Plastično je fantastično

subota, 24.05.2014.

Završen foto natječaj

*** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ *** FOTO NATJEČAJ ***



Dragi čitatelji bloga, poštovani sudionici Međunarodnog fotografskog natječaja na temu plastike, evo došli smo do kraja natječaja.

Na natječaju su sudjelovala 63 autora iz Njemačke, Italije, Slovenije i Hrvatske s ukupno 440 fotografija. Sve ste ih imali prilike pogledati na blogu, na kojem su fotografije objavljivane od 28. ožujka pa sve do 23. svibnja. Želite li ih još koji puta pogledati, možete u preglednim postovima Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Pregled objavljenih radova 1 i Galerija PLASTIK - FOTO NATJEČAJ - Pregled objavljenih radova 2.

Na ovom foto natječaju imali smo prilike vidjeti cijelu seriju fotografija - najrazličitijih - od umjetničkih gdje su autori izrazili svoju kreativnost, preko snimljenih fotografija samo za ovu priliku pa sve do fotografija koje su autori imali od ranije snimljene, a prikazivale su plastične predmete. Imali smo prilike vidjeti različite foto tehnike, različite umjetničke pristupe i kreacije, ali i iščitati iz njih različite poruke.

Kako god, sve su fotografije zorno pokazale koliko su plastični predmeti sveprisutni u našim životima, koliko se danas bez njih više ne može, ali i nužnost odgovornijeg ponašanja s isluženim plastičnim predmetima. U stvari fotografi i njihove fotografije pokazale su upravo ono što je i smisao ovog bloga, zbog čega ja kao autor i urednik bloga pišem sve što pišem.

Posebno me je razveselilo komentiranje fotografija od strane čitatelja i drugih blogera. Bilo ih je raznih, od pravih kritičkih osvrta do onih jednostavnih tipa "lajkam prvu". Ipak, ću izdvojiti dva:

Blogerica Kamena:

… stvarno smo se nagledali "svakakvih" slika, ali pod ovim pojmom "svakakvih" ne mislim na ništa loše, već samo na krajnosti... od divnih do groznih... od shvatljivih do onih gdje sam se pitala ne samo "šta je pjesnik htio kazat'", već i "šta je pjesnik uopće uslikao"... od nekih, koje su mi poslale određenu poruku o plastici, do nekih drugih, u kojima čak nisam ni pronašla poveznicu s plastikom... stvarno jedan toliko široki dijapazon, a bez da sam se i jednom rječju osvrnula na samu kvalitetu fotografija, jer mi se, kao amateru, ne pada na pamet u to upuštati... Ovo je doista toliko specifičan natječaj, da bih se usudila reći, kako je možda najmanje važan elemenat kvalitete fotografije... i neka mi oproste znalci i profesionalci, ali se bar nadam da shvaćaju što želim reći, jer je toliko drugih, po meni važnijih, elemenata, koje bi trebalo procijenjivati... složila bih se, Plastik, s onim što si ti već više puta rekao, da si svoj cilj već davno postigao, ali svejedno... treba se iz ovog natječaja ipak izvući na najbolji mogući način :)))... a samo sam htjela reći... sretno :)

i blogera Fotografi svih zemalja naoružajte se …

Eto, taj tvoj natječaj je zapravo primjer kakav natječaj mora biti! …

Eto, drago mi je da je ovaj projekt završen u svojoj prvoj fazi. U ovoj digitalnoj. Predstoji organizacija izložbi. Biti će ih dvije, prva u prvom tjednu srpnja u Galeriji Principij u Rijeci - galeriji Fotokluba Rijeka, a druga u zadnjem tjednu kolovoza u Galeriji Vijećnica u Omišlju.

Na izložbama će biti prikazani nagrađeni radovi (3 novčane nagrade, 3 diplome i 3 priznanja kao i najbolja "plastična" fotografija te 44 fotografije po izboru članova prosudbenog povjerenstva iliti žirija.

Nagrađene fotografije biti će objavljene i u časopisu Polimeri Društva za plastiku i gumu koji je suorganizator ovog natječaja.

Žiri je svoj posao odradio, rezultati se zbrajaju, usuglašavaju, a objava rezultata biti će, kako je i najavljeno, sutra, u nedjelju 25. svibnja u 12:00 sati.

Do sutra, pozdrav svima

Vaš Plastik




- 23:03 - Komentari (5) - Isprintaj - #