subota, 09.05.2009.

Jeste li (po)pušili?

"Kako stvari stoje, u Hrvatskoj smo popušili javno ono što smo popušili. Od sad ćemo pušiti tajno kod kuće i na skrivenim mjestima, mislim cigarete.
Razne debilane, foliraže i laži, pušit ćemo i dalje javno, ali što se cigareta tiče, dani su odbrojani. Disat ćemo svuda na javnim mjestima prečisti hrvatski zrak.
Time je zadovoljen i posljednji uvjet da punim plućima čistog zraka zakoračimo u presvetu Europu. Pušači se slažu, a nepušači su oduševljeni. Besporočni pobjeđuju poročne. Poročno društvo ulazi u tajnost ponovno. Simpatičan je taj rasplet događaja.
Sredinom prošlog stoljeća, svi su se borili da sve što čovjek voli postane dopušteno i javno.
Sex, drugs & rock and roll, parola s kojom su stasale pobunjene generacije, izbljedjela je na zidovima starih fasada. Nakon revolucije slobodoumlja, užasnut posljedicama slobode, svijet se vraća zabranama. Tako je sloboda izbora, ponovno stavljena pod kontrolu društva, a zakoni i odredbe iznad slobode i odgovornosti samog pojedinca.
Nemojte, naravno, misliti da sam protiv zabrana. Zabrane svakako kontroliraju ponašanje, pa može biti da će se smanjiti broj pušača, jer ne vole baš svi pušiti tajno. U svakom slučaju, sex i drugs odavno su zabranjeni na javnim mjestima, uživajte u rock and rollu dok i njega ne zabrane i ako ga još negdje pronađete."

(Red Carpet, Alka Vuica, 13. siječnja 2008.)

- 01:18 -

Komentari (5) - Isprintaj - #

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

Perdido's life

ovo su život i misli iz dana u dan

Image Hosted by ImageShack.us


E-MAIL
mendez@net.hr

...:::...

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us