Plastično je fantastično

nedjelja, 25.08.2013.

Naši plastičari - Vargon


Vargon d.o.o. je vodeći regionalni proizvođač plastičnih cijevi i spojeva za kućnu i uličnu primjenu. Nudi kvalitetna rješenja za razne instalacijske sustave. Uz vodovodne i kanalizacijske cijevi i spojeve, proizvodi i revizijska okna i slivnike koja izrađuju po mjeri naručitelja i po potrebi.

U dosadašnjem radu, surađivali su s raznim domaćim i inozemnim izvođačima i tvrtkama koje su prepoznale kvalitetu vargonovih proizvoda.



Tvornica i uprava tvrtke Vargon d.o.o. nalazi se u industrijskoj zoni Kukuljanovo, nedaleko od Rijeke. Distributivni centri nalaze se u Zagrebu i Osijeku.



Prodajni centar, s velikim izborom kupaonskog namještaja, sanitarija, galanterije, sistema grijanja te sitnih vodoinstalaterskih materijala, za maloprodajne i veleprodajne kupce nalazi se na Škurinjama, Rijeka. Vargon d.o.o. posluje i u Bosni i Hercegovini, a sjedište je u Brčkom.



Osnivanje
Vargon d.o.o. obiteljska je tvrtka osnovana 7. siječnja 1990. na temeljima kovinotokarskog obrta Stjepana Brašnića, a počeci joj datiraju od 20. ožujka 1973. godine. Mala radionička proizvodnja u početku je bila usmjerena na obradu metala kojim se bavila do 1992. godine. Od te godine Vargon d.o.o. započinje s novim programima, odnosno počinje se baviti proizvodnjom plastičnih cijevi za dovod i odvod vode.



Novi programi
Uvođenje novih programa zahtijeva proširenje proizvodnih kapaciteta tako da tvrtka 23. prosinca 1994. seli na novu lokaciju na Martinkovac gdje se proizvodnja odvija na površini od približno 6 000 m˛ otvorenog i 3 200 m˛ zatvorenog prostora.

Razvoj
Daljnji razvoj tvrtke Vargon d.o.o. i sve veća potražnja za proizvodima ponovo su doveli do problema premalog proizvodnog prostora i zato tvrtka 1. svibnja 2003. seli na današnju lokaciju u Industrijsku zonu Kukuljanovo iznad Rijeke. Današnjih 57 000 m˛ prostora, od toga 12 000 m˛ zatvorenog, služe za proizvodnju cijevi za kućnu kanalizaciju, kućni vodovod te ulični dovod i odvod vode.



Sadašnjost
U posljednjih nekoliko godina tvrtka Vargon d.o.o. iz godine u godinu ostvaruje sve bolje poslovne rezultate, što dokazuju i brojne nagrade koje je tvrtka dobila proteklih godina.



Proizvodnja
Osnovna djelatnost tvrtke Vargon d.o.o. je proizvodnja plastičnih cijevi za različite namjene te pripadajućih spojnih dijelova.



Proizvodni programi
Pod proizvodnim programom Vargokal može se vidjeti cjelokupnu paletu cijevi i spojeva za kućnu kanalizaciju. Cijevi i spojevi za kućni dovod vode okupljeni su pod proizvodnim programom Vargoterm. Vargoplen je linija proizvoda od polietilena namijenjenih za provođenje dovoda vode do objekta. Proizvodi i dvije vrste cijevi za zaštitu kabela (optičkih, strujnih i telekomunikacijskih): Vargokal protect i Vargoplen protect.

Najnovija linija proizvoda je Vargokor, a riječ je o liniji rebrastih cijevi većih promjera za uličnu kanalizaciju. Uz rebraste cijevi, u ponudi su i vlastita revizijska okna te drenažne cijevi.

Prijatelj prirode
Vargon d.o.o. kao proizvođač iznimno brine o okolišu. Stalo im je da zbrinjavaju otpad, ne onečišćuju prirodu nepotrebnim osvjetljenjem, ne izbacuju ispušne plinove koji bi mogli štetiti ne samo prirodi, već svima ljudima u okolini. Svoj trud potvrdili su i standardom kvalitete ISO 14001.











Katalog proizvoda
Web stranica



Izvori podataka: Vargon d.o.o. - Kukuljanovo


- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #