Brojke koje govore koliko vas je svratilo na ovaj blog!

GDJE SE NALAZIMO

MALA DVORANA
Osnovne škole "Nikola Tesla"
Matetićeva 67
PREČKO-ZAGREB



===========================
GRUPE:

RITMIKA
3-4 godine
5-6 godina
.............................................................
KIDS JAZZ DANCE
7-11 godina
..............................................................
JAZZ DANCE
11-13 godina
14-17 godina
18 i stariji
..............................................................
PLESNA REKREACIJA
za sve koji žele rekreativno
vježbati i plesati uz dobru
atmosferu, za svoju dušu.
OVO JE NEŠTO ZA VAS!
..............................................................


Informacije na:

098/260-986

091/522-0914


MAIL ADRESE:

plesni.studio.pegaz@hi.t-com.hr


BITNE INFORMACIJE



VODITELJI
* SANJA KOCON
* NATAŠA VILUPEK
* MILKA MATAVULJ

Plesni studio Pegaz

28.04.2010., srijeda

29. travanj – Svjetski dan plesa @ ZPC

Zagrebački plesni centar i Hrvatski institut za pokret i ples proslaviti će Svjetski dan plesa poklanjajući građanima Zagreba brojne besplatne plesne radionice, zanimljiva predavanja, izložbu plesnih fotografija te kolaž-program raznolikih plesnih izričaja, te potom i službeni after party plesni maraton!

Sva predavanja i radionice su besplatne, jednako kao i večernji kolaž program koji započinje u 20:00h, no za potonji svoje besplatne ulaznice možete preuzeti u Zagrebačkom plesnom centru, Ilica 10, i to 27., 28. i 29. travnja od 11-13 h te do 19h.

Jutarnji termin rezerviran je za najmlađe koji će se moći približiti plesu kroz radionicu ritmike za djecu predškolske dobi i satove capoeire.

Za mlade plesače i one koji to tek žele postati zasigurno će poticajno biti interaktivno predavanje koje će od 13h voditi Andreja Jeličić, dugogodišnja pedagoginja prestižnog londonskog Laban Centra.
Od 16 do 19 sati u studijima Zagrebačkog plesnog centra izmijenjivat će se plesne radionice raznih plesnih izričaja, vrsta i tehnika. Očekujte sve od suvremenog plesa, preko jazza, break dance-a i hip-hop-a do latinoameričkih plesova kao i klasičnog baleta i capoeire. Radionice su namijenjene početnicima, amaterima, profesionalcima i svim zainteresiranim posjetiteljima bez obzira na dob.

Od 16 sati na programu je teorijsko – iskustvena radionica Tko se boji plesa još?, a koja je izazvala izniman interes na prošlogodišnjem Tjednu suvremenog plesa. Pod vodstvom Ive Nerine Sibile, plesne umjetnice i kritičarkes, svi zainteresirani dobiti će još jednu priliku saznati odgovore na pitanja: Trebamo li ples „doživjeti“, „iskusiti“, „primiti“ ili je dovoljno gledati? Kako pristupiti plesnoj predstavi kao gledatelj?

Svoja nova saznanja moći ćete nakon radionice testirati u večernjem kolaž-programu koji počinje u 20 sati, uz već tradicionalno čitanje poruke za Dan plesa, kako svjetske tako i domaće. Očekuju Vas brojne amaterske i profesionalne skupine raznih stilova.

Nakon cjelodnevnog programa u Zagrebačkom plesnom centru, nastavite plesati s nama do kasno u noć u Maraschino Baru na našem službenom after party programu Svjetskog dana plesa. Očekuje vas nadmetanje u plesnim koracima uz brojne nagrade i nastup Ines Huskić.


Program proslave Svjetskog dana plesa @ Zagrebački plesni centar, Ilica 10


10:00 Ritmika za djecu (Studio 2)

Voditeljica: Martina Radošević, plesna pedagoginja, koreografkinja i plesačica

Kreativni ples i pokret osnovno su polazište u svijet igre i mašte za djecu od 3 do 6 godina starosti. Na radionici će djeca kroz ples, glazbu, pjesmu i priču razvijati vlastitu kreativnost, potaknuti svoju maštu te steći nova prijateljstva


11:00 Capoeira Camarada za djecu (Studio 2)

Voditelj: Igor Šehić (Marrom capoeira e alunos)
Capoeira Camarada je brazilska igra koja objedinjuje elemente plesa i borbe. Posebno je pogodna kao aktivnost za djecu jer razvija senizibilitet pokreta, samodisciplinu, psihomotoričke sposobnosti, muziklanost, emotivnu percepciju…

Na radionici će se kroz igru, glazbu i ples razvijati osjećaj rada u grupi i socijalizacija, a sve pod vodstvom ponajboljih domaćih capoeirista.


13:00 Predavanje (Mediateka) – Perspektiva mladih plesača u Hrvatskoj

Predavačica: Andreja Jeličić, baletna pedagoginja i plesna teoretičarka
Gošće: Martina Nevistić i Petra Hraščanec

Mladi plesači i oni koji to tek žele postati mogu prisustvovati interaktivnom predavanju koje će voditi Andreja Jeličić, baletna pedagoginja s dvadesetogodišnjim iskustvom u radu sa plesačima i studentima suvremenog plesa. Punih je 17 godina u prestižnom londonskom Laban Centru predavala balet i teorijske predmete, te je stoga neiscrpan izvor informacija i inspiracije mladim plesačima na početku karijere.

Uz Andreju Jeličić posjetitelji će moći razgovarati i sa mladim predstavnicama domaće plesne scene i diplomanticama prestižnih europskih plesnih akademija.

Hoće li, i kad, biti otvoren studij plesa pri Akademiji dramske umjetnosti, te kakav će mu biti program? Pridružite nam se na predavanju i saznajte odgovore na ova kao i brojna druga pitanja, te poslušajte iskustva domaćih plesača koji su školovanje nastavili izvan granica Hrvatske.


16:00 Teorijsko-iskustvena radionica (Mediateka) – Tko se boji plesa još?
Voditeljica: Iva Nerina Sibila, plesna umjetnica i kritičarka

Kako pristupiti plesnoj predstavi kao gledatelj? Trebamo li ples “doživjeti”, “”iskusiti”, “primiti”, “osjetiti” ili je dovoljno “gledati”?

Radionica će pokušati rastvoriti pitanje „razumijem li što se događa na pozornici” i „zašto me se nešto dojmi, a nešto ne”, te dati odgovor na pitanje koliko je važno poznavati kontekst nastanka plesnog djela.
Radit će se po principu razmjene iskustva uz kratko uvodno predavanje, oblije teorijskih citata i dinamičnu diskusiju.

Radionica je otvorena za sve zainteresirane; publiku plesnih predstava, plesne profesionalce, studente i buduće plesače…


16:00 Salsa (Studio 1)

Voditelji: Krešimir Palić i Jasmina Mirić

Od brojnih plesova i plesnih disciplina kojima se u životu bavio, dijeljem svijeta višestruko nagrađivani plesač i pedagog, Krešimir Palić upravo salsu ističe kao svoju najveću ljubav. Stoga će s polaznicima ove radionice na Dan plesa podijeliti svoje znanje te ih naučiti osnovnim koracima.


16:00 Lyrical Jazz (Studio 2)

Voditeljica: Andrea Solomun, plesačica i koreografkinja

Andrea Solomun završila je Školu za klasični balet te plesala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, no usporedno s klasičnom karijerom nastavila je edukaciju uposve drugom smjeru obrazujući se u području jazza, hortona, modernog i suvremenog plesa, improvizacije i hip hopa, kod brojnih renomiranih pedagoga i koreografa.

Danas radi kao baletni i jazz pedagog, čiji su satovi utemeljeni i na modernom i klasičnom baletu i tehnici hotrona. Dio svog bogatog iskustva predstavit će na radionici uz atraktivnu lyrical jazz koreografiju.


16:00 Hip-Hop (Studio 3)

Voditeljica: Nives Poznanović

Nives Poznanović je nakon završenog Učiteljskog fakulteta putujući Europom pohađala mnoge plesne seminare te učila od svjetski poznatih plesača (Marty Kudelka, Shaun Evaristo, Super Dave, Leslie Scott, Lyle Beniga, Lando Wilkins, Jason Wright, Nick Wilson, Brian Tanaka, Yeya, Link, Salah, Mr. Wiggles, Damon Frost, Kite, Bruce Ykanji, Ellen Kim, Tony Tran, Yugson, Dedson, Meech, Tight Eyez, Andrew Baterina, Jackie Lautchang te mnogih drugih).

Kao voditeljica radionice polaznicima želi prenijeti znanje o osnovama hip hopa kroz house, poppin’ i lockin’.


17:00 Klasični balet (Studio 3)

Voditeljica radionice: Silvija Marchig, plesna pedagoginja, koreografkinja i plesačica

Silvija Marchig diplomirala je ples i plesnu pedagogiju na Staatliche Hochschule für Musik und darstellende Kunst Heidelberg-Mannheim u Manheimu, a potom kao samostalna umjetnica, surađivala je s Nancy Seitz-McIntyre, Desperate Figures Dance Theaterom i Evom Koch, ali i domaćim umjetnicima poput Rajka Pavlića, Aleksandre Janeve, Irme Omerzo i Trafika…
Pedagoškim radom bavi se dugi niz godina, između ostalog kao nastavnica baleta u Ballettschule Sczymczak u Heidelbergu, Školi suvremenog plesa Ane Maletić u Zagrebu, kao povremeni predavač u programima EkS-scene, Studiju za suvremeni ples, Zagrebačkom plesnom ansamblu i Zagrebačkom plesnom centru.

Njezin redovit sat osnove klasičnog baleta u ZPC-a će na Dan plesa otvoriti svoja vrata i široj publici. Pridružite se našim polaznicima i upoznajte vlastito tijelo, te razvijte tjelesnu koordinaciju kao i fleksibilnost.


17:00 Jazz dance (Studio 2)

Voditeljica radionice: Aleksandra Mišić, plesačica i plesna pedagoginja

Aleksandra Mišić se već dugi niz godina profesionalno bavi plesom i kazalištem. Svoje prve plesne korake započela je u Puli u Plesnom studiu “Zaro” pohađajući klasični balet, a zatim je edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu kroz ljetne škole i mnogobrojne seminare učeći od vrhunskih pedagoga i plesača (Laban London, Impulstanz, mkfm). Dobitnica je nagrade za Najperspektivnijeg mladog koreografa Hrvatske 2004. g, a od 2009. članica je Zagrebačkog plesnog ansambla.

Pod njezinim vodstvom upoznat ćete jazz dance – spoj jazza,baleta i suvremenog plesa, koji u originalnom izrazu istražuje široko područje kretanja, ritmičnosti i energije. Umjetničkim pristupom i snažnom tjelesnom energijom izaziva plesače na novi, nekonvencionalni način
kretanja. Warm-up temelji se na tehničkim vježbama jazz-a koje postavljaju tjelo i pomažu u usvajanju stila kretanja. Uz vježbe izolacije se radi na osvješćivanju tijela i njegovom artikuliranju. Zatim se usvajaju male koreografske cjeline.
Njihovim izvođenjem polaznici uživaju u kombiniranju svih mogućnosti koje tijelo i srce žele!!

17:00 Break dance (Studio 1)

Voditelji radionice: Feel Da Panic

FEEL DA PANIC vodeća je domaća B-boy skupina koju su osnovali FLOR KILAH (Goran Kolarek), LORD TWEEX (Sead Kukuruzović), MR. IKO (Ilija Prgomet) ,SUPER SALEE (Saša Krnetić) i REAL ONE (Robert Franjo). Nakon tragične pogibelji Gorana Kolareka, skupina je ipak ostala aktivna na domaćoj i inozemnoj B-boy sceni, a kasnije je proširena. Dana su njezini članovi i LEON (Leon Schwarz), ILL DEMONIO (Mladen Moritz) i BLADE (Hrvoje Lučić), ali i dva počasna člana iz Srbije – LUKA i WISH.

Grupa i dalje djeluje u svim segmentima B-boy kulture unutar i van Hrvatske, pa tako organizira i 11 to Smoke natjecanja pod nazivom KLC MOST WANTED, u suradnji sa Karlovačkim B-boyima.

Grupa ima i svog D.J.-a, a to je REAL ONE koji uz nastupe kao break D.J. iza sebe ima dva albuma (Al-Booom i Chemical Brain Damage) i nekoliko mixeva (Hip-Hop, R’n’b, Electro, B-boy breaks, Funk, House.)…
Kroz radionicu će Vas voditi Mladen Moritz, Matko Šimić, Leon Schwartz i Hrvoje Lučić. Posjetite njihovu radionicu i očekujte neočekivano.


18:00 Capoeira Angola (Studio 2)

Voditelj radionice: Igor Šehić (Marrom capoeira e alunos)

Igor Šehić, učitelj Capoeire, nedavno se, nakon višegodišnjeg obrazovanja u ovoj vještini, iz Brazila vratio u Hrvatsku, a na Dan Plesa otvorit će vrata svog inače redovitog tečaja u ZPC-u za sve zainteresirane.

Capoeira je fizički vrlo zahtjevna umjetnička forma koja se sastoji od kombinacije više različitih elemenata: glazba, borba, ples, pjesma. Capeoira Angola je najtradicionalnija forma ove plesno-borilačke discipline tipične za Brazil.

Polaznici radionice će se upoznati sa osnovnim tehnikama capoeira pokreta i tehnikama rada u paru, te također sa tradicionalnim pjesmama koje obično prate ovu aktivnost.


18:00 Suvremeni (Studio 3)

Voditeljica radionice: Petra Hraščanec

Petra Hrašćanec je plesno školovanje započela je u Zadru u Glazbenoj Školi Blagoje Bersa, a potom ga nastavila u Zagrebu u Školi za suvremeni ples Ane Maletić. 2004 godine upisuje plesnu akademiju u Salzburgu “Salzburg Experimental Academy of Dance”. Osim dugogodišnjeg rada u Zadarskom plesnom ansamblu, surađuje i sa Studijem za suvremni ples u Zagrebu, ali i kreira za umjetničku organizaciju dance_lab collective čiji je suosnivač.

Njezino peagoško iskustvo uključuje niz predavanja u Studiju za suvremeni ples, Zagrebačkom plesnom ansamblu, i na SEAD akademiji, kao i rad u Osnovnoj školi za balet i ritmiku u Zagrebu, te u Zadarskom plesnom ansamblu.


19:45 Otvorenje izložbe: Foto Klub Zagreb

Foto Klub Zagreb osnovan je davne 1892. godine, a odnonda do danas stekao je već kultni status.

Uz brojne aktivnosti, članovi kluba redovito organiziraju i održavaju fotografske tečajeve, a u sklopu posljednjeg ciklusa istih educirali su svoje polaznike u prostorima Plesnog Centra.

Zadani element fotografiranja su bile dvije balerine u svojem prirodnom okruženju – baletnom studiju.

Na Svjetski dan plesa Foto Klub Zagreb će u prostorijama ZPC-a otvoriti izložbu fotografija sa navedenog snimanja.

20:00 KOLAŽ PROGRAM (Studio 1)

Uz već tradicionalno čitanje poruke, kako svjetske tako i domaće, očekuju Vas nastupi brojnih amaterskih i profesionalnih plesnih skupina raznih stilova i podrijetla.



teatar.hr

- 12:42 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

16.04.2010., petak

OBAVIJEST!!!


Zbog dana žalosti u nedjelju (Vladina odredba zbog pogibelj poljskog predsjednika i ostalih putnika), otkazane su sve zabavne priredbe, te je raspored za Treps slijedeći:

Ritmika i mali Jazz su na rasporedu tjedan dana kasnije, odnosno u nedjelju 25.04.!
Termin za probe i početak predstave ostaje isti!

Jazz grupa ima nastup u subotu 17.04.-tj. SUTRA, probe su od 10, a početak programa je u 12 sati!!!

Isprike od organizatora TREPS-a
Centar za kulturu Trešnjevka


- 11:58 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

13.04.2010., utorak

TREPS - CeKaTe


Centar za kulturu Trešnjevka i Treps - još jedna godina u nizu!!!

Link CeKaTe - Treps

Adresa: Park stara Trešnjevka

Nastup Pegazica je 18.04. u 19 sati!

Ulaznica 20 kuna-prodaja na blagajni

Svi su dobrodošli!


- 09:32 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< travanj, 2010 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Komentari ON/OFF
Ovo je izlog
Plesnog studija Pegaz
i svih članova, plesač i voditelja koji ga čine.

NASTUPI:
Hrvatski sabor kulture, Trešnjevačka plesna scena, Dani Silvije Hercigonje, Sajam plesa, Božićni Velesajam, Cest is'd best, Advent u srcu Zagreba, F=M...


Video Pegaz:
Youtube - PS. Pegaz

SLIKE s nastupa i iz dvorane
Pegaz-FACEBOOK
Treps - 5/2010.g.
U dvorani 2/2010.g.
Advent - 12/2009.g.
Velesajam - 12/2008.g.
Advent - 12/2008.g.
Jazz dvorana/2008.g.
Karlovac - 11/2008.g.
Ritmika - 11/2008.g.
Jazz - 11/2008.g.
Trešnja - 2008.g.
Treps 1 - 2008.g.
Treps 2 - 2008.g.
Pokazni satovi 2007.g.
Treps 1 - 2007.g.
Treps 2- 2007.g.
F=M - 2007.g.
Pokazni satovi - 2006.g.
Jazz 1 - 2006.g.
Ritmika - 2005.g.
"Cest is'd best" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
"TREPS" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
Ansambl - 2004.g.

Pridružite se našem stvaranju, bez obzira dali ste mali ili veliki. Svi koji volite ples, muziku i druženje, zaplešite i vježbajte s nama.