12.04.2006., srijeda

Latinska ambasada

Svojevremeno (zapravo bi se moglo reći jako jako davno) voljela sam gledati Latinicu. Ne mogu se sjetiti kad mi je točno prestala biti predmet interesa, ali se dobro sjećam da mi je u zadnjih nekoliko ili malo više godina prestala imati sliku kvalitetne emisije u kojoj se mogu čuti i sagledati različiti stavovi. Vrhunac neprofesionalnosti dosegla je onom emisijom o pokojnom Franji Tuđmanu.

Ne mislim danas puno pisati ni o novinarstvu, ni o pokojnom predsjedniku, već o onome što ste vjerujem i vi vidjeli - "lagano" curenje vijesti o tome kako Denis Latin ide u diplomaciju i postaje ambasador u Španjolskoj. Uzmimo za ovu prigodu da to nije vijest na razini rekla-kazala, jer ako je onda su oni koji su objavili takvu (dez)informaciju pokazali svoju (ne)profesionalnost.

Svatko od nas može imati ovaj ili onaj stav o određenoj osobi, situaciji, događaju, ali ono po čemu se ljudi među ostalim razlikuju je sposobnost stajanja na barem malo "povišenom" mjestu s boljim pogledom na cjelovitu sliku. Od profesionalaca poput Aleksandra Stankovića, Denisa Latina, Hloverke Novak-Srzić, Branimira Bilića i mnogih drugih naših novinara očekujem da im tako nešto ne bude problem. Štoviše, ako to nisu u stanju, onda nisu za drugo nego za žutilo nekih klikasto-milasto-glorijastih časopisa u kojem bi top-dostignuće bilo objaviti Severininu sliku u zagrljaju nekog tajkuna ili Gorana Bregovića. Ne govorim da se Severina sa spomenutima uslikava, već samo ono što bi neki mediji (da, sigurno samo neki Image Hosted by ImageShack.us) htjeli vidjeti.

Uglavnom, ono što me iznenadilo je da nakon što je Latin bio suspendiran, nakon što izazvao ne samo političku buru, nego i nakon što je doslovno uvrijedio mnoge ljude među kojima i one koji su dijelove svojega tijela dali za svih nas, naš preliberalnokonzervativni premijer Šarmer dolazi na ideju da netko takav negdje na kugli zemaljskoj bude predstavnik Hrvatske. Potpuno je irelevantno je li riječ o Trinidadu i Tobagu, Maroku, Vijetnamu ili Španjolskoj.

Ono što sam mislila da je možebitan razlog je da je to neka kazna tipa "E, Latine, dosta je bilo da ovdje zgrćeš ogromne honorare, sad po kazni ideš u Madrid". Druga je bila "Ooo, Denise, oprosti molim te za onu duševnu bol, ali znaš, pritisak javnosti bio je velik. Ako želiš, u znak iskupljenja poslao bi te među Španjolke." Ili "Denise, dobro ti ide prikazivanje samo jedne strane medalje. Daj ti obradi te Španjolce i reci kako su Hrvati "obećani narod" i nek oni urgiraju da nas nekako preko veze ubace u tu EU. "

Ne, stvarno mi nije jasno što bi taj velečin trebao značiti. Ako je čovjeka mislio udaljiti, mogao ga je poslati u Vladivostok - vlakom. Taman bi mu mandat prošao dok bi došao do tamo. Image Hosted by ImageShack.us

Hm, Latin ... Latinska Amerika ... Španjolska ... valjda je u tome ključ. Image Hosted by ImageShack.us

p.s. HVALA SVIMA na komentarima u prošlom postu. Baš ste mi pomogli. Ako nije problem, i drugi put bih vas opet rado iskoristila. Image Hosted by ImageShack.us

- 22:30 - Što ti misliš? (p.s. ne štedi na riječima :)) (62) - Komentari On/Off - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

"Ja u ljubav vjerujem"