26.08.2005., petak

Volite li traperice?

Image Hosted by ImageShack.us Opet ja o odjeći, ali u nekom sasvim drugom tonu. Neko mi je vrijeme bilo na umu pisati o njima, ali valjda je trebao jedan malo jači poticaj. Došao je u vidu Divljakušinog izbora u kojem su traperice pobjedile minice i u kojem sam po prvi put u svojoj glasačkoj karijeri konačno izabrala pobjednika. Image Hosted by ImageShack.us

Ne vjerujem da je Levi Strauss kada je izumio traperice davne 1873. godine mislio da će jeftine radničke hlače postati toliko nošene, moderne, praktične, skupe i što sve ne. Ne vjerujem da je to itko mogao predvidjeti. Možda je pojava kaubojskih filmova i «cool» i opasnih tipova pridonjela tome, možda je tome pridonio i hipi-trend kada je bilo «in» nositi što jeftiniju i ležerniju odjeću. Možda je to njihova cijena, praktičnost i jednostavnost održavanja.

Znam da danas kada pogledam oko sebe taj komad odjeće vidim na svima, na starima, mladima i djeci, na debljima i mršavijima, na ženama i muškarcima, na bogatijima i siromašnijima, na obrazovanima i neobrazovanima. Ako nisu traperice, onda su to košulje, jakne, suknje raznih dužina pa i minice Image Hosted by ImageShack.us, od trapera dakako.

Osim toga, traperice se danas nude u svim bojama, iako su najrasprostranjenije plave. Takvih imamo u svim tonovima od svijetloplavih gotovo bijelih, do onih tamnih pa i crnih. Onda, ima cijelih, ima i namjerno poparanih. Vjerujem da su čak i oni najnezainteresiraniji primjetili da su momentalno u modi one izlizane. Ako nisu primjetili radi mode, vjerovatno jesu radi mjesta na kojemu su izlizane. Teško je neke stvari ne vidjeti. Još kad su s elastinom... Image Hosted by ImageShack.us Jednako tako teško je ne vidjeti i da su sada moderne one sa niskim strukom u kojima ponekima ispadne trbuh, drugima tange. Stvar (ne)ukusa ponekad.

Ne znam kakva je situacija sa muškim trapericama, ali trendovi kod ženskih su da treba biti jako krakat. Noge jedno metar, bokovi superuski ... jedino mi nije baš jasno to sa strukom, jer ponekad stvarno znaju biti ful široke. Nisam nešto posebno neproporcionalno građena, ali stvarno moram probati puno modela da nađem neke koje mi stoje. A još da cijena nije astronomija. Jer, to što ima jeftinih, ne znači da nema i skupih. Istina, kod ovih malo skupljih lakše se nađe i odgovarajući model.

Osobno, najdraže su mi svijetloplave, sa lagano nižim strukom naprijed, iza onako uobičajeno visoke, sa standardnim džepovima, u gornjem djelu nogavica malo uže, u donjem trapez. Ne smeta ni ako imaju neki modni detaljčić, cvjetić, malo čipke, a mogu biti i lagano izlizane. Ali baš lagano.

Ne znam kakav je tko od vas tip, da li više sportski ili možda više «šminkerski», ali definitivno traperice volim vidjeti u raznim kombinacijama. Mogu se nositi sa tenisicama i sportskim majicama, mogu sa nekim polusportskim cipelama i majicama ili pak s košuljama, a volim i u kombinaciji sa sakoima i cipelama ili sandalama na petu.

Drugim riječima, sve može, samo da je sa stilom. Kakav je vaš kad su traperice u pitanju? I ... volite li ih na suprotnom spolu? Ja sam na ovo zadnje nastojala odgovoriti slikom. Image Hosted by ImageShack.us

- 20:12 - Što ti misliš? (p.s. ne štedi na riječima :)) (44) - Komentari On/Off - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

"Ja u ljubav vjerujem"