Plastično je fantastično

utorak, 02.12.2014.

Naši plastičari - Gumbplas


Gospodin Pavao Jančić 1966. godine utemeljio je malu radionicu za proizvodnju dugmadi. Sjedište joj je bilo u prizemlju obiteljske kuće u Mariji Gorici. Prvi počeci su bili teški, počelo se s nekoliko ručno napravljenih strojeva, a materijal za izradu dugmadi se kupovao.

Da bi se imalo što raditi, gospodin Jančić je uz rad u radionici sam obilazio tržište na motoru, tražio kupce i na isti način im je i isporučivao robu. To sve ne bi bilo moguće bez supruge Kristine koja mu je bila velika pomoć i podrška. Vremenom se posao proširio te se zapošljavaju i radnici.

1982. g. kupljen cilindar za izradu materijala. Time se zaokružio proces proizvodnje od prerade sirovine do izrade finalnog proizvoda.

2000. godine se mjenja naziv firme u Gumbplas, a umirovljenjem gospodina Pavla posao preuzima sin Robert Jančić. 2002. godine zbog povećanja obima posla, proizvodnja se seli u novosagrađenu zgradu, prilagođenu novonastalim potrebama. 2006. godine, zbog što boljeg zadovoljenja tržišnih potreba, pridružuje mu se i sestra Jasenka Jančić.

2007. godine kupljen je laser najnovije generacije kojim se može proizvesti računalno bilo koju teksturu na licu ili na boku dugmeta, a po potrebi i probušiti ga. 2008. - 2011g – u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom izlaže se na više međunarodnih obrtničkih sajmova - u Münchenu, Grazu, Novom Sadu te Beogradu.

Obiteljska tvrtka Gumbplas specijalizirana je za proizvodnju dugmadi od poliestera, čijom kvalitetom je danas u stanju zadovoljiti sve zahtjevnije želje kupaca. Proizvodni program obuhvaća dugmad za mušku, žensku i dječju konfekciju, kao i korporativnu i radnu odjeću. Proizvodi se dugmad raznih artikala, veličina i boja, prema vlastitom ili uzorku naručitelja. Tvrtka raspolaže i laserom s kojim su u stanju gravirati bilo koju teksturu na licu ili boku dugmeta.

Stalnim ulaganjem u strojni park te povećanjem proizvodnih kapaciteta Gumbplas je postao najveći proizvođač poliesterske dugmadi u Republici Hrvatskoj. Dugmad su otporna na kemijsko čišćenje, pranje i glačanje. A sve to može se dokumentirati Certifikatom kvalitete od Hrvatskih zavoda za kvalitetu i kontrolu.

Referenca tvrtke Gumbplas je tradicija, kvaliteta te brzi rok isporuke.






Proizvodni program

Gumbplas
Kraj Donji, Dubravička 175,
10299 Marija Gorica - HRVATSKA
Web: www.gumbplas.hr


- 12:44 - Komentari (4) - Isprintaj - #