31.12.2009., četvrtak

Izbori

Povodom izbora nisam vidio ni jedan blog koji bi o tome nešto pisao, s neke, da tako kažem, alternativne strane. Osobno se u ovom tekstu ne želim baviti politikom, jer sam zapravo više apolitičan... ali pišem o ovome više radi komentara ostalih, što misle o ovoj temi. Smatram da su izbori, politika i političke stranke jedna velika farsa. Nekada je bilo možda drugačije, dok nije bilo velikih korporacija i financijskih moćnika. Tada su moćne i velike zemlje imale moćne političare koji su suvereno krojili politiku u svojoj zemlji i utjecali i na druge, manje moćne zemlje, putem vanjske politike.

Danas vidim da je drugačije. Više nema tako moćnih političara, koji bi bili suvereni i neovisni, kao i njihove zemlje. Ti političari su obično samo kreature koje provode želje i politiku nekog drugog. Iza svega toga, kako mi se čini, stoji samo novac, kojim se postavlja 'moćne ljude' koji provode tu politiku nekog drugog. Političari više nisu 'ono što su bili', da bi provodili volju naroda, nego volju nekog drugog. Zato mi se čini da je demokracija danas samo farsa! Ljudima se nude stranke, opcije i ljudi koji se između sebe previše i ne razlikuju. Svi su uglavnom korumpirani i tu nema puno mjesta za neke originalne progame i stvarne promjene. Stranke koje su u opciji i koje su imalo 'ozbiljne' su uglavnom takve, a oni koji 'lijepo pričaju' i imaju neke originalne ideje koje bi možda i donijele neke promjene su marginalizirani i možda zato djeluju 'neozbiljno'... jer nitko ne stoji iza njih, jer su 'preslabi' da bi se probili i ostvarili neke stvarne promjene.

U razgovoru s ljudima, vidim koliko ima pametnih ljudi, koji vide i znaju što bi trebalo učiniti, na području gospodarstva, međutim, oni koji bi to stvarno mogli provesti, uopće ne djeluju u tom pravcu! Oni se više bave samo sobom i svojim osobnim ambicijama, te na kraju provode politiku nekog drugog (EU i sl.), jer su vjerojatno korumpirani ili im se ne dozvoljava djelovati stvarno neovisno...

Može nam se činiti da je samo naša zemlja korumpirana država koja rasprodaje svoje 'obiteljsko srebro' strancima... No čini mi se da su i mnoge druge zemlje na sličan način ugrožene od nekih velikih moćnika koji sve preuzimaju, jer je kapitalizam jednostavno takav sustav koji teži gomilanju dobara u sve veće korporacije i na kraju 'centre moći', dok ostali ostaju siromašni i rade za njih poput suvremenih robova, uz sve manja prava, a sve veće obveze...

Što se tiče izbora, pitam se na kraju treba li uopće izlaziti na izbore, jer za koga možemo glasovati? I tako, tko god dobio izbore, neće se ništa bitnije promijeniti. Mnogi su skloni reći da je to pogrešan način razmišljanja i da je to prepuštanje drugima da odlučuju o našoj budućnosti... ali postoji li u takvom sustavu uopće kakva alternativa? Meni se čini da je to samo farsa, da se stvara dojam da smo slobodni i da nešto odlučujemo svojim glasovima, dok zapravo, koga godi izabrali, izabrat ćemo samo jednu figuru koja će provoditi politiku koja nam neće ići u prilog.

Na kraju, pitam se koja je stvarno alternativa tome i kako se postaviti? I što uopće možemo učiniti? Neki kažu da možemo puno... ali u tom slučaju svi ili većina bi trebala biti puno svjesnija, da bi se nešto moglo učiniti i promijeniti cjelokupni sustav... i to ne samo u našoj zemlji, nego u cijelom svijetu! A čini mi se da mnogi nisu ni približno svjesni, da bi mogli nešto stvarno promijeniti i utjecati na globalnu politiku koja dominira u suvremenom svijetu.
- 20:31 - Komentari (2) - Isprintaj - #

< prosinac, 2009 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Lipanj 2012 (1)
Svibanj 2012 (1)
Travanj 2012 (1)
Ožujak 2012 (1)
Veljača 2012 (1)
Prosinac 2011 (1)
Kolovoz 2011 (1)
Svibanj 2011 (1)
Travanj 2011 (1)
Veljača 2011 (1)
Siječanj 2011 (1)
Studeni 2010 (2)
Rujan 2010 (1)
Kolovoz 2010 (2)
Lipanj 2010 (1)
Svibanj 2010 (1)
Travanj 2010 (1)
Siječanj 2010 (6)
Prosinac 2009 (1)
Listopad 2009 (1)
Rujan 2009 (2)
Kolovoz 2009 (2)
Srpanj 2009 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Promišljanja o životu, smislu i istini iz mog kuta. Volim razmišljati i zapisivati svoje misli, pa sam blog shvatio kao dobar način za prezentiranje svog svjetonazora ili viđenja svijeta, uz mogućnost korekcije i razmjene mišljenja kroz komentare posjetitelja. Dobrodošli! U slučaju da ne bude zainteresiranih, u moru ostalih blogova, nikom ništa. Želim ostaviti neki trag... mada to nije važno... ali eto, to je samo jedna mogućnost, pa je evo koristim. U svakom slučaju, sviđa mi se ova mogućnost javnog objavljivanja tekstova. Neka to bude moj mali doprinos.
"Teče i teče, teče jedan slap;. što u njem znači moja mala kap?"

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se