planeta

09.05.2007., srijeda

Bogovi i religije

Pregled trenutne situacije na terenu


Hrkljuš Jehović




Sve vidi, sve čuje i sve zna. Prilično je star ali je još uvijek veoma aktivan, mahom uz pomoć svojih sljedbenika. Poznat je i pod šifrom - YHVH. Prije više od 2500 godina, on se prikazao Mojsiju na Sinajskoj Gori uz svjetlosne efekte, puno dima i vatre; light-show, što bi se reklo, i tom prilikom mu je svečano uručio zapovijesti u kojima je jasno rečeno šta se smije a šta ne smije raditi.

Tamo negdje 458 g. p.n.e., Leviti, sveštenici palestinskog plemena Juda, sjetili su se da napišu Knjigu Zakona u kojoj su pojasnili šta je ovaj Hrkljuš htjeo da kaže, a tu je navedena i činjenica, - da je on lično upravo njih izabrao kao svoje miljenike i ovozemaljske predstavnike. Dakle, tu je bila napisana istina i ništa drugo do samo istina, kako je to jasno navedeno u tom ‘svetom pismu’. On je tu, ujedno, poručio i svima onima koji ga ne budu voljeli - da će gadno da prođu. Ima mnogo sljedbenika koji su danas podijeljeni u nekoliko različitih grupa (od kojih su glavne sljedeće dvije: “Oni koji mu ga puše” i “Oni koji ga ljube u dupe”) u skladu sa različitim razumijevanjem onoga što je on rekao. A on, nikako da dođe lično i pojasni stvar.

***

Hrkljuš Islamović





Sve vidi, sve čuje i sve zna. Poznat je i pod šifrom Hrkljuš dž.š. Uz pomoć svog anđela-glasnika Gabrijela, stupio je u kontakt sa Muhamedom 612. godine, kad je ovaj krenuo da se malo prošeta a onda je usljed Gabrijelove anđeoske intervencije, pao u nesvijest. Tom prilikom je ovaj ošamućenom Muhamedu prišapnuo hrpu suštinskih informacija u kojima je rečena samo istina i ništa drugo do istina. Srećom, nakon što je došao sebi, Meho se je sjetio svih tih informacija, pa je sve to stavio i na papir i tako napravio ‘svetu knjigu’, čiji se sadržaj ni dan danas ne smije dovoditi u pitanje. Tako, Hrkljuš dž.š. danas ima mnogo sljedbenika u svijetu koji su poznati kao - “oni koji su mu se naguzili”, mada su se i oni, u međuvremenu, takođe podijelili u nekoliko različitih grupa, u skladu sa različitim razumijevanjem onoga što je on rekao. A on, nikako da dođe lično i pojasni stvar.

(Čini se je mali Mujo, bosanski mislioc, mislio na ovog Hrkljuša prilikom one svoje čuvene izjave za javnost: “Ne čudim se ja njemu što nam ga je zavuko, nego nama što smo mu se naguzili”!?)

***

Hrkljuš Mormonijević





Sve vidi, sve čuje i sve zna. Kontaktirao je Jozu Smita jedne septembarske noći 1823. godine, uz pomoć svog anđela-izaslanika Moronija, kojom prilikom je zapanjenom Jozi uručena specijalna knjiga u kojoj je napisana istina i ništa drugo do samo istina (takođe, na principu: “isto sranje, drugo pakovanje”). Tako i on danas ima milione svojih sljedbenika širom svijeta.

***

Hrkljuš Svjedok





Sve vidi, sve čuje i sve zna. Poznat je i po nadimku Turbo-Hrkljuš. Čarli Taze Rasel je u njegovo ime lično osnovao poveliku grupu sljedbenika koji su danas poznati kao Hrkljuševi Svjedoci. Oni su takođe zakleti obožavaoci istine. Ovaj Hrkljuš je postao nadaleko poznat tek nakon što mu se pridružila moja komšinica Šefika, koja je na osnovu svojih intimnih iskustava s njim, javno priznala:

“Kad sam mala bila,
tanko sam piškila,
sad Hrkljušu hvala
piškim ko iz bokala”

***

Hrkljuš Novog Doba





Ovo je najmlađi Hrkljuš (što se sasvim jasno može i da vidi na gornjoj slici). Kaže da nas sviju prožima, pa vjerovatno tako i sve vidi, sve čuje i sve zna. Poznat je kao Hrkljuš Novog Doba a neki ga nazivaju i Hrkljušem Novog Svjetskog Poretka. On nalaze svojim sljedbenicima da nose ružičaste naočale i da obraćaju pažnju na sve, osim na - objektivnu realnost.

Ovaj Hrkljuš ne koristi nikakve sveštenike, hodže i popove u svojim odnosima s javnošću. On to radi preko svojih specijalnih gurua, kojima je njegova doktrina poznata do tančina.

Njega će, navodno, morati da vole svi oni koji budu htjeli da žive u Novom svjetskom poretku, kojeg nam je patokratija pripremila. (Naravno, patokratija će tada ukinuti sve ostale Hrkljuše, jer nam oni više neće trebati.)




- 14:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2007 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Posjete: