Plastično je fantastično

nedjelja, 06.03.2016.

Zeleni auto na ugalj

Uvaženi znanstvenik, profesor i cijenjeni suradnik, a nadasve velika podrška i uzor ovog bloga prof. emeritus Igor Čatić neumoran je. Na žalost, uza svu svoju stručnost i upornost ne uspijeva se probiti u nacionalne medije. Jer, nacionalnim medijima (zvučnim, videćim i tiskanim, pa i većini elektronskih - osim rijetkih časnih izuzetaka kao što je ZG-Magazin) očito nisu u interesu znanstveno i stručno provjereni i dokazani podaci, jer činjenice koje vrlo često iznosi prof.emeritus Čatić - eto nisu "eko" ili "bio".

Danas samouvjereno izjaviti i iza toga stajati s čvrstim i nepobitnim argumentima - da je "plastika najzeleniji materijal današnjice" (s čime se apsolutno slažem) gotovo pa je Bogohuljenje, nije "mainstream", nije "zeleno", nije "bio". Pa pobogu urednici i novinari, ne budite ovce, "nemojte kao ovce slušati svakoga tko zableji 'zeeeleno'" (kako je svojevremeno rekao Steven Saines - hidrogeolog Agencije za zaštitu okoliša države Ohio u SAD-u) - jer to jednostavno nije istina.

Ali, ako ne možeš "kod kuće", eto ponuda i poziva iz susjedstva (ne smijemo više spominjati regiju). Srpski tjednik "Nezavisni Nedeljnik" objavio je zanimljiv članak "Zeleni auto na ugalj", pa pogledajte i razmislite.




- 11:23 - Komentari (7) - Isprintaj - #