subota, 16.02.2013.

ŽELIM ŽIVOT! trudnoća od začeća do rođenja, zaustavimo ubojstva svih još nerođenih i nevinih duša koje nisu stigle sagriješiti ništa ni Bogu ni ljudima
ŽELIM ŽIVOT!trudnoća od začeća do rođenja. zaustavimo ubistva svih još nerodjenih i nevinih duša koje nisu stigle sagriješiti ništa ni Bogu ni ljudima.

VOGLIO UNA VITA!
gravidanza, dal concepimento alla nascita. fermare l'uccisione di innocenti non ancora nati e le anime che non sono arrivati niente peccato, né Dio né gli uomini.

I WANT LIFE! Pregnancy from conception to birth. stop the killing of innocent unborn and the souls that have not arrived sin nothing neither God nor men.

ICH WILL LEBEN! Schwangerschaft von der Empfängnis bis zur Geburt. stoppen Sie die Tötung unschuldiger ungeborener und die Seelen, die nicht Sünde nichts weder Gott noch Menschen sind angekommen.


Ja sam možda demode i tradicionalna osoba ali pojam današnje "slobode"je razuzdanost.Mi ne idemo naprijed nego stagniramo.Valjda smo to i zaslužili.Sami smo si krivi zbog mnoštva nepotrebnih krvavih ratova.

Biće pod nazivom Čovjek srozalo se na nivo životinje.I Homo Sapinis razvijeniji je bio umno, nego današnji "moderan "čovjek.

Sloboda je ptica, ptica koja leti i nema kuda sviti svoje gnijezdo. Nemam ništa protiv leta pod nebesima, ali jedan Ikar je dovoljan.Te ptice više ne vide tlo i samim time gube svoje utočište. Ptica bez utočišta lako biva na rubu. A kada je na rubu lako joj je odrezati krila.

I kad joj se odrežu ta krila stavi ju se u kavez. Mlade zdrave djevojke imaju odnose sa partnerom i nakon toga uglavnom budu ostavljene.
Ako ostanu u blaženom stanju, svjesno ubijaju novi život od Boga darovan, jer im je savjetovano da je abortus ispravan potez. Ali nije. Kada doktori rade ab onda ta mala duša "bježi"od noža, jer zna da će je ubiti bez njene suglasnosti.
Svi znamo da začeti plod ima dušu, iako još nema ni srca ni mozga. I onda te recimo kasnije peče savjest (opominje Bog) mada ti svi govore da si dobro učinila ti negdje u dubini sebe znaš da nije dobro. Ali kome se obratiti kada svi govore da je to u redu??

Eto to je danas moderna moralnost.

Jedna opaska: intimnost sa partnerom u braku je blagoslovljena. Supružnici su pozvani podavati se jedno drugome u ljubavi i stvoriti potomke. Sve drugo na slobodno I "divlje"je grijeh.

A da ne govorim o pedofiliji I homoseksualnosti!!! Moderna vremena izokrenula su dobro nazlo a zlo na dobro.

Samo onaj tko prima Isusa I kontemplatira sveta otajstva Ruzarija (Krunice) mžze u Božjem duhu razlučiti istinu od laži.
14:37 | Komentari (7) | Print | ^ |

utorak, 12.02.2013.

OSOBA DO TEBE
Pogledaj unaokolo braću i sestre,
pogledaj oko sebe.
Tko je osoba koja sjedi do tebe?

Osoba do tebe
..je najveće čudo, najveća tajna
koju si mogao susresti u ovom času,
..testament Riječi postale Tijelom,
Božji trajni Advent ovog svijeta u
našoj sredini.

Osoba do tebe
..neiscrpni izvor mogućnosti
s mogućnostima samo djelomično primijećenim.

Osoba do tebe
..je jedinstveni svijet iskustva
strah i čežnja
osmijeh i namrštenost
smijeh i suza
strah i nada
sveukupna težnja za izričajem.

Osoba do tebe je grčenje da
postane nešto, nešto sasvim posebno,
..da dokuči cilj
vlastitu povijest, pjesmu
da bude poznata i da zna.

Osoba do tebe je netko
tko može živjeti s tobom,
ne samo pokraj tebe
..ona želi živjeti ne samo za sebe,
nego također i za tebe;
ona može tješiti, susretati se, razumjeti te
ako ti to želiš,
zauzvrat i ona traži biti shvaćena.

Osoba do tebe
..vjeruje u nešto, nešto dragocjeno
opredjeljuje se za nešto
računa na nešto, živi za nešto,
ona radi za nešto
čeka nešto
žuri za nečim
bježi od nečeg
trči prema nečemu...

Osoba do tebe
ima problema i strahova;
pita se kako čini stvari i često
nije s tim zadovoljna,
često je neodlučna, neorganizirana
bolno se zatvara u sebe sve do kaosa;
ali suočena sa svim nevoljama i tvrdoćama,
sposobna je nadvladati najveće teškoće
i progonstva.

Osoba do tebe
..je čitav jedan skup osoba
osoba koje je ona susrela na svom
životnom putu; stvarna
zajednica u kojoj još uvijek živi
otac, majka, prijatelj i neprijatelj;
ona ih sve dijeli s tobom.

Osoba do tebe
..ima neke stvari koje čini dobro,
neke koje može činiti bolje nego bilo
tko drugi na čitavom svijetu;
..postoji nešto što ima jedinstveno značenje
u njezinom čitavom življenju,
a što ona posebno cijeni;
ali, usudi li se ona s tobom govoriti o tome?

Osoba do tebe
..neće nikada biti potpuno shvaćena
nikada potpuno razotkrivena
nikada nam ne može biti potpuno kontrolirana od drugih,
niti bi to trebala biti.

Osoba do tebe je misterij.
I Riječ Tijelom postala je misterij,
i Riječ Tijelom postala i nastanila se među nama.

Zato braćo i sestre
pogledajmo oko sebe...

H.L.Myers


18:30 | Komentari (0) | Print | ^ |

srijeda, 06.02.2013.

MOJ KRIŽ SVEJEDNO GORI
Evo me, moj svijete, na raskršću
i tvom i mome
Oprostimo se. - Ti plačeš
Moj križ svejedno gori.
Udaljuješ se; bez pozdrava, bez riječi, bez boga
I odlazim prema istoj nepoznatoj zvijezdi
Snijeg pada
Zemlja raste
A ti poražen toneš
Grad li se, selo, ili neki postiđeni narod
U krčmi
Moj križ svejedno gori
Uzdignut
Razapet
Mračan

Dovikujem ti. - On gori
Dovikujem ti. - Ti strepiš
iskre po tebi pršte
Peku stravične snove
Moj svijete, uzalud stvaran
Moj svijete uzalud ljubljen
Moj svijete
Udaljujem se. Pružam za tobom ruke
Sjene velikih vojski nadiru iz davnina
Zrak su omastile strijele
Razbijen
Usitnjen sanjaš
Neprestane pritištu more
Vjekovi pokapaju svjetlo
Rane otaca izrastaju u kraste
Divna majka Margarita prodaje suze
Majka Margarita
Moj križ svejedno gori
Nosim ga - moj križ a tvoje ime
Nosim ga
Slomljen ma svečan
Puta ne vidim nigdje
Voda po kojoj hodam hlapi
Poda mom bujaju pare
moj križ svejedno gori
Oblistava u beskrej tvoje ime
Udaljujem se
I putujem prema istoj nepoznatoj zvijezdi
Ti toneš po svome snu
A ja koracam
I grcam, i grcam, i gledam prema beskreju
Moj križ svejedno gori
Moj križ a tvoje ime.

Josip Pupačić
10:50 | Komentari (5) | Print | ^ |

utorak, 05.02.2013.

Dokazana moć molitveDobitnik Nobelove nagrade prof. dr. med. Alexis Carrel naziva molitvu najmoćnijim oblikom energije.

Po njemu, to je snaga jednako stvarna kao i sila teže. Nakon njega je prirodoznanstvenik i glasoviti istraživač, američki učenjak dr. N. J. Stowell u jednom čudesnom otkriću izmjerio moć molitve.

Evo kako to opisuje vlastitim riječima:

Neposredno prije njezine smrti, smjestili smo u njezinu sobu visoko osjetljiv aparat za snimanje. Taj nam je aparat trebao pokazati što se odigrava u njezinu mozgu u posljednjim minutama. K tome smo još nad krevet smjestili mali mikrofon da bismo mogli čuti što govori, ukoliko uopće još bude mogla dati kakav znak života.Za to vrijeme smjestili smo se u sobu do njezine.
Bilo nas je petero trijeznih znanstvenika. Među njima ja sam bio sigurno najtrezniji i najtvrđi. Puni iščekivanja i nutarnje napetosti, stajali smo ispred svojih instrumenata. Kazaljka je stajala na nuli i mogla je pokazivati sve do 500 stupnjeva u pozitivnom vrednovanju na desno i 500 stupnjeva u negativnom vrednovanju na lijevo. Prije nekog vremena, pomoću istog aparata, mjerili smo emisiju jedne radio stanice čiji je program bio ižarivan u eter jačinom od 50 KW. Radilo se o poruci koja je morala biti prenesena oko čitave kugle ze maljske. Tim mjerenjem ustanovili smo vrijednost od 9 stupnjeva pozitivnog mjerenja.

Učinilo nam se da je bolesnici došao posljednji trenutak. Odjednom smo začuli kako je počela moliti i slaviti Boga. Molila je Boga da on oprosti svim ljudima koji su joj u njezinu životu počinili nepravdu. Tad je izrazila svoju čvrstu vjeru u Boga riječima:' Znam da si ti jedini povjerljiv izvor snage za sva tvoja stvorenja i to ćeš ostati.
Zahvaljivala mu je za snagu kojom ju je nosio čitav njezin život kao i za sigurnost što smije biti Isusovo vlasništvo. Svjedočila mu je da njezina ljubav prema Isusu, unatoč svoj patnji, nije postala manja. U trenutku kad je govorila o oproštenju svojih grijeha po Isusovoj krvi, iz njezinih riječi odjekivala je neopisiva sreća. Konačno, zahvatila ju je radost pri pomisli da će uskoro smjeti gledati svoga Otkupitelja.

Potreseni, stajali smo pred svojim aparatom. Već smo i zaboravili što smo zapravo htjeli istraživati. Pogledavali smo se, i pri tome se nismo stidjeli svojih suza. Toliko sam bio zahvaćen time što sam čuo, da sam morao plakati, kako od djetinjstva nisam činio. Iznenada, dok je žena još molila, čuli smo na svom instrumentu neki ton koji je kuckao. Kad smo pogledali, vidjeli smo da je kazaljka pokazivala 500 stupnjeva pozitivno i neprestano udarala na granicu aparata.Naše su misli sustizale jedna drugu. Tehničkim mjerenjem sad smo po prvi puta otkrili nevjerojatnu stvarnost: mozak umiruće žene, koja je bila povezana s Bogom, razvio je snagu koja je bila 55 puta jača od snage zračenja one svjetske radio stanice.

Da bismo nastavili promatranje, dogovorili smo se, nešto kasnije, za nov pokus. Nakon što smo ugradili svoje aparate, zamolili smo jednu medicinsku sestru da na bilo koji način izazove jednog bolesnika. Taj je čovjek reagirao grubim riječima i psovkom. Dapače, ne samo to nego je na ružan način zloupotrijebio Božje ime. I opet je počelo kuckati na našem aparatu. Bili smo strahovito pogođeni kad smo ustanovili da se kazaljka nalazila na 500 stupnjeva, ali negativno, i udarala strelicu koja je označavala granicu mjerne tablice. Time smo se našli na cilju svoga otkrića. Uspjelo nam je, bez predrasuda, znanstvenim putem dokazati pozitivnu Božju snagu, kao i negativnu snagu protubožjeg djelovanja.

U tom trenutku počeo se rušiti moj ateistički svjetonazor. Tad sam stajao pred licem sveznajućeg Boga. Potpuno mi je smiješnom postala moja nevjera. Budući da sam htio ostati pošten prema samome sebi, nisam se mogao zatvoriti pred istinom koja je u mene navirala. Tako sam postao sretan Isusov učenik, koji je naučio vjerovati u Isusa Krista kao svog osobnog spasitelja.>

Pri ispitivanju valnih dužina mozga dr. Stowell je pronašao strahovite razlike. Valne dužine su jednako tako individualne kao i otisci prstiju. Iz toga ovaj učenjak zaključuje da jednako tako postoji registrator ljudskih misli i planova u Božjim mislima, kao što u policijskim ustanovama postoji registrator otisaka ruku. Obraćenje dr. Stowella dogodilo se 12. srpnja 1953.

(Preuzeto iz Novi Koraci 23, listopad 1991.)

Oznake: moć molitve


13:40 | Komentari (1) | Print | ^ |

subota, 02.02.2013.

poziv dragom Isusu


Image and video hosting by TinyPic

Kako bih volio Isuse
kada bi se udostojio ući u moj mali stan
gdje na zidu sasvim obične stvari vise
gdje se u oknu rano ugasi dan.

Pričao bih ti kako mutnu svjetiljku palim
da kratki ovaj dan produžim
I kako živim životom sasvim malim
I pun jeda s braćom svojom služim.

Pričao bih ti o ljudskoj kući
o oknima koja su pokatkad plava
o vratima kroz koja pognut moraš ući
o bravi koja se čvrsto zaključava.

Pričao bih ti o svakome čovjeku
I kako se koji zove
I kako jedni nose haljine stare
I kako drugi uvijek nose haljine nove.

I kako ima sedam brižnih dana
a svaki je kao što je bio jučer
I kako se kad zaboli rana
šešir na čelo duboko, duboko natuče.

Pričao bih Ti sve dok ne začujemo
kako se rosa na prozor spušta
tada bih ti rekao al' sasvim nijemo:
"Umoran si Isuse, Tebi se sniva?"

Lezi tu na postelju ovu
koju čovjek svaki dan otkupi
tužno ću ti čelo poviti u utjehu povoj
spavaj, a ja, ja ću na klupi.


Nikola Šop13:46 | Komentari (6) | Print | ^ |

Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.