vjetarugranama https://blog.dnevnik.hr/penetenziagite

srijeda, 30.11.2016.

Požega




Ovih dana put me odnio u Požegu, lijep slavonski gradić bogate povijesti i zanimljivih građevina. I dok se, u kratkom predahu od posla, ostatak ekipe opuštao u nekom bučnom, zadimljenom i mračnom kafiću, ja sam - sjećajući se davnih dana kada sam navraćao ovdje - odlučio ne pridružiti se, nego provesti nekih sat vremena na čistom zraku i šestnici do Starog grada. Radi se o brdašcu što se uzdiže odmah iznad centra grada. Ovaj puta zanemarivši značajne i lijepe građevine na koje se pruža vidik s brda, usredotočio sam se na posljednje prizore jeseni, prije nego ih odnese zima. Moj poslovično preopterećeni mobitel, u nedostatku bolje sprave, morao je poslužiti toj svrsi. Uživajući u tišini i samoći, penjući se i spuštajući starim stazama prekrivenim novim tek otpalim lišćem, uživao sam u smirujućim prizorima, bodren i osjećajem vrijednog bijega od svakodnevice, buke i žurbe.

Konačno, uhvatio sam i i pozdravio osamljenu ljepoticu na livadi…

Siguran sam da nisam pogriješio, a jesam li vam to uspio vjerno dočarati, prosudite sami…

30.11.2016. u 09:40 • 12 KomentaraPrint#^

utorak, 22.11.2016.

Friulia




Jednog jesenskog dana otisnuli smo se na malo dulji put koji preko Jesenica vodi do Tarvisia, odnosno nešto prije tog gradića skreće se lijevo pa se preko dvaju krasnih jezera (odvojak za Mangrt) i prijevoja Sella Nevea (prva fotografija) dolazi u Friuliu. Nakon silaska do doline rijeke Tagliamento, u posebnom sjećanju ostali su mi Tolmezzo (treća i četvrta fotografija), Venzone i Gemona (posljednje tri fotografije). Krasni pejzaži, visoke litice planina, osunčane riječne doline, maleni i mirni gradići uskih uličica i zanimljivih kombinacija primorskog i gorskog stila. Gemonu je još prije tridesetak godina razrušio težak potres, od kojeg su ostale uspomene.
Konačno, povratak preko Udina. Možda malo prenaporno za jednodnevni izlet, pogotovo ako se ne krene dovoljno rano i ako dani više nisu dugi. Ali uz dobru volju za otkrivanjem novog, stvari postojau znatno ljepše i sadržajnije.

22.11.2016. u 17:46 • 9 KomentaraPrint#^

petak, 11.11.2016.

Cohen, Leaving The Table



truedetectiverumors

11.11.2016. u 08:07 • 18 KomentaraPrint#^

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.