Peđa Grbin

< veljača, 2017 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Travanj 2018 (1)
Listopad 2017 (1)
Kolovoz 2017 (1)
Lipanj 2017 (2)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (3)
Veljača 2017 (1)
Siječanj 2017 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Dobrodošli na moj blog! Budući su me prijatelji i kolege upozorili da mu mi postovi na fejsbuku predugi, na ovim ću stranicama pokušati malo opširnije pisati o temama o kojima kao političar govorim.
Moje dnevne komentare možete pronaći ovdje Peđa Grbin - fejs gdje mi možete ostaviti i poruke!

Linkovi

14.02.2017., utorak

Javnost ima pravo znati zbog čega Vlada taji odluku arbitražnog suda u Ženevi!

Odluka arbitražnog suda u predmetu između Republike Hrvatske i MOL grupe izazvala je ogromnu pažnju javnosti.

Očekivano i opravdano - njome ne samo da se odlučuje o izuzetno važnom pitanju upravljanja i vlasništva nad INA-om, već je nagnala Vladu Republike Hrvatske i predsjednika te iste Vlade na donošenje odluke o otkupu MOL-ovog udjela u INA-i.

Imajući navedeno u vidu, a kada već ne znamo koliko ćemo platiti za INA-u, odakle ćemo pribaviti taj novac, a pogotovo ne što ćemo s INA-om nakon što spiskamo milijarde i kupimo ju, naivno sam od te Vlade zatražio dostavu arbitražne odluke. Iz jednostavnog razloga: javnost ima pravo znati koji su razlozi za gubitak spora koji smo pokrenuli, da li je taj gubitak posljedica nečije greške ili nečijeg postupanja, ali isto tako, javnost ima pravo znati što se nalazi u ishodištu Vladine odluke o otkupu INA-e koja će nas koštati više milijardi kuna.

Naravno, moj je zahtjev odbijen.

Vlada smatra da bi objavom te odluke mogla nastati "teška šteta gospodarskim interesima Republike Hrvatske". Koji su to interesi, Vlada ne navodi, kao niti koja je to teška šteta koja bi po njih mogla nastati niti kako će ta šteta nastati kada je MOL već objavio dio arbitražne odluke i to onaj koji mu ide u prilog. Budući smatram da je postupanje Vlade protuzakonito, budući smatram da javnost ima pravo znati što piše u toj odluci, koja već sada utječe na državni proračun, a time i na život građana ove zemlje, inzistirat ću i nadalje na njenoj objavi.

Stoga, dijelim rješenje Vlade kojim mi se odbija zahtjev za pristup informacijama, kao i žalbu koju sam uputio povjerenici za informiranje (tekst žalbe), jer nemam namjeru zadovoljiti se paušalnim navodima iz rješenja koje mi je Vlada, tempirano, dostavila 10. veljače 2017. godine, dok je javnost bila zaokupljena svime, samo ne pitanjem INA-e i MOL-a.


- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.