Brojke koje govore koliko vas je svratilo na ovaj blog!

GDJE SE NALAZIMO

MALA DVORANA
Osnovne škole "Nikola Tesla"
Matetićeva 67
PREČKO-ZAGREB



===========================
GRUPE:

RITMIKA
3-4 godine
5-6 godina
.............................................................
KIDS JAZZ DANCE
7-11 godina
..............................................................
JAZZ DANCE
11-13 godina
14-17 godina
18 i stariji
..............................................................
PLESNA REKREACIJA
za sve koji žele rekreativno
vježbati i plesati uz dobru
atmosferu, za svoju dušu.
OVO JE NEŠTO ZA VAS!
..............................................................


Informacije na:

098/260-986

091/522-0914


MAIL ADRESE:

plesni.studio.pegaz@hi.t-com.hr


BITNE INFORMACIJE



VODITELJI
* SANJA KOCON
* NATAŠA VILUPEK
* MILKA MATAVULJ

Plesni studio Pegaz

31.03.2007., subota


- 21:16 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

Okrugli stol o Plesnom centru

Pozivamo vas na okrugli stol o Plesnom centru koji će se održati u nedjelju 1.4. u 17h, u vili Arko, Basaričekova 24.

Cilj ovog sastanka je otvoriti diskusiju o konceptu i strukturi budućeg centra, kao i informirati o trenutačnoj situaciji. Na okruglom stolu će sudjelovati Mirna Žagar i Vladimir Stojsavljević, a svi zainteresirani za ovu temu su pozvani na sudjelovanje tijekom diskusije. Razgovor će moderirati Željka Turčinović.
Izlaganja i razgovor će se snimati, a dijelovi trasnkripta će biti objavljen u sljedećem broju Kretanja.

Srdačan pozdrav,
uredništvo Kretanja,
časopisa za plesnu umjetnost


- 08:06 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

29.03.2007., četvrtak

'Pjesme ljubavi i smrti' – strogo kontrolirana iracionalnost

Nakon što je Jakov Sedlar već odao počast Milku Šparembleku u obliku još jednog svog velebnog celuloidnog uratka, koji je svoju premijeru doživio jučer u HNK, i sâma će središnja nacionalna kazališna kuća svečano obilježiti šezdesetu obljetnicu umjetničkog rada ovog u svijetu najuglednijeg hrvatskog koreografa. Na daskama žute kuće na Maršalovom trgu od petka će se (23.03.), naime, ponovno plesati "Pjesme ljubavi i smrti", djelo koje Šparemblek po vodećim plesnim pozornicama uvijek iznova postavlja već više od četvrt stoljeća.

Riječ je o koreografiji temeljenoj na glazbi Gustava Mahlera, odnosno, konkretnije, fragmentima iz njegove "Druge simfonije", "Pjesama putujućeg djetića", "Dječakovog čudesnog roga" i "Pjesme o zemlji". Ti su pak fragmenti uklopljeni u dramatizaciju koja predstavlja svojevrstan "smrtoples", u kojem se nižu alegorijski prizori ispreplitanja arhetipskih elemenata Erosa i Tanatosa. Svoje prvo uprizorenje "Pjesme ljubavi i smrti" imale su još 1980. u Lyonu, a godinu dana kasnije postavljene su i u Zagrebu.

Nakon još jedne postave u HNK-u početkom devedesetih, nova će premijera, dakle, biti treća hrvatska reinkarnacija ove koreografije. No, kako ističe sâm Šparemblek, pri svakom novom radu na ovoj predstavi nešto je drukčije nego prije. O tim izmjenama koreograf, međutim, nije htio detaljnije govoriti, jer je to "specifikum u koji samo on može ući". Ipak, reći će da su negdje promijenjeni samo manji elementi, a negdje i čitave sekvence, "jer neke stvari vrijeme bonificira, a neke pojede; a, ako ste u stanju shvatiti zašto se dogodilo nestajanje kvalitete, onda se borite to dovesti na nivo onih segmenata koji kažu ono što treba reći".

Ipak, za razliku od većine drugih koreografa, Šparemblek još uvijek svoj rad ne mijenja u skladu s kapacitetima konkretnog ansambla s kojim radi, nego, naprotiv, ansambl nastoji prilagoditi svojoj umjetničkoj viziji. Prema njemu, "tolerira se da se u minimalnoj mjeri neki elementi prilagode ansamblu, ali ipak ne treba uništiti autorsku ideju, i u tom se smislu ne popušta mnogo".

Još jedna prepoznatljiva osobina Šparemblekovog koreografskog stila, zamjetna i u "Pjesmama ljubavi i smrti", jest odbijanje da se plesnim pokretom slijedi imanentna narativnost dramaturgije odabranog glazbenog djela. No, to ne znači niti da on odabire glazbu koju će, više ili manje uspješno, jednostavno nakalemiti na unaprijed zadani koreografski koncept. Naime, Šparemblek smatra da je odnos pokreta i zvuka u suvremenom plesu bitno drukčiji nego u drugim glazbeno-scenskim formama. Jer, kaže Šparemblek "možete slijediti infleksiju i dinamiku muzike, ali i ne morate – možete plesati na neku glazbu i nastaviti plesati i kad glazba prestane, jer je ona dala impuls događajima. Također, možete imati minimalan broj pokreta na minimalnu glazbenu dinamika, ali i ogroman broj elemenata na neki tihi andantino".

Uz fragmente skladbi Gustava Mahlera, u "Pjesmama ljubavi i smrti" značajnu ulogu igraju i govoreni dijelovi, preuzeti iz njemačke pučke lirike, kineske poezije, te djela Friedricha Nietzschea i Rabindranatha Tagorea. Iako takav šarolik izbor ne čudi od umjetnika koji je svojevremeno studirao i komparativnu književnost, ipak nas je zanimalo koja je uloga tih stihova u ovoj predstavi. Šparemblek odgovara da oni mogu biti "čista dinamika, misao ili dramaturgija momenta". Dodaje kako je i tu riječ o "pitanju odluke u danom trenutku, koju je teško objasniti, jer u tom momentu volite neke stihove, glazbu ili ljude, a to su iracionalni odnosi".

Novo postavljanje "Pjesama i plesova smrti" prva je suradnja Milka Šparembleka s HNK nakon projekta "Johannes Faust Passion", realiziranog još u vrijeme intendanture Georgija Para. U vrijeme pak dok je ravnatelj Baleta bio Dinko Bogdanić za Šparembleka u HNK-u nije bilo mjesta. Po povratku ovom baletnom ansamblu Šparemblek kao najveći problem ističe to što se kod nas ne fabriciraju muški plesači, a krivca za to vidi upravo u Dinku Bogdaniću, koji je ukinuo baletni tečaj. "Zbog toga smo, sigurno izgubili jednog izvrsnog solista, dva demi-solista i pet 'corps de ballet' plesača – a da nije bilo tako, danas bismo imali sedam Zagrepčana na sceni, koje smo izgubili glupošću i Bogdanićevim nepotrebnim i apsurdnim argumentima" – smatra Šparemblek.

No, i s tim i takvim ansamblom Milko Šparemblek je uspio privesti koncu posao oko ponovne pripreme svojih "Pjesama ljubavi i smrti". Konačan rezultat možete vidjeti na pozornici HNK, a više potankosti o ovoj predstavi i terminima narednih izvedbi potražite na www.hnk.hr.



Radio 101

- 23:26 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

28.03.2007., srijeda

Premijera predstave 'Kazalište ljubavi'

vrijeme: 30.3.2007., 20 h
mjesto: Zagreb, Zagrebačko kazalište lutaka, Trg kralja Tomislava 19
url: http://www.ssp.hr/http://www.ssp.hr/

Predstava 'Kazalište ljubavi', novi autorski projekt Daria Harjačeka, bit će premijerno izvedena 30. ožujka, u 20 sati, u Zagrebačkom kazalištu lutaka. Predstava je nastala u produkciji Studija za suvremeni ples, a inspirirana je baroknom zbirkom grafika iz 17. st. pod nazivom 'Theatre d'amour'.




Zbirka sadrži sedamdesetak grafika sa alegorijskim prikazima posvećenih temi ljubavi i erotike. Alegorija se ukazuje kao ključna riječ u potrazi za identitetom žudnje. Svatko od nas kao medij, kao mreža znakova i značenja koja je rasprostrta za čitanje drugima ukazuje na vlastitu žudnju svojstvima vlastitog tijela, kao i aplikacijom određenih predmeta uz sebe. Na taj način i sami na vlastitom tijelu gradimo alegoriju erotske želje. Naše tijelo postaje kazalište ljubavi, kazalište žudnje…

'Kazalište ljubavi' je predstava o žudnji, erotici i ljubavi u svijetu konzumerističkog mediokritetstva. Neizmjernost polja jezika potrošačke seksualnosti duboko i iz temelja mijenja prirodu odnosa između ljudi, stvara nerazumljivi meta-jezik koji nas u komunikaciji ispunjava nesigurnošću i neznanjem.

Autor:
Dario Harjaček
i izvođači;
Branko Banković,
Dina Ekštajn,
Zvonimir Kvesić,
Tomas Kutinjač,
Ivana Miletić Piškor,
Ana Mrak,
Ana Vnučec i
Bosiljka Vujović-Mažuran,

nastoje pronaći odgovor na pitanja na koji način ovakvo ljudsko tijelo (koje je postalo više simboličko nego stvarno, koje više prenosi poruku nego li je svjesno vlastite tvarnosti) u određenoj socijalnoj situaciji iskazuje erotsku želju, na koji se način izlaže da bi ostvarilo potrebu za interakcijom sa drugim živim tijelom. Dakle, tijelo je u značenju, međutim, to svojstvo-da nešto znači, samo je pokretač jedne iskonske prirodne energije. Značenje postaje formom, a forma kretanja postaje onim bitnim svojstvom koje je u žarištu pažnje. Ova se predstava bavi analizom promjene, analizom kretanja, tijelom, tijelom u kojem pulsira život oslobođen svakog značenja.

Predstava 'Kazalište ljubavi' je prvi projekt koji Dario Harjaček ostvaruje u suradnji s profesionalnim plesačima. Do sada je režirao dramske predstave: W. Schwab; Uništenje naroda ili moja su jetra besmislena (HNK Varaždin), N. Mitrović; Ovaj krevet je prekratak (HNK Ivan pl. Zajca, Rijeka), A. P. Čehov: Tri sestre ( Kazalište &TD, Zagreb).


- 18:03 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

23.03.2007., petak

Premijera baleta "Pjesme ljubavi i smrti"

U petak 23. ožujka 2007. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, održat će se prva premijera baletne freske u dva čina Pjesme ljubavi i smrti po glazbi Gustava Mahlera i u koreografiji, režiji, dramatizaciji, scenografiji, odabiru glazbe i oblikovanju svjetla Milka Šparembleka, koji ovom premijerom obilježava šezdeset godina umjetničkog djelovanja. Glazbu u predstavi sačinjavaju fragmenti Druge simfonije i ciklusi pjesama Lieder eines fahrenden Gesellen/Pjesma putujućeg djetića, Des Knaben Wunderhorn/Dječački čudesan rog, Das Lied von der Erde/Pjesma o zemlji. Suradnica koreografa je Spomenka Šparemblek a kostimografkinja Dženisa Pecotić.

Baletni majstori su Suzana Bačić i Mateja Pučko-Petković, suradnica kostimografkinje Emina Tataragić, autor maski Svan Vujičić. U predstavi se koriste tekstovi Gustava Mahlera, njemačke pučke pjesme i balade, tekstovi koje su napisali Li Tai Po, Mong Kao Yen, Kang Wei, te parafraze tekstova Friedricha Nietzschea i Rabindranatha Tagorea.

Tekstove u prijevodu Vladimira Gerića izvode (glasovi) Branka Cvitković, Alma Prica i Zlatko Crnković.

Nastupaju: Milka Hribar-Bartolović (Dama u crvenom), Saule Ashimova, Ivančica Mirošević i Ervina Sulejmanova (Boginje zemlje), Petra Vargović (Zaručnica), Pavla Mikolavčić (Neka djevojka - Klaun), Iva Vitić (Gospođa u bijelom), Ilir Kerni (Putnik), George Stanciu (Čovjek, Vojnik), Andrej Izmestjev (Gospodin u fraku) i dr.

Pogledajte podjelu glavnih uloga u ovoj predstavi.
Druga premijera ovog baleta održat će se u subotu, 24. ožujka 2007. s početkom u 19,30 sati.



Pjesme ljubavi i smrti jedno su od velikih djela najpoznatijega hrvatskog koreografa Milka Šparembleka, koji je u posljednjih 60 godina aktivnog bavljenja baletnom umjetnošću djelovao u mnogim poznatim svjetskim baletnim kazalištima. Praizvedene su 1980. godine u lionskom Ballet de Lyon, a prvi put izvedene na zagrebačkoj pozornici 1981. godine. S nepodijeljenim oduševljenjem primila ih je i publika i kritika.

Zamišljene kao cjelovečernji Totentanz /Danse macabre / Ples smrti, Pjesme prikazuju putovanje kroz bezvremeni prostor u kojemu konačno svi postaju jednaki; vojnik, djevojka, klaun, ratnik, putnik, mladić, dijete, kralj, prosjak.

Ljubav i Smrt, Eros i Thanatos, oduvijek nerazdvojno spojeni i povezani dubokim, vječnim vezama i jednom velikom tajnom, prikazani su glazbom, pokretom i riječi, tvoreći predstavu nalik srednjovjekovnom rondeauu.

Kupite ulaznice za izvedbu 28. ožujka online. HNK-Ulaznice online
Na blagajni se mogu kupiti ulaznice za premijere za mjesta na balkonu.



- 05:25 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

22.03.2007., četvrtak

„ROMEO I JULIJA“

PREMIJERA PRVE AMATERSKE PREDSTAVE POLAZNIKA Plesnog Centra Tala

ROMEO I JULIJA, prva predstava amaterskog kazališta Plesnog Centra Tala u koreografiji Anje Šehić bit će premijerno izvedena u ponedjeljak 26. ožujka u 20 sati u Kazalištu TREŠNJA, Mošćenička 1.


S ciljem edukacije novih generacija profesionalnih plesača te popularizacije suvremenog plesa kod djece, mladeži i odraslih, PLESNI CENTAR TALA od sada producira i amaterske plesne predstave. Prva takva produkcija je predstava „Romeo i Julija“ koreografkinje Anje Šehić. Predstavu izvode polaznici plesne škole; Petra Hajduk, Marin Lemić, Mirela Škiljo, Marija Matković, Petra Milojković i Ida Jolić, zajedno s pedagozima Martinom Kolegom i Alenom Sesartićem.

Klasična ljubavna priča smještena je u današnje vrijeme, u ambijent zagrebačkih ulica. Dva plesna svijeta sukobljavaju se zbog različitih vrijednosti kojima su odani. Romeo je HIP-HOP predstavnik, a Julija JAZZ DANCE plesačica. Naravno, ljubav sve nadvlada, a posvađane skupine udružuju se u stvaranju novih plesnih izričaja.

Predstava je namijenjena djeci i mladima od 7-18 godina, a pretpremijerno je izvedena 12. veljače, 2007. godine.
Pružajući podršku ovoj i sličnim produkcijama, Kazalište TRESNJA pridružuje se akciji promicanja plesne kulture i približavanja suvremenog plesa najmlađim generacijama te najavljuje plesne večeri koje će naći na programu već od travnja ove godine. Predstava OUT OF SERVICE Plesnog Centra Tala biti će izvedena 18. i 19. travnja u 20 sati.






- 16:10 - Pitanja-komentari? (3) - Printaj - #

19.03.2007., ponedjeljak

Časopis za plesnu umjetnost "Kretanje"


Pozivamo vas na promociju novog broja Časopisa za plesnu umjetnost "Kretanja", koja će se održati u Profilu, Bogovićeva 7, Zagreb, u četvrtak 22. 3. 2007., u 18 sati.

Kretanja, časopis za plesnu umjetnost prvi je i dosada jedini časopis u Hrvatskoj koji je isključivo posvećen plesu. Do sada je izdano 6 brojeva, dinamikom 2 puta godišnje. Urednička koncepcija nastala je iz senzibiliteta za trenutačno stanje na plesnoj sceni, te na osobnoj potrebi uredničkog tima za refleksijom i analizom plesnih predstava, te pisanom i teorijskom podrškom plesu i plesačima.

Kretanja prate najzanimljivije predstave recentne produkcije. Drugi fokus je istraživanje tema vezanih uz utjecaj plesa na kulturnu i društvenu scenu kroz šire tematske cjeline. Do sada objavljene tematske cjeline ispituju odnos plesa i dramaturgije, plesa i fotografije, utjecaja hip – hop kulture na kazališni ples, Labanovim teorijama pokreta, buto plesom…Kako u Hrvatskoj postoji praznina u odnosu na visoko plesno obrazovanje, kako praktično, tako i teorijsko, jedan od fokusa Kretanja je, uz poticanje razvoja domaćih autora, i sustavno prevođenje ključnih tekstova plesne teorije.

Plesna je scena nesumnjivo jedan od najaktivnijih, inovativnijih te međunarodno najprisutnijih segmenata hrvatske kulture. Prateći razvoj cjelokupne scene i odgovarajući na sve veće međunarodno zanimanje za Kretanja (važno je napomenuti da na evropskom tržištu ima vrlo mali broj časopisa koja se bave plesom na ovoj razini), ovaj broj je tiskan isključivo na engleskom. Kretanja English Edition čine izbor najzanimljivijih tekstova hrvatskih autora objavljenih u dosadašnjih 5 brojeva. Pri izboru tekstova važno je bilo osim kvalitete tekstova, prikazati i širinu tema, kao i razne načine pisanja o plesu. Koncepcijski prioritet uredništva Kretanja je otvorenost i inkluzivnost raznovrsnih pristupa gledanju i promišljanju plesa, a u ovom izdanju tekstovi su većinom vezani za hrvatsku scenu. Tako su Kretanja English Edition ujedno i doprinos promociji hrvatske plesne scene. English Edition čine tekstovi Maje Đurinović, Nataše Govedić, Andreje Jeličić, Magdalene Lupi, Vere Maletić, Jelene Rajak, Nikoline Pristaš, Ive Nerine Sibile te Katje Šimunić.

Izdavač Kretanja je Hrvatski centar ITI – UNESCO, a uredništvo čine: Maje Đurinović, Nataša Govedić, Iva Nerina Sibila (glavna urednica), Katja Šimunić i Željka Turčinović. Likovna urednica je Nada Dogan.


Kontakt:

Hrvatski centar – ITI Unesco
Basaričekova 24,
10 000 Zagreb

Tel: 01 49 20 667
Iva Nerina Sibila 095 90 55 305
www.hc-iti.hr

- 07:07 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

16.03.2007., petak

'Osječki plesokaz'


vrijeme: 17.3.2007., 17 h
mjesto: Osijek, Dječje kazalište Branka Mihaljevića,Trg bana J. Jelačića 19
url: http://www.djecje-kazaliste.hr/

Plesna radionica 'Freedance' iz Osijeka u subotu, 17. ožujka, u 17 sati, u osječkom Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića organizira drugi 'Osječki plesokaz'.


Riječ je o susretu amaterskih plesnih skupina čije je područje djelovanja suvremeni ples. Uz 'Freedance' i goste iz Zagreba, Varaždina, Slavonskog Broda, Požege i Opatije koji su prošle godine svojim nastupom ispunili program prvog 'Osječkog plesokaza', nastupile su i učenice Glazbene škole Franje Kuhača i Baletni studio Dječjeg Kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka.

Ove godine, uz već poznate, dolaze i novi gosti iz Antunovca, Siska i Zadra, te će osječka publika u drugom dijelu Plesokaza moći vidjeti i plesnu predstavu: 'Dječak iz limenke' u izvedbi Zagrebačkog kazališta mladih, u koreografiji Desanke Virant.

Organizaciju susreta i ove godine omogućila je Osječko-baranjska županija.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića po cijeni od 10 kn.

culturenet

- 16:56 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #


- 12:32 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

15.03.2007., četvrtak

KELKOPE DANCE FACTORY

17. i 18.03.07.

HIP-HOP voditelj:PETER TAUSANOVIC

XI Gimnazija, Savska 77

17.03.07. NEW STYLE MASTERCLASS 15,30-17,00

18.03.07. NEW STYLE MASTERCLASS 17,00-18,30


24. i 25.03.07. HIP-HOP voditelj:PETER TAUSANOVIC

Atomic Aerobic Centar, Tomasiceva 1

NEW STYLE MASTERCLASS 15,30-17,00


Plesač i pedagog PETER TAUSANOVIČ (SLO) koji je osvojio brojne medalje na svjetskim i europskim prvenstvima.
Jedan od početnika NEW STYLE-a na ovom području. Surađivao sa koreografima i plesačima Justina T., Pink, Mariah Carey, Janet Jackson...
Plesao je za Mariah Carey na Echo Awards 2005. godine u Berlinu.

Najnoviji stil i trend HIP-HOP-a koji je zastupljen u spotovima (Justin Timberlake, Britney Spears, Missy Elliot, Christina Aguilera, Jennifer Lopez, Mariah Carey...)



- 23:39 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

14.03.2007., srijeda

Kirtana - ples vedskih ratnika

kirtana je drevni ples vedskih ratnika i spiritualista. To je ples koji
nam pomaze da oslobodimo energiju duse (atmana) i spoznamo sebe kao
vjecno slobodnu i radosnu duhovnu osobu. Drevna misticka znanost sa
palminog lisca (veda) uci nas da je ljudska osobnost višeslojna i
kompleksna. Ono što vidimo i prepoznajemo kao fizicko, emocionalno ili
mentalno tijelo samo je vanjska manifestacija besmrtne i materijom
nedirnte duhovne duše.


Ovi vanjski omotaci duše (fizicko, emocionalno i mentalno tijelo) u
svakodnevnom zivotu nas sprijecavaju da ispoljimo i osjecamo sebe kao
sretno, radosn o i ljubavlju ispunjeno bice. To je stanje
transcendnetalne srece koje se ljudskim jezikom uopce ne moze opisati.

Dok plešemo kirtanu valovi transcendentalnog zadovoljstva dolaze u naš
zivot poput nevina djeteta i preplavljuju nas u svim aspektima.

Kirtana je ples koji slavi besmrtnost i vjecnost kao esenciju ljudskog
zivota. To je ples pracen ritmom bubnjeva, udaraljki i cimbala koji se
miješa sa opojnim zvukom misticnih mantri. Oni koji plešu redovno u
kirtanu ne pozanju više ljudsku tugu. Kirtana doista ima moc da oslobodi
neizrazene duhovne moci u covjeku.Isprobajte i uvjerit cete se.


Subota 17.3 od 20-22

moc transcendentalne zvucne vibracije

Ovo je izrazito zanimljiva i poucna tema koja objašnjava pozadinu
tisucljetne misticke tradicije istoka i zapada. To je tema koja se
koncentrira na misticke aspekte transcendentalne zvucne vibracije. Iz
ovog predavanja mozemo saznati što se doista dešava sa ljudskim bicem
koje redovno ikoncentrirano izgovara misticnu mantru i na koji nacin ono
dobiva zaštitu na vanjskom i unutarnjem planu. U ovom predavanju biti ce
objašnjeni ucinci izgovaranja misticnih mantri tj. njihova sposobnost da
nas transformiraju u kreativno, radosno i veselo ljudsko bice.

Nedjelja 18.3. od 18-20

ljubav - ljepota - akcija


Ljubav - ljepota - akcija je tema metafizickog predavanja u kojem ce na
vrlo jednostavan nacin biti predstavljene tri temeljne duhovne istine. Svi
oni koji koracaju duhovnim putem i koji zele konstantno napredovati mogu
dobiti nadahnuce i inspiraciju slušajuci ovo predavanje. Duhovne istine
razotkrivene na pravilan nacin transformiraju se u šabda-brahman ili
misticni transcendentalni zvuk. Svatko tko sluša taj misticni
transcendentalni zvuk postaje oslobo?en i u izvjesnoj mjeri dobiva
iluminaciju (bozanski uvid). Šabda-brahman ili transcendentalni zvuk
izvire iz Bozjeg srca i stoga posjeduje moc da iz temelja promijeni
ljudski zivot.




- 22:31 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

13.03.2007., utorak

PLESNI CENTAR tala NAJAVLJUJE


H I P H O P W O R K S H O P
!!31.03.2007.!!



Plesni centar TALA u suradnji sa JAYDANCESTUDIO
( Ljubljana ) organizira HIP-HOP workshop sa svjetski
poznatim plesačem i koreografom (Kelis , Mariah Carey
Sarah Conor , Destiny*s Child , Missy Eliot , Sean Poul)
MIRALDO VAN GENDEREN u sklopu europske turneje
3 grada ( Novi Sad , Ljubljana , Zagreb ).

CIJENA WORKSHOPA :
250 KUNA (2 x 90 min. )
140 KUNA ( 90 min. )
Popust na grupu od 10 ljudi iz istog kluba 200 kuna (po osobi)

PRIJAVE TRAJU DO 26.03.2007. na:

0038591/564-1982 melica1@net.hr
0038591/6555-134 tamara@tala.hr

www.jaydancestudio.net
www.tala.hr
www.jakesdancefactory.com

- 08:35 - Pitanja-komentari? (2) - Printaj - #

10.03.2007., subota

Tango Jazz Argentina u Zagrebu

Tango Jazz Argentina je sastav koji pleše, pjeva i svira. Sastoji se od sedam parova plesača, sedmorice svirača i dvojice pjevača. Zahvaljujući svojoj strogoj privrženosti umjetnosti i kulturi Buenes Airesa i vjernoj publici skupina postoji i uspješno nastupa više od četiri godine, a u KD Vatroslava Lisinskog stižu 1. travnja.

Njihov nastup odvest će vas u zanimljivo putovanje od 40-ih godina prošlog stoljeća pa sve do danas, a maštoviti kostimi se mijenjaju prije svake točke, a orkestar će vam približiti originalnu argentinsku glazbu koja je u nekim djelovima nastupa pomiješana s jazzom i popularnom glazbom.

Postoje tri vrste tanga kojeg izvode:
prvi je Renovacion Tango, koji ujedinjuje tradicionalni i suvremeni Tango (Tango Jazz, Tango Fusion);
drugi je Tango Raza koji otkriva draži tradicionalnih plesova (Malambo, Boleadoras, Argetinski folklor) i
treći je Vianova Tango koji se sastoji od suvremenog tanga (Electronic Tango i Multimedia & Live Art).

Cijena ulaznice iznosi 180, 200 i 220 kuna, a u pretprodaji ih možete naći na blagajni Lisinskog.

Članovi fan cluba muzika.hr ulaznice za Tango Jazz Argentina mogu nabaviti po cijeni od 170, 190, 210 kuna (Nota).

Na stranicama imate video klipove, muziku koju izvode, slike s nastupa... pogledajte http://www.tangojazzargentina.com.ar







- 00:14 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

08.03.2007., četvrtak

Dvorski plesovi renesanse i ranog baroka – predstava


vrijeme: 11.3.2007., 18,00
mjesto: Zagreb; Treps, Centar za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1
organizator: Treps / OŠ za balet i ritmiku iz Zagreba
url: http://www.cekate.hr/

Predstava 'Dvorski plesovi renesanse i ranog baroka', autorice i koreografkinje Mary Collins, organizira se u nedjelju, 11. ožujka, u Centru za kulturu Trešnjevka. Izvedba počinje u 18 sati.


Mary Collins, utemeljiteljica je nacionalne Udruge za povijesni ples u Velikoj Britaniji, The Earrly Dance Circle. Omiljena među polaznicima nastave povijesnog plesa na Birmingham Conservatoire, University of Warwick i Royal Academy of Music u Londonu. U Hrvatskoj je prisutna niz godina radeći na Međunarodnoj ljetnoj školi barokne glazbe i plesa Aetas Musica, te u sklopu Međunarodne škole proljetne škole Luka Sorkočević.

Muziciraju: Musica da camera; Dario Golčić, oboa; Sanda Majurec Zanata, čembalo; Štefan Polgar, violončelo; ansambl za ranu glazbu 'Minstrel'.
Plešu: Mary Collins i polaznici seminara




- 23:15 - Pitanja-komentari? (0) - Printaj - #

04.03.2007., nedjelja


- 12:03 - Pitanja-komentari? (4) - Printaj - #

02.03.2007., petak

"OUT OF SERVICE"

Plesni centar TALA i Keren Levi u novom projektu:

"OUT OF SERVICE"

Režija: Keren H. Levi

Autor i izvođači: Darko Japelj, Larisa Lipovac, Damir Klemenić, Roberta Milevoj, Sonja Pregrad

Obrada glazbe: Zvonimir Dusper

Oblikovanje svjetla: Miljenko Bengez

Fotografija: Đuro Gavran

Design: BooBoo

Izvršni producent: Tamara Curić

Produkcija: Plesni centar TALA



Pretpremijera: 05.03. 2007.

Premijera: 06.03. 2007.

Repriza: 07.03. 2007.

TVORNICA kulture, Šubićeva 2

20 sati



"Out of service" je predstava koja se bavi pitanjima Dostupnosti, na osobnim i međusobnim razinama, u okviru i izvan okvira kazališta.

Pet izvođača imaju vlastita stajališta o temi. Kroz raznolike plesne radnje oni nastoje predočiti promatračima svoju konfuznost, neodlučnost i viđenje stvari:

Kako se učiniti dostupnim? Što je stanje dostupnosti? Što sam spreman ponuditi? Koliko daleko sam spreman ići?

Predstava pokušava prikazati i prenijeti te paralelne puteve istaživanja i pronaći način da bude na raspolaganju publici. Međutim, nažalost, dobre namjere nisu uvijek garancija za uspjeh i iz želje da se bude na raspolaganju, “out of service“ polako ali sigurno prestaje biti na raspolaganju ...



REZERVACIJE ULAZNICA : 091-5641982 - tamara@tala.hr




- 22:11 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

STUDIJEV PODMLADAK


Novi ciklus treninga podmlatka Studija za suvremeni ples će voditi
Ivana Miletic-Piškor.

Satovi se odvijaju ponedjeljkom, srijedom i petkom,
od 20.15 do 21.45 u Preradovićevoj 16

Ivana ce predavati klasični balet za suvremene plesaće




- 15:38 - Pitanja-komentari? (1) - Printaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.

< ožujak, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Komentari ON/OFF
Ovo je izlog
Plesnog studija Pegaz
i svih članova, plesač i voditelja koji ga čine.

NASTUPI:
Hrvatski sabor kulture, Trešnjevačka plesna scena, Dani Silvije Hercigonje, Sajam plesa, Božićni Velesajam, Cest is'd best, Advent u srcu Zagreba, F=M...


Video Pegaz:
Youtube - PS. Pegaz

SLIKE s nastupa i iz dvorane
Pegaz-FACEBOOK
Treps - 5/2010.g.
U dvorani 2/2010.g.
Advent - 12/2009.g.
Velesajam - 12/2008.g.
Advent - 12/2008.g.
Jazz dvorana/2008.g.
Karlovac - 11/2008.g.
Ritmika - 11/2008.g.
Jazz - 11/2008.g.
Trešnja - 2008.g.
Treps 1 - 2008.g.
Treps 2 - 2008.g.
Pokazni satovi 2007.g.
Treps 1 - 2007.g.
Treps 2- 2007.g.
F=M - 2007.g.
Pokazni satovi - 2006.g.
Jazz 1 - 2006.g.
Ritmika - 2005.g.
"Cest is'd best" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
"TREPS" - 2005.g.
Ritmika - 2005.g.
Ansambl - 2004.g.

Pridružite se našem stvaranju, bez obzira dali ste mali ili veliki. Svi koji volite ples, muziku i druženje, zaplešite i vježbajte s nama.