05 prosinac 2013

Bio sam u dugoj vezi sa udanom curom koja mi je od početka rekla da traži samo dobar provod. Nakon godine ili sl. je rekla: meni je s tobom super ali ja nikad nisam tražila vezu.
Odakle njoj uopće da mogu imati vezu s osobom koja laže? Pa i mene ćeš lagati kasnije,
Suprotno onom vicu kad Mujo uhvati zlatnu ribicu: Želim da me žena ne vara, ako me i vara da ne saznam, a ako i saznam da me nije briga... Jedini uvjet u vezi je iskrenost, tj ako me prevariš da mi i kažeš. Da li ćeš kasnije preći preko toga ili ne, nije važno, važna je iskrenost.
Naišao sam na priču o predbračnoj apstinenciji, kao jako važnoj stvari u vezi. S jednog gledišta su u pravu. U vezi seksualna kompatibilnost nije bitna, jer fuck, još nisam naišao na partnera koji me može isto uzbuđivati 3 mjeseca, nešto tu fali, da li kemija ili isti svjetonazor svejedno, ako nema nečeg više, nema ni veze. Ali sama apstinencija kao preduvjet za vezu je jako smiješna.
Kao i onaj dijamantski zaručnički prsten. Jako je važno djevojci staviti prsten od nekoliko tisuća eura na prst i one su jako sretne, ali uopće nije važno u daljnjem životu pokazivati naklonost ili ljubav? Pogotovo što u mom svjetonazoru dijamanti nemaju ama baš nikakvu vrijednost i nije mi jasno zašto je blig-bling na cijeni.
Zadnjih tjedana nisi mogao ništa komentirati da ne pređe u svađu,: pederi VS "normalni".
Jednom mom prijatelju sam rekao: Razumijem ja tebe to je mržnja.
On će na to: Ne, ne mrzim ja pedere, neka oni rade što hoće, ali ne mogu oni imati ista prava kao i JA.
Upravo to je definicija rasizma i manjinske netrpeljivosti. O čemu dalje da razgovaramo?
Srećom moj mentalni sklop je prihvatio onu: sa budalama ne valja raspravljati.
Sa mnom ne možeš pričati ako ne pričaš sa argumentima. Ne možeš me ubijediti samo braneći svoj svjetonazor, koji je posljedica ortodoksnih religijskih učenja i desničarskih stavova koje su posljedica istih religijskih uvjerenja.
Ne shvaćam fanatizam "prave" religije samo zato što si rođen u toj religiji, kao što ne shvaćam ni nacionalni fanatizam samo zato što si rođen negdje. Živiš u dobu informacija, izvuci svoj zaključak, misli svojom glavom.
Ja poštujem društvene norme i obiteljske vrijednosti, ali kao osoba koja je heteroseksualna i ama baš nikad nije osjetila privlačnost prema istom spolu, ako bi sutra našao sreću u osobi istog spola, nema tog društva i svjetonazora koji bi mi zabranio da budem sretan,

PS ni ja ne znam o čemu govori ovaj post.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.