< veljača, 2010  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
             

Veljača 2010 (1)
Rujan 2009 (1)
Lipanj 2009 (1)
Svibanj 2009 (1)
Travanj 2009 (1)
Siječanj 2009 (1)
Prosinac 2008 (1)
Kolovoz 2008 (1)
Srpanj 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

NAJAVA NASTUPA
nema nastupa u najavi.

AUDICIJA!!!
tijekom siječnja upise radimo na svim treninzima!!
za dodatne informacije pogledajte oglasne ploče u vašem mjestu.

Linkovi
Službeni blog HMS-a
Klinčaselske mažoretkinje
Klub mažoretkinja Sesvećanke
Pakoške mažoretkinje
Biogradske mažoretkinje
Splitske mažoretkinje
Gospićke mažoretkinje
Rogozničke mažoretkinje
Zagrebačke mažoretkinje
Rovinjske mažoretkinje
Svetojanske mažoretkinje
Mažoretkinje grada Osijeka
Iločke mažoretkinje
Kaštelanske mažoretkinje
Mažoretkinje grada Splita
Ivanićke mažoretkinje
Slunjske mažoretkinje
Glinske banice
Zadarske mažoretkinje
Mostarske mažoretkinje
Umaške mažoretkinje
Čapljinske mažoretkinje
Novogradiške mažoretkinje
Križevačke mažoretkinje
Velikogoričke mažoretkinje
Kiseljačke mažoretkinje
Desinićke mažoretkinje
Solinske mažoretkinje
Tomislavgradske mažoretkinje
Pulske mažoretkinje

POVJERENSTVO PISAROVINSKIH MAŽORETKINJA
predsjednica: Nevenka Penezić
članice: Nevenka Kovačević
Martina Medved

10.02.2010., srijeda

PISAROVINSKE MAŽORETKINJE kroz 2009. godinu

Novogodišnjim koncertom u prosincu Pisarovinske mažoretkinje završile su 2008. godinu. Koncert je bio veličanstven. Uslijedili su zimski praznici – odmor od škole, napornih treninga i nastupa u 2008. godini, ali i opuštanje, fizičku i psihičku spremnost za nadolazeću 2009. godinu, godinu koja je po mnogo čemu bila prekretnica za Pisarovinske mažoretkinje. Na samom početku 2009. godine mažoretkinje su znale da ih kroz godinu čeka veliki broj smotri i nastupa diljem Hrvatske, Regionalno i Državno prvenstvo u mažoret plesu, a očekivale su i pozivnicu za Europsko prvenstvo. Svjesne težine i veličine svih nastupa nakon praznika krenule su sa treninzima, trenirale i trudile se do zadnjih snaga, da bi se što bolje pripremile za ova važna natjecanja.
Već su u veljači nastupale na maskenbalu u Ogulinu, maskirane u kaobojke, naše sure su nastup odradile savršeno, za svaku pohvalu. Intenzivno nastavljaju trenirati i već 28. ožujka odlaze na prvo natjecanje – Regionalno prvenstvo u mažoret plesu koje se održavalo u sportskoj dvorani srednje škole u Jastrebarskom. Vidno uzbuđene, pune straha, kako će se plasirati, svjesne da se natječu u vrlo teškoj skupini- Zagreb, Daruvar, Glina, Klinča sela, Sveta Jana…., međutim na iznenađenje svih, oba su sastava, kadetski i juniorski, vrlo uspješno probili led. Dodatni poticaj dao im je i načelnik gosp. Tomica Kovačić koji je prisustvovao otvaranju Regionalnog prvenstva, sa tribina pljeskao svojim mažoretkinjama kad su u defileu ulazile u dvoranu. Sve su bile vrlo ponosne i sretne, osim što su dobro otplesale, na ovom Regionalnom prvenstvu predstavile su se i u malo izmijenjenoj uniformi i sa novim kapama.
Po završetku regionalnog prvenstva, mažoretkinje nastavljaju naporno trenirati jer se već od 01- 03. svibnja održavalo i Državno prvenstvo u mažoret plesu, također u Jastrebarskom na Štrosu. Prvog dana natjecanja natjecale su se neformacije – solerice i duo, i tu su naše cure pokazale da one to mogu i hoće. Nije bilo lako plesati niti solo niti duo ples i konkurirati Glini, Daruvaru, Vukovaru, Rovinju i da sad ne nabrajam sve. Nije se bilo lako natjecati sa mažoretkinjama iz 25 većih gradova i općina, međutim, cure su hrabro išle naprijed. Subota 02.5.2009. buđenje u 5,15 sati i dolazak na borilište u Jasku u 6.00 sati, rano ujutro. Odradile su prve treninge po defile stazi, iza toga mali odmor i spremanje za otvaranje Državnog prvenstva, u međuvremenu predvodnice odlaze u Gradsku vijećnicu na prijem kog gradonačelnika i razmjenjuje poklona. U 11 sati uslijedio je ceremonijal otvaranja Državnog prvenstva, svi sastavi uz pratnju glazbe u defileu dolaze na Trg uz najavu imena sastava i mjesta iz kojeg dolaze, te staju jedne do drugih. Nakon otvaranja uslijedilo je natjecanje u defileu. Pisarovinske mažoretkinje su defile od 100 m otplesale od šale, te se već nakon prvog dana moglo naslutiti da će se cure već na prvom natjecanju dobro plasirati. U nedjelju buđenje u 6,00 sati dolazak u Jastrebarsko na borilište u 7,00 sati, službeni trening formacije – koreografija, te spremanje za natjecanje. I ovog dana djevojčice plešu jako dobro, plesno, štapovi ne padaju, svi su sretni – pa one su odlične, što je i potvrdilo i proglašenje rezultata u kasnim popodnevnim satima. Kadetski sastav Pisarovinskih mažoretkinja od 15 natjecateljskih ekipa plasirao se na 9 mjesto, a juniorski sastav od 16 natjecateljskih ekipa plasirao se na 11 mjesto. Za prvo natjecanje, a nakon samo 2 godine postojanja, ostvareni su odlučni rezultati, naravno za to treba zahvaliti samim curama na velikom trudu i radu, dobroj trenerici, ali i voditelju. Državno natjecanje je prošlo, uslijedili su nastupi i smotre po Hrvatskoj: Sveta Nedjelja, Klinča sela, Velika Gorica, međunarodna smotra u Pisarovini, Biograd, dolazi i ljetni odmor, ali stigao je i poziv za sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Francuskom gradiću Fouras.
U kolovozu odradile su još Špancirfest u Varaždinu, i nastup u Puli. Nagradu za dosadašnje uspjehe za nastupe u gradovima na Jadranu cure su nagrađene cjelodnevnim kupanjem, što ih je posebno razveselilo. Preko dana kupanje, navečer nastup, domjenak i u ranim jutarnjim satima povratak kućama.
Uzbuđenju nije bilo kraja, žele ići u Francusku – kolijevku mažoret plesa. Cijeli sedmi mjesec do 15.kolovoza cure su bile na ljetnom odmoru, Voditelj Pisarovinskim mažoretkinja i povjerenstvo dali su se u organizaciju putovanja. Nije bilo lako, treba prevaliti put od 1670 km do Favorasa, treba nabaviti službenu opremu - trenirke, majice, organizirati autobus, neke cure se dvoume- boje se dalekog puta, strane zemlje i neki roditelji su skeptični, ali uz puno truda i uz blagoslov naše Općine Pisarovine i načelnika Tomice Kovačića, 13 najhrabrijih i najodlučnijih i 5 odraslih osoba u pratnji, odlučili su otputovati na Europsko prvenstvo, žele predstaviti sebe i svoju Općinu Pisarovinu. Naime, gradić Favoras je manji gradić veličine Jastrebarskog, na sjevero-zapadu Francuske, 20 km udaljen od grada La Rochela, ali na samoj obali Atlanskog oceana. Predstavljati svoj kraj diljem Europe – kroz Sloveniju, Italiju, do sjevera Francuske, na samoj obali Atlanskog oceana nije mala stvar, i zbog te činjenice Pisarovinske mažoretkinje su jako ponosne i sretne. Europsko prvenstvo se održavalo od 11-13. rujna 2009. godine, na put se krenulo 09. rujna navečer.
Pisarovinske mažoretkinje su do rujna 2009. godine iza sebe imele preko 60 nastupa diljem Hrvatske, i spremale su se i na ozbiljan inozemni nastup, na Europsko prvenstvo.
Srijeda 09. rujna 2009. u 21,30 pred školom u Pisarovini skupile su se mažoretkinje i pratnja, u službenim trenirkama, vidno uzbuđene čekaju autobus da bi krenule put Favorasa. Na ispraćaj je došao i Predsjednik TZ Pisarovina gosp. Krešo Radinić koji je u ime TZ za put mažoretkinjama poklonio ruksake, na čemu su mu mažoretkinje jako zahvalne. Autobus je stigao u 22,00 sati, nakon smještaja djevojka u autobus krenuli smo put Klinča Sela gdje su se u autobus smjestile i naše suputnice mažoretkinje Klinča Sela i Ogulina i krenuli put Francuske. Oko ponoći prelazimo Slovensku granicu na Bregani, mažoretkinje su nakon druženja sa svojim prijateljica suputnicama polako utihnule i lagano utonule u san. Nakon nekoliko kraćih stajanja 10. rujna 2009. oko 12,00 sati dolazimo u Lion, izlazima iz autobusa kod gradskog centralnog parka, gdje smo se malo odmorili, popili kavu, protegnuli noge. U ovom parku pričekao nas je i naš vodič Ogulinac, koji živi i radi u Lionu, a koji je odvojio za nas cijelo popodne do kasno navečer da nas upozna sa gradom. Nakon kraćeg odmora i dogovora oko razgledavanja krenuli smo prema Metrou kojim se došli do samog središta grada. Prešli smo preko rijeke Sene do starog dijela Liona, posjetili Katedralu, koja me dobrim dijelom podsjetila na našu Đakovačku katedralu, staru jezgru Liona, i ulice koje su zaštićeni kao spomenici kulture još iz doba Napoleona. Ne samo ulice koje se održavaju, već postoji i i jedna uličica koja stoji jednako kao i u doba Napoleona, do danas se u njoj ništa ali stvarno ništa nije diralo i uređivalo. Zatim smo se uspinjačom popeli na gornji dio grada Liona, kao Vidikovac, sa kojeg se grad Lion vidi kao na dlanu. Tako se 10. rujna 2009. Općina Pisarovina preko svojeg živućeg suvenira marožetkinja, prošetala Lionom. Oko 23,00 sati u noći krećemo put Favorasa kamo i stižemo 11.rujna 2009. godine oko 12,00 stati, obilazimo borilište, razgledavamo, divimo se prostranstvu Atlanskog oceana, i ne možemo se vjerovati da smo tako daleko od kuće. Iza toga odlazimo u kamp Chatelaillon de la Plage da se smjestimo. Kampe je udaljen oko 15 km od borilišta, ali je bio savršen. Montažne šesterokrevetne kućice sa relativno novim namještajem, Pisarovinske mažoretkinje su dobile u jednoj cjelini tri montažne kućice i tu su se smjestile zajedno sa pratnjom. Pisarovninske mažoretkinje se nisu natjecale pa su imale i više slobodnog vremena.
Subota ujutro, 12. rujna. 2009. buđenje u 6,00 sati, spremanje u uniforme, odlazak na doručak i na otvaranje Europskog prvenstva. Predvodnica za voditeljem je bila primljena i kod gradonačelnice grada, kojom prilikom su i razmijenili poklone. Djevojčice su bile oduševljene, uz mažoretkinje iz velikih gradova Hrvatske, ali i Europe, Česi, Francuzi, Rumunji …zastava Općine Pisarovine ponosno se vijorila uz obalu Atlanskog oceana, dok su mažoretkinje defilirale stazom uz tvrđavu. Poslije otvaranja mažoretkinje su bile slobodne pa smo posjetili svi zajedno, drugi po veličini podvodni akvarij u Europi u gradu La Rochelu. Tu smo proveli popodne u razgledavanju, vratili se i razgledali Favoras, obavili večeru i vratili se u kamp. Bez obzira na rano buđenje, cjelodnevnog plesanja i hodanja, naše su cure napravile šou i u kampu. Trenirale su, plesale i pjevale, duh Pisarovine širio se kampom, bile su neumorne. U nedjelju 13. rujna 2009. ponovno rano buđenje, odlazak na doručak, da taj dan je vilo napeto. Pisarovinske mažoretkinje plesale su u slobodnom programu pred Europskom publikom, po ko ne bi bio uzbuđen. Otplesale su bezgrešno, sretne, nasmiješene odradile su svoj inozemni nastup bez greške. Bodrile su svoje kolegice solerice iz Ogulina i Klinča Sela koje su se natjecale ali i ostvarile vrlo zavidne rezultate. Neke su nosile i medalje doma. Cijeli dan su bile vrlo aktivne, od plesanja, navijanja druženja sa mažoretkinjama iz cijele Europe, nimalo umorne došlo je i 21,00 sat navečer i vrijeme povratka kući. Umor ih je savladao nakon ulaska u autobus na putu kući, brzo su utihnule, zaspale. Na povratku kući nismo se duže zaustavljali te smo sretno stigli kući, 14. rujna 2009. oko 22,00 sati ponovno pred Osnovnu školu u Pisarovini, pune dojmova, a sad već i dosta umorne, ali vrlo ponosne i zadovoljne. Sebe i svoju Općinu mažoretkinje su predstavile i u Francuskoj.
Nakon par dana odmora već su 19. rujna išle na nastup u Opatiju i Viškovo. Sudjelovale su i u protokolu na proslavi dana Općine 11.studenoga 2009. godine. Krajem studenoga odradile su i nastup u Sisku.
Dakle, cijelu godinu su naporno trenirale i išle na nastupe.
U prosincu točnije 12. 12.2009. putuju u Sloveniju kod mažoretkinja Radeća, 13.12.2009. godine na Božićni koncert u Klinča Selo, a ovu 2009. godinu Pisarovinske mažoretkinje će završiti Božićnim koncertom koji će se održati 19. prosinca 2009. godine u sportskoj dvorani OŠ Vladimir Nazor, Pisarovina, doći će nam i gošće iz inozemstva, imat ćemo i limenu glazbu. Vjerujem da će biti veličanstveno, da će ostati koncert za pamćenje.

I na kraju Pisarovinske mažoretkinje su vrlo zahvalne na trudu i radu trenerica, zahvalne su i voditelju Tomislavu Matulinu na dobroj organizaciji i brizi koju vodi o svim curama, naravno zahvalne su i Općini Pisarovina, načelniku Tomici Kovačiću i TZ Pisarovina gosp. Kreši Radiniću, zahvalne su svima koji ih podržavaju, pomažu im i vjeruju u njih, ali i obećavaju da će to povjerenje svakim danom još više opravdavati i da će KRAJ IZ KOJEG DOLAZE predstavljati najbolje što mogu i znaju. HVALA VAM SVIMA


Za PISAROVINSKE MAŽORETKINJE
Nevenka Penezić
Predsjednica Povjerenstva

- 10:17 - Komentari (7) - Isprintaj - #

06.09.2009., nedjelja

UPISI U PISAROVINSKE MAŽORETKINJE!!!

Image Hosted by ImageShack.us

- 22:02 - Komentari (2) - Isprintaj - #

22.06.2009., ponedjeljak

1. Međunarodna smotra Pisarovinskih mažoretkinja – 14. lipnja 2009. godine

Od sreće i zadovoljstva ne znam kako da počnem… nismo mogle ljepše i bolje završiti našu drugu sezonu postojanja.
Za nas je smotra počela već u petak, dočekom Grudskih mažoretkinja koje smo smjestile kod sebe. Nakon smještaja cura i upoznavanja, petak navečer provele smo sa svojim gošćama na partyu u Pubu u Klinči. Ali ne smo petak navečer, već i u subotu. Cure su super... nadam se da se i njima svidjelo kod nas pa da ćemo se družiti još dugo…U subotu smo zajedno sa našim gošćama sudjelovale na smotri Klinčaselskih mažoretkinja. Smotra je bila veličanstvena, najviše me se dojmio defile Karlovačkom cestom… više o tome možete vidjeti na blogu Klinčaselskih mažoretkinja - pritisni. Poslije smotre opet smo partijale u društvu mažoretkinja i nestrpljivo čekale nedjelju – 1. Međunarodnu smotru Pisarovinskih mažoretkinja.
U 10 sati počelo je okupljanje mažoretkinja u sportskoj dvorani. Tako su našu smotru uveličale Mostarske, Grudske, Svetojanske, Virovitičke, Desinićke, Stupničke, Klinčaselske mažoretkinje i Mažoretkinje iz Dubrovčana, dakle zajedno sa nama 9 sastava sa dvije do tri formacije, a sve to svojim koračnicama pratila je Limena glazba Bedekovčina. U defile smo krenule ispred stare škole prema Trgu Stjepana Radića. Defile mladosti, ljepote i plesa uz zvuke koračnice na Trgu je dočekao načelnik Tomica Kovačić, zamjenik načelnika Mladen Jakolić, Predsjednik TZ Krešimir Radninić. Sa prigodnim govorom predstavnici Općine obratili su se svim sudionicima Smotre kao i okupljenim gladateljima. Nakon uvodnog govora rasplesane mažoretkinje otplesale su svoje koreografije. Nakon smotre svi zajedno smo posjetili Etnografski muzej u Donjoj Kupčini nakon čega smo se uputili na domjenak u hotel JO-LAME. Naš voditelj Tomica zajedno sa predsjednikom TZ Pisarovina su za nas i sve naše goste priredili prekrasan domjenak u prekrasnom prostoru i još na to sve Tomica je organizirao D.J. -a, koji nam je cijelo vrijeme puštao dobru muziku tako da smo nakon domjenka nastavile plesati samo malo u drugačijem ritmu. Bilo je ludo i nezaboravno. Brzo je prošao dan, kažu ono što je lijepo kratko traje, tako se i meni činila ova nedjelja. Nakon puno smijeha, plesa, pala je i koja suza kad su naše gošće krenule put Gruda. Tako smo se sprijateljile da smo na kraju plakale na rastanku. Vjerujem da je curama iz Gruda bilo dobro sa nama isto toliko kao i nama sa njima… vjerujem da su svi naši gosti bili zadovoljni i su otišli iz Pisarovine sa lijepim uspomenama, jer mi ih čekamo i dogodine.

Moram još reći.. zahvaliti se našem voditelju Tomici Matulinu, predsjedniku Turističke zajednice Krešimiru Radiniću i našem načelniku Tomici Kovačiću, bez svih njih ova smotra ne bi bila tako dobra kao što je bila. Bez njih ne bi bilo ni nas. PUNO IM HVALA, a mi ćemo im se odužiti još boljim rezultatima na natjecanjima, raditi ćemo puno i truditi se i dalje.

SVE VAS VOLE PISAROVINSKE MAŽORETKINJE.

A sad malo slikica sa naše smotre...- 09:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

13.05.2009., srijeda

13. DRŽAVNO PRVENSTVO U MAŽORET PLESU ODRŽANO u Jastrebarskom od 01.- 03. 05. 2009. godine.

Pisarovinske mažoretkinje su se po prvi puta natjecale na Državnom natjecanju i to sa dvije formacije (juniorska, kadetska) i neformacije (par i solo juniora). Naše cure su puno radile - trenirale.. i eto trud se isplatio. Neću puno pisati, jer bi to bilo suvišno, čestitat ću svim curama na jako dobrim rezultatima, njihovim trenericama kao i cjelom vodstvu kluba. Da nije bilo dobre organizacije, discipline, truda i volje, ovakvi rezultati bi sigurno izostali.
Cure, sigurna sam, da nas je ovo Državno prvenstvo još više motiviralo, radit ćemo još i više kako bi na godinu bile još bolje.
Evo i rezultata natjecanja po kategorijama u kojima su se natjecale Pisarovinske mažoretkinje.
FORMACIJE JUNIORKE
1. Zagrebacke mazoretkinje
2. Glinske banice
3. Mazoretkinje grada Osijeka
4. Mazoretkinje grada Vukovara
5. Rovinjske mazoretkinje
6. Klincaselske mazoretkinje
7. Svetojankse mazoretkinje Jastrebarsko
8. Pulske mazoretkinje
9. Pakoške mazoretkinje Pakoštane
10. Biogradske mazoretkinje
11. Pisarovinske mazoretkinje
12. Ogulinske mazoretkinje
13. Gospicke mazoretkinje
14. Belecke mazoretkinje
15. Mazoretkinje Kotoribe
16. Mazoretkinje gradske glazbe Virovitica
17. Oroslavske mazoretkinje


FORMACIJE KADETKINJE
1. Zagrebacke mazoretkinje
2. Glinske banice
3. Klub mazoretkinja Sesvecanke
4. Mazoretkinje grada Iloka
5. Klincaselske mazoretkinje
6. Pulske mazoretkinje
7. Biogradske mazoretkinje
8. Rovinjske mazoretkinje
9. Pisarovinske mazoretkinje
10. Pakoške mazoretkinje
11. Svetojanske mazoretkinje
12. Daruvarske mazoretkinje
13. Mazoretkinje grada Kotoribe
14. Oroslavske mazoretkinje
15. Mazoretkinje gradske glazbe Virovitica


PAR JUNIORKE
1. Rovinj (Roberta Smiljanic i Smantha Janko)
2. Glina (Tea Zibar i Dijana Kezic)
3. Vukovar (Matea Mihalfy i Milena Vidos)
4. Jastrebarsko
5. Pula
6. Pisarovina
7. Pakoštane
SOLO JUNIORKE
1. Rovinj (Marina Fabriš)
2. Jastrebarsko (Antonija Godrijan)
3. Klinca Sela (Anamarija Bilobrk)
4. Vukovar
5. Glina
6. Pisarovina


Sa sloganom PISAROVINA U SRCU, Pisarovinske mažoretkinje ponosno idu naprijed.

Još jedanput .. CURE BRAVO !!..BRAVO!!.. BRAVO!!


- 22:29 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.04.2009., utorak

7. REGIONALNO PRVENSTVO – Jastrebarsko 29. 03. 20096.

Nisam se javljala... ne zato što se nije radilo, već zato što se puno radilo i nisam stigla.
Cure su godinu uspješno završile, malo su se odmorile preko zimskih praznika i nastavile dalje trenirati. Bile su na fašniku u Ogulinu, o tome vam nisam pisala iako je bilo super... u Ogulinu je uvjek dobro, oni znaju napraviti pravu feštu. Što da vam kažem već da su naše kaubojke opet bile super. Iako je išlo malo cura, dobro su otplesale.
Sve cure su vježbale punom parom, redovito dolazile na treninge i trudile se puno. Do sada su odradile preko 30 nastupa ali ipak je ovo prvo Regionalno prvenstvo na kojem su se natjecale i Pisarovinske mažoretkinje. Natjecanje je ipak nešto više.
Za ovo prvenstvo Pisarovinske mažoretkinje su se malo i ponovile – kadetkinje su dobile uniforme i kape, a juniorke novi model kape – sad je to, to .. savršeno.
Brzo je došla nedjelja 29. 03. 2009. godine. Rano ustajanje, već u 8,00 sati je trebalo biti u sportskoj dvorani srednje škole u Jastrebarskom. Vidno uzbuđene cure su odradile i prvi službeni trening. U 12, 00 sati bilo je službeno otvaranje. U dvoranu je došao naš načelnik – gosp. Tomo Kovačić, bio je na otvaranju i pratio nastup svojih mažoretkinja u defileu. Činilo se da je načelnik bio ponosan na cure.. a one su mu to opravdale na najbolji mogući naćin – dobrim plesom.
Dvorana ispunjena do zadnjeg mjesta, uz zvuke koračnice otvorilo se 7. regionalno natjecanje središnje Hrvatske u mažoret plesu, ulaskom Daruvarskih, Glinskih banica, Svetojanskih, Klinčaselskih, Pisarovinskih, Stupničkih i na kraju Zagrebačkih mažoretkinjama. Raznobojne unifore mažoretkinja dodatno su uljepšale cijeli ambijent. U redu uz već poznate mažoretkinje ponosno su stupale i naše cure – kadetkinje i juniorke.
Bile su i Stupničke mažoretkinje- one se nisu natjecale već su samo plesale u slobodnom programu.
Kad je natjecanje počelo – strah je nestao, a ostalo je samo uzbuđenje. Dobro su plesale kadetkinje i juniorke – cure su otplesale defile i koreografiju za svaku pohvalu… prvo natjecanje, samo godinu i pol postojanja, cure su pokazale da su radile i trudile se … BRAVO CURE !!!
Moram vam reči da smo na prvom natjecanju imali i tri hrabre mažoretkinje.
Helenu Radinić – plesala solo
Lucija Kovačević i Melita Penezić – plesale duo.
Zablistale su u punom sjaju,.. otplesale pred dvoranom punom posjetioca gotovo bez greške… CURE SAMO TAKO DALJE….
Vjerujem da su na cure ponosne i trenerice i voditelj.
Na natjecanju najbolje mjesto odnjele su Zagrebačke mažoretkinje, dobre su bile Glinske banice, Svetojanske mažoretkinje kao i naše prijateljice Klinčaselske mažoretkinje.
Rezultate natjecanja možete pogledati na službenoj stranici HMS.
Natjecanje je završilo u 8,30 sati – cure su bile umorne ali i malo tužne, međutim nakon samo malo vremena shvatile su da su se natjecale sa curama koje godinama plešu i već su se dobro izbrusile u mažoret plesu.
Cure su probile led, u najboljem svjetlu predstavile su sebe i svoje mjesto Pisarovinu.
A sad cure, znam da nestrpljivo čekate treninge, poučene još jednim novim iskustvom krenite na pripreme za novo natjecanje koje će biti za samo mjesec dana – DRŽAVNO NATJECANJE U MAŽORET PLESU u Jastrebarskom 2. svibnja ove godine.

CURE BILE STE SUPER, A ZNAM DA ĆETE NA DRŽAVNOM BLISTATI.
POZDRAV
- 07:58 - Komentari (7) - Isprintaj - #

06.01.2009., utorak

Prvi Novogodišnji koncert Pisarovinskih mažoretkinja

27. 12. 2008. godine održan je Prvi Novogodišnji koncert Pisarovinskih mažoretkinja.
Sad ću vam malo pričati o tom koncertu kojeg su cure s nestrpljenjem čekale.
Prve pripreme počele su u ranim jutarnjim satima ... uređenjem dvorane. U pet sati su stigli i svi sudionici koncerta jer su prije samog koncerta odradili i generalnu probu. Naši dragi gosti bili su Limena glazba iz Bedekovčine, najstarije mažoretkinje – Maksimirske mažoretkinje, Glazbena igraonica iz Jastrebarskog, Klinčaselske mažoretkinje, Stupničke mažoretkinje i mi domaćini. Koncert je počeo u 19 sati. Gledaoci su ispunili dvoranu do zadnjeg mjesta. Moram istaknuti da je pozorno koncert pratio i naš načelnik gosp. Tomo Kovačić i predsjednik TZ Krešo Radinić.
Svi znate da Pisarovinske mažoretkinje postoje samo godinu dana .. stoga je i naš koncert počeo projekcijom – pregledom svih nastupa Pisarovinskih mažoretkinja, od prvog dana pa sve do koncerta. Uz melodiju pjesme Zvončići i Noćas Kupa tiho teče, slike su se izmjenjivale, a cijela dvorana pozorno ih je pratila. Znamo da slika govori više od tisuću riječi.. pa su tako, za samo nekoliko minuta, svi prisutni u dvorani saznali što su to Pisarovinske mažoretkinje napravile u samo godinu dana.
Nakon projekcije koncert su otvorile Pisarovinske juniorke sa svojom prvom koreografijom koju su počele učiti prije godinu dana, a kasnije su otplesale i novu koreografiju. Limena glazba sastavljena od dečki do 18 godina (svi amateri) odsvirala je nekoliko prigodnih skladbi te time dala koncertu jednu drugačiju notu. Svoje prve korake otplesale su i Pisarovinske i Klinčaselske početnice. Moram spomenuti i Stupničke mažoretkinje koje vidno napreduju od nastupa do nastupa. Samo tako dalje cure !!! Svoju točku otplesala je i srebrna iz Europe Lucija Stunja – uzor svima nama. Pisarovinski duo Lucija i Melita, također je pokazao svoju koreografiju – bravo cure. Konstantno dobre, ljepota za vidjeti bile su i Klinčaselske mažoretkinje i to sva tri sastava, kadetkinje, juniorke i seniorke. Veliki aplauz izmamile su i najstarije - Maksimirske mažoretkinje koje su nam pokazale svoje dvije koreografije. Nasmijane, rasplesane i sretne poručile su svima PLES JE ŽIVOT. Hvala im što su se odazvale našem koncertu. Kakv bi to bio koncert da uz ples nema i pjesme, u tome su nam pomogle članice Glazbene igraonice Melita, Martina i Marijana.
Na kraju je trebao doći Djed mraz ... ali ga nije bilo, za utjehu pustili su nam pjesmu Zvončići, misleći da će njome pozvati Djeda mraza.. kad najedamput .. u dvorani su se zagasila svjetla, nastao je pravi mrak.. muk.. nitko se ne čuje, samo pjesma ZVONČIĆI .. ali gle iznenađenja. kroz ulaz na desnoj strani dvorane počele su ulaziti u defileu mažoretkinje u tri reda.. sa svjetlećim štapovima : Prvi red Pisarovinske juniorke – crvena boja, Drugi red Klinčaselske juniorke – zelena boja i treći red Klinčaselske seniorke – plava boja. Tako obojane uz prigodne taktove prodefilirale su cijelom dvoranom, a gledaoci nisu krili oduševljene. To je bio prizor koji vam teško mogu opisati riječima, to se jednostavno moralo vidjeti. Na kraju kroz redove mažoretkinja došao nam je i Djed Mraz sa punom vrećom slatkiša. Doček koji su mu pripremile mažoretkinje sigurno neće zaboraviti.
Prvi Novogodišnji koncert otvorile su i zatvorile Pisarovinske juniorke, svi sudionici bili su savršeno dobri, pozdrav svima i vidimo se za godinu dana.
I tako koncert je završio u sreći i veselju a druženje je nastavljeno na domjenku u školskom holu.
Cure, sad se lijepo odmorite, nemojte zaboraviti vrtiti štap, vidimo se na treningu 10.siječnja 2009. godine (subota) u 8 sati.- 16:17 - Komentari (3) - Isprintaj - #

16.12.2008., utorak

Pozdrav svima !!!

Sigurno se pitate gdje smo, što se nismo javljale ovako dugo – od ljeta. Evo nas, sad, i sve ćemo vam ispričati.
Zadnji ljetni nastupi su nam bili krajem kolovoza u Puli i Varaždinu. U Puli smo plesale na Zlatnim vratima, pulske mažoretkinje su nas lijepo dočekale i sve je bilo savršeno. Na putu do Pule napravile smo i mali izlet u prekrasan Motovun i Rovinj.
U Varaždinu smo plesale na Špancirfestu na varaždinskom trgu. Družile smo se i sa ostalim mažoretkinjama, lijepo se zabavile i tim nastupima završile svoju prvu sezonu.
Malo smo se odmarale, počela je i druga sezona.
Dobile smo novu trenericu Natašu (juniorski sastav), pojačale smo i treninge, sad treniramo dva puta tjedno,.. treniramo sa Natašom i Majom, radimo punom parom i uvježbavamo novu koreografiju.
Pridružile su nam se i nove cure koje uspješno savladavaju prve mažoret korake.

11.11. 2008. nastupile smo na proslavi Dana općine Pisarovine, kojom prilikom nam je Općina dodjelila Priznanje za rad u protekloj sezoni, na što smo jako ponosne.

13.12.2008. godine nastupile smo i na Novogodišnjem koncertu Klinčaselskih mažoretkinja.
Bilo je savršeno.. puna dvorana gledatelja,.. uz Ogulinske, Daruvarske, Stupničke i Klinčaselske mažoretkinje i mi smo otplesale svoju novu koreografiju. Mislim da će naše trenerice biti ponosne na nas.
Bio je i Djed mraz .. svi smo bili presretni, nakon koncerta nastavile smo se zabavljati i plesati. Cure iz Klinča Sela su to super organizirale .. bravo cure !!

21.12.2008. godine idemo na Božićni sajam na Zagrebački velesajam. Idu svi sastavi Pisarovinskih mažoretkinja. Kreće se iz Pisarovine ispred OŠ Vladimira Nazora, polazak autobusa je u 16,00 sati, na Velesajmu nastupamo u 19,00 sati. Ovo će nam biti drugi nastup na Božičnom sajmu i sve ga cure nastrpljivo čekaju.

A sad ono najvažnije...

PRVI NOVOGODIŠNJI KONCERT
PISAROVINSKIH MAŽORETKINJE

održat će se 27. prosinca (subota) 2008. godine u sportskoj dvorani
u Pisarovini sa početkom u 19.00 sati

imat ćemo i goste iznenađenja, vjerujemo da će i do nas doći Djed mraz (pa bile smo dobre), ulaz je slobodan, pa vas pozivamo da dođete i da se zajedno sa nama, uz ples i pjesmu, lijepo zabavite.

- 10:58 - Komentari (3) - Isprintaj - #

16.08.2008., subota

Još jedan nastup o kojem nismo pisale do sada...

Pred vratima je nova sezona, a mi ćemo se prije nje podsjetiti još jednog nastupa u prošloj sezoni.
Najprije moram reći da je prošla, ujedno i prva sezona rada Pisarovinskih mažoretkinja, okončana izrazito uspješno, sa brojnim nastupima kojima smo promovirale našu općinu diljem Hrvatske. kao što možete vidjeti u boxu, uskoro ćemo nastupiti i u Puli i Varaždinu, a do izvještaja s tih nastupa možemo vam ispričati malo o nastupu u Svetoj Jani, povodom njihove desete godišnjice.
Zahvaljujemo se Svetojanskim mažoretkinjama na pozivu, jer smo ovim nastupom i u gradu Jastrebarskom pokazale da postojimo i radimo, a što je još bitnije, pokazale smo svoj napredak u ovih godinu dana.
Uz nas, na velikoj smotri koju su organizirale Svetojanske mažoretkinje nastupile su i Biogradske, Daruvarske, Klinčaselske mažoretkinje, te Glinske Banice, koje su unatoč maloj nezgodi ipak stigle na nastup.
Nastup je počeo defileom kroz Svetu Janu koji je počeo od osnovne škole, a završio na trgu ispred crkve, gdje je smotra i održana. Nakon nastupa koji su svi timovi odlično odradili, a posebno domaćini, druženje smo nastavile na ručku kojim su nas Svetojanske mažoretkinje počastile.

Nadamo se i drugim zajedničkim nastupima, a do tada svima šaljemo veliku pusu od svih Pisarovinskih mažoretkinja!!!
Izvršni odbor KCS je na petoj redovitoj sjednici 18.7.2008. izabrao povjerenstvo za Pisarovinu, a izabrane povjerenike možete vidjeti u boxu...
Pročitajte boxove na lijevoj strani bloga da se informirate o treninzima, nastupima i audiciji za upis u Pisarovinske mažoretkinje!!!
- 15:59 - Komentari (6) - Isprintaj - #

09.07.2008., srijeda

Još malo slikica...

Dok ne napišem post o nastupu na smotri Svetojanskih mažoretkinja, pogledajte još neke slike sa naše smotre...Podzrav svima od Pisarovinskih mažoretkinja!!!


- 10:25 - Komentari (5) - Isprintaj - #

15.06.2008., nedjelja

Prvi post!

Mi smo Pisarovinske mažoretkinje. Djelujemo od 2007. godine, a ostvarile smo nekoliko manjih i većih nastupa, primjerice na Trgu bana Josipa Jelačića, Zagrebačkom velesajmu, Regionalnom prvenstvu mažoretkinja u Sisku i Državnom prvenstvu mažoretkinja u Biogradu. Članice smo Hrvatskog mažoret saveza od ove godine, a nešto više o našoj povijesti ću vam napisati u idućem postu...

Djelujemo u tri dobna razreda - dječji sastav (trenerica Mateja Makarun), kadetkinje i juniorke (trenerica Maja Makarun). Sva su tri sastava danas sudjelovala na našoj prvoj smotri, "Pisarovina u srcu", koja je održana u našoj Pisarovini.
Uz sudjelovanje sva tri naša sastava, gosti su nam bile Lekeničke mažoretkinje, Klinčaselske mažoretkinje, Samoborske mažoretkinje i Svetonedjeljske mažoretkinje.
Po prvi put smo, osim formacijskog plesa, pripremile i duo točku!!!Stavit ću nekoliko slika sa smotre, a uskoro će na blogu biti objavljen popis članica, zajedno sa trenericama, neke nove/stare slike i naravno nešto više o našoj povijesti!!! Veliku pusu svim blogerima šalju Pisarovinske mažoretkinje!!P.S.. Nadam se da se na mene ne ljuti moja draga Hobotnica, čije sam slike upotreijebila dok ne nabavim službene... Veliki pozdrav njoj! :)

- 22:26 - Komentari (23) - Isprintaj - #

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se