unutarnje uređenje brisanih prostora

petak, 04.02.2011.

Six billion degrees of separation and an ice cream truck

hush hush
Šarlota je htjela da kupim sladoled, od one vrste koja vijuga iz sapnice pa onako u kornet kao i obično se mogu kombinirati dva okusa bez jabuka. Šarlota je bila bez jabuka. Slutim da ih ni okusi sladoleda nisu uključivali. Šarlota nije vidjela kako mi na čelu raste rog jednoroga i zato se mrštim i gledam ukriž kroz obrvu ((naginjući desnoj) obrvi) a ne zbog njenog 30-godišnjeg performansa skakutave djevojčice kraj kamioneta za sladoled jer se ja oduševim kad su djevojčice skakutave i imaju haljine na točkice i skakuću u cipelicama koje imaju remenčić popreko s trapavodječjom kopčom i sve bi to bilo u redu da nisam pojeo obrvu Cristopha Lamamberta zvanog Gargantogorgonzola zbog dvojbenih higijenskih navika i nije bio dobar dan da poletim poput papirnatog aviona pred plavoplavoplavim nebom sa sladoledom i hajde hani pliz pliz i u ruksaku fotoaparata sam nosio Marquesa kojeg sam kupio neki dan na sanjmu knjinjgin... fak. U Puli pa bih ga čitao i pustio oči da klize uz rog jednorog kao tri snopa kroz Marquesa i ako se već zalomilo da sam uz ženu a ne uz Marquesa danas je to trebala biti žena s čeljustima kao Minnie Mouse Driver, žena s rock and roll čeljustima koja bi me možda prpošno upitala može li mi odgristi obraz i imam li bosiljka uz to i oplela me kosom poput Meduze poput zmija za Lakoonskog Contea s čeličnim korovom u nozdrvama koja bi se trudila manje a ne više kad bih se ponašao manje a ne više i ne znam otkud je tako nepozvan banuo ovaj dan bez kiše ali ruke mi imaju mnogo prstiju i na rogu mi se čudni božićni ukrasi njišu a ruke pišu, samo pišu, eventualno zapale duvan i počohaju pišu.

Ako je već sladoled, umočio bih Šarlotu u umak od čokolade. Skakutavu Šarlotu, za svakog jednoroga dobitak na lotu, Šarlotu koja se rimuje, Šarlotu koja šalje uvijek isto svjetlo poput pulsa svjetionika, Šarlotu koja je nepromjenjiva slika.

Šarlota skače da bi na većoj visini viknula da je mlada i da će time slomiti rogatog gada s čeličnim korovom u nosu koji opće nije nikad čital Llosu a slomio bi se rado jer je Šarlotino meso mlado ali je šteta tretirat je ko da je pašteta a ne glavno jelo, wholesome a bogami i cijelo i ostavit polupojedeno polupojebeno u krizno vrijeme kad nema love ni za novu žičaru na Sljeme.

Možda bi je mogao malo voljeti na veresiju, neki drugi dan, kad bude počeljaniji češki pan i poželi obući svijetle hlače i izaći van dobar dan susjeda, dobar dan, o mojoj je ruci moja točkasta dekoracija, uramljena kao krmeljiva nacija, čupave sam obrve i rog svoj odbacija, imam mali ali pravilo usmjereni pimpek u hlačicama bijelim, nad tužnim stvarima tugujem i veselima se veselim i sve sam podloge dana okrečio bijelim da jasnije vidite što piše, da danas stojim na noktu malog prsta desne noge a sutra neću više.

Šarlota ja bih te ko krmčina volio ali bih se sigurno brzo umorio i ostavio te da malo voliš tamo lijevo dok ja volim plućica na kiselo ili onu nisku ženu tamo i ne bi mi smetalo da sve o tome znamo i svakome se damo i sebi se damo moja damo i budemo ovdje i tamo i s mislima poput moher vune omotane o netom propupalu granu trešnje ili mirišljavi poput izgorenog motornog ulja na glavi motora, ali ti bi rekla da ne može tako jer se ovako i onako mora a ja bih mrmljašiv i njurgozan bježao do mora kao da sam ja taj koji je čudan jer sam ponekad budan i ponekad bludan i zasut ću te šleperom sebe i neću ti naplatiti ali znam da ćeš pod šleperom mene vjerojatno patiti i nećeš me shvatiti i nećeš se shvatiti već ćeš rotirati pulsirajući beacon kao tictacticker na burzi kotacija ja sam točkasto djevojče koje voli sladoled od pistacija ja sam točkasto djevojče koje voli sladoled od pistacija ja sam točkasto djevojče koje voli sladoled od pistacija

PS
Kontuzija priče: Šarloti su nedostajale jabuke. Šarlote bez jabuka nisu istočnogriješne, a kad nisu griješne onda su smiješne. Ja sam isto često malo jako smiješan i isto mi je to od tog kaj sam često smiješno premalo griješan. e. :)

- 01:38 - Reci? (2) - Ispiši - Komentari - Postlink

<< Arhiva >>


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Hit Counter

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se