Petra's creativity of love

18.04.2017., utorak

Moje mišljenje o zlostavljanju, maltretiranju, omalovažavanju...

U današnje vrijeme vrlo često možete čuti o zlostavljanju, maltretiranju... No, je li to stvarno toliko divno da se sluša svaki dan?
Zabrinjavajući problem je taj što je ovoga sve više i više te se ne može stati na kraj. Dijete koje dođe kući uplakano i razočarano od maltretiranja svojih vršnjaka, mislite li da je to u redu? Mislite li da je u redu što dijete, ili teenager ima traume od svojih takozvanih "prijatelja"?

Koliko god neki pokušavali spriječiti ovaj problem, sve ga češće pronalazimo. Djeci koja su izložena zlostavljanju treba pružiti pomoć, potporu, ljubav, nadu... Treba im pokazati da nije sramota priznati nešto, te da je to zapravo i poželjno, jer ako ne govore o problemu, on se sve više zagomilava. Naravno da zlostavljači nisu ni svjesni koliko štete rade, koliko se djeca zbog njih osjećaju samo, usamljeno, iskorišteno...


Protiv nasilja!

Pazite što govorite, kako se odnosite prema drugima, na koji način pristupate... Možda ne maltretirate, ali kažete nešto što je vama sasvim normalno, a netko drugi će zbog tog podlijeći samoubojstvu, nažalost. Stvarno, malo pažnje pri govorenju nije na odmet. :) Pogotovo nemojte nikoga omalovažavati, maltretirati, samo zamislite sebe u takvoj situaciji, kako bi se osjećali?
Svijet se treba probuditi i shvatiti što se događa! Masu života se ugasilo zbog nečije nepažnje ili vrijeđanja, zbog omalovažavanja i nasilja. Nemojte biti to biće. Biće zbog kojeg će se ugasiti nečiji život. Biće koje će nositi na duši svaku osobu za koju je bio odgovoran.
Budite bića puna ljubavi, širite ljubav, a ne mržnju. d


Vaša Petra
- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.01.2017., nedjelja

Došla nam je i 2017ta!




Dragi moji, nekako jedvice, došla nam je i 2017ta godina, nova godina, novi život, nove prilike, nove pobjede, novi porazi, novi izazovi, nove ljubavi... Tako bar kažu, e sad, je li zaista tako... sretan



U Novoj godini želim vam sve najljepše i najbolje, da Vam bude puno bolja od prethodne, ako vam je bila loša, no nadam se da nije... Što očekujete od Nove godine? :)
Da vam budem iskrena, ja ne očekujem nešto puno i pretjerano, nemam nekih velikih želja, samo ono osnovno, da moja obitelj, prijatelji i ja budemo živi i zdravi.
Dobro, istina, lažem, možda bi bilo odlično kad bih imala malo više sreće u ljubavi od 2016. godine. cry


Kakva je bila 2016ta?

Sada je 2016ta iza nas, nekome nažalost, a nekome nasreću... Ne znam, meni je bila čisto okej, ni nešto pretjerano dobra, ali ni loša...
Bilo je tu ljubavi, sreće, smijeha, zabave, suza, tuge, pobjeda, poraza, izazova, plakanja, teških situacija... Nije uvijek bilo lako, ali preživjeli smo, zar ne? wave


U ovoj godini samo pozitiva!

U ovoj godini budite pozitivni, puni ljubavi i nade, jer, bit će vam lakše, neće biti lijepo ako ste samo negativnog raspoloženja, to ne služni nikome. Želim vam da vam ova godina bude najbolja do sada, da uživate, bez stresa, iako će toga uvijek biti, ali pokušajte ići sa osmijehom kroz svaku situaciju, znam da nije lako, no pokušajte. Ljubav je ono što nas sve spaja, zato budite puni ljubavi, te poštovanja.
Ovaj naš svijet bio bi puno ljepši kada bi svi ovako razmišljali, kada ne bi bilo ratova, mržnje, izrugivanja, svih onih loših stvari...
Volite se, ljubite se! kiss

I da, kako ste vi proveli doček Nove godine? Ušuškani u krevet gledajući TV ili partijajući do zore? :) Nadam se da ste se lijepo proveli!



Voli vas vaša Petra
- 15:47 - Komentari (3) - Isprintaj - #

29.12.2016., četvrtak

Upoznajte me!

Heeej, bokić svima! :)
Ja sam Petra, kao što možete zaključiti po ovom prekrasnom nazivu bloga koji sam btw. smišljala tri sata, a nije baš nešto naročito, ali dobro, slatkasto mi je. sretan

*Something about me*

Imam 15 godina, vrlo sam komunikativna i otvorena osoba, brzo se sprijateljim. :) Gluma i kazalište su moj život, moj hobi, iako je hobi mala riječ za to što osjećam. Obožavam i čitati, knjige su nešto posebno, nešto kroz što učimo bitne stvari, širimo svoj vokabular, maštamo, bježimo od stvarnosti... Opća Opasnost!! Život. Taj bend obožavam, doslovno živim za njih, najveći sam fan i mislim da će tako i ostati.


*Topic of a blog*

Ovaj blog otvorila sam iz čiste ljubavi prema pisanju, volim to i želim to raditi. Mislim da neću imati neku specifičnu temu o kojoj ću pisati u svakom postu, nego će to više biti blog o općenitim stvarima, tj. ljubavi, životu, sreći, životnim situacijama, nekim mojim događajima, i, često, razmišljanjima. Već stvarno dosta dugo planiram ovo napraviti, ali eto, nikako da realiziram što bi se reklo hahaha, ali napokon sam se odvažila i ušla u taj svijet.


P.S. Ovo je moj prvi post, malo čudan i neobičan, ali shvatite me, nemojte me osuđivati i hejtati, nego me, ako želite, podržite! :)


Vaša Petra
- 14:09 - Komentari (11) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2017  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Travanj 2017 (1)
Siječanj 2017 (1)
Prosinac 2016 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi