje i TV serije nije po volji rigidnog režima i u montiranoj aferi se članovi "new primitiwes" pokreta optužuju za vrijeđanje imena i lika pokojnog predsjednika Tita ("Crko Marshall, mislim na pojačalo") i tekovina socijalizma. Grupa se skida sa svih TV i radio stanica, a svi klubovi, mahom pod patronatom "socijalističke omladine" otkazuju već ugovorene koncerte grupe. Slučaj postaje zanimljiv i državnoj bezbjednosti te počinje serija informativnih razgovora i montiranih procesa. Situaciju spašavaju neki vodeći intelektualci liberalnih nazora koji dižu svoj glas u obranu grupe i afera se stišava bez zatvorskih kazni.

U ovoj atmosferi snima se drugi album Zabranjenog Pušenja nazvan "Dok čekaš sabah sa šejtanom", čiji izlazak je popratila medijska šutnja, ali i izvrsne kritike i velike simpatije javnosti i tzv. običnih ljudi. Promotivna turneja imala je velikih poteškoća zbog straha organizatora i enormnog prisustva policije, kao odjeka prohujale afere.

I pored nekoliko vrhunskih koncerata pred desetinama hiljada posjetitelja (Beograd - Hala Pionir, Split - Poljud, Zagreb - Dom Sportova), turneja bilježi neuspjeh i grupu 1986. godine napuštaju Mladen Mitić (danas živi u Los Angeles-u), Šeki Gayton (danas živi i radi u Sloveniji kao manager) i Mujo Snažni (producent u Sarajevu) u potrazi za sigurnijom egzistencijom.

Ostatak grupe na Atari računalu radi na novom albumu i polako okuplja novi bend u čijem sastavu su uz Farisa Arapovića (bubnjevi) i Kowalskog (gitara) i režiser Emir Kusturica koji u to vrijeme pobjeđuje na Cannes-skom festivalu s filmom "Otac na službenom putu". Ova ekipa u suradnji s nekim studijskim muzičarima (Predrag Bobić - bas, Jadranko Džihan i Darko Ostojić Minka - back vokali) realizira 1987. album "Pozdrav iz zemlje Safari" koji objavljuje sarajevski Diskoton, iako uz neke primjedbe, u integralnoj verziji. Hitovi s ovog albuma ("Pišonja i Žuga", "Hadžija ili bos", "Fikreta", "Dan Republike") vraćaju grupu u sam vrh YU rock-a. Album je sniman u Sarajevu, miksan u Londonu, a producent je Sarajlija koji živi u Seattle-u Sven Rustempašić.

Turneju organizira Art scena Obala i manager Miro Purivatra (danas direktor Sarajevskog filmskog festivala) i ona obuhvaća 87 koncerata. Turneja 1987. je ujedno i najveća turneja benda do tada. Bend nastupa u gradovima koji do tada nisu nikad imali priliku vidjeti koncert Zabranjenog Pušenja u živo. Ona je bila presudna za sticanje najšireg kruga publike i lansirala je grupu u krug najvećih YU rock institucija, rame uz rame sa Azrom, Bijelim Dugmetom, Parnim Valjkom i Ribljom Čorbom.

Emir Kusturica radi spot za pjesmu "Manijak", a u januaru 1988. na koncertu u Sarajevu izdavač "Diskoton" svečano uručuje zlatnu ploču za album "Pozdrav iz zemlje Safari" koji je do tada prodan u 100.000 primjeraka.

Otopljavanje u političkom sistemu krajem 80-ih aktualizira ponovni rad Top liste Nadrealista čije emitiranje ponovo kreće 1988. godine. Članovi grupe paralelno pripremaju i novi album koji izlazi u oktobru 1988. Sniman je u Sarajevu i zove se "Male priče o velikoj ljubavi". Na albumu gostuje Goran Bregović, operna diva iz Atenske opere Sonja Milenković i virtuoz na violini Dejo Sparavalo. Grupu napušta Emir Kusturica zbog snimanja svog novog filma.

Grupa kreće na Jugoslavensku turneju s Top listom Nadrealista i grupom "Bombaj štampa", takođe jednim od pionira new primitiwsa. Program je kombinacija teatra i rock and rolla, realiziran po ideji Seje Sexona. Na 60-ak koncerata program je gledalo preko 200.000 ljudi, a turneja je proglašena najuspješnijom turnejom na YU estradi 1989. godine, ostavivši iza sebe čak i takva imena kao što su "Bijelo Dugme" i Lepa Brena.

Podjele i nesuglasice u državnom vrhu, ubrzo se prenose i na estradu pa i na članove Zabranjenog Pušenja. Zbog različitih pogleda na politički angažman i koncepciju benda iz grupe odlaze Sejo Sexon i Darko Ostojić Minka (solo projekti), Faris Arapović (osniva vlastiti bend "Sikter"). Sa početkom rata u BiH, Nele Karajlić premješta bend u Beograd i nastavlja rad pod imenom "Nele Karajlić & Zabranjeno Pušenje", a u Sarajevu ostaju Elvis J. Kurtović, Sejo Sexon, Zenit Đozić, Boris Šiber i dizajner omota albuma Zabranjenog Pušenja Srđan Velimirović te pokreću Ratno izdanje Top liste Nadrealista.

Ova ekipa u najtežim danima rata pokušava da razveseli svoje sugrađane koji u podrumima i skloništima, na aparatima priključenim na akumulatore i baterije, slušaju radio program Nadrealista i songove inspirirane aktualnim događanjima u gradu. Grupa zbog tehničkih i tehnoloških nemogućnosti prestaje s video i muzičkom produkcijom i prve dvije godine rata radio show je jedini medij u kojem je bilo moguće raditi.



Baš kao i 1980. godine, kad se oko radio show-a počela okupljati jezgra new primitiwsa, tako i 1993. mnogi novi i mladi muzičari surađuju i sudjeluju sa svojim starijim kolegama. Sa dolaskom struje u grad Top lista Nadrealista počinje sa scenskom, muzičkom i video produkcijom (televizija u suradnji s US-aidom i humanitarnim organizacijama International rescue committee & Umbrela Grant) Grupa završava novu seriju "TLN - ratno izdanje" i sama producira pozorišnu predstavu koju je na besplatnim nastupima vidjelo 20.000 Sarajlija.

Prateći bend Top liste Nadrealista postaje jezgra novog Zabranjenog Pušenja, a njeni članovi Sejo Kovo, Đani Pervan, Dušan Vranić i Samir Ćeramida 1997. godine realizirat će i prvi poslijeratni album Zabranjenog Pušenja "Fildžan viška". Elvis J. Kurtović i Sejo Sexon, okosnice novog Zabranjenog Pušenja, paralelno s pripremanjem albuma rade i na nastupima Top liste Nadrealista, koja poslije ratnog iskustva u BiH 1995-1998. radi preko 300 nastupa pod pokroviteljstvom US - aida po BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Njemačkoj, Austriji, Danskoj i Švicarskoj.

Po završetku turneje u proljeće 1997. godine izlazi album "Fildžan viška" sniman u Amsterdamu i miksan u Ljubljani. Promotivna turneja obuhvaća 149 koncerata, a sa albuma su skinuta 4 singla (spota), koje su producirali sami članovi grupe. Iskustvo iz TLN-a pokazalo se dragocjenim u snimanju spotova, koji bivaju vrlo dobro ocijenjeni u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji gdje je grupa redovito nastupala. Na turneji su sudjelovali Sejo Sexon, Elvis J. Kurtović, Predrag Bobić, Zoran Stojanović, Nedžad Podžić, Marin Gradac, Bruno Urlić i Branko Trajkov, a povremeno i Samir Ćeramida i Đani Pervan.

Ista ekipa 1998. godine realizira i prvi živi koncertni album Zabranjenog Pušenja "Hapsi sve!", snimljen 17.10.1997. u zagrebačkom Domu Sportova sa Dariom Vitezom, novim managerom grupe, u ulozi organizatora koncerta i izvršnog producenta albuma.

1999. godine grupa na planini Bjelolasica, priprema svoj novi projekt koji ponovno realizira u Amsterdamu sa Zlatanom Hadžićem u ulozi producenta (na albumu "Fildžan viška" je imao ulogu inženjera zvuka). Album je nazvan "Agent tajne sile" i objavljen je u junu 1999. godine i do danas su snimljena 3 spota. Album je izdala TLN - Europa, čiji su vlasnici članovi grupe, a aktuelni hit je pjesma "Jugo 45" koja trenutno visoko kotira na top listama u BiH i Hrvatskoj.

Grupa je odmah po izlasku albuma krenula na promotivnu turneju u sastavu: Sejo Sexon, Elvis J. Kurtović, Predrag Bobić, Bruno Urlić, Dragomir Herendić i Branko Trajkov. Promotivna turneja je još uvijek u toku i do oktobra 2000. odsvirana su 124 koncerta
- 11:36 - Komentari (5) - Isprintaj - #

petak, 16.06.2006.

Kraj...

SLAYER - PIECE BY PIECE
Modulistic terror, a vast sadistic feast
The only way to exit is going piece by piece

You have no choice of life or death, my face you will not see
I'll rip your flesh 'till there's no breath, dismembered destiny
As soon as life has left your corpse I'll make you part of me
No emotion, Death is all I see

Modulistic terror, a vast sadistic feast
The only way to exit is going piece by piece

Bones and blood lie on the ground, rotten limbs lie dead
Decapitated bodies found on my wall, your head!
On your trail I close the gap, one more life that soon won't be
No emotion, your flesh is all I need

I'll send you to your maker, confront the God you seek
A flash of red upon his your chest, safety out of reach

You have no choice of life or death, my face you will not see
I'll rip your flesh 'till there's no breath, dismembered destiny

Modulistic terror, a vast sadistic feast
There's only one way out of here - piece by piece
----------------------------------
Eto, napokon je i škola završila. Stvarno ne mogu virovat kako je ova godina prebrzo prošla. Ko da san jučer prvi put uša u razred. a neka, isto mi je drago... Nego, ove godine su nažalost i dvojica ljudi koje znan pala razred. To je u elektrotehničkoj Ivan Jakić, koji je čini mi se okinija 4-5 predmeta, i u mome razredu Ivan Carević za kojega mi je stvarno ža jer su ga nepošteno bacili. Bija je pada 7-8 predmeta i ispravija je neke tako da su mu ostala samo dva. I onda ga baci njemački iako mu je prosjek 1.5 i namjerno mu nije tila upisat dvi dvojke kad je dva puta odgovara... Jebiga...

I dakle, još jedan podsjetnik na nadolazeće albume koji bi mogli bit zanimljivi:
Metallica - ??? - ???
Slayer - Christ Illusion - 8.8.2006.
Motorhead - Kiss Of Death - 29.8.2006.
Blind Guardian - A Twist In The Myth - 5.9.2006.
Amon Amarth - With Oden On Our Side - Rujan 2006.
Bruce Dickinson - Anthology DVD - 19.6.2006.
Cannibal Corpse - The Bleeding (re-release) - 19.6.2006
Cradle Of Filth - Thornography - Lipanj 2006.
HammerFall - ??? - Listopad 2006.
Vader - Impression In Blood - Rujan 2006.



- 10:28 - Komentari (5) - Isprintaj - #

subota, 10.06.2006.

Nove Novosti Od Slayera

Slayerov basist Tom Araya je potvrdio u naziv novog albuma: "Christ Illusion".Datum izlaska albuma je 25. srpanj 06. "Christ Illusion" je prvi novi studijski album od izdanja iz 90-tih "Seasons In The Abyss" koji sadrzi originalni Slayer lineup (bubnjar Dave Lombardo napustio bend 1992 i vratio se 2003.).Novu stvar "Cult" mozete poslusati na www.slayer.net.

01. Flesh Storm
02. Catalyst
03. Eyes of the Insane
04. Jihad
05. Skeleton Christ
06. Consfearacy
07. Black Serenade
08. Catatonic
09. Cult
10. Supremist
- 09:34 - Komentari (6) - Isprintaj - #

srijeda, 07.06.2006.

DJELOVI PJESAMA S NADOLAZEĆEG ALBUMA METALLICE

Trebat ćete program Macromedia's Flash Player



- 20:48 - Komentari (5) - Isprintaj - #
Kopirano sa: cmar-net.org
Poslije Slayer National Daya otkriven je i naslov novog albuma ovih metal veterana. U nedavnom interviewu Tom Araya izjavio je kako se bend odlucio za naslov "The Final Six", ali on jos nije potvrdjen od strane Slayerovog menadzmenta ili izdavacke kuce. Zasad mozete cuti novu njihvou pjesmu "Cult" na sluzbenoj stranici www.slayer.net. Slayerov nasljednik albuma "God Hates Us All" izlazi 25. srpnja, i to je prvi novi albuma na kojem sviraju cetiri originalna clana Slayera od albuma "Seasons in the Abyss" iz 1990. godine.

Artwork:

- 20:42 - Komentari (6) - Isprintaj - #

utorak, 06.06.2006.

SUDNJI DAN

NEEEEEEEEEEEEE... danas je sudnji dan, barem kako su neki predvidili
Datum je 6.6.2006.... gadno... Sotona je oko nas...
- 12:05 - Komentari (10) - Isprintaj - #

nedjelja, 04.06.2006.

REKLAMA

Posjetite Kačić Blog koji uređuju neki likovi iz moga razreda i još puno njih. Piše se o raznim događajima na Makarskome trgu Kačiću...
- 10:45 - Komentari (6) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.