nedjelja, 28.10.2007.

Kolegica Štivičić

Kolegica dramaturginja Tena Štivičić, dok ovo čitate, ima izvedbu svoje drame "Krijesnice" u Zagrebačkom Kazalištu Mladih. Tena ima običaj svoje drame promatrati iza scene, pa čak i preko monitora u garderobama ako su dostupni, stoga je za vjerovati da je trenutno okružena reflektorima i zastorom koji nije tamo za nju.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tena Štivičić danas je gostovala kod Stankovića u njegovoj emisiji "Nedjeljom u dva". Iako sam se nadao da će možda više govora biti o statusu dramaturga u domaćem teatru ( od kojeg svi dramaturzi bježe ) iz razgovora se moglo mnogo doznati o nama samima i našim očekivanjima.

Čini se da u svakom Hrvatu živi neki mali Ivica Kičmanović ili Ivan Galeb. Kolektivna svijest Hrvata takva je da se najbolje osjećamo dok žudimo za domom okruženi strancima. Naša nostalgija naša je vječna inspiracija. Iskreno- možda i nema bolje. Tena se u "Krijesnicama" bavi kolektivnom potrebom Hrvata da se osjećaju sigurno u svojim nesigurnim krajevima, jer su nesigurni u sigurnim krajevima kojima ne pripadaju. Ali budući da nisam otišao na predstavu, već samo slušao o čemu govori, prekinuti ću ovdje i pozvati vas u kazalište da sami prosudite kud je otišlo Teninih 70 000 kuna ( Tena je upisala prije mene, u njeno vrijeme ADU je imala manje para pa je i studij bio jeftiniji ).

I naravno, iskreno čestitati Teni.

- 20:35 - Komentari (7) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>