13.01.2007., subota

Mali oglasi

Image Hosted by ImageShack.us Listajući tiskani primjerak Burze (novina s malim oglasima uglavnom za područje Primorsko-goranske županije) i čitajući ono što se u njoj nalazi, osim korisnih informacija, možete naći na apsurde i nebuloznosti (koje usput budi rečeno predstavljaju realnost vremena u kojem živimo), možete naići i na ono što vas može samo nasmijati kao i na ono što predstavlja nešto nad čime ću se uvijek zgražati ma što drugi mislili ili govorili o tome.

Gledajući cijene stanova, kuća, zemljišta gotovo da ostanete zabezeknuti. Valjda to ima veze i sa mojom plaćom s kojom mi za jedan solidan komad(ić) stambenog prostora treba tisuće i tisuće ranih buđenja, bez da pri tom jedem, plaćam režije, drugim riječima da živim. To rekla bih bezobrazno kretanje cijena tjera nas u smjeru drugog bezobrazluka. Bankama sa lihvarskim kamatama kada uzimate kredit. Tako primjerice u 30-godišnjoj otplati kutka u kojem živite i koji je nužda, a ne luksuz platite gotovo duplo veći iznos od onoga koji vam je posuđen. Nisam baš truba da ne bih znala da banke od nečega moraju živjeti, ali kad se pojave razno-razni Štokići, a i oni rangom niži, jasno je da netko u vrlo malo vremena može kupiti ono za što netko treba raditi cijeli život. Da, pravna država je to. I socijalna.

Tek za ilustraciju, ako baš ne pratite, cijene srednje velikih (ili malih, kako se uzme) stanova u Rijeci su negdje oko 80.000 – 90.000 €. Ako nemate gotovine (a moram vam reći da je ja nemam Image Hosted by ImageShack.us), morate uzeti kredit za kojeg vam rata dolazi negdje oko 500-600 € (ovo je okvirno). Inače, ako ste mislili da bi možda trebalo biti skromniji, tek informacija da se prčvarnice od 20 kvadrata prodaju po cca 50.000 €. Da ne povjeruješ, za sobičak gotovo 400.000 kuna.

Možda bi nam u takvim situacijama vidovnjak rođenjem, 100 temeljit vidovnjak, koji najuspješnije moguće iscjeljuje crnu magiju, uroke i ostalo uz pomoć anđela i koji izrađuje najbolje Z.O.Š.E.I.D. te ima brzo i efikasno rješenje za gotovo svaki naš problem na psihosomatskoj osnovi mogao pomoći? Svašta sam čitala, ali ovaj je unikatan … anđeli. Image Hosted by ImageShack.us I zna li netko što je zošeid? Image Hosted by ImageShack.us

U onome kako dodatno zaraditi dobro se snalaze neke atraktivne djevojke. Naravno, motiv im je human (za uljepšavanje trenutaka samoće, masaža i sl.), jer baš se zato druže sa situiranom gospodom. Znaju one da su ovi situirani sami i tužni pa što im ne bi pomogle. Escortcaritas.

Kad smo već kod te vrste malih oglasa, uvijek se ponovo čudim onima «par traži par» ili onima koji nekog trećeg žele uključiti u svoj seksualni život. Većina to u ova vremena naziva slobodom izbora. Ja se tome mogu priključiti i dodati – nakaradno.

Pored sveg toga šarenila oglasa, stvarno se svega može naći. Većina su ipak suvisli oglasi koji nam pomažu ako ništa drugo, ono u orijentiru i stjecanju neke realne slike o vrijednostima, kako materijalnim, tako i svim ostalim.

- 13:30 - Što ti misliš? (p.s. ne štedi na riječima :)) (53) - Komentari On/Off - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

"Ja u ljubav vjerujem"