Brojke koje govore koliko vas je svratilo na ovaj blog!

GDJE SE NALAZIMO

MALA DVORANA
Osnovne škole "Nikola Tesla"
Matetićeva 67
PREČKO-ZAGREB



===========================
GRUPE:

RITMIKA
3-4 godine
5-6 godina
.............................................................
KIDS JAZZ DANCE
7-11 godina
..............................................................
JAZZ DANCE
11-13 godina
14-17 godina
18 i stariji
..............................................................
PLESNA REKREACIJA
za sve koji žele rekreativno
vježbati i plesati uz dobru
atmosferu, za svoju dušu.
OVO JE NEŠTO ZA VAS!
..............................................................


Informacije na:

098/260-986

091/522-0914


MAIL ADRESE:

plesni.studio.pegaz@hi.t-com.hr


BITNE INFORMACIJE



VODITELJI
* SANJA KOCON
* NATAŠA VILUPEK
* MILKA MATAVULJ

Plesni studio Pegaz

31.03.2008., ponedjeljak

Mihail Barišnjikov, fotograf

Jedan od najvećih plesača svih vremena, koreograf koji je za glumački debut odmah nominiran za Oscara otkrio je još jednu karijeru. Izložba njegovih plesnih fotografija senzacija je u New Yorku.

O svestranosti Mihaila Barišnjikova posljednji smo vam put pisali ovdje najavljujući njegove nove glumačke podvige u suradnji sa skladateljem Philipom Glassom. No, čovjek koji je zauvijek promijenio svijet plesa, za glumački debut bio nominiran za Oscara, a potom otimao uzdahe igrajući partnera Carrie Bradshaw u TV seriji Seks i grad, u svojoj 60. godini ne pokazuje ni najmanju namjeru za umirovljenjem.Dapače.



18. ožujka u njujorškoj galeriji 401 Projects otvorena je izložba njegovih plesnih fotografija posvećena djelu velikog koreografa Mercea Cunninghama, pod nazivom ‘Merce My Way‘.

Na fotografijama koje su izazvale apsolutnu senzaciju kako u plesnim tako i fotografskim krugovima, Barišnjikov je na vlastiti način interpretirao trenutke iz ključnih Cunnighumovih koreografija, a u izvedbi njegove vlastite trupe.

Cunnighumov rad nije kaže izabrao slučajno – veliki koreograf specifične tehnike, za koju se kažu, morate usko specijalizirati, teško je bio kritiziran zbog navodne ‘hladnoće’ svog rukopisa. No, Barišnjikov tvrdi upravo suprotno – za njega je Cunnighum vulkan emocija i koregraf koji možda najbolje barata prostorom.



Barišnjikov je Cunnighamov rad upoznao ranih 70-tih, a u mnogima je njegovim koreografijama i sam plesao. 1997. na dobrotvornoj priredbi koju je u Brooklyn Academy of Music organizirala Merce Cunningham Dance Company, Barišnjikov je plesao solo koji je Cunningham kreirao za samoga sebe – Walkaround Time (1968), a u posebnoj sezoni New York State Theatera 1999. koja je cijela bila posvećena Cunninghamovu 80. rođendanu, njih su dvojica čak zajedno i zaplesali duet koji nikad poslije nije repriziran.

Barišnjikov kaže da se fotografijom amaterski bavi već gotovo 30 godina, ali da je onu plesnu uvijek smatrao mrtvom umjetnošću iz jednostavnog razloga što nikad nije uspjevala na pravi način zabilježiti ono zbog čega se plesom i počeo baviti – čaroliju pokreta. No, razvojem digitalne fotografske opreme Barišnjikov je naučio eksperimentirati s fotografijom i tako je nastao projekt –’Merce My Way’.

Izložba u galeriji 401 Projects ostaje otvorena do 4. svibnja, a ako do tad ne planirate izlet u New York, znatiželju možete zadovoljiti našim izborom iz ‘Merce My Way’.

teatar-hr


- 07:34 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

28.03.2008., petak

Everybody


Plesni studio Pegaz - 25.11.2004. godine
Proba za 15. susret plesnih ansambala HRVATSKOG SABORA KULTURE

Koreograf: Nataša
Plešu: Marina, Sonja, Lucija F., Sanja, Andrea, Maja, Milka i Antonia




- 07:00 - Pitanja-komentari? (3) - Printaj - #

26.03.2008., srijeda



Linda Celeste Sims of Alvin Ailey American Dance Theater

- 23:41 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

23.03.2008., nedjelja

Sretan Uskrs


svim našim malim i velikim članovima, njihovim roditeljima
i obitelji, kao i svim poznanicima, plesnim klubovima,
plesačima i ljubiteljima pokreta žele

voditelji Plesnog studija Pegaz



- 10:35 - Pitanja-komentari? (6) - Printaj - #

20.03.2008., četvrtak

Radionica suvremenog plesa

vrijeme: 14.4.2008. - 17.4.2008.
mjesto: Zagreb; Francuski institut, Bogovićeva 1/II
organizator: Francuski institut
url: http://www.ifz.hr/

U Francuskom institutu u Zagrebu organizira se radionica suvremenog plesa, koju će voditi Andrea Pereković. Radionica traje od 14. do 17. travnja.


Diplomiravši na Martha Graham School of Contemporary Dance 1995. počinje predavati u istoj školi. Nastavlja se usavršavati i podučavati ples, a stvara i vlastite koreografije promičući osobnu i inovativnu scenografiju. Nakon povratka u Francusku 2003. održava radionice za Ballet Preljocaj i Groupe Grenade Josette Baďz.

Raspored:
17h – 19h djeca
19h– 21h odrasli

Redovita cijena iznosi 300 kn, a za djecu 100 kn.
Prijave: 01 48 55 222, atelier@ambafrance.hr

culturenet



- 17:12 - Pitanja-komentari? (3) - Printaj - #

17.03.2008., ponedjeljak

Cest is d'best, 11.06.2006.


Plesni studio Pegaz
Cest is d'best, Trg bana Josipa Jelačića - 11.06.2006. godine
Koreograf: Tajana Varunek
Pleše: Jazz 1




- 08:01 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

16.03.2008., nedjelja

Danse macabre

Nakon četiri godine pauze, Staša Zurovac vraća se na scenu HNK u Zagrebu, no ne kao plesač već koreograf. Nekoć brojnim nagradama ovjenčan prvak zagrebačkog Baleta, Zurovac je već godinama ravnatelj onog riječkog. Istovremeno, gradio je i zavidnu koreografsku karijeru, pa od autorskog debija na sceni HNK davne 1996. (duet New Beginning) danas u biografiji ima 12 vlastitih koreografija, od kojih su većina cjelovečernji, nagrađivani, baleti.



Za svoju, nekoć matičnu kuću, Zurovac nije koreografirao od 2003. i premijere Cirkus primitif baleta, koji je u međuvremenu ponovno postavio na riječkoj sceni. Tamo se pak poslijednja njegova koreografska premijera, hvaljeni ‘Romeo i Julija‘, zbila u studenom 2007.

Koreograf osebujnog i prepoznatljivog stila, Zurovac svoju novu predstavu postavlja na samo za ovu priliku napisanu glazbu Marijana Nećaka, a umjesto klasične najave ‘Danse macabre‘ predstavlja slijedećim tekstom:

Trčao je bez daha, bježao kao lavina, progonjen od svoje sudbine, izbjegavajući opasne zamke Nečastivoga koji ga je mamio…

Plešu:
Maja Babac, Olja Jovanović-Zurovac, Valentina Kržić, Ivančica Mirošević, Ersilia Nikpalj, Dunja Novković, Lovorka Puk-Tomić, Ivana Spetić, Mirna Sporiš, Valentina Štrok, Iva Vitić, Anamarija Vulić / Daria Brdovnik / Marija Brešćanović / Ksenija Krutova / Rahela Pušić / Tihana Trupeljak-Bujanić, Petra Vargović / Andrej Barbanov, Sven Copony, Eugen Dobrescu, Filip Filipović, Alen Gotal, Ilir Kerni, Ovidiu Muscalu, Dan Rus, George Stanciu, Daniil Yastrebov / Arcadie Belenco / Siniša Bosnar

autor: Staša Zurovac
produkcija: HNK Zagreb
scenograf: Žorž Draušnik
kostimograf: Katarina Radošević-Galić
skladatelj: Marjan Nećak
koreograf: Staša Zurovac
ostali članovi autorskog tima: asistentica koreografa: Olja Jovanović-Zurovac
datum premijere: 15.03.2008.

Teatar Hr

- 07:28 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

12.03.2008., srijeda

Radionica suvremenog plesa Ivane Kalc u Rijeci

vrijeme: 14.3.2008. - 16.3.2008.
mjesto: Rijeka, Molekula / Prostor plus, Delta 5/1
url: http://www.prostorplus.hr/

Radionica suvremenog plesa pod vodstvom Ivane Kalc održat će se u prostorijama riječke Molekule, u organizaciji Prostora plus, u razdoblju od 14. do 16. ožujka.


Termini održavanja:

14.03.2008. od 16.00 do 20.00h

15.03.2008. od 10.00 do 14.00h

16.03.2008. od 10.00 do 14.00h


O radionici: Trodnevna radionica zamišljena je kao intenzivan uvod u suvremenu plesnu tehniku. Prvi dio posvećen je pripremi tijela za kretanje kroz prostor, učenje i uvježbavanje plesnih kombinacija, s naglaskom na radu na podu (floorwork). Plesne kombinacije razrađuju se po sistemu dodavanja i varijacije pokreta, kojima je cilj osvještavanje tjelesne inteligencije polaznika i razvijanje sposobnosti njihove kinestetičke identifikacije sa zadanim fizičkim materijalom. Krajnji cilj je usvajanje i interpretiranje materijala kao svog osobnog fizičkog izraza, tako da se plesač slobodno i bez oklijevanja može kretati kroz prostor. Drugi dio radionice je posvećen radu sa improvizacijskim tehnikama, koje polaznicima daju uvid u stvaranje vlastitog materijala i vlastitog fizičkog izraza. Cilj je da svaki polaznik stvori svoj vlastiti pristup pokretu, koji je u skladu s njegovom osobnošću, i na taj način postane siguran u sebe i svoje tijelo, čime postaje samostalan i odgovoran akter, bilo kao solist ili u grupnom radu.

Ivana Kalc rođena je 1980. u Rijeci. Od 2001. članica je udruge Prostor+, u sklopu koje započinje svoju plesnu edukaciju. Nastavlja 2004. na SEAD-u (Salzburg experimental academy of dance, Austrija) i 2005. na privatnom sveučilištu Anton Bruckner (Institute for Dance Arts, Linz, Austrija). U Rijeci studira germanistiku i povijest. Od 2006. bavi se video medijem (kratkim filmom Footwork osvaja nagradu na festivalu Debutnale u Linzu). Od 2007. pedagoški djeluje u Linzu. Kao plesač i koreograf djelovala je većim dijelom u Austriji, a u Hrvatskoj u sklopu produkcija Prostora+ (predstave na specifičnim lokacijama, Trsatske stube i DDR/Dobrodošli u Rijeku).

Culturenet



- 08:19 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

11.03.2008., utorak

Mala sirena - Hans Christian Andersen



Zagrebačko kazalište mladih s predstavom Mala sirena pridružila se svjetskoj proslavi dvjestotog rođendana najvećeg pisca za djecu Hansa Christiana Andersena. Slovenski redatelj i glumac Robert Waltl režirao je s velikim uspjehom Andersenove bajke Kresivo i dvaput Palčicu, jednom kao glumačku, a drugi puta kao prvu virtualnu animiranu predstavu. ''Waltlove su predstave proglašavane najboljim ostvarenjima za djecu na Nagradama hrvatskog glumišta, Naj, Naj festivalu te brojnim svjetskim manifestacijama'', navodi dramaturg predstave Ivica Buljan.

Scenska bajka, poznata i djeci i odraslima, o Maloj sireni koja je zbog ljubavi prema Kraljeviću odlučila napustiti Morsko kraljevstvo i postati djevojkom, u izvedbi ansambla ZeKaeM-a pretvara se u mjuzikl s raskošnim, blještavim kostimima, ''podmorskom'' scenografijom, rasplesanim sirenama i glazbom za koje je tekstove osmislio poznati pjesnik Enes Kišević.

MALA SIRENA je na Naj, naj, naj festivalu 2006. dobila sljedeće nagrade:

- Nagrada za kostime u predstavi Mala sirena - Ana Savić-Gecan

- Nagrada za najbolju epizodnu žensku ulogu iz predstave Mala sirena - Urša Raukar

- Nagrada za najbolju koreografiju u predstavi Mala sirena - Irma Omerzo


Redatelj: Robert Waltl


IZVEDBE:

subota, 15.03.u 18 h ( 30 kn)

utorak, 18.03.u 18 h ( 30 kn)

nedjelja,16. 03. u 11 h (NEDJELJNA MATINEJA - 45kn)

Nakon predstave na nedjeljnoj matineji: KREATIVNE RADIONICE do 14 sati!

Glumite, pjevajte, plešite, izrađujte lutke, crtajte, upoznajte se i družite u ZKM-ovim radionicama!



Rezervacija/prodaja ulaznica na tel: 4872-561, 4872-553 ili 4874-573

- 08:37 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

10.03.2008., ponedjeljak

"Još jedna subota" iz davne 2002. godine

Ovo je prvo natjecanje na kojem je Plesni studio "Pegaz" nastupio obzirom da je u 9.mjesecu 2001. godine studio tek osnovan.

Koreografija je izvedena na Kupu Hrvatske u Show dance-u, u Vinkovcima 06.04.2002. godine

Koreograf: Nataša
Plešu: Maja, Andrea, Lucija F., Lucija B. i Sonja




- 06:58 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

09.03.2008., nedjelja

Osniva se Sindikat samostalnih umjetnika

Pod okriljem Sindikata djelatnika u kulturi, bit će uskoro osnovan i - Sindikat samostalnih umjetnika. Inicijalni sastanak za njegovo osnivanje zbit će se u srijedu 26. ožujka od 14h u zagrebačkom kazalištu Mala scena.

Glavna incijatorica cijele akcije, Vitomira Lončar, o cijeloj priči kaže:

‘Samostalni umjetnici u RH nisu nikako sindikalno zaštićeni, a svakodnevno se pokazuje potreba za tom vrstom zaštite. Sindikat glumaca postoji, ali on štiti isključivo zaposlene glumce i naša prava (uglavnom struke) ne možemo potražiti u tom sindikatu.

U razgovoru sa gospođom Ljubicom Pilić, predsjednicom Sindikata djelatnika u kulturi (krovni sindikat) već duže vrijeme razgovaram o tome kako bismo se morali organizirati i po mogućnosti ući u taj sindikat koji ima osnovnu logistiku koju mi nemamo.

Od nedavno su se organizirali filmski i TV redatelji i njih su primili u poseban ogranak, a izgleda da samo mi koji se bavimo kazalištem nikako ne nalazimo pravi put k rješenju svojih problema.‘

U Hrvatskoj djeluje 201 umjetnik koji je član Zajednice umjetnika, dakle, registriran je kao samostalni umjetnik (dramaturg, dramski pisac, glumca, glumica, kazališni redatelj, koreograf, plesač klasičnog, plesač suvremenog plesa i kazališni producent). Uz njih 201 na tržištu je još pedesetak mladih umjetnika koji nisu dobili status samostalnog umjetnika ili su apsolvenati ADU.

Nitko od njih ne može naći mjesto niti u jednom od trenutno postojećih sindikata, odnosno kakako kaže Vitomira Lončar ‘rade na milost i nemilost poslodavaca kojih je sve više i koji su svjesni toga da je taj segment umjetnika prepušten njihovoj samovolji.‘

Svi koji su se u ovom opisu prepoznali, ali i oni koji nisu, pozvani su na inicijalni sastanak za osnivanje Sindikata samostalnih umjetnika, a koji će se zbiti u srijedu 26. ožujka od 14h u zagrebačkom kazalištu Mala scena. Sastanku će u ime krovnog sindikata - Sindikata djelatnika u kulturi - prisustvovati i njegova predsjednica gđa. Ljubica Pilić.

Teatar.hr

- 07:21 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

08.03.2008., subota

Plesna skupina 'Sedmi vjetar' gostuje u Zagrebu


vrijeme: 8.3.2008., 18 h
mjesto: Zagreb, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
url: http://www.cekate.hr/

U Centru za kulturu Trešnjevka, u okviru međužupanijske suradnje, gostuje Plesna skupina 'Sedmi vjetar' iz Splita s predstavom 'Kad bi mene pitali', 8. ožujka, u 18 sati.
Ulaz je slobodan!

Predstava je nastala 'osluškivanjem' dječjih razgovora.

Igra, kao osnovni oblik dječje aktivnosti, koji odrasli često zanemaruju u ovoj je predstavi tema, kao i vječni problem – nesporazum s roditeljima.

Plesači na jednostavan način objašnjavaju da je rješenje jednostavno - tj. u dijalogu i međusobnom uvažavanju.

Predstava je s puno uspjeha prikazana na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku 29. lipnja 2007.


Scenarij: Boris Šurina

Koreografiju i glumu pripremile su: Suzana Tomaš, Sanja Roščić, Marina Batinić, Marijana Elez, Marija Stanković

Scenografiju napravila i oslikala: Mirela Zanki, nastavnica likovne kulture i voditeljica likovne radionice u Komiži


Uloge:
Djevojčice: D. Bilobrk/A. Ivanović/T. Bilobrk/M. Brakus/ AM. Siničić/N. Bošnjak/P. Dundić/H. Kokot/M. Buljan/A. Vulić
mame: K. Katavić/a: Uvanović/M.Elez/M.Batinić/S. Roščić/I.Radnić/K.Reić/I. Žitko/J. Kvasina
prodavačica: J. Domazet
plesači: članice Plesne skupine 'Sedmi vjetar'

Culturenet


- 07:03 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

06.03.2008., četvrtak

Centar na kvadrat

WARP4 - Centar˛, manifestacija je javnog zagovaranja plesa kao relevantne umjetničke prakse, a koja će putem izvedbenih predložaka i predstava, izložbenih postava i instalacija, privremenu plesnu knjižnicu, arhive dokumentarnih grada, plesnih koncepata i prostora, konceptualizirati djelovanje hrvatske nezavisne izvedbene scene u proteklih deset godina. Projekt će se urbi et orbi predstaviti u petak, 7. ožujka, od 17 do 21 sat u Centru za kulturu i obrazovanje ‘Zagreb’.

U sklopu Centra˛ bit će otvorena izložba ‘Dopisništvo / Odbrojavanje‘, čija je urednica Selma Banich, a koncept postava i dizajn potpisuju Ana Banić i Maša Vukmanović / offstudio, dok će u ostatku programa sudjelovati:

- BADco. – ‘Opisi mjesta na kojima sam bila’
- UO Fiskultura – ‘Biti Mila Čuljak’
- Marjana Krajač / Sodaberg – ‘The spaces of a work: R. Strauss - Ariadne auf Naxos’
- Irma Omerzo / Marmot – ‘Prostor za ples’
- OOUR – ‘whitebox’
- Sonja Pregrad – ‘O tijelo moje, da si barem sa mnom tu’
- Željka Sančanin / kombinirane operacije – ‘1998 2007 Arhiva prostora’
- Plesni centar CEKAO-a ‘Zagreb’
- Prostor Plus – Molekula
- CDU – Frakcija
- HC ITI – Kretanja

No, to nije sve. Istom će prigodom zasjedati i radna skupina za hitnu razradu strategija razvoja, financiranja, predstavljanja i distribucije suvremene plesne umjetnosti u gradu Zagrebu pri UPUH-u, čime i ime same manifestacije postaje jasnije referirajući se na dva zagrebačka plesna centra, o kojima smo vam već pisali ovdje.

Manifestacija ‘Centar˛’ suradnički je projekt Eksperimentalne slobodne scene i Centra za kulturu i obrazovanje ‘Zagreb’ s hrvatskim plesnim umjetnicima, umjetničkim organizacijama i nezavisnim organizacijama u kulturi.

Kroz presjek radova autora, čije se djelovanje referira na problemsku okosnicu projekta: izvedbenih predložaka i predstava, izložbenih postava i instalacija, privremenu plesnu knjižnicu, arhive dokumentarnih grada, plesnih koncepata i prostora, ‘Centar˛’ konceptualizira djelovanje hrvatske nezavisne izvedbene scene u proteklih deset godina.

Teatar.hr

- 07:06 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

04.03.2008., utorak

Plesni studio "Pegaz" na YouTube


Trebalo mi je malo više vremena da stavim filmiće naših koreografija na net, no evo, krenut ćemo s gostujućom koreografijom na produkciji plesnog kluba Megablast 14.06.2004. godine.
Nastup je bio u HV domu.

Koreografija: Toxic
Koreograf: Marina
Plešu: Sonja, Milka, Maja, Lucija F. i Lucija B.





- 08:00 - Pitanja-komentari? (3) - Printaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< ožujak, 2008 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Komentari ON/OFF
Ovo je izlog
Plesnog studija Pegaz
i svih članova, plesač i voditelja koji ga čine.

NASTUPI:
Hrvatski sabor kulture, Trešnjevačka plesna scena, Dani Silvije Hercigonje, Sajam plesa, Božićni Velesajam, Cest is'd best, Advent u srcu Zagreba, F=M...


Video Pegaz:
Youtube - PS. Pegaz

SLIKE s nastupa i iz dvorane
Pegaz-FACEBOOK
Treps - 5/2010.g.
U dvorani 2/2010.g.
Advent - 12/2009.g.
Velesajam - 12/2008.g.
Advent - 12/2008.g.
Jazz dvorana/2008.g.
Karlovac - 11/2008.g.
Ritmika - 11/2008.g.
Jazz - 11/2008.g.
Trešnja - 2008.g.
Treps 1 - 2008.g.
Treps 2 - 2008.g.
Pokazni satovi 2007.g.
Treps 1 - 2007.g.
Treps 2- 2007.g.
F=M - 2007.g.
Pokazni satovi - 2006.g.
Jazz 1 - 2006.g.
Ritmika - 2005.g.
"Cest is'd best" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
"TREPS" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
Ansambl - 2004.g.

Pridružite se našem stvaranju, bez obzira dali ste mali ili veliki. Svi koji volite ples, muziku i druženje, zaplešite i vježbajte s nama.