bosim nogama

09.03.2005., srijeda

Možeš sve

Možeš učiniti i biti sve što hoćeš.

Možeš biti vjerna žena što uz magleni prozor očekuje svog pomorca. Sa strahom u srcu stisnutom u zelenu grudu očaja i bojazni što po kutevima tvojih najgorih vizija grize kao miris soli na ranjenoj koži. Možeš biti ta žena što nema sebe bez sigurnosti njegovih od mora ranjenih ruku, ta žena što se s vječnim prokletstvom pučine i tajnih dubina bori sa trozupcem u rukama, ukradenim od morskog cara. Možeš biti ona što vječno čeka, suza osušenih na upalim obrazima. Bez vatre koju je neko jugo davno ugasilo na pijesku.

Možeš biti sirena s morskog dna koju pjena pučine mami na izlazak na stijenu u potrazi za svojim princem. Sirena što će žrtvovati svoj predivni rep i peraje za samo jedan pogled onog čije oči gledaju drugu i čije će se suze stopiti sa nekim valom u beskraju. Ona koja će zaboraviti miris algi sa dna i slobodni udah vječnosti za smrtnost trenutka, kad će onaj kojeg ljubi zapaziti njenu mokru kosu koja se bolno suši na nekom kamenu. Možeš biti ta sirena o čijem će odricanju pjevati galebovi visoko nad pučinom i delfini jatu meduza koje lutaju u besmislenosti.

Možeš biti nimfa iz maglenih šuma u vječnoj igri s nevjernim Panom pod mjesečinom. Možeš gaziti plitko rubom jezera i hladiti bose noge ogrebene u nekoj šikari nakon potrage za nestalim ljubavnikom ili za vlastitom svilom zakvačenom o neko drvo nakon igre skrivača s nekom drugom nimfom.Možeš biti ta nimfa sa lopočem u jednoj ruci i trećim okom izvađenim sa svog čela u drugoj ruci i u vječnoj dilemi što je točno slika koja je vidljiva tek kao sjenka neke umorne grane, noćne ptice u preletu ili samo izgubljena misao odlutala iz tvoje glave.

Sve to i mnogo više (samo nemam vremena nabrajati) možeš biti ako imaš samo malo sreće da se sretneš oči u oči sa svojim idealom.Uz malo truda i dobre volje od njega možeš ubrzo učiniti svog ljubljenog, jedinog i sveprisutnog tvorca i kreatora svog vlastitog života. To je za svaku ženu prava sitnica.

- 08:55 - Misao se pojavi i nestane,ovdje je zabilježi ako želiš (17) - print - # - On/off -

<< Arhiva >>

[favs] [linkovi] [arhiva] [mail] [blog]





Muzika:noći izvan konteksta
Slika:Catherine McIntyre

Copyright © 2005-2010 plejadablue

Free Counter


online