Dobrodošli
u web-župu
Gospe Sinjske!


Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.


Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.



Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
HR 152340009-3206845858


e-mail:lukaradja@yahoo.com
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati


Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Jim Radja's Genealogy Research
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Vatikan
Svako jutro (od 26.9.2011.) na HKR u 6.50 sati je 'Jutarnja molitva'. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolički radio! (p.s. Pojačaj radio),
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

ALKARICA - web župa Gospe Sinjske

31.05.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.35 sati Ma eto uradit ću nešto malo i o nedjeljnom điru ovim dragim gradom uz moje Pečnik-ove, Zagrepčanke. A baš sada ćemo na kavu tu na terasu kuće u kojoj sam, a to je ovčinjak nas Isusovih ovaca. 17. 51 sati Evo baš smo na terasi našeg ovčinjaka. Ma eto nisam mogao odoljeti da tu uz ogradi ne učinim omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. Moja Pečnik-ova je išla učinit kavu da je ispijem kao da sam na Cvjetnjaku. Ma baš je kako valja. Tu je i moj zemljak Zagorec. A šta ću vam pričat biblijski kazano 'čaša se moja prelijeva'. A baba Jaka bi rekla 'sve ti cviće cvita mile moj.' A nego što nego će mi cvitat kad su tu moje Pečnik-ove. Već su pali noktići, a poslije kave i ćakule - bakule učinit ću i pedaliranje sobnim biciklom uz njih.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.02 sati Auh, kako će mi dobro doći ova igra sa slovcima koja skakuću po mobu dok po njem plešem 'zlatnim palcem' u ritmu koji dobiva iz udrene glave 'onog' (mene) E da vidimo što ima danas na najsvetiju nedjelju kod tog 'onog' (mene). A danas na tu najsvetiju nedjelju na svetu misu su nam došli moji Tunguzi. A to su zbilja baš ljudi. Sigurno su razvedrili sve nas starčeke Isusove ovce. Kažem najsvetija nedjelja je danas je nedjelja Presvetog Trojstva. Eto kako više nisam u svom rodnom Zagorju, večeras ću s babom Jakom ružarju za rodno mjesto moje Krapinske Toplice gdje je danas napose svečano jer im je župna crkva Presvetog Trojstva. Kako je danas sve od svetosti a uz to je i nedjela. 13.28 sati Eva baš su me došli vidjeti Božji ljudi koji su mi obećali srediti jeftinije bonbone za mob. E ali i moje Pečnik-ove danas će vidjeti svog 'bebača' (mene). Kako je vrijeme vanka tako - tako, one će doći ovdje u ovčinjak Isusovih ovaca na Fratrovcu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 31, 2015 12:28 PM
JUTARNJA MOLITVA 1. 6. 2015. Gospodine i u današnjem evanđelju se prepoznajemo. Mi smo ti vinogradari kojima si povjerio svoj vinograd. A kakvi jesmo, ponašamo se kao da smo ga mi stvorili, sebični smo i bahati. Krivo se odnosimo prema Tebi za čiji vinograd se brinemo. U evanđelju slušamo kako su neposlušni vinogradari ubili i Tog Sina jer su se nadali dočepati vinograda. Ali što kažeš njima i nas upozorava: 'Kamen što ga odbaciše graditelji postade kamen zaglavni.' Molimo da povjerenom uvijek Tebi osiguravamo slobodan pristup. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 12,1-12)

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JEDAN, DVA, TRI – I TO JE SVE, Palma, 15. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sve počinje s: jedan, dva, tri… Sve boje se svode na tri osnovne. Sve ima dubinu, širinu i visinu. Sve početak, sredinu i kraj. Sve teče iz prošlosti u sadašnjost, prema budućnosti. Trojstvo je u svemu. Čovjek je duh, duša, i tijelo. Ima razum, volju i osjećaje. Stvari pravilno shvaća odgovarajući na trostruki upit: Što? Kako? Zašto? Mudro govori kad riječi prosije kroz tri sita: istinitosti, korisnosti i ljubavi. Trojstvo poziva na suptilno življenje – na izbjegavanje jednodimenzionalnosti, pristranosti i površnosti. Trojstvo je najsavršenije jedinstvo množine i njen najjednostavniji oblik. Bog je Presveto Trojstvo.

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOG JE TAJNA, I BAŠ DOBRO (Palma, 26.5.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovih dana na krizmi biskup upitao jednog malca da mu objasni Presveto Trojstvo. Ovaj mu na to katekizamski precizno: "Tri osobe - jedan Bog."... "Ne razumijem, možeš li mi objasniti?" ... "Preuzvišeni, niti se ne očekuje da to shvatite. To je tajna." Tako je i inače: ono što je čudesnije i uzvišenije - to je tajnovitije. Tajna nije zagonetka koja je zanimljiva samo do trenutka dok ju se ne odgonetne. Tajna je neodgonetljiva, u smisli da je neiscrpiva. Nije protiv razuma, već nad razumom. Tajna je razlogom divljenja, i trajnog nadahnuća. Upravo kao što čovjek čovjeku znači samo ako ga priznaje tajnom - i Bog nam je Bog dokle god pred njim stojimo kao pred Tajnom.
Najčudesnije stvari u svijetu su misteriji. A život čovjekov je dodir misterija. Devedeset posto kozmosa je misterij. Kako se voda penje iz korijenja u krošnju, kako iz debla izrastaju listovi… Ono što znamo je tek kap; sve ostalo je ocean neznanja.
Tajna života samo u ljubavi se krije…
Legenda o zvonima: Na otoku blizu kopna bio je hram s tisuću zvona, koja bi se oglasila prekrasnom melodijom kad bi vjetar zapuhao. Stoljećima tako. No, otok je potonuo – ali mještani su znali tko god bi znao pažljivo osluškivati čuo bi melodiju zvona. Glas o tom se proširio. Došao mladić stranac da čuje. Danima je dolazio na obalu, ali ništa. Pitao mudre ljudi… oni čuju, ali on nikako. Zadnji dan, već odustao, sjedeći na obali prepusti se šumu mora, šuštanju palmi… postade svjestan svojih dubina – i u dubini tišine u samom sebi začuje zvuk zvona. To je misterij Boga. Njega se ne da čuti ni vidjeti izvan stvorenja. Samo stapajući se dušom s njima – osjetimo dubine njihove, i svoje. I čujemo glas Božji.
Križajući se mi crtamo Trojstvo na sebi. Boga u pamet, pa u srce – da bismo Trojstvom prosvijetljeni, i srca njime ispunjenim – obilježili ramena i ruke kako bismo bolje nosili terete bližnjih.

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Palma, 10. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Presveto Trojstvo proslavljamo u nedjelju nakon blagdana Duhova, zahvaljujući tako Ocu, Sinu, i Duhu Svetomu po kojima su se zbila otajstva vazmenog vremena.
Ovim blagdanom ispovijedamo da je Bog nad svime, sve je po njemu, i on je u svemu. Nad svime kao Otac; sve je stvorio po svome Sinu; a u svemu prebiva u Duhu Svetomu. Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Jer kroz sve što je za nas čini Bog se objavljuje kao Trojstvo.
Bog nije zagonetka koja bi se mogla odgonetnuti te tako iscrpsti, već je Tajna koja prebiva u nedostupnu svijetlu, ali od koje se živi. Kao što se živi od sunca premda ne znamo kako nas grije. U sunce ne možemo gledati, ali nam daje da sve možemo vidjeti. Sveti Bernard iz Clairvauxa veli: "Znam što je Bog za mene, a što je u sebi to samo on zna."
Makar ne shvaćali, s povjerenjem ponavljamo sve što je Bog o sebi progovorio po Crkvi. Vjerujemo u Svijetlo od Svijetla, pravoga Boga od pravoga Boga, rođena ne stvorena, istobitna s Ocem… svjesni koliko se duha, molitve i života utkalo u očuvanje tih istina nastalih iz trvenja s Monofizitima, Arijevcima, Macedonijanistima… Ni jedno slovce nevažno nije. Sjetimo se samo da su se Istočna i Zapadna Crkva razišle oko tamo nekog filioque, tj. oko toga da li Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, ili po Ocu i Sinu. Tako su se strastveno trudile sačuvati istinu o tom pitanju, da su se i razišle. (Nažalost, nepotrebno – jer, premda se različitim riječima izražavaju, obje crkve isti sadržaj podrazumijevaju.)
Sveti Augustin koji je napisao pozamašnu raspravu o Trojstvu piše: "Govorimo o tri Osobe, ne stoga što bismo time odgovorili tko je Bog stvarno, nego zato da ne bismo posve zanijemili." Pa nastavlja: "Čak i najdostojnije što o Bogu kažemo ne odgovara stvarnosti, nego je samo izraz naše želje da kažemo nešto što je njega dostojno." Od istog Augustina ostala nam je prekrasna misao: "O Bogu uvijek možemo više misliti nego reći, a on je veći i od svake naše misli". Dubokom i svetom Tomi Akvinskom pred kraj se života učinilo kao slama sve što je napisao, u usporedbi s onim što mu je objavljeno. Doista, sve naše riječi samo su pokušaj govora o Bogu. Nedostatne su i neprikladne, ako hoćeš – baš kao i gusle da se na njima izvede neka od Bachovih simfonija.
Slušajući svetog Bernarda dok je zanosno propovijedao o Presvetom Trojstvu, pobožna je žena uzdahnula: "O kako bi sretna bila da znam tako o Trojstvu govoriti." A on će njoj: "A kako bi tek sretan bio ja da Presveto Trojstvo znam ljubiti kao ti."
Samo ljubeći ga, Boga spoznajemo. Kao što se i tajna svake ljubavi proniče predajući joj se sve dublje. Bog je ljubav. Sebedarje i uzdarje, onaj koji ljubi i koji je ljubljen. Savršen je, zato je trojstven. "Nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti", rekao je o njem najmudriji od svih ljudi, kralj Salamon.

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Domus Croata, 25. svibnja 1997.)

Image and video hosting by TinyPic
Naš susret smo započeli u ime Božje: u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Bog je dakle trojstven. On je jedne božanske naravi u tri osobe. Otac rađa Sina, a Duh Sveti izlazi od Oca po Sinu. Svi su međusobno jednaki po punini božanstva, a opet ne može se reći da su Otac, Sin i Duh Sveti tek načini na koje se o jednom Bogu govori, kao što se ne može reći ni da su u Bogu tri Boga.
Zavirimo li samo u povijest kršćanstva iznenađuje koliko je žučnih rasprava izrečeno o tom pitanju, koliko tinte potrošeno; koliko svađa, progona i osuda. Spomenimo okršaj s krivovjercem Arijem iz 4st. koji je tvrdio da Isus nije iste naravi kao Otac, da je stvoren, a ne rođen. To je izazvalo takvu buru u čitavom kršćanskom svijetu, da su se i žene na tržnicama o tome svađale, a na crkvenom saboru u Niceji, gdje se raspravljalo o tom problemu, kroničar bilježi da su biskupi u sred rasprave jedni druge pograbili za bradu. A i cijeli spor između pravoslavaca i katolika velikim dijelom svoj korijen ima u nesporazumu oko shvaćanja odnosa Duha Svetoga prema Ocu i Sinu.
Dobro je znati kolike je kušnje prošla naša vjera, koliko je trebalo mudrosti i pomoći Božje da se oblikuje zgrada vjere koja nam život znači. Rijetko razmišljamo o tome koliko je radnih sati potrošeno, recimo, u zgradu u kojoj živimo. Koliko je arhitekata bilo uposleno za izraditi nacrt svakog dijela ove kuće, koliko građevinara, njihove škole, položenih ispita, vozila koja su dovozili materijal, staklara, električara, vodoinstalatera, drvodjelaca... Svi su oni utkani u udobnost našeg boravka u ovoj kući. O njima ne razmišljamo, a ipak tako su bitni. Isto tako je i s vjerom koju ispovijedamo. Nemojmo zato reći da su te teološke rasprave apstraktne i nebitne. Nije ih možda potrebno poznavati, ali ih treba poštivati i čuvati kao dragocjeno blago. Kao što bi bilo besmisleno iz kuće izbaciti kuhalo samo zato jer ne razumijemo kako to ono nevidljivu struju pretvara u korisnu toplinu, ili odbaciti frižider samo zato jer ne razumijemo kako on tu istu struju pretvara u hladnoću, tako bi besmisleno bilo ispustiti bilo koji nama nerazumljivi članak vjerovanja. Ima smisla ponavljati na svakoj misi da Vjerujemo u Isusa Krista jedinorođenoga Sina Božjega, Boga od Boga, svjetlo od svjetla, ... Rođena ne stvorena, istobitna s Ocem. Ako nekog zanima što to znači neka studira teologiju, a mi koji želimo živjeti to ćemo s povjerenjem ponavljati premda ne razumijemo, jer znamo da se od tog živi.
No i onaj tko se bavi teologijom neće daleko odmaći. Doći će do toga da je Presveto Trojstvo tajna. Pazite, tajna - a ne zagonetka. Zagonetku se može odgonetnuti, ali tajna ne. Zagonetku možemo podrediti našem razumu, ali tajna nas nadilazi. Zagonetka pošto je riješimo postaje dosadna, a tajna nas uvijek zaokuplja. Od tajne se živi, hrani nas i osmišljava. Tajna života samo u ljubavi se krije, kaže pjesma, a iz iskustva znamo da ljubav postoji samo do tad dok nam je tajna, dok ne znamo zašto ljubimo. Ljubav je ljubav samo zato jer ne znam zašto ljubim. Čovjek čovjeka poštuje samo ako ga priznaje tajnom. I najgora je nepravda i laž kad kažemo da smo drugog upoznali, da nam on nema više što reći, da smo ga pročitali. Umijeće življenja je uočavati tajne, znati uz njih živjeti diveći im se. Kao što se tajna prijateljstva sve više otkriva što se prijatelji jednom drugom predaju, tako nam se i Bog više otkriva što mu se više predajemo.
Tajnu Presvetog Trojstva bolje razumiju oni koji Boga ljube, nego oni koji o njemu razmišljaju ili govore. Sveti Bernard je jedan od tih koji je znao lijepo govoriti. Slušajući ga jedna pobožna žena mu reče: “O kako bi ja bila sretna kad bih o Presvetom Trojstvu znala govoriti kao ti.” A on joj je odgovorio: “Gospođo kako bih ja bio sretan kad bih mogao ljubiti Presveto Trojstvo kao ti.”
Treba reći da sadržaj naše vjere, premda nam nije do kraja dokučiv, nije protiv razuma - on naprosto nadilazi razum. Premali smo da shvatimo neizmjernog Boga. On je uvijek veći nego o njemu možemo misliti; a o njemu možemo uvijek više misliti nego izreći. Naš govor o njemu je kao pokušaj da se odsvira neki od prelijepih Betovenovih koncerata na kuhinjskim loncima, ili naslika nečiji portret umjesto kistom, metlom.
Uspijevamo tek reći da je On kao sunce koje izvor svjetla i topline. Pri tom se kaže da je sunce kao Otac, svjetlosna zraka kao Sin, a toplina kao Duh Sveti. Ili ćemo reći da je Bog kao izvor rijeke koja natapa. Pri tom mislimo da je izvor kao Otac, rijeka kao Sin, a vlaga koja natapa prostor uz rijeku je kao Duh Sveti. Bliska nam je i slika ljubavi. Ona je jedna, a ipak da bi postojala treba postojati onaj tko ljubi, onaj tko je ljubljen i plod ljubavi. Kad Sv. Ivan kaže da je Bog ljubav, onda to znači da Otac ljubi Sina, Sin mu tu ljubav uzvraća, a plod njihove ljubavi je Duh Sveti.
Presveto Trojstvo je model po kojem bi trebali izgrađivati naše kršćansko zajedništvo, u obitelji i društvu. Oca nema bez Sina i Duha, niti Sina bez Duha i Oca, kao ni Duha bez Oca i Sina. Oni jedne druge rađaju predavajući se jedno drugom. Isto tako ćemo i mi zadobiti svoj identitet predavajući se drugima, što se više okrenemo drugima to više razvijamo svoju osobnost i postajemo svoji. Onoliko koliko svoj život ugradimo u živote drugih, toliko smo i svoj vlastiti život izgradili. Postajemo duša od čovjeka zato jer smo jedna duša sa ljudima s kojima živimo.

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, sveta misa a nedjelja jee Presvetog Trojstva to je zbilja događaj. A uz to su bili i moji Tunguzi, cijela obitelj. Molitva, druženje ćakula – bakula. To je bio Gospodnji dar njegovim ovčicama.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.02 sati Baš sa HKR slušam Gospin pozdrav a prije toga sam imao Gospinu krunicu uz njih. A ne stvarno znači mi ovo kršćansko ozračje po našim medijima. Ah pa ovo je naša Hrvatska koja je Gospina što znači Isusova. Ajoj kad sjetim osamdesetih. Suočenja sa STVARNOŠĆU i kočničara stvarnosti. One besmrtne ekipe sa 'vjerkača' u Palmi (BSI u Palmotićevoj) Ekipe koja je bila oduševljena katoličkom Hrvatskom. Jer 'osamdesete' su dale 'devedesete' koje su stvarale Hrvatsku. Još ona treba biti stvorena kao sveta Hrvatska i tada će biti rođena. A mi web župa Gospe Sinjske smo babica svete Hrvatske. E a danas je nedjelja Presvetog Trojstva. Hoće reći danas je najsvetija nedjelja.

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 31, 2015 8:50 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma jel' da sam smiješan sipam i sipam uporno sipam e-mailove istog sadržaja SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Hajde molim te uz smiješak to svakom govori! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Morao bih sutra razaslati knev, a bonova nemam. Molim te, ako si u mogućnosti, kupi bon i pošalji mi na mob broj bona. Hvala od srca, p. Luka
- Vip bon ... Bog Vas blagoslovio.
- Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.09 sati Hu, hu, uh... A što se tu može treba se uraditi večernje razmatranje uz mob. Naravno da sam u 'krpama', nakon ovog ohooj dana. A subota je pa znate da sam namignuo Gospi OKV a prije toga sam spil kavu na Cvjetnjaku. Dan je bio onako baš pravi. Fenomenalna priprava za sutrašnju nedjelju Presvetog Trojstva. A sutra je svečanost u rodnim mi Krapinskim Toplicama. (U tamošnjoj bolnici sam se po drugi put rodio i to kao Zagorec - kad sam se probudio iz kome!) A o Presvetom Trojstvu sviđa mi se ona od babe Jake. Bit će da je ona čula: 'Lujo ja znaden štaj dragi Bog za mene a to štaj u sebi to se ti bavi i ti tvoji.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide znaš daj meni čudnovato da su sva zla zaraj Boga među nama Rvatima katolicima i Srbima pravoslavcima. Uni kažu daj Duv Sveti od Oca a mi Rvati daj od Oca i Sina.'Aje Lujo moj spoji te vire i nestat će metaka.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Eto baba Jako, tvoj mile neće škrtarit, nego će ti kazat čegaj se naškola o dragom Bogu. Baba, Bog jedan a od tri je: od Oca, Sina i Duva Svetog. 'Lujo, ja znaden štaj dragi Bog za me, a štaj u sebi, toj za te i te tvoje.'

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)


Godinama odzvanja zvono župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama: din-dan-don. Jedan-dva-tri... I ptica na grani zna, a da ne znaš ti, da to je najsavršenije mnoštvo od jednine, i najšavrsenije jedinina od množine. Otac, Sin i Duh Sveti. To je sve! To je Trojedini Bog. (knev, Presv. Trojstvo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

30.05.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.40 sati Eh, Cvjetnjak i kuc, kuc... Znam, redak o dragosti ovog grada bi van. Oh, o ljepoti njegovih ulica i trgova, baš i ne znam. Ali ono što u sebi imam, grad ovaj mi je dao. A zbilja, sve je svjetlo, svjetlo, a onda se došulja mrak. Kad ono sine Svjetlo svijeta, a mrak, tuga i žalost - strug, van.

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.59 sati Ha, pa može se kazat đir je počeo... Ah, uz nekompletnu karijolu, neispravne su joj tkz. nogare. 14.51 sati A sada je već druga postaja đira Zagrebom sa mojim Pečnik-ovima, i to se zna da je 'slatkač' u Teslinoj kraj Zrinkača. Prva postaja je bila, malo prije, banana. 15.10 sati Hvala Ti Boze što je središnja postaja đira Cvjetnjak na kojem smo baš sad.

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Slijediti Krista i uzeti križ na sebe" (usp. Lk 9, 23) znači ne tražiti vlastiti život, već darovati život, a to je jedno tumačenje onoga 'život biraj' (Pnz 30, 19). (BENEDIKT XVI.)
Svjedočanstvo talijanskog novinara Domenica del Rija: Udaljio sam se od Boga, osobito od Crkve. Pomirio sam se s Crkvom i pomirio sam se Bogom gledajući Papu koji moli. Bio sam duboko dirnut gledajući kako taj čovjek kleči i kako uranja u Božju prisutnost. Zahvaljujući tome shvatio sam što je štitilo Crkvu: Papina molitva. Papa koji moli jest Stijena na kojoj Božja svemoć gradi Crkvu usred povijesnih oluja."Sjetite se katkada u molitvama i mene, svoga pastira u teškim vremenima, da mi Gospodin bude milostiv. Ja se nadam da će mi milosrdni Isus dati milost da mogu uvijek u nebu moliti za sve vas dok bude svijeta i dok bude trajala naša dijeceza, da svi prispijete k cilju za koji vas je Bog stvorio." (BL. ALOJZIJE STEPINAC, 27. svibnja 1957.)
"Tu se baš sada vidi očita kazna Božja. Kao da se Gospodin Bog upravo narugao oholim i nadutim liberalima, koji su tako prezreli i otvoreno se borili protiv Crkve, kad je ona opominjala na opasnost, koja im prijeti. Danas beru plodove svoga mišljenja i prljavog posla. Gospodin Bog se ne da ismjehivati." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.21 sati Ma jednostavno, naprosto je nevjerojatno, zdravoj pameti nepojmljivo, s kakvom lakoćom ispisuje ova slova onaj koji skoro je mrtav. A taj koji je i bio svojevremeno dva mjeseca mrtav, medicinski korektnije, bio je u komi je vaš web župnik - dakle moja malenkost, Isusova ovca. I zaista bih se i sam iščuđavao kako to da sam uopće živ, da točno ne znam zašto. Eh, eto, to mi je krivo što mi je unatoč udarca u glavu, razboritost sačuvana. I što je moram uvažavati i reći da je to: pssst! Eto, reci ću bar trunku o svakodnevnici. Jutros, već u 8 sati, mi je bio meštar Adis sa svojom fizikalno-spiritualnom uradkom. Meštar Splićo je danas na hodočašću, pa je obećao za me šapnuti Isusu i Gospi dvi-tri riči. Za malo vremena kada budem izvađen iz 'krpa', započet će uobičajeni đir gradom, uz moje Pečnik-ove. Eto, znam samo da ćemo na Cvjetnjaku ispiti kavu. A i proći ćemo kraj Gospe OKV. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja znam što je Bog za mene, a što je on u sebi, to zna samo on. (Bernard iz Clarvauxa)

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 30, 2015 10:13 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni. Ma dosta tog neslaganja, tog razlikovanja istih! Daj molim te shvati, prihvati i svima pričaj SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati I jutros sa HKR dopiru ugodni tonovi. A i jutros sam uz njih imao Gospinu krunicu. Uopće me ne brine što se ova bolešćurina rastegla da je već zauzela dobar komad života mi. Jer znam SIGURAN sam u to sve je ovo trebalo zbog nečeg dobra. I znam za što mi Isus garantira da mi ni vlas s glave mi neće propasti. I da ću se svojom postojanošću spasiti.

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Shvati trebalo je da na te dođu sve te nevolje koje te tlače. Ali hrabro sve izdrži jer s tobom je Isus koji sve s tobom podnosi i koji garantira: 'Ni vlas s glave neće propasti. Svojom postojanošću ćeš se spasiti.' (knev 33c kg)

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati 'Tako je Lojola ne budi ovca nego idi i zapali svijet.' Eto to sam valjda pomislio kada sam prvi put ugledao komaštre. Koje su bile prvo što sam ugledao kada sam se rodio. A rodio sam se (prvi put!) s desne strane ognjišta u stali na Svilaji. 20.16 sati A to sam istipkuljio na mob prije dok sam bio za compom i uređivao sličice za web župu. A sada kada sam u 'krpama', nakon što svoje redovničko izbrevijario (iščitao redovnički brevijar) i pogledao tv - dnevnik. Mogu reći to je to! Da ovca? Kakva ovca? Tigar biti i zlo zgaziti. To je ono što me je nosilo do sada. A za 'drugo poluvrijeme' odabirem projekt ono Lojnlo: zapaliti svijet. Pa Bogu u ruke!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 30, 2015 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 31. 5. 2015. Gospodine danas kada slavimo Presveto Trojstvo u pamet nam dolazi ona molitva koju su Ti uzdizala tri brodolomca: 'nas smo tri vas ste tri smiluj se!' Evo jutros u nedjelju Presvetog Trojstva mi smo mnogi uz naš radio. Molimo Te se smiluj se i svima nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 28,16-20)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo tebej dragi Isus zovnija da Mu budeš ovca, il' vojnik Kristov. Znan ja mile da ti voliš pratre. Al' akoj dragi Isus htija da budeš ovca... ' A šta ću unda neg: bleee.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako ti znadeš tako lipo peć pole od kunpira u lugu, da to znanje nisu dostigli ni profešuri sa Rimske Grigorijane. 'Eh Lujo dragi Isus je svakomen da znat kolko mu triba. Eto nami je da znat da još tribamo izmolit Gospinu ružarju.'

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2015., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo to san ti već kazala da tribaš bit pametna ovca Isusova. A pamet nek ti se vidi u dobrin dilin ili librima štaš ih učinit. Ti mile znaš da mi Ogorani moramo imat il' 5 dice, il' 5 libara uradit, il' 5 dobri dila učinit.' Baba Jako ja samo znan da su tebon moran izmolit Gospinu ružarju.
- Gledam svoju prabaku, i pokusavam se sjetiti svoje djecacke dobi. Neko mi za nju rece da je izmolila vise nego cilo Ogorje. Bog je raja nasitija. Ante Kapitanovic. (Preuzeto: www.facebook.com)

- 16:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
- Gledam Majora, partizana sa Sutjeske i Neretve. Mislim poslije rata visokog oficira, i dugogodišnjeg Ogorskog zemljoradnika koji je neobično bio vridan čovik. Čovjeka koji nije bija ljubimac partije i onog režima i koji je s radošću dočekao Hrvatsku. Počivao u miru Božjem. (Preuzeto: www.facebook.com)
- Dragi Arture vidim na www.facebook.com ti si znao moga dida Majora. Bio je to velik čovjek, po vlašku: čovik i po. Ma baš se spremam napisat jedan tekstić o njemu pa ako imaš nekih sjećanja bit će mi drago da mi ih pošalješ. Hvala! Od srca p. Luka Rađa (svećenik e-mail: luka.rada@isusovci.hr)

- 15:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.33 sati Ha, ma nije to bez veze, tek onako slučajno to što mi je sačuvana sposobnost pisanja. Dobro već smo ustvrdili da je web župa Isusov dar i naše drage Gospe Sinjske. Dobro ne bih opet o tome da je Gospodin imao razloga da me od mrtvih probudi. Kao što znate to je: pssst! ili 'puno lipi štvari'. I zato neka mi to bude, ali neka bude! A bit će bit! Jer i jutros me je uradija meštar Splićo baš kako spada, onako po Splitsku 'prva liga'. 14.58 sati A baš malo prije mi iz web župnog ureda mi je izašao meštar Adis koji me je već kako to kod njega ide. Bio je to čisti fizikalno – spiritualni uradak. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji, ako ćemo pošteno svakom je Bog dao dovoljno pameti za njegov fax. Ali ako bi netko na svoju ruku promijeniti fax. Recimo ako si za teologiju ne gunđaj Bogu što ti ne ide elektrotehnika.

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 29, 2015 11:26 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 5. 2015. Gospodine hvala Ti za sve što imamo jer sve je usklađeno sa našim sposobnostima koje si nam darovao. Svakom si dao po njegovoj mjeri. Molimo Te da ne poželimo ono što nije po našoj meri. S ovim što si nam povjerio daj da smjelo saobraćamo. Kako bismo imali što Tebi pokazati daj se vodimo onim načelom: tko riskira taj profitira. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 14-30)

- 10:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
S vremenom je molitva sv. Ivana Pavla II. postala nepresana... Kad god je mogao, u ruci je držao krunicu - sjeća se Arturo Mari. - Znao je provoditi cijele noći na klecalu, bez imalo sna....

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.29 sati Pozdrav svijete čitavi: hvaljen Isus i Marija! Uistinu hvala dragom Isusu í Mariji noć je bila sva od anđela. Koji u snove su dolijetali, dolijetali, lepršali i slijetali. Tako, a to znam je se tako ugodno osjećam, miran i spokojan. A naravno, spreman i na ovaj dan. Na terapije, terapijice mile koje već budu bile. Meštar Splićo će tu biti već na svetoj misi nas Isusovih ovaca. A i meštar Adis će vjerojatno tu biti u svoje uobičajeno doba. Znam to znam bit će i pedaliranje na sobnom biciklu. To će sve biti u sklopu redovničkog đira koji mi je i danas obdržavati.

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 29, 2015 8:58 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, prije nego 'delite' ovaj e-mail htio bih da znaš da će svijet shvatiti SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Bit će to svima jasno u 'punini vremena'. Od srca p. Luka Rađa, Isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati Hajmo uraditi naše večernje razmatranje uz mob. Zapravo sam ću ga stići započeti jer čekam... 19.59 sati Eto mogu reći da sam čekao da pedaliram na sobni bicikl uz njegovateljicu Jadranku. A sada sam, pretpostavljam to znate u svojim omiljenim 'krpama'. Odakle sam pogledao tv - dnevnik. Pa izbrevijario svoje redovničko (iščitao redovnički brevijar). A eto volio bih vidjeti papu Franju kada dođe u Hrvatsku. Sad baš nisam siguran da li bih mu mogao dolično predstavljati Hrvatsku. Ali Bogu u ruke! Osvrnuo bih se s par crta na evanđelje od dana. Riječ je o nevolji neplodne smokve. Ako smo mi te smokve ne smijemo biti neplodni. Onaj tko upaljen na Isusu našem Svjetlu ne može biti neplodan, mora svijetliti. Konkretno svijetliti. Plodovi se moraju moći vidjeti, opipati. Sjaj Svjetla na kom smo upaljeni mora se vidjeti. Ona se obično vidi: ili u pet djece koje imaš, ili u pet knjiga koje si napisao, ili u pet projekata koje si pokrenuo. To moraš inače jao!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide baš san malopri učinija besidu sa babon Jakon kako u životu triba bit plodan. Tvoj najveći plod je ljubov za svakog čovika, pa i crnog cigu. Ljubov za svoju Rvatcku zemlju koju u svme Ogorju s dragošću oreš. 'E moj Lujo toj uno šta se vidi al' uno šta ne vidi nit iko zna kolkoj mene dragi Isus volija.'

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo to san ti već kazala da tribaš bit pametna ovca Isusova. A pamet nek ti se vidi u dobrin dilin ili librima štaš ih učinit. Ti mile znaš da mi Ogorani moramo imat il' 5 dice, il' 5 libara uradit, il' 5 dobri dila učinit.' Baba Jako ja samo znan da su tebon moran izmolit Gospinu ružarju.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.05.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Papa Franjo primio je u četvrtak u Papinskoj palači u Vatikanu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović koja ga je pozvala u posjet Hrvatskoj.

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 28, 2015 5:26 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ne znam znaš li da sam godinama raspet na bolesničkom krevetu. Pomozi mi da profunkcioniram. A to ću onda kada svi budu znali i prihvatili SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 28, 2015 5:14 PM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 5. 2015. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju o neplodnoj smokvi. Pa se pitamo što je našom plodnošću? Uobičajilo se da je mjera pet za uvjerenog vjernika. Ili pet djece, ili napisati pet knjiga, ili učiniti pet projekata. Moramo priznati tanki smo sa plpdnošću. Molimo Te snažnije nas uzljubi da možemo davati plodove Tvoje ljubavi. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 11, 11 - 25)

- 17:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Isuse Pastiru moj dobri svrni pogled na ovu raspetu ovcu svoju. Propeta kao na križu Ti ona godinama u krevetu leži. I ona bi rado kao i Ti njoj i svima htjela pomoći mnogima - ako dopustiš joj Ti. Hvala, hvala Ti!

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.18 sati Idemo uraditi naše 'krpice' kad sam već u njima. Moram kazat da sam ubačen u njih ima već. Ali sam trebao sklopiti jutarnju molitvu za ujutro. A čujte ako sam to uzeo kao svoj pastoralni posao onda se mora odvojiti nešto potrebnog vremena. Ma hvala Bogu za ove tehno škatulice. Baš sam mogao pogledati evanđelje na tkz. Adisov mob. A ma sve baš sve treba upotrijebiti za povećati slau Božju. Evo baš gledam sa jutarnjom molitvom na HKR sam krenuo još 2011. Znači bio sam koristan. Još ću gledat učiniti jedan librić od tih molitava kojemu bi bilo ime: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti... KORACI molitva za svaki dan u godini'. A iz svakodnevnice mogu kazat jutros me je bija uradit moj meštar Splićo i to je učinio 'prva liga'. Uvjeren sam, duboko uvjeren da ću za par godina, točnije u 'punini vremena' SIGURNO promigat nogama. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Uskrsnuće ti je problem? Zbilja??? Ne budi šašavi saducej! Pusti trikove o ženama... Isus jasno da jasnije nije mogao rekao: USKRSNUT ĆEMO! Pametnom dosta! Ako ti još nije jasno, idi molim te s onim Splićama 'lovi rake' (knev, 32c kg)

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Nije teško znati što nam je činiti ali teško je to u djelo provesti. Zato Isus priču o milosednom Samaritancu. Pa se ti misli koliko činiš za potrebnika u svojoj blizini? (knev 15c kg)

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati Eto ovaj minutić čekam u našem okrjepilištu na svetu misu koju nam i danas predvodi moj zemljak Zagorec, naš p. Janko Rogina. Da ovdje je ovcu ovu prebacio naš Dino koji hoće pa hoće biti Isusova ovca. Zato će do početka novicijata biti doma u Rijeci gdje danas putuje. Ali baš je pravi vojnik Kristov.

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Majore diko od Zagore poznat se more da si vojnik Kristov bija kad si svoga Luju berekina u Lojolinu vojsku gurnija. Oja noja oooj.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Karolove kolege sa Sveučilišta jednom su prilikom na vrata sobe u kojoj je učio nalijepili natpis: "Karol Wojtyla - budući svetac."

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Godine 1927., nedugo nakon što je američki pilot Charles Lindbergh zrakoplovom preletio Atlantik, upitali su sedmogodišnjega Karola Wojtylu što bi htio postati kada odraste:
- Bit ću pilot! - odgovorio je dječak.
- A zašto ne svećenik?
- Zato što Poljak može biti drugi Lindbergh, ali ne može postati papa.

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' Baš HKR pozdravlja Gospu uz koje sam kao i obično malo prije glasno izgovorio Gospinu krunicu. A što će kad je ovca ova redovnik na oporavku potrebna i logopedije. Danas je četvrtak, 28. 5. 2015. O hvala Ti Bože što mi se ni najmanje ne žuri i što me nitko ne požuruje. Što sam pameti koliko - toliko ipak došao. Što sam u svojoj kući sa svojim ljudima. Hvala i za web župu koja ima značajno mjesto u oporavku ovce ove, i koja mi je najbolji pratilac do potpunog funkcioniranja. Ah hvala Gospi Sinjskoj mojoj vlajini i alkarici kako se samo izborila za ovcu ovu. Odoljela je svim zamkama zloga, ružnim stavovima, virusima... I svemu čime je zli pokušava onemogućiti ovu njenu web župu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 28, 2015 8:44 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni,u ovom jednostavnom i jeftinom razaslavanju e-mailova vidim volju Božju da te zamolim da svima govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.07 sati Ha, pa idem nešto uraditi jer iskustvo mi kaže da mi sam kasnije čitav nikakav - samo bih utonuo u san i sanjao anđele:) Auh, bauh.... Ma evanđelje od dana baš je intrigantno. Bartimej je slijep, prosi i sjedi. Ali nije pasivan, umrtvljen, zanimao se i kad je čuo da Isus prolazi, a s Isusom i sve ono što treba. Nije mario za redare, za one koji su ga htjeli ušutkati. Dreknuo je: 'Ehej Isuse pomozi mi!' Toliko je jako urliknuo da ga je Isus morao čuti. To mi se čini jako vrijedno. Kako moliš? Da li, bez obzira na sve onako kako te Isus jedino može čuti. Kad te Isus čuje, ali tek kada te ČUJE On te uslišava. Tako su mnogi slijepci progledali, bolesni ozdravili a oduzeti prohodali. Ha, Bogu u ruke!

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis čuja za unog slipca Barimiju kakoj progleda kad je u zavika dragom Isusu. Tolko je urlikníja da se i do Ogorja moglo čut. A Isus ni pet ni šest: Evo ti na gledaj!' Ti dide misliš da san bija ja da bi mi reka: 'Lujo? migaj!'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: 'Lujo tribaš bit pametna Isusova ovca. Nemoj se osvrćat na ovoga ni onoga. Samo ti naglas škrikni dragom Isusu: 'Sine Davidov Isuse daj da promigan nogaman!' A eto baba Jako skričeći ću izmolit Gospinu ružarju.

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
18.16 sati A dobro je, tu je pribilježeno da meštar Splićo dolazi 18.30. Ali uz našega DIna sam učinio pedaliranje sobnim biciklom. I zamisli pošlo mi je za nogom doseći apsolutni rekord. Svojim, vlastitim nogama sam okrenuo nevjerojatna, nepojmljiva 14 okretaja. Huraaa! Juhuhuuu!

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Što je križ? To je kao trezor biserja (i bogatije!) Ma sva srebra, sva zlata, svi ljudski životi ne mogu bit plata čistoj ljepoti križa. Istina križ Isusov je odvratno, brrr… težak ali neprocjenjivo koristan - i baš zato uzvišen! (kev, Uzvišenje Svetog Križa)

- 17:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Da su bili prisebni ne bi za Isusa rekli: 'Izvan sebe je!' Kao onaj vratar u Rimskom koledžu koji, kad je upitan za nekoga tko nije sobi na svom Hrvatskom bi rekao: izvan sebe je:) (10b kg)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hallo Moscow, please ansver: who are you?

Image and video hosting by TinyPic

- 17:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
14.26 sati Iz dana u dan osjećam, znam kako je nešto veliko Isusova ovca raspeta biti. Nebo ali zemlja se otvaraju pred tom ovcom. Na bih se osvrtao vrijednosti zemlje koje su ustvari nevrijednosti, su vile crnog vraga. Ali nebo, ehej to je zbilja nešto. Kad osjetiš koliko ti znači netko tko je čovjek. Ah, znate da mislim na moje Pečnik-ove.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.34 sati A jel'no onaj rekao: mislim, dakle jesam. Što se u slučaju ovom kaže: típkuljim na mob, dakle jesam. Hvala Bogu za ove tehno drangulije. Odlično mi posluže u ovome mome 'nemogitisu'. Premda mi dođu kao kruh svagdašnji. Neću reći da su mi sve i sva. Ne želim ih apsolutizirati. Uostalom ja sam ptica nebeska. Koja živi od onoga što joj Gospodin stavi u kljun. Ma baš sam bacio oko na www.skac.hr pogledao kako teku pripreme za Modrave. Eh Modrave, Gospodin je htio da one budu nešto proročko u Crkvi. Da prate bilo trenutka u kojem smo. Danas desetak godina poslije vrijeme priča drugačiju priču. Danas je Hrvatska Europa. Modrave bi trebale osjeti gdje je njihovo mjesto. Što mogu učiniti da Europa postigne svoj ideal. Možda da Modrave budu vježbalište zajedničkog života različitih. Od Modrava učiniti ono što su Francuzi učinili od Taize. Zašto tamo ne bi ljetovali pravoslavni Srbi, protestanti od nekud i Hrvati katolici. Ha, Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
p.s. Eh da kažem jutros me je uradija meštar Splićo onako kako mu je dragi Isus rekao. To znam jer čuo sam na svetoj misi od isusa, na kojoj je i on bio, kako mu je rekao da uradi ovu ovcu Njegovu. Zahvalan sam Isusu što će i večeras stići uraiti ovcu tu. A sada u 15 sati će mi doći meštar Marko Kosić. Bogu hvala za ove Božje ljude.

- 16:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji, svi smo mi slijepci. Kako? Jer ne prepoznajemo da Gospodin ravna našim životima. Zato i mi trebamo kričati u svojim molitvama: 'Sine Davidov, Isuse, smiluj mi se!'

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 27, 2015 11:36 AM
JUTARNJA MOLITVA, 28. 5. 2015. Gospodine slušajući današnje evanđelje i nama dođe da Ti povičemo, kao i onaj Jerihonski slijepac: 'Sine Davidov, Isuse, smiluj mi se!' Jer i mi smo slijepi da Tebe ugledamo u svojoj svakodnevnici, i mi smo prosjaci: sućuti, razumijevanja, prave riječi. Prosjaci smo ljubavi koju nam Ti jedini možeš dati. Molimo Te da se odvažimo, ne obazirući se na one koji nas žele ušutkati i Tebi kažemo svoju muku. A od Tebe nam dopru riječi: 'Idi, vjera te tvoja spasila!' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10,46-52)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)

Image and video hosting by TinyPic
Godinama odzvanja zvono župne crkve u Krapinskim Toplicama din - don - din. Jedan - dva - tri... I ptica na grani zna a da ne znaš ti to je najsavršenije mnoštvo od jednstva, i najsavršenije jedinstvo od mnoštva. Otac, Sin i Duh Sveti. To je sve. To je trojedini Bog. (knev, Presv. Trojstvo)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ubrzo nakon atentata počeli su voziti sv. Ivana Pavla II. u blindiranu vozilu, tzv. papamobilu. Navodno mu je to smetalo. Jednom su u razgovoru sa Svetim Ocem pokušali obraniti tu 'staklenu krletku': Ona smanjuje rizik. Ne možemo si pomoći, jednostavno se bojimo za Vašu Svetost. - Ja, također - odgovorio je Papa - brinem se za svoju svetost. Sutradan nakon pokušaja atentata prve riječi teško ranjenog Pape bile su: "Jesmo li izmolili Večernju?" Tri dana kasnije - putem radija - sv. Ivan Pavao II. izmolio je s vjernicima molitvu Regina coeli. Rekao je tada: "Molim se za brata koji me je ranio i kojemu sam iskreno oprostio."

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo mile gledaj uvik bit nevažni, daj drugiman isprid sebe budi mala al' zato prava Isusova ovca.' Ehej baba Jako kako to nevažni? Al' ja nisan tvoj mile, tvoje zlato. 'Su kojin izmolin Gospinu ružarju.'
- Ne..ne... krivo govori baba... Vi ste zbog karole uvijek ispred drugih... no ona se vidi... ali ste isto tako, čini mi se, na usluzi onima kojima treba biti... znate Vi dobro kako "služiti", a da ne bude upadljivo!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.18 sati Hvaljen Isus i Marija dragi web župljani. Jel' no je danas srijeda, 27. 5. 2015. Pa to je skoro gotov svibanj. Ali ono najljepše svibanjsko nas ne napušta. Gospini su svi mjeseci i srca sviju ljudi dotaknutih Božjom ljubavlju. U teologiji sva Marijologija se svodi na Kristologiju. Što je i razumljivo jer najveća otajstva iz Kristova života je moguće potpuno shvatiti ako se promatraju kroz Mariju. Marija ne tek što je prizma kroz koju razumijevamo teologiju nego Marija je uzoran teolog. Ona razmišlja srcem. Bez srca teologija je šuplja filozofija. 'Marijo svibnja kraljice... Pred sliku tvoju, koja je najdragocjenije što imamo stavljamo sve svoje nade i ideale.'

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 27, 2015 8:50 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovdje onaj tvoj katolički. Daj molim te shvati da želim samo dobro tvome Srpskom i svome Hrvatskom narodu. I molim te javi mi što je tu heretično SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.37 sati Pa hoćemo li ono naše redovito. Sada iz 'krpa' imam potrebu uzdignuti Gospodinu hvalu što je toliko brižan prema ovci ovoj. Zbog toga Ga želim slaviti bez kraja. Evo podat ću mu hvalu i slavu kako znam: bleee Gospodine moj, hvala Ti što sam ovca Tvoja. Ma želim, to hoću uvijek biti ovca Tvoja jer ljubav Tvoja me raspemećuje.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tolko san sritan štas Isusova ovca. Gledaj mile bit šta kriporniji. Slušaj, gledaj uvik uči.' Ma eto dide baš gledan kakoj naš magarac Klepo kripostan. On najpametnije magare u Ogorju a pušća svaku budaletinu da na njem sidi. 'Eto to nek ti bude uzor.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile gledaj uvik bit nevažni, daj drugiman isprid sebe budi mala al' zato prava Isusova ovca.' Ehej baba Jako kako to nevažni? Al' ja nisan tvoj mile, tvoje zlato. 'Su kojin izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2015., utorak

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati Ma eto iskreno da kažem i nemam neku misao za reći. Sve same mišljevine, mišljevne. Ali da me relaksira ovako tipkuljiti na mob, to je. Svoga meštra Spliću sam ima jutros. Još ću za malo vremena uz našeg Dina pedalirati sobnim biciklom. Još bi trebao pogledati tekstiće za nove libriće. A Bogu u ruke!

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 26, 2015 4:01 PM
Molim vas pogledajte što je sa mojim blogom www.paterluka.blog.hr, korisničko ime: … lozinka: … Ne uspijevam ući u blog editor. Recite mi zašto? Od srca p. Luka Rađa (svećenik)

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim vas ako si možete utipkati ovaj broj: …
To je bon od 15kn. Hvala.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iiz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.55 sati A hajmo uradit ono što je uobičajeno u ovo vrijeme. Kad sam u ovom u čemu sam (u 'krpama') Odakle kao i obično idu tri aktivnosti: 1. Gluma da duboko i spokojno kao janje hrrr... 2. Pleees! Ok 'zlatnim palcem' po mobu. 3. I tako urađujem 'Glas iz krpa'. Ma šta ću vam pričat Gospodin voli sve u šesnaest ovcu ovu. Ma baš si mislim kako ovako preko svake mjere. U redu Njegova ovca jesam. Ali ima On još ovaca. Znam, shvatio sam to još 2005.po Gospinim suzama. Ona je bila ganuta nad ovcom svoga Sina. Jer i ta ovca je kao njezin Sin, koji je na križu raspet bio, ovca Mu ova je na bolesničkom krevetu raspeta. I kao što joj je Sin morao podnijeti bičevanje, pljuvanje i ruganje. I ovca ova je slično morala prolaziti. Oh znače mi toliko mi znače te njene suze. Primjereno je reći Gospa SInjska život mi je dala. I zato joj od srca HVALA. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 26, 2015 11:49 AM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 5. 2015. Gospodine što ćemo Ti pričat znaš kakvi smo, svi bi prva mjesta. Hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja: 'Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj! I tko hoće da među vama bude prvi, neka bude svima sluga. Jer ni Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.' Molimo Te pomozi nam usvojiti Tvoj poučak: prvi je onaj tko se usudi biti zadnji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10,32-45)

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev)

Image and video hosting by TinyPic
Jedan, dva, tri... To je najsavršenije jedinstvo množine odnosno najsavršenije množino u jedinstvu. To je sve! To je TROJEDINI BOG. Tek da znaš u Krapinskim Toplicama je župna crkva Presvetog Trojstva čije sam zvono slušao godinama. Ah, nostalgija... (knev Presveto Trojstvo)

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 26, 2015 10:14 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni molim te utječi na to da se na skorašnjem svepravoslavnom koncilu, nakon mnogih stoljeća čuje istina SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati Baš sa HKR se čula vjeroispovijest Hrvata - katolika. A prije toga sam uz njih imao Gospinu krunicu. A treba se čovjek držati reda. Ne samo ako je redovnik. Svi mi bez obzira tko smo i u što vjerujemo, pa čak ako i ne vjerujemo MORAMO se brinuti oko urednosti svoje nutrine. A danas u utorak, 26. 5. 2015.da vidimo čemu se može nadati ovca ova. Naravno, prije svega iščekivati mi je iz trenutka u trenutak dragog Isusa uz kojeg ću moći biti Isusova ovca = isusovac. Potom ću izgrađivati vrlinu strpljivosti. Uviđat ću smisao čekanja. Bez obzira što nemamo ono što nam pripada život može biti kvalitetan. Korijenje svoga bića posadiš u druge vrutke. Naravno kao redovniku nuđa mi se kao vrutak VRELO ŽIVOTA, naš dragi Isus.

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U krugovima Kurije često se navodno prepričavala sljedeća anegdota: - Koja je razlika između Pape i Duha Svetoga?
- ???
- Duh Sveti je svugdje...
- A Papa?
- On je tamo već bio...

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.04 sati A ma eto zezuljim se tu sa compom. Pa ako je već tako, hajmo se zezuljit sa večernjim razmatranjem uz mob. Naravno, tu je slađani sadržaj čekanje. Čekam meštra Spliću koji bi trebao naići za još malo vremena. Ma dosta mi je te tajanstvenosti! Trebao bi mi doći između 18.30 i 18.45 sati. 19.56 sati A je, bija je i uradija me onako po Splitsku 'prva liga'. A ma to je pravi, konačno pravi fizioterapeut. A to zato sto je pravi čovjek. Rekli bi oni doli 'čovik i po'. A to je zato jer je uvjereni vjernik kršćanin. I što mi se čini najodličnija njegova oznaka ima pravu karizmu, meni vrlo blisku. To vam je ilegalni isusovac.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile, kud ćeš na noge u Svilaju. Al nemaš magarca Klepu. Sidi na nj. Al' ti nije dosta rađe?' Dide ima san na pameti unu da svaki gušt plaća. A znaš' ti koji je meni je gušt udanit ariju sa Svilaje.

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo kad si odredija daš bit Isusova ovca unda si se odreka braće i sestara, dice, njiva i polja... Reci mile a čegaj ti se najteže bilo odreć?' Eh baba naljuće mi se bilo odreć pečenih pola od kunpira sa ognjišća šta mi peče moja baba Jaka.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Ignacije Loyolski rođen je godinu dana prije otkrića Amerike, g. 1491., u malom baskijskom dvorcu Loyola kao trinaesto i najmlađe dijete. Kao mladić odijevao se elegantno, udvarao djevojkama, bio je ponosan i rastrošan, vješto je rukovao oružjem i mislio na karijeru. Kad je kao hrabar časnik organizirao obranu tvrđave Pamplone, koju su opsjedali Francuzi, jedno zrno od starinskog većeg ili manjeg topa zahvatilo je noge mladom vojniku jednu slomivši, a drugu teško ranivši. Inigo je bio izbačen iz borbe, a njegov je pad značio i kraj otpora. Prvu pomoć pružili su mu sami Francuzi i dopustili da ga prenesu u njegov dvorac u Loyolu. Prikovan uz krevet, u nedostatku drugog štiva, dao se na čitanje dviju starih knjiga: Život Isusov i Legende o svecima. Kad je koliko toliko oporavio i ustao iz kreveta, trajno šepajući časnik postao je Isusov vojnik. Kod Majke Božje na Montserratu, prije blagdana Navještenja, obavio je životnu ispovijed koja je trajala tri dana. Uoči blagdana Gospina Navještenja potražio je nekog siromaha i darovao mu je svoje raskošno odijelo, a sam je obukao hodočasničku haljinu koju je dao skrojiti od gruboga platna. Probdio je noć do nogu „Crne“ Djevice, dijelom stojeći, a dijelom klečeći i podno Gospina lika ostavio je svoju vitešku opremu i oružje. Svijet je tada bio pravo bojište ideja. U njegovo doba otkrivaju se novi svjetovi, žive Luther, Kalvin, kralj Henrik VIII., Tima Mor, Terezija Avilska, Michelangelo oslikava Sikstinsku kapelu, rađaju se najveća umjetnička djela u povijesti čovječanstva. Ignacije će postati umjetnik u oblikovanju novoga života Crkve. Povukao se u Manresu gdje proživljava bogato duhovno iskustvo koje je poslije sažeo u knjizi Duhovne vježbe, djelu koje iznutra oblikuje Isusove „vojnike“, koje je – kako reče sv. Franjo Saleški – obratilo više osoba nego je u njemu slova. Ignacijevo životno geslo glasi: Sve na veću slavu Božju. S 33 godine počinje studirati u Parizu, gdje okuplja šestoricu studenata, prijatelja s kojima 1540. osniva Družbu Isusovu, isusovce kako ih narod jednostavno zove. Glavni program im je: temeljit studij, odgoj mladeži, misijska djelatnost u novootkrivenim dalekim zemljama. S izvanrednim darom za organizaciju, Ignacije je postao prvi general Družbe Isusove. Bio je uvijek blag i nasmiješen, ali bez iznimke je tražio disciplinu, neporočan život, ispravan nauk i apsolutnu poslušnost Crkvi i papi. Bio je malena rasta. Pri hodanju je ponešto hramao. Imao je okruglo, puno lice, istaknute jagodične kosti i kratku bradu. Izgled lica mu je bio vedar. Čelo mu je bilo široko i visoko te prelazilo u ćelavost. Oči su mu bile duboke s prijateljskim i prodornim pogledom. Imao je profinjene osjećaje. Volio je glazbu, cvijeće, zvjezdano nebo i imao je jako lijep rukopis. U svakom je trenutku i u svakoj stvari mogao prepoznati prisutna Boga. Posjedovao je duboko poznavanje čovjeka. U svim pothvatima pokazivao je upornost i žilavost. Kad je nešto poduzeo na slavu Božju i na dobro ljudi, on je to do kraja ostvario. Jedna od glavnih vlastitosti bila mu je razboritost. Predviđao je sve mogućnosti i prilagođavao je sredstva ciljevima. Uzdao se u Boga, a radio kao da sve o njemu ovisi. Stalno je primjenjivao svoje "rasuđivanje duhova" da bi upoznao Božju volju. Sav ideal mu je bio u tom da Krista nasljeduje, da služi njemu i njegovoj Crkvi. Njegova mistika je bila mistika služenja za spasenje ljudi. Umro je u Rimu 1556. ponavljajući: Ay, Dios! (O Bože!) Papa Grgur XV. proglasio ga je svetim 1622.

- 17:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kako je teško
čovjek uspravne kičme biti.
U duši neizmjerno blago imati
a biti nitko i ništa za vidjeti.
Nutarnjim suzama dom za svijet graditi
a nemati gdje glavu nasloniti.

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Baš dobro što su sad na radu da se 'brat magarac' ispruži u 'krpama' i odakle ide naš 'Glas iz krpa'. 12.48 sati Eto sada je taj magarac u 'krpama' kao što je i red. Ha, ma vjerujte sve je ovo otajstveno, nešto Gospodin izvodi svoje preko ovce ove. Baš je nezgodno za razviti započeto jer znam što to izvodi, ali šteta što nije razborito do kraja iskren biti. Eh, razmišljam o priopćenim mi riječima. Ma stvarno 'ni u ludilu' se ne osjećam dostojan takog nečega. Ali ako jesu istinite (a istinite su!) onda ih tumačim da su te riječi zapravo suze Neba koje je bilo žalosno što je njegovo dijete, koji je ovca i svećenik Kristov toliko razapinjan. Tako da za ono što mi je priopćeno trebam biti zahvalan onima koji su me raspinjali. Uistinu slatko drvo, slatki čavli koji dali su mi 'puno lipi stvari'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 25, 2015 12:20 PM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 5. 2015. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju Tvoje riječi: 'Tko ostavi kuću, ili braću, ili sestre, ili majku, ili oca, ili djecu, ili polja poradi mene i poradi evanđelja, a da ne bi sada, u ovom vremenu, s progonstvima primio stostruko kuća, i braće, i sestara, i majki, i djece, i polja – i u budućem vijeku život vječni.' Premda te riječi zvuče surovo svjedoci smo da su istinite. Hvala Ti za herojske primjere koji žive među nama. Molimo Te prosvijetli nas da učinimo pravu ljestvicu vrednota. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10,28-31)

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nebeska Majka odraz je svoga božanskog Sina. ... U tamnim noćima mi smo zahvalni mjesecu. Kad ga vidimo kako sja, znamo da postoji i sunce. Tako i u ovoj tamnoj noći svijeta, kad ljudi okreću svoja leđa Onome koji je Svjetlo svijeta, mi upiremo svoje oči u Mariju, moleći je da vodi njihove korake dok ne dočekamo izlazak Sunca." (FULTON J. SHEEN)

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati U okrijepilištu ovca ova se sabire uz mob. Dok ne započne sveta misa koju predvodi naš subrat, inače moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. Eto dat ću dragom Isusu ovaj svoj 'nemogitis' da dođe što prije ta 'punina vremena' i da bude volja Božja.

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O Gospe Sinjska pod Svilajom čuvaj svoje blago: telce, magarad i ovce... Ponaosob patre isusovce. Oja noja oooj.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.56 sati Baš sam imao Gospinu krunicu sa HKR uz našeg dragog I. P. 2. Ah, toga papu doživljavam baš kao našeg Hrvatskog papu. Zbilja svaka mu čast, uzor u svemu. ... A danas je 25. 5. 2015. Jooo, bolećiva sjećanja da je to bio dan mladosti u nekim nesretnim vremenima. Ovaj mjesec i jest onaj koji je sav od boja mladosti - Gospa voli mlade. A danas hvala, baš hvala dragom Bogu dan će po svoj prilici kako valja. Dobro, čini se da je meštar Adis zapriječen studijskom nadogradnjom. Ali tu je moj fenomenalni meštar Splićo koji će me urađivat tako fino da ću imat osjećaj da sam bacija na balun na mome Kmanu. Ah sve će se to znati na web župi. Koja mi je dar Duha Svetoga. E zar nije? Što da sam od Duha dobio dar jezika, pa ne'š ti toga. Ovako s web župom imam više, bolje i korisnije. Kako stvari stoje web župa će pratiti pastoralni posao ovce ove kroz dugi niz godina. Bogu u ruke! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas!'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučenice Spita grada zaštitniče, mir donesi svome gradu Splitskim bodulima reci da ih čuvat možeš samo zato jer si krunu mučeništva dobio od vlaja sa Kmana - feštat će se bez kraja - vlaji i boduli će se zavoljeti. (kev Sv. Duje)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.04 sati A eto ne gledam tv - dnevnik niti sam još svoje izbrevijario (iscitao redovnički brevijar) Jer još nisam 'krpama' 19.59 sati E sada već jesam na svojoj svečanoj katedri tj. u 'krpama'. Trebam reći da nikad nisam volio isticati da sam ovo, ono... Čuvao sam se visokopozicioniranosti. Ali uza svu skromnost sada kada sam u karijoli odnosno u 'krpama' čini mi se da sam na vrhu piramide svog uspona. Želja mi je bila osjetiti veličinu koja dolazi od Gospodina. Gospodin 'gladne napuni dobrima', i baš dobro da sam bio među takvima. A 'bogate otpusti prazne'. U to se osvjedočujem iz dana u dan.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Krunica poziva naše prste, naše usnice i naše srce na beskrajnu simfoniju molitve i stoga je ona najdivnija molitva koju je čovjek ikada sastavio." (FULTON J. SHEEN)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 25, 2015 8:43 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ovdje tvoj katolički. Da znaš spoznao sam ovako ti jednosmjerno e-mailirajući da si ti zapravo odličan čovjek. Ne protestiraš što te e-mailovima zasipam. Ah, znam shvatio si da si da je istina SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide zašto moj magarac Klepo neće ništa šta mu je baba baci u jasle? 'E Lujo pametno magare zna on das ti prida nj bacit ditelíne štaj njemu draga.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako ti po cile dane činiš dobro, a unda naveče učiniš besidu na silu uz svoga milu i ispečeš mu stogod na ognjišću. Ma ti ćeš u srid raja! 'Lujo Nebo se nemere kupit, more nam samo bit darovano. A da mi bude darovano su tebon izmolin Gospinu ružarju.'

- 07:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Uspinjući se uspinjačom, u meni se uspinje nešto iz dubina mi. Znam, to redak bi van, jer uspinjem se njoj, vratarici ovog grada, kraljici mojoj. 16.04 sati Ehej, šjor Matoš moj, pomoć daj ovci ovoj. O svetosti i svečanosti toj. Ah da, znam, ti bi radije da to uradi ovca ova. Buh, puh... 16.38 sati Oh o Gospe nemam što da ti dam, a dao bih ti sve jer i ti si meni darovala više nego sve. Tvoje suze su mi život dale. Primi, primi Gospe sve što imam to je ova karijola moja. 16.46 sati Gospe kaži mi kako bilo je to kad Duh Sveti prišao je tebi. Jer trebala bi Ga i ovca ova da joj makne karijolu moju.

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.15 sati Ne kao da sam, nego stvarno jesam na Cvjetnjaku. A to znam jer iz dubina mojih redak neki bi van. Imao ili nemao dara za slaganje slova, ovo u što sam uronjen htjelo bi izroniti van. U slova se obući, ah. Da, da, znam, to je ono što uho nije čulo nit oko vidjelo. To Duh Sveti je na Cvjetnjaku dragom. Ooufff imao ili ne dara za slaganje slova ova uzvišna atmosfera u kojoj sam bi van. Paradoks je sto čitav sam nikakav a nešto prelijepo bi van. 15.45 sati Juhuhuuu idemo Gospi gore.

- 18:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.43 sati Phuuu... Zaustavi se vjetre Duha Svetoga. I zaustavio se, a gdje drugo nego na Cvjetnjaku. Kava i ćakula-bakula s mojim Pečnik-ovima ide. Ah, prethodile su postaje. Naš Dino je prebacio vašeg 'onog' (mene) do Palme (BSI u Palmotićevoj), gdje su moje Pečnik-ove sačekale 'onog' (mene) pa su ga obasule darovima: a) banana, b) 'slatkač' na Jelačić placu, c) štrudla i kava na Cvjetnjaku. E a trebat ćemo još proći kraj Gospe OKV i šjor Maoša.

- 18:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.45 sati Danas je phuuu..., a meni je baš hrrr... Ah, ma dobro. Baš sam ubačen u 'krpe', odakle, kao i obično, idu aktivnosti: 1. Gluma da duboko hrrr... 2. Pleees! 'zlatnim palcem' po mobu 3. I tako urađujem naše 'krpice'. Osjećam, Duh Sveti se nadovezao ovce ove. Sve, sve mi daje - samo u drugom obliku. A što? Crni je mislio: sad ću ga zgazit, jer ostat će bez pastoralnog posla. A ono, Duh mi daruje moju web župu. Crni je mislio: sad će krahirati, neće moći pisati. A ono, Duh Sveti se dosjeti da to mogu plešući 'zlatnim palcom' pn mobu. Tako ona druga ruka može pjevat borbene... A eto, mogu reći da sam jutros pedalirao na sobni bicikl uz našega Dina. A na svetu misu su mi došli moji Tunguzi (Dalibor i Vida) a bija je i meštar Splićo sa svojima. Kako jučer nije pala kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove, to ćemo danas učiniti. A vjerojatno ćemo se stići pozdraviti i s Gospom OKV. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 24, 2015 12:11 PM
JUTARNJA MOLITVA, 25. 5. 2015. Gospodine i nama se događa kao ovom iz današnjeg evanđelja: da čuvamo Tvoje zapovijedi, obavljamo svoje molitve, idemo redovito na svetu misu. I mislimo da smo savršeni kršćani spremni za kraljevstvo Tvoje. Dolazimo Tebi da nas pohvališ, a Ti nama što i ovom iz evanđelja: 'Jedno ti nedostaje! Idi i što imaš, prodaj i podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu. A onda dođi i idi za mnom.' Molimo Te prosvijetli nas da shvatimo da se Tvoje kraljevstvo ne može kupiti nego nam ga samo Ti možeš darovati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10,17-27)

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hvala Bogu za svetu misu u 9.30 sati koju je predvodio naš p. Janko Rogina, moj zemljak Zagorec, na kojoj su mi bili prijatelji Tunguzi ali moj meštar Splićo s svojima.

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Svijet svašta priča. Jedni da je Isus ovo, drugi da je ono. A ti? To je važno! To je izuzetno važno znati! Posvjesti si to i od toga živi! Neka te ne zavaravaju priče u stilu: Isus je ljubav, bla, bla, bla... Da ali PRAVA LJUBAV koja krvlju plaća onog kog voli. (knev 12c kg)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SKORO NIŠTA, Duhovi, Palma, 8. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sabrali smo se ovdje u crkvi, vruće je – ali puše. Još toplije je danas u Rijeci, gdje Papa predvodi misu – ali i tamo puše. I jučer u Osijeku, na vrelim slavonskim njivama – puhalo je. Duh Sveti puše gdje god se ljudi sabiru na molitvu. Crkva je zajednica sabrana u molitvu, koja svojim zajedništvom potiče puhanje Duha Svetoga. Onog Duha koji osvježava i oživljava. On je dinamizam po kom postajemo svjesni sebe. Duh Sveti stavlja u opticaj darove koje nam je darovao. Nema strašnije stvari nego biti svjestan svega što imaš i jesi, a gledati to nemoćno, nepokrenuto. Duh pokreće. Budi iz omamljenosti, podiže iz klonulosti. Njime poneseni nadvladavamo prepreke.
Spremi se na misu…
Vjeverica i sova
Blagdan globalizacije ('onaj')

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Phuuu... Phuuu... Phuuu... Ne boj se to Duh Sveti puše i hoće te ponijeti da slaviš Boga svoga. Pa ako te to puhanje i kroz dolinu suza pronijeti hoće neka jer sve će izaći na dobro. (knev, Duhovi)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 24, 2015 8:48 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih su danas Duhovi. Stari su se svađali je li Duh Sveti izlazi iz Oca i Sina ili samo iz Oca. Ma daj pustimo sad teologiziranje. Shvati, prihvati i svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.06 sati Hvaljen Isus i Marija svijete čitavi. To znate da je danas dan kada je dobro da se izložimo puhanju. Onako: phuuu... Da nas propuše Duh Sveti i odnese kud mu je drago... A bit će mu drago da sve što činili budemo bude sve na veću proslavu imena Božjega. Pazite, Duh Sveti je virtuoz koji preko naizglednih katastrofa izvodi fantastična djela. A ma ipak ću spomenuti ovu svoju nevolju koja mi se dogodila tamo neke davne. Pa sam od tada raspet na bolesničkom krevetu. I već sam začuo cikutanje Zloga: 'Nema ti više veličanja tog odvratnog imena Kristova, ščepali smo te, sad si naš!' Ali, ali baš kad se činilo da je Crni zavladao. Na scenu stupa Krist kralj i njegova kraljica, naša Gospa... Ah, šteta što moram: pssst! Ili 'puno lipi stvari'. Sve to je djelo Duha Svetoga. I posve je sigurno da su ove godine raspetosti moje zapravo prelijepa simfonija Božja na običnoj, kukavnoj ovci ovoj.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.42 sati Hvala, hvala TI Gospodine za ovaj dan tako sadržajan, smisaon i Tvojom milošću osunčan. Da samo znate koliko se za nas starčeke Isusove ovce brinu naše sestrce njegovateljice, naša s. Natalija i Jadranka, ah ostajem bez riječi... A tek moje Pečnik-ove. Ma to vam je... Ah, kolpalo me je. ... E nego znaš večeras je Duhovsko bdijenje. Snaga, snaga Duha Svetoga nam treba. Da možemo iskorjenjivati iz svojih srdaca sve korjenčiće, sve žilice otrova kojim nas truje. A koje Zli nam je posijao. Ajoooj čini se da mi je Zli zagadio dušu pa zato ne mogu nogama migati. O dođi stvorče Duše Sveti, stvori nas, obnovi, ozdravi u funkciju nas postavi.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide moj znaš zaštos ti baš moj? Nasdvoj živimo posve isto. Tis zaraj ljubavi za nnašu Rvacku otša u unu partizaniju. A eto i ja zbog nike ludovice nisan iša u crikvu. Reci ti meni dide a šta nas to kroz život vodi? 'Eh Lujo toj ti je Duv Sveti. Koji puše li ga puše.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 19. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je Duhova, priznajmo grijehe, odrecimo se bezdušnosti.
Duhovi… Odmah kažimo da ih nema više, kako bi se možda iz naziva blagdana moglo zaključiti – već je to posvojni pridjev od imenice Duh, radi se o Duhovom danu.
Možda da ovo nekoliko misli započnemo s anegdotom. Dogodilo se da svećenik tek što će započeti misu, provjerava mikrofon, lupkajući po njemu: "S ovim mikrofonom nije nešto u redu." A narod uzvrati uobičajenim odgovorom: "I s Duhom tvojim!"
Pa, je li sve s našim Duhom u redu? Da li nam imamo zdrav Duh? Kaže se: u zdravu tijelu zdrav i duh. No, zdravlje tijela uvelike ovisi o zdravlju duha. Zdrav duh znači imati zdrav način života, imati zdrave misli, imati zdrav optimizam.
Duh je forma našeg bića, on nam je dao naš izvorni lik. Živjeti ne znači ništa drugo nego taj lik oslobađati – upravo kao što je Mikelanđelo iz kamena oslobađao anđela.
Duh je žeravica života u nama koju treba raspirivati – kako bi vatrom gorjeli, te na taj način svijetlili, grijali, bivali pročišćavani.
Duh je oluja u nama, ona koja nas nosi, pokreće, uznemiruje naš učmali mir, i ruši sve što je krivo sazdano.
Bog nas k sebi privlači s dvije ruke: Riječju i Duhom. I baš kao što je Krist bio naviješten i začet po Duhu – tako se i mi na istinski život rađamo po Duhu. Uspjeti učiniti od života što se najviše može jest dati se oblikovati od Duha, njime se okovati. Živjeti puninu života, znači imati vedrinu Duha. Njega koji je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Imamo Duha… Imamo krila, a ne letimo – upotrijebi ih i poleti.
Duhovi = globalizacija/individualizam; svi govore svojim jezikom, a svatko ih razumije u svom jeziku. ('onaj')

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Kako to baba Jako tebi sve iđe od ruke? Oš čuvat ovce, oš must krave, oš štogod ispeć na ognjišću za svog milu. 'Eee Lujo ima ko meni šaplje šta ću i kako ću. On je huuu Duv Sveti, koji bi htija da i večeras izmolimo Gospinu ružarju.'

- 07:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 3. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje smo jer želimo ZDUŠNO živjeti. A zdušno živi tko živi S DUHOM. Odrecimo se bezdušnosti – grijeha.
Najgore što se čovjeku može dogoditi jest da postane BEZDUŠAN. A to znači prazan, sebi i drugima na teret, dosadan, muzej; močvara koja je leglo svakoga grijeha.
Puninom života živi tko ima VEDRINU DUHA, tko je BOGODUH. Tko ima Duha Svetoga.
Duh Sveti je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Dublji nam je od naše najdublje dubine.
Duh Sveti je meta-govor.
Duh Sveti posadašnjuje Krista. Po Duhu Svetom imamo prijenos U ŽIVO.
Bez D.S. ostaje nam tek sjećanje. Štujemo relikvije, bavimo se arheologijom.
Kršćanstvo nije u tom da naviještamo hladne istine – već objavljujemo Snagu i Silu Duha.
D.S. crkvi daje prpošnost, šarm. Nama daje lucidnost, gracioznost, bistrinu.
D.S. je zraka svijetla koja otkriva ljepotu kristala.
Razvija našu narav. Jer nos bez mirisa…, uho bez zvuka…
D.S. je Branitelj. Ozonski omotač. Besmrtnost kom smrtnost ništa ne može.
D.S. je tajna veza koja nas povezuje. Izdaje nas da smo rod Kristov. Kola u našim venama.
Nostalgično se sjeća i doziva nas k Ognjištu.
D.S. nas posvećuje. Ali ne posipajući nas svetim prahom, već UZDIŠUĆI u nama, dozivajući nam u pamet… Raspirujući milosni dar.
D.S. je duhovitost. Lako je život smatrati teškim, teško lakim.
Svijet je vidljiva manifestacija Duha. Duh je plodna voda u kojoj se odvija život svega što postoji. ('onaj')

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Duhovi (knev)


Ah, kojim riječima govoriti o najuzvišenijem Bogu? Evo najpribližnijih riječi: Otac ljubi Sina, Sin uzvraća ljubav Ocu, a Duh Sveti je njihov poljubac! (knev, Duhovi b)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.05.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.35 sati Isto, sve isto kao na Cvjetnjaku . Čak čujem iz sebe: kuc, kuc... Znam to, neki redak bi van. Ovo nije ono, ali je osvajajuće. Baš sam, tu pred kućom, učinio ono što me išempijava, sta san 'ka sviiićaaa', za sve ono što srcu mi drago. Eh, fali, fali mi Gospa OKV, ali i odavde će ona čuti Zdravomariju za moje meštre Adisa i Spliću, po kojima Gospodin ovcu ovu vraća u funkciju. Aleluja!

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.05 sati Kako se uobičajilo uraditi izvješće sa subotnjeg đira Zagrebom, učinit ću ga i danas. Baš kao i na Cvjetnjaku, tu na Fratrovcu su moje Pecnik-ove i vaš 'onaj' (ja). Tu je neizostavna kava z mlijekAm (ah...). Naša ćakula-bakula. A bit će i snimanje 'knev Duhovi'.

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Antonin Scalia, sudac američkog Vrhovnog suda zagalamio u sudnici - ISUS KRIST POSTOJI ali postoji i 'zlo' - "Gledate me kao da sam čudak. Zar ste toliko izvan dodira s onim u što većina Amerikanaca vjeruje? Isus Krist je vjerovao da Sotona postoji. Imate to u Evanđeljima. Veći dio čovječanstva tijekom povijesti vjerovao je u njegovo postojanje, ljudi puno inteligentniji od mene i vas."

- 15:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati Ah, o Bože da je ovaj svijet Tvoj, skladan i lijep vidi se po stvorenjima Tvojim kao naša sestrica s. Natalija. Način kako živi i radi je fantastična propovijed. Iz svega prosijeva njena ljubav prema Kristu. Ona baš ona je znak da Gospodin prebiva ovdje na Fratrovcu u ovčinjaku Isusovih ovaca. Evanđeoskim riječima kazano ona je dragocjeni biser ne samo Fratrovca. Svojim životom oduševljava za zvanje časnih sestara. I da nisam Isusova ovaca bio bih časna sestra. A eto za naše 'krpice' reći ću da mi je bija onaj fenomenalni meštar Splićo koji me je fantastično uradija. A kako je vanka vrijeme tako, tako... Neće biti kave na Cvjetnjaku, ali će moje Pečnik-ove obaći svoga 'bebača' (mene) ovdje na Fratrovcu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Najgore što se čovjeku može dogoditi jest da postane BEZDUŠAN. A to znači prazan, sebi i drugima na teret, dosadan, muzej; močvara koja je leglo svakoga grijeha.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Sto ucinit da Ljubav ne bude raspet???
- Jedni druge ne maltretirati! (Preuzeto: www.facebook.com)

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, ća je život vengo fantažija. Svodi se na: udahni, nadahni i izdahni. A za tu fantažiju od života imamo Duha Svetoga.

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospe Sinjska čuvaj svoje blago

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska pod Svilajom čuvaj svoje blago: telce, magarad i ovce… A ponaosob patre isusovce. Oja noja oooj.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Pazi! Ako za nekog misliš da izgubljen slučaj podrazumijeva se da si ti nađen slučaj. tj. da si susreo Krista Gospodina. Ako se osjećaš kao izgubljena ovca baci se Isusu u naručaj i postani Isusova ovca = isusovac. (knev 4c kor)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati '... moli Boga za nas. Aleluja!' Tako nas HKR uz kojega sam upravo glasno izgovarao krunicu. U redu, zbog logopedije ali što je važnije da svrati Gospa pogled na ovcu ovu. Eto danas mi je meštar Adis na studijskoj nadogradnji zato ga neću imati. Ali imat ću svoga fenomenalnog meštra Spliću. A kako je subota trebala bi pasti kava na Cvjetnjaku, ali ako vrijeme ne dopusti onda susret s mojim Pečnik-ovim svako bude. ... 'Daj nam tako raditi i živjeti da za sobom trag o Tebi ostavljamo.' HKR tako, a nije to lako. Što kaže jedan dragi stih: 'Kud god koracam hoću da bacam zlatne snopove svjetlosti ljubavi Tvoje.' Pri tom, naravno nije važno to 'miganje nogama' nego su koraci bitni. A njih se može imati i bez 'miganja nogama'. Čuo sam od svojih sms/web župljana da čak i krila imam. A ma Bogu hvala i slava važno je da kao Isusova ovca činim AMDG.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Praktični Zapad nakon što je izgubio vjeru u Utjelovljenje, počeo je vjerovati da čovjek radi sve, a Bog ništa. A nepraktični, kontemplativni Istok, koji je vjerovao da Bog radi sve, a čovjek ništa, vrlo je blizu onome času kad će svanuti njegov dan, u koji će otkriti istinu da čovjek može učiniti sve u Bogu koji ga jača." (Fulton J. Sheen)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: 'Lujo tribaš bit pošten, vridan i radišan čovik ako'š bit prava Isusova ovca.' Dide to čoviku neiđe u glavu. Das ti vojničina od unih partizančina mene gurnija Isusovin ovcama. 'Eee mile moj tribaš bit čovik i po!'
- Da nije did Major poslao Vas u Isusovce, a baba Jaka izmolila nebrojene desetice ne bilo ni traga ni glasa od Vas. Ovako poučena Vašim iskustvom, gledajući Vaš križ na kotačima, vidim trag kočenja... vidim trag koji vodi sigurno k Isusu.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 23, 2015 8:31 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 5. 2015. Gospodine prožimaš nas, obuhvaćaš, shvaćaš i nadahnjuješ. Ti si Otac koji ljubi Sina, i Sin koji uzvraća Ocu ljubav. Ti sama si LJUBAV. Ti si Duh Sveti. Molimo Te Gospodine pošalji nam svoga Duha da umijemo ljubiti i kao pravi ljudi živjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15,26-27; 16,12-15)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 23, 2015 8:22 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni vjerujem da ti je kao pravom kršćaninu stalo do mira u ovom dijelu Europe. Pa te molim glasno govori svima SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.34 sati Kako sam ovako rano završio u 'krpama' s namjerom da nešto uradim. Red je i uraditi jedno razmatranje uz mob. A ne gledat ovo i ono... Treba biti ciljevit i svrhovit. Eto tim vrlinama sam dopustio da me vode zato i jesam ovakva ovca. A što držim najvećim dosegom tih vrlina, one su me učinile Isusovom ovcom. Te vrline su dale i manje važnu tkz.'dicu' tj. napisane knjige i projekte. Za sada imam te tkz.'dice' 20. A treba u životu znati zašto nešto činim. Sve mora dati nekakav suvisao rezultat. Eto tu vrlinu sam pokupio od Lojole. Sve, sve što činiš mora biti za najuzvišeniju svrhu. Sve što radiš mora biti obznanjivanje slave Božje. AMDG.

- 07:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš bit pošten, vridan i radišan čovik ako'š bit prava Isusova ovca.' Dide to čoviku neiđe u glavu. Das ti vojničina od unih partizančina mene gurnija Isusovin ovcama. 'Eee mile moj tribaš bit čovik i po!'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tribaš za sebon ostavljat trag od dragog Isusa. Da svaki koji vidi tvoj trag pomisli na dragog Isusa.' Eee baba Jako na to san mislija kad san uzeja web župu Gospe Sinjske gdi more na naša sila doć čeljad iz cilog svita.

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ah, kojim riječima govoriti o najuzvišenijem Bogu? Evo najpribližnijima: Otac ljubi Sina, Sin uzvraća ljubav Ocu, a Duh Sveti je LJUBAV! (knev, Duhovi b)

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Hallo Moscow!

Image and video hosting by TinyPic
15.52 sati Hallo Moscow! A ma eto baš me zanima tko nas to gledi iz Moskve. 25 puta je pogledana ovca ova. A ma to mi je želja upravo to da na ovcu ovu svrate pozornost braća pravoslavci iz čitavog svijeta. Da s njima učinim ćakulu - bakulu. A plod razgovora da bude to da shvate da su oni isti kao katolici (bar dogmatski jesu!) Eto kako je ovo popodnevna ćakula sa mojim web župljanima. Mogu reći danas su me baš uradili moji meštri. Još će nadam se pasti pedaliranje sobnog bicikla uz našega Dina. Ne stvarno učini mi se tako često da je ova stvarnost u koju sam uronjen ono gdje sam bio provirio kad sam bio u komi u ono 'gdi je liiipooo!'

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati Ma što ja znam nekako sam sritan, sritan, veseja... Ma ka da mi 'sve cviće cvita', rekla bi moja baba Jaka. Ahaaa, to je zato što sa jutros učinija pravo liip posa! A osim te lipote meštar Splićo me fenomenalno uradija. Te njegove fizičke vježbe koje on izvodi na meni su vam kao duhovne vježbe koje mi daje. Sada oko 13.00 sati javio mi je meštar Marko Kosić da dolazi. A i on će me uraditi već po svome. Čini mi se presudno važno ne smetati Gospodinu da učini ono što hoće, ono zašto je iz kome probudio ovcu ovu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
p.s. Samo da pribilježim osim meštra Marka Kosića bio mi je i meštar Adis uz kojega sam pedalirao sobnim biciklom toliko da mi je i znaj curio, kao one 2003. na Modravama kad sam kopao septičku jamu. Jupiiii!
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kao da je bilo jučer. 2002 ili 2003 godina. Tada se za godine nije pitalo. Veliki pater Luka Rađa imaju je viziju kampa. Tada nismo niti sanjali da ćemo pisat povijest kampa koji je svima koji smo radili na njemu u sječanju i rado smo i dalje promotori ovog predivnog projekta. Tko može i ima uvijete neka ode. Ne zaboravno iskustvo. Ja ću kao i svake godine u mislima i molitvi biti u kampu. (Davor Seljan, www.facebook.com)

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 22, 2015 9:05 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 5. 2015. Gospodine hvala Ti što smo i mi među Tvojima. Ti hoćeš da činimo djela koje će svjedočiti o Tebi. Slušamo u današnjem evanđelju o neiscrpnom blagu Tvojih dobrih djela: 'Kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.' Molimo Te daj nam tako živjeti i raditi da trag o Tebi za sobom ostavljamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21,20-25)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Staričice moja draga, baba Jako pita bi te tvoj mile zaštoj san vako propet na bolesnčkom krevetu kano Isus na križu. A bar san ja ljudin priča kako triba volit dragog Isusa? 'Lujo tako propet in najviše govoriš kako se voli.'
- Ne mogu se uopće sjetiti invalida,a znam ih podosta, i susrećemo ih, onako usput,da su bili mrgodni ili loše volje. Njima kao da sam Isus cijelo vrijeme sjedi u krilu i lijepo se vozika kariolom, a mi koji hodamo vlastitim nogama stalno samo trčimo i ne stignemo stati i provjeriti gdje je Isus! Usporimo! Zapitajmo se: Isuse, zovem li Te samo kad Te trebam? Pokaži mi kako da Te i ja volim kao p. Luka

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 22, 2015 8:31 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, znam ti misliš: što sam Bogu skrivio da sam dospio na 'mailing listu' ovog jezuita. Ne brini to je volja Božja. Ali Božja volja je i to da svima govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati 'Isus je uskrsnuo đavla je nadvladao...' Tako HKR. S kojima sam bas glasno izmolio Gospinu krunicu. Kažem 'glasno' jer mi je to ujedno logopedska vježba. ... Ah. e 'nauči nas ljubiti i patiti...'

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Što duže živim, to te više ljubim, Crkvo sveta Božja!" (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.50 sati On će mene pretrčat? Ma tko će da ga vidim? Auuuh, baš san sretan, tako sam se umorio pedalirajući sobni bicikl uz našega Dina. Koji me ubacija u 'krpe' odakle ide naše večernje razmatranje uz mob. To znate da ide plesom 'zlatnog palca' po mobu. 19.58 sati Pozdravčíć iz 'krpica' u koje sam malo prije ubačen. Odgledao sam tv - dnevnik, izbrevijario svoje (iščitao redovnički brevijar) Nego znaš što? Vidim da je Gospodin smišljao i oklijevao ima li smisla iz kome probuditi ovu ovcu svoju. Razmišljao je u stilu: 'Ako ovo onda ono,,, ako ovo može onda neće moći ono…' I kada je vidio da sve posložilo rekao je nešto kao: 'Lipi moj za ovu lipotu trebaš učinit 'puno lipi stvari'. A dok ih učiniš bome ćeš dobro napatit. I prokinija me nogon govoreći: 'Aj ća doli u 'plačni dolinu'. Beee ja bi gori, beee...

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš dide po čemu san ja pripozna ste ti i dragi Isus svoji? Tis volija i unog kog nije bilo lako volit. Ma ti si volija patit. 'Lujo dobroj da to nisu pripoznali uni koji su mi penziju davali. A patit nisan volija nikad, al' san vidija da brez patnje nema ni ljubovi.

- 08:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Staričice moja draga, baba Jako pita bi te tvoj mile zaštoj san vako propet na bolesnčkom krevetu kano Isus na križu. A bar san ja ljudin priča kako triba volit dragog Isusa? 'Lujo tako propet in najviše govoriš kako se voli.'

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 21, 2015 5:26 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni čuo si za 'saobraćajku' koju sam imao 2003. Znam samo da sam se iz kome probudio jer je Gospodin zaželio da svima govorim SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučenice Splita grada zaštitniče, mir donesi svome gradu. Bodulima reci da ih čuvat možeš jer si mučeništvo podnosio od vlaja sa Kmana - feštalo bi se bez kraja jer vlaji i boduli bi se zavoljeli. (kev Sv. Duje)

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znam lipi moji i vi pitate svog dragog/dragu: voliš li me? Kao što je i Isus pitao svoga Peru. Znam i to da niste svetiji od svetog Petra pa da i vi mislite da volite. Zato poslušajte Isusa: AKO TE BOLI VOLJETI A IPAK VOLIŠ - ONDA ZAISTA VOLIŠ!

- 17:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Vjera nije kabanica koju možeš po volji okretati!" (BL. ALOJZIJE STEPINAC, 25. listopada 1935.)

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati Ma baš sam 'bacio oko' na web župu preko onog tkz. Adisovog moba. I vidim zanimljivu pojavu na 'web counteru'. Iz Moskve je pogledalo 112 njih ovu Isusovu ovcu kako diše - jeli učinija posa ili nije:-)) Bilo mi drago da mi se e-mailom javi. Kao i onaj iz Core, Hrvatska. Ali i onaj íz Redmond USA. Bit će mi drago znati da Zdravomarije imam sa svih strana svita.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Oh hvaljen i slavljen budi Gospodine moj. Hvala Ti za onaj susret s Tobom one 2003. Ah sve, sve ću izdurat, otrpjet samo da se opet možemo gledati oči u oči - ja i Ti. Znam da si me vratio zbog 'puno lipi stvari'. Znam i to da bi se dogodile trebam 'patit, trpit, durat'. Ali sve, sve sam sprema izdurat za kapljicu ljubavi Tvoje. Ma eto to me tako uhvatilo.... A za naše 'krpice' mogu kazat da mi je ovo do sada dan protekao baš sadržajno. U redu, redovnički đir a bija mi je i moj meštar Splićo koji me je fenomenalno uradija. Reka sam vam imao sam osjećaj da smo bacili na balun na Kmanu. Znate ono na male branke. Ma dobar je i gotovo! Smišljam plan kako da ga dobijem da me radi još i više ako bude ima vremena. A bio mi je i ovaj meštar Marko Kosić i on me uradio po svome. A u međuvremenima zanimacija sa web župom. A ma čini mi se da me Gospodin hoće skroz razmaziti kroz ove godine raspetosti. Da upijem one retke: 'slatko drvo, slatki čavli…' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 21, 2015 12:15 PM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 5. 2015. Gospodine Ti znaš da pitaš nas kao svoga Petra: 'Ljubiš li me?' da bi Ti svatko od nas rekao što i Petar: 'Da, Gospodine, ti znaš da te volim!' Tako bi Ti odgovorili jer osjećamo i mislimo da je tako. Ali ni mi kao ni sveti Petar ne znamo da se ljubav iskazuje u podnošenju križa. Molimo Te nauči nas voljeti i trpjeti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21,15-19)

- 12:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.20 sati A eto sad će me netko prebaciti do okrjepilišta. Gdje ćemo mi patri Isusove ovce slaviti našeg Isusa svetom misom. Baš sam malo prije tu uz krevet učinio omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. Ali odmah poslije svete mise, koju nam predvodi moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina, će me mešar Splićo doći uraditi.

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine klanjajući Ti se darivao sam Ti sebe da mi daruješ potrebne milosti za meni povjerene. U tom žaru žrtve za meni povjerene prispio sam Tebi u zagrljaj ('liíípooo') Ali zbog Tvoje procjene da bi imalo smisla da se još žrtvujem za meni povjerene pustio si me iz zagrljaja. Ah, tako bi rado opet...

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.42 sati A jel'to već četvrtak, 21. 5. 2015. Nema što, točno kaže ona: 'Lete danci kao sanci a godišta kao ništa'. I sasvim se normalno upitati: a u što? Po mom duuubokom uvjerenju nipošto ne u prazno. Ovi dani raspetosti (na bolesničkom krevetu) su najvrijedniji u čitavom životu mi. To govorim s obzirom na plodove koje su donijele. Dakako one su i najteže u smislu koliku bol, žrtvu i napor sam morao podnijeti. One su upravo kao Kristova žrtva na križu. Odbacivanje od najbližih, izdaje, bičevanje, pljuvanje... Pa uostalom zar kao svećenik nisam 'drugi Krist'. Da znam toga nisam dostojan. Jer nisam mogao uvijek kao Isus reći: 'Oče oprosti im jer ne znaju sto rade'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 21, 2015 8:59 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma hajmo recimo STOP vrutku svih nevolja u ovom dijelu Europe. Glasno svima govori: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
'Ti si Sin moj Ljubljeni u tebi mi sva milina.' Ti, baš ti! Jer tebi to govori Bog. (knev 1c kg)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati A evo sad, a što drugo nego čekajući. Sada čekam meštra Spliću pa ću čekajući ga započet večernje razmatranje uz mob. Malo prije sam uz našega Dina učinio pedaliranje sobnim biciklom. A trudim se, ne može se reć da nisam. Valja ipak promigati tim nogama. Potrebno mi je, recimo s prijateljem korak po korak na kavu poći. Ma znam doći će SIGURNO u 'punini vremena'. Ali radim na tome da to čekanje skratim za koju godinu. A ovo vrijeme koristim za duhovnu izgradnju. Onda i neke libriće sastavljam. Svakako ne dopuštam sebi da mi dani u prazno idu. To sam već rekao da imam ozbiljne razloge da ove godine raspetosti (na bolesničkom krevetu) smatram najvrijednijím godinama u čitavom životu svom. A Bogu u ruke!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znaš li ti da naši stari nisu bili vaki ki tvoj did, nikad ga u crikvi. Bijaj jedan naš isto se zva ki ti, šta ti dođe did od pradida. Bijaj crikovinar i glavar sela.' Dide akoj bija dobar čovik ki ti undaj valja.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako eto znan da se u Ogorju nemore bit druge vire nego naše. Al baba tis onako baš virnica. Reci baba od kog si ti čula za dragog Isusa? 'A Lujo od ćaće i matere, a uni od svojih starih, a njiovi stari od još starijih. Eto tako ti to iđe kod nas Ogorana.'

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
"Kako je lijep poticaj koji starija osoba uspijeva prenijeti mladom čovjeku koji traga za smislom vjere i života! To je stvarno poslanje baka i djedova, poziv starijih osoba. Riječi djedova i baka imaju nešto posebno za mlade. I oni to znaju." (papa FRANJO I.)

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ah kojim riječima o najizvrsnijem Bogu? Aha Otac ljubi Sina, Sin uzvraća ljubav Ocu a Duh Sveti je LJUBAV. (knev, Duhovi)

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

MAGNUM CRIMEN 1945. - najava


- 15:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Tako je dobro prepoznavat djela Gospodnja oko sebe, na sebi i u sebi. Sve, sve je dobro. Ah kako je ugodno prepoznati da je baš tako. Eh treba znati da je uvijek tako bilo i onda kad nam se drugačije činilo. Ima ta neka nesretna očna mrena na srcu čovječjem. A to je ono onda kad stvari ne gledamo kroz prizmu kojoj je ime Isus Krist. Biti kršćanin ne znači biti sljedbenik tek jedne vjere. Vjera u Krista Gospodina ti je optika kroz koju promatraš ono u što si uronjen. A eto uhvatilo me, tako… Ali za naše 'krpice' ću reći da me jutros fenomenalno uradija meštar Splićo. A to zato jer je bio na svetoj misi s nam Isusovim ovcama. To mene moj Gospodin stavlja u funkciju po njemu. A iz 'krpa' bi me trebao izvaditi meštar Adis i uraditi. Sad ne znam hoće li mi doći meštar Marko Kosić, ali znam da će mi i večeras doći meštar Splićo. Od srca vaš web župnik p. Luka nd Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 20, 2015 12:05 PM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 5. 2015. Gospodine Tebi nitko nije nevažan. U evanđelju slušamo da si molio za nazočne suvremenike Svoje ali i za one koji će na njihovu riječ povjerovati. Hvala Ti što i mi među tim sretnicima koji su o Tebi čuli od svojih starijih. Hvala Ti što je i naš Hrvatski katolički radio dio lanca Tvoje riječi. Molimo Te da svatko od nas bude dio tog lanca do onih koje si nama povjerio. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,20-26)

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 20, 2015 8:53 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, daj mi reci što misliš o ovoj tvrdnji: SPC = katolička Crkva tj. katolička Crkva = SPC. Tu tvrdnju u katoličkoj Crkvi podržavaju ozbiljni teolozi. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Znači ti si taj sretnik koji ljubi Isusa? Posve razumljivo da ti nije lako. Jer i sam Isus kaže: 'Ako me tko ljubi čuva moju riječ.' To ČUVANJE nas satra - jel'da? Ali hvala Bogu jer možemo računati na pomoč Duha Svetoga. (knev 6c vaz)

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.19 sati Eh srijeda 20. 5. 2015. što mi je očekivati od ovog dana? Djela milosti Gospodnje kao i svih dana raspetosti ove. Razlika je tek što je pri¬je bilo oranje (Ah, 'po mojim leđima su orali orači¬ mnogi') gnojenje tla. A sada je fini radovi i pripravljanje tla za urod. Terapije drage terapijice. Ma znaš veliko djelo milosti Gospodinove je što mogu misliti svojom glavom. Što uspijevam prepoznati kad sam manipuliran. Kad mogu procjniti kome hoću ako kome ne to dopustiti. A što se tu može. Svak gleda svakoga iskoristiti a to zato jer nismo Kristovi. Ah da su sve Isusove ovce Isusove...

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati Baš gledam kako se comp gasi i čekam sestricu njegovateljicu da me ubaci u 'krpe'. 20.02 sati E hvala Bogu upravo sam iz 'krpa' odgledao tv - dnevnik. A u njima sam izbrevijario svoje redovničko (iščitao redovnilki brevijar). I sad bi trebalo uraditi večernje razmatranje uz mob. Trebam reći da me web župa Gospe Sinjske baš ozdravlja tj. vraća u funkciju. Ako neko misli (a znam da ima takvih) da mi prvenstveni cilj treba biti to 'miganje nogama' - u krivu je! Pa što da i 'promigam'. Kamo bih 'migao'? Dobro je rekao onaj stari crkveni pisac: 'Bolje je na pravom putu šepati nego na krivom trčati.' Hvala dragom Bogu ja se na pravom putu vozim u karijoli.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide voli mene voli baba Jaka kaže una: sve ti cviće cvalo, mile moj. 'Lujo to znaš daj una naša Ogorska mudrica. Nije ti rekla a mislilaj, cviće će ti cvitat ako budeš htija radit, radit i trpit.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo moj zlato bakio, dragoj mi štas Isusova ovca. Ma sve ti cviće cvalo, mile moj!' Vala, vala lipa baba Jako. A jel' no savršenostvo kad nan sve cviće cvita. 'Je Lujo i zato upri da do kraja budeš Isusov.'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.05.2015., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Struji svašta ovom udrenom glavom. Preispitujem se je li više dokaza da sam tamo 'gdi je liiipooo' ili u 'plačnoj dolini.' I nikako da dođem na čisto?

- 17:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ha slova ona su oblik postojanja. Pišem dakle jesam. Sada znam da jesam jer mogu tipkuljiti po mobu 'zlatnim palcem'.

- 17:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas čujem lipi moji, što je to savršenstvo? Tako je savršenstvo je jedinstvo. Kao što je i Bog jedan a Otac je Sin i Duh Sveti.

- 16:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Komaštre ponad ognjišta u Svilaji su bile prvo što sam ugledao kada sam se rodio s desne strane ognjišta. I valjda sam pomislio; 'juuu kružić do kružića ka'no kolačić do kolačića. To je znači ovaj život koji mi je živjeti.' A sad se pitam na kojem kolačiću sam i koliko ih još ima?

- 16:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.40 sati Bogu hvala i majci Njegovoj Mariji, našoj Gospi Sinjskoj što ima smisla da tipkuljim 'Glas iz krpa' sada kada sam u 'krpama'. Moram reći da sam se već zaozbiljno prepao jer nisam imao pristupa na web župu. Ali očigledno da je i Gospi SInjskoj jako stalo da joj web župa funkcionira. I malo prije se dogodilo, stvarno ne znam kako da sam uspio otvoriti etitor. Razumjet ćete me što imam potrebu zakantati: 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' E ali jutros me je uradio moj fenomenalni meštar Splićo. Onako po Splitsku kada smo bacili na male branke na Kmanu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 19, 2015 11:36 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 5. 2015. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo kako si za nas svoju ljubljenu djecu molio, rekao si: 'Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.' Hvala Ti Gospodine što si nas upućivao na najveće dobro na savršenstvo, a to je jedinstvo. Hvala Ti što je naša domovina Hrvatska dio veće cjeline Europe. Molimo Te vodi nas i k savršenijem jedinstvu, uvijek imajući na pameti Tvoje riječi: 'Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga. Oni nisu od svijeta kao što ni ja nisam od svijeta. Posveti ih u istini: tvoja je riječ istina.' Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,11b-19)

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 19, 2015 11:57 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ma izludi¬t ću te s ovim e-mailovima. Zato ako već nisi učinio automatsko blokiranje pošte sa ove adrese nema ti druge nego svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati¬ Ček, ček... Sad će HKR 'Kraljice Neba...' A bila je baš i Gospina krunica. E a što ću? Ako sam već fizički nikakav onda ću bar imati uredan duhovni život. Vrijedno je znati da sam se od mrtvih probudio jer sam imao uredan duhovni život. Kada sam ono 2003. ugledao lice Gospodnje. A valjda je Gospodin pomislio: Ehe ti si taj koji¬ je živi¬o 300 na sat. A stizao si imati smiren i uredan duhovni život. Svako malo si Mi dolazio sa hrpetinom grijeha. I valjda je zaključio: 'Pa nisi ti na da te bacim u peć ognjenu, a opet nisi ni svet... I onda Mu sine: nazad u plačnu dolinu jer imam za te posao 'puno lipi stvari'. Koje da bi ispravno učinio moraš biti svet. A ako ne uspiješ biti svet. Tek onda morat ću...

- 12:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.59 sati Sada procjenjujem da je volja Božja da se pozabavim večernji razmatranjem uz mob. Može se činiti da se razbacujem sa ovim: volja Božja ovo, Božja volja ono... Ali već sam rekao da to ne znači da mi je Gospodin Bog rekao SADA TO! Ne, ne može se sa sigurnošću nikad znati što je volja Božja. Može se samo donijeti procjena što bi ona mogla biti. Možda će ovo presmino zvučati. Ali doista tko smo mi da možemo sa 100% sigurnošću znati što je volja Božja. Svjestan sam i toga da ima pristalica liberalizma. Kao ne zna se što je volja Božja zato ću ovako ili onako. Jedno je SIGURNO volja Božja je činiti dobro. Pa eto, procjenjujem da dobro procijenio da je volja Božja bila da ovo bude naše razmatranje.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide meni neiđe u glavu kako se ti tendiš u svašta. Oš kopat, oš orat, oš kosit, gonit blagu u Svilaju. Znan ja svršija si te vojne skule, al' isto... 'Ha, Lujo pušći ti skule praktika, praktika... A i Duv Sveti ako te prosvitli unda ćeš znat šta ti je od koristi.'

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo moj imaj na pameti daj dragi Isus na te mislija i unda kad si bija brez pameti. I smišlijaj kako će i tebe u svoj ovčinjak spratit.' E baba Jako vala Mu, vala. Evo dat ću dragom Isusu valu šta mi je posla moju babu: bleee...

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.05.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:14 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.56 sati Hu, hu Bogu hvala i slava što Ga mogu hvaliti i slaviti. Naravno svojom raspetošću. Ali Gospodin je divan, tako tankoćutan. Svojoj ovci priskače darežljivo u pomoć. Ah ma krivo mi je što Mu ne znam natipkulji bar neki redak Njega dostojan. Eh pa znam Gospodinu za sve darove ću jedan zahvalni: bleee... Od srca Tvoja ovca

- 17:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.42 sati A ne stvarno kao da čujem da mi Gospodin progovara, da sada čekajući meštra Adisa započnem urađivati naše 'krpice'. Da upravo nam tako Gospodin progovara. Vidiš, shvatiš kako stvari stoje i - zaključiš! Ne treba mistificirati taj govor Božji. On nam progovara po tome kako procijenimo da stvari stoje. Naravno pretpostavlja se zdrava sposobnost rasuđivanja. E baš tu se događaju ljudske brljotine. Kad netko rasuđuje ovako a trebalo bi onako. Npr. ispravan način rasuđivanja je ako pogledavši kroz prozor vidiš da vani pada kiša zaključuješ da bi trebalo ponijeti kišobran za učiniti šetnju. A pogrešan način rezoniranja kad kažeš sebi: odlično kiša je znači možemo na pijanku kod prijatelja. Ah ma znam jednoga koji tako… 14.23 sati A da ipak spomenem u čemu je vrijednost ovoga dana. Poslije svete mise došao mi je meštar Spićo i uradija me, a kako drugo nego 'prva liga'. Onda mi je došao meštar Adis i uradija me baš kako valja. Pa mi je bio meštar Marko Kosić i uradio me i on po svome. Hvala Bogu večeras će mi opet stići doći meštar Splićo i uraditi me po Splitsku. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 18, 2015 12:21 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni jer si Kristov molim te zauzmi se za dobro u ovom dijela Europe. Shvaćaš li da je gorući problem Europe razjedinjenost istih kršćana? Molim te svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji, nije mala stvar biti Isusov, na nas misli kad i ne mislimo. Za nas moli i kada ga ne osjećamo: 'Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji.'

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 11:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 18, 2015 11:17 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 5. 2015. Gospodine u srcu smo Ti uvijek bili, a ostali i onda kada si pošao svome Ocu. Slušamo u današnjem evanđelju kako si za nas molio: 'Ja za njih molim; ne molim za svijet, nego za one koje si mi dao jer su tvoji. I sve moje tvoje je, i tvoje moje, i ja se proslavih u njima. Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k tebi.' Molimo Te Isuse Kriste Bože naš daj da trajno imamo na pameti da si uvijek s nama. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,1-11a)

- 11:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati 'Samostan nije sklonište nego bojište.' Ma eto to je iz duhovnosti Isusovih ovaca. A to sam čuo sinoć sa radio Vatikana od našega pape Franje, koji¬ je dobro apsolvirao duhovnost Isusovih ovaca. Otkriva se da je od karizme koja mi se svidjela po eleganciji nastupa, ciljevitosti i upečatljivosti.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.33 sati Ala koji¬ dan. Dan je zbil¬ja ALELUJA, ALELUJA! Hej bija sam doma! Sa svojima sam bija! A Krapina je ostavila zlatni trag u životu mom. Ah ajoooj dragi starčeki srce mi je plakalo od ganuća. Divni su.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo zanoćalo je pa da bi vidija kud ćeš evo privati ovu sviću.' E dide al ja hoću misli¬t svojon glavon. 'Takoj mi¬le moj, al isto ako ne vidis puta, zdrava pamet će uzest svitlo.'

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Škriiip... brum... Da vidin ko to ronja niku Zdravumariju svaku večer i ne da mi spavat. Ti babetino a i taj berleša. Odma ću vas ja... Ajoj nemoj mene baba Jakaj kriva. 'A šta ga se strašiš Lujo? Evo pribi mene zaraj Krista Boga moga.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2015., nedjelja

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.39 sati 'Restoran neandertal' Zove se ovo gdje smo na ručku u Krapini. Tu smo vaš 'onaj' (ja) i obitelj Tunguz. A bili smo malo prije pogledali muzej tog neadertalca - pračovjeka. A ranije smo prispjeli na svetu misu na Trškom Vrhu. Susreo sam u ovom Zagorskom mjestu i mnoge zemljake. One koji su ili rođeni ovdje ili tu stanuju. A gledat ću možemo li i vidjeti moje starčeke s kojima sam živio u istoj kući tamo 2011/14. Ma zanimljivo mi je mislit o tim praljudima. Ustvari oni su nam bliski jer i oni su trebali Krista Gospodina kao i mi. 15.36 sati Ha, a sada sam u društvu svoje čeljadi - drage starčadi kod sv. Nikole u Krapini. Kažu fali im svakodnevna sveta misa. Što je razumljivo ovako kvalitetni starčeki trebaju pravo društvo - Krista Gospodina. 19.20 sati 'Godina je ovo posvećenog života' baš je rekao voditelj Krapinafest u hramu kulture kako je gradonačelnik Krapine nazvao festivalsku dvoranu u Krapini. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 21:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 17, 2015 10:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 5. 2015. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju dobro si znao našu kukavnu narav, pa si nam svima otvoreno rekao: 'Sada vjerujete? Evo dolazi čas i već je došao: raspršit ćete se svaki na svoju stranu i mene ostaviti sáma.' Ali milostiv si nam bio i rekao: 'U svijetu imate muku, ali hrabri budite – ja sam pobijedio svijet!' Molimo Te Gospodine smiluj se nama grešnicima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16,29-33)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe na vratima ovog dragog grada. Čuvarice od zloga. Jesil' Gospa od kamenitih vrata, il' Gospa od zlata, Remetska, il' Bistrička, Trsatska, Aljmaška il' Sinjska? Naša si, sviju nas koji volimo zemlju Hrvata

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.57 sati¬ E započnimo ovaj sveti i dragi dan s Isusom i Marijom. Uz HKR molitvom Gospine krunice sam ga već počeo. HVALJEN ISUS I MARIJA nek odjekuje širom svijeta iz web župnog ureda sa Fratrovačkog brijega. Trebam požuriti s svojim pastoralnim zadacima, razašiljanjem 'knev 7b vaz' svojim sms/web župljanima jer danas mi je poći u Krapinu dragim starčekima. Ah tako je to kad si u svijetu a nisi od svijeta.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospe Sinjska miljenice svojih vlaja čuvaj svoje blago, ponaosob Isusove ovce. Oja noja oooj.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Gospe Sinjska alkarice i vlajino. Majko naša čuvarice svih ovaca ponaosob svojih isusovaca. Sjeti se ovce svoga Sina, mile babe Jake koji propet leži ima tome ima. Oja, noja, oooj.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Plovi, plovi daleko Mornaru moj, po Nebeskoj pučini, i pripravi bar splav neki za prijatelja svog. Da možemo opet u nekakvom Nebeskom bircu zajedno biti i rajsku cugu piti. Od srca p. Luka

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ponoć je

Image and video hosting by TinyPic
Ne spavam kad bih trebao spavati. Ne zato što ne hodam a trebao bih. Ni zato jer ne mogu ni ovo ni ono. Ne spavam jer čekam da mi Gospodin moj kaže da je istina sve ono što je svojoj majci a mojoj Gospi Sinjskoj rekao da mi rekne. Hvala Ti što si dopustio mučiteljima mojim da muče ljubljenog Tvoga jer tako su otvorili bujice Tvojih milosti. JE, ISTINA JE! Hvala, hvala!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.41 sati Evo baš su iz web župnog ureda izašle moje Pečnik-ove. Što znači možemo uraditi naše večernje razmatranje uz mob. Ma baš mi je krivo što moje Pečnik-ove sutra u nedjelju ne idu sa 'onim' (mnom) u Krapinu. Prije svega dragim starčekima a onda i poslušati taj Krapinafest gdje nastupa kćerka prijatelja Dalibora s kojim ću i ja ići. Ma krivo mi je što one ne idu. A one su te koje su me tamo bile sklonile. I tamo u Krapini sam koliko - toliko profunkcionirao. Hoću reći u Krapini mi se počelo u glavi¬ slagati. A tamo sam počeo jasnije izgovarati riječi. Svakako Krapina je mjesto koje odigralo značajnu ulogu tijekom ove raspetosti moje (na bolesničkom krevetu)

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moj pater pišem diplomski za logoterapiju u tome sam i vas spomenula i vašu knjigu Šalabahter za zivot. Za par dana to trebam predati, a tek sam danas počela pisati. Dragi pater hvala što me se svaki dan sjetite, što sam u vašim molitvama kao i vi u mojoj. Bb!

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 17, 2015 8:21 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni¬, ma ne bi mi bilo krivo što se praviš gluh da ne znam da SIGURNO ovo čitaš. Daj molim te reci mi što tu ne valja da svakom govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od di¬da Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eto dide za tebe se ne more reć das pripobožan. Glavnoj das ti dobar čovik i da sa dragin Isuson pričaš kad lulu puniš duvanon. 'Eh Lujo, ma krivoj mi šta nisan smija u crikvu ni provirit. Al' ti me se siti kod oltara.'

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako toj lipo das ti pobožna, das svake nedilje i cri¬kvi. Ma kuda ti nije grijota troši¬t vrime da ispečeš na ognjištu za svog mi¬lu štogod? 'Eee Lujo to bi triba znat daj dobro bit pobožan a pripobožan je crni.'

- 07:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

GLEDAJ I POVEZUJ, 7B Vazmena Iv 17, 11b-19 Palma, 1. lipnja 2003. ('onaj')

Image and video hosting by TinyPic
Savršenstvo, samo to. Punina života, i ništa drugo. Cjelovitost je sve što bi sebi htjeli. Upravo to i Isus za nas moli: «Sačuvaj ih u svom imenu.» Da budemo u sebi i svime oko sebe jedno kao što je Bog u sebi. Preduvjet je to radosti. Jer samo usklađeni i povezani; kad su sve moći naše jedno srce i jedna duša, bez sukoba u sebi i oko sebe – puninom života, blaženstvom dostojnom naših želja živimo. U osnovi je to sadržaj sveg Božjeg zauzimanja za čovjeka – da nas nađe, sakupi, sačuva. Kao pastir ovce, ribar ribe, kvočka piliće. Sebe za nas posvećuje. Govori da nas svojom riječju poveže, čini da nas djelima približi, sebe za nas do kraja prikazuje da nas njegova ljubav sastavi. Na križu razbija posudu svoga tijela da poteče krv i voda kako bi nas umijesio u jedan kruh – te tako postao jedinstvo naše. Ostavlja nas u svijetu, da u njem budemo ali ne od njega. Uronjeni u suprotnosti – ne moli da budemo uzeti sa svijeta, već očuvani od Zloga, kako bi uščuvali identitet svog kvasa i uskvasati tijesto životnih okolnosti. Stajati nam je na prozoru. Biti u Hramu s pogledom na trg. U svom pogledu ujedinjujući svetinju i svijet. Drugačije kazano: u jednoj ruci držeći Sveto Pismo, a u drugoj novine – integrirati sveto i svjetovno principom jedinstva kojim nas je Bog sa sobom sjedinio.
--
«Oprosti Luka ali evo da još jednom uzviknem: 'Bog je živ!' Čovjek izgleda percipira realno jedino u radosti, pa eto ako si tužan vjeruj meni sretnom.» (... 1.6.03.)

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Isus ti kaže: u svijetu si da za nj se brineš (knev 7b vaz)


Ako smo Isusovi onda nismo od svijeta. Ali jer smo uronjeni u svijet za nj se brinemo, činimo ga boljim, savršenijim, jedinstvenijim. Da bude na sliku Boga koji premda je Otac, Sin i Duh Sveti ipak je JEDAN Bog. (knev 7b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
- A čuli ste valjda za Marka Rađu - Majora. Istina bija je partizan (nakon što su se raspali domobrani). Ali veliki čovik, čovik i po! To kažem ja njegov unuk p. Luka Rađa
- A ko nije čuja za Majora nikad nije ni bija blizu Ogorja.... (Preuzeto: forum www.ogorje.net)

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zemljak


Dragi web župljani čuli/pročitali ste da ovdje na Fratrovcu imam zemljaka. Malo prije snimajući 'knev 7b vaz' iskoristio sam priliku i poskrivečki snimio p. Janka Roginu koji je Zagorec (iz Zlatara) kao i vaš web župnik (u Krapinskim Toplicama se probudio iz kome)

- 17:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.30 sati Augh, sad će stari iz škvera! Oh, oprostite dragi web župljani to mi uletjelo iz mojih tinejdžeriskih dana jer baš u ovo vrijeme mi je otac dolazio iz brodogradilišta gdje je radio. A evo vaš web župnik je u svojim 'krpama', odale slijedi naš svakodnevni 'Glas iz krpa'. Ma evo web župnički posao je postao posao za novinara. Što naravno nisam. Zato vas molim za razumijevanje. A ako i je ovo što radim nešto za čitat. Pojma nemam da li se ikom ovo pročitat. Vi znate o mojim ograničenjima. A pored svega još sam najstvarnije udren kamionom u glavu. Rehabilitacija još uvijek traje. Pa sam uzeo ovo kao radnu terapiju. Jer vjerujte slaganje slova me ozdravlja. A od dnevnih dogodovština mogu hvala Bogu reći bila su mi obadva od Boga darovana meštra. Uz meštra Adisa sam dao sve od sebe. Iz petnih žila potegao. I uspjelo mi je ono što je donedavno bilo nezamislivo. Zamisli pošlo mi je za nogom okrenuti svojim, vlastitim nogama pedalama sobnog bicikla nepojmljivih čak trideset osam puta (38) puta. Znam da nije primjerno, ali što mogu kada to volim. Hvalite me, hvalite! A sto će te tašt i isprazan sam čovjek. E ali i moj meštar Splićo me je uradija 'stani - pani'. Dva sata me je urađiva - stvarno napravija je pravi posa. Aha a kako je subota a vanka vrijeme sumnjivo zato su moje Pečnik-ove odlučile obaći svoga 'bebača' ovdje na Fratrovcu. I ovdje ćemo učiniti ono što spada na subotnji đir: naša ćakula - bakula, neizostavna kava z mlijekAm (Ah...), snimanje 'knev 7b vaz'. A još će biti i pedalirenje sobnim biciklom. Bogu hvala za njih - uistinu su mi dar Gospodina moga. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 16, 2015 12:35 PM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 5. 2015. Gospodine Ti znaš da bi uvijek rado s Tobom bili. Trajno bi u crkvama i bogomoljama molili, veličali i hvalili Tvoje sveto ime. Ali jer smo uronjeni smo u svijet Ti očekuješ da se za njega brinemo. Molimo Te da prihvatimo biti potrebni začin u našim školama, bolnicama, uredima... u radnoj sredini u kojoj smo. Da budemo diskretni ali uvijek Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,11b-19)

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati '... Sa Trsata do Aljmaša ti si majko nada naša.' Sa HKR dopiru stihovi. Pa da vidimo što to dopire sa Fratrovačkog brijega u Zagrebu? Dopire vedrina, pozitiva i sjaj od Svjetla koje gori u okrjepilištu (kapeli) nas Isusovih ovaca. I bilo bi dobro da sjaj Svjetla svijeta sa Fratrovačkog brijega po našoj web župi dopre do nakraj web prostora. Ma temeljni zadatak čovjekov je svijetliti. Da, znam koji put nam se ne svijetli, radije bismo dimili. Ali jer smo s Kristom Gospodinon koji je Svjetlo istinsko. Svijetliti nam je. Sto kaže onaj dragi redak: 'Kud god koracam hoću da bacam snopove zlatne Svjetlosti.' Što i je želja Gospe Sinjske da čitavim svijetom odsijeva sjaj njezina Sina našega Gospodina.

- 12:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 16, 2015 12:24 PM
Dragi moj pravoslavni znači odabrao si sredstvo obrane od ovih e-mailova - ignoriranje. Ali samo da znaš ustrajat ću dok te ne uvjerim SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.26 sati A idem sad čekajući (naravno!) svog meštra Spliću započet večernje razmatranje odavde iz web župnog ureda. ... Baš sam dvojio da li da učinim gusku. I baš dobro da sam učinija. Sad fino komotno čekam i tipkuljim na mob. 19.38 sati E bija mi je moj meštar Splićo i ka šta san i očekiva uradija me onako po Spitsku kada igra na Bače picigin. Bilo je baš kako valja. More bit da se pitate kakvi je ovo Zagorec, a ima neke tuđe fraze, kao npr. 'učinija gusku' ili 'učinija posa'... Ma eto to sam pokupija od onih Dalmoša. Picigin me otkriva. Mogu reći da me raduje da je sutra (danas) subota. A o razlozima radosti ću reći da ujutro imam obadva svoja 'favorite' ili perfektna meštra. I onda naravno ću biti uz moje Pečnik- ove. To su provjereno kvalitetne kršćanke, uvjerene vjernice i krepostima urešene.

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kako ja moren virovat daj unu izbu u Svilaji gdi 'no san se rodija načinija uni Luka šta mi dođe did moga pradida. 'Lujo akos naša da tako piše - a koj drugi?'

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako čuje se za tvoje pečene pole od kunpire iz luga. Pa me pita niki moj bil' i za nj mogla ispeć koju? 'Tvoj kažeš? Unda more. Al' neću ja peć komu god padne na pamet. Ti znaš mile da uno šta ispečen na ognjištu baš valja jer Gospinu ružarju izmolimo.'

- 07:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2015., petak

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobo s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Pristupi Isusu briljantni intelektualac i zamoli: 'Eshatološka teofanijo koja ontološki hraniš intencionalnost naših podsvjesnih i međuosobnih odnosa' smluj mi se. Kad ono ništa! Uslišan je drugi koji se skršen dovukao jer tek je znao Isusove riječi: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' (knev 14a kg)

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobo s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
'Tko ljubi oca ili majku više od mene nije mene dostojan.' Kaže Isus. Pitaš se kako Ga to dostojno voljeti? Odgovorio je dao: 'Tko ne uzme svoga križa i ne pođe za mnom, nije mene dostojan.' Ah križu slatki, volim te. (knev 13a kg)

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati A eto mrvu da relaksiram 'zlatni palac'. A ma gledam, gledam ovu web župu. Kako je to divno aranžirao naš Gospodin da većinu godina ove raspetosti svoje (na bolesničkom krevetu) budem pastoralno angažiran kao web župnik. A tu i nastaju neki librići kojima će zajednički naslov biti: 'Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti'. Ha, pa i to će iz tiska izaći, ako ne prije onda u 'punini vremena'. Eto vjerujem i čitavim srcem se nadam da ću web župnik biti do tada. Ali zašto ne i sve dok ne prijeđem tamo 'gdi je liiipooo' (Ah...)

- 16:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji teologija kaže: Tko vidi Isusa Krista vidi i Njegova Oca. Znam nekoga tko je pustio bradu da bude što sličniji onomu za koga je ispit polagao. Mislio je prevariti profaća na dogmu Crkve.

- 15:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.37 sati A tko dođe da dođe - dobrodošao. Uredno sam ubačen u 'krpe'. Sad, hoće li doći meštar Adis ili meštar Marko Kosić to ne znam. (p.s. Došao je meštar Adis) Znam da će mi uvečer doći meštar Splićo jer tako mi je rekao jutros kad me je uradija. Ma eto bas mi je drago da ću u nedjelju u Krapinu. Na onaj festival će me prebaciti prijatelj Dalibor. Ma nije zbog festivala nego raduje me što ću moći svratiti u onu draguljarnicu gdje sam proboravio neko vrijeme (2011/2014) ove moje raspetosti (na bolesničkom krevetu) Ah, dragi starčeki. Ah, onaj sjaj iz njihovih očiju. Ah, ona atmosfera već kao da si tamo 'gdi je liiipooo' ali ipak još nisi. Starčeki tn su vam dragulji. Znam i sad sam sa starčekima subraćom Isusovim ovcama - u svojoj kuci sam. Ali ipak tamo sam pastoralno bio angažiran. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 15, 2015 11:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 5. 2015. Gospodine hvala Ti za duhovni poučak, u današnjem u evanđelju nam kažeš: 'Zaista, zaista, kažem vam: što god zaištete u Oca, dat će vam u moje ime. Dosad niste iskali ništa u moje ime. Ištite i primit ćete da radost vaša bude potpuna!' Molimo Te isuse Kriste Bože naš da se tješnje približimo Tebi jer velike su naše potrebe i sve bismo to molili od Oca našega u Tvoje ime. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16,23b-28)

- 10:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.24 sati U okrijepilištu nas Isusovih ovaca, ćakula s Gospodinom uz mob. Hvala Ti Bože moj što će nam i danas svetu misu predvoditi moj zemljak Zagorec p. Janko Rogina. Ma hvala Ti i za sve one koji me ne vole jer po njima sam iskusio bujice ljubavi Tvoje koje si sasuo na me. ... Hvala i za mog meštra Spliću koji je okrijepljen Tobom uradio 'prva liga' 'onog' (mene)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu...
Uronjen u moru nemoći.
Pitam se i tražim
što je to moćno?
Kad vidi to mi se
malo, malecno slovce se nakočoperilo
i nadmeno smijulji.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.34 sati A baš fino već smo petak, 15. 5. 2015. Pa ipak 'trči vrime'. I tako mi je drago da ne bilo gdje, već točno određenom cilju. Oh kako sam sretan što se ispisuje najdragocjenije vrijeme čitavog života mi. 6.35 sati Sad nakon krunice uz HKR i još nečega, učinit ću jedan zalet u dan pred nama. A očekuju nas Isusove ovce rijeke milosti. Točkice drage redovničkog reda. Naravno najuzvišenija i najdraža je u 9.30 sati, naša sveta misa. Pa web župnik će imati terapije, terapijice svoje drage. U međuvremenima ću biti na web župi. To će biti onaj nezaobilazni posao za nas pastoralce. Bogu hvala i slava! I ja želim uvjek želim biti ovca Tvoja Isuse moj. Bleee...

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.31 sati Eto već sam u 'krpe' ubačen kao kakva kokoš. Ali one su mi i radni prostor. A neš' ti neke razlike bio u 'krpama' ili u karijoli. Imam ovo čudašce od moba, tkz. Adisov mob koji je skoro kao comp. Fino sam učinio svoje đire hodnikom u hodalici uz našega Dina. Pa me uradija meštar Marko Kosić i ostavio u 'krpama'. Svoje redovničko sam izbrdvijario (iščitao redovnički brevijar). I sad? A idem se trunku diviti dragom Bogu. Ma eto baš mi je krivo što još nije 'punina vremena' da sami možete znati kakvim Gospodinovim zahvatima se divim. Oho ho divan je Bog svi slavimo ga! Ćao - bao!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 15, 2015 8:58 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, to što uporno šutiš ne brine me - važno je da čitaš. Molim te pohvali moju redovničku disciplinu. Kad te tako redovito molim da svakom govoriš SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslovljeno budi, Sveto Lice Isusovo, za nas popljuvano, izudarano i izranjeno!Blagoslovljeno budi, Sveto Lice Isusovo, što si se utisnulo u koprenu svete Veronike!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to dide? Ti kad započneš niki veliki i teški posa si najveseliji? 'Lujo al' ne znaš kojej to veselje kad završiš ništa veliko i teško?!'

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako reci jesul' pukci od kukuruza njegove suze jer mu je prikoviše vruće na žeri? 'Ha, Lujo, berekin si ti. Al' eto, ako i jesu suze okrenit će se u veselje kad ga ti pozoblješ. Ujti ti Gospinu ružarju mile.'

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Wednesday, May 13, 2015 9:52 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: jutarnja molitva
Dragi p. Luka, obzirom da pratimo Vaš blog i objavljujemo jutarnje molitve na Laudatu, danas nije bilo molitve za sutra ujutro. Zabrinuli smo se je li sve u redu, pa Vam se javljam da vidim kako ste. Nadam se da je sve ok, Srdačan pozdrav od ekipe Laudata i mene,
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 14, 2015 5:20 PM
Subject: RE: jutarnja molitva
Ma to sam jučer imao petljanije sa mrežom. Ali danas je SOK=sve ok. Od srca p. Luka

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ja sam slab al Ti jak. Ti me čuvaj svakog zla. Oh Isuse paziš Ti mene, paziš. Još mi reci kako to da sam onaj za koje si rekao: polagat će ruku na njih i dobro će im biti. A samome meni Ona druga ruka sad je usahnula. Kako? Zašto? Znam do 'punine vremena' bit će tako.

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 14, 2015 4:01 PM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 5. 2015. Gospodine slušajući današnje evanđelje stječemo dojam da si i Ti bio ovdje gdje i mi. Da je i Tebi bilo kao i nama. Baš Ti hvala za riječi: 'Žena kada rađa, žalosna je jer je došao njezin čas; ali kada se rodi djetešce, ne spominje se više muke od radosti što se čovjek rodio na svijet.' Molimo Te daj nam volje podnijeti sve za kapljicu ljubavi Tvoje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16, 20 - 23a)

- 16:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.42 sati Ma trebam požuriti uraditi naše 'krpice' jer meštar Adis mi bas javlja da stiže oko 14.00 sati. A Bogu hvala sto mogu reći da mi je jutros bija moj meštar Splićo. Pa me uradija onako po Splitsku 'legero' 'prva líga'. Oh hvala Bogu za moja obadva meštra to su prije svega fenomenalni ljudi. Kojima je Gospodin Isus Krist formirao dušu. Hvala Bogu što je nama Isusovim ovcama kućna mreža proradila pa sam opet na web župničkom mjestu. Radost i sreća odsijevaju našim ovčinjakom na Fratrovcu jer jučer nam se vratila iz duhovnih vježbi naša sestrica s. Natalija. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.15 sati A idem uradit naše večernje (srijeda) pa kud puklo! Svesrdno se nadam da će ovo ugledati svjetlo dana na web župi. Tako mi je krivo sto danas nisam uspio biti 'on - line'. Neke petljanije imamo sa kućnom mrežom. Spoznao sam da ce mi Gospodin po web župi darovati više nego tek 'miganje nogama'. Profunkcionirat me hoće. To znam iz web župničkog iskustva. Naime, jedno je sto ti za sebe misliš. Ali koliko je to doista vrijedno vidi se po tom ako si to spreman podijeliti s drugima. 20.06 sati A eto 'finili su bali' rekli bi talijancini. A ma krivo mi je i gotovo! Što danas ništa nisam uspio staviti. Znam i nemaju neku vrijednost ovi tekstići. Ali eto pedesetak web župljana je danas ostalo razočarano. Eh sutra je Uzašašće. Nisam o Uzašašću nikad razmatrao. Ali Kristovo uzašašće to bi bila Njegova tako zvana smrt. Bas Mu hvala što je za nas učinio jer zbog toga možemo reći da je i za nas je smrt samo tako zvana.

- 12:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Najpametniji korak koji trebaš učiniti je da postaneš Gospodinova ovca. I da gledaš samo u Njegove pete. Kud On tud i ti. Isusove ovce bleje samo onako kako im On kaže. A je, isusovci su pravovjerni :-) (knev 4c vaz)

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslovljeno budi, Sveto Lice Isusovo, što si se tako milosrdno okrenulo prema svojem apostolu Petru, kada Te je on tri puta zatajio!

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 14, 2015 11:39 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni ne nije mi redovnički zavjet da ti svakodnevno šaljem e-mailove. Ali kao da je! Molim te zbilja te molim svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Aleluja, uziđe Bog uz klicanje! ISUSE moj Ti Me učiš da samo put trpljenja, nevolje i križa vodi u nebo, ali ja ću Te slijediti i neću se nevolje bojati. Sretan VAN BLAGDAn Spasova pošt. P. LUKA želi …

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.59 sati A Bogu hvala, čini se da se stvari normaliziraju u svezi ovih elektroničkih škatulica. Mreža je čini mi se proradila, auhhh... Tako se relaksirano osijećam. Jer bez ovih info stvarčica bi se moglo reci da sam hendikepiran. Premda i to uvjetno jer kao Isusovoj ovci tko može uzesti Isusa moga. Bilo ih koji su pokušali učiniti to zvjerstvo ali više nisu trebali sakrivati da su zvijeri. E a danas je četvrtak, 14. 5. 2015. raduje me što ću imati svoje meštre. Raduje me sto zaozbiljno to mogu reći. Jer to su uistinu Kristom zahvaćeni ljudi. Ali ipak najdraža točka biti će u 9.30 sati - susret sa mojim Gospodinom Isusom. Ma čini mi se nekako da sam tijekom ove svoje raspetosti (na bolesničkom krevetu) svetu misu počeo nekako dublje doživljavati. Zbog svete mise sam se od mrtvih probudio. I znam da sam oživio jer me Gospodin treba kao svećenika. Trudit se trebam iz petnih žila da dostojan mogu biti ovo što sam.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo de privati mi ovi kunparan pravoj užeglo a htija bi pokost njivu do kraja.' Al te dide nije straj da te kogod vidi pa ti se naruga: 'Nu, nu Ogorana brez kunparana.' E al' pravon Ogoranu je najglavniji posa.'

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jopet bi te ništa čudnovato pita, ako smin? Reci mi baba zašto ovi dim s ognjišća iđe gori, kuda biži od nas? 'E Lujo iđe gori da nan vatra more svítlit i na njoj se ogrijat. A uz nju i Gospinu ružarju izmolit.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
"Hoćete li prikazati Bogu sva trpljenja koja vam pošalje, i to kao zadovoljštinu za grijehe kojima je Bog izvrijeđan i da postignete obraćenje grješnika?"
Pita Blažena Djevica Marija djecu Luciju, Franju i Jacintu u Fatimi (prije 98g)!
A ti? Hoćeš li i ti?

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.26 sati Ma sto su mislile ove nevoljice da ću klonuti. To što nema pa nema pristupa na web župu. A Bogu u ruke bit će! Sve se to uklapa u ono čemu me Gospodin želi poučiti po ovoj raspetosti (na bolesničkom krevetu) ovoj. Prihvatiš li trpljenje postat ćeš strpljiv i time podariti otkupljenje mnogima. A ide meni ovo teologiziranje. Eh ali primjena baš i ne. Kad bi uvijek imao pred očima ono što svojim trpljenjem podupirem bilo bi mi zadovoljstvo trpjeti. Pa eto za naše 'krpice' ću reći da me meštar Splićo jutros uradija. A malo prije mi je na mob javija da popodne ne bi mogao doći. Sada čekam meštra Adisa uz kojega se nadam pedalirati sobnim biciklom. A možda mi dođe i meštar Marko Kosić. Ma Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati Idem se sad potpuno nesabran, ali ne i rastresen sabrati ovdje u okrijepiktištu nas Isusovih ovaca. Ovako uz mob mi se čini učinkovitije, jer trebam biti ciljevitiji. Da za koji minutić ce moj zemljak Zagorec nas p. Janko Rogina predvoditi svetu misu. Čujem danas je Gospa Fatimska. 11.58 sati Na svetoj misI je bija i moj meštar Splićo koji me je poslije uradija onako po Splitsku legero 'prva liga'. Ma baš gledam comp, mreža neće pa neće, znači na web zupi ništa do sada. Ali se nadam kada mi dođe meštar Adís on će to već nekako.

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 5. 2015. Gospodine danas na svetkovinu Tvoga Uzašašća nam poručuješ da ćeš zauvijek ostati s nama ako primimo Duha Svetoga koji će na nas moći sići ako Te grčevito ne sprječavamo da odeš. Molimo Te pomozi nam da svima onima do kojih nam je stalo damo potrebnu slobodu i nesebično ih volimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 16, 15 - 20)

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Pa eto idemo i večeras (utorak) uraditi nešto za web župu. Već sam rekao da sam preneražen spoznajom kakve vratolomije Gospodin izvodi sa ovom ovcom svojom. Izvodi ali izvodi. Istina polako ali je. Shvatit ćete sve ako ne prije onda u 'punini vremena' SIGURNO. Ne tek da je vama na vrh glave ove misterioznosti. Nego se samo meni zgadila. A što se tu može? Božja volja je Božja volja! Eto mogu tek obznaniti da se stari odvijaju kako valja. Mislim si mislim, zašto sve ovo Gospodin izvodi. I spoznajem to je zato da shvatimo koliko su Isusu dragocjene ovce Njegove. A što drugo, nego: bleee...

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dída Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kaži ti meni zašto vodiš konja Putka kovaču da ga potkuje. A magarca Klepu ne vodiš kovaču da i njega? 'Lujo znan ja daj tebi drago tvoje magare al' uno se ne potkiva. A za sve drugo šta te zanima nek te Duv Sveti prosvitli.'

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako kaži ti meni zaštoj vatra vruća? Punda bi rada znat jesul' su pukci od kukuruza njegove suze jer mu je od žere vruće? 'Ho, ho Lujo moj vidin i tebe triba Duv Sveti prosvitlit. Zato mile ujti Gospinu ružarju.'

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2015., utorak

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eh lipi moji o Bogu se more kazat još puno lipi stvari. A što to? Najbolje je konzultirati se sa Duhom Svetim koji sve zna. O dođi, dođi Duše Sveti i pouči nas svemu što trebamo znati.

- 17:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Natpis kneza Branimira kraj Ogorja (Gornji Muć)

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

INTENDE CHRISTE CELUMQUE R/ege/NTI SALVATIONI TIBIQUE ... ... ...
/t/VTUS VENIAT /per/ PROVIDE/ntiam/ BEATI PETRI .../temporibus dom(i)ni
ducis (principis, comitis?)/ BRANIMIRI ANNORUM CHRISTI SACRA DE VIRG/ine/
CARNE/m/ VT SVMPS/it/
S/acram/ DCCCLXXX ET VIII VIQUE INDIC/tione/.


Učini Kriste da Tebi koji kraljuješ na nebu i koji si spasenje ......... zaštićen dođe po
zagovoru blaženoga Petra ....U vrijeme gospodara kneza (vladara ?) Branimira, 888. godine
od kada je
Krist uzeo Sveto Tijelo od Svete Djevice i šeste indikcije”
---
Na blagdan Uzašašća Gospodnjega 21. svibnja 879., papa Ivan VIII. služio je svetu misu u kojoj je podigao ruke k nebu i blagoslovio Branimira, sav hrvatski narod i svu njegovu zemlju. Tom svetom misom papa Ivan VIII. priznao je nezavisnost hrvatske države, što je u to doba predstavljalo međunarodno priznanje. Hrvatski narod je tada zauvijek potvrdio vjernost katoličkoj crkvi i vjeru u Boga, koji će im kasnije u teškim i krvavim ratovima s Turcima dati snagu da postanu predziđe kršćanstva "Antemurale Christianitatis".

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hrvatski kneže Branimire čovik si od naše vire. Čovik od naših strana tamo blizu Ogorana. Kamen s Muća kaže da si crta zemlju Hrvatsku gledajuć čeljad Ogorsku. Ajmo jednu našu: 'Oj da su Ogorani Rvatine od svanuća o tom priča i kamen sa Muća. Oja noja, oooj.'

- 16:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jooo, kako to boli kada trebaš nekoga.
Ah, kako je divno imati onoga (tko ti otvara oči za Izabranika tvoga.)

- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.09 sati A kako sam u 'krpama' u koje me upravo ubacio naš Dino hajmo koju za 'Glas iz krpa'. Ma znate opet i opet si trebam si posvijestiti ono od čega svaki čovjek živi: shvaćen sam, prihvaćen i ljubljen od Krista Gospodina Boga moga. Sve ostalo su signali drugog reda. Samo sa takvom vjerom je moguće biti čovjek uspravne kičme i poslije dvanaest godina raspetosti na bolesničkom krevetu. A biti raspet na bolesničkom krevetu to nije šala - mala. To je strava, to je sačuvaj nas dragi Bože. To je pakao, koliko ga mogu pojmiti. Ali ova raspetost za me je bila put od pakla do Neba, koliko je Nebo moguće pojmiti. Jer sam se skloniji osvrtati na svijetlije događaje. Reći ću da je Nebo za me bilo kad mi je Gospa Sinjska rekla 'puno lipi stvari'. Nebo je također znati da je sa mnom opet raspet Krist Gospodin. To i dogmatski stoji. Jer ako sam kao svećenik 'drugi Krist'. Onda je u mojoj raspetosti raspet opet i sam Krist. A kako Kristovo raspeće donosi obilat plod znam da će i sada Krist raspet u meni donijeti obilat plod a to je ono: pssst ili 'puno lipi stvari'. Eh, ah da se osvrnem i na svakodnevnicu. Redovnički đir, na svetoj misi u 9.30 sati bio je prijatelj Dalibor i dogovorili smo se kako u nedjelju. A poslije svete mise mrvu sam bio za web župom. Pa mi doša meštar Splićo i tu na terasi ispred kuće me uradija. Nije baš bilo kao jučer ali dobro je. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 12:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 12, 2015 12:11 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni tek da znaš da sam našu stvar povjerio svetom Leopoldu Mandiću. Tako da sam uvjeren da će svi znati da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 12:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 12, 2015 11:47 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 5. 2015. Gospodine lijepo je što smo se susreli mi radoznalci s Tobom mudrost vječna. Rado bi znati: zašto ovo, kako onako… Ti znaš s kim imaš posla, zato nam po današnjem evanđelju govoriš: 'Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on – Duh Istine – upućivat će vas u svu istinu.' Molimo Te pripravi nam srca da dočekamo darove Duha Svetoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16,12-15)

- 11:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Znam da mu je draga prisutnost na web prostranstvu onih koji su za jedinstvo kršćana. Pa tebe Leopolde molim upravi kormilo naše web župe da bude sve na veću slavu Božju.

- 11:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nakon dugo, dugo, dugo vremena danas, 11. 5. 2015. sam stajao na vlastitim nogama bez oslanjanja ili pridržavanja uz meštra Spliću

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo da ti znadeš kolko meni vridi ova moja Mrkova. Dade mi se uvik dobro pomust. Punda taj đenper štaj na tebi od njenej vune.' A baba Jako zato ti ovce čuvas kano zjenu oka? 'Mile toj zato šta izmolin Gospinu ružarju dok ih čuvan.'
- ABU DABIIIIII!!!!!!
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka
- Kmanski provokatoru!

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ako smo Isusovi onda nismo od svijeta. Ali jer smo uronjeni u svijet za nj se brinemo, činimo ga boljim, savršenijim, jedinstvenijim da bude na sliku Boga koji premda je Otac, Sin i Duh Sveti ipak je JEDAN Bog. (knev 7b vaz)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blagoslovljeno budi, Sveto Lice Isusovo, ogledalo Božanstva!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.53 sati 'O blaga, o mila, o slatka djevice Marijo' Baš tako je na HKR-u molio onaj po kom me Gospodin naučio molitvi. Da, naučio me po vlč. Tomislavu Ivančiću. Ah 'osadesete'... Ah Selska... Ah seminari... Bože koja je to duhovna romantika bila…

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Moram na kemoterapije-preventivno. Četiri ciklusa. Svakih tri tjedna po jedna terapija. Otpasti će mi kosa. No,narasti će druga. Dobiti ću vlasulju. Nije u tome problem. U svojoj bolesti sam posve sama. To je moja najteža dijagnoza. Ja sam toga posve svjesna. U mojim najbližima, nemam podrške, razumijevanja. U njima ne 'stanuje'Isus. Tu prevladavaju sebični interesi, proračunatost, koristoljublje... ZATO ISUSE TI SE POBRINI za SVE što mi je potrebno. Od ljudi ne očekujem NIŠTA. Ja, nemam novaca, srebra ni zlata. Jedino što imam to je čisto i iskreno srce, koje želi tvoj mir, dok hoda ovom dolinom suza. Što ova bolest donosi to znam. Kako se nositi s njom? To isto znam. No, trebam tvoju pomoĆ, snagu, mudrost, jakost, razum, strpljivost i LJUBAV. Da nakon kemoterapije nemam mučnine, vrtoglavice, povraćanje i sve one negativne i loše pojave koje ta terapija donosi. Eto, moli i Ti za to HVALA! B.B.
- Razumijem te. Možda se pitaš kako mogu razumjeti ostavljenost, osamljenost, prepuštenost samo na Isusa. Da, i to sam prošao. I to su bili najbliskiji susreti sa živim Bogom. Isus me je ohrabrio, ojačao, s Isusom se može sve.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 12, 2015 8:53 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, javi mi imam li šanse doktorirati iz teologije na temu: pospješiti da se svi slože: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati Augh, šokiran sam, preneražen... To je zbilja nevjerojatno kako Gospodin tetoši ovu ovcu svoju. Ne zaista, ponosan sam, pun sebe što sam Isusova ovca. Kakve samo žongliranja i parade izvodi da Svojoj ovci osigura uredan i uspješan život. Evo samo ono što može biti znano širom web prostora. Kako je osigurao ovoj ovci svojoj da može pisanom riječju progovoriti i najudaljenijem čovjeku. Dao je da se ovca Njegova dosjeti da bi mogla plesati 'zlatnim palcem' po mobu. A ritam da joj dolazi iz 'udrene glave'. Oh divan je i sjajan Bog u životu ovce ove svoje. Sve što mogu je zahvaliti: bleee...

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dída Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako ti znadeš dide da su ovda prošla goveda? 'Lujo al' ne vidiš galebe. Svak ništa osavi iza sebe i po tomen znaš koj proša. A ti ki Isova ovca znadeš da i dragi Bog ostavlja trag za sobon a toj Duv Sveti.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo da ti znades kolko meni vridi ova moja Mrkova. Dade mi se uvik dobro pomust. Punda taj đenper štaj na tebi od njenej vune.' A baba Jako zato ti ovce čuvaš kano zjenu oka? 'Mile toj zato šta izmolin Gospinu ružarju dok ih čuvan.'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2015., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.48 sati Ah darovi, darovi su Božji dobri ljudi. Evo baš me je bija uradit kvalitetni čovjek moj meštar Splićo. A njegova uradba je ustvari manifestacija njegovog Kristom zahvaćenog duha. Spoznajem da je najefikasnija priprava za raditi sa i na ljudima susret sa Kristom Gospodinom. Jedan od takvih je i prijatelj Osječanin Zlatko Vučak koji je bio oduševljenik morskim pučinama zato su ga zvali Mornar. On je prešao tamo 'gdi je liiipooo'. Sjećam se zadnji put kad smo se vidjeli želio je da učinimo sliku za vječnu uspomenu. Ali ne, nije on u ovome grobu nego na pučini Nebeskoj.

- 16:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ako smo Isusovi onda nismo od svijeta. Ali jer smo uronjeni u svijet za nj se brinemo, činimo ga boljim, savršenijím, jedinstvenijim da bude na sliku Boga koji premda je Otac, Sin i Duh Sveti ipak je JEDAN Bog. (knev 7b vaz)

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 satI Ha, pa ipak je volja Božja da započnem tipkuljiti naše 'krpice' 13.52 sati Ah da to je bilo još dok sam pred compom bio i čekao meštra Adísa. Tako da je ípak volja Božja bila da me Adis uradi. I on je to učinio baš po Božju. Ono što je najvažnije i najkorisnije uz njega sam odpedalirao svoje na sobnom biciklu. Imam osjećaj, čini mi se, nemojte me držati za riječ ali pošlo mi je za nogom nadići samog sebe. I to pazi, svojim, vlastitim nogama okrenuo sam pedalama sobnog bicikla nevjerojatnih, nepojmljivih čak trideset osam (38) puta. Traj - na - ni -na... Aufff pun sam sebe. Ma to je kao suza jasno da ću promigati nogama u 'punini vremena'. Eee ali bija mi je i moj meštar Splićo, a on... On me je uradija 'stani - pani' šta bi rekle one Spliće - bila je to uradba 'prva liga'. O Bože hvala Ti hvala što će mi i večeras stići doći i uraditi na isti način. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 16:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 20 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se činiti da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 20. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) SEDAMNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (Split 1978) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (Split 1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (Split 1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (Osijek 1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (Osijek 1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (Rijeka 1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (Zagreb 2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). 18. Spomenutim projektima se može dodati molitvena zajednica mještana i kapela u bolnici Krapinske Toplice koja je otvorena 2011. Tko zna kad bi i dali bi uopće kapela bila otvorena da godinama nisam imao svetu misu u čekaonici ambulante te bolnice. 19. Pa već je stasalo kao 'dite' višegodišnje nedjeljno razaslavanje par stotina tkz. knev (komentar nedjeljnog evanđelja), i neka mu ime bude 'sms apostolat'. 20. Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
'Odlazim i nikad ti neću doooć…' kaže jedan stari pjesmuljak. Lipi moji dragi Isus odlazi ali šalje nam Branitelja, Duha Svetoga koji nas nikad ne ostavlja.

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 11, 2015 9:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 12. 5. 2015. Gospodine slušamo u evanđelju da su Tvoji bili zabrinuti jer si trebao otići. Razumijemo ih jer tako je dobro biti uz Tebe koji sve možeš u svemu pomažeš. Ali kao što si rekao njima kažeš i nama: 'Bolje je za vas da ja odem: jer ako ne odem, Branitelj neće doći k vama; ako pak odem, poslat ću ga k vama. A kad on dođe, pokazat će svijetu što je grijeh, što li pravednost, a što osuda.' Molimo Te pošalji nam Duha Branitelja koji će nas razumjeti i pomoći u svemu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 16,5-11)

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.04 sati 'Moli Boga za nas, aleluja...' Baš su sa HKR pozdravili Gospu. A uz njih sam malo prije imao Gospinu krunicu. A logopedija ide pomalo krunica po krunica, pomalo ali ide nabolje. ... Eh, a danas? Idemo dalje, terapija po terapija do funkcioniranja. Pa manje, više i sad funkcioniram - kao svećenik Kristov. Hvala Bogu imam svakodnevnu svetu misu, a i svoj pastoralni posao sa web župom i mobom. Ma eto trebam ipak trebam i to miganje nogama da se može izvršiti volja Božja.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 11, 2015 8:33 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni hajmo učiniti nešto lijepo za Boga i za Srpski i Hrvatski narod kažimo svima da su ista Crkva. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Sad Bože pomozi da umijem biti svrhovit i razborit reći nešto za web župu. Htio bih vam predstaviti kako je blaženo biti Isusova ovca. To znate da je to sleng za redovnika isusovca. Kao što je ovčinjak sleng za samostan. Tako je ovca ova trenutno u 'krpama' u ovčinjaku na Fratrovcu svome. To znate da je ovcama ovim prvenstveni cilj činiti sve na veću slavu Božju. (AMDG). Da se do toga cilja dođe služe se svim sredstvima. I vrhunaravnim i naravnim. Za to su razvili prikladnu duhovnost. Poznate su Lojoline duhovne vježbe. I one su bageri kojima se održava Crkva Božja. Ali zna Gospodin da to nisu samo postrojbe Crkve nego su to i Njegove ovčice koje su potrebne Njegove pažnje i brige. I On to čudesno čini. Evo ja znam da sam danas ostao bez svojih noktića. Kako je to izveo zaključite sami.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuuj dide opon li me izvrni moje magare Klepo. Ma ne bi mi bilo krivo daj uni zločesti Rego neg moj dobri i pametni Klepo. 'Lujo zaboravi mu to nije te hotimice izvrnija.'

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Gledan ja, samo gledan kako se ti baba Jako baviš su tin ovcom. Ma ne valja mi da samo gledan. Daj baba da ih bar napojin vodon na unoj lokvi. 'Lujo straj me da ti se koje janje ne utuši. Mile pušći ti ovce i ujti Gosinu ružarju.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.08 sati Hvala Bogu, osjećam se potaknut natipkuljiti koje slovce na mob i prebacit na web župu. Odmah da kažem, u nedjeljnom sam điru dragim Zagrebom po mojem Fratrovcu, uz moje Pečnik-ove. Bilo je pedaliranje sobnog bicikla, pa smo učinili laganu šetnjicu korak po korak, tj. gur po gur tu po Fratrovačkom brijegu. I sad tu, na terasi ispred kuće, ispijam kavu, kao na Cvjetnjaku. Ohoho, blažen tren kad sam Isusu zapjevao: 'I ja hoću biti ovca Tvoja.'
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušam u ovom preplitanju radosti i tuge, ljubavi i mržnje, svjetla i mraka zemlja prazivičaja Ogorja priča o starčadi dragoj: 'Lujo sićaš se babe Cole, babe Jake, babe Neke, babe Buće, babe Dote, babe Bakuše, babe Kokezuše... E uni se nisu strašli ničega neg su dali dragon Isusu da ih voda kud oće.'
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 14:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glasiz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.17 sati A eto tek sada sam stigao učiniti svoju nedjeljnu pastoralnu dužnost. Upravo sam završio razašiljanje sms poruke 'knev 6b vaz' na par stotina mobova od mojih sms - župljana. Nedjelja je kao što i priliči pasoralcima najzauzetiji dan. Dobro, sada nema one drage strke od ispovjedaonice do propovjedaonice. Ali strka je tu, od moba do web župe. Hvala Bogu što mi nije uskraćena ta draga nedjeljna pastoralna strka. A od svakodnevnice? Pa mogu reći redovnički đir nas Isusovih ovaca. Istina nedostaju mi drage terapije, ali tu je mob i comp. A za malo vremena naš Dino će iz Palme (BSI u Palmotićevoj) do Fratrovca prebaciti moje Pečnik-ove i onda ćemo ovdje učiniti naš nedjeljni đir Zagrebom. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.21 sati Evo baš je kod ovce ove navratio p. Marko Matić preko kojega je Isus primio 1983. u svoj ovčinjak ovcu ovu i postala je Isusova ovca.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 10, 2015 11:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 5. 2015. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju baš si dobro rekao: 'dolazi čas kad će svaki koji vas ubije misliti da služi Bogu.' Ima ih oko nas su, koji misle služe Bogu u svemu što govore i čine. I tako ubijaju Tvoju istinu. Gospodine i danas Te mnogi ne znajući raspinju. Molimo Te pošalji nam svoga Duha da nas pouči što nam je činiti. Amen! (Po evanđelju dana: Iv 15,26-27; 16,1-4a)

- 10:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OSTANITE U LJUBAVI, 6B Vazmena, Iv 15, 9-17 Palma, 17.5.2001. ('onaj')

Image and video hosting by TinyPic
Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. (Iv 15, 9-11)
Zašto nam ovo Isus priča? Da budemo potpuno radosni.
A to ćemo biti ako ostanemo u njegovoj ljubavi.
A ostat ćemo u njegovoj ljubavi ako budemo čuvali njegove zapovijedi.
Kako nas je on to ljubio? Kao što je njega njegov Otac ljubio.
Čovjek živi ne da nešto učini u životu, već da se ostvari u ljubavi. Jer sve ono što nije sagrađeno iz ljubavi, na pijesku je sazdano. Čovjekovo urođeno zvanje jest otkriti temeljni razlog postojanja, vrutak iz kog je proistekao on i sve stvoreno, i iz tog nadahnuća živjeti. Taj vrutak i nadahnuće jest ljubav. Kršćani se prepoznaju po ljubavi. Uvjerljivi smo i zanimljivi samo ukoliko njome zračimo. Samo ljubav je vjerodostojna.
Ukorijenjeni u ljubavi, zamilovani u ljubljenomu, zaodjenuti Kristom … to je život kršćaninov. Jer kad bih sve anđeoske jezike govorio, a ljubavi ne bih imao, ništa sam.
No srećom mi ljubav ne trebamo izmišljati ili stvarati. Ona je stvarnost koja sve prožima. Ona je razlog zbog kog je Bog sve stvorio. On koji je u sebi ljubav, zbog biti ljubavi koja se želi preliti u drugo stvorenje – stvorio je stvorenja. Ljubav je savršena radost. I gdje je ljubav, radost je savršena.
U ljubavi tek treba ostati. Ne dati da te od nje ništa ne odijeli. Bdjeti da ti nešto skretnicu ne prebaci. Bdjeti da ti krtica nasip koji ograđuje ljubav, ne probuši. Plijeviti korov da ljubav ne zaguši.
Bdjeti i plijeviti – to znači čuvati zapovijedi. Pri tom nije naglasak na poslu oko čuvanja zapovijedi, nego na ljubavi koja se čuva. Inače život postane dosada, legalizam, obdržavanje.
Isus nije rekao ostanite u obdržavanju obreda, niti u vjeri – nego: ostanite u ljubavi.
Priča… Mudrost je u tom: sve vidjeti a pri tom ulje u žlici sačuvati.
Ljubav ne poznaje pravila. (Jeronim)
Ljubi i čini što hoćeš. (Augustin)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 10, 2015 9:20 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni uporno ti pišem i pisat ću jer u tvojoj ruci te ključ mira za Srpski i Hrvatski narod. Shvati molim te korijen problema je što oni ne znaju da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Molim te reci to svakom. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Da ti znadeš baba Jako kolko su vridna ova naša sila. Kolko mi znači uno šta kraj ognjišta besidili. Ja on toga živin. Aaa znan toj dragi Isus bija su nami na silu bija. 'Lujo al' ne zaboravi daj te Gospina ružarja dala Isusu.'
- Je Lujo moj, zna baba Jaka
- "Sveta, sveta, sveta Marijo, Bogorodice i Djevice"

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Noćas je umro Božo Iveković
- Ah stari, dragi Palmaš iz osamdesetih. Baš sad u 22 sata uz HKR ću krunicu za njega. Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka
22.51 sati Znam, dobro znam da je ovo neprikladno doba noći za urađivanje bilo kakvog razmatranja. Ali naprosto ne mogu da se na našoj web župi ne zna za onoga za kojega sam malo prije imao krunicu uz HKR. Božidara Ivekovića, prijatelj, stari Palmaš iz 'osamdesetih'. Da, nikad se nisam dovoljno zahvalio Bogu što mi je takve ljude stavio na put do svećeništva. A je puno mi je preko njega Gospodin pomogao da se nađem. Sjećam se on je za mene bila impozantna osoba, čovjek koji zna što hoće. Bila tada u Palmi klapa nas Dalmoša. Onako žestokih uspaljenih - sve za Boga i Hrvatsku. A Božidar je bio nenasrtljiv, blag ali uporan. Nisam siguran ali mi se čini da smo zajedno bili na duhovnim vježbama ovdje na Fratrovcu 1981.koje nam je vodio p. Božidar Nagy.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.30 sati Ma do ružarje s babom Jakom stignem kazat kako mi je Gospodin progovorio. Imam na tkz. Adisovu mobu Bibliju. Koju otvorim baš radoznalo. I otvori se Iv 15, 2: 'Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese.' Znate to je iz one priče o lozama, Trsu i Vinogradaru. I zaključujem ova raspetost na bolesničkom krevetu je čišćenje da više roda donesem. Jer da sam bio ona loza koja se siječe ne bih se probudio iz kome. Moram naprosto moram donijeti 'više roda', tj. 'puno lipi stvari'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati A idem nešto uraditi nakon ovog i onog za našu web župu. Ne znam znate li kako je to kad imaš obilje lijepih, prelijepih utisaka. Kad si sav od urnebesno dragih osjećaja. Kad nisi svoj tj. ili si lud ili otkačen. Ma znam to Gospodin izvodi ono svoje u duši ovce ove svoje. Znam to je onaj najiskonskiji, najdublji, onaj bazični razlog zašto sam Isusova ovca. A taj razlog da je On Bog, samo Bog moja ljubav, i to baš LJUBAV. Njemu sam dao sve što sam mogao, Njemu sam spreman dati sve što još zatraži. Znam da je Bog začetnik ove moje želje da Mu se posve predam. Znam i to da sam slab i kukavan, šaka jada. Ali opet Njemu neizmjerno drag. Da, to znam jer gledali smo se oči u oči moj Bog i ja. Znam da je oduševljen mnome gnjidom toliko kad je odlučio da je bolje da ne budem mrtav već On ima za mene 'puno lipi stvari'.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Aj uzmi zobat Putalju moj, a i ti Zekane. Danas ste mi dobro orali. A evo i tebi Klepo Luju si mi dobro iznija na Svilaju.' A ma dide ja ne razumin kako mores volit tolko živine da s njimon i pričaš? 'Lujo al' ne znaš da i beštija zna šta si jon reka kad jon kažeš da je voliš.'

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Da ti znadeš baba Jako kolko su vridna ova naša sila. Kolko mi znači uno šta kraj ognjišta besidili. Ja on toga živin. Aaa znan toj dragi Isus bija su nami na silu bija. 'Lujo al' ne zaboravi daj te Gospina ružarja dala Isusu.'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Čou si znam, al' zbilja vjeruj da Bog je ljubaaav! (knev 6b vaz)


Opet o ljubavi! Da, Isus nije neiscrpan, već je postao neukusan ponavljajući: ja, pa ja sam to! Zato povjeruj već jednom - Isus Krist je sve ono što tražiš. Uvjeri se, pogledaj križ - eto, to je ljubav za te učinila. Pogledaj češće križ i vjeruj u LJUBAV! (knev 6b vaz)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.05.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Kad se ne može nešto prikladno o ovom oko sebe, onda može i neprikladan redak neki, jer znam da bi htio. Šutnja, premda je više od obilja riječi, je ne prikladna za onog tko ima volju za čitanje opisa ovog sjaja, glazbe... Aha znam, to je ona draga Svjetlost svijeta, moj Bog koji prosijeva kroz sve ovo na Cvjetnjaku dragom. O, Svjetlo ovo, na Cvjetnjaku mom. Ti si Onaj Gospodin Bog koji me je našao izgubljena, u gradu ovom. Oh, jer osamdesete bile su godine kad je moglo biti što god, ali, jer smo se susreli Svjetlo moje, Bože moj, onda je ovo i to je ono pravo!

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.22 sati A ma ipak, u ovom slatkom žamoru, huci i glazbi, na dragome Cvjetnjaku, razaznaje se u duši kuc, kuc... Gotovo je, znam - redak neki bi van. Hoće, pa hoće, kao da ne zna da za tako nešto pooojma nemam. Samo ono što znam i mogu, je štuc-muc. Ali, sve da imam predivan redak, prikladan ovom ugođaju na Cvjetnjaku mom, sve napisano vrijedilo bi tek kao štuc-muc. Aaaa, znam, šutnja je najrječitija. Zato: pssst!

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.16 sati 'Dok palme njišu grane...' Uobičajeni subotnji đir je započeo. Naš Dino je prebacio vašeg 'onog' (mene) do Palme (BSI u Palmotićevoj) 14.36 sati Prva postaja Zrinkač, ćakula-bakula sa mojom Pečnik-ovom i, naravno, banana od nje 'onom' (meni). 15.01 sati Druga postaja, tu kraj Zrinkača, Konzum i 'slatkač'. 15.15 sati Auuuh, treća i središnja postaja, naš Cvjetnjak, moje Pečnik-ove, kava z mlijekAm (ah...) i 'onaj' (ja). Žamor, glazba, ovi ono, oni ovo... Srrrk... Ah, kava je 'prva líga'. ... Pa je nije radila uspinjača da nas uspne Gospi OKV. Bili kraj Meštrovićeve Hrvatske majke kraj pravnog faxa, snimili 'knev 6b vaz' i doma na Fratrovac.

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #


- 13:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.03 sati A hajde, bar koje slovce da istipkuljim na mob za naše 'krpice'. Odmah ću reći da neću umjeti reći zašto mi je subota najkorisniji a zato i najdraži dan. A jer slika govori umjesto tisuću riječi, pogledajte sličice i filmić pa zaključite sami. Eto samo ću vam reći bio mi je meštar Adis pa meštar Splićo. A za koji minutić bit ću piebačen u Palmu odale će početi đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svi imamo razloga da zajedno s Bogorodicom bez prestanka hvalimo i slavimo Boga radi golemog milosrđa Njegova koje prati čovjeka kroz čitav život." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Majore diko od Zagore poznat se more da si vojnik Kristov bija kad si svoga Luju berekina u Lojolinu vojsku gurnija. Oja noja oooj.

- 10:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Slušajući zemlju prazavičaja Ogorja kako diše, još sunce nije izašlo, a čujem klep - klep - klep od Majornve kuće. To on uranija naoštrit kosu jer biće i danas obeća nikom Ogorancu pokosit njivu.

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 09, 2015 10:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 5. 2015. Gospodine čuli smo to nebrojeno puta, znamo da si Ti LJUBAV. Shvatili smo da je to neprijeporna istina. Ali jer je nismo prihvatili, Ti si iz ljubavi prema nama bio raspet na križu. Molimo Te da to nikad ne zaboravimo. Svaki put kad pogledamo na križ na mjestima gdje živimo daj da se sjetimo Tebe LJUBAVI, Isuse Kriste Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15,9-17)

- 10:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moje Pečnik-ove…

Image and video hosting by TinyPic
Eh moje Pečnik-ove. Pitate se kako to moje? Moje, baš moje jer kroz godine ove raspetosti (na bolesničkom krevetu) one su među rijetkima koje su bili uz moj bokesnički krevet bez ikakvog interesa. Zato su baš moje.

- 10:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati 'Ljiljane bijeli Nebeskog raja...' sa HKR-a pjevuše. Ah Marija, i Stepinček, i osamdesete... To je samo na što me pjesma podsjetila. Ah o Bože hvala Ti što je danas subota. Drag mi je to dan jer imam svoje drage terapije. Traj - na - ni - na... Već u 8 sati svoga fiziomahera meštra Adisa, a onda terapija No 1 sveta misa u 9.30 sati na kojoj će se vjerojatno ukazati meštar Splíćo, koji će osim svoje uobičajene uradbe 'prva liga' učiniti terapeutski zahvat masaže 'onog' (mene). A onda jer je subota past će kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove pa naklon Gospi OKV. 'Da ustrajemo moli za nas...' Ustrajat ću, izdurati sve o Gospe vratarice ovoga grada i srca moga.

- 10:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 09, 2015 10:27 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, između pravoslavne i katoličke Crkve nema dogmatskih razlika, to znam jer sam u Rimu magistrirao dogmatiku. Razlike su sporedne kulturološke. Zato molim te svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Bas sam odslušao tu dragu pjesmu, na onaj tkz. Adisov mob. E a treba ustrajati u duranju. Moja baba Jaka bi rekla: 'Duraj, duraj pa ćeš u raj'. Pa eto dragi web župljani ustrajte pohoditi web župu i ovdje će biti prezentirano 'puno lipi stvari'. Hoće, hoće – sigurno hoće. U 'punini vremena' SIGURNO. Pitate se s kakvom sigurnošću znam da će biti SIGURNO. A eto, možete ne vjerovati ali samo da znate iza tih riječi stoji majka Božja, moja Gospa Sinjska.

- 10:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Aj Lujo obuj opanke, uzjaši svoga Klepu pa ćemo u Svilaju.' Ijuuu, ju opon li san sritan. Pravo iman potribu nikog razveselit. Eto dide neću bit na Klepi nek i njemu bude lašnje.

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo primakni se da ti ništa kaže tvoja baba. Upanti mile nije lako bit samo Isusova ovca. Jer ima i drugi čobana koji bi htili da si šnjimon.' Znan ja to baba Jako. Al' dok su tebon kraj ognjišta Gospinu ružarju molin ničija neću bit nego samo Isusova ovca.

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic
Ha, ne znam bit će da je ovo opklada sa Dragutinom Tadijanovićem tko će prije tamo 'gdi je liiipooo' on ili 'onaj' (ja) Bilo je to u Krapinskim Toplicama 20. 7. 2006.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.05 sati Znam nije primjereno za reć ali baš sam učinija pravo liiip posa. Baš onako blagdanski! Znači feštaaa…

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati Evo baš sam u 'krpama' i mislio sam urađujući 'Glas iz krpa' čekati meštra Adisa, kad on me upravo nazove, na mob na koji ovo tipkuljim plesom 'zlatnog palca', da stiže za koji minutić. Pa ćao - bao! Dovidova lipi moji. 13.08 sati E meštar Adis je došao i sad iz ga 'krpa' gledam kako mi popravlja pedale sobnog bicikla. Koje ga ću pretpostavljam pedalirati čim ga popravi. 13.52 sati O hvala Ti Bože za meštra Adisa koji mi je popravio pedale pa sam mogao pedalirati. Ah ma treba mi pedaliranje jer po tom me Gospodin vraća u funkciju. Pazite: VRAĆA U FUNKCIJU što je mnogo softiciraniji proces nego tek 'migati nogama'. E ali da spomenem i svoga meštra Spliću koji mi je jutros bija i uradija 'stani - pani', rekle bi one Spiće 'prva liga'. Ma obadva su mi manifestacija Božje brige, blagosti i zauzetosti za mene, ovcu svoju. Bleee... Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 13:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Majore diko od Zagore odma ti se vidit more da si vojnik Kristov bija čin si svoga Luju berekina u Lojolinu vojsku gurnija. Oja noja oooj.

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 08, 2015 10:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 5. 2015. Gospodine hvala Ti za riječi današnjeg evanđelja jer i nama se čini da smo samo mi ne shvaćeni i ne prihvaćeni od svojih bližnjih. Tvoje nas riječi jačaju da ne klonemo, kažeš nam: 'Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi.' Molimo Te učvrsti nas u namjeri da uvijek Tvoji budemo. I da prihvatimo činjenicu ako smo Tvoji da nismo od svijeta. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15,18-21)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 08, 2015 8:41 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, reci pošteno jel' da u odnosima katolici - pravoslavci Crni plete svoju mrežu. Hoće da se ne vole oni koji su posve na strani LJUBAVI. Molim te najurimo Crnoga i svima govori: SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Meditativna molitva uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Ooo ho, hvala Bogu konačno mogu reći ne žuri mi se. Što bi inače i trebala biti oznaka redovnika. Ali haj si ti pomozi kad trebaš bití ispovjedaonici, pa na propovjedaonici, pa na predavanju... A jer redovnik Isusova ovca treba biti rastezljiv kao žvakalica. I baš mi dobro došao ovaj moj 'nemogitis' da počnem regularno voditi svoj duhovni život. Pa dopustite da učinim jednu molitvu: Gospodine Ti znaš sve u svezi mene. Hvala Ti za želju da i ja upoznam Tebe. I preko studija i molitvenih skupina. Hvala Ti što me oduševljenost Tobom dovela do svećeništva. Ti znaš gdje i kako sam kao svećenik radio. Znaš i to da sam 'kao bio umro' (koma). Ti znaš da je to za mene bio predivan susret s Tobom. Ajooo kad smo se gledali oči u oči ja i Ti. Ma sve ću učinit da se opet možemo pogledati. Znam zašto si me vratio, Tvoja majka moja Gospa Sinjska Te je izdala. Ali samo mi reci, šapni da nitko nečuje... šapt, šapt, šapt... Aha tako Ti mene doživljavaš. Vjeruj mi pojma nisam imao da si tako blag i milosrdan. Ti znaš da sada sebe doživljavam beskorisno ali primi Ti ovu raspetost (na bolesničkom krevetu) kao molitvu za projekt kojeg mi je započeti kada profunkcioniram. Amen, neka tako bude, amen!

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.43 sati Da me tko god diljem web prostranstva upita kako sam? A tako pitanje je posve opravdano. Dva mjeseca mrtav bio, pa onda što bolnice, toplice, domovi, ubožnice... Ah čitavu vječnost. Eto sviđa mi se da sam napokon postao starček. Ali bilo je tu svašta. Nešto kao putovanje od pakla do Neba. Sada mi je vjerujte fenomenalno. Moja kuća i sveta misa, moja subraća Isusove ovce, moji prijatelji, terapeuti izabranici Božji. A osim tog imam obilje duhovne hrane. Vjera, ufanje i ljubav mi cvjetaju. Pa pitam te može li ikojem čovjeku biti bolje. Dajte mi ga da ga vidim. Oho ho ja sam sretan gdje si ti. Gospodine Isuse Kriste srećo jedina. Hvala, hvala, hvala za sve.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Ijeee Putalju i a i ti Zekane, ijeee... Orat, orat, triba orat. Ma oću vam ja dat... Lujo daj'de mi škurju...' Ma dide pravo ne razumin. Kad nisu orali timarija si svoje konje. Dava si in uno šta volu. A sad na nji vičeš kuda si in žestoki neprijatelj? 'Lujo upanti ljubov će te zgazit jer te voli.'

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti mile ljubav ti nije samo: cmok, cmok, cmokić... Vidis gori uni križ – dragi Isus propet za nas grišne, toj ti ljubov!' Eh, baba Jako učili smo u skulan daj u križu spas i život. Al' san biće slabo to proša pa sad iman praktiku. 'Al' Gopinu ružarju ne ispušćaj.'

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.05.2015., četvrtak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 07, 2015 5:14 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni evo mene opet. Ma tjera me sv. Duje Splitski. Htio sam ti spomenuti besmislene svađe oko toga tko je veći Splićanin vlaj ili bodul? Ma kao što je Crkva Kristova i pravoslavna i katolička. Isto tako su Splićani i vlaji i boduli. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.14 sati 'O sveti Duje... Traj - la - la...' Ma što ja znam nekako sve mi svečano danas. Sveti Duje je zbilja svetac kad ga je dopalo da čuva najdivljiji dio grada Splita - Kman. Uz kapelu sv. Duje na Kmanu sam odrastao. Svetac me je poznavao, premda tada nisam bio sav svoj. Zna on sve berekinade što sam ih činio. Šutio je i zagovarao. E ali on me i nadahnjivao. Shvatio sam da se Splićanin može biti bilo da si rođen kao vlaj bilo kao bodul. Ako živiš u Splitu i voliš taj grad Splićanin si. To mi je poslužilo da shvatim Crkvu. To znate Crkva Kristova nije samo katolička nego i pravoslavna. Kao što je besmisleno da se vlaji nazivaju veći Splićani od bodula. Isto tako je besmisleno da sebe katolici nazivaju većim kršćanima ili autentičnijom Crkvom od pravoslavca. A kao što bilo besmisleno, kad si žedan da popiješ najprije H 2 a onda O jer oni tek skupa su voda za piti H2O. Tako i ona Crkva koju je Krist utemeljio su skupa katolička i pravoslavna crkva. Eh kad bi to shvatili. Ali shvati će i to u 'punini vremena'. Zato Bogu u ruke! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
-----Original Message-----
Sent: Thursday, May 07, 2015 4:03 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Jutarnja molitva za petak 8.5.
Dragi p. Luka, Mogu li Vas zamoliti da nam pošaljete tekst jutarnje molitve za sutra - petak, 8.5.? Ne znam je li mi promaknula, ali još je ne vidim... Oprostite na smetnji! I hvala …
-----Original Message-----
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 07, 2015 4:19 PM
Subject: RE: Jutarnja molitva za petak 8.5.
O draga moja HKR-ovko evo baš sam imao svoje dnevno razmatranje uz evanđelje, pa ti ga šaljem. Od srca p. Luka

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 07, 2015 4:13 PM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 5. 2015. Gospodine samo zapovijedaj sluge Tvoje slušaju. Hvala na riječima današnjeg evanđelja: 'Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje.' Gospodine ali sve da se i nađe netko od nas smrtnika tko bi za prijatelje svoje položio život svoj. Bez Tebe bio bi to tek nesretan slučaj. Molimo Te nauči nas ljubiti do kraja i vjerovati da nas samo Tvoja radikalna ljubav oživljava, spašava i osmišljava. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15, 12-17)

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.09 sati Ha, dobro je. Anđele sam odsanjao, uz HKR krunicu izmolio. Na mob pogledao web župu jel' se sveti Duje ukazao. Je u redu je. Ma znaš drag mi je taj svetac. Jer važne godine sam proveo u Splitu uz njegovu kapelu na Kmanu. Znam da nas vlaje taj svetac drži da smo najodličniji Splićani. Jer vlaji su katolici i Hrvati 'od komada'. Ali zanimljiv vam je taj fenomen u Splitu. Uvijek su intrige oko toga tko je većl Splićanin vlaji ili boduli. A sveti nam Duje poručuje: svi ste vi moji jer i meni je kao i vama ista ljubav Krist Gospodin. Oh samo ljubav nas spaja… Ah ljubav je bol u srcu mom.... Isuse Kriste Bože naš daj da Te više ljubimo í tako veći Splićani budemo.

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Život je plamen koji uvijek gori, ali se opet ponovo zapali svaki put kad se dijete rodi!" (George Bernard Shaw)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, May 07, 2015 8:30 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, danas je za nas katolike sveti Duje koji je nas vlaje u Split dozva. Vlaji su ostali vlaji ali Splićani kao što su to i boduli. Taj svetac hoće da pravoslavci ostanu to što jesu jer zajedno sa katolicima čine Crkvu Kristovu. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Aoh, kao da se baš treba znati kad nastaje ovo? Ali eto neka! A što još činim, to bi trebala znati svaka ptica na grani da čeeekaaam! 20.02 sati E čekao sam svoga meštra Spliću i dočeo sam ga. I uradija me, pa me u 'krpe' ubacija. Svoje redovničko sam izbrevijario (íščitao redovnički brevijar) Oh hvala Ti Bože što sam redovnik Isusova ovca. Evo baš čitajući Gospin 'Veliča', shvatim kako je bilo Gospi jer slično je bilo i ovci ovoj. Doista dođe mi da veličam Gospodina i sam. Jer je pogledao ovcu ovu svoju. Osjećam pogledao je na moju glad za razumijevanjem, sažaljenjem i ljudskošću. Shvaćam ono 'silne zbaci s prijestolja' jer i od mene je udaljio nasilnike. A ono 'uzvisi neznatne'jer i sam bio odbačen, zaboravljen, neznatan ali Gospodin je pogledao na neznatnost ove ovce svoje i uzveličao je sa 'puno lipi stvari'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dída Majora

Image and video hosting by TinyPic
Znaš Lujo daj najveći svetac za nas vlaje u Splitu sveti Dujo. Kad san uno pedesetih gleda gdi bi kuću izgradija u Splitu. Ositija san sveti Dujo mi kaže: 'Za vas svoje vlaje ostavija san Kman.'

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znaš kolko san ja sritna šta ti nis svačija neg' Isusova ovca.' Eee ova ti valja baba Jako! Da nisan Isusova ovca - bija bi najobičnija ovca.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče, mir donesi svome gradu. Samo reci Splitskoj bodulariji da ih čuvat možeš jer si krunu mučeništva primio od vlaja sa Kmana - vlaji i boduli će se odmah zavoljeti. (kev Sv. Duje)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.05.2015., srijeda

Image and video hosting by TinyPic

- 17:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati A eto misli mi lelujaju... Pa se upitam gdje 'no je Čanbrovica u Ogorju. I sjetim da sam o tom pričao sa svojim vlajom Ogorancem Matom Rađom još u 'ono vrijeme'. Točnije bilo je to 26. veljače 2001. kad sam pribilježio da mi je rekao: 'Čanbrovica je lokalitet poviše Bijukovih kuća.'

- 16:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 06, 2015 4:28 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni znam da je neukusno u ovoj mjeri e-mailiranje. Ali to zato jer sam čvrrrsto uvjeren kako je potrebno da svatko zna da SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 16:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JUBILEJ MILOSRĐA - TRENUTAK MILOSTI

Image and video hosting by TinyPic
Nadbiskup Salvatore Fisichella, u utorak 5. svibnja 2015. najavio proslavu 'Svete godine milosrđa'. Izvanrednu Svetu godinu omeđuju: 8. prosinca 2015. - kad će, na svetkovinu Bezgrešnog začeća BDM, Jubilej započeti - te 20. studenog 2016. godine, kad će, na svetkovinu Krista Kralja, Sveta godina biti svečano zaključena.

- 15:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.58 sati A sad? Ono tako naviknulo i omiljelo - ČEKANJE. U redu sačekao sam da se comp utrne, posrkao sam juhicu, učinija gusku, nazvao Dina i sada čekam njega. Ali ovako čekajući ispred utrnutog compa mogu reć za naše 'krpice' kako sam duboko i čvrsto uvjeren da me Gospodin vraća u funkciju po web župi i baš zato jer je to župa Gospe Sinjske. 13.10 sati E a sada možemo dalje, hvala Ti Bože iz 'krpa'. Eh da kažem da me jutros bija uradit moj meštar Splićo. On je to fenomenalno učinija. A hvala Ti Bože i večeras će mi stici doći i uraditi me isto kao i jutros, onako ona Splitska uradba 'prva liga'. A sada mi ima doći moj biser Božji meštar Adis. Ne stvarno po meštrima koje mi šalje osjećam Bogu sam izuzetno mio i drag. Razmišljam kako to? Zašto? Neš' ti ovce ove? I shvatim Gospodin je vidio suze svoje majke nad ovcom ovom. Ganulo Ga je ganuće Gospe Sinjske nad svojim vlajem. I On je skopčao da je taj vlaj zapravo Njegova ovca. I kao Pastir dobri izveo ovcu svoju na raskošne pašnjake. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 06, 2015 12:48 PM
To: jradja@cox.net
Subject: Jim Radjas Genealogy Research (master_index.htm)
Dear Jim what about www.jimradja.com? Sincerely p. Luka Radja, Zagreb

- 12:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znate lipi moji, kako sveti Duje Splita gada zaštitnik može donijeti mir vječitim intrigama između vlaja i bodula? Samo treba kazat bodulima da ih čuvat može jer je krunu od mučeništva primio od vlaja sa Kmana. Od srca vlaj p. Luka

- 10:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta." (Fjodor Dostojevski)

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Opet o ljubavi. Da Isus nije neiscrpan već postao neukusan ponavljajući: JA, pa JA! Zato povjeruj već jednom Isus Krist je sve ono što tražiš! Uvjeri se pogledaj križ - eto to je ljubav učinila. Pogledaj češće križ i vjeruj u LJUBAV. (knev 6b vaz)

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 06, 2015 9:21 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 5. 2015. Gospodine hvala Ti za predivne riječi današnjeg evanđelja: 'Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna. Uistinu Tvoje riječi dušu nam natapaju, srce slade. Molimo Te daj da se unatoč svemu, uvijek i definitivno odlučujemo za LJUBAV za Tebe Kriste Gospodine Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15,9-11)

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Duje Kmanski (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče, mir donesi svome gradu. Samo reci Splitskoj bodulariji da ih čuvat možeš jer si krunu mučeništva primio od vlaja sa Kmana - vlaji i boduli će se odmah zavoljeti. (kev Sv. Duje)

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.36 sati Ah volio bih da s drugačijim osjećajem gledajući slike o sebi. Jer dođe ono gadljivo: ja, pa ja... Ali znam kako mi ih je gledati. Prepoznavati u njima djela Gospodinova pa ću samo veličati ime Gospodnje: Gospodin, pa Gospodin... AMDG, AMDG...

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
3.48 sati A eto u ovo čudno vrijeme došlo mi tako nešto. Ovaj mob mi javlja da je srijeda, 6. 5. 2015. E da je sutra onda bih znao da ću o svetom Duji Kmanskome. A danas? Ne znam, stvarno ne znam kojeg sveca imamo. Dobro za danas znam imat ću svoje terapije drage. Meštra Spliću a i meštra Adsa. Iznenađujuća mi je spoznaja da se može jedva čekati terapeute svoje. Jer ti nemaju veze sa mučiteljima, kakva već grozna sjećanja o takvima imam. Ovo su zbilja fini, uglađeni ljudi. Prije svega uvjereni vjernici. Kad oni rade na meni kao da mi daju duhovne vjezbe sv. Ignacija Lojolskog.

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, May 06, 2015 8:43 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni mogu ti reći ne tek da sam tebi dosadio s ovim e-mailiranjem. Nego i samome sebi sam već čudan. Zato te molim, zbilja te molim reci svima SPC = katolička Crkva tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.06 sati A što ću zavaravam samoga sebe da ovo tipkuljenje po mobu ima smisla. A sad ima li ga ili nema to me nije ni briga. Ugodnije mi je biti zaposlen nečim nego se predati jalovim meditacijama. 19.37 sati E sada mi je 'duša na mistu'. Hoću reci 'brat magarac' je u 'krpama'. A ma da znaš možda je šteta što me potjeralo iz Indije jer tamo bi me vjerojatno pojeo neki tigar i umro bi kao čovjek. Ali zna Gospodin svoje što će sa ovcom ovom. Eto mogu kazat bilo zgrabilo nešto Gabrićevo. Pa ako neki tigar nije mogao svoje sa ovcom ovom. Zato je ta ovca krenula sa SKAC i sa Modravama. Ali Gabrić ne pušta. Pa će ovca ta vođena njime još učiniti i 'puno lipi stvari'.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A kako dide moreš tako? Kojgod te upita za ozorat, ognjojit, posijat, pokosit, ovrć... Ti uvik moreš, imaš su čin ćeš pomoć? 'Luju ti ki Isusova ovca bi triba znat da smo mi loze a dragi Isus je TRS. Sve šta loza ima prima od Trsa, našeg dragog Isusa.'

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel'no si ti rodla trinest dice. Nije'l to prikoviše? 'Ma šta prikviše?! Lujo ti baren znadeš daj dragi Isus reka daj TRS a mi da smo loze. Svaki koji ostaje na Njemu donosi mnogo roda. A šta sam mogla nego svaku veče kraj ognjišta izmolit Gospinu ružarju'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.05.2015., utorak

Našašće odmetntuog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.57 sati Ma što ja znam nekako me lupilo da bi moga koji redak svetom Duji Kmanskom. Taj se svetac nagledao ovce ove. Čitavu osnovnu školu sam mu kraj kapele prolazio. Jer ta kapela mi je blizu kuće na Kmanu gdje sam odrastao. Ah ne znam? Koliko se sjećam nikad mu se nisam zamjerio. Znam da bi mu djeca iz kapele znala uzimat bile dinare. Ali nisam to nikad činio. Makar u crkvu nisam išao ali svetog Duju sam uvažavao. Svetost u to vrijeme za mene je bila kapela svetog Duje na mom Kmanu. 'Sveti Duje mučeniče Splita grada zaštitniče, mir donesi svome gradu samo reci Splitskoj bodulariji da ih štitit možeš jer si krunu mučeništva primio od vlaja sa Kmana - vlaji i boduli odmah će prijatelji biti.' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji ako Isus kaže: 'Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda.' Jasno nam je što nam činiti!

- 11:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 05, 2015 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 5. 2015. Gospodine Tvoji smo, ljubimo Te, i još bi mnoge riječi mogli reći koliko nam značiš, ali sve naše riječi ne mogu se mjeriti sa ovima koje slušamo u evanđelju: 'Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese. Vi ste već očišćeni po riječi koju sam vam zborio. Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda.' Molimo Te Isuse Kriste Bože naš ne daj da nas išta odijeli od Tebe. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15,1-8)

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Neka vas od ljubavi prema neprijateljima ne odvraća njihova zloća, jer jedno je čovjek, a drugo je njegova zloća." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Veliko hvala što postojite i obasjavate me svjetlom svoje neobične sveobuhvatne mudrosti i predivne dobrote...primite topli pozdrav i zagrljaj iz Zadra :-)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Niko bi rada na sebi imat ovo niko ono. Niko bi rada svrišt skulu ovu niko onu. Niko bi htija radit ovo niko ono. A niko ne bi ništa radija. A kaži mi baba Jako a šta bi ti rada? 'Eehe Lujo menij draži mir nego pir. A i sa svojin milon uz ognjište dragomij Gospinu ružarju izmolit.'
- Babi Jaki kad bi uzeli motiku-ne bi ništa rekla, kada bi joj uzeli Klepu-ništa ne bi rekla, da joj uzmu njivu-opet bi šutjela i ne bi ništa rekla, ali krunicu da joj netko samo pokuša uzeti makar na jedan dan!? Bože sačuvaj! Bolje da joj niste u blizini!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Auuhh, onda jeste se napajkili. Ako ste, a vjerujem da jeste HVALJEN ISUS I MARIJA. Ma drago mi da je ovom mjesecu Gospa na prvom mjestu. Što nije njena oznaka. Uvijek nekako pozadinski djeluje, diskretna je. I upravo po tome uzor nama, koji bismo samo u prvi plan, da nas se vidi, da nas drugi hvale (ah...) Oh da je biti kao Marija

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, May 05, 2015 8:35 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni katolički sam svećenik. Ti znaš da je Isus Krist pokrenuo Crkvu pravoslavnu sigurno ali i katoličku. Kao redovnik isusovac odabrao sam za svoju ljubav Crkvu Kristovu. Dopusti mi da je volim. Svakome govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"On će biti dijete oluje. Ne, bit će dijete Svjetlosti." (Razgovor majke Nikole Tesle i babice prilikom Nikolina rođenja u olujnoj noći)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Idemo na posao, hoćemo uradit 'Večernje razmatranje uz mob' sada nakon što sam odgledao tv-dnevnik, a prije toga izbrevijario svoje redovničko. Čujem u tv-dnevniku spominjali sv. Duju. Ne znam baš je li mu sutra blagdan. U svakom slučaju to je baš moj svetac. Jooo kad sjetim svoje Kmanske kapele koja je njemu posvećena. Kraj koje sam prolizio svaki dan kao dijete a i kasnije kao berekin. Ta kapela za mene je bio pojam svetosti. Auh, kad se sjetim kako smo kao djeca hitali mu avione od listova na kojima su bile ocjene koje roditelji nisu smjeli vidjeti. A znalo iz kapele uzimati bile dinare koje je pobožni svijet ubacivao. Eto tu je trag da će nešto biti od ovog djeteta. Nisam se nikad usudio pipnuti nešto iz kapele. Premda tada nisam bio praktični vjernik ipak san poštivao sveto.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ma isto se pitan kakos ti moga tako. Samo tamo pa vamo. U rat uni drugi rat diš drugo neg u Rvatsku vojsku. Unda si nikin zapetljajin dopa une partizanštine. Pa Sućeska, Neretva… Pa skula u Sarajevu. Pas bija jedan od glavni u unoj staroj državetini. Reci mi dide a štas ti tražija? 'Lujo mir za svoju Rvatsku, za svoje Ogorje i srcu da iman mir.'

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Niko bi rada na sebi imat ovo niko ono. Niko bi rada svrišt skulu ovu niko onu. Niko bi htija radit ovo niko ono. A niko ne bi ništa radija. A kaži mi baba Jako a šta bi ti rada? 'Eehe Lujo menij draži mir nego pir. A i sa svojin milon uz ognjište dragomij Gospinu ružarju izmolit.'

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2015., ponedjeljak

Predlažu da Srpska pravoslavna crkva proglasi Teslu svecem

Image and video hosting by TinyPic
Tesla je bio sveti duh, čovjek koji je rano otkrio Boga, a potom i nebeska prostranstva i svemirsku energiju, kazao je Nikola Lončar, prvi čovjek Tesline zaklade.

- 17:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 04, 2015 3:57 PM
Subject: RE: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj čovik drago mi je da čitaš e-mailove koje ti svakodnevno šaljem. Šaljem jer moram, naprosto moram - u pitanju je LJUBAV. A kao redovniku isusovcu ljubav mi je Crkva Kristova. A ona je kako katolička tako i pravoslavna. Shvaćaš pravoslavci su za mene i te kako važni. Spomenuo si životnu misiju. A ona mi je uvjeriti SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Znam da ti nisi ključna osoba za taj projekt, zato bih te molim pošalji mi e-mail adrese ključnih ljudi. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Nije mi žao umrijeti jer sam doživio što ni sanjati nisam mogao." (Ministar obrane Republike Hrvatske GOJKO ŠUŠAK)

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znate lipi moji kad sam bio malo dijete i u Ogorju živio, u selu je živjela i baba Jaka. Bila je to seoska mudrica znala bi reći: draži mi je mir nego pir! A znala je ona ono sto i mi znate da je mir naš Gospodin Isus Krist.

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.28 sati Ha, comp se utrno . 12.37 sati A sad baš me sestrica s. Natalija ubacila u 'krpe'. Mi starčeki Isusove ovce ostajemo bez nje, beee... Ali samo tjedan dana jer bit će na svojim duhovnim vježbama. Tako valja jer mi Isusove ovce trebamo produhovljene, kreposne sestre njegovateljice. Ne bilo kakve! E a sada bi mi trebao doći meštar Adis iz 'krpa' me izvaditi i uraditi. To sam rekao da mi jutros bija meštar Splićo i da me uradija 'prva liga'. Hvala Ti Boze i večeras će me stići doći uraditi. A i to sam spomenuo da je došao na svetu misu i prijatelj mi Dalibor. A zna se i to da naš Dino hoće zaozbiljno biti Isusova ovca pa nam je danas došao na Fratrovac. To me veseli vjerojatno iz sebičnih razloga. A je treba me netko prebacivat subotama u Palmu. A i činit uza me đire hodalicom po hodniku. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Tako je Lojola! Ne budi ovca nego idi i zapali svijet!
Image and video hosting by TinyPic

- 12:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 04, 2015 12:03 PM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 5. 2015. Gospodine kako u ono vrijeme tako su nam i danas potrebne Tvoje riječi da nam ih kažeš: 'Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.' Molimo Te Isuse Kriste Bože naš da svi prihvatimo Tvoje riječi jer Ti si mir koji trebamo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 27-31a)

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
11.05 sati Bogu hvala i slava imali smo mi Isusove ovce svetu misu koju je predvodio moj Zemljak Zagorec p. Janko Rogina (iz Zlatara blizu K. Toplica!) Osim što je sveta misa predivan dar, na misi se ukažu i posebni darovi: prijatelj Dalibor i meštar Splićo koji me baš uradija 'prva liga'. On je baš izaša kad ono ukazao mi se onaj koji hoće zaozbiljno biti Isusova ovca - naš Dino nam je došao. Traj - na - ni – na

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suncu što nad Ogorjem sja

Image and video hosting by TinyPic
Oj sunce sjajno si i blago što smiješ sa Zelova izaći cio dan najdražim krajem sjati pa za Crivac na počinak zaći. Što možeš sjati krajem starčadi mi drage Ogorjem mojim - Hrvatskim i katoličkim. O tom priča i Branimirov kamen iz Muća. Sveti Jure sve to zna i Ogorje mi čuva.

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.10 sati Auhh, ponedjeljak, 4. 5. 2015. HKR kaže. Malo prije je govorio najdražu mi molitvu Gospinu krunicu a na tom radiju se da čuti i još okrepljujućih stvari. Mislim da opravdavaju svoje ime jer doista i jesu Hrvatski katolički radio. Bilo bi dobro da svoje ime može opravdati i Hrvatska katolička televizija koja uskoro počinje sa radom. Jer ako se nešto zove Hrvatsko katoličko trebaju biti ispunjeni neki zahtjevi. Npr. stručno, ozbiljno, dostojanstveno... Jer nije tek dovoljno da se tako nešto može čuti/vidjeti. Važno je tko takom nečem daje dopuštenje da se tako može zvati. Nije dovoljno reći: 'Moj velečasni kaže da može ići'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Radost je, najveći znak Božje nazočnosti u nama.""Savršen vjernik moli tako dobro da i ne zna da moli." (Jacques Maritain)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.05 sati Ma bas mislim o vrijednosti godina raspetosti ove. Znate da ih smatram najvrjednijima u čitavom životu mi - zbog vrhunaravnih razloga, tj.'puno lipi stvari' što Gospa Sinjska rekla mi ih je 19. 4. 2005. Ali nisu ove godine bezvrijedne i zbog ovih prizemnih razloga tj. tkz. 'dice'. Naime izašle su mi dvije knjige a bila su i tri projekta. Imena 'dice' su: 1. 'Ljubav je zaista neslomljiva' (2005) 2. 'Šalabahter za život' (2008) 3. Sms - apostolat 4. Kapela u Krapinskim Toplicama 5. Web župa Gospe Sinjske

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, May 04, 2015 8:56 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni čujem da je 2016 u Istanbulu Veliki sabor pravoslavlja. Molio bih te shvati SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Čemu cjepkanje kad smo Europa. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.51 sati A hoćemo li se pozabaviti 'Večernjim razmatranjem uz mob'. Nakon ovog svetog dana (nedjelja). Koji je bio baš raskošno bogat, sjajan i svet. Dana u kom sam mogao prepoznati koliko sam Gospodinu dragocjen. Koliko me natapa, uvjerava, ozdravlja, angažira. Znate već zaslon da mi to nacrta bila je jedna od mojih Pečnik-ovih. Znam Gospodin to čini da ozdravi mi dušu umornu i rastrganu. Da ove godine raspetosti moje ne budu tek vapaji Bogu: 'Bože moj zašto si me ostavio?' Da budu sjajne i drage. Da prepoznam da postoje i naravni razlozi, a ne samo vrhunaravni, smatrati ove godine najvrjednije čitavog života mi.

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ššš... Štaj 'no dide vako kasno? Da nije Duv Sveti šta nan dolazi kano sum vitar? Ššš... Hrrr... 'Lujo al' ne čuješ to ti baba cvrči i spava.'

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ššš - šapt – šapt - ššš... 'A Lujo kako ti nije stid kraj ognjišta šapljat. Mile moj tako samo Duv Sveti šaplje. I unda tribamo naćulit uši da moremo razumit šta nan kaže. Al vako brte nevalja ti.' Baba Jako eto Gospinu ružarju ću molit najglasnije šta moren.

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2015., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
"Ja sam trs, vi loze. ... Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa." (Iv 15, 5) " Čovjek ne može posjedovati privatnu religiju, baš kao što ne može posjedovati ni privatno sunce ili mjesec." (K. Chesterton)

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh, sunce nad Zelovom što izlaziš, a za Crivacom na počinak zalaziš. Kaži sunce jel' ti drago sjati bilo povrh najdražeg mi kraja, Ogorja moga. Sela mojih starčadi drage i onih starijih što sve su nas dali. Sjaji sunce žarko mojim Ogorjem dragim, da svi Ogorani susretnu Sunce pravde - Isusa dragog, Boga našega.

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
17.21 sati A eto, neka se zna, pao je i nedjeljni đir mojim dragim Zagrebom, po dijelu grada gdje su i prije živjeli stariji fratri od Isusovih ovaca pa se zato zove Frarovac, a sada su tu starčeki Isusove ovce. E moja Pečnik-ova je došla vidjeti ovcu ovu, koja je njezin 'bebač'. I baš smo ovdje na terasi našeg ovčinjaka uz kavu kao na Cvjetnjaku.

- 18:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sunce sa Zelova izađe Ogorje pomiluje i za Crivac zađe. O drago je milo je od davnine naše Hrvatsko je. O tom priča kamen kneza Branimira iz Muća. Kamen kaže da Ogorje kršćansko je od početka bilo. Sveti Jure sve to zna i Ogorje čuva.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Iskreno govoreći: ovca + Isus = isusovac

Image and video hosting by TinyPic+Image and video hosting by TinyPic=Image and video hosting by TinyPic

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sent: Sunday, May 03, 2015 9:22 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Samo da znas da sam redovito molio za naš rad …

- 15:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.49 sati Ššš - šapt - ššš... A ma dobro to sam malo bio na silu s babom Jakom. I ona me naučila važnu stvar iz pristojnosti. Na silu uz ognjište se ne smije šaptati. Ah ajoooj kako će to biti dobro kada opet dođem tamo 'gdi je liiipooo'. Ma čitavu vječnost ću biti sa babom Jakom uz ognjište Ljubavi. I znaš da mi dođe krivo što sam vraćen iz one 'lipoteee' u ovu plačnu dolinu gdje me je dopala karijola ova u kojoj sjedim. I uhvatio bi me teški pesimizam da mi Gospa Sinjska nije rekla ono što je pssst! Ili to je 'puno lipi stvari'. 14.05 sati Evo baš sam se čuo sa mojom Pečnik-ovom koja kaže da dolazi za koji tren a ja sam joj rekao da mi onda kupi jedan bonbon za mob. Od drugi stvari iz svakodnevnice to je već spomenuto da je na svetoj misi u 9.30 sati bio moj prijatelj koji mi je i krizmani kum Dragan Logarušić. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 03, 2015 3:12 PM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
E dragi moj pravoslavni vidio si taj filmić i vidio si su tu Isusov ovcu punu entuzjazma i optimizma a to je zato jer sam zaljubljen u LJUBAV svoju a ona je Crkva koju je utemeljio Isus moj Bog. Ta Crkva je pravoslavna i katolička. Primijeti da nije samo katolička. Molim Te dozvoli mi da ljubim svoju LJUBAV. Od srca p. Luka Rađa, isusovac
Sent: Saturday, May 02, 2015 10:04 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
juce sam slucajno otkrio ovo https://www.youtube.com/watch?v=NRru-kl4HAo&spfreload=10
svaka cast na entuzijazmu!
2015-05-02 9:06 GMT+02:00 luka rada :
Dragi moj pravoslavni, ovaj mjesec mi je osobito drag je to je Gospin mjesec. Po Gospi prepoznajem da smo braća. Pravoslavci je štuju kao i katolici jer SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E znam lipi moji, šaptači su nam dobrodošli kad smo u tjeskobi što bi? Ali Bogu hvala što i On zna i kako je s nama i poslao nam je Duha Svetoga koji sve zna i sve nam došaptava.

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2016. u Istanbulu održat će se veliki pravoslavni sabor, prvi nakon 13 stoljeća

Image and video hosting by TinyPic
‘Pripreme za svepravoslavni sabor 2016. prate intrige, uvijek je tako s važnim povijesnim događanjima’
Sabor će raspravljati o temama poput odnosa između Pravoslavne Crkve i države, te suvremenim problemima koje muče Crkvu
Patrijarh Ruske pravoslavne Crkve Kiril izjavio je kako će se svepravoslavni sabor održati u Istanbulu 2016., te dodao kako “pripreme za njega nisu jednostavne”.
Patrijarh je to rekao na proslavi počasnog doktorata kojeg je dobio od Ruske diplomatske akademija, što je prenijela agencija Interfax. Kako je naglasio, sabor koji će pokušati okupiti predstavnike svih atuokefalnih pravoslavnih crkvi, trebao bi biti održan iduće godine, “ako bude sve kako je planirano”.
Sabor će raspravljati o temama poput odnosa između Pravoslavne Crkve i države, te suvremenim problemima koje muče Crkvu.
“Kao uvijek kada su u pitanju događaji od povijesne važnosti, događaju se intrige i pokušaju političkih snaga da izvrše utjecaj. Svjedočimo svemu tome, posebice kada je u pitanju kriza u Ukrajini”, rekao je patirjarh, ali ne precizirajući tko to pokušava vršiti utjecaj i na koji način.
Sabor iduće godine bit će prvi takav nakon 13 stoljeća.
2016. u Istanbulu održat će se veliki pravoslavni sabor, prvi nakon 13 stoljeća
Pravoslavni sabor pripremat će posebno povjerenstvo čiji će članovi uskoro biti izabrani
Za dvije godine, dakle 2016., održat će se sabor svih pravoslavnih Crkvi, prvi takav nakon 13 stoljeća, koji bi trebao okupiti sve pravoslavce, odlučeno je na nedavnom susretu poglavara 13 autokefalnih Crkvi koji se dogodio u Istanbulu.
Sudionici Sinaksisa, koji se dogodio prošli tjedan i kojem je domaćin bio ekumenski carigradski patrijarh Bartolomej I., ponajviše su raspravljali baš o pitanju velikog crkvenog sabora. Kako prenose grčki pravoslavni portali, rasprava o tom pitanju bila je žestoka jer se Crkve međusobno dosta razlikuju u tome kako se Sabor treba dogoditi i što mu treba biti glavni cilj.
Dogovoreno je da Veliki sabor pravoslavlja (Megali Sýnodos tis Orthodoksías na grčkom) bude održan za dvije godine, dakle 2016. Svaka autokefalna Crkva, bez obzira na broj vjernika, moći će poslati do 20 svojih izaslanika episkopa i svaka od njih će imati jedan glas u glasovanju o važnim pitanjima. O tim pitanjima trebalo bi biti odlučivano jednoglasno, dakle konsenzusom. Sabor će pripremati posebno povjerenstvo čiji bi članovi uskoro trebali biti odabrani, a mjesto Sabora trebala bi biti crkve svete Irene u Istanbulu, ona ista u kojoj se 381. dogodio Drugi ekumenski sabor Crkve, odnosno Prvi carigradski.
Inače, pripreme za Veliki sabor pravoslavlja počele su još u 1960-ima, pod utjecajem odluke Ivana XXIII. o sazivanju Drugoga vatikanskog sabora. Međutim, ubrzo su na površinu izbile razlike između raznih autokefalnih Crkvi i cijela je priča stala. U nekoliko posljednjih desetljeća ponovno je obnovljena, a glavni inicijator jest Carigradska patrijaršija. Pravoslavna tradicija priznaje prvih sedam crkvenih sabora kao opće, “vaseljene”, i to su oni koji su se dogodili između 325. i 787. Posljednji koji svi pravoslavci priznaju takvim održan je u Niceji, 787. godine. (Preuzeto: www.bitno.net)

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TRS, LOZA, GROŽĐE… I SUMPOR, 5B Vazmena, Iv 15, 1-8 Palma, 18. svibnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Treba živjeti, ali kvalitetno. Jer što je život bez dobrih plodova; onih koji su na radost nama i onima oko nas. Ta mudrost upisana je u sve stvoreno. Isus kao Mediteranac razumije se u vinogradarstvo, i ukazuje na to na primjeru vinove loze. Svoju svrhu loza ima u onom što od sebe daje: grožđe za jelo, za sok, vino i prošek. Njeni plodovi, prije svega njeno vino, simbolom je radosti. Čežnja za radošću čovjeka motivira u svemu, ali je i izvorom frustracija kad ne nalazimo puta do nje. Od loze se ima što naučiti.
Loza bez čvrste povezanosti s trsom ne može biti plodna. Ostaje bez vitalnosti, suši se, i izgara kad je dohvati požar. Grane svog života valja pružiti trsu od kojeg nam život dolazi. Sljubiti se s izvorom života. Bog je naš trs - ali po plodovima se poznaje da li je on to doista. Ili smo se, pak, oslonili na svetu sličicu o njemu; besadržajni pojam. Plodovi nas izdaju. Moguće je tako da netko, tko riječima ne ispovijeda svoju pripadnost Bogu, ali dobre plodove donosi – da je zapravo o njega oslonjeniji nego besplodni kršćani.
Segnuti svojim granama do Boga znači pronaći ga tamo gdje nas čeka; ući u zajedništvo s ljudima po kojima nam svoju snagu želi dati; živjeti u staležu u kom ćemo moći angažirati svoje talente; baviti se poslom po kom ćemo umjeti donijeti plodove radosti.
Da bi rodom urodila lozu treba okopavati, gnojiti, podrezivati, plijeviti, sumporom i modrom galicom polijevati. Kad bi svijest imala, loza bi zacijelo pomislila da je vinogradar njen dušmanin jer uza sve što joj čini, još je i otrovom polijeva. Valja nam podnijeti udarce okopavanja, podrezivanje kad nam se oduzima što je srcu priraslo, gnoj poniženja, i otrov koji nas brani od većih zala. Spomenimo i kolce za koje loza treba biti privezana, oni su simbolom čvrstog nauka crkve o koji nam se valja osloniti.
Brinuti nam je za lozu s velikim marom, krčeći tlo, mičući kamenje, praveći oko nje suhozide. Poput onih u primoštenskim vinogradima, gdje je stoljetni trud vinogradara iscrtao po čitavom području jedinstvenu sliku od kamenih zidova, osobitu umjetnost. Može se reći da umjetnost i nije drugo doli oslobađanje prostora životu; omogućavanje trsu da rodom urodi.
Zapušten vinograd, osim što roda ne donosi, u opasnosti je zbog suhih grana da plane kad požar bukne. Evanđelje će reći: «Takve onda skupe i bace u oganj te gore.» Svojom nebrigom, sami sebi pakao stvaramo.
Jedan propovjednik poentirao je ovo evanđelje u kratkoj ali snažnoj rečenici. Pročitao ga, i zašutio. Dugo je šutio. Nazočni su postajali sve tiši, dok konačno u crkvi nije zavladao tajac. A onda se začuo njegov glas: «Isus Krist, ili pakao!» Potom nastavio misu.
Nema nam druge, već trsiti se ostati na Trsu.
--
Danas ljudi znaju što je vino, ali ne baš što je trs. Znaju što je mlijeko, ali od kud ono baš i ne. ('onaj')

- 11:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 03, 2015 11:00 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 5. 2015. Gospodine Tvoj nauk je ono što trebamo, svaka riječ nam je dragocjena. Ali pritisnuti užurbanošću i tjeskobnim brigama ne stignemo se sjetiti Tvojih riječi. Hvala Ti što si na nas mislio kad si rekao: 'Branitelj — Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.' Molimo Te daj nam otvoreno srce da primimo Duh Svetoga da nas podsjeća na ono što nam je potrebno. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 14, 21-26)

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveta misa u 9.30 sati. Kad ono… Moj krizmani kum Dragan Logarušić

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.13 sati Hvaljen Isus i Marija braco i sestre, Isusove loze, dragi web župljaní Gospe Sinjske. Hajde da učinim koji redak za 'Jutarnje razmatranje uz mob'. Odmah da kažem prekinuo sam važan pastoralni posao zbog ovoga típkuljenja po mobu. Naime jos nisam stigao ni razaslati svima 'knev 5b vaz', budući da je par stotina tkz. sms župljana. A pa nije baš bezvrijedan ovaj sms apostolat. Fino u miru promisliš o onome što je tvoj župnik priredio ti propovijedati u tvojoj neweb župi. Čini mi se značajno to da mi loze Isusove moramo pristajati na to kada nas se truje sumporom. Nama se čini da je to zato jer nas ne voli, a to je da nas zaštiti od bolešćurina.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati 'Kako ste?Jeli vam bolje?' To je sms-upit koji sam baš pročitao. Znam to mnoge, mnoge zanima. A što mogu kazat? Nemati ovo, nemati ono to mi je bio izbor kada sam odlučio biti redovnik. A zbog novonastalih okolnosti moja spremnost na savršenstvo mi je upotpunjena sa: ne mogu ovo, ne mogu ono. Ali zadivljujuće vratolomije Gospodin čini na nama redovnicima Isusovim ovcama. Ono, da nemaš ovo ni ono okreće da imas sve. A ovo, da ne možeš ni ovo ni ono okreće da možeš sve. Neka mu je slava, čast i hvala! Aleluja!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, May 03, 2015 9:00 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, eto mogu ti reći da sam uklopio u svoje redovnički poziv stalno ti e-mailom kljucati SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Ne znam zašto to nećeš prihvatiti i svakom govoriti - kad je to tako! Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide gledan kako ti nemaš smilovanja za jadnu, malu, drgu lozu koja nan daje vino. Kopajući ozlidiš joj korenčiće, unda joj stižeš grane, smrdljjivin gnojon pospaš. A i truješ je sa sunporon. 'E Lujo sve triba izdurat za kapljicu vrancuzice.'

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako šta ovo čujen u vanđelju? Dragi Isus ne čini ništa kad nas vriđaju, odsicaju, smradon posipaju, pa i kad nas truju? 'Ahaaa, Lujo toj zato jer smo Njegove drage lozice i On bi rada da urodimo.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ne gunđaj 'lozo' zbog: rezanja, gnojenja i trovanja (knev 5b vaz)


Isus se, kao južnjak, razumije u vinogradarstvo. Za sebe kaže da je trs, a mi da smo loza. Zna da lozu treba okopavati, obrezivati, pa i otrovom (sumporom) posipati. Ne gunđaj 'lozo' zbog otrova, jer sve se da podnijeti za dobru kapljicu LJUBAVI BOŽJE! (knev 5 vaz b)

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2015., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.38 sati A ovo je ono. A ono je kuc, kuc... Ta nedokučivost mi se obično, učestalo, uvijek zbiva kad sam na Cvjetnjaku dragom, u Zagrebu mom. Redak neki hoće, pa hoće, van. A kao da ne zna da to ne znam. Pritisnut željom i ne znanjem, a vođen ljubavlju, mogu tek reći da me ovaj grad naučio voljeti, jer u njem sam susreo Krista Gospodina, LJUBAV svoju.

- 19:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.30 sati 'Dok palme njišu grane, ovca ova u dvorištu bazilike Srca Isusova, u karijoli svojoj sjedi i čeka'. U redu, nije baš da je pjevljivo kao što mi je duša raspjevana. Ma eto, mogu reći, subotnji đir je počeo. Časni brat Isusovih ovaca, br. Mato, je prebacio ovcu ovu do Palme (BSI u Palmotićevoj), gdje su ovcu ovu dočekale moje Pečnik-ove. I past će kava na Cvjetnjaku. 15.00 sati A ovo kraj Zrinkača (slatkač) je već druga postaja, jer prva postaja je bila voćka, tu blizu, od moje Pečnik-ove. 15.19 sati Ahhh... Cvjetnjak moj, ček jel' ovo stvarno. Je i je, zbilja je sigurno jer kava je tu, moje Pečnik-ove isto. Onaj dragi žamor koji mi škakljuca po ušima. A tu je i pravoslavna crkva - je, zbilja je. 16.36 sati Ah a što sad? Hej znam- ČEKAT ĆU! Jer za koji minutć ćemo se uspinjati Gospi OKV 16.30 sati Jel'no i ovo neka postaja koja bi se mogla zvati uspinjanje uspinjačom Gospi OKV. 16.33 sati Je ovo je to ali prije na šentadu kraj šjor Matoša. 6.36 sati Eh a sada kraj šjor Matoša nimalo poetična stvarnost. Moja Pečnik-ova će nahranit svog 'bebača'. 17.07 sati Pred tobom u karijoli sjedim o Gospe srce ovog grada, ti što stojiš kraj kamenitih vrata. Kaži što mi je činiti kad izađem iz karijole ove. Bit će doba kad će u radu predanosti tvome Sinu ležati budućnost web župe tvoje. Pomaži i pouči nas ti što nam je činiti kada dođe jedva čekana 'punina vremena'. A sad Gospe OKV primi molitvu ovu za one koji donose tu 'puninu vremena'. Molim te Gospe, žarko te molim za svoje meštre: Adisa i Spliću znaš ih oni su prijatelji tvog Sina.

- 19:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.56 sati A sad je meni jasno da jasnije ne može bit. Sve ovo sto je sa mnom bilo imalo je svrhu. Pa i sama činjenica da sam se od mrtvih probudio imala je svoj razlog zašto. Pa ne bi me Gospodin bez razloga od mrtvih probudio. A kad sam se probudio nije me bez razloga dočekala karijola. Gospodin mi je pripustio nju da mi bude odskočna daska za ono zašto me i od mrtvih probudio. Odskočna daska u smislu to je ona potrebna požrtvovna molitva za 'puno lipi stvari'. Ah, dobro dajmo malo iz svakodnevnice. Redovnički đir. Ah da bija mi je meštar Splićo i uradija me svaka mu čast 'prva liga'. A kako je subota past će kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove i naklon Gospi OKV. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati Oh kako je dobro ovčica Isusova biti i okrijepilištu pravim KRUHOM dušicu krijepiti. Svetu misu će nam i danas predvoditi zemljak moj, Zagorec p. Janko Rogina.

- 12:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 02, 2015 10:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 5. 2015. Gospodine danas u evanđelju slušamo da sebe nazivaš Trsom a mi da smo Tvoje loze. Kao južnjak znaš da lozu treba okopavati, gnojiti, orezivati, a i otrovom - sumporom posipati. Svjestan si da mi Tvoje ljubljene loze sve moramo podnijeti: i strah da nam se korijen ne ozljedi zbog kopanja, i smrdljivi gnoj, i rezanje, i posipanje otrovom - sumporom. Molimo Te daj da shvatimo i prihvatimo da sve neugodnosti u životu koje moramo podnijeti su za plod koji hoćemo donijeti, ono što svi od nas očekuju - a to je dobru kapljica LJUBAVI TVOJE. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 15,1-8)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.32 sati Vaaauh, ah... A ovo je već zora? Znači ništa više anđeli koji su mi svu noć dolijetali u snove. Znači trivijala: pranje zubića, brijanje, karijola - pih! Eh ali ovo je dan kad imaš svoga meštra Spliću, a past će i đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Baš zato HVALJEN ISUS I MARIJA dragi web župljani Gospe Sinjske. Osobita mi je radost što ću danas radostan biti jer svibanj je Gospin mjesec. Pa kao Gospin web župnik razdragano, opušteno i s užitkom ću danas srknuti kavu na dragom Cvjetnjaku. A i s uzvišenom radošću se nakleniti na Gornjem gradu Gospi OKV.

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, May 02, 2015 9:07 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni, ovaj mjesec mi je osobito drag je to je Gospin mjesec. Po Gospi prepoznajem da smo braća. Pravoslavci je štuju kao i katolici jer SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 09:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"A meni će biti najveća utjeha i radost, kad budete, časna braćo, izvješćivali Nadbiskupski duhovni stol o cvatu pobožnosti Presvetom Srcu Isusovu u svim župama naše nadbiskupije, a osobito o vršenju pobožnosti devet prvih petaka u mjesecu." (BL. ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Evo Vas pozdravlja MB sa Trškog Vrha....slušajte.. (nek sada magarac Klepo zareve i pozdravi tako lijepo kao mi Zagorci.. o kako smo se lijepo utekli našoj Majci..) svibanj je.. volim svibanj..ali još više Onu koju slavimo cijeliii mjeeeesec)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.49 sati Kako ko, a web župnik što bi drugo čeka. 20.03 sati E dočekao je meštra Spliću koji ga je uradija, a kako nego 'prva liga'. Poslije podne je tu bila njegovateljica Jadranka, a i moja Pečnik-ova. Hvala Bogu dan je protekao sadržajno. Na web župi možete vidjeti da sam se sjećao svojih berekinskih - poganskih godina koje i nisu bile tako grozne. Tek samo tako da se zna u compu sam otvorio folder: 'KORACI; Kmanske berekinade'. Ah nemam se snage uhvatiti još i toga librića ali vjerujte zbilja šteta. Hej ovo je Gospin mjesec, s osobitom radošću ću moliti uvečer ružarju s babom Jakom a ujutro krunicu, sve uz HKR. Gospu volim jer od njenih suza živim. Nemate pojma koliko su me utješile njene riječi koje mi je rekla 19. 4. 2005. Te riječi su bile njene suze. Znam da mi ih je mogla reći samo duboko ganuta nad raspetošću ovce svoga Sina.

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo evo nan dođe peti misec gora na Svilaji prolistala, a ovoj Gospin misec.' Eto dide lipoj da se toga sićaš. Rekas ti meni sićan se ja da se ti Bogu pomoliš kad lulu duvanon puniš. Eto ovi misec kad lulu duvanom puniš se Gospe siti.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Valjen Isus baba Jako, saričice moja draga. 'Lujo ne priman! A gdi je Marija. Kuda ne znaš daj ovo njezin misec. Mile ne smiš nikad Gospu zaboravit. Samo njezinom pomoću ti ćeš promigat nogaman. Zato ujti ružarju i moli.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2015., petak

Image and video hosting by TinyPic

- 18:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Zvono župne crkve Presvetog Trojstva u Krapinskim Toplicama, godinama odzvanja i poručuje – samo Trojedini Bog je ljubav koja se daje, a ti je primaj. Da, živa istina - slava, čast i hvala Mu! (knev Presveto Trojstvo c)

- 17:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.46 sati Ahoooj to su bile godine kad su sedamdesete istjecale. A glava Kmanske (Split) ekipe bila PTL (Pero, Trišnja, Luka) Naletim tu u compu kako su se 1977. potpisali na nekom papiru internog dogovora. Ah, premda Gospodina nisu poznavali ali ludorije su im definitivno bile besmrtne.
Image and video hosting by TinyPic

- 16:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.37 sati 'Curile su sedamdesete a rađale se osamdesete... Ah, osamdesete to su bile godine kad je Isusa susrela ovca ova. E ali bile su i sedamdesete nezaboravne godine. Kad su berekini s Kmana vodili su frontu. Kad se plesalo, motore vozalo, balun igralo, miliciju izazivalo. Kad je skromna ovca ova bile među glavnima slavne Kmanske ekipe. Eh da, da ajoooj to je bílo na današnji dan 1978. Kad smo bacili na balun a ekipa sa Kmana uzela ime velikog Santosa. Valjda na cilom svitu nije bilo otkačenije ekipe. Pobjede su se temeljile na promišljenim metodama fauliranja. Ah i natpisi na dresovima: 'Ja sam lav ti si mrav!' Santosi su bili neuništivi. Bili su veliki i slavni. Ma eto tako sjećanja... Što i nije loše što se tiče rehabilitacije moje. Ah nisam se ničeg, apsolutno ničeg bio sjećao. U glavi samo magla, magla svuda oko nas. Eh da kažemo za naše 'krpice' jutros me je bija uradit meštar Splićo, a i večeras će mi, hvala Ti Bože moći doći. E ali doći će i moje Pečnik-ove vidjeti svog 'bebača'. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 01, 2015 10:16 AM
Subject: Pravoslavni bogoslovni fakultet u Beogradu
Ah, ma dragi moj pravoslavni kako da te uvjerim da želim dobro Crkvi svojoj a ona je kako katolička tako i pravoslavna. Molim te svima govori SPC = katolička Crkva, tj. katolička Crkva = SPC. Od srca p. Luka Rađa, isusovac

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.25 sati U okrijepilištu smo da svoje duše okrijepimo Kruhom živim, dragim Isusom našim Bogom pravim. Svetu misu nama Isusovim ovčicama će kao i obično predvoditi zemljak moj Zagorec p. Janko Rogina. ... Na početku smo otpjevali: 'Josipe o milo ime...' a na kraju svete mise: 'Marijo svibnja kraljice...'

- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, May 01, 2015 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 5. 2015. Gospodine Isuse Kriste Bože naš, premda smo uz Tebe, i nama dođe da Te upitamo kao i Filip: 'Gospodine, pokaži nam Oca i dosta nam je!' A Ti nam odgovaraš nam kao i njemu: 'Filipe, toliko sam vremena s vama i još me ne poznaš?' Molimo Te oprosti nam na teološkim petljanijama u koje upadamo. Molimo Te daj da shvatimo i prihvatimo ako smo Tebe susreli Kriste Bože naš susreli smo i Oca Tvoga. Amen! (Po evanđelju dana: Iv 14,7-14)

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.59 sati 'Kraljice neba raduj se...' HKR baš Gospu pozdravlja, sam i sam učinio malo prije uz njih molitvom Gospine krunice. Oh, eh 'Prvi maja'... Jooo, bolećiva nostalgija... A sada kao uvjereni vjernik, kršćanin, Isusova ovca znam da je danas sveti Josip radnik. Ma eto u sjećanju mi sjaji kao tinejdžerski biser nas ekipe sa Kmana 'prvomajski turnir u balunu' 1978. Gdje smo nastupali kao slavni Santos, a bili smo zapravo ekipa 'ludilo braleee'. U điru su bili motori, fronta, cure... A je čulo se za nas u Splitu. Sjećam se vlasnik kafića 'Kopačka' nas je poslao kod N. K. Hajduk da skačemo u vrećama u poluvremenu utakmice Hajduk - Ajax. Publika se naravno valjala od smijeha... A eto jedan od te ekipe danas je vas web župnik, pater Isusova ovca - šiknut kao nekad. Ali jer nismo zapovjedani blagdan danas će me doći uraditi moj meštar Splićo, a i moje Pečnik-ove bi mogle navratiti. Bogu u ruke!

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Naučija od dida Majora: Evo dide spremija san se. Još samo kad bi zna kako doć u Svilaju? 'Lujo samo ti za magreton Klepon i doćeš. Pametan je Klepo zna on kojin puton tríba ić za doć u život.'
- E.. taj Klepo zna i kada se pozdravlja Gospa! Pa što ne bi smo i mi Gospu pozdravljali kad i on? Možda nam tada putovi ne bi bili tako kameni? Možda kada bi se Gospi utjecali ne bi smo bili beživotni? U tome leži cijela Istina!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako istoj zeru zapetljano ovo su dragin Bogon. Daj Put, Istina i Život? 'Lujo toj ti kuda iđeš iz pojte kroz štradu da dođes isprid Brista. Put ti je štrada, Istinaj daj dan, a Život ti je isprid Brista.' Eee baba i profešuri sa Rimske Grigorijane bi se zamislili.
- Ma nije tako...ovako je.. Put je moj cilj na kraju mog puta, Istina je Njegovo prebivanje mojim danima, a Život? Pa zar bi i Put i Istina imali smisla da nije Života u životu?
- "Kao što su se naši djedovi čvrsto držali katoličke Crkve, tako ćemo joj i mi ostati vjerni kroz sve bure i oluje." (Blaženi ALOJZIJE STEPINAC)

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Biti svet je vrlo jednostavno, ali i vrlo komplicirano; komplicirano zato što ne znamo biti jednostavni." (Sluga Božji o. ANTE GABRIĆ)

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sunce sa Zelova izađe Ogorje pomiluje i za Crivac zađe. O drago je milo je od davnine naše Hrvatsko je. O tom priča kamen kneza Branimira iz Muća. Kamen kaže da Ogorje kršćansko od početka je bilo. Sveti Jure sve to zna i Ogorje čuva.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.58 sati Hoćemo li se malo zaigrat sa ovom bujicom Božjih darova. Mislim da nas Gospodin obasiplje svojim darovima koji na nas padaju kao snježne pahulje da se kao djeca veselimo njima, igramo i smijemo. Pa eto vaš web župnik će se malo grudati sa tim pahuljama to nam ih Gospodin daje i daje, u bujicama se Njegovi darovi slijevaju na Isusovu ovcu ovu. Eh, sa svima je On raskošno darežljiv, samo što mi nismo svjesni toga. Ne primjećujemo ih. Sebe smo izmanipulirali izmišljotinom 'kako se to podrazumijeva'. Jesi li se ikad zahvalio Gospodinu što ti srce kuca, što imaš zraka za udisanje. Budi pošten i zahvali se.

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Evo dide spremija san se. Još samo kad bi zna kako doć u Svilaju? 'Lujo samo ti za magreton Klepon i doćeš. Pametan je Klepo zna on kojin puton tríba ić za doć u život.'

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako istoj zeru zapetljano ovo su dragin Bogon. Daj Put, Istina i Život? 'Lujo toj ti kuda iđeš iz pojte kroz štradu da dođes isprid Brista. Put ti je štrada, Istinaj daj dan, a Život ti je isprid Brista.' Eee baba i profešuri sa Rimske Grigorijane bi se zamislili.

- 07:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Ožujak 2024 (78)
Veljača 2024 (129)
Siječanj 2024 (131)
Prosinac 2023 (104)
Studeni 2023 (142)
Listopad 2023 (115)
Rujan 2023 (115)
Kolovoz 2023 (133)
Srpanj 2023 (114)
Lipanj 2023 (136)
Svibanj 2023 (118)
Travanj 2023 (122)
Ožujak 2023 (108)
Veljača 2023 (108)
Siječanj 2023 (136)
Prosinac 2022 (142)
Studeni 2022 (112)
Listopad 2022 (129)
Rujan 2022 (137)
Kolovoz 2022 (146)
Srpanj 2022 (148)
Lipanj 2022 (136)
Svibanj 2022 (154)
Travanj 2022 (127)
Ožujak 2022 (180)
Veljača 2022 (118)
Siječanj 2022 (183)
Prosinac 2021 (145)
Studeni 2021 (137)
Listopad 2021 (124)
Rujan 2021 (142)
Kolovoz 2021 (118)
Srpanj 2021 (148)
Lipanj 2021 (156)
Svibanj 2021 (146)
Travanj 2021 (134)
Ožujak 2021 (119)
Veljača 2021 (107)
Siječanj 2021 (91)
Prosinac 2020 (118)
Studeni 2020 (106)
Listopad 2020 (109)
Rujan 2020 (134)
Kolovoz 2020 (119)
Srpanj 2020 (102)
Lipanj 2020 (122)
Svibanj 2020 (120)
Travanj 2020 (118)

PRREGLEDNIK RBK (Raspetoststi na bolesnikom krevetu)
--
27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
On 19 October 2004, Luka was visited at the nursing home in Zagreb by Jim Radja
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
Susret na Šalati sa stricom Lukom i njegovim Ivom
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb



web counter

Od: 2 5 2023
web counter od 1. 1. 2006. do 2. 5. 2023. je bio na broju: 874790
--
free hit counter

free hit counter
Stavio: 28. 6. 2023