Plan rada Nacionalnog bratstva Frame u godini 2007.

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Veljača:
I. nacionalni tečaj za duhovne asistente FSR-a i Frame: Samobor-Tabor, 27. veljače - 1. ožujka

Ožujak:
Skupština Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame; Podbablje, 3. ožujka
Skupština Osječkog područnog bratstva Frame; Ilok, 17. ožujka
Skupština Zagrebačkog područnog bratstva Frame; Virovitica, 17. ožujka
Skupština Primorsko-istarskog područnog bratstva Frame; Rijeka-Trsat, 24.ožujka

Travanj:
II. sjednica Nacionalnog vijeće Frame, Rijeka-Trsat, 20.-22. travnja

Svibanj:
I. nacionalni kongres FSR-a i Frame «Milosrdno djelovanje FSR-a i Frame u hrvatskom društvu danas»; Zagreb – Sveti Duh, 19. svibnja
VII. nacionalni susret Frame «Usudimo se živjeti Evanđelje»; Rijeka–Trsat, 25. - 27. svibnja


Lipanj:
I. međunarodna skupštinsa Frame «Iz Evanđelja u život, iz života u Evanđelje»; Barcelona, 28. lipnja – 5. srpnja

Srpanj:
Franjevački hod Frame, 25. srpnja - 5. kolovoza

Kolovoz:
I. nacionalni seminar za područne i mjesne voditelje formacije – 30. kolovoza – 1. rujna

Rujan:
Područna škola za animatore Osječkog područnog bratstva Frame
Područna škola za animatore Zagrebačkog područnog bratstva Frame
Područna škola za animatore Zadarsko-šibenskog područnog bratstva Frame
Područna škola za animatore Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva Frame
Područna škola za animatore Primorsko-istarskog područnog bratstva Frame

Listopad:
Nacionalna skupština Hrvatskog nacionalnog bratstva Franjevačke mladeži; Samobor, Tabor, 5. - 7. listopada


I. nacionalni tečaj za duhovne asistente FSR-a i Frame 27. veljače - 1. ožujka u Samoboru
Zahvaljujući Konferenciji nacionalnih duhovnih asistenata FSR-a i Frame, pokrenut je godišnji Nacionalni tečaj za sve asistente FSR-a i Frame na nacionalnoj, područnoj i mjesnoj razini, kako bi lakše doticali tematiku i probleme na koje nailaze, te tražili kroz iskustvo generalnih asistenta savjete i smjernice za rad. Osobiti gosti I. tečaja biti će tri generalna asistenta FSR-a koji dolaze iz Rima, te će održati predavanja o Dokumentima Franjevačkoga svjetovnog reda, o Franjevačkoj mladeži i duhovnoj asistenciji u Frami, o ulozi duhovnog asistenta u vijeću i mjesnom bratstvu, te o kolegijalnoj asistenciji u FSR-u i Franjevačkoj mladeži.

I. nacionalni kongres Franjevačkog svjetovnog reda i Frame 19. svibnja 2007. na Svetom Duhu u Zagrebu
Radi se o prvom susretu takve vrste čija je svrha promicati povezanost i zajedništvo FSR-a i Frame, razmatrati teme od posebne važnosti za život naših nacionalnih bratstava te donositi, u vezi s tim temama, prikladne smjernice za djelovanje (usp. Čl. 36. Statuta Hrvatskog nacionalnog bratstva FSR-a).
Odabrana tema «Milosrdno djelovanje FSR-a i Frame u hrvatskom društvu danas» uvodi nas u razmatranje života svete Elizabete Ugarske, zaštitnice FSR-a i Frame. Na Kongresu ćemo imati prilike čuti iskustvo djelovanja FSR-a i Frame s međunarodne razine, upoznati se s onime što se na tom području već čini kod nas, kao i s načinima pomoću kojih možemo postići više, zajedničkim snagama nas franjevaca svjetovnjaka.
S obzirom na to da je samo tjedan dana nakon Kongresa i Nacionalni susret Frame na Trsatu, razumije se da je teško odazvati se na oba susreta. Međutim, zbog važnosti ovog susreta potrebno je sudjelovanje područnih vijeća kao minimalni doprinos tome susretu. Područna vijeća su pak dužna pokušati organizirati po jedan autobus za framaše iz svojih područnih bratstava. Na Kongresu su pored članova područnih vijeća dobrodošli svi članovi Frame. Posebnu odgovornost u vezi sudjelovanja na Kongresu snose bratstva iz Zagreba i okolice čiji se odaziv podrazumijeva.

VII. nacionalni susret Frame 25.-27. svibnja 2007. u Rijeci na Trsatu
Nakon nacionalnih susreta koji su se održali u Rijeci na Trsatu, te u Tolisi (BiH) 1998. i Splitu 2001., Nacionalno vijeće je odlučilo ponovno prirediti susret kojim želi okupiti sve članove i simpatizere Frame kako bi nacionalno bratstvo ojačalo razmjenom iskustava iz međusobno udaljenih bratstava, osnažilo se u vjeri i pronašlo načine kako da vjerodostojno živi Evanđelje u zajedništvu.
U sklopu susreta pod nazivom «Usudimo se živjeti Evanđelje» osim poticaja kroz molitvu i predavanje, sudjelovat ćemo na raznim radionicama, a kao nacionalno bratstvo sudjelovat ćemo i u animiranju bdijenja za mlade iz Riječke nadbiskupije uoči svetkovine Duhova. Tom prigodom očekujemo od glazbenih skupina koje sačinjavaju framaši doprinos u animiranju susreta.
Unatoč tome što nam je već poznato da neki duhovni asistenti neće moći sudjelovati na susretu potičemo framaše da se sami ili uz pomoć područnog vijeća organiziraju i dođu na susret.

Nacionalni hod Franjevačke mladeži 25. srpnja – 5. kolovoza 2007.
Franjevački hod je zamišljen kao putujuća škola za produbljivanje vlastitoga poziva (usp. Program formacije u Franjevačkoj mladeži) te je namijenjen punopravnim članovima Frame svih mjesnih bratstava u Hrvatskoj.
Na tom hodu framaše će pratiti pojedini mjesni, područni i nacionalni duhovni asistenti. Prvi dio zajedničkog programa kojeg donosi Nacionalno vijeće odvijat će se istodobno (25.–31. srpnja) u dva dijela Hrvatske. Vijeća Zagrebačkog i Osječkog područnog bratstva određuju i pripremaju jednu, a vijeća Primorsko-istarskog, Zadarsko-šibenskog i Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva drugu trasu. Drugi dio programa započinje susretom svih sudionika (1. kolovoza), nakon čega ćemo krenuti put Asiza, gdje ćemo slaviti Porcijunkulski oprost. Kroz tri dana posjetit ćemo zavičaj sv. Franje i tim iskustvom se obogatiti pred povratak u Hrvatsku (5.kolovoza). Zbog zajedništva koje se produbljuje tijekom hoda, podrazumijeva se sudjelovanje za svo vrijeme njegovog trajanja.

I. međunarodna skupština Frame 28. lipnja – 5. srpnja u Barceloni
Predsjedništvo Međunarodnog vijeća FSR-a poziva sva bratstva Frame i FSR-a na I. međunarodnu skupštinu. Svako Nacionalno bratstvo Frame imat će tri sudionika. Tako će naše nacionalno bratstvo predstavljati Lovro Sučić - predsjednik, Andrija Brigić - nacionalni povjerenik FSR-a za Framu te fra Miljenko Hontić, nacionalni duhovni asistent. Jedna od točaka dnevnog reda Skupštine bit će i ujednačavanje obrednika Frame.
_________________________________________________________________________________

List Franjevačke mladeži – TAU
List Nacionalnoga bratstva Franjevačke mladeži TAU potiče na povezivanje, komunikaciju, druženje, molitvu i rad bratstva Frame. Informativnog je i formativnog karaktera. Izlazi četiri puta godišnje, a cijena mu je 7 kuna. Broj primjeraka koji vaše bratstvo želi primati potrebno je javiti glavnoj urednici Lista, Antoniji Kvesić (antonija_kvesic@yahoo.com).

Web portal Franjevačke mladeži
Trenutno je web-team u osnutku. Želimo okupiti framaše iz svih dijelova Hrvatske i iz svih regija koji imaju znanja i vremena za suradnju u izradi portala. Uz portal vezani su i određeni koraci koje je potrebno obaviti. Prvi korak je već odrađen, a tiče se zakupa web-prostora. Za sada objavljujemo svoje podatke na blogu i to na adresi http://framahr.blog.hr/. Očekujemo da će krajem godine biti dostupna naša web stranica pod nazivom www.framaportal.hr.
_______________________________________________________________________________

Potičemo bratstva na prikupljanje novčanih sredstava (prodaja kolača, čestitki, znakova Tau, skupljanje ambalaže…) uz pomoć kojih će se olakšati sudjelovanje na nacionalnim susretima. To se prvenstveno odnosi na I. nacionalni seminar za voditelje formacije na kojem trebaju sudjelovati voditelji formacije iz svih bratstava.

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se