bosim nogama

03.04.2005., nedjelja

Posluženo

Opet mu je došla. Blistava i nezasitna, u jednu od njegovih luka. Promatrao ju je ispod oka, volio je način na koji je držala leđa, malo zabačeno, ističući grudi poput obećanja i znao da će je i ovaj puta imati bez suparnika. Pomirisao joj kosu. Mirisala je na načetu breskvu i pomislio je na trenutak na one koji su je možda dodirivali dok je bila daleko ili gledali putem dok je žurila k njemu, a on je bio ovdje nemoćan da joj zabrani da osjeti i vidi. Bio je gladan već danima, i sve gladniji svaki puta kad je pomislio na nju i već mu je ponestalo snage od čekanja pa je samo raširio ruke i nemoćno se predao raspucanim mislima ljubomore.

Ali bila je sada tu, gledala je u sunce i nije joj bilo ni mrve sjene na obrazima. Glas joj je bio malo umoran i suh od cigareta popušenih putem, gnječio joj je malo nadlakticu tek toliko da se uvjeri da je sad ima i da će mu njeno međunožje biti posluženo, vlažno i vruće za nekoliko trenutaka, možda najviše sat-dva koliko će joj trebati da ugodi svojim navikama. Znao je da će pustiti vodu da joj hladi vruća leđa, pažljivo će zapjeniti svaki djelić svoje kože i isprati tragove, otjerati sve ptice i doći mu glatkih dlanova i bosih nogu.

Sad ju je gledao kroz prve sjenke večeri, uživao je tako gledati je i slušati jer je miris načete breskve nestao iz njene kose. Sada je mirisala na alge, kao da je blago koje mu je vraćeno iz dubine mora. Smijala se grlenim smijehom i pričala o nevažnim stvarima, nevažnim za njega jer su to bili događaji iz nekog svijeta koji on ne može okusiti ni provjeriti. Mogao je samo konzumirati njezin glas i čekati da dobije i njeno tijelo.

Odjednom je zašutila, protegnula se i pogledala ga pogledom koji mu je govorio da je sada njegova bez srama i pitanja. Nagnula je malo glavu a ruke su joj krenule prema bedrima. Širila je svoja koljena kao da su tuđa ne mičući svoj pogled s njegovih očiju, pogled koji se predavao i pozivao na otkrivanje tajni. Podigla je nogu i boso stopalo stavila mu na lice. Otvorila se pred njim u mutnoj svjetlosti brodske lampe jer noć je već padala, i prstima kliznula u svoju unutrašnjost. Pokazala mu put.

Mirisala je poput žene koja zna što želi, ali on je osjećao samo miris pučine i soli i miris zaborava na dane koji su bili i dane koji će biti. Sada je bila samo njegova. Poslužena. Ovdje.

- 14:56 - Misao se pojavi i nestane,ovdje je zabilježi ako želiš (5) - print - # - On/off -

<< Arhiva >>

[favs] [linkovi] [arhiva] [mail] [blog]





Muzika:noći izvan konteksta
Slika:Catherine McIntyre

Copyright © 2005-2010 plejadablue

Free Counter


online