Plastično je fantastično

srijeda, 07.11.2012.

Prva godišnjica bloga "Plastično je fantastično"

Da, evo prošla je već godina dana kako sam započeo s pisanjem ovog bloga. Trudio sam se cijeku godinu ispuniti osnovni smisao i svrhu bloga, a to je: "Prikaz plastike, a posebno plastičnih vrećica, što su, kakve su, od čega su, što nam znače i što nam čine u našim životima, koja i kakva je korist od njih, koja i kakva je šteta i je li plastika Bogom dana ili je vražje djelo. Sve u svemu, pozitivan, znanstveno dokazan i istinit prikaz plastike i plastičnih vrećica."

U ovih godinu dana pisanja napisao sam 245 postova, a 89 ih je bilo direktno o plastičnim vrećicama i problematici usko vezanoj uz taj naš svakodnevni proizvod.

Što se posjetitelja bloga tiče, evo današnjeg prikaza (stvarno je slučajnost ovaj okrugli broj sretan):



45000 mislim da je respektabilan broj i da je velik broj čitatelja od navedenog broja ipak dobio informaciju koju je želio. Važno je da su čitatelji ne samo dobili točnu i provjerenu informaciju, već da su za predočeni podatak dobili i stručni odnosno znanstveni dokaz.

Kada se analizira odakle dolaze čitatelji, onda se može reći da ih je sa svih strana svijeta, ali ipak ponajviše ih je iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije te Sjedinjenih Američkih Država. Posjetitelji iz prve tri države su najbrojniji najvjerojatnije zbog jezične razumljivosti, dok su posjetitelji iz Amreike vjerijatno ponukani posjetiti blog jer je autor bloga vrlo često komentirao problematiku plastičnih vrećica u brojnim američkim dnevnim novinama.

Najčešće posjetitelji (njih oko 75 %) dolaze preko Google ili drugih tražilica, dok je oko 25 % posjeta čitatelja koji imaju memoriran link ili blog posjećuju direktno preko linka u nekim drugim člancima i komenatria.

Blog je otvoren za komentare, ali iznenađujuće ih je malo - do sada samo 83, ali za nadati se je da će ih ubuduće biti više.

Nekoliko puta je blog istaknut na naslovnoj stranici Blog.hr-a:




Dnevnik.hr-a:






Monitor.hr-u:




A blog je spomenut i na web portalu talijanskih plastičara MacPlas Online:

.


Ono što je vrlo važno, blog je uspostavio suradnju sa jedinim hrvatskim stručnim časopisom Društva za plastiku i gumu POLIMERI:




te s web portalom ZG-Magazin:




Eto, malo rođendanske samohvale.

Blog ide dalje. Još ima puno toga za argumentirati i prikazati što je plastika, koje su njezine prednosti, a pogotovo o pozitivnim stranama plastičnih vrećica. Na žalost, javnost je krivo informirana, da ne kažem prevarena brojnim netočnostima, pa i lažima od strane nestručnih i loše informiranih novinara, a pogotovo od kvazi-zelenih. To je rezultiralo i relativno negativnim stavom javnosti o plastičnim vrećicama pa čak i općenito o plastici. Cilj je bloga to mijenjati.

Idemo dalje, zar ne?






- 22:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #