photopublika

ponedjeljak, 28.04.2008.

pazite kaj papaze

istina vijest je iz dezele, ali opet tko nam moze garantirati da toga i nema kod nas??? zato otvorite okice i pazite kaj i gdje kupujete

LINK prvi

LINK drugi
- 17:06 - Komentari (3) - Isprintaj - #

petak, 25.04.2008.

63+ godina



67


63+ godina je dosta, ponekada i jako dugačko razdoblje. Kada se na primjer proba sublimirati utjecaj 63 godine u doba renesanse i naših proteklih 63 godine možemo vidjeti da smo jako puno postigli. Što će se postiči kroz recimo 500 godina u periodu od 63 godine teško je reči… no očigledno nekakvim ostarjeli fosila ni 63 godine nije dosta da nas konačno prestanu trovati s jednim mučnim periodom povijesti i prošlosti. Dan danas slušamo prepucavanje oko drugog rata. Nisam neki vjernik, ona sam vrsta koji je vjernik radi sebe. Crkvu rijetko pohodim, a kada ju pohodim pohodim ju kao kulturnu instituciju. No smeta me ovo bombardiranje prema Kaptolu ovih dana. Prije svega smeta me retorika. Po meni crkva se je mogla kulturnije ograditi od nekih događaja time što bi u Jasenovac i na Bleiburg poslala delegaciju iste snage.

39

Smeta me ta retorika ostarjelih partizana koji su sada borci protiv fašizma, a sami zaboravljaju da su ujedno bili i koljači poražene vojske. Kako im paše tako su malo antifašišti, a kada se ploča okrene, onda oni o ničem pojma nemaju, ne znaju ko je bio egzekutor, tko je ljudskim tijelima popunjavao svakojake jame po sloveniji… tu imaju kolektivnu amnezu… Jadni misle očigledno da je njihov zločin iz „osvete“ prihvatljiviji od zločina koji su bili na rasnoj, vjerskoj i inim osnovama. E pa Fumiću i ino bagra isti ste kao i oni crnokošuljaši ISTI i to u DLAKU ISTI. Kada će te skupiti muda i otići zapaliti svijeću na Bleiburg i ispričati se? Kada? Kada će te prestati onaj jadan i sramotan Jasenovac prestati koristiti za otvaranje ran, već će te od tamo poslati poruku ira i tolerancije? KADA? Kada če te reći tko je rukovodio tim masakrima, da se zna, da obitelji bar znaju tko im je ubio dio obitelji? I dokle če te se skrivati iza Jožeka, umjesto da pošteno kažete da je bio diktator, možda malo mekši ali opet bio je najobičniji diktator (blago rečeno).. kada druže Fumiću i ini koji mu držite štangu???

Da i ova knjiga koju ste sada izbacili, o zločinima crkve, kakva je korist od nje? Kome koristi? Koja je svrha knjige pisane 1946 kada je kretala jedna velika ofenziva pranja mozga puku, kada se je crkvu proglašavalo parazitom, zajedno s tvorničarima, s zemljoposjednicima, kada ste slavili veličanstvenog Staljina kao nekog uzora i vođu nekakve komunističko socijalističke utopije boljeg življenja, kada ste mi djeda, čije je grijeh bio da je sol mijenjao za ustaški dalekozor kada se ustaška vojska povlačila preko Zagreba, zatvorili na godinu dana radi suradnje s ustašma?? Kada će te napisati knjigu kako ste otimali tvornice klasnim neprijateljima te ih onda davali svojim zaslužnim drugovima na upravljanje, tako da su oni preko noći postali novi kapitalisti? Ili da ste ljudima ulazili u stanove i nekakvim direktivama im na stan uvaljivali vojsku (moji su u 90 kvadrata imali 17 partizana na skrbi), koju je naravno trebalo hraniti i oblačiti, a ak je netko odbio primiti vojsku onda bi drugi dan završio u nekom savskom rukavcu? O tome se šuti, jeli druže Fumiću?? Zato druže Fumiću prvo počisti ispred svog dvorišta ….

05
- 20:08 - Komentari (6) - Isprintaj - #

četvrtak, 03.04.2008.

Džordže i Laura mu ...

51


… nekaj si mislim, koji mi qu** uopće sve te vladare vučemo u Zagreb? Čemu ta protokolarna obaveze prostitucije glavnog grada? Recimo mogli so Džordža i Lauru mu odvesti na Brione ili na Plitvice.. pa ih tam nahraniti kak spada, pokazati im malo naših ljepota. Prvo bila bi dobra promocija već spomenutih ljepota, jer uz Džordža i Lauru mu ide cijela gomilica novinara, koji mogu uz floskule i napisati kak su fino bilo ugošćeni. mogli bi kasnije te lokacije upotrebljavati za svakojake konferencije i ine događaje. Nadalje to ima prednosti, jer bi recimo, naša jadna napaćena država uštedjela koju kunu koja se sada bestijalno troše na uređenje grada, varenje šahtova, a da ne pričamo koliko će nas koštati sva ta policija koja dolazi ko zna iz kojih sve kutaka domovina nam jedine, te koliko će se potrošiti tj. popušiti love kroz svu onu prometnu gungulu.
Ovak bi ga mogli iskrcati na one dvije lokacije i imali bi svi mir…. Uštedjeli bi koju nasušnu kunu, a bome iskreno rečeno i Plitvice i Brioni izgledaju kud i kamo bolje od Agrama grada.. a ak ga već treba vuć u neku civilizaciju imamo još kvalitetnih lokacija; recimo Čiovo, Dubrovnik, Pula… gdje se može svašta zanimljivo vidjeti, a bome opet bi se manje potrošilo…
- 19:37 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>