srijeda, 25.05.2011.

Sretan towel day

Za one koji ne znaju, danas je službeni "Towel day" iliti ga "Dan ručnika". Kao što svi znamo... molim? Ne znate?

Don't panic.

Sve što trebate je zaviriti u priručnik kroz galaksiju za autostopere. U njemu, naime, piše:







"Ručnik je jedna od najmasovnije korisnih stvari koje interstalarni stoper može imati. U prvome redu, ima praktičnu vrijednost. Možete se ogrnuti njime na ledenim mjesecima Jaglan Bete, ili leći na njega na plažama Santraginusa V, spavati pod njim gledajući zvijezde s pustinjskog svijeta Kakrafoona, koristiti ga umjesto jedra na rijeci Moth, namočiti ga i koristiti kao oružuje u bliskoj borbi, zavezati si glavu da ne udišete otrovne pare ili da pobjegnete od pogleda Grabežljive Kukcobrbljajuće zvijeri Traala (tako neočekivano glupa životinja, misli da ju ne vidite, ne može ni ona vas vidjeti), možete mahati ručnikom da pošaljete signal za pomoć, te naravno, možete se njime obrisati ako izgleda dovoljno čist.

Što je najvažnije, ručnik ima ogromnu psihološku vrijednost. Iz nekog razloga, ako strag (netko tko ne stopira kroz galaksiju) vidi stopera kroz galaksiju kako nosi ručnik, automatski će povjerovati da još kod sebe ima pastu za zube, ubrus, sapun, kutiju biskvita, flosku, kompas, mapu, loptu konopa, sprej protiv kukaca, opremu za vlažne uvjete, svemirsko odjelo itd. K tome, strag će sretno posuditi stoperu bilo koji od ovih predmeta koje je ovaj možda "izgubio". Naime, strag misli da prema osobi koja je prošla galaksiju uzduž i poprijeko a nije izgubila ručnik treba imati poštovanja."


Oh, yes. Ručnik je dobra stvar. Kao i knjiga Douglasa Adamsa. Svi koji vole njegov "Vodič kroz galaksiju za autostopere" danas bi trebali (odnosno trebali su) po cijeli dan nositi ručnik. Naime, danas je 25. svibanj. A 25-og svibnja je towel day. Dan kad se sjećamo ovog majstora science fiction humora.

Kao što svi znamo, Douglas je otišao u drugu dimenziju postojanja 2001. Nama ostaje da se smijemo, i još jednom se zahvalimo na svim ribama.

- 22:37 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>