pedeset+

nedjelja, 25.11.2007.

Idemo dalje !

Image Hosted by ImageShack.us


Evo rezultata u Makarskoj. A meni je nekako važnije ko je pobjedio u Makarskoj, jer to je odraz omjera snaga u Makarskoj - nešto kao urbano kontra ruralnog.
Ako skontamo da su svi adezejci glasovali ( jer zna se da oni svi izlaze na izbore ), ako ubrojimo glasove građana iz susjedne države koji su prijavljeni u Makarskoj i koji su vjerovatno i jučer glasovali u mjestima po BiH gdje žive ( kažu da je na Zelenci prijavljeno po 15, 20 članova na jednu kuću i da se nije moglo voziti od kolona auta koji su pristizali iz Hercegovine), onda možemo zahvaliti onima koji nisu glasali, a to je cifra od 6.887 vjerovatno pravih Makarana koji stvarno žive u Makarskoj, koji su puni kritike i gorčine na sve i svakoga, tj. na situaciju u Hrvatskoj, koji misle da su pametni što nisu glasali i koji se valjda nadaju da se stvari u državi mijenjaju bez učešća naroda. Rezultati su i dokaz da imamo vlast kakvu narod zaslužuje. Zapravo na ovaj način se i mijenjaju, a izborni zakoni prilagođavaju za daljnje pobjede. I omogućavaju razna neprirodna i nelogična koaliranja samo da isti ostanu na vlasti ili legalno nasilno preuzmu vlast kao što se dogodilo u Makarskoj.
Ma nadam se da ću bar gledat koju svježu facu u Saboru. Nadam se da je bar koji zeleni prošao, isto tako i ljevica.
Trebalo je našim pametnjakovićima prije izbora nacrtati da je svaki neglas - glas ADZ-u koji večeras u svom stožeru slavi i arlauče Paveliću i Juri i Bobanu. Pa malo skandiraju : Idemo dalje.. a onda se vraćaju Paveliću jer ništa drugo i ne znaju pivat. Šteta što u gradu nema žive duše, volila bih one što nisu glasali nagradit gledanjem i slušanjem te izborne pobjede.

HDZ je osvojio 3.434 glasa a SDP 2.990 , od ostalih najviše HNS - 402 glasa. Čestitam.

Ko to kaže, ko to laže da je Makarska crvena ? Ko to kaže da je Makarska grad i urbana sredina ?
Dobro je Denis Kuljiš analizirao našu populaciju i predvidio rezultate po izbornim jedinicama. A pola Hrvatske se našlo uvrijeđenom.

Što se tiče Makarske idemo dalje u prošlost. Jer na jednog gospodina kao što je dr Ivo Sanader ili naš dr Damir Mendeš, kači se na stotine papaka.

Još se ne znaju rezultati za cijelu Hrvatsku.

Nadam se da će se javit isti koji su komentirali prošli post .

Evo sad vidim stavili me na naslovnicu. Preporučujem da pročitate prošli post, je osobni pristup...ali....

25.11.2007. u 23:15 • 27 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< studeni, 2007 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Lipanj 2008 (1)
Travanj 2008 (1)
Ožujak 2008 (3)
Veljača 2008 (3)
Siječanj 2008 (2)
Prosinac 2007 (4)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (5)
Rujan 2007 (3)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (3)
Svibanj 2007 (9)
Travanj 2007 (11)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (2)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari da/ne?

Opis bloga

Najkraće : BITI ILI NE BITI

Zašto neko piše, ako ne da bi sastavio sve svoje dijelove ? Od trenutka kad krenemo u školu ili crkvu,
obrazovanje nas kida na dijelove, uči nas da rastavljamo dušu od tijela i razum od srca. Mora bit da su ribari sa Kolumbijske obale učeni doktori etike i morala jer su izmislili riječ sentipensante,osjećati-misliti, da bi definirali jezik koji govori istinu.
Eduardo Galeano.

BISERI :
No. 1 otkad bolujem :

Smrt nije pružila ruku prema meni i zato sam ovdje. Otkako sam postao svjestan stranosti života koji se opire navici, postao sam još bezbrižniji, jer sam dospio u vrijeme koje uopće ne osjećam svojim. Ono mi izvorno već ne pripada. Ovdje je samo kao još jedno jelo nakon objeda koje se ne nalazi na jelovniku. Još je mnogo manje onoga što mi pripada nego što je toga bilo prije, kad bi se povremeno ipak događalo da imam zahtjeve i postavljam pretenzije. Od tog trenutka nikada se nije prekinio magični mirakul mog života. Život nije razumljiv sam po sebi. Jer, kao što su govorili stari, značaj života nije u prirodnosti , nego u čaroliji. Živjeti znači biti potresen, biti izvan sebe, biti uzdrman, biti otrgnut od svojih korjena, mučiti se i bjesnjeti od iznenađenja i čuđenja, od bola i pomutnje, od užasa i radosti, od pouzdanosti i straha, od patnje i divote. Nema ničeg protuprirodnijeg od života. Život je milost. I to znam sada kada je zaista to i postao. Zbog milosrđa sam ovdje, gotovo kao slučajna i neistraživa pojava.
Bela Hamvas : Kap prokletstva

Kopiranje, objavljivanje ili prenošenje tekstova i fotografija bez dopuštenja autora NIJE DOZVOLJENO

pedesetplus@gmail.com