18.05.2007., petak

quadrillom na guinnsessa

Unatoč najavama da će na Jelačićevom Trgu točno u podne danas gotovo četiri tisuće maturanata sudjelovati u pokušaju obaranja Guinnessovog rekorda u kolektivnom izvođenju čuvenog plesa Quadrille, neslužbeno saznajemo kako će taj broj ipak kotirati do maksimalno 2500 učenika završnih razreda srednjih škola.

Shodno tome, jučer je nešto više od četiri tisuće ruku i nogu čiji su vlasnici zagrebački maturanati, koji su se odlučili odazvati pozivu organizatora na igralištu u Klaićevoj, odradilo posljednji službeni trening prije samog pokušaja obaranja rekorda.

Na polutravnatoj poljani tako su djevojke i mladići iz 37 srednjih škola, u pravilnim redovima, koracima i gracioznim pokretima nastojali pratiti verbalno dirigiranje dvadesetak strpljivih koreografa iz Plesnog studija Spin, inače inicijatora ovog poduhvata.

Dosadašnji apsolutni rekord dogodio se prošle godine, a iznosio je brojku od 23 628 plesača i plesačica. Ovogodišnji organizatori su mišljenja kako bi bili iznimno zadovoljni brojkom od optimalno 23 629 istih.

Manifestacija je inače nadnacionalnog karaktera te ujedinjuje više od 30 gradova diljem Europe, od kojih su 12 gradova iz Lijepe nam Naše.


Tako će se famozni Straussov Fledermauss Quadrille satelitski odaslati na sve epicentre omasovljene čage, a na njima će protagonisti koji izvode četri koreografije plesa u trajanju od deset minuta, pokazati lajtmotive onoga što su protekla tri mjeseca vrijedno 'upijali'.

Prezentacija umijeća na posljednjoj probi, ipak je pokazala kako unatoč prilično manjem odazivu od očekivanog, mladi ljubitelji klasike imaju itekakvog duha za smjeli pokušaj sudjelovanja u obaranju vjerojatno prvog rekorda u životu, gdje će zabava biti zajamčena.

(javno.hr) GALERIJA SLIKA

vidmo se tam!! wave idemo na vopi poslije toga.. guinnessa naravno party
- 03:16 - Komentari (6) - Isprintaj - #

< svibanj, 2007  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

moj forum> Deep Under Forum

i addirajte me na myspaceu> Fetus Baker

blogovi dobrih curica obavezno pogledajte:
Črna kraljica - Nightfall
Maja the Harlot
Psyho Jenny

GOREMETAL FORUM <<<<<

TOOL BAND <<<<<

HAWK METAL FORUM <<<<<





HYPOCRISY lyrics




Free Cell Phones
Cingular Cell Phones