Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

Na 'web counter' total od 1.01.2006.
Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

30.06.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Europa zavrjeđuje najglasniji DA nas koji smo Kristovi jer to je predznak odjelotvorenja Kristove želje DA SVI BUDU JEDNO!

- 16:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Živimo u različitim gradovima ali jer isti zrak dišemo, u istoj vodi se kupamo, u istog Boga vjerujemo… Jesmo ista domovina Hrvatska. Ali zar isti zrak ne dišu, u istoj vodi se kupaju, u istog Boga vjeruju i ovi uz nas. Budimo najljepši i pružimo im ruku. Hvala dragom Bogu to nam je Europa omogućila.

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.26 sati Ha, dobro je. Meštar Adis me uradija onako kako samo on zna - a to je baš kako valja! Klasika điri hodnikom pa pustio struju da me drrrma. Dok me struja drmala radio mi je onu drugu ruku. Drag mi je njegov pristup relaksira me a ne frustrira. A od ostalog? Redovnički đir, pa onda svratio sam i na web župu. Da pribilježim da sam naumio od danas slati 'Jutarnju molitvu' i Radio Mariji Srbije. Kad već pripremam za HKR, čini mi se pastoralno učinkovitíje da to isto šaljem i njima. Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 30, 2014 12:01 PM
To: mariaradio@tippnet.rs
Vjerujem da ćete moći upotrijebiti 'Jutarnju molitvu' koju priređujem za svaki dan i šaljem na katoličke postaje u Hrvatskoj. Od srca p. Luka Rađa (Dom za bolesne isusovce, Zagreb, Fratrovac 40)
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2014. Gospodine danas slušamo u evanđelju kako su Tvoji našli u velikoj pogibelji. Na lađu se obrušio žestoki vihor, a Ti si spavao. Srećom dosjetili su se i probudili Te. Ti si samo zapovjedio nevremenu da se smiri i nastala velika utiha. Upitali su se: 'Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?' Mi čvrsto vjerujemo da Ti si Bog i Spasitelj naš. Molimo Te zapovjedi svemu što nam oduzima mir da utihne. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8,23-27)

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
E lipi moji čuli ste za babu Jaku, ona je znala reć: 'Draži m je mir nego pir.' A što učinit kad nas se nadoveže neki nemir a babe Jake nigdje blizu? Aha, tu je naš dobri Isus koji je naš najbolji Mir i Mirotvorac.

- 10:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 30, 2014 10:50 AM
JUTARNJA MOLITVA, 1. 7. 2014. Gospodine danas slušamo u evanđelju kako su se Tvoji našli u velikoj pogibelji. Na lađu se obrušio žestoki vihor, a Ti si spavao. Srećom dosjetili su se i probudili Te. A Ti si samo zapovjedio nevremenu da se smiri i nastala velika utiha. Upitali su se: 'Tko je taj da mu se i vjetrovi i more pokoravaju?' Mi čvrsto vjerujemo da Ti si Bog i Spasitelj naš. Molimo Te zapovjedi svemu što nam oduzima mir da utihne. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8,23-27)

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Koj'no, koj'no sa konjiman Putkm i Zekanom? Uz ulicu kraj stare škole iđe. Biće komu kosija pa se zametníja, kosa mu na ramenu, lulu puši - a toj moj díko. Dide oćemo, kad ćemo u Svilaju? Oja noja oooj.

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Opraštanje ne mijenja prošlost, ali obogaćuje budućnost." (P. Boese)

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.56 sati A pa za očekivat je da će ovo što sada natipkuljim valjat jer obogaćeno je žrtvom pozamašnom. Baš je na televiziji drago 'Velo misto' Ali stoički sam rekao NE i odabrao uraditi 'Jutarnje razmatranje uz mob'. A drag mi je meštar Boris Dvornik. Od njega sam naučio mnogo toga. A i moji Ogorani su tamo. Strikan i netjak su slika toga kako su gospoda boduli gledali nas vlaje. Vjerujem da se to promijenilo. Sad se vidi da su vlaji pravi Hrvati - katolici. I posve je normalno da je Split vlaški i bodulski grad.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Nedužno je srce najjače od svih sila.' (Victor - Marie Hugo)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Gledaj našeg Luje od Svilaje do Moseća nije rođena lola veća oja noja oooj.
- Oj privažno je znati da je najprvi u Ogorju cilom pratar Stipe jer kruv koji nam dili je Isus cili. Oja noja oooj

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Hajmo pustit duši svojoj počinka i napišimo štogod za sve one koje Gospodin mi šalje, koji su mi web župljani. A ma eto vidjeli ste okušao sam se u stihu o dragom mi gradu, Zagrebu mom. Znam da to nije nešto, ali ono što osjećam za ovaj grad samo stih zna. Oh o Bože u njem sam susreo sebe kad sam susreo Isusa svog. Svaki korak njime budi mi vrutke sjećanja na lutanja i bauljanja, na nalaženje i sreću najveću. To, baš to je moj dom. Ne tek jer je glavini grad drage mi Hrvatske. Tu u njem sam samoga sebe susreo. U njem sam shvatio što znači biti i ljubiti. U njem sam naučio da mudro živjeti se znači Bogu predati. I shvatio mudrost najveću: kad ti je teško razabrati što ti je činiti reci samo: BOGU U RUKE! I daj Mu svoje ruke neka vodi te kud hoće.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Naučija od dida Majora: Ne znan dide jel' ti znaš da se na tebi vidi da cili prštiš od života. Na tebi se more pripoznat das ti uvik sa živin Bogom. 'Psst Lujo to se ne smiju znat uni od koji dobivan penziju.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako pravo ne razumin štaj'no mislija dragi Isus kad kaže da mrtvi pokapaju svoje mrtve. 'E Lujo pa i ti znaš da nis bija živ dok nisi susrija sa Bogon živin. Isus je tija reć nek se brezvirnici bave mrtvacima.'

- 08:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.06.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.35 sati Dok na Zrinjevcu, u Zagrebu mom, sat otkucava tik-tak shvatim: Hej, u vremenu sam! Ne letim nego živim, krila nemam nego me guraju huja haj!

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Stihić dok sjedim u svojoj karijoli, u svom gradu Zagrebu, kraj svoga hotela Dubrovnik, u kom sam čeznuo za stihom, ispijao piće, a sad čekajući moju Pecnik-ovu da donese pizzu. Ah njam, njam...

- 18:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Ni slutio nisam da ću sebe naći u tebi Zagrebe moj. U tebi smo se susreli, moja LJUBAV i ja. Moj Bog me u tebi sačekao kao lupež, pijan od ljubavi, u noći, i TRES! Rekao mi je samo, na sreću moju, TI SI MOJ.

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
A eto, neću danas doći do najdražeg mi trga tvog, Zagrebe moj. Do zdenca života i kazališta našeg Hrvatskog. Ali pusti milost iz zdenca života svog, za učinit stih tebi Zagrebe moj. Htio bih ti uputiti najljepše retke, jer ti si mi darovao da u tebi susretnem najveću sreću života svog. Ti znaš da je to Gospodin moj. Susreli smo se u tebi. Ja lutao sam, ni sebi ni svom, kad susreli smo se. Zaprepašten sam shvatio da On je tražio samo mene. A bit će to jer sam se divio tebi, tvojim šetalistima i parkovima Zagrebe moj.

- 18:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma je, moguća je posve čista i snažna ljubavna pjesma, jer moguća je i posve čista i snažna ljubav između mene i ovih žena, mojih Pečnik-ovih. Pitam se, pa i njih pitam, kako vremena i živaca imate sa invalidom, mnom. Ali odgovor je neumoljivo jasan i snažan: 'Ali ti si drugi Krist kog mi do besvjesti volimo.' I pitam se, tko sam da im branim voljeti Onog kog i sam do besvjesti ljuuubiiim.

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.47 sati Krećemo sa Fratrovca 14.19 sati Nakon što su me u Palmi preuzele moje Pečnik-ove, uslijedila je prva postaja, ali danas je to Jelačić plac i naravno 'slatkač' (moja slabost, ah) 14.45 sati O hvala Ti dobri Bože, i danas smo na središnjoj postaji našeg đira mojim Zagrebom, na Cvjetnjaku smo gdje je i pravoslavna crkva a i Preradovićev spomenik, na stolu je kava, za stolom moje Pečnik-ove i vaš 'onaj' (ja), sve same milosti okolo mene su. A i Gospodin je tu negdje, to je posve jasno.

- 17:53 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Oh kako je dobro sav prštiti od života. A to zato jer u sebi imaš vrutak Života, koji izvire i Izvire... Teče i teče... I natapa sve žedno u tebi i prelijeva se svima. Je u biti to je moj žívot. Na meni je tek brinuti se da taj vrutak ništa ne onemogući vreti. Jer sve što imam primam. Na meni je tek da budem davalica. To je moj život pjesma je to slaviti Tebe o Bože moj. A to je ono što nam je svima najpotrebnije BITI SRETAN JER ŽIVOT MI JE DAROVAN. Ah od dnevnih dogodovština? Za malo vremena će me subrat Isusova ovca br. Mirko izvaditi iz 'krpa' i prebaciti u Palmu gdje će me prezeti moje Pečnik-ove da učinimo skupa đir Zagrebom. Od srca vaš web župník p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj didovi i bake Ogorske rodile ste u meni moje najljepše. Volim zživot jer vas sam susrija. I od vas sam načija najvažníju lekciju u životu cilom da se triba samo klanjat Bogu živom. Oj starčadi moja draga tako bi vam rada na grobak cvitak staviti htio.

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Može pitanjce? Ko zna što znači Isusu ono: 'Neka mrtvi pokapaju svoje mrtve? Aha, mrtvi su oni koji nisu s Živim Bogom. I neka se oni bakću sa leševima.

- 11:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sveta misa je uistinu vrijedan dar. Danas me je obogatila Živim Kruhom mojim Bogom ali i mojim prijateljima Daliborom i njegovom Vidom i Janom.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 29, 2014 8:52 AM
JUTARNJA MOLITVA, 30. 6. 2014. Gospodine divan si, sve bi smo za Tebe učinili, pošli za Tobom gdje god da si. Ali baš i ne shvaćamo ovo što si kazao oduševljenicima kao što smo i mi: 'Lisice imaju jazbine i ptice nebeske gnijezda, a Sin Čovječji nema gdje bi glavu naslonio.' Molimo Te da naša oduševljenost Tobom uključi i spremnost za odricanje. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 8,18-22)

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PETAR I PAVAO (Zamet, 29.6.2000.)

Image and video hosting by TinyPic
Uvod: Danas je blagdan apostolskih prvaka Petra i Pavla, stupova Crkve na čijoj vjeri temelji-mo svoju vjeru. Na čijim primjerima učimo ljubiti Krista. Danas molimo za Petra našeg vreme-na, našega Papu, molimo i za dušu riječko-senjskog nadbiskupa Tamaruta koji je jučer premi-nuo. Saberimo se, pristupimo Srcu Isusovu i kažimo sve što nam je na srcu.
Isus pita Petra: ljubiš li me? I to tri puta. Ne pita: da li si zapamtio nauk? Temelj crkve nije znanje ni organizacija nego ljubav. Pita ga tri puta jer ga je Petar tri puta zatajio, a Isus ga sve jedno ljubi. Pita ga: ljubiš li me da Petar uoči koliko Isus njega ljubi.
Petar ga ljubi jer spoznaje da je prvi ljubljen. Spoznaje što je Isus za nj učinio unatoč svega. Ljubav budi ljubav. Primijeti što Isus za te čini. “Zar ste uzalud toliko toga doživjeli?” Ljubav mora biti ljubljena. Iza svakog velikog čovjeka stoji velika ljubav. “Sve mogu u onom koji me jača.
Pavao je Kristom zahvaćen. Ne živi on nego Krist u njemu. Piše: “Tko će nas rastaviti od lju-bavi Kristove?” Jer je iskusio vječnu ljubav na neki način je već u vječnosti. Više nema straha. Daje se voditi principom ljubavi. “U ljubavi nema straha.” “Ljubav ne pozna granice.” “Ljubi i čini što hoćeš.” Ljubav nas oslobađa. Daje nam iskusiti vječnost. “Kaže li ti netko: volim te, kazao ti je - ti nećeš umrijeti.” Ljubav je anticipacija uskrslog života. (“Prolazi sve samo naša ljubav ne.” “Ljubav si moja zauvik...”)
Isus pita tri puta: ljubiš li me? Jer odgovaramo najprije usnama, pa usnama i razumom, te ko-načno: usnama, razumom, srcem.
Opet srce. Srce moje, otkriva srce, dira u srce, s nekim smo jedno srce, draga srca. Ljubi Gos-podina svim srcem. Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago. Gabrić: nek kuca dok kuca. Što ću ja dimiti. Treba gorjeti i izgorjeti.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PETAR I PAVAO, Zamet, 29. lipnja 2000.

Image and video hosting by TinyPic
Slično kao i nevjerni Toma možemo i mi danas dotaknuti otvoreno Srce Isusovo, i reći: Gos-podin moj, i Bog moj!
U Srcu Isusovu su skrivena "sva blaga mudrosti i znanja".
"Ljubav nije ljubljena" (sv. Franjo)
Nije potrebno prekriti putove kožom, već obući kožne cipele. Pobjedi u srcu mržnju.
Godine 1296 neki Petar Lončarić igrao je karte sa svoja dva druga pred pročeljem tadašnje crkve sv. Vida. Budući da mu igra nije išla za rukom pograbi srdito kamen i baci ga svetogrd-nom rukom u lijevi bok raspela, na užas prisutnih. Iz udarenog kipa kao iz živog tijela proteče u isti čas obilna krv, a pod nogama pokvarenog čovjeka otvori se zemlja i proguta ga otavivši samo svetogrdnu ruku, da stravično viri iz zemlje. Kamen što ga je taj svetogrdnik bacio stoji još i danas, uz riječi: "Ovim je kamenom pogođen Raspeti 1296".
"Došao sam da bacim oganj na zemlju" (Lk 12, 49)
"Imam protiv tebe... napustio si svoju prvu ljubav" (Otk 2, 19)
SRCE
Majka djetetu kaže "srce moje"; prijatelj prijatelju "otkriva srce"; nešto nas "dira u srce"; s ne-kim smo "jedno srce", zahvaljujemo "od srca"; često nas "zaboli srce". Vladamo se srdačno, srčano, sa srcem, ili bez srca. Prihvaćamo "draga srca", "tvrda srca", "željezna srca". Neki "nemaju srca", drugi "imaju srca".
credere = cor+dare
Dok je srca bit će i Croatie. (Matoš)
Srce nije koljeno da bi se moglo saviti. (Afrička)
"Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim"
"Bog nije upisao zakon u kamene ploče, nego u ploče od mesa u srce ljudima." (2Kor 3,13)
Što protuslovi srcu ne ulazi u glavu. (Schopenhauer)
Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago." (narodna)
Srce A. Stepinca policija je spalila.
O Gabriću: "Pripazite slabo vam je srce." "Nek kuca dok kuca."
"Treba gorjeti i izgorjeti... a mi dimimo! Zašto ću ja dimiti molim vas lijepo!?" (Gabrić)
Kako ćeš prepoznati da umireš? Kad više ne mognem stisnuti šaku.
Najprije te ignoriraju, onda ismijavaju, pa se bore s tobom - i konačno ti pobjeđuješ.
Zakon srca je: gubiti da bi se dobilo. Davanje i primanje krvi - to je puls.
Primjeti kako ona javna grešnica prosipa miomiris iz alabastrene posude: razbi posudu, sve prosu na Isusove noge.
Ne razlomci, nego radikalni.
STIJENA
"Blago tebi, Šimune, sine Jonin, jer ti to ne objavi tijelo i krv, nego Otac moj, koji je na nebe-sima. A ja tebi kažem: Ti si Petar-Stijena i na toj stijeni sagradit ću Crkvu svoju i vrata paklena neće je nadvladati." (Mt 16)
Oznake su stijene da je postojana, nepomična, čvrsta, da nije ljudskih ruku djelo, da joj ne znamo početka, da odoljeva suncu i kiši, vrućini i hladnoći. Stijena je jedan od primarnih materijala od kojeg se grade putovi, mostovi, kuće. Nalazi se svugdje, i baš zato smo u opasnosti da joj previdimo značaj.
Spomenici u kamenu su najtrajniji. Trajniji i od bronce, budući da se ona u kriznim vremenima pretapa u topove ...
Zbog svoje nepromjenljive naravi kamen simbolizira mudrost.
Stijena je siguran zaklon i čvrst temelj.
Bog je stijena zbog svoje vjernosti.
Krist kamen ugaoni i kršćani živo kamenje.
Krist je kamen temeljac. Tko sluša njegovu riječ taj gradi na stijeni. Petar je dio te stamenosti.
LJUBAV NAS KRISTOVA NOSI
Pavlova ljubav se čini gotovo apsurdna: “Da, htio bih ja sam proklet biti, odvojen od Krista, za braću svoju, sunarodnjake svoje po tijelu.”
"Gdje je Petar tu je i Crkva" (Ambrozije 4 st.)
Ljubav nas Kristova nosi.
Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Ve…e ljubavi nitko nema od ove: da tko úivot svoj poloúi za prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako ‡inite što vam zapovije-dam. (Iv 15,12-14)
Mi ljubimo, jer on nas prije uzljubi. (1 Iv 4,19)
Tko …e nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Ma‡? ... U svemu tome nadmo…no pobjepujemo po onome koji nas uzljubi. (Rim 8,35-37)
Jer ljubav nas Kristova obuzima kad promatramo ovo: jedan za sve umrije... (2 Kor 5,14)
Nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora. (2 Tim 1,7)
LJUBAV VODI BESMRTNOSTI
Uskrs je zadnji ‡in hrvanja ljubavi i mrúnje, úivota i smrti.
Uskrs je ljubav koja je ustrajala.
A ljubav na zemlji je sjeme ba‡eno u zemlju našeg srca da proklija u nama slavom uskrsnog úivota. Ili, ona je kvasac koja ima mo… “uskvasati” nas do Neba.
Svaka ljubav teúi k uskrsu.
[“Prolazi sve samo naša ljubav ne” ... “Ljubav si moja zauvijek”... “Nebo moje” - “Ljubavlju vje‡nom ljubim te”, tj. “Uskrsnom ljubavlju ljubim te”]
Ljubav je anticipacija uskrsnog života,
znak da nam je smisao nadići ograničenost vremena i prostora.
Ljubav je koncentrat našeg zbiljskog života.
Ljubav je slava Božja u koju nam je omogućilo Uskrsnuće.
“Smatram, uistinu: sve patnje sadašnjeg vremena nisu ništa prema budućoj slavi koja se ima očitovati u nama.” (Rim 8,18)
“Stvorenje sa svom žudnjom iščekuje ovo objavljenje sinova Božjih.” (Rim 8,19)
“Sve stvorenje zajedno uzdiše i muči se u porođajnim bolima sve do sada” (Rim 8,22)
“Ali ne samo ono! I mi koji imamo prvine Duha, i mi u sebi uzdišemo, iščekujući posinstvo, otkupljenje svoga tijela.” (Rim 2,23)
“Sada gledamo kroza zrcalo, u zagonetki, a tada licem u lice!” (1Kor 13,12)
“Kad uskrsnem obuzet će me tvoja ljepota”
Nekome reći: volim te znači reći mu: ti nećeš umrijeti
Ljubav koja ne ljubi do smrti ljubi do očaja ili do zaborava.
Zato je svaka ljubav lijepa kao nebo i bolna kao smrt. I samo ona koja trajno dobrovoljno pri-hvaća nužnu bol umiranja traje. (Bog je tako ljubio svijet...)
Iz vjerovanja da ljubav nikada ne prestaje (1 Kor 13,8) proizlazi da samo ono što je učinjeno iz ljubavi traje vječno i postaje trajnom sastojnicom stvarnosti .

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.06 sati Nedjelja je svet dan ali ova je i blagdan svetog Petra i Pavla. Napose važan jer to je dan na koji je Crkva osposobljenija za svoje poslanje bogatija je novozaređenim svećenicima. I osobno mi je ovo najvažniji dan, premda otajstven. Znam da je neiscrpiv vrutak milosti za Crkvu. Darovano mi je ono što me nadilazi i čega se trudim biti dostojan. Nimalo nije lako biti 'drugi Krist'. Mnogo mi znače one riječi: NE ŽIVIM VIŠE JA NEGO KRIST U MENI. Oh oprosti Kriste Bože svima, i meni samome isto što Tebe nisu primjećivali u sebi. I molim Te obogati moju zemaljsku pojavnost, moju prozaičnost SOBOM. Da kud god koracam bacam zlatne snopove LJUBAVI Tvoje.

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A diko ništa bi te pita tvoj mile. Eto imaju dva, i obadva su sveti i Petar i Pava. Koga bi moga uzest ka uzoritijeg? 'A Lujo obadva su mučenici. Jedan je krv da za Isusa. A drugi krvavo teško radija za Isusa. Tis' mile kuša dat krv za Isusa al' si se probudija. Nema ti druge nego sad krvavo teško zapni radit za dragog Isusa.'

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A Lujo jel'no si ti posta pratar na svetog Petra.' Je baba Jako ima tomu dvaesetak godina a još me nisu raspeli ka Peru. 'Ne brigaj se oće, oće al' ka Luju.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sveti Petar i Pavao (knev)


Bio ti Petar ili Pavao pozvan si biti svoj. A to si najviše ako si posve Božji. Ili se za svakog brini kao Petar ili svima pomaži kao Pavao. Tek znaj prepoznati jesi li pozvan svoju ljubav prema Kristu krvlju posvjedočiti kao Petar ili svojom krvavo teškom zauzetošću za povjerene kao Pavao. Svakako živjeti je krvavo teško. Ali sve za Isusa Krista Boga našega! (knev, Petar i Pavao)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.06.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
Stih o raspetosti o ovom blagom, dragom mom gradu neće ići. Gdje kuće, tornjevi, vedute i kipovi zuje kao pčele a Isusova ovca u karijoli se vozi. 18.40 sati A baš sad smo ma ne znam koja paralela ali tu smo kraj Jelačić placa. Gdje je moja Pecnik-ova prepoznala prigodu da natrpa voćem vašeg 'onog' (mene)

- 20:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
To je moj dom u mojoj zemlji! Tu se rađala, preporađala i ustrojavala Hrvatska. Ponosno sam stajao sa svojom karijolm i majicom NE SEKIRAJ SE tamo gdje se naši sekiraju uzalud oko Hrvatske jer ona Gospina miljenica.

- 20:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.48 sati Ne znam kako bi, da je stih, nazvao: 'Pater Isusova ovca, s karijolom uspinje se uspinjačom Gospi 17.00 sati A ipak, prije Gospe smo svratili kod šjor Matoša i učinili sliku na kojoj se onaj sa mobom pita što bi tek Matoš napisao da mu je bilo ovako tipkuljiti na mob. Ah, što bi dao da si na mom mjestu, da možeš kao šjor Matoš sjediti. Dobro, on na šentadi a 'onaj' (ja) u karijoli.

- 20:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.58 sati A sada je prva postaja đira Zagrebom uz moje Pečnik-ove, to je 'slatkač' u Konzuma, Teslina ulica. 15.23 sati Središnja postaja našeg đira je Cvjetnjak. Baš smo za stolom uz kavu i ozdravljujuću ćakulu-bakulu. A sada bi trebao doći moj subrat Isusova ovca br. Mirko (to je onaj moj vlaj). A kako mu je danas imendan obećao sam mu ZAMISLI platiti kavu. A ma bas mi je utješno čuti da ćemo svratiti do Gospe od kamenitih vrata 15.47 sati Od malo prije nam je društvo bogatije za Ireneja, hoću reći br. Mirka. A ono gore sam htio reći da je ganutljivo znati da ću moći biti kod Gospe koja čuva ovaj grad i mene zna kao neumornog skitnicu koji joj je namigivao kad je kraj nje hodajući prolazio. I opet ću znam jer to mi je rekla (19. 4. 2005.) kad me je htjela utješiti od zla koje se nada mnom nadvilo.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 20:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.49 sati Srce Marijino, ma ovo je baš moj blagdan. Ogromni su razlozi da se zahvalim tom srcu naše Gospe. Ona je svetica srca! Dakako i veličanstvena je žena sa najotmjenijim srcem kakvog nema ni najuzvišenija dama, kakvog nemaju ni oni koji su najviše naši. Osjetio sam, doživio kad nada mnom raspetim na bolesničkom krevetu nisu imali smilovanja oni koji su se kleli da će za me život dati ako treba. Jedina koja se nada mnom smilovala bila je moja Gospa Sinjska. Sjećam se s ganućem mi je priopćila onih 'puno lipi stvari'. E zato ću i danas do Gospe od kamenitih vrata namignut joj i reći hvala Gospe. E a to ću ići kad me subrat Isusova ovca br. Mirko izvadi iz 'krpa' i prebaci u Palmu odakle ću sa mojim Pečnik-ovim poslije kave na Cvjetnjaku kod Gospe na Gornjem gradu. Subota mi je izuzetan dan. A ova ne samo zbog mojih Pečnik-ovih. Nego jer mi je jutros bio moj meštar Adis í onaj drugi moj meštar. Treba radit - i radi se! Pa onda bio mi je moj pater za učinit duhovnu ćakulu. I učinili smo je a i ispovjedio sam se. Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 19:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Triba svaki od nas preuzeti odgovornost za Crkvu Božju. bez obzira kako se zoveš svatko je od nas ili Petar ili Pavao. Jedan se brine za Crkvu drugi čini sve za nju. Odluči se što više voliš.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Friday, June 27, 2014 9:58 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: Srce Isusovo
Presveto Srce, Molimo Te, čuvaj u svome Miru i Ljubavi našeg predragog pater Luku! …
p.s. VIP bob za duhovne bonbone je … Hvaljeni Isus i Marija
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 28, 2014 11:29 AM
Hvala lipa za bonbon! Od srca p. Luka

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 28, 2014 9:17 AM
JUTARNJA MOLITVA, 29. 6. 2014. Gospodine danas slavimo svetog Petra i Pavla. Prvi se brinuo za Crkvu, drugi je čini sve za Nju. Označavaju tipove vjernika u Crkvi. Molimo Te da mi bilo da smo Petar ili Pavao dajemo sve od sebe i tako brinemo za Crkvu Božju. Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 16,13-19)

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.24 sati Ma eto ne znam baš je li ovo fer ali kad ne znam što bi pišem…18.36 sati A sada je već druga priča. Krećemo u Palmu 22.22 sati A sada sam zbilja za niššš.... 4.36 sati Ma eto ovo je trebalo biti ono naše redovito 'Večernje razmatranje uz mob'. A ono sinoć sam bio na najljepšem, najdražem i najsvetijem mistu na svitu - u mojoj Palmi sam bio. Rodilištu svega najljepšega u meni. I mnoge drage vidio (tako da nisam mogao baš glasno plakati pred Srcem Isusovim) Misu u bazilici nam je predvodio biskup iz Gradišća. A onda smo ostali u dvorištu uz ćakulu, mjuzu i 'njam, njam'. U subotu tj. danas mi dolazi moj meštar, meštar Adis, dolazi mi i duhovnik iz Palme za učinit duhovnu ćakulu - bakulu. Pa u 14 sati opet u Palmu za đir gradom s mojim Pečnik-ovima
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Srce Marijino? Je Gospa ima srce, iskusio sam da se nada mnom ganula i suzu je pustila. Riječi koje mi je rekla život mi znače, i više... Svjedoci ste razigranosti duha mi kroz ove godine RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Shvatite Gospa je uzrok moje radosti, optimizma, kraljica je naše web župe zato je srcem misli.

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe mudrice moja draga, pita san Bućevku, Neku, Colu i nisu mi moge dat odgovora. Reci ti meni baba Jako a štaj'no Gospa u svomen srcu promišljala? 'A kako ne znaš Lujo?! Pitalaj se oće li svit moć mislit srcem za razumit dragog Isusa.

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'L ujo, mile moj menij pravo drago das ti Isusova ovca. Tutek moreš sve vidit i svašta čut. Samo mile sačvaj svoju vlašku pamet znaj vidit i uno šta drugi nevidu.' Aaa dide kan'o Gospa mislit srcem.

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.06.2014., petak

... a srce nije stina


17.54 sati Ma srčeko mi je nešto... Što je i za razumit danas je Srce koje je sva ljubav naša. A eto slušam Olivera... I zbilja, ima on pravo srce nije stina.

- 16:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ne treba se bojati smrti, jer je smrt povratak u dom Božji. Za mene je najveća kruna ljudskog života: umrijeti u miru s Bogom." (BL. MAJKA TEREZIJA)

- 16:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoj me sms jutros probudio i sjetio da je danas Srce nad srcima, pa stigoh na Misu u našu Rezidenciju. I tako mi je dan počeo s Isusom i tobom... Hvala ti, Luka! I nemoj se stidjeti glasno plakati veeras! Ti si u srcu Srca Isusova! …

- 15:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.23 sati A eto za koji minutić će mi doći meštar Adis i uraditi me. Comp sam utrnuo, juhicu posrkao - pa možemo krenuti sa našim 'krpicama'. Onako baš od srca. Ruku na srce pa kaži koju od srca. Ah srce ti je kamen i ne sudi pravo. A srce nije stiiina. Ma šenpijast sam skroz zbog srca. A bit će sam svom srcu dao da leti pa sam zaboravio na tu prozaičnost tih koraka. A jel'no sam na današnji dan prije 11 godina provirio tamo gdje bi bio najradije bio ostao da me se pitalo. Ono uz Ognjište Ljubavi sa svojim dragima babom Jakom, Nekom, Colom, Bućom... Baba Jaka se brine oko pola kunpira, did Major križa duvan na stočiću, did Španjušić čisti kamiš od luke. A mali Lujo prpa po lugu a ni ne sluti da cće 50 godina poslije o tome pisati kao web župnik. 15.03 sati Evo baš sam mrvu 'ubija oko' a razaslao sam svojim sms župljanima i 'kev Srce Isusovo'. A još malo pa će me subrat Isusova ovca br. Mirko prebacit u Palmu gdje ću biti na svetoj misi a nadam se i da ću moći glasno pred Srcem Isusovim plakati. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Prijepdnevno razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
10.50 sati Ah pa daaa, jer LJUBAV nije ljubljena vraćen sam iz one liiipoteee da je ja ništavan ljubim. A što ću? To sam i do sada činio. Ali od sada moram više, bolje, snažnije. Vraćen sam jer Isus misli da to mogu. I moći ću ako me On bude jačao kao i do sada. Isus vjeruje u mene premda me pozna i povjerava mi poslove za koje se ni u snu se ne bih usudio pomisliti da sam ih dostojan. Učini srce moje po Srcu svome pa vodi kud hoćeš me.

- 10:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Srce Isusovo (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Odluči se budi srce od čovjeka. Nauči srcem razmišljati. Budi radikalan a ne razlomak. Shvati ako imaš srca nemaš ništa drugo. Sa takvim srcem dođi Srcu Isusovu otkrij svoju prazninu i zamoli da je ispuni SOBOM. (kev Srce Isusovo)

- 09:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, da vidimo lipi moji! Što je majka Isusova Marija naša Gospa razmišljala u svom srcu? Aha, pitala se hoće li ljudi znati srcem razmišljati za razumjeti joj Sina.

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Dok je srca bit će i Croatie. (Matoš)

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ljubav nije ljubljena

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

SRCE ISUSOVO

Image and video hosting by TinyPic
Štovanje Srca Isusova je "Sinteza naših religioznih odnosa prema Kristu". (Pavao VI)
Ivan Pavao II promiče "kulturu ljubavi".
Ako imaš spremno srce, dovoljno će ti biti vidjeti kako trava raste; a ako ga nemaš sve da vidiš i Presveto Trojstvo neće ti pomoći.
Jer je njegovo Srce prepuno milosrđa, a i probodeno je da milosrđe razlije. ... Čavao koji je ot-vori rane postao je ključ koji mi otvara vrata da upoznam volju Gospodnju. A sto mogu vidjeti kroz otvor? Govori mi čavao, govori mi rana da je Bog doista u Kristu svijet sa sobom pomi-rio. (Sv. Bernard, brev. III, str. 82)
Gdje nema nade suši se duša i ostaje bez snage. (Gabrijel Marcel)
Krist je objavio da je Bog ljubav i da je Bog "bogat milosrđem".
"Da mognete shvatiti sa svima svetima što je Dužina i Širina i Visina i Dubina te upoznati nes-poznatljivu ljubav Kristovu da se ispunite do sve punine Božje." (Ev 3,18-19)
Slično kao i nevjerni Toma možemo i mi danas dotaknuti otvoreno Srce Isusovo i u njemu sam Logos. I reći: Gospodin moj, i Bog moj!
"Milosrđe može nadvladati zlo, ono može, tako reći, iz zla izvući dobro." (Ivan Pavao II, Di-ves in mmisericordia)
Crkva je ono što jest kada se potpuno identificira sa srcem onoga koji joj je dao početak. (J. Meija)
Vjernikovo srce prijestolje je Božje. (muslimani)
Kalež ima oblik srca. U srcu je životni napitak.
Srce je središte života, volje i inteligencije.
Srce je Božji sud u nama.
Srce od kamena-srce od mesa.
Krist nije samo glava, nego i srce Crkve. Pozvani smo izgrađivati kraljevstvo Srca Isusova.
"Ti si milostiv svemu, jer sve možeš, i kroz prste gledaš na grijehe ljudima, i čekaš ih da bi se pokajali. Ti ljubiš sva bića i ne mrziš ni jedno koje si stvorio. Jer da si štogod mrzio, ne bi ga ni stvorio" (Mudr 11, 25)
"Može li žena zaboraviti svoje dojenče, i nemati sućuti za čedo utrobe svoje? Pa kad bi koja i zaboravila, tebe ja neću zaboraviti." (Iz 49, 15)
"Bog je tako ljubio svijet, da je svoga Jedinorođenoga Sina predao, da svatko tko u njega vje-ruje ne propadne, nego da ima život vječni." (Iv 3, 16)
Sve je učinio "radi nas i našega spasenja".
Kad bi me morao na Sudnjem danu suditi Isus ili moja majka, ja bih rekao neka me sudi Isus. On je bolji od ikakve majke. (Faber)
"Gledaj ovo srce koje je toliko ljubilo svijet." (Isus Mariji Alacoque)
"Ljubav nije ljubljena" (sv. Franjo)
Srce ima razloge koje razum ne poznaje. (Pascal)
Legenda kaže da se upravo vojnik koji je Isusu probo Srce obratio, i postao mučenik.
Kao što svaki vojnik voli nositi znakove pobjede (značke, odlikovanja), tako je i Isus zadržao znakove svojih rana i poslije uskrsnuća.
"Učite od mene jer sam blaga i ponizna srca." (Mt 11, 28)
"Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio?" Tu kao da se radi nas odvojio od svoga božan-stva. Tako velikodušan može biti samo Bog. ... "Poništio je samoga se be!" (Fil 2, 6)
"Kad se jednom moje srce razbije u najsitnije komadiće, znaj ženo, svaki će te od njih ljubiti kao tisuću srdaca." (Muhamed-Sams-ed-Din-Širazi-Hafiz)
"Ljubi Gospodina Boga svoga svim srcem svojim"
"Bog nije upisao zakon u kamene ploče, nego u ploče od mesa u srce ljudima." (2Kor 3,13)
Isus ni na križu nije mislio na sebe ... "Oče oprosti im jer ne znaju što rade."
Ljubav se dijeljenjem množi.
Dobar je onaj koji živi život sviju. (Tagore)
Nije potrebno prekriti putove kožom, već obući kožne cipele. Pobjedi u srcu mržnju.
"Žao mi je naroda"... "Dođite svi vi umorni i opeterećeni i ja ću vas odmoriti." (Mt 11, 28)
"Godine 1296 neki Petar Lončarić igrao je karte sa svoja dva druga pred pročeljem tadašnje crkve sv. Vida. Budući da mu igra nije išla za rukom pograbi srdito kamen i baci ga svetogrd-nom rukom u lijevi bok raspela, na užas prisutnih. Iz udarenog kipa kao iz živog tijela proteče u isti čas obilna krv, a pod nogama pokvarenog čovjeka otvori se zemlja i proguta ga ostavivši samo svetogrdnu ruku, da stravično viri iz zemlje." Kamen što ga je taj svetogrdnik bacio stoji još i danas, uz riječi: "Ovim je kamenom pogođen Raspeti 1296".
"Ne živi čovjek samo o kruhu" (Mt 4,4) - nego i od ljubavi. Drugarske, prijateljske, zaručničke, roditeljske, djetinje, plemenske, domovinske, općečovječanske.
Znanje bez ljubavi ubija. Ali ljubav s pravednošću.
"Ako imadnete ljubavi jedan prema drugom, po tom će svi upoznati da ste moji učenici." (Iv 13, 35)
"Opraštaju joj se mnogi grijesi, jer je ljubila mnogo." (Lk 10, 47)
"Iz srca čovječjek izlaze..."
"Štovanje Srca Isusova najuspješnija je škola ljubavi prema Bogu." (Pio XII)
"Živim u vjeri u Sina Božjega, koji me je ljubio i predao sebe za mene" (Gal 2, 20)
"Pruži svoju ruku i metni je u moj bok, i ne budi nevjeran nego vjeran." (Iv 20, 27)
"To vam rekoh da u meni mir imate" (Iv 16,33)
"Tko ne ljubi, nije upoznao Boga, jer Bog je ljubav. U tome nam se očitovala ljubav Božja što je Bog poslao na svijet svoga jedinorođenoga Sina da živimo po njemu. U ovome se sastoji ljubav: nismo mi ljubili Boga, nego je on ljubio nas i poslao Sina svoga kao žrtvu pomirnicu za naše grijehe." (1 Iv 4, 8-10)
"Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove..." (Rim 8, 35)
"Došao sam da bacim oganj na zemlju" (Lk 12, 49)
"Gdje ti je blago, tamo ti je i srce." (Mt 6, 21)
"Dok smo još bili slabi, Krist je umro za nas." (Rim 5, 6)
"Ljubavlju vječnom ljubim te." (Jer 31, 2)
"Kad se očitova dobrota Boga našega Spasitelja, i njegova ljubav prama ljudima, tada nas - ne zbog pravednih djela koja smo mi učinili, već po svom milosrđu - spasi kupelju ponovnog ro-đenja." (Tit 3, 3)
"Kasno sam te uzljubio..." (Augustin)
"Kad bih jezike ljudske i anđeoske govorio, a ljubavi ne bih imao, bio bih kao mjed što ječi ili paraporac što zveči. (1 Kor 13, 1)
Ti radosti čista srca. (Augustin)
Blaženi čista srca, jer će Boga gledati. (Mt 5,8)
Srce naznačuje svijest koja je postala pronicavom i osjetljivom po kreposti ljubavi. Radi se o spoznaji usuglašenom s Isusom i sa zajednicom njegovih učenika. "Nitko ne zna tko je Otac, do li Sin, i onaj kome Sin objavi." (Lk 10, 22)
Počinuti na Srcu Isuovu, znači zadobiti "mir duše". Tada se rasvjetljuje i nesvijest i podsvijest.
"Usta govore iz punine srca."
"Imam protiv tebe... napustio si svoju prvu ljubav" (Otk 2, 19)
Kajanje nastaje iz spoznaje da "ljubav nije ljubljena", a ne iz mrtvljenja. "Sada se radujem pat-njama koje trpim za vas, i dopunjam u svome tijelu ono što manjka muci Kristovoj." (Kol 1, 24)
"Ljubav je Božja razlivena u srcima našim po Duhu koji nam je dan." (Rim 5,5)
"Tko je žedan, neka dođe k meni i pije." (Iv 7, 37)
"Ostanite u meni, i ja u vama. ... Tko ostaje u meni i ja ju njemu, on rodi mnogo roda. (Iv, 15)
"Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniz-nost, krotkost i strpljivost." (Kol 3, 12)
Naučiti ljubiti Isusa i naučiti ljubiti Srcem Isusovim.
"Nastojete steći ljubav." (1 Kor 14,1)
"Ja sam pastir dobri. Dobri pastir daje život za ovce svoje." (Iv 10, 11)
"Sav je narod tražio da ga se dotakne, jer je iz njega izlazila sila i sve je iscjeljivao." (Lk 6, 17)
Ljubav je velika moć na nebu i na zemlji, budući da je Bog ljubav.
"Bog je spasenje moje, uzdam se, ne bojim se više, jer Gospod je snaga moja i pjesma, on je moje spasenje." (Iz 12, 2)
"U tebe je izvor života: gasiš našu žeš bujicom svojih milina." (antifona)
"Obradovah se kad mi rekoše: hajdemo u dom Gospodnji." (Ps 122)
Pobožnost Srcu Isusovu: to je apologija srca, sjetila i osjećaja. To je teologija tjelesnosti.
"I mir Kristov neka gospoduje u srcima vašim, na koji ste pozvani u jednome tijelu, i zahvalni budite." (Kol 3, 15)
RIZIK
Bit vizionarstva je rizik.
Ideja koja nije riskantna, nije vrijedna spomena.
Izazovi su neophodni za zdravi rast.
Ako ne riskiraš, nikad nećeš raditi ono za što si sposoban.
Ako želiš uspjeti, udvostruči mogućnost svojih pogrešaka.
Čini uvijek ono što te strah činiti.
Kako ćeš prepoznati da umireš? Kad više ne mognem stisnuti šaku.
Najprije te ignoriraju, onda ismijavaju, pa se bore s tobom - i konačno ti pobjeđuješ.
Primjeti kako ona javna grešnica prosipa miomiris iz alabastrene posude: razbi posudu, sve prosu na Isusove noge.
Ne razlomci, nego radikalni.
Vaša riječ neka bude: da, da - ne, ne. Što je više od toga, od zloga je.
Ili kuj ili ne mrči gaća.
Pljuni na svoju facu i postani čovjek. Ma hajde, kreni već jednom.
Ne čuvaj se ko stara cura.
Ne budi Buridanov magarac.
Ne pokušaš li ti nećeš znati možeš li.
Imaš li svete drskosti? Daješ li Bogu šansu? Da li je Duhu Svetom dosadno s tobom?
Kršćanstvo je za kockare. Nije za one koji žele biti sigurni u slijedeći dan.
Mišo Kovač puca u svoje srce.
"I što će oku mome vid kad je tvoje srce zid." (Magazin)
"Mog srca si šum i za um opijum." (Magazin)
"U srcu mom zlatni odsjaj ljubavi, zato vjeruj sve što noćas pričam ja." (Daleka Obala)
"Opet si noćas krenula prašnjavim putem srca mog i opet si sve promjenila." (Oliver Dragoje-vić)
"Svoju riječ ti dajem, dio srca svog, život nosi tajne, a sreću daje Bog." (Vanna)
----
Ne nosi srce u ruci nudeći ga svakom, a ako ga nitko neće, onda ga tek Bogu daješ.
Ako te oko sablažnjava, ako te ruka sablažnjava... Ali isto ako te i srce sablažnjava. Iščupaj ga.
SRCE – grč. kardia, lat. Cor
Majka djetetu kaže "srce moje"; prijatelj prijatelju "otkriva srce"; nešto nas "dira u srce"; s ne-kim smo "jedno srce", zahvaljujemo "od srca"; često nas "zaboli srce". Vladamo se srdačno, srčano, sa srcem, ili bez srca. Prihvaćamo "draga srca", "tvrda srca", "željezna srca". Neki "nemaju srca", drugi "imaju srca".
Uzeti nekome srce... Pj 4, 10: "Srce si mi ranila sestro moja, nevjesto, srce si mi ranila jednim pogledom svojim, jednim samim biserom kolajne svoje."
Srce urezano u koru stabla… poruka je jasna. Srce kao izraz cjeline: duše i tijela.
Srce kao simbol i riječ sadrži osjećaje koji se ne mogu obuhvatiti razumom.
Srce u svim kulturama označava ljubav. Bog je ljubav = Bog je srce.
Srce nije koljeno da bi se moglo saviti. (Afrička)
Nije blago ni srebro ni zlato, već je blago što je srcu drago." (narodna)
"Ako imaš srce, nemaš gaća." … (Krist je gol visio na križu.)
Cor ad cor loquitur – Srce srcu govori (u grbu kard. J.H. Newman-a)
Kuća se gradi rukama, a dom srcem.
Dok je srca bit će i Croatie. (Matoš)
Što protuslovi srcu ne ulazi u glavu. (Schopenhauer)
Netko pjeva po notama, a netko "od srca i na uho".
Dobra kuharica srce stavlja u lonac.
"Što se srcem brani ne pušta se lako."
"Ja odlazim dušo, a srce nije stina." (Oliver)
"Kad srce kaže – da, ti se samo nasmiješi…" (Grašo)
Srce A. Stepinca policija je spalila.
O Gabriću: "Pripazite slabo vam je srce." "Nek kuca dok kuca."
Srce je "središnji organ protoka krvi, šupalj mišić čunjasta oblika".
Ali ono je i mjesto osjećaja: uzbuđenja, ljubavi, mržnje, srdžbe, zavisti, žalosti, tjeskobe, stra-ha, želja, namjera, briga.
Srce - od staroslavenske riječi sredce, tj. nešto središnje.
VIŠE OD OSJEĆAJA
Simbol svekolike čuvstvenosti. Za Aristotela sve do novijih anatomskih istraživanja u 16 st. srce je sjedište osjetilnosti i čuvstvenosti.
Srce je točka u kojoj se duh utiskuje u materiju.
Srce je obuhvatni temelj svih osjećaja, mjesto susreta i prožimanja tijela i duha.
Srce je izraz čovjekove cjeline, čovjekova središta.
Pascal: srce je specifični način spoznaje. "Srce ima razloge koje razum ne poznaje". Srcem se spoznaju međuljudski odnosi, moral, religija, filozofija – jer srcem se spoznaju "prvi principi znanosti".
Hegel: Srce je "komplekst senzacija" koje predstavljaju neposredno i prvobitno ljudsko iskus-tvo.
U Srcu Isusovu su skrivena "sva blaga mudrosti i znanja".
Jedan od iskonskih načina spoznaje, na razini imagintivne i intelektualne spoznaje jest srce.
Srce omogućava "slobodno kretanje kroz sve slojeve zbilje". Budi sve moći bića: svijest i pod-svijest, osjećaje i maštu, čuvstva i intuiciju, duh i iskustvo.
U religioznom smislu, srce je mjesto gdje prebiva Bog u čovjeku. Bog je srce srdaca.
Suvremena filozofija srce ponekad zamjenjuje sa savješću – tj. specifično područje u kojem in-tuicijom postižemo sigurnost o prvim principima zbilje.
Cor + dare
Srce je refleks i ogledalo duha i života, simbol i izraz bitnih odrednica bića.
Stari su govorili da je duša ulivena u srce i pomiješana s njim. Zamišljali su da je u srcu ne sa-mo oganj ljubavi nego i svjetlo razuma.
Premda je na Zapadu srce sjedište osjećaja, sve civilizacije postavljaju u njega inteligenciju i intuiciju.
Velike misli dolaze iz srca. (Pascal)
Marija "prebire u svom srcu".
"Ja spavam, ali moje srce bdi."
"Dat ću vam novo srce, nov duh udahnut ću u vas." (Ezk 36, 26)
Zakon srca je: gubiti da bi se dobilo. Davanje i primanje krvi - to je puls.
Čisti srcem Boga gledaju. Duhovni život je čišćenje srca kojim ćemo Boga gledati.
Pueblo Indijanci s Arizone vjeruju da djeca protječu iz sjemena koje izlazi iz muškarčeve mož-dane srži i iz krvi ženina srca.
Uzmi što ti srce želi... To će nam Bog ponuditi u nebu.
OSOBNOST – SRCE
Osobnost je sjedište čovjeka. A središte njegove osobnosti je srce. Osoba je neutralni princip jedinstva, rezervoar, kog se ne tiču akcije ni utisci, dok srce obuhvaća sadržaje i naklonosti.
STRAST – grč. pathos, lat. Passio
Jaka trajna žudnja usmjerena na stvari, osobe ili vrednote. Razlikuje se od afekata jer ne nastu-pa kao trenutno stanje, već je trajno i duboko usmjerenje čovjeka, njegove duševnosti, volje, misaonosti, čuvstvenosti. Bez strasti ništa veliko se ne može misliti ni stvoriti.
Kant: Afekt je voda koja probija nasip, a strast velika rijeka koja se u svojem koritu sve dublje probija.
DUŠA
Predznanstveno mišljenje, sveukupnost životnih, psihičkih pojava.
RAZUM
Sposobnost razboritog – zdravog, pravilnog, logičkog, kritičkog – mišljenja i rasuđivanja. U psihološkom smislu racionalni doživljaj je u suprotnosti s iracionalnim.
HRABRO SRCE
"Za život u ovom vremenu, među ovim ljudima, čovjeku je prijeko potrebno hrabro srce. Srce koje će znati biti zauzeto i tiho, koje će znati razvedriti bol, umirati i ne umoriti se.
Srce koje neće birati putove, koje se neće kloniti neuglednih, koje će strpljiva i blaga čela kročiti kroz nedaće.
Srce koje se neće ogorčiti i koje neće proklinjati, srce koje će sve opravdavati, srce opravdano lju-bavlju.
Ljudsko je srce poput krhka i nezamjetna cvijeta usred mrtve šume. Ono je pozvano da živi, da očitu-je, ne sebe, nego ljubav i da svakome biću oko sebe omogući život u njezinu ozračju.
Hrabro srce nije čovjeku dano radi njega, nego radi vremena i ljudi među kojima živi.
Bit će da je tajna života u tome da ljubavlju osnažujemo jedni druge."
S. Lice
«Žarko ognjište ljubavi». Dođimo k njemu koji kaže: «Dođite k meni…» Dođimo kao Ivan na njegovo Srce, kao Marija do njegovih nogu. Što ogrijati? Što prosvijetliti? Od kojih spona i od čega oteretiti?

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 27, 2014 8:31 AM
JUTARNJA MOLTVA, 28. 6. 2014. Gospodine danas kad slavio srce Tvoje majke Marije rado bi smo je upitali što je to ona razmišljala u svom srcu dok se za Te brinula dok si bio dijete, pa kad bio si mladić i konačno dok Te na križu raspeta gledala? Molimo da Te kao Marija ljubimo i do križa Tvoga slijedimo. Amen! Od srca p Luka (Po evanđelju dana: Lk 2,41-51)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
5.00 sati Bleee, šmrc, šmrc... A gdi je ono gdi je liiipooo...? Ja bi tamooo! Ah NAZAD! Rekao je Kralj kraljeva. U ovu plačnu dolinu molit Gospinu krunicu uz HKR. Pa onda će doći meštar Adis. Ali večeras ću se tješit u mojoj Palmi. Ne približujte mi se jer glasno ću plakati.

- 07:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.28 sati A eto prije ostaloga pozabavimo se našim 'Jutarnjim razmatranjem uz mob'. A ujutro je važan blagdan jer i prije 11 godina bilo je isto Srce Isusovo. To je dan kada sam bio umro, stvarno, najstvarnije. Bit će da su mí se subraća već pitali u koji će me grob na Mirogoju stavit. A ja oživio. Baš sada mislim oživio sam valjda zato jer smo se pomolili prije putovanja. Vjerojatnije zato jer je Srce Isusovo mislilo da nije primjereno da jedan pater Isusova ovca umre na Njegov blagdan. To su sve pretpostavke, ali mislim da sigurno znam zašto me Srce Isusovo nije htjelo još. Radi se o onih 'puno lipi stvari' koje mi je rekla Gospa Sinjska. A koje će se zbiti u 'punini vremena'

- 07:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati Ha što li sam mislio u ovo doba prije 11 godina? Znam da sam bio na Modravama, gdje sam radio na realizaciji svojih najljepših snova. A tako je bío lijep taj san da me iz Zagrebačke urbanosti odveo u kamen i krš primorja. Ma vjerujte ni anđeli nisu ravni tog ljepoti sna koji sam imao o kampu mladih. Nekako ovih dana plovio sam na jedrilici, i kad sam ugledao Modrave rekao sam bacaj sidro. I onda je počelo. Kramp u ruke i kopaj, lopatu u ruke izbacuj. Kopali smo septičku jamu. Jooo da znate koja je to radost bila nakon višegodišnjeg sjedenja za knjigom doživjeti da ti znoj curi sa čela.

- 07:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide krivo mij a i nije mi krivo šta san oživija. 'Znan ja Lujo tebij biće krivo šta nisi osta sa babom Jakon na silu. Al' upanti mile radit triba radit za toj dragi Bog načinija čovika.'

- 07:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Sićan se Lujo biloj to príje jedanest godina kad' no te uni aut dernija u glavu. Mislila san ajme! A mile moj oživija. 'Baba Jako a eto krivo mi jer za cilu vičnost bija bi su tebon na silu uz Ognjište Ljubovi.

- 06:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.06.2014., četvrtak

Moja mati blitvu tribi 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ha, lipi moji, vjerujte veće mudrosti nema nego je ima u Srcu Isusovu. Veće ljepote garant nema nego je Njem ima. Ah dokaži, dokaži... Osvjedočio sam se a vama ne dao dragi Bog da se osvjedočite jer u to sam u to Srce provirio kad sam bio u komi. Ponavljam vjeruj!

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moj dida i ja vojnika obadva. Jedan s puškom drugi s križem ali oba sve na veću slavu Božju. Zato i jesu prijatelja dva.

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Popodnevno razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.14 sati A što bi sad? Na web župu sam stavio 'krpice', učinija sam silo s babom Jakom što ću večeras razašiljat odabranima. A ne znam što bih? Ne znam ništa osim što znam da sam valjda živ. Niko tko me zna neće reći da sam pesimist. Ali ruku na srce šteta je da nisam za navjeke ostao u ljepoti Srca Isusova. Je vjerujte bio sam u Nju provirio. Vidio drage ljude. Nikakve tlake, nema gnjavaže. Živiš baš kao čovjek! Oooh Srce Božansko srećo i slasti moja ljubit ću Te neću stati nitko mi Te neće moci ukrasti do dana kad mi srce ne utone u Tebe.

- 16:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
8.02 sati Eto dao sam krvi ovima iz Runjaniove 12.45 Krećemo s Fratrovca do bolnice u Dubravi. 13.12 sati A sada smo u ovoj zelenoj bolnici u Dubravi, koja je nekad (sjećam se kad!) bila vojna bolnica E vidiš danas se zaredali ovi medicinari. A bit će zato da dobijem i one besplatne terapije preko socijalnoga. Mogu kazat jutros me je bija uradit onaj moj izvrsni meštar. Dobro je bilo. Uspio sam mu stisnuti ruku s onom drugom rukom da je morao čak učiniti: ciju, ciju. 13.37 sati E a baš smo bili kod dr. Galovića na pregledu. Fizijatra koji je bio 2 puta na Modravama. A bit će mi je zato na pozdravu rekao da mu je draži Luka Rađa nego Dino Rađa.13.48 sati Bože hvala ti sad smo sjeli i naručili kavu. Ćakula - bakula i tako to. Nego kako nego odlično. 14.26 sati 'Za sat vremena se vidimo baš mi kaže subrat Isusova ovca br. Mirko uz kojega sam učinio one djire kod medicinara. Ubacio me u 'krpe' a što ću sad kad je gotov nas 'Glas iz krpa'. A ništa, glumit ću da hrrr… Od srca vaš web župnik p Luka od Raspete Ljubavi

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 26, 2014 12:24 PM
JUTARNJA MOLITVA, 27. 6. 2014. Gospodine Ti si Srce koje nas ljubi. Oh Srce Božansko Isusa moga daj da Te ljubimo sve više mi. Tvoje Srce je riznica istinske mudrosti koja je sakrivena od mudrih i umnih a objavljuješ je malenima. Molimo Te nauči nas ljubiti i biti maleni, a to ćemo biti kad učiniš srca naša po Srcu svomu. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11,25-30)
/Prije 11 godina na današnji dan bio je kao i danas blagdan Srca Isusova, pater koji nam sastavlja jutarnju molitvu je provirio u ljepotu Srca Isusova, tj. pao komu u kojoj je ostao 55 dana. Eto krivo mu je što je morao napusti onu ljepotu, ali opet radostan je ako ove molitve donose blagoslov slušateljima radija./

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
20.42 sati Dan državnosti je. A ne, ne mogu reć da mi se baš fućka za državu ovu. Jer rađao sam je i sam. Kršćanska je kao što sam i sam. Ah devedesete su bile godine kad sam i sam htio za nju vojnik s puškom biti. Moja domovina ima oči boje mora. Znadem da Gospa Sinjska kao što je nekoć spasila Sinj od Turaka spasila je devedesetih Hrvatsku od dušmana. Hrvatska moja domovino voli zato nju koja voli tebe - Gospu Sinjsku, vlajinu i alkaricu najodličniju kraljica Hrvata. Da imamo je lijepu i najljepšu jer je s puškama, suzama i molitvama rađana. Lijepa je da ljepša bit ne može jer Gospa je voli to sigurno znam. Hrvatska je Gospina miljenica zato je volim.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati 'Lagano umirem u tvome sjećanju...' kaže neki pjesmuljak. Ma radost je znati da Gospodin ne zaboravlja što je rekao svojoj majci da mi reče. A rekla mi je, ili suzu pustila je u travnju 2005. Samo pjesmom koju ne znam moglo bi se kazat što mi znače te riječi: 'O Gospe Sinjska vlajino, alkarice i majko što li te je taklo da mi kažeš ono. To što sam vlaj i sam? A ima vlaja po Splitu i cilom svitu. Nije tala ni alkarska narav moja. Znam tebe je taklo što sam rođen kao ovca a odlučio se za isusovca.'

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.23 sati Opet mi kaže piši! I što se mu može kao redovnik moram slušat (ali ne svakoga!) Ma osjećam danas me u Sheretonu fascinirala prava stvar. Sa ovim tehničkim stvarčicama sam oduvijek bio na 'ti'. A sad sam totalno izgubljen. Imam dojam da me nije bilo stotinjak godina. E novi televizori, pa nova informatika - to me potpuno prešišalo. Eto recimo taj odmak se dogodio u deset godina. A što misliš što će onda biti za recimo sto godina. Takve teme kad razmatramo ili razmišljamo o budućim stvarima spadaju u futurizam. To je nešto kao fantaziranje. Pa dopustite da slobodno razmišljam što će recimo btí za 100 godina. Koje fantazije će postati stvarnost? Bit će vjerojatno neki visokosofticirani bomboni sa natpisima: Australija, Afrika, kameno doba, srednji vijek... itd. Samo uzmeš taj bombon i hop - ti si tamo! Sva potrebna doživljavanja, osjećanja, razmišljanja... imao bi u sebi taj bombon.

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
: 'Lujo kad si pratar unda budi pravi pratar! Nek ti dila govoru kos' ti. Mile moj i upanti une Isusove riči da neće svaki koji priča o Isusu prispit u Diku Nebesku nego koj čini. Zato mile čini!' Evo dide: bleee.

- 08:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ajuuuj baba Jako ja ne znan kako će tvoj mile prispit u Diku Nebesku. Ka pratar prkoviše spominjem ime dragog Isusa a za take tamo nima mista. 'A Lujo progledat će tebi dragi Isus kroz prste jer uz ognjište izmoliš Gospinu ružarju.'

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.06.2014., srijeda

Dan Hrvatske državnosti

Image and video hosting by TinyPic
16.26 sati A što se tu može kad je onaj nutarnji poglavar neumoljiv, kaže piši. I evo tipkuljim po mobu. Gledam baš ovu Preradovićevu domoljubnu i ne znam da li da je opišem, parafraziram ili moda kažem koju svoju Jer domoljub jesam, premda sam i kozmopolita kao Isusova ovca.
'Hrvatska domovino moja
sad te bolje ovako raspet razumijem.
Ne znam da li si mi zato draga jer sam iskusio što znači raspet biti
kao što si sama stoljećima bila.
Radost mi je znati da si sada slobodna i neovisna
jer i tvoj će sinak uskrsnuti i nogama promigati.'

- 16:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Domovino, majko sreće, k tebi opet sin se kreće, od radosti suze lije! Primi opet svoje dijete, dovijeka će tvoje biti, ljubit tebe svako doba, u tvom polju daj mu groba, tvojim cvijećem grob mu kiti!" (Petar Preradović)

- 16:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.40 sati A što se tu može kad mi moj poglavar iz mene kaže: piši! Eto, pisat ću nešto što će moći ići za naše 'krpice'. A baš čekam meštra Adisa da me uradi, a onda... E a onda ne znam hoće li kiša prestat padati, jer rado bi bio na Cvjetnjaku sa mojim Pečnik-ovima, uz kavu (z mlijekAm). Ma Bogu u ruke! Baš sam gledao tekstiće za librić: 'Ogorska besida'. Pa ima toga već dosta. I mogao bi početi sklapati librić: 'KORACI: Ogorska besida'. A što to ima veze ako i ne promigam nogama kad librić izađe. 13.14 sati 'Vidimo se u petak', baš je rekao meštar Adis, koji me uradio i ostavio porbuške u 'krpama', nemogućem položaju za tipkuljiti 'Glas iz krpa'. 13.45 sati Krećemo sa Fratrovca 14.12 sati A sada smo, ni manje ni više, nego u hotelu 'Shereton'. Do tu me prebacio moj subrat Isusova ovca br. Mirko. Nismo mogli na Cvjetnjak jer kiša pada, pa smo namjeravali kavu popiti u Cinestaru, ali niti to nije uspjelo jer nešto tamo rade pa je zatvoreno, i tako smo završili na kavi u hotelu Sheraton. Pa i red je, kad je već Dan državnosti. Pa eto, možemo naše 'krpice' zaključiti iz ovog luksuznog mjesta, ovog svečanog dana. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas čujem lipi moji Isus je rekao da neće svaki koji govori: Gospodine, Gospodine prispjeti u kraljevstvo Njegovo. A kao što čujete na vjerkaču vaš pater to rafalno izgovara. Ima li spasa za dušicu njegovu?

- 10:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 25, 2014 9:12 AM
JUTARNJA MOLITVA, 26. 6. 2014. Gospodine za sebe s nas stvorio nemirno će srce naše biti dok se na smiri u kraljevstvu Tvome. A za tamo prispjeti postoje uvjeti. Sam nam kažeš u današnjem evanđelju: 'Neće u kraljevstvo nebesko ući svaki koji mi govori: ‘Gospodine, Gospodine!’, nego onaj koji vrši volju Oca mojega, koji je na nebesima.' Molimo Te da naša djela govore da smo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7,21-29)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Meditacja uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.38 Hajde da uradimo jednu meditaciju o 11 godina RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Pazi, to nije okruglo 10 nego čak i više. Za informaciju ovaj izraz RBK sam susreo tijekom teološkog studija i mislim da je pogođen. Ah iskustvo je to brrr pakla. Ali i Neba, točnije suosjećanja Neba nada mnom raspetim. Doživio sam plač Gospin njene suze - to je doživljaj Neba. Ovih 11 godina RBK su kruna mog teološkog studija. Tako snažno sam doživio one riječi: 'Ne živim više ja nego Krist u meni.'

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.56 sati Pa hoćemo nešto za 'Jutarnje razmatranje uz mob'. Ma bacija sam oko na tv - dnevnik a tamo plačevi zbog gubitka s Mexikom. U redu dragaj i meni Hrvatska i normalno da bi mi bilo drže da nije izgubila. Ali iskustvo gubitaka kroz ovu RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) mi govori o vrijednosti gubljenja. Jer da nije bilo gubitaka, guljenja do vlastite kože, ne znam baš dali bi doživi suze Gospe Sinjske. I mnoge druge darove Neba. Nadam se da će i Hrvatska znati izvući dobitak iz ovog poraza.

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati Hrm, hrm već sam učinio 'Večernje razmatranje uz mob'. A kako je to išlo kao 'Ponos Hrvatske' trebalo bi još nešto uradit. Ma eto baš bi mi trebao doi subrat Isusova ovca br. Mirko da učinimo one đre u hodalici hodnikom i onda da me baci u 'krpe' gdje bi trebalo reći još koju. A idem ga nazvati. Ne zaista ovo ti je istinsko blago. Kad si svoj sa svojima. Ma eto iz kršćanske ljubavi suosjećam s onima koji su si umisli da sam njihov. Ali ne, ja sam ptica Nebeska jedino pravo a me ima Krist Gospodin, moj Bog.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Da i tebe upitan dide. Štaj za čovka najvažnije akoj virnik? 'Lujo najvažnijej daj čovik. A to će najlašnje bit akoj virnik. Unda mu najvažnije da ne uvridi dragog Isusa svojim neradom.'

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako štaj'no tija reć dragi Isus kad kaže: 'Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve?' A Lujo kako ne razumiš. To kudaj reka: magarc ne muče nit krava reve. Ako si virnik unda viruješ u dragog Isusa i moliš Gospinu ružarju.'

- 07:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.06.2014., utorak

Ponos Hrvatske

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.36 sati E a što ću sad? Izvađen sam íz 'krpa' stavio na web župu 'krpice', odradio neke svoje dužnosti. I sad sam u nekakvom međuvremenu. Gdje sam? Što sam? Ma uvijek sam ondje gdje nisam - a pa Bože gdje jesam. 16.49 sati A tu sam gdje trebam biti u svojoj sobi koja je ujedno i web župni ured. Ma baš me raduje što je sutra slobodan dan. Što ću sa mojim Pečnik-ovima na Cvjetnjak na kavu. Ne stvarno one dvije su jedan prevrijedan dar Božji kroz godine ove moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) Zbilja sam fasciniran tom Božjom dosjetljivošću. Obećao je kod ređenja za svećenika da će me paziti kao malo vode na dlanu. I vidiš ti ovo, kad sam bio kao biljčica On mi je poslao njih. Kažem vam ne stvarno Gospodin Isus Krist mi ih je poslao. A koliko su one jadne propatile uz mene, svećenika njima ljubljenog Krista. One, eto baš one su ponos Hrvatske.

- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 17 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se učinit da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 17. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ČETRNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (1978 Split) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 15:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Dok šetamo gradom korak po korak... Šumi more suzo slana traj - na - ni - na. A vitar puše, puše... Oh kao Marija da te ljubim to je mnogo važnije od koraka.

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Blagoslivljaj, dušo moja, Gospodina i ne zaboravi dobročinstva njegova!"(Ps 103, 2) Uspomena na 25. godišnjicu biskupskog ređenja - Kardinal JOSIP BOZANIĆ nadbiskup zagrebački

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.38 sati A eto baš sam mrvu 'ubíja oko'. Treba se, treba odmorit - što još uvijek činim jer ovo tipkuljim na mob dok sam u 'krpama' Jutros me je bija uradit onaj drugi moj meštar. A je uradija me 'stani pani'. Rekle bi one Splie 'prva liga'. Zna čovik svoj posa. Tu važi ona 'daj dite materi'. Ma uz njega i meštra Adisa SIGURNO ću promigat nogama. A pa što za par godina se vidimo. Eto obećajem vam sliku kako sam na Bače bacija na picigin. Dobro je da nitko ne žuri. A gdje? Zar mi treba ponavljati ono bolno pravilo: 'tko žuri nogu lomi'. Imam ono što najviše hoću JA ŽIVIM I SLAVIM GOSPODINA. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI: sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Bio ti Petar ili Pavao pozvan si biti svoj. A to si najviše ako si posve Božji. Ili se za svakog brini kao Petar ili svima pomaži kao Pavao. Tek znaj prepoznati jesi li pozvan svoju ljubav prema Kristu krvlju posvjedočiti kao Petar ili svojom krvavo teškom zauzetošću za povjerene kao Pavao. Svakako živjeti je krvavo teško. Ali sve za Isusa Krista Boga našega! (knev, Petar i Pavao)

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Molim vas ako si možete utipkati ovaj broj: ...To je bon od 15kn. Hvala.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 11:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 24, 2014 9:00 AM
JUTARNJA MOLITVA, 25, 6, 2014. Gospodine hvala Ti što nas po današnjem evanđelju poučavaš važnoj stvari u duhovnom životu: kako prepoznati čistoću poticaja da nešto činimo. Neprevarljiv kriterij su plodovi. Kažeš nam: 'Bere li se s trnja grožđe ili s bodljike smokve?' Molimo Te samo Ti vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 7,15-20)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Govoreći predstavnicima novih pokreta u Crkvi danas u Czestochowi 26. svibnja 2006., papa Benedikt XVI. preporučio im je da se ogledaju u Srcu Marijinu. On veli: "Provjera autentičnosti vaše vjere i vašega poslanja, koja ne svraća pozornost na sebe, nego stvarno nosi oko sebe vjeru i ljubav, bit će sučeljavanje s vjerom Marijinom. Ogledajte se u Njezinu srcu. Ostanite u Njezinoj školi!"

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sv. Toma Akvinski je prigodno upitao svetog Bonaventuru iz koje knjige crpi svoje tako veliko znanje. Bonaventura je Tomi pokazao Raspelo i rekao: "Ovo je moja biblioteka."

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Htio bih reći ako sada i jesam u romantičnom razdoblju ove RBK tome je prethodilo stvarno iskustvo pakla. Predodžbe koje sam o paklu imao poslije svog teološkog studija su zapravo raj u odnosu na ono što sam proživjeti morao. Nije umjesno o konkretnostima. Ali vjerujte strava i užas u najsmrdljivijem obliku. Ali ako je sve to trebalo proći da bilo ovo, onda... Ma neumjesno je reći ali hvala Bogu za svako probadanje đavolskim vilama koje je dopustio mučiteljima mojim. Biti svećenik Isusa Krista a biti raspet tu vam se događa nešto grandiozno. I mogu reci po godinama ove RBK sam postao zbiljski svećenik Krista Gospodina. I samo jedno znam da mogu iskreno reci kao sveti Pavao: 'Ne živim više ja nego Krist u meni.'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.16 sati A i danas isto, baš sam utrnuo comp i čekam subrata Isusovu ovcu br. Mirka da učinimo đire u hodalici hodnikom. A šta ću vam pričat? Baš sam učino sažetak ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) - a je dugo je to. Ovih dana se navršava jedanaest (11) godina od.... Ma unatoč svemu mogu reći iskreno, najiskrenije da se osjećam zadovoljan, radostan, baš onako ljudski. Krista Gospodina Boga svoga sam tako snažno doživio. Ne osjećam se dostojno ovolike milosti. Tako sam snažno spoznao koliko je važno raspet biti da bí iskreno govorio Isusu Kristu. Ova raspetost je najuzvišenija univerza. Ma Gregorijana nije ni do koljena ovoj RBK.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo svak je ništa odabra šta će bit. Ja san odabra bit u svom Ogorju sa svojin blagon, gdi moren štokod priorat, pokosit, ovrć. A i ti mile to šta si odabra budi, al' budi.' E moj dide da mi je barem trunku bit ki ti.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo znadeš daj sveton Ivanu bija posa navistit svitu da će nan doć dragi Isus. Tako i ti mile tribaš znat svoj posa?' Ha, baba Jako a kolko moren činin. Znaden da triban bit uz ognjište na silu i su tebon izmolit Gospinu ružarju.

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

23.06.2014., ponedjeljak

SAŽETAK RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu)

Image and video hosting by TinyPic
27. 6. 2003. Saobraćajka u Šopotu kraj Benkovca
U Novoj bolnici u Zadru
6. 8. 2003. Iz Zadra dovezen u Krapinske Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac iz Krapinskih Toplica
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog jakih bolova izazvanih bubrežnim kamencima
3.11.2004 Završio u zarazna bolnicu zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen sam u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u Krapinske Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogama) u bolnici na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. T. u gipsu od stopala do struka
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen sam u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac.
25.7.2007. Povratak u Krapinske Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 23, 2014 4:58 PM
To: 'office@krs.hr
Pero molim te obiđi mi starog Rađu. Od srca p. Luka

- 16:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dobro je imati ono što te nosi. To imam i zato sam sretan, sretan, od čega se sretniji ne može biti. Eto imate posla sa najsretnijim čovjekom. Blago vama! Znam izgleda vam apsurdno jedanaest godina će ovih dana da sam RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Ali vjerujte čvrrrsto sam uvjeren da nema većeg razloga za radost nego ga imam.

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ma htio bih da mi dođe najljepši stih za pjesmu od koje ljepše bilo ne bi. Za stih ljubavni, da za ljubavni. O ženi, da o ženi. Jednoj od mnogih koje znam ali koja me je znala prepoznati da sam drugi Krist kog ona voli. Da to je moja Pečnik-ova.

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI: sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Bio ti Petar ili Pavao pozvan si biti svoj. A to si najviše ako si posve Božji. Ili ako se za svakog brineš kao Petar ili svima pomažeš kao Pavao. Tek znaj prepoznati jesi li pozvan svoju ljubav prema Kristu krvlju posvjedočiti kao Petar, ili svojom krvavo teškom zauzetošću za povjerene kao Pavao. Svakako živjeti je krvavo teško. Ali hrabro samo! (knev, Petar i Pavao)

- 15:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.02 sati A eto kao što je i red baš sam pozdravio Gospu. A sada čekam meštra Adisa da me uradi. A dok čekam učinit ću nešto za naš svakodnevni glasnik, za 'krpice' ili kako se to po knjiški kaže 'Glas iz krpa'. A šta ću vam pričat? 12.14 sati Eto bas mi je meštar Adis javio da stiže za dvije minute da me uradi. A on to zna i zbilja osjećam poziv da to upotrijebim. 13.15 sati Auh, uf, uf kako sam se umorija. A to znači da sam uspija. Adis me zbilja maherski uradija. Dva puta smo prođirali hodnikom, uz prozor osim što je učinio sliku me je balansirao, t.j. tražio je točku u kojoj imam balans i mogu stajati bez držanja. Sigurno je i danas učinjen neki mali pomak do cilja. A cilj mi je mnogo uzvišeniji nego tek promigati nogama. Želim profunkcionirati kao čovjek Božji. Drago mi je da ću to SIGURNO uspjeti uz meštra Adisa. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas vidim lipi moji? Znamo da je Ivan Krstitelj svojim rođenjem dobio poslanje naviještat Krista Gospodina i to je ustrajno činio i za to život dao. Ali i svatko d nas je primio poslanje svojim rođenjem. Koje? Aha tako je, svojim životom naviještati da je Gospodin naš Stvoritelj, Spasitelj i Otkupitelj.

- 10:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 23, 2014 9:11 AM
JUTARNJA MOLITVA, 24. 6. 2014. Gospodine danas kad slavimo rođenje onog tko Te je svijetu navijestio svetog Ivana Krstitelja. Daj nam shvatiti da svatko od nas svojim rođenjem primio poslanje da svima oko sebe svjedoči o Tebi Stvoritelju, Spasitelju i Otkupitelju naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 1,57-66.80-80)

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka draga Tanja Popec me je po vašoj poruci na HKRu podsjetila da vam prije posla moram poslati sms a s njim i bonbončić. Moleći svakodnevno za svećenike sjećam se i vas i preporučam se u vaše molitve jer djelim s vama bolesnički križ a možda i uskoro 2 ozbiljnije operacije i vi i ja znamo koliko se tome u našem zdravstvenom sustavu koji je jako bolestan nitko ne raduje zahvalna sam vam na svakoj molitvi za me. Nakon poslijednje hitne prije 3 tjedna uhvatio me strah i nevjera u sustav :-( Neka vas Gospodin po Srcu Isusovu krijepi i čuva. Br. bombončića je: … evo trk se spremit na posao. Ugodan navijački dan za Hrvatsku Bvb+ … :-)
- Hvala lpa na bonbon Od srca p Luka

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ponedjeljak je prvi dan u tjednu, daje misliti kako je izgledao onaj prvi dan koji je Bog stvorio? Ja mislim da je bio sunčan kao i ovaj, zato sam zahvalan Gospodinu. Od srca p. Luka
Ah ona sa HKR Tanja prica o onom susretu na Zrinjevcu. Kad sam iznenađen bio kako je snažnije govorila o ljepoti života nego kad je slušam. Od srca p. Luka
Nije lako raspet biti jer budiš misao na bol. Ali biti uvjereni vjernik kao što sam je radost raspet biti jer budiš misao na Krista raspetoga. Od srca p. Luka

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.10 sati 'Jeste li se naspavali?' Pita ova sa HKR. Naspavao? A Bože moj svoje anđele sam odsanjao, a onda?! Dan kao stvoren za učinit nešto AMDG! Ma značí mi, znaci što unatoč tomu što sam šaka jada sam beskrajno ljubljen. Ma dođe mi da zacvrkućem: ciju, ciju, živ, živ - baš Ti hvala što sam živ.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko porumeni pa šuti, mnogo je toga objasnio." (Pietro Metastasio)

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.11 sati U redu, da opet ne bih o svojoj zaprepaštenosti nad činjenicom da mi je ostao nepovrijeđen sustav za pisanje unatoč što sam čitav 'žbljak'. A o tome sam već, i znate da Gospodin ima zamisao sa vašim web župnikom. Mislim da znam što je ona, ali ona je iz opravdanih razloga: pssst.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo upanti mile, radi imaj i daji svakomen ko te upita. Tako ćeš lašnje sačuvat čist obraz nego ako daješ samo svojiman.' Ma baš tako dide!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako čuješ li šta nan dragi Isus govori: 'Šta gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svojemu ne opažaš?' 'Lujo zato nemoj branit svomu magaretu Klepi šta ujtra revanjem budi narod jer on to čini da pozdravu Gospu.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.06.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
16.29 sati Evo baš sad moj subrat Isusova ovca br. Mirko i vaš 'onaj'(ja) idu u điiir Zagrebom. 17.50 sati Ala, ala ovo je raj zemaljski, ka na Bače. Tu smo na Jarunu, ne mogu otkrit ime ovoga, ali je isto kao u Marinera. Već je naručena, a zna se kava z mlijekAm (ahhh Petrovsko!)17.58 sati Lipo li je liiipoli je... A tako onaj Splićo Oliver. A nije on vidija ovo naše Zagrebačko more kaj je priliipooo. Pariz ovo nema, ma kakvi Split. Jer je lepi jer je naš. 18.11 sati Ćao - bao Jarun.

- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Veliki pooozdrav sa Zagrebačkih Bača (Jarun)! Od srca p. Luka

- 18:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati i vaš 'onaj' (ja) ispred naše kuća na Kmanu (Split) 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Moj Kman… Ah uspomene odnijet će vrijeme, ni slike više neće biti…
Image and video hosting by TinyPic

- 15:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Svi okupljeni u dvorani su mi kao na dlanu! 'Pater, ali ne vidite sebe.' Ah, pa da!

- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.26 sati Hu hajmo nešto konkretno ne tek prevrtati po web župi. Konkretno kažeš? Ček, ček, tren... Ma tu uz krevet sam nabrzahe učinio onaj omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. Omiljen je zato jer je i koristan. Nego da započnem urađivati naše 'krpice'. To znate da je jutros bila sveta misa na kojoj su mi došli prijatelj Dalibor Tunguz i njegove Vida i Jana. A poslije podne s br. Mirkom bi mogao negdje u grad pa ćakula - bakula uz kavu. Ma eto mrvu bi se dodirnuo evanđelja od ponedjeljka. Kaže: 'Što gledaš trun u oku brata svoga, a brvna u oku svomu ne opažaš?' A je zbilja takav sam mogu slobodno reći takvi smo. Još bi se moglo i živjeti sa brvnom u oku da u oku bližnjega ne opažamo trunak. Ma to ti je zanimljivo kako za to primijetit imamo oko sokolovo. Kao da nam se u očima postoji automatsko prilagođavanje objektiva. Ni trunčica nam ne promiče. Dobro se je stoga zapitati kako stojim sa vrstom grijeha za koje druge osuđujemo. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12a, VLAS KOSE (Palma, 23.6.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Jutros češljajući se zacijelo ti je po koja vlas kose ispala. Vlas više ili manje – kome bi to bilo važno. Misliš? Sjeti se, nisi li bar nekad nečiju vlas čuvao kao dragocjenost jer te sjećala trenutaka dok su ti prsti kosu mrsili tog nekog kosi volio. Vlas kose… I kad ode onaj kog voliš, ostaje utjeha kose gledajući tu običnu vlas. Jedan zaljubljenik povećalom je sobu pretražio zbog vlasi one s kojom je najljepše trenutke dan prije rastanka proveo. Takva vlas čuva se u najdražoj knjizi, u novčaniku, najradije bi je među svoje vlasi presadio. Shvati, svaka tvoja vlas nekom je dragocjena – jer ti si mu dragocjen. Bogu uvijek i sigurno. "A vama su i vlasi na glavi sve izbrojene. Ne bojte se, vrijedni ste mi" (Mt 10, 30) /'onaj'/

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Jutros je Božji dar sveta misa i prijatelj Dalibor Tunguz sa svojom Vidom i Janom.

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 22, 2014 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 23. 6. 2014. Gospodine baš Ti hvala za riječi današnjeg evanđelja: 'Što gledaš trun u oku brata svojega, a brvna u oku svomu ne opažaš?' Molimo Te da to opazimo i ne zgrozimo se. Posvijesti nam da je svatko od nas šaka jada, ali unatoč tomu smo od Tebe beskrajno ljubljeni. I zato Ti hvala. Amen! Od srca p Luka (Po evanđelju dana: Mt 7, 1-5)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983

Image and video hosting by TinyPic
Sličica govori o odmetnuću u 'kamišare' (isusovce) vašeg web župnika. Govori o starom (tati), staroj (mami) i 'onom' (meni) kad sam struuug, fijuuu u samostan. Ma našli su me... To na slici se nije razlila tinta nego tek tako... da budu primjetljivi glavni likovi toga što se dogodilo u Splitu 1983

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suze Gospe Sinjske

Image and video hosting by TinyPic
Tvoje suze boli život su mi dale. O majko Gospe Sinjska hvala za utjehu koju si mi kroz sve godine ove dala. Tvoje riječi pale kao suze tvoje na dušu moju. Znam jer nisi mi ih rekla kao nagradu za djela moja nego da budu utjeha u boli mojoj.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.55 sati Ha, na tv-u neka jako, jako ozbiljna glazba na Tomislavcu o kojoj nemam blage veze. A do ružarje s babom Jakom uz HKR ima još. A što? Idem uraditi 'Jutarnje razmatranje uz mob'. Tema evanđelja je cvrkutanje a o tome sam već. Ma da znaš cvrkutanje kao životni stil je veliki izazov. Moje pastoralno iskustvo mi kaže da narod prihvaća i voli. Ne znam da li se to primjećuje na web župi ali takav pristup mi je drag. Onako ležero, laganica ciju, ciju, živ, živ... Važno je samo da je sve na veću slavu Božju.

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati A sad? Što ću sad? Cvrkutati nego kako, poslije osmišljeno provedenog dana. Fino osim što sam Isova ovca ja sam ptica Nebeska. Totalno, skroz, naskroz Gospodinu želim pripadati. A što ću vam pričat skroz je na mojoj strani. Brine se, skrbi - ma tetoši me. Ali kako On to lukavo čini?! Sakrio se iza mojih Pečnik-ovih. Tako da vi moji web župljani nemate pojma tko je to uz mene u điru Zagrebom. Vi mislite da su to moje Pečnik-ove ali tu je On Isus Krist moj Gospodin.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide kakos ti sačuva viru a tolko si se naškola? 'A znan Lujo to ti oćes reć daj za viru dosta bit pametan ka tica. Je takoj, al zato je triba pamet imat u srcu.'

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako jel' da triba imat puno pameti za bit krišćanin? E zapovidi, e kriposti, e evanđeliste... 'Eh krivo Lujo, triba ti pameti kan'o tici. Una nako mižerna zna da će svaki dan štokod bacit u kljun pa zavalna cvrkuće.'

- 07:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Što ti je potrebno činiti? Samo smireno, zahvalno cvrkutati. (knev 12a kg)


Za pametno živjeti ne treba biti pametniji od vrapca. Ako on onako bezvrijedan prima sve potrebno za život i zahvalno cvrkuće. Zar tebi koji si kud i kamo dragocjeniji Gospodin neće osigurati sve potrebno. Ne brini, samo smireno cvrkući! (knev 12a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.06.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
15.10 sati Fino, običaji stari se čuvaju. Skolastik Stanko je prebacio vašeg 'onog' (mene) do Palme, i sada čekam da budem preuzet od mojih Pečnik-ovih 15.30 sati A klasika, sad je prva postaja, Teslina ulica, 'Konzum' i 'uno gelatto. 15.50 sati A sada smo baš na pravom mistu, a Bože moj gdje drugo nego na Cvjetnjaku između kipa Petra Preradovića, vrsnog Hrvatine i Srpske pravoslavne crkve. To su simboli onoga po čem će koraci vašeg web župnika biti obilježeni. 17.05 Zrinjevac mi dušu draška kao da mi želi nešto šapnut. Hoće pjesan neku, to se za da ne znam. A koju? Zrinjevac nije onaj koji smo zvali Lenjinjenjak na kom smo spavali jednu noć mi berekini sa Kmana. Ovo je čisto Hrvatski trg. I na njem ćemo moje Pečnik-ove i 'onaj' (ja) snimati jutarnju budilicu 'knev 12a kg'

- 18:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Eh moj pravoslavni isusovče, isusovačka duhovnost se ne boji evanđeoske zahtjevnosti. A evanđelje je zahtjevno jer od nas traži savršenstvo. A filozofski postulat je da je savršenstvo = jedinstvo. Nipošto bratstvo - jedinstvo nego jedinstvo u Duhu. A Europa je to jedinstvo. Od srca isusovački pravoslavac p. Luka

- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati A što sad? Pa ako sam u 'krpama" što drugo nego 'Glas iz krpa'. Trebam kazat da je danas raspored nešto drugačiji. Kako je br. Mirko u Zadru s. Natalija me ubacila u 'krpe'. A izvadit ce me po svoj prilici br. Mikec. Jer ni br. Mato nije doma. Otvoreno je pitanje što će biti sa uobičajenim đirom Zagrebom. Još ću se čuti sa isusovačkim skolasticima i mojim Pečnik-ovima. A nekako ćemo trebati sačuvat da subota ostane svečani dan u tjednu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Znam ja, znam da ste vi pametni, ako Bog da vi ste mozak naše Hrvatske. AlI za bit kršćanin treba vam tek da ste pametni kao vrapčić. Ako njemu onako beznačajnu Gospodin osigurava svaki dan za život potrebno, jedino što mu prestaje je zahvalno cvrkutat. Dakle, ne brini zahvalan budi i cvrkući!

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.18 sati A pa što bi sad kad je još koji minutić do svete mise. Eto ispred mene je otvorena web župa. I vidim na 'web counter' netko iz 'Bangladesh city' je s nama. Tko? Možda momak kod kojeg sam pokušao učiti Bengalski. Ah pamtim samo da se na Bengalski kišobran kaže 'cata'. E da kažem i to da nam svetu misu predvodi naš Zagorec p. Janko Rogina. .. A poslije svete mise prihvatio me mj meštar. Mogu reći dobro me je uradja. Samostalno stajanje na svojim, vlastitim nogama sve bolje i bolje... Danas sam tako stajao, pa skoro dvadesetak sekundica.

- 11:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 21, 2014 8:29 AM
JUTARNJA MOLITVA, 22. 6. 2014. Gospodine doista nam nije potrebna duboka teologija, ni spekulativna mudrost. Da bismo pametno živjeli potrebna nam je tek pamet vrapca. Jer ako on onako beznačajan sve potrebno za život prima i zahvalno cvrkuće. Mi trebamo samo shvatiti da smo Ti Gospodine mnogo dragocjeniji od vrabaca i da nam sve potrebno daješ. Daj nam još zahvalno srce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10,26-33)

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.58 sati Hm, pa dobro babu Jaku ću kasnije razaslat. Jer računam šteta je ne napisat nešto za web župu. Procjenjujem da je ovo stanje najpovoljnije za to. Učinio sam đire hodnikom u hodalici uz br. Mirka. Koji me onda bačija u 'krpe'. Do tv - dnevnika ima još. A sutra Bože hvala Ti sam u điru mojim najdražim gradom Zagrebom. Može se činit ovo ili ono ali u Zagrebu sam rođen za život koji živim. Ma baš je šteta što nemam dara za umjetničko pisanje. Vjerujte o Zagrebu bi napisao najljepšu priču. U Zagrebu mi je rodilište svega što mi najviše znači. Taj grad me vabio, vukao, privlačio. U njem sam živio, proživljavao, patio, griješio. U njem sam Krista Gospodina upoznao. I nikad se u njega neću trebati vraćati jer u srcu ću ga nositi. U srcu mom je već jer volim ga.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Nemaš se ti Lujo zašto brigat. Najvažnije ti je živit. Imaš svoju kuću, svoj posa, svoje ljude. A ki svak ima šta čekat. Niko čeka da mu se ovce vrate, niko da mu konj potkuju, ti čekaš da promigaš nogaman.' Eee dide ma svaka ti valja.

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ma štas' nasrija samo koraci, koraci... Jel' Gospa Sinjska more lagat? Vala dragom Bogu sad te nIko ne vuče, tuče, krade i lomi. Mile moj imaš svoju kuću i svoj posa, prst u uvo i pivaj.' E baba Jako al' tribat će mi prst za Gospinu ružarju molit.

- 07:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.06.2014., petak

Image and video hosting by TinyPic
Na Svilaji 1967

- 17:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.59 sati Uf, uf, ah a sto bi sada. Kiša kiši... Dobro, uspio sam samostalno upalit elektriku jer br. Mirko će doći tek za pola sata. Ha pa idem onda radit ono čemu je ime 'Večernje razmatranje uz mob'. Ma skroz, naskroz sam u nekim globalnim mislima. Baš je dobro da je Hrvatska Europa. A dobro je i to što Europu kruni ona kruna kojom je okrunjena i Gospina Hrvatska. Mislim da je to prigoda da Hrvatska da Europi pravi štih. Europa je Gospina i bit e samo ako takva ostane. A Hrvatsku malenost može nadomjestiti njezina dragocjenost. Hrvatska ima izgleda pred većim narodima zato što je Gospina. Mjesto Hrvatske u velikoj Europi je biti mali ali dragocjeni biser. Njena dragocjenost je u tome što ljubi Mariju.

- 16:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
… molim te učini sve da i Srbiju okruni Gospina kruna

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 17 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se učinit da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 17. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ČETRNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (1978 Split) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 15:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI: sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Za pametno živjeti ne treba biti pametniji od vrapca. Ako on onako bezvrijedan prima sve potrebno za život i zahvalno cvrkuće. Zar tebi koji si kud i kamo dragocjeniji Gospodin neće osigurati sve potrebno. Ne brini, samo smireno cvrkući! (knev 12a kg)

- 14:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Po Euharistiji u sebi iskusimo riječi sv. Pavla koji veli: "Živim, ali ne više ja, nego živi u meni Krist." (BL. IVAN MERZ)

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.08 sati 'VIdimo se u ponedjeljak' baš sam se pozdravio s meštrom Adisom koji me je kao i obično uradio - baš kako valja! A radi on radi onako spiritualno - fizikalno do kraja profesionalno. Uradio me i ostavio potrbuške ležati što je korisno a i vrlo ugodno. Da znaš da sam Gospodinu zahvalan za ovo čudašce od moba na kom mogu ispisivati što želim. Služi mi kao pastoralno sredstvo. Nije Bog zna što ali ipak je nešto ako na par stotina mob-ova u nedjelju ujutro zacijuče knev. Onda osobna, pastoralna prepiska. Pa onda mogu reći da i web župu uređujem preko moba. O hvaljen budi Gospodine moj po bratu mi mobu. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 14:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehej Karamako, samo naprid! Srce mi raste kada vidim kako dobro radiš. Od srca p. Luka Rađa (onaj iz osamdesetih iz Palme – Zagreb) /facebook/

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Imam prijedlog lipi moji. Idemo na Sljeme ništa nećemo raditi samo ćemo se diviti travi i svem bilju koje raste a ništa se ne trudi. Uznastojat ćemo shvatiti da smo mi kud i kamo dragocjeniji i da Gospodin jedva čeka da rastemo. ZATO RASTIMO!

- 10:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 20, 2014 9:08 AM
JUTARNJA MOLITVA, 21. 6. 2014. Gospodine doista nam je potrebno pogledati ljiljane poljske i zadiviti se njihovoj ljepoti oko koje se nisu trebali truditi nego su je primili kao Tvoj besplatni dar. Molimo Te daj da shvatimo da smo puno dragocjeniji od biljaka zemaljskih te da smo Ti vrjedniji od ljiljana i želiš nas uresiti dragocjenijim darovima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6,24-34)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Suze Gospe Sinjske

Image and video hosting by TinyPic
6.03 sati 'Moli za nas sveta Bogorodice da dostojni postanemo obećanja Kristovih' Baš sam izgovorio sa HKR-om, nakon što smo krunicu izmolili. Da, upravo mi treba dostojan biti obećanja što mi je Krist dao po mojoj Gospi Sinjskoj. Ali ako sam dostojan bio 19. 4. 2005. kad sam obećanje čuo, znači da se sada samo trebam potruditi takav ostati. Ne postati nego OSTATI! To obećanje moje Gospe Sinjske bile su njene suze. Bila je njena suoosjećajna bol. Jer gledala je suze srca mog koje sam kroz godine mnoga pred njom lio. Još u Rimu za ispite i domovinu, u Rijeci za povjerene mi, u Calcutti da me čuva žege i komaraca, i u Daki da budem mirotvorac u zemlji Bangladesh, u Baltimore da se ne izgubim u toj Američkoj kulturi. I u Zagrebu mom toliko sam pred njom vapio za mlađariju moju. I zaplakala je kad su mi njene suze bile najpotrebnije. HVALA GOSPE.

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.38 sati Hoćemo nešto uraditi za 'Jutarnje razmatranje uz mob'. Eee baš sam učinio besidu sa babom Jakom. Kaže staričica pametno. Siromaštvo nije u tome da se ne radi i ne ima. Isus je htio reći zapni, radi, trudi se uznastoj da imaš da ne bi morao prosjačiti za uredno, sređeno kršćanski živjeti. U zabludi su oni koji misle da je Isus na strani one sirotinje koja je sama za to kriva jer su neradnici i besposličari. Shvaćate Isus níje na strani lijenčina. Dapače osudio je bilo kakvu lijenost. Biti kršćanin znači svojski zapeti da činiš sve na veću slavu Božju.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.38 sati Eto baš hvala Ti dobri Bože moj za ovaj divan dan. Hvala TI za svu raskoš njegovu i za to što sam sada u svojim ljubljenim 'krpama'. Baš sam malo prije rekao br. Mirku koji je otišao na pobožnost Gospi Remetskoj da mahne Gospi i pošalje joj pozdravčić. Zna Gospa Remetska vašeg web župnika. Još onih osamdesetih kao studoš gotovo svakodnevno sam joj dolazio u Remete. I pričao joj sve. Zbog nje i Gospe od kamenitih vrata zavolio sam Zagreb. Vrutke svog života susreo sam u Zagrebu. I najkvalitetnije ljude tu sam susreo. Učiniti đir Zagrebom mi je prekrasan izlet. Ah vraćam se Zagrebe tebi, i vraćat ću se dok me bude. A kad odem tamo odakle povratka nema, znam čekat ćeš me tamo Zagrebe moj.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ehe baba Jako, kako ti razumiš unu Isusovu da ne zgrćemo sebi blaga na zemlji gdi ga moljac i rđa nagrizaju? 'Lujo triba radit da imaš za živit ode i ne budeš prosjak. Činiš li tako ti stičeš blago na Nebu.'
- Dragi Luka samo da ti zahvalim za sve ove godine u kojima nas neumorno podsjećaš na Isusa i što nam sve treba biti u životu. Bog te blagoslovio.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide da i tebe upitan? Kako tí diko razumiš unu Isusovu da ne zgrćemo sebi blaga na zemlji gdí ga moljac í rđa nagrizaju? 'A Lujo al' ti nije rekla baba Jaka. Samo mile upanti vridan je rad al' još je vridnija molitva.'

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako, kako ti razumiš unu Isusovu da ne zgremo sebi blaga na zemlji gdi ga moljac i rđa nagrizaju? 'Lujo triba radit da imaš za živit ode i ne budeš prosjak. Činiš li tako ti stičeš blago na Nebu.

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

19.06.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
- Aneee na Cvjetnom smo Pečnik-ova i 'onaj' (ja) dođi i ti. Od srca p. Luka
- Dragi Luka,opet isto, rado bi došla al nismo u Zg. Puno pozdrava tebi i sekama - Ana

- 18:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater,primite mali bonbončić u zahvalu za sve poruke. Broj je ... Bog Vas blagoslovio!
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.00 sati Tri ure, ne znam baš je li ovo doba najprimjerenije za stih, ali tako bih ga rado da znam. O Zagrebu mom i u njem najdražem trgu mom Cvjetnjaku. Ma da znaš, u Zagrebu mom sve mi cvjeta. Oh još osamdesetih u studentskom domu Cvjetno naselje. Pa onda najrascvjetanije doba u mom gradu početkom milenija, i sa svojom mlađarijom, piće ovdje gdje sam na Cvjetnjaku mom. Doista, 'sve mi cviće cvita', rekla bi dobro moja Sinjanka.

- 17:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.34 sati Kraj 'Zdenca života' žeđaju žedni. Moja Pečnik-ova, moj vlaj subrat Isusova ovca br. Mirko i 'onaj' (ja). I zamisli, naiđe neki koji zna 'onoga' (mene) a taj je u ono vrijeme bio pri HBK. A sad da ima tek 3 komada.

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.35 sati 'Vidimo se sutra oko pola jedan.' Baš sam se pozdravio s meštrom Adisom koji je kod mene bija i baš kako valja me uradija. E i ostavija me i potrbuške ležati, iz kog položaja ovo tipkuljim na mob. 13.43 sati Krećemo sa Fratrovca. 14.31 sati E sad smo na pravom mistu, baš pravom. Kako, gdje? Pa na Cvjetnjaku. Tu je pored 'onog' (mene) subrat Isusova ovca br. Mirko i moja Pečnik-ova. Ma dobro, častim danas, Ali slijedeći put je red na br. Mirku.

- 17:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.24 sati Ma bez veze mi je ništa ne radit. Upravo sam mlatnuo svoju juhicu, za desetak minuta mi dolazi meštar Adis. A teko onda bi me subrat Isusova ovca br. Mirko mogao ubaciti u 'krpe' odale na regularan način ide naš 'Glas iz krpa'. Ali eto malo iz neregularne pozicije koje slovce za naše 'krpice'. Ma eto Tijelovo je dan protječe regularno, redovnički. Sveta misa naj događaj, onda svako malo u sobi sam sebe urađujem po instrukcijama moga meštra. Pa onda tu je pastoralni posao na web župi. A kasnije kad budem ubačen pa izvađen iz 'krpa' bit ću prebačen u Palmu gdje će me pruzeti moje Pečnik-ove i onda nas đir mojim gradom. Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Došlo mi pa pitam se, pitam čiji sam? Nisam li stranac na ovom svijetu kao zalutali meteor pao u Krapinske Toplice, soba 59. Rekli mi da sam se probudio iz kome i dali mi ime nekog pokojnog Luke. Stranac svojima, doista čiji sam? Eh pa da one Svjetlosti, Isusa mog sam ovca. Hvala, hvala... Bleee...

- 11:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas vidim lipi moji? Gdi to sebi treba zgrtat blago a da ga moljac ni rđa ne nagrizaju? Aha, tako je u Nebu (ili u samostanu) Javite se patru provincijalu ako hoćete u samostan Družbe Isusove.

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Karijola pride

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 18, 2014 3:48 PM
Karijola pride
Alo, alo invalidi grada Zagreba. Pozivam vas okupimo se na "Jelačić placu' na tkz. 'Karijola pride.' Formirat ćemo kolonu našim invalidskim kolicima i rugati se svima onima koji nemaju kolica ispružajući im jezike i podajući im 'dugi nos'. Ismijavati ih u stilu: 'Vidi ga vidi i on mi se pravi čovjek a nema kariolu. Budite kao mi imajte karijolu i postani čovik i po!' Vjerujem da će na policija pružiti zaštitu kako su to učinili za 'Gay pride'. Zainteresirani neka mi se jave na e mail ili upišu u komentar svoj pristanak, ili mi se jave na mob. Od srca p. Luka
Sent: Thursday, June 19, 2014 10:30 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Dragi moj Luka, Evo, ponizno se javljam gurajući se među one koji hoće biti ljudi a nemaju kariolu Ali dat ću sve od sebe u ulozi policajca. Nisam, doduše, nikada osiguravala gey-pride, ali to je zato što me Bog uporno čuva od gluposti čak i onda kad ih ja na silu hoću napraviti BTB, najdraži moj prijatelju
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 19, 2014 10:57 AM
Ehe moja … znači meni i svima nama tvoja podrška. Računamo na tvoje budno policijsko oko. Od srca p. Luka

- 10:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 19, 2014 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 20. 6. 2014. Gospodine u evanđelju dana Ti opet nama. Lijepo nam kažeš: 'Ne zgrćite sebi blago na zemlji, gdje ga moljac i rđa nagrizaju i gdje ga kradljivci potkapaju i kradu. Zgrćite sebi blago na nebu, gdje ga ni moljac ni rđa ne nagrizaju i gdje kradljivci ne potkapaju niti kradu. Doista, gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce.' Molimo Te daj da shvatimo da bogateći se u ovom l u onom zapravo Tebe tažimo jer Ti si istinsko bogatstvo koje je kadro utažiti glad našega srca. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6,19-23)

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
4.57 sati Da je Isus nas Bog kojega volimo i toga se ne stidimo - blagdanom Tijelova to pokazujemo. Da je Krist raspet u raspetom svećeniku svome to znaju oni kojima je Krist sve i danas e pozvati Krista na kavu na Cvjetnjak po svećeniku Njegovu - meni. A znate i njih to su moje Pećnik-ove.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Meditacija uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.30 sati A pa idem ovako uz mob meditirat. Premda je mlađarija moja ljubav bila, je, i zauvijek će biti. Upitno mi što ove godine govore? Lažu jer kažu da sa 55 godina se ne može biti mlad. Baš gledam pradid mi je ima 63, did 80, ocu mi je sada 81. A sinu tj. meni bi po logici trebalo biti više od sviju njih prije nego ode tamo. A i moga bih ako me opet nešto ne tresne. A eto sa 17 'dice' uspješno bih završio ovu utakmicu. Ali još bih trebala izaći 3 librića da s ponosom mogu reći imao sam 20 'dice'. A osim toga tu je i onih 'puno lipi stvari' koje trebam realizirati. Ah Bogu u ruke!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati Ovo što počinjem tipkuljiti u srijedu uvečer dok sam u 'krpama' trebalo bí se ukazat na web župi sutra, tj.na Tijelovo. Pa hajmo nešto za 'Jutarnje razmatranje uz mob'. To je i državni praznik. Vjerojatno su oni koji su stvarali te praznike zaključili da je to veliki blagdan jer su na taj dan javne procesije. Poruka je blagdana da se vjera treba vidjeti na van. Ne može se biti vjernik u sebi. O ni oko nas moraju moći to prepoznati. Prepoznati prije svega po vladanju, govoru - inače je upitno da li uopće vjere ima. U redu vjera je privatna stvar, diskretna. Ali ako nije zabranjena ona mora moći biti prepoznata na onima koji vjeruju.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tijelovo

Image and video hosting by TinyPic
Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv - zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala. (p. Luka Rađa) Tijelovo (Corpus Christi ili Corpus Domini) blagdan je kojim Katolička crkva slavi Tijelo Isusovo u četvrtak poslije svetkovine Svetog Trojstva, pa se nadnevak seli po kalendaru zajedno s Uskrsom. Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske. Kao i u većini zapadnoeuropskih zemalja, u Hrvatskoj je Tijelovo - državni blagdan. Tijelo svoje je, po vjerovanju svih kršćana, Isus na posljednjoj večeri pretvorio u beskvasni pashalni kruh kojim je pričestio apostole, pozvavši da to čine njemu na spomen, pa je Tijelo Isusovo nazočno u euharistiji pod prilikom posvećene hostije, nakon obreda pretvorbe kruha u tijelo i vina u krv Kristovu. Pod tom istom prilikom kršćani se hrane tim tijelom Kristovim i na taj način mistično sjedinjuju sa svojim Bogom. Krist je svojom mukom otkupio za ljude tijelo koje je dotad bilo vezano s istočnim grijehom, te je tijelo vjernika učinio hramom Duha svetoga. Za Katoličku crkvu svetkovina je spomen na ustanovljenje euharistije na Veliki četvrtak. Pojavljuje se u 13. stoljeću, a na zapadno kršćanstvo proširuje se u 14. stoljeću. Blagdan je to Kruha svagdašnjeg za koji molimo da nam se da danas. Inače, sve je počelo viđenjem redovnice Julijane iz Lütticha u 13. st. kada je vidjela pun mjesec s crnom mrljom ili kako neki navode rupom i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru, blagdana najvećeg blaga Crkve - Euharistije. Njezin ispovjednik, koji je poslije postao papa Urban IV., uvodi 1264. blagdan Tijelova. U 14. stoljeću papa Ivan XXII. širi blagdan na cijelu Rimokatoličku crkvu. Kroz povijest je bilo nekoliko takvih čuda. Najpoznatije je čudo u Bolseni koje je utjecalo na porast pobožnosti vjernika prema euharistiji. Ta pobožnost i to čudo bili su razlozi i povod da je Crkva 1264. godine ustanovila svetkovinu Tijelova. Od poznatih sličnih čuda spominju se ona u Sijeni (1330. i 1730.), kao i ona u Lancianu (prvi put u 8. stoljeću i drugi put 1273.). Kod nas je poznat relikvijar predragocjene krvi Kristove koji se čuva u Ludbregu. Uz Tijelovo su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu - kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu. (laudato.hr)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.46 sati Nema tu što bih, što bih? Fino uradi razmatranje uz mob. Tebi neka bude dnevno, a za web zupu 'Večernje razmatranje uz mob' Ma skroz sam u ovoj 'Karíjola pride'. Ni sam nisam bio svjestan koliko je to potrebit i velik projekt dok mi se nije javio jedan. Da znaš da bi to trebalo prirediti. Možda baš ne da bude sprdačina sa 'Gay pride' nego da se ljudi informiraju o nazočnosti invalidnih osoba među nama. Da im pokažemo da i mi imamo svoj ponos, da nismo tek jadni bokci. Bilo bi lijepo ali se bojim da je presmiono da sam ovako udren u glavu poduzmem tako nešto. Vjerujem i nadam se da će nam priskočiti u pomoć koji su svjesni o potrebitosti ovoga a nisu udreni u glavu.

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E dide da i tebe upitan more bit ste učili u skulan. Kakoj to dide dragi Isus u unoj biloj Ostiji? 'Lujo moj, to ti se mile po latinski kaže daj prisutan: vere, realiter i supsantialiter.'

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO (Palma, 30. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je ovo "Kruha svagdašnjeg" za kog molimo da nam se "da danas". Sve je počelo viđenjem redovnice Julijane iz Lüttich-a u 13 st. kad je vidjela pun mjesec s crnom rupom – i bilo joj je rečeno da ta rupa predstavlja manjak važnog blagdana u crkvenom kalendaru – blagdana najvećeg blaga Crkve – Euharistije. Njen ispovjednik, koji je kasnije postao papa Urban IV uvodi 1264. blagdan Tijelova za čitavu Crkvu.
Uz blagdan su vezane procesije, kojima se vjera javno svjedoči. Ona, naime, treba svoje očitovanje u javnom životu – kako bi bila prepoznata kao autentična u privatnom životu.
Euharistija kao sakrament, budi nam pozornost kako Otajstvo Boga mora imati nekakvo svoje materijalno očitovanje – da bi nam uopće bilo dostupno. "Čistu" duhovnost je nemoguće doseći – ukoliko ona nije dostupna na neki način našim sjetilima. Susrećemo ga po sredstvima njegova priopćavanja nama – koje zovemo sakramentima. Sve što postoji sakramenat je Boga. No Euharistija – na osobit način, budući je tu Bog prisutan: uistinu, stvarno, supstancijalno. Ne tek simbolički, niti samo svojim djelovanjem – već osobno.
Sav Bog u komadiću kruha… Otajstvo je to veliko. Ali ako je već naše tijelo kadro pretvoriti kruh i vino u meso i krv – zašto Bog ne bi svoje meso i krv pretvorio u kruh i vino. Ako čitav krajolik stane u naše oko, zašto ne bi čitav Bog stao u jednu Hostiju. Pa i to da je u tisućama Hostija istovremeno, razumljivo je utoliko što je i naš lik isti u tisuću komadića zrcala.
Euharistija je blagdan Hrane. One od koje Crkva živi, jača se, obnavlja, i razvija. Euharistija je izvor njene vitalnosti. Euharistija je odgovor na našu temeljnu glad. Bog je kruh od kog se ne gladuje. Piće od kog se ne žeđa. Bog u komadiću kruha donosi jutro u mrak našeg želuca. U Euharistiji ne tek da na svoje ruke primamo Isusa, već on nas svojima grli.
Euharistija je blagdan jedinstva s Kristom. Postajemo ono što jedemo. Dajemo mu ono što jesmo, a on nama ono što je on. Ne pretvaramo mi njega u sebe, već on nas u sebe. Jedno smo s njim: sutjelesnici, sukrvnici, kristonoše, dionici božanske naravi. Dajući nam sebe u zalogaju kruha, želi da i mi jedni drugima postanemo zalogaj kruha.
Euharistija je blagdan jedinstva ljudskog roda. Kao što je od mnogoga zrnja jedan kruh, i od mnogog grožđa jedno vino – tako i mi mnogi u Euharistiji smo jedno. Hraniti se Euharistijom znači najbliskije se povezivati sa svima onima koji se kao i mi njome hrane. "Jedite svezu svoju da se ne razjedinite; pijte cijenu svoju da ne oslabite i bez cijene ne budete." (Brevijar)
Euharistija je odgovor na našu potrebu da pojedemo onog kog najviše volimo. "Pojest ću te od dragosti…" Tu u Euharistiji, Bog je upravo zato da njega kojeg neizmjerno ljubimo – pojedemo od dragosti

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma baba Jako ako moren pita bi te jednu crikovnu stvar? Zašo narod u crikvi kano kokoše ćokaju unu bilu Ostiju? 'E Lujo ta bila Ostija je Isus koji se krije u kruvu. A uni koji Ga pojidu ne pritvaraju Ga u sebe nego dragi Isus nji pritvara u se.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO

Image and video hosting by TinyPic
Darovna: Gospodine, prinosimo ti jedan kruh od mnogo zrnja i vino iz mnogo grozdova. Molimo te, obdari svoju Crkvu jedinstvom i mirom što ih ovi darovi tajanstveno označuju.
Euharistija Crkvu hrani i ujedinjuje u ljubavi.
“A on uze pet kruhova i dvije ribe, pogleda na nebo, blagoslovi ih i razlomi pa davaše učenicima da posluže mnoštvo.” ˙ Isusov blagoslov i lomljenje prouzročuje umnoženje.
Do 1969. bila su dva blagdana: Tijelo Kristovo i Krv Kristova, danas su oba spojena u Svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove.
Zašto svećenik podiže hostiju i kalež ...
Redovnica augustinka Julijana iz Lütticha (1192-1258) je imala viđenja. Njezin je ispovjednik Jakob iz Troyes-a, kasnije kao papa Urban IV god. 1264. uveo blagdan Tijelova za cijelu Crkvu.
Od 14. st. počinju svečane procesije.
Smisao je da procesija vodi u Crkvu na proslavu euharistije.
U središtu je euharistija kao dar koji Isus ostavlja svojoj Crkvi. (Na Veliki četvrtak je naglasak na ljubavi kojom nam se Isus daje za spasonosnu hranu.)
Procesijom “kršćanski narod javno svjedoči svoju vjeru i pobožnost”
Euharistija je izvor vitalnosti Crkve.
Monstranca ili pokaznica - pokazuje se ...
“U liku kruha daje ti se Tijelo, a u liku vina daje ti se Krv. Primaju i Tijelo i Krv Kristovu postaješ njegov sutjelesnik i sukrvnik. Tako postajemo i kristonoše jer se njegovo Tijelo i Krv šire našim udovima. I tako postajemo dionici božanske naravi.” (Sv. Ćiril Jeruzalemski)
“Kruh naš svagdašnji daj nam danas” ... tj. daj nam tako živjeti da se ne odvajamo od tebe.
“Primajte što jeste i budite što primate.” (Augustin)
“Pričešćivanje tijelom i krvlju Kristovom čini da prolazimo u ono što primamo. Tako onoga u kojemu smo suukopani i suuskrsli svuda pronosimo i duhom i tijelom” (Sv. Leon Veliki)
“Tijelo je moje jelo istinsko, krv je moja piće istinsko” (Iv, 6, 55-56)
Dajući sebe u zalogaju svetoga kruha, on i nas želi “pretvoriti” u sebe: da postanemo jedan duhom, jedni drugima kao zalogaj kruha. (B. Duda)
U procesiji pronosimo Sveti sakramenat kroz mjesto gdje živimo, trpimo, radimo i veselimo se.
“Ljudska je djelatnost dovedena do savršenstva u pashalnom misteriju.” (GS 38)
U kruhu i vinu je naznačena cijela priroda, sav kozmos, a napose cjelokupna ljudska djelatnost. Stoga je u svakoj pretvorbi i podizanju uzdignuta - da bude “pretvorena-preobražena” - cijela naša vjerni ka zajednica sa svime što jesmo i što dobro djelujemo.
Blagoslovljena, tu i sama materija već postaje blagoslovna: kao anticipacija onoga konačnog oslobođenja cijele prirode, svega kozmosa za kojim “sve stvorenje uzdiše u porođajnim bolovima.”
Nahranjeni tim svetim kruhom i mi postajemo i treba da postanemo jedni drugima dobri kao kruh.

- 07:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TIJELOVO (kev)

Image and video hosting by TinyPic
Pojeo ovo ili ono, popio to ili nešto drugo. Ostaje ono iscrpljujuće: DAJ JOŠ. Ali Isus je tomu doskočio i darovao nam sebe u kruhu i vinu. Ideš li redovito i dostojno na svetu pričest. Shvatit ćeš da konzumirajući HOSTJU ti ne pretvaraš Nju u sebe nego Isus tebe u sebe. (kev, Tijelovo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.06.2014., srijeda

Moja mati i 'onaj' (ja) ispred naše kuće na Kmanu (Split) 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 18, 2014 4:29 PM
Odlično, hvala ... I samome meni si ukazao na potrebitost 'Kaijola parade'. Hvala za izabrane e-mail adrese koje s mi poslao. Na njih sam odaslao onaj poziv koji sam i tebi poslao prije koji dan. Sad čekam i razmišljam, pa nije li ovo prevelik projekt za mene ovako povrijeđenog ('udrenog u glavu') Htio sam te zamoliti ako se ti možeš prihvatiti komunikacije s pozvanima/uključenima i uopće organizacije koliko možeš. Ja se nadam da ću javnost uspjeti obavijestiti. Od srca p. Luka Rađa

- 15:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sent: Wednesday, June 18, 2014 1:12 PM
To: luka.rada@isusovci.hr
Subject: KARIJOLA PRIDE
Dragi pater Luka, Iskreno me raduje da je gospodin …, dobri duh zagrebačke kulturne scene i čovjek od akcije, izrazio želju da pomogne. Iskreno govoreći, gospodina Ljuštinu poznajem više od 40 godina, nikada u njega nisam ni posumnjao. Hvala Ti, …! Zvao sam dr. Zorislava Bobuša, predsjednika Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH). Koliko sam vidio na Internetu SOIH ima 14 udruga i pridruženih članica vidi http://www.soih.hr/clanice.html
kontakt
Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH
Zagreb, Savska cesta 3/I,
telefon 01 48 29 394, fax 48 12 551
e-mail: soih@zg.t-com.hr
www.soih.hr
Rekao mi je dr. Zorislav Bobuš da je bilo više takvih inicijativa ali većina invalida to shvaća kao određenu diskriminaciju. On osobno ne preporuča nešto kao „Karijola pride“ ali upućuje na gospodina Milana Ožegovića, predsjednika Društva tjelesnih invalida Grada Zagreba, kao jednu od članica HSUTI-a.
Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI) osnovan je kao udruženje građana 1970. na inicijativu desetak osoba s ozljedama kralježnice i stručnjaka. Od osnivanja do danas Savez je dva puta mijenjao naziv i ustrojstvo te Statut usklađivao s važećim propisima.
„Danas HSUTI u svom članstvu ima 62 lokalne udruge osoba s invaliditetom i 5 pridruženih članica iz 59 gradova diljem Hrvatske.“
Kontakt:
Hrvatski savez udruga tjelesnih invalida (HSUTI)
Zagreb, Šoštarićeva 8, telefon: 01 48 12 004
www.hsuti.hr
savez@hsuti.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti Java Script da je vidite.
jozefina@hsuti.hr
Društvo tjelesnih invalida Grada Zagreba ima sjedište na adresi Ilica 138, telefon je 01/ 48 54 182 a predsjednik je gospodin Milan Ožegović.
http://www.dti.hr
Gospodina Ožegovića nisam uspio dobiti na telefon a razgovarao sam sa gospođom Jozefinom Kranjčec, predsjednicom Hrvatskog saveza udruga tjelesnih invalida. Ovaj e-mail joj šaljem na znanje, bilo bi korisno da se povežete bez obzira da li ćete ići na organiziranje „Karijola pride-a“.
Pozornost: Podatke o SOIH-u, HSUTI-u i DTI uzeo sam sa njihovih web stranica.
Osobno mislim da je najveći problem u našim glavama, određenim vrstama kompleksa (više i manje vrijednosti) i stoga ostavljam Tebi na ocjenu i procjenu. U svakom slučaju organizacija nečega kao što je „Karijola pride“ trebao bi biti u cilju senzibiliziranja javnosti na probleme invalida, kao što je to lijepo rekao gospodin Duško Ljuština. Bitna je dobra namjera iako je ponekad put do pakla popločan dobrim namjerama. U poduzetim akcijama želim Vam povoljne vjetrove u leđa, sreću, Božji blagoslov i uspjeh!
Ponavljam: Ovo bi svakako trebalo podržati Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo socijalne politike i mladih.
Završio bi riječima gospođe Jozefine Kranjčec, predsjednice HSUTI-a: „Neka vide da nas ima!“
Sa poštovanjem,

- 15:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 17 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se učinit da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 17. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ČETRNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (1978 Split) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 15:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.27 sati 'Aj ćao, vidimo se sutra', baš sam se pozdravio s meštrom Adisom. Koji me uradija, a Bože moj to se zna da je - baš kako valja! Taj meštar je meštar u kompletu. Čovječe njemu nije problem staviti mi pelenu da bi me potrbuške legao - iz kog položaja ovo tipkuljim na mob.

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.54 sati Hu, hu baš sam se naradio. Premda mi tek ima doći meštar Adis. Ali ruka, noga tamo – ovamo kako mi je rekao onaj drugi meštar. A pa onda svako malo tu uz krevet učinim onaj svoj omiljeni stav 'ka sviiićaaa'. A a osim toga imam i svoje web župničke dužnosti. Pored toga i redovničke obveze. Ma sve to ide kako valja. Baš onako AMDG. Ma presudno je bitno biti uz Gospodina uvijek. I činiti onoliko koliko možeš. Recimo ovo vrijeme svoje raspetosti na bolesničkom krevetu pokušavam doživjeti jednako vrijednim kao ono vrijeme kad sam bio u Palmi (Zagreb) kad se živjelo 300 na sat, kad se rađao SKAC, Modrave... Da, tada sam davao maksimum od sebe kao što i sada dajem. Od srca vas web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ako je trebalo podnijeti sva izdajstva, prijevare, udarce i krađe da bi kao Ti ljubljeni Kriste s Tobom mogao biti raspet – neka! Oprosti i njima jer ni oni nisu znali što čine.

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Lipi moji imam pitanjce. Znate li zašto se trebamo redovito pričešćivati? Aha, kad pojedemo HOSTIJU ne događa se da se ONA pretvara u nas nego isus nas pretvara u sebe. I time se ispunja ona molitva Isusu: 'Učini srca naša po srcu svome'.

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Karijola pride

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 18, 2014 10:36 AM
A dragi … moram priznati da mi se za organizirat 'Karijola pride' činilo presmiono za doista je provesti u djelo, više mi je bila onako 'šik' ideja, pomalo sprdačina sa 'Gay pride'. Ali vidim iz reakcije tvoje i gospodina … bilo bi se dobo uhvati oko priređivanja toga. Premda spadam u 'invalide', nisam povezan s njima. Ne znam nijednu adresu da ih pozovem. Za to bi trebao pomoć. Ako poznaješ one koji su zainteresirani poveži ih sa mom. Od srca p. Luka Rađa

- 10:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
To je moj dom, Gospina Europa!

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Tereza Kesovija - Nono, dobri moj nono


Tereza Kesovija - Nono, dobri moj nono (N. Kalogjera - I. Krajač - S. Kalogjera) Svečani koncert u Lisinskom 23.09.2010. Copyright HRT

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 18, 2014 8:28 AM
JUTARNJA MOLITVA, 19. 6. 2014. Gospodine hvala što si shvatio našu najveću muku, uvijek smo gladni. Pojeli ovo ili ono, popili to ili nešto drugo ostaje ono iscrpljujuće: DAJ JOŠ. Ti si Isuse doskočio tome i dao si nam sebe u kruhu i vinu. Ako se redovito i dostojno pričešćujemo, shvaćamo da konzumirajući HOSTIJU ne pretvaramo mi Nju u sebe nego Ti Isuse pretvaraš nas u sebe. Molimo Te Isuse da shvatimo današnji blagdan Tijelova kao Tvoju želju da budemo uvijek s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana Iv 6,51-58)

- 08:22 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.42 sati A hajmo ve sad (utorak) sa našim 'Jutarnjim razmatranjem uz mob'. Pravo za reći ovo sto pišem i nije neki stručni teološki tekst. A nije ni pretjerano duhovnički, zbog razumljivih razloga. Ma znate kako vam je to? Kad nemaš uopće zamisao o čemu bi pisao. Dopuštaš nekakvim duhovnim silnicama da ovo ispisuju. Osjećam kako je važno zazvati DUha Svetoga prije nego pustim svoj 'zlatni palac' da pleše po mobu. 'O dođi tvorče Duše Svet pohodi našu web župu. Nadahni nas da činimo AMDG i tako Ti ne smetamo da učiniš po ovom svome djelu ono zašto si je i ustanovio. Amen!'

- 08:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Ništa na svijetu nije tako pravedno raspodijeljeno kao razum: svatko misli da ga ima dovoljno" (Francuska poslovica)

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati A pa ovo stanje koje me se uhvatilo: što bih? što bih? Dokinut ću tako sto ću započeti urađivati 'Večernje razmatranje uz mob'. Ma što ja znam, došlo mi da mislim o didu moga pradida. Pa me recimo zanima jel' on mislija će se njegov pra, pra, pra... unuk se isto zvati kao on? I da će biti rođen ondje gdje je on 21. 4. 1847.kupio zemlju u Svilaji. Vjerojatno je mogao očekivati da će taj njegov biti Isusova ovca jer i on bio crkovinar. Ma što je znam nekako mi je osobito simpa taj moj pra, pra, pra... Luka. Recimo on se 20. 2. 1909.žali kotarskom poglavarstvu u Split zbog previše gostionica oko župne crkve sv. Jure u Ogorju. To sam vam već rekao da sam papire o njemu pronašao na tavanu kuće u Ogorju što je stavljeno na web www.jimradja.com. Imate link tu sa strane.

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide moš' ti kolko oš' skrivat da si čovik Božji. Al' vídi se das od Isusa naučija unu: 'Kad daješ milostinju nek ti ne zna livica šta čini desnica. 'Je Lujo čita san to u ivanđelju od svetog Matije.'

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ko - ko - ko - daaa. Ma iššš kokošurino jedna! Daj mira meni i mojoj babi Jaki na silu. Kuda svak' mora znat das sanila jaje. 'Lujo aj' budi s miron Božjin kudaj una čula unu Isusovu: 'Kad daješ milostinju neka ti ne zna livica šta čini desnica.'

- 07:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.06.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ah moj dida i ja eto to su prijatelja dva!

- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 17, 2014 5:14 PM
To: ante_tesija@net.hr
Dragi Ante ako mi ti ne stigneš napisati par riječi o mome djedu Marku – Majoru Rađa – molim te pošali mi e-mail adresu od nekog kog bih to mogao zamolit. Od srca p. Luka Rađa

- 16:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj Svilajo velika ti hvala sta gojila si mala. Šta did mí uvatija zeca kad je u tvome dočiću napolicu kosija. I šta me moj dragi diko u tvome Bužančića docu od divljeg prasca spasija. A i zmija riđovka me ujla bila kad sam na tebi igra se svime živim al ka dite nisam zna da sa zmijama se ne igra. Hvala ti šta san i to u tebi priživija.

- 15:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati A hoćemo nešto AMDG? Može recimo naše 'krpice'. A čuj ne znam što je za pričat a što treba ostati pssst. Zapravo fantaziram tako sam proziran svojim web župljanima. Ma ustvari vas koji ovo čitate doživljavam kao svoga duhovnika. Nema tu ovo je privatno, ovo je sablažnjivo, ovo nije za svakoga... Vi koji čitate znate ama baš sve o svom web župniku. Ok. danas nisam učinija posamah A što mogu tako sam odgajan sve o sebi izlajat svom duhovniku. Kako mi sad nije pri ruci moj p. Pavin dopustite da vas malo pilam. Jutros me je moj meštar zbilja uradija 'stani - pani'. Samome meni je otkrio da imam na onoj drugoj ruci mišiće za koje nisam znao da postoje jer ih nisam koristio više od deset godina. Eto tako to, a sad ću još uradit silo s babom Jakom. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 16, 2014 5:57 PM
Karijola pride
Alo, alo invalidi grada Zagreba. Pozivam vas okupimo se na "Jelačić placu' na tkz. 'Karijola pride.' Formirat ćemo kolonu našim invalidskim kolicima i rugati se svima onima koji nemaju kolica ispružajući im jezike i podajući im 'dugi nos'. Ismijavati ih u stilu: 'Vidi ga vidi i on mi se pravi čovjek a nema kariolu. Budite kao mi imajte karijolu i postani čovik i po!' Vjerujem da će na policija pružiti zaštitu kako su to učinili za 'Gay pride'. Zainteresirani neka mi se jave na e mail ili upišu u komentar svoj pristanak, ili mi se jave na mob. Od srca p. Luka
Sent: Tuesday, June 17, 2014 7:45 AM
To: luka.rada@isusovci.hr
Bravo pater Luka, Ideja Ti je zaista sjajna, mislim da je treba promovirati. Tvoja karijola nije ona broja 1 u Alanu Fordu nego karijola ponosa. Tvoj poziv na organizaciju „Karijola pride“ je došao u pravom trenutku, pri kraju su 38. Dani satire Fadila Hadžića, koje organizira Kazalište „Kerempuh“. Gospodinu Dušku Ljuštini, uglednom kazališnom i kulturnom djelatniku, ravnatelju Kerempuha, ću poslati ovu Tvoju ideju, on će to razumjeti. Mislim da je ovo i kulturološka manifestacija. Najprije treba ljude uvesti u pojam da je tvoja karijola (koja se u hrvatskom književnom jeziku zove tačke= ručna kolica sa jednim ili dva kotača za prijenos manjeg tereta) isto što i invalidska kolica. Ovo je e-mail gospodina Ljuštine: dusko.ljustina@kazalistekerempuh.hr
Želim Ti puno uspjeha …

- 12:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 17, 2014 11:55 AM
JUTARNJA MOLITVA, 18. 6. 2014. Gospodine Ti nas poznaješ bolje nego mi sam sebe. Razotkrio si nas u čemu varamo druge a i sebe. Hvala Ti za riječi koje slušamo u današnjem evanđelju: 'Kada daješ milostinju – neka ti ne zna ljevica što čini desnica, da tvoja milostinja bude u skrovitosti.' Molimo Te Gospodine iščupaj iz srca našeg licemjerje i izopačenost, i daj da budemo primjerena djeca Tvoja. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6,1-6.16-18)

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pater... hvala vam... ma divan je taj svijet oprosta.. bolan, ali divan... uči nas da se odlijepimo od sebe... svojih misli, želja, snova, prava...i sveg našeg... i ne možemo to sami... to nije od nas... jer mi kao mi:)... ma super smo jer nas je Bog stvorio... al smo tako brzo i lako kvarljivi... jedino ON daje kvalitetu... veliki pozdrav i blagoslov iz Osijeka... i zaista hvala... ...

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Jedno pitanje možda malo neumjesno ovako rano ujutro. Koja je svrha molitve krunice, odlazaka na misu,hodočašća, zagovora, milodara... Ukoliko takav čovjek svjesno i namjerno bližnjem čini zlo? Tko je tada GRIJEŠNIK? Čiji je Grijeh teži? Onog koji je svaki dan na misi i čini zlo svjesno i namjerno ili onog koji ne ide na misu, a skrušeno se pomoli za sve svoje grijehe,vjerujući da Gospodin i to čuje? HVALA.

- 08:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.46 sati Hajde da uradim i naše 'Jutarnje razmatranje uz mob' Mislim da je razumljivo da bih se htio osvrnuti na jedanaestu obljetnicu moje pogibije (27. 6. 2003.) Ruku na srce šteta zaista šteta što sam se iz kome probudio. Ne, nipošto nisam pesimist. Nego gledaj, da li ću biti pripravljen drugi put kao što sam ovaj put za onu pučinu lipnteee, odnosno za kraljevstvo Božje. Znam samo da se nisam probudio bio bih, što se kaže u sred raja. To znam SIGURNO jer zaključujem iz 'puno lipi stvari' što mi ih je rekla Gospa Sinjska. Ali opet nemam ništa protiv da sam se od mrtvih probudio jer Gospina je želja da učinim onih 'puno lipi stvari'. A Bogu u ruke!

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Čovjek koji nije patio, ne zna ni opraštati." (Nikola Tommaseo)

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
18.02 sati Hm, hm već se uobičajilo da u ovo vrijeme započinjem ono naše. Comp se taman utrnuo i sada čekam subrata Isusovu ovcu br. Mirka da uz njega načinim đire hodnikom u hodalici. Samo da kažem malo prije su mi u sobi bili br. Mirko i p. Samardžič. Tek tako za posvješćenje kako vrijeme teče. Ma što je vrijeme?! Dobro kaze onaj Splićo: 'Šaka suza vrića smija ća je život vengo fantažija.' A ma eto došla mi je jedna fantastična ideja. Sada smo Europa a to je kršćanski kontinent. Zastavu nam sačinjavaju zvjezdice iz Gospine krune. Znači Gospa je kraljica Europe. E ali treba imenovati neko svetište da se tu štuje Marija kraljica Europe. A jer je u Europi Hrvatska poznata kao zemlja vrlo odana Gospi i zove se Gospina Hrvatska. To svetište bi znači trebalo biti u Hrvatskoj. Predlažem da to bude u Sinju Gospa Sinjska. To da je ona moja vlajina i alkarica recimo da nije utjecalo na moj prijedlog.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
E moj dide kudaj lako bit na strani Isusovoj. Samo privaćaj, prašćaj, voli... 'A Lujo odabra si bit Isusova ovca. Nema ti druge uvik prosti i vavik voli. Al' i moli!

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ne znan baba Jako jel'no dragi Isus zaozbiljno mislija da uvik i svakomen triba prostit? A ljubit unog kog ne želiš da ti dođe prid oči? 'Lujo na vratin od Dike Nebeske se broji kolkoj ko prostija komu. Al' Gospina ružarja otključava vrata Dike Nebeske.'

- 07:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.06.2014., ponedjeljak

KORACI: sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Pojeo ovo ili ono, popio to ili nešto drugo. Ostaje ono iscrpljujuće: daj JOŠ. Ali Isus je tomu doskočio i darovao nam sebe u kruhu i vinu. Ideš li redovito i dostojno na svetu pričest. Shvatit ćeš da konzumirajući HOSTJU ti ne pretvaraš Nju u sebe nego Isus tebe u sebe. (kev, Tijelovo)

- 16:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gledam kako sam 1983. hodajući nosio križ predvodeći mlade iz Hrvatske papi u Rim. A sad kad križ nosi mene molitva mi je da ih predvodim svojim ne hodanjem.

- 16:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ah, buh... Je ipak je to bio san. Susretao sam ih, ponekad i pogurao jer mislio sam: a što će jadni ljudi. Uvijek sam mislio oni su ipak po nečem drugačiji, to su neki geni posebni. A sada znam da to je bio san jer oni isti kao ja.

- 15:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sinju grade u tebi je Gospa čija kruna resi sav Europski svijet. Gospa tebe želi da budeš za nju mali ali dragocjeni biser. Da čujemo kako pranglíje tutnje i vidimo kako barjaci se viju jer Gospa Sinjska kraljica je sviju.

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.20 sati 'Srijeda isto!' Bas mi je rekao meštar Adis izlazeći iz sobe. Ha, pa dobro je u srijedu će me opet uraditi nadam se kvalitetno kao i danas. On to radi savršeno školski. Nema tu improvizacija sve se treba znati zašto se čini. Danas nakon što je sa mnom prohodao hodnikom i stavio me uz prozor gdje sam pokušao stajati bez držanja. Uz njega sam se vratio u sobu gdje me je prikopčao na struju da me ljekovito drma. Pa me stavio na prsa ležat a tako okrenut vam i ovn tipkuljim na mob. Naravno da obavijestio je br. Mirka da će me ovako ostaviti ležati. Ostali dio dana koliko mogu sam bio u redovničkom điru. Veseli me osobito što svetu misu doživljavam ključem svega. To mi je bas onaj prijeko potrebni mistični dio dana. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 16, 2014 12:28 PM
Polako, polako i STPLJVO jer koraci će doći SIGURNO! Od srca p. Luka

- 14:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (mama, tata i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 11:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Karijola pride

Image and video hosting by TinyPic
Alo, alo invalidi grada Zagreba. Pozivam vas okupimo se na "Jelačić placu' na tkz. 'Karijola pride.' Formirat ćemo kolonu našim invalidskim kolicima i rugati se svima onima koji nemaju kolica ispružajući im jezike i podajući im 'dugi nos'. Ismijavati ih u stilu: 'Vidi ga vidi i on mi se pravi čovjek a nema kariolu. Budite kao mi imajte karijolu i postani čovik i po!' Vjerujem da će na policija pružiti zaštitu kako su to učinili za 'Gay pride'. Zainteresirani neka mi se jave na e mail ili upišu u komentar svoj pristanak, ili mi se jave na mob. Od srca p. Luka

- 11:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Jel'da vam izgleda nemoguće oprostiti onom tko te tlači iz čista mira? Biti ljubazan s onim tko od tebe pravi budalu? Znam, znam lipi moji jer kršćanstvo nije lagana stvar, nije 'luk i voda'. Ali odabrali smo Krista Gospodina je želimo savršeni biti i jer vjerujemo da će nam u tome pomoći. Zato naprijed, nema predaje!

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 16, 2014 9:15 AM
JUTARNJA MOLITVA, 17. 6. 2014. Gospodine lijepo Ti nama govoriš da ljubimo neprijatelje, da molimo za one koji nas progone. Znamo da bi smo tada bili savršeni kao što je savršen Otac naš nebeski. Ali nemamo snage jer nalazimo opravdanja da takvi budemo. Molimo Te daj da shvatimo da svatko od nas živi od besplatnog milosrđa Tvoga. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,43-48)

- 08:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.32 sati Huu, novi tjedan je počeo. Već je šesnaesti. Eh sjećam se (a to je dobro jer pamet mi se počela vraćat). Negdje ovih dana one 2003 godine smo crnčili na Modravama. Ne znam jesmo li ono iskapali septičku jamu. Znam samo da se baš muški radilo. Sa čela mi je, hvala Ti Bože, curio znoj. Baš sam bio umoran. Šta se kaže ka pas sam se umorija. Duhovničkim očima gledano bio sam slavom okrunjen. Zamisli sa čela mi je curio znoj! I onda sam poginuo. Krasna bi to priča bila da se nisam probudio. I ne bi mi bilo krivo jer znam da sam život iz ljubavi dao za one koje sam volio.

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Velernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.00 sati 'On nas tješi u svakoj nevolji da bismo i mi sve koji su u nevolji mogli tješiti onom utjehom kojom nas same tješi Bog.' Eto baš tako kaže brevijar kojega sam upravo izmolio. To što sam znao i prije, kroz godine ove RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) sam iskusio. Toliko skrbi, brige i pažnje sam doživljavao. Jasno mi je to je bio moj Bog koji se poslužio mojim Pečnik-ovima da izvrši što je obećao. Toliko je te utjehe i skrbi bilo. Doista preobilje. On je to činio zato da bih i sam tom zalihom Njegove Ljubavi brinuo za sve one koji mi dođu na životi put.

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.25 sati Ah ne znam? Ako je preduvjet za moći ispisati pitak stih, biti anuliran. Ej a deset godina raspetosti, što je to? Ali tu su Veronike, moje Pečnik-ove. Povrijedio bi ih kad bih rekao da sam anuliran. Proizlazi da stiha nema jer njih ima. Hajmo pokušat ipak. 'Moje Pečnik-ove su Veronike, Isusovoj ovci, meni. One su požrtvovne i velikodušne, meni zavrnutom ovnu. Ipak, zajedno činimo sve na veću slavu Božju. Jer one su isusovke kao što sam i sam.' 18.50 sati Evo baš sada moja Pečnik-ova je gurala vašeg 'onog' (mene) do kraja Gorica sve do Remetske ceste.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Uff, uff dide moj pravo me ražestija uni u gostioni. Dobroj niko kaza: 'Nije se posvetija ko se nije osvetija'. Zato jer mi tako vlaška pamet kaže i poradi želje za posvećenjem, upantit ce me on! 'Lujo aj pušći ga al' ćeš imat posla s ludonjon'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako upantit će on kad je kreća u Ogoranca Luju. Kad ga smirin vrcit će sedan metara 'Ma Lujo al' ti dragi Isus nije reka da okreneš i drugi obraz? Neiđel' ti to u glavu izmoli kraj ognjišta Gospinu ružarju.'

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.06.2014., nedjelja

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas vidim lipi moji koliko poznajete evanđelje? Zašto je Isus rekao 'tko te udari po jednom obrazu okreni mu i dugi'? Zašto nije rekao prebi ga kao mačku da mu to više ne pada na pamet? Aha, rekao je posti jer tako ćeš mu dokazati da si jači!

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 15, 2014 4:17 PM
JUTARNJA MOLITVA, 16. 6. 2014. Gospodine u današnjem evanđelju slušamo ono Tvoje: 'Pljusne li te tko po desnom obrazu, okreni mu i drugi.' Ali mi bi najradije da si rekao 'uzvrati mu lopatom po drugome'. Molimo Te oprosti zbog naše osvetoljubivosti i nerazumnosti. Daj nam shvatiti da je najjači onaj tko je spreman oprostiti svome neprijatelju Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,38-42)

- 15:49 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pater hvala od srca na divnim porukama. Neka vas Presveto Trojstvo čuva i ozdravi , da nam i dalje razveseljujete nedjeljna jutra. veliki pozdrav iz Splita.

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi p. Luka, hvala na najgenijalnijoj propovijedi o Trojstvu! Neka Vas Otac, Sin i Duh Sveti vode do punine ljubavi! … iz Luksemburga

- 15:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Više bi željela biti sa Ivom Sanaderom u Remetincu (zatvoru) nego s 'poštenim' Hrvatima na slobodi.

- 15:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.19 sati Evo sam sad Bože hvala Ti u svojim 'krpama'. Koje doživljavam kao svoje prijestolje, predavačku katedru No 1. Vidim, osjećam, znam Gospodin me tetoši. Brine se za mene kao na malo vode na dlanu. To je On moj Gospodin kojeg sam odabrao da me kroz život vodi onih osamdesetih kada smo se susreli kod Isusovih ovaca u Zagrebu u Palmi. Ehe to su bile godine. Značajne jer tih godina susreo sam Krista Gospodina. Shvatio da me Isus ljubi kao Hrvata. Jer on ljubi i Njemce, Talijane, Srbe... Da bilo je to vrijeme i nacionalnog osvješćivanja. Trebalo bi se pozabaviti s tim. Koliko su osamdesete doprinijele devedesetima koje su nam dale Hrvatsku. Sjećam se tih godina kod Isusovih ovaca u Palmi (Zagreb) na vjerkač ponedjeljkom koji je vodio p. Nagy dolazila je studentarija kao i danas. Danas imamo slobodnu Hrvatsku. A imamo je jer ju je idejno stvarala studentarija iz osamdesetih na vjerkaču kod Isusovih ovaca u Palmi (Zagreb). Dakako treba spomenuti i druge studentske skupine iz tog vremena, ne samo iz Zagreba. Eto sjećam se da je u to vrijeme u Palmi sve vrelo, bujala je misao o slobodnoj našoj Hrvatskoj. Treba reći da su tada u Palmu dolazili Stjepan Lozo, Tomislav Karamarko, kćeri Marka Veselice (Ines i Snježana) pa kći Vlade Gotovca, Ana koju je jedan moj Splićo uzeo sebi za ženu. Sjećam se svojih budalaština iz tog vremena. Npr. Vozimo se noćnim tramvajem sa nekakvog tuluma. Svi smo napiti. I pojave se u tramvaju milicioneri. Meni kao i obično dođe mi šašava misao na um. Krenem s pjesmom: 'Mi Hrvati ne pijemo vina... Pa izmijenim nastavak pružajući bocu konjaka milioneru, pjevajući dalje... 'Nego konjaka'. Normalno da se studentarija davila od smijeha. Među kojima je bio i sadašnji predsjednik HDZ Tomislav Karamarko. Ah osamdesete tada sam stanovao u studentskom domu 'Cvjetno naselje'. Sjećam se bila je to soba 318/1. I u njoj su se izmjenjivali tulumi i vjernički skupovi. U ponoć bi Stipe Lozo tražio da se upali radio. I slušajući Hrvatsku himnu stajo mirno svečano držeći šaku na grudima. A kada se tih godina igrala utakmica Honduras - Jugoslavija. Ovi moji iz sobe su gromoglasno navijali: Honduras, Honduras... I naravno zbog toga sam trebao na razgovor kod direktora studentskog doma koji je bio neki Crnogorac. A imao je on još problema sa tom sobom jer u njoj je na zidu visjela slika Alojzija Stepinca a na vratima je bio nalijepljen Višeslavov križ. Jooo 'Jer osamdesete su bile godine' koje su nam Hrvatsku rodile. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

JEDAN, DVA, TRI – I TO JE SVE, Palma, 15. lipnja 2003.

Image and video hosting by TinyPic
Sve počinje s: jedan, dva, tri… Sve boje se svode na tri osnovne. Sve ima dubinu, širinu i visinu. Sve početak, sredinu i kraj. Sve teče iz prošlosti u sadašnjost, prema budućnosti. Trojstvo je u svemu. Čovjek je duh, duša, i tijelo. Ima razum, volju i osjećaje. Stvari pravilno shvaća odgovarajući na trostruki upit: Što? Kako? Zašto? Mudro govori kad riječi prosije kroz tri sita: istinitosti, korisnosti i ljubavi. Trojstvo poziva na suptilno življenje – na izbjegavanje jednodimenzionalnosti, pristranosti i površnosti. Trojstvo je najsavršenije jedinstvo množine i njen najjednostavniji oblik. Bog je Presveto Trojstvo.('onaj')

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

BOG JE TAJNA, I BAŠ DOBRO (Palma, 26.5.2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovih dana na krizmi biskup upitao jednog malca da mu objasni Presveto Trojstvo. Ovaj mu na to katekizamski precizno: "Tri osobe - jedan Bog."... "Ne razumijem, možeš li mi objasniti?" ... "Preuzvišeni, niti se ne očekuje da to shvatite. To je tajna." Tako je i inače: ono što je čudesnije i uzvišenije - to je tajnovitije. Tajna nije zagonetka koja je zanimljiva samo do trenutka dok ju se ne odgonetne. Tajna je neodgonetljiva, u smisli da je neiscrpiva. Nije protiv razuma, već nad razumom. Tajna je razlogom divljenja, i trajnog nadahnuća. Upravo kao što čovjek čovjeku znači samo ako ga priznaje tajnom - i Bog nam je Bog dokle god pred njim stojimo kao pred Tajnom.
Najčudesnije stvari u svijetu su misteriji. A život čovjekov je dodir misterija. Devedeset posto kozmosa je misterij. Kako se voda penje iz korijenja u krošnju, kako iz debla izrastaju listovi… Ono što znamo je tek kap; sve ostalo je ocean neznanja.
Tajna života samo u ljubavi se krije…
Legenda o zvonima: Na otoku blizu kopna bio je hram s tisuću zvona, koja bi se oglasila prekrasnom melodijom kad bi vjetar zapuhao. Stoljećima tako. No, otok je potonuo – ali mještani su znali tko god bi znao pažljivo osluškivati čuo bi melodiju zvona. Glas o tom se proširio. Došao mladić stranac da čuje. Danima je dolazio na obalu, ali ništa. Pitao mudre ljudi… oni čuju, ali on nikako. Zadnji dan, već odustao, sjedeći na obali prepusti se šumu mora, šuštanju palmi… postade svjestan svojih dubina – i u dubini tišine u samom sebi začuje zvuk zvona. To je misterij Boga. Njega se ne da čuti ni vidjeti izvan stvorenja. Samo stapajući se dušom s njima – osjetimo dubine njihove, i svoje. I čujemo glas Božji.
Križajući se mi crtamo Trojstvo na sebi. Boga u pamet, pa u srce – da bismo Trojstvom prosvijetljeni, i srca njime ispunjenim – obilježili ramena i ruke kako bismo bolje nosili terete bližnjih. ('onaj')

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Palma, 10. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Presveto Trojstvo proslavljamo u nedjelju nakon blagdana Duhova, zahvaljujući tako Ocu, Sinu, i Duhu Svetomu po kojima su se zbila otajstva vazmenog vremena.
Ovim blagdanom ispovijedamo da je Bog nad svime, sve je po njemu, i on je u svemu. Nad svime kao Otac; sve je stvorio po svome Sinu; a u svemu prebiva u Duhu Svetomu. Vjerujemo da je sa svima nama milost Gospodina našega Isusa Krista, ljubav Boga Oca i zajedništvo Duha Svetoga. Jer kroz sve što je za nas čini Bog se objavljuje kao Trojstvo.
Bog nije zagonetka koja bi se mogla odgonetnuti te tako iscrpsti, već je Tajna koja prebiva u nedostupnu svijetlu, ali od koje se živi. Kao što se živi od sunca premda ne znamo kako nas grije. U sunce ne možemo gledati, ali nam daje da sve možemo vidjeti. Sveti Bernard iz Clairvauxa veli: "Znam što je Bog za mene, a što je u sebi to samo on zna."
Makar ne shvaćali, s povjerenjem ponavljamo sve što je Bog o sebi progovorio po Crkvi. Vjerujemo u Svijetlo od Svijetla, pravoga Boga od pravoga Boga, rođena ne stvorena, istobitna s Ocem… svjesni koliko se duha, molitve i života utkalo u očuvanje tih istina nastalih iz trvenja s Monofizitima, Arijevcima, Macedonijanistima… Ni jedno slovce nevažno nije. Sjetimo se samo da su se Istočna i Zapadna Crkva razišle oko tamo nekog filioque, tj. oko toga da li Duh Sveti izlazi od Oca i Sina, ili po Ocu i Sinu. Tako su se strastveno trudile sačuvati istinu o tom pitanju, da su se i razišle. (Nažalost, nepotrebno – jer, premda se različitim riječima izražavaju, obje crkve isti sadržaj podrazumijevaju.)
Sveti Augustin koji je napisao pozamašnu raspravu o Trojstvu piše: "Govorimo o tri Osobe, ne stoga što bismo time odgovorili tko je Bog stvarno, nego zato da ne bismo posve zanijemili." Pa nastavlja: "Čak i najdostojnije što o Bogu kažemo ne odgovara stvarnosti, nego je samo izraz naše želje da kažemo nešto što je njega dostojno." Od istog Augustina ostala nam je prekrasna misao: "O Bogu uvijek možemo više misliti nego reći, a on je veći i od svake naše misli". Dubokom i svetom Tomi Akvinskom pred kraj se života učinilo kao slama sve što je napisao, u usporedbi s onim što mu je objavljeno. Doista, sve naše riječi samo su pokušaj govora o Bogu. Nedostatne su i neprikladne, ako hoćeš – baš kao i gusle da se na njima izvede neka od Bachovih simfonija.
Slušajući svetog Bernarda dok je zanosno propovijedao o Presvetom Trojstvu, pobožna je žena uzdahnula: "O kako bi sretna bila da znam tako o Trojstvu govoriti." A on će njoj: "A kako bi tek sretan bio ja da Presveto Trojstvo znam ljubiti kao ti."
Samo ljubeći ga, Boga spoznajemo. Kao što se i tajna svake ljubavi proniče predajući joj se sve dublje. Bog je ljubav. Sebedarje i uzdarje, onaj koji ljubi i koji je ljubljen. Savršen je, zato je trojstven. "Nebesa nad nebesima ne mogu te obuhvatiti", rekao je o njem najmudriji od svih ljudi, kralj Salamon. ('onaj')

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

PRESVETO TROJSTVO (Domus Croata, 25. svibnja 1997.)

Image and video hosting by TinyPic
Naš susret smo započeli u ime Božje: u ime Oca i Sina i Duha Svetoga. Bog je dakle trojstven. On je jedne božanske naravi u tri osobe. Otac rađa Sina, a Duh Sveti izlazi od Oca po Sinu. Svi su međusobno jednaki po punini božanstva, a opet ne može se reći da su Otac, Sin i Duh Sveti tek načini na koje se o jednom Bogu govori, kao što se ne može reći ni da su u Bogu tri Boga.
Zavirimo li samo u povijest kršćanstva iznenađuje koliko je žučnih rasprava izrečeno o tom pitanju, koliko tinte potrošeno; koliko svađa, progona i osuda. Spomenimo okršaj s krivovjercem Arijem iz 4st. koji je tvrdio da Isus nije iste naravi kao Otac, da je stvoren, a ne rođen. To je izazvalo takvu buru u čitavom kršćanskom svijetu, da su se i žene na tržnicama o tome svađale, a na crkvenom saboru u Niceji, gdje se raspravljalo o tom problemu, kroničar bilježi da su biskupi u sred rasprave jedni druge pograbili za bradu. A i cijeli spor između pravoslavaca i katolika velikim dijelom svoj korijen ima u nesporazumu oko shvaćanja odnosa Duha Svetoga prema Ocu i Sinu.
Dobro je znati kolike je kušnje prošla naša vjera, koliko je trebalo mudrosti i pomoći Božje da se oblikuje zgrada vjere koja nam život znači. Rijetko razmišljamo o tome koliko je radnih sati potrošeno, recimo, u zgradu u kojoj živimo. Koliko je arhitekata bilo uposleno za izraditi nacrt svakog dijela ove kuće, koliko građevinara, njihove škole, položenih ispita, vozila koja su dovozili materijal, staklara, električara, vodoinstalatera, drvodjelaca... Svi su oni utkani u udobnost našeg boravka u ovoj kući. O njima ne razmišljamo, a ipak tako su bitni. Isto tako je i s vjerom koju ispovijedamo. Nemojmo zato reći da su te teološke rasprave apstraktne i nebitne. Nije ih možda potrebno poznavati, ali ih treba poštivati i čuvati kao dragocjeno blago. Kao što bi bilo besmisleno iz kuće izbaciti kuhalo samo zato jer ne razumijemo kako to ono nevidljivu struju pretvara u korisnu toplinu, ili odbaciti frižider samo zato jer ne razumijemo kako on tu istu struju pretvara u hladnoću, tako bi besmisleno bilo ispustiti bilo koji nama nerazumljivi članak vjerovanja. Ima smisla ponavljati na svakoj misi da Vjerujemo u Isusa Krista jedinorođenoga Sina Božjega, Boga od Boga, svjetlo od svjetla, ... Rođena ne stvorena, istobitna s Ocem. Ako nekog zanima što to znači neka studira teologiju, a mi koji želimo živjeti to ćemo s povjerenjem ponavljati premda ne razumijemo, jer znamo da se od tog živi.
No i onaj tko se bavi teologijom neće daleko odmaći. Doći će do toga da je Presveto Trojstvo tajna. Pazite, tajna - a ne zagonetka. Zagonetku se može odgonetnuti, ali tajna ne. Zagonetku možemo podrediti našem razumu, ali tajna nas nadilazi. Zagonetka pošto je riješimo postaje dosadna, a tajna nas uvijek zaokuplja. Od tajne se živi, hrani nas i osmišljava. Tajna života samo u ljubavi se krije, kaže pjesma, a iz iskustva znamo da ljubav postoji samo do tad dok nam je tajna, dok ne znamo zašto ljubimo. Ljubav je ljubav samo zato jer ne znam zašto ljubim. Čovjek čovjeka poštuje samo ako ga priznaje tajnom. I najgora je nepravda i laž kad kažemo da smo drugog upoznali, da nam on nema više što reći, da smo ga pročitali. Umijeće življenja je uočavati tajne, znati uz njih živjeti diveći im se. Kao što se tajna prijateljstva sve više otkriva što se prijatelji jednom drugom predaju, tako nam se i Bog više otkriva što mu se više predajemo.
Tajnu Presvetog Trojstva bolje razumiju oni koji Boga ljube, nego oni koji o njemu razmišljaju ili govore. Sveti Bernard je jedan od tih koji je znao lijepo govoriti. Slušajući ga jedna pobožna žena mu reče: “O kako bi ja bila sretna kad bih o Presvetom Trojstvu znala govoriti kao ti.” A on joj je odgovorio: “Gospođo kako bih ja bio sretan kad bih mogao ljubiti Presveto Trojstvo kao ti.”
Treba reći da sadržaj naše vjere, premda nam nije do kraja dokučiv, nije protiv razuma - on naprosto nadilazi razum. Premali smo da shvatimo neizmjernog Boga. On je uvijek veći nego o njemu možemo misliti; a o njemu možemo uvijek više misliti nego izreći. Naš govor o njemu je kao pokušaj da se odsvira neki od prelijepih Betovenovih koncerata na kuhinjskim loncima, ili naslika nečiji portret umjesto kistom, metlom.
Uspijevamo tek reći da je On kao sunce koje izvor svjetla i topline. Pri tom se kaže da je sunce kao Otac, svjetlosna zraka kao Sin, a toplina kao Duh Sveti. Ili ćemo reći da je Bog kao izvor rijeke koja natapa. Pri tom mislimo da je izvor kao Otac, rijeka kao Sin, a vlaga koja natapa prostor uz rijeku je kao Duh Sveti. Bliska nam je i slika ljubavi. Ona je jedna, a ipak da bi postojala treba postojati onaj tko ljubi, onaj tko je ljubljen i plod ljubavi. Kad Sv. Ivan kaže da je Bog ljubav, onda to znači da Otac ljubi Sina, Sin mu tu ljubav uzvraća, a plod njihove ljubavi je Duh Sveti.
Presveto Trojstvo je model po kojem bi trebali izgrađivati naše kršćansko zajedništvo, u obitelji i društvu. Oca nema bez Sina i Duha, niti Sina bez Duha i Oca, kao ni Duha bez Oca i Sina. Oni jedne druge rađaju predavajući se jedno drugom. Isto tako ćemo i mi zadobiti svoj identitet predavajući se drugima, što se više okrenemo drugima to više razvijamo svoju osobnost i postajemo svoji. Onoliko koliko svoj život ugradimo u živote drugih, toliko smo i svoj vlastiti život izgradili. Postajemo duša od čovjeka zato jer smo jedna duša sa ljudima s kojima živimo. ('onaj')

- 11:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh, ah Bože moj hvala Ti što smo imali svetu misu danas kada je Presveto Trojstvo. Ali danas je i sveta Vida je pa je prijatelj Dalibor došao kod nas Isusovih ovaca na svetu misu sa svojom Vidom i Janom.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- -:-):-):-) dragi pater evo br. bona ... s Božjim blagoslovom! Malo kasnije idem i ja izmoliti ružariju.
- Hvala lipa za bonbon. Od srca p. Luka Blagoslovio te svemogući Bog + Otac i + Sin i + Duh Sveti. U sebi reci AMEN!

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.33 sati A idemo nešto uradit prije ružarje s babom Jakom uz HKR. Ma baba me je ubila u pojam svojim poznavanjem, kako ona kaže tionlogije. Zapravo se pokazala kao izvrsna duhovnica. Zna moja Ogorska starčad sto treba razumjeti, u što vjerovati a čemu se naprosto klanjati. Bogu se prije svega klanja, t.j. divi i ostaje bez riječi. To je ono što kaže pjesma: 'Divnoj dakle tajni ovoj klanjajmo se smjerno mi.' Jer to je najbolji način kako razumjeti Tajnu.

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Karijola pride

Image and video hosting by TinyPic
Alo, alo invalidi grada Zagreba. Pozivam vas okupimo se na "Jelačić placu' na tkz. 'Karijola pride.' Formirat ćemo kolonu našim invalidskim kolicima i rugati se svima onima koji nemaju kolica ispružajući im jezike i podajući im 'dugi nos'. Ismijavati ih u stilu: 'Vidi ga vidi i on mi se pravi čovjek a nema kariolu. Budite kao mi imajte karijolu i postani čovik i po!' Vjerujem da će na policija pružiti zaštitu kako su to učinili za 'Gay pride'. Zainteresirani neka mi se jave na e mail ili upišu u komentar svoj pristanak, ili mi se jave na mob. Od srca p. Luka

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.28 sati Hajmo večeras hvala Ti Bože, u regularno vrijeme i iz regularnog položaja t.j. iz 'krpa' uradit ono čemu je ime 'Večernje razmatranje uz mob'. A to znate da sam poslije podne bio u điru Zagrebom i da sam na Zrinjevcu naletio na 'Gay pride'. I palo mi je na pamet da pozovem sve iz Zagreba koji su u kolicima kao što sam i sam. Nazovemo se, recimo 'Kariola pride' okupimo na 'Jelačić placu' i beljimo se onima koji hodaju. Onako isplazimo ím jezik i uzvikujemo: 'Bleee on miga nogama, a nema karijolu kao ja, bleee'. Može? Ok, idemo!

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide eto tis proša skule i znadeš da se triba privatit kano sigurno uno šta smo razmili. Al' kako ti dide razumiš te odnošaje u Prisveton Trojstvu? 'Lujo dosta ti je virovat daj to tako i unda past na kolina prid dragin Bogon.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako kako'no u Prisveton Trojstvu? Jel'no Duv Sveti izlazi od Oca il' od Oca po Sínu? 'Aaa vidin ja Lujo da su ti tvoji libri išenpijali. Uzmi mile uni kukuruz iz ognjiša. Unda ujti ružarju Gospi Sinjskoj da ne pobenaviš od svoje tionogije.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Presveto Trojstvo (knev Presveto Trojstvo)


Jedan, dva, tri... Ah, to si čuo! Onda ovo: 1. Onaj koji ljubi je Otac 2. Onaj koji je ljubljen je Sin 3. Ljubav koja struji među Njima je Duh Sveti. (knev, Presveto Trojstvo)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.06.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
U mom san gradu Zagrebu, i ne znam što bih, jer stihove pisati ne znam. Ah, sve, sve je lijepo kao stih. U njem bi i ne talent, od šuma koji mi dopire, učinio prelijepu simfoniju. Ah, ni gudala nemam da zagudim.

- 18:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.54 sati Ah, znam da to ne ide tako... Ali kao da nešto u meni šapće: daj sada svrati do 'Zdenca života, tamo ćeš osjetiti zašto si došao do njega. Moguće da će netko reći: ŽEDAN SAM, a ja ga uputim Vodi Živoj, Kristu Gospodinu. 16.27 sati Ehehej, ŽEDAN SAM, ajoooj ŽEDJAM! Ajmeee! A to 'onaj' (ja) vapi 'onome' (meni), i rekoh mu 'čuj stari, trk Kristu Gospodinu'.

- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.34 sati Dašak sa Cvjetnog trga, kojeg osjećam ovdje, dok sjedim sa svojima, između Preradovića i pravoslavaca (crkve). Ma je i je, ove svađe i ratovi koji su bili među Hrvatima i Srbima, NEĆE STATI dok se katolici i pravoslavci ne pomire i postanu JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. Nešto u meni kaže, neda mi mira, viče: DAJ SVE OD SEBE DA TAKO BUDE!

- 18:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.37 sati A sad baš je vašeg 'onog' (mene) br Mirko ubaciO u auto, i prebacit će ga u Palmu gdje će ga preuzeti moje Pečnik-ove. 14.15 sati Prva postaja: 'uno gellato' - 'Konzum' blizu Zrinjevca koji se, vidim, sprema za strance koji se zovu 'Gay parade'. Jadni ljudi, zbiljski su hendikepirani, t.j. invalidi. A što ćeš? Nije se tomu za rugat nego za plakat pred Gospodinom. Zašto, zašto??? 14.49 sati Eee a sad mi je duša na mjestu, jer mjesto je Cvjetnjak. Skroz, naskroz je dobro. Ma što dobro?! Fantastično! Moj grad, u mojoj Hrvatskoj, sa svojim ljudima, mojim Pečnik-ovima. Jednostavno, naprosto, jasno mi je da jasnije ne može bit: NIJE ME GOSPODIN BEZ VEZE OŽIVIO! … Baš smo se zaputil do Zdenca života kad susretnem svoje ljude Nedu Belu Vuković. 16.27 sati A sada nas je zdenac života privukao k sebi. I sada smo sjeli tu kraj HNK, što će moja Pečnik-ova iskoristiti da voćem nahrani svoga 'maloga'
Image and video hosting by TinyPic

- 18:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.39 sati Ma ovo je baš dobro. Da ne ponavljam znate da mislim na to što sam u 'krpama' i ono o mobu kako ovo ide web župu. Ma eto kako ozbiljno sumnjam da ovo itko živ ovo čita pribilježit ću za sebe da se sjetim kada budem za compom da sam zaboravio odabrati materijal za libriće. E a tak, tak - da se živjeti ovak. Moje zvanje, mmoj grad, moja kuća, redovnički đir. Bila su me jutros uraditi obadva moja meštra. A šta ću vam pričat svaki samo takvi, znači 'prva liga'. Bitno mi je da sam svaki dan bar za trunku bolji. Pa što i promigat ću nogama za par godina. A još me čeka đir mojim gradom Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zdravomariju za meštra Adisa!

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oboedire oportet Deo magis quam hominibus. - Treba se većma pokoravati Bogu nego ljudima. (SV. PETAR - Djela apostolska 5, 29)

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Sinju grade u tebi je Gospa čija kruna resi sav Europski svijet Gospa te želi da budeš za nju mali dragocjeni biser. Da čujemo kako pranglíje tutnje i vidimo kako barjaci se viju jer Gospa Sinjska kraljica je sviju.

- 10:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.01 sati Moje iskustvo višegodišnje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) mi kaže da za pisanje nije dostatno to ako imaš vremena. Pa čak ni tehničke okolnosti s time nemaju veze. Osobno mislim da jednoličnost otupljuje onoga koji piše. Kad ti se slike svedu tek na ono što pogledom oko bolesničkog kreveta možeš doseći. A do ušiju samo hodnikom koraci medicinara.. To te dnstruira kao čovjeka koji želi stvorit nešto novo. Ove moje zadnje knjige su nastale u vremenu kad su se slike i događaji intenzvno izmjenivali jer živjelo se 300 na sat.

- 10:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 14, 2014 9:22 AM
JUTARNJA MOLITVA, 15. 6. 2014. Gospodine premda nas je daleko više od trojice. Ali nam se čini da smo istoj nevolji kao ona tri brodolomca kojima je brod tonuo. I na njihovu iskrenu molitvu: NAS SMO TRI VAS STE TRI SMILUJ NAM SE! Doista su i bili spašeni. Danas kada slavimo Presveto Trojstvo mi mnogi isto Te molimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 3, 16-18)

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
16.33 sati Ha, idemo učinit nešto AMDG, a to znači nešto lijepo za Gospodina. To dok čekam subrata Isusovu ovcu br. Mirka da načinim đire hodnikom u hodalici uz njega. A prije tog da me stavi da učinim posa. A me znaš u obhrvanosti ovim nemogitisom, suočen sa nemoću svojom znam samo da me Gospodin nije ostavio. Evo ovo to se može rei javno. Svjestan sam svoje ograničenosti u pisanoj riječi. Ali eto ovim svojim škrabotinama dopirem do dosega najzadnjeg i najsporednijeg čovjeka. Svjestan sam da je evanđeoska pruka zanimljiva za svakoga ako je na ispravan način donesemo čovjeku. Na tome trebam poraditi. Što učiniti za reevangelizirati svijet. Kako radosnu vijest prezentirati da dođe do gužve na web župi Gospe Sinjske. Onda kada se 'web counteru' zamanta znajte da sam uspio.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide kako ti uvik imaš svakomen šta za dat? 'A Lujo to ti je kuda siješ šencu. Ko ne zna reka bi nu ludonje razbacuje šencu kudaj to mukte. A ti razbacuješ da je više imaš.

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo budi pametan. Za te nije dosta bit samo dobričina. Tribaš uvik činit više, tribaš bit svet.' A baba Jako ti samo više, više - a kako? 'Mile gledaj kokoš una lipo kokodače, a ima je šta i za vidit. Ma njoj to nije dosta. Una još i jaje snese.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.06.2014., petak

Moja mati blitvu tribi 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
LAUS TIBI, CHRISTE! - SLAVA TEBI, KRISTE!

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
13.43 sati 'Haj, ćao - bao!' Baš sam se pozdravio s meštrom Adisom koji me je i danas uradio onako kako samo on zna - a to je baš kako valja. Izrazito spiritualno - fizikalna uradba. Sutra e mi doći u 8 sati, pa je sveta misa, pa je onaj drugi meštar, pa je đir Zagrebom uz moje Pečnik-ove. Kažem vam to je milost na milost. Naprosto divota od života!

- 14:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.32 sati A idemo započet naše 'krpice' jer i za to imam čvrste razloge a ne tek da Gospu Sinjsku štujemo kao kraljicu Europe. Razlozi da započnem naše 'krpice' su jer svaki časak bi mi mogao doći meštar Adis da me uradi. A da se Gospa Sinjska štuje kao kraljica Europe razlozi su u 'puno lipi stvari'. Jer meni je posve jasno da ona to zavrjeđuje. A to će biti svim očito u 'punini vremena'. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gospa Sinjska kraljca Europe

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Hvala Bogu snovi su nam dosanjani imamo Europsku Hrvatsku. A Europa se izjasnila da je Gospina (dvanaest zvjezdica) Nameće se praktično pitanje gdje štovati Gospu kraljicu Europe? Imam čvrste razloge za predložiti da se tako štuje naša Gospa Sinjska.

- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji Isus Krist Bog naš naučio nas je zakonu davanja. Kad daješ neka to bude velikodušno, hrabro s ljubavlju jer tko ne riskira taj ne profitira.

- 11:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moj dida i ja...

Image and video hosting by TinyPic
Ehe moj dida i ja to je čitava štorija. Isusovca obadva jer vojnik jedan drugi isto. Prvi s puškom drugi križem. Ali obadva, u vojci koja ih je dopala sve na veću slavu Božju su činila.

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oh kako je dobro biti Isusova ovca i slaviti svetu misu svaki dan u 9,30 sati. Danas na osobit način svečano jer imamo i mi Antu našeg p. Cveka. A poslije svete mise subrat Isusova ovca br. Mirko je vašem web župniku priuštio da može tu na terasi stati u svoj omiljeni stav 'ka sviiićaa.'
Image and video hosting by TinyPic

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 13, 2014 9:19 AM
JUTARNJA MOLITVA, 14. 6 2014. Gospodine sve si nas velikodušno obdario darovima. Posve razumljivo da očekuješ da ćemo i mi poželjeti svojim životom proslavljati Tebe darovima koje si nam darovao. I time osmisliti darovano. Molimo Te daj da budemo hrabri i velikodušni u stavljanju u opticaj onog što imamo. Ne daj da nas osvoji mizernost, proračunatost i škrtost nego da u nama prevlada velikodušnost ljubavlju nošena Amen! Od srca p Luka (Po evanđelju dana: Mt 25,14-30)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje rzmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.42 sati Evo dok čekam, a zna se što. Ma eto priznat ću makar mi balun ne predstavlja nešto nestrpljivo čekam da započne Hrvatska - Brazil. Pa makar me ne zanima balun Hrvatska je. A čujte kakav sam takav ali ipak sam Hrvat. Atmosfera iščekivanja jako mi je bliska.22.51 sati Ovo je supeeer Brazci su jednog sebi drugog nama. 4.21 sati Baš sam bacio oko na tv. I vidim priča se o pisanju knjiga. Pa eto makar bi bilo preuzetno nazvati piscem ipak tri knjige su naslovljene mojim imenom. Iskustvo mi kaže živi hrabro i piši ono što zapišeš bit će pročitano.

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.01 sati Ah ipak je ovo jedna u nizu besplatnih milosti kojima sam obasut ovdje kod svoje kuće u svom Zagrebu. Ma to vam je fantastično. A što nije? Držim u ruci mob i po njemu prilično vješto plešem 'zlatnim palcom' dok istovremeno čekam subrata Isusovu ovcu br. Mirka da učinim uz njega đir hodnikom u hodalici. A onda će me on ubaciti u 'krpe' gdje ću regularno nastaviti ovo naše čemu je ime 'Večernje razmatranje uz mob' 20.01 sati Eto sad sam Bože hvala Ti u svom položaju No1. Što su, naravno moje ljubljene 'krpice'. E bio sam učinio par điri hodnikom u hodalici da b mi anđeli došli u snove. Eto nadam se da će i oni noćas biti odjeveni u kockasto i pjevati! 20.17 sati Baš sam htio reći što će mi anđeli pjevati kad u sobu mi uđe moj čovik iz Splita Ivo Ugrin. E da, anđeli bi mi mogli pjevati: 'U plavom Jadranu, Savom i Dravom voda žubori timu pravom: Hrvatska, Hrvatska.'

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma znaš dide ti jes šta'no se kaže umra. Ma ti za me zanavik živ. Dobro sad nis' u Ogorju. Al' virujen da i u Diki Nebeskoj ima naša vlaška 'Eee Lujo toj ode kano na vrijo Svilaje. Volin ja bact pogled dolikare i pratit kako iđe miganje nogan mome mili.

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A vala ti Isuse i Gospe Sinjska za petak trinesti.' Baba Jako al' te nije straj da te čuju uni brezbošci? 'Nu ti moga Luje! Kuda ću skrivat svetog Antu?' A baba gdi'noj dernek? 'Ružarja, ružarja Lujo.'

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2014., četvrtak

Sinjski Alkari

Image and video hosting by TinyPic
Prangije tutnje, barjaci se viju,
Sinj danas slavi svoj junački dan,
Gospa je Sinjska kraljica sviju,
čuva nam vjeru u stoljetni san.
Za hrvatsku grudu, za spomen na bitke,
put do slobode je težak i dug,
jurit će konji, jurit će koplja,
U sridu pravo, u najmanji krug.
Tanane djevojke, vile s planine,
vesele pod tvrđavom surom
Cetina ih umila, u polje izlila,
u to polje zeleno, zeleno.
Naprijed, alkari, jurnite momci,
za najdražu zemlju, za junački Sinj!
Tisuće srca danas je s vama,
Svako će koplje pogoditi cilj.
Momci ko jablani, viti, stasiti
Rođeni pod tvrđavom surom.
Cetina im kolijevka, branit će dovijeka
ovo polje zeleno, zeleno...
Za hrvatsku grudu, za spomen na bitke,
Put do slobode je težak i dug.
Jurit će konji, jurit će koplja,
U sridu pravo, u najmanji krug.
Naprijed, alkari, jurnite, momci,
za najdražu zemlju, za junački Sinj!
Tisuće srca danas je s vama,
Svako će koplje pogoditi cilj.
Naprijed, alkari, jurnite sad!
Naprijed, junaci, jurnite sad!

Glazba: Nikica Kalogjera Stihovi: Drago Britvić

- 18:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 16:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

OKOTI = 7 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Makar se pređene škole ne računaju u t.k.z. 'dicu'. Kao Isusova ovca, što je njima í svojstveno, poprilično sam se naškolao. Makar se s tim ne hvali, ali što ću kad to volim:) 1. Osnovna škola u Splitu 2. Srednja elektrotehnička u Splitu 3. Prošao tečaj Morzeove azbuke u Splitu 4. Odslušao višu elektrotehničku u Zagrebu 5. Diplomirao filozofsko-teološki studij u Zagrebu 6. Magistrirao dogmatsku teologiju u Rimu 7. Odslušao potrebna predavanja za postići doktorat iz teologije u Zagrebu
p.s. Toliko mi je žao što mi se izbrisalo iz sjećanja znanje engleskog i talijanskog jezika

- 16:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 17 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se učinit da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 17. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ČETRNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (1978 Split) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 16:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.38 sati E a hajmo uradit naše 'krpice' dok čekam da budem od nekoga ubačen u njih. T.j. dok ne budem u horizontali. Od dnevnih dogodovština temeljno je da sam u redovničkom điru. Ma znaš znači ti to kad ti se ništa znati da nešto ipak moraš. I što je zanimljivo to ne doživljavaš kao neku tlaku - to se naprosto mora! U redu pored tog redovničkog imao sam svoga izvrsnog, kažem vam uistinu pravog meštra. Koji je više nego tek fizikalac. To je fizioterapeut koji ima jako istančanu dušu. Sada imam sreću sa svojim meštrima. Za Adisa sam već rekao, ali i ovaj ma svaka mu čast! A pa čuj promigat ću i tim nogama u 'punini vremena' - SIGURNO. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vas vidim lipi moji, kome je petak trinaesti sritan a kome nesritan dan? Tako je, to je sritan dan jer je spomendan svetog Ante. A nesritan je samo za budaletine.

- 12:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 12, 2014 11:58 AM
To: mijo.nikic@isusovci.hr
p. Mijo na compu koji si mi bio posudio na 'dektpu' folder: 'LUKA 11 6 2014'. Molim te pošalji mi ga e-mailom. Od srca p Luka

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 12, 2014 10:27 AM
JUTARNJA MOLITVA, 13. 6. 2014. Gospodine baš lijepo što je danas trinaesti jer to je dan svetog Ante kojega se spominjemo svojim u molitvama. Molimo Te da na pravi način razumijemo riječi današnjeg evanđelja, ne daj da se na nas odnose Tvoje riječi: 'Ako te desnica tvoja sablažnjava, odsijeci je i baci od sebe. 'Ta bolje je da ti propadne jedan od udova, nego da ti cijelo tijelo ode u pakao'. Molimo Te udijeli nam zrelu kršćansku savjest da se uvijek odlučimo bit Tvoji Bože naš! Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,27-32)

- 10:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.27 sati Da, da, upravo tako 'za sebe si nas Gospodine stvorio i nemirno je srce naše dok se ne smiri u kraljevstvu Tvome'. Augustin me osvaja taj nakon što je bio grešan čovjek potpuno je postao Božji. Eto bar sam mu u prvoj polovini njegova puta sličan. Ma bilo bi zanimljivo čitat što bi Augustin pisao da je ovako kao vaš web župnik raspet na bolesničkom krevetu u napnu snage. Možda: 'Raspet sam ali ne ja nego Krist Gospodin ponovno u meni. Eto meni je tek ostavio na koje dijelove Crkve Njegove usmjerim plodove križa Njegova.'

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Svjetiljka u noći' je pun medijski pogodak. Samo naprijed! Od srca p. Luka

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Tko moli, nikada ne gubi nadu, pa i kada se nađe u teškim ili, ljudski gledajući, čak u bezizlaznim situacijama..." (BENEDIKT XVI.)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Oj zapivajmo mi uz čašu vina nije život tisuću godina. Oja noja oooj.

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.38 sati A eto uradit ću dvije - tri riječi prije ružarje s babom Jakom uz HKR. Zapravo sam htio pribilježiti da mi je maloprije p. Nikić donio onaj comp koji sam koristio a bio je na servisu. Neki punjač ili ispravljač mu je trebalo dodati. Ali Bogu hvala znači mi to znači. Na uredan mi način znači jer nisam comp ovisnik.

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Ma ovo nije tek zanimljivo nego naskroz budalasto. Pišem a ne znam komu. Dal' itko ovo uopće čita? Ma nije mi to ni važno. Kao redovniku Isusovoj ovci znam da uvijek trebam činiti sve na veću slavu Božju (AMDG). Važno mi je ugoditi mom Gospodinu a drugo mi nije niti važno. Može tek jedan sitni osvrt na dan. Meštar Adis me uradio kao malo tko, zapravo nitko jer to je izrazito spiritualno - fizikalna uradba kako me on radi. Jedna fina duša. Kao teologu mi je vrlo inspirativan. Bog ga blagoslovio.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide da i tebe upitan, ja bi rada bit su tebon i babon Jakon u Diki Nebeskoj za navike vikova. Ma kako bi ja to? 'Lujo nemoj prikoviše bit su librin. Nego ori svoju njivu koju ti je dragi Isus da.'

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma baba Jako naskroz san išenpijan unon lipoton gdi san bija provirija. Reci ti meni baba kako ću ja jopet prispit tamokare u Diku Nebesku? 'Lujo uzmi polu kunpira iz luga pa ujti Gospinu ružarju'

- 08:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.06.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPic
Potrebu za pisat imam, makar su uvjeti nikakvi - ali imam i njih. Kad bi se potreba mogla preobraziti u nadahnuće ovo bi bila prelijepa pjesama.

- 18:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Njiiihaaa, njiiihaaa... 'Aka, Lujo ne pomažu tu Očenaši triba konja odvest kovaču da mu uredi kopite unda ćeš ga jopet moć jašit.'

- 18:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako kakoj nan to dragi Isus prida vlast za ličit bolesne, a tvoj mile ne more na noge? 'Lujo toj se dragi Isus sakrija u likare koje nan je posla i priko nji će ti vratit miganje nogamam. Ajde privatide Gospinu ružarju.'

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O križu sveti i uzvišeni. Osvaja me tvoja uzvišenost i svetost poradi toga si slatki. Hvala ti hvala jer ono što bi me satrlo bez vjere u Krista izvor ti je slasti i života mog.
Image and video hosting by TinyPic
Raspet jesam ali presudno mi je važno zanati da je to Krist Gospodin raspet u meni. I makar mi je krvavo teško hoću, to želim, za to moram imati snage da Krist donese otkupljenje svoje onima kojima on to želi, a meni je to rekao po svojoj majci našoj Gospi.
Image and video hosting by TinyPic
Lagano umirem i to je dobro sto tako po meni dolazi Kristovo spasenje onim za koje sam ga molio. Dobro je .i to što s moji umiranjem ne nestajem već se rascvjetavam. Ovo naizgledno umiranje je procvjetavanje. Sad sam tek pupoljak koji će procvasti u 'punini vremena'.
Image and video hosting by TinyPic
Lagano umirem ali snagu mi daje znati kolikima to donosi spasenje. Jer u meni je opet raspet Krist Gospodin za one za koje sam Ga molio.


- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 12. 6. 2014. Gospodine za sebe si nas stvorio i nemirno će biti srce naše dok se ne smiri u kraljevstvu Tvome. A u današnjem evanđelju nam obznanjuješ koji su uvjeti da prispijemo u kraljevstvo Tvoje. Govoriš nam: 'Ne bude li pravednost vaša veća od pravednosti pismoznanaca i farizeja, ne, nećete ući u kraljevstvo nebesko.' Molimo Te smiluj nam se grešnicima i premda nismo dostojni daj da budemo dovijeka s Tobom. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđeljuM odana: Mt 5, 20 - 26)

- 17:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.01 sati Ma da me ubiješ ne znam zašto ovo pišem. Kako mi je web župa danas u 'out-u' nisam posve siguran hoće li ovo i biti ponuđeno za čitanje mojim web župljanima. A opet ako bude objavljenog, toliko toga ima ponuđenog na u mreži... I zbilja je preuzetno nadati se da je ovo ikome dnevna porcija pročitanog. Ti jedan od rijetkih koji si ovo pročitao hvala sto si me svojim 'klikom' podržao. Time si učinio Bogu ugodno djelo. Neka te Gospodin nagradi. Ili kako bi rekla Sinjanka s. Božena: 'Sve ti cviće cvalo' Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 10, 2014 9:22 AM
JUTARNJA MOLITVA, 11. 6. 2014. Gospodine hvala što si činio, govorio i nas opunomoćio, rekao si: ‘Približilo se kraljevstvo nebesko! Bolesne liječite, mrtve uskrisujte, gubave čistite, zloduhe izgonite! Besplatno primiste, besplatno dajte! Ne stječite zlata, ni srebra, ni mjedi sebi u pojase, ni putne torbe, ni dviju haljina, ni obuće, ni štapa. Ta vrijedan je radnik hrane svoje.' Molimo Te da postanemo svjesni što si nam darovao i da razborito pristupamo svima kojima je pomoć potrebna. Nauči nas dopustiti Tebi da im peko nas pomogneš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 10,7-13)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Eh na Svilaji...

Image and video hosting by TinyPic
'Oj ja sam svoje izučija škole u Svilaji čuvajući vole. Oja noja oooj.' Ehe bila je to 1967.kad u Svilaji moji nisu čuvali vole nego mene mala. U pozadini slike vidi se Bužančia dolac gdje sam imao susret sa divljom svinjom - oči u oči. A spasio me moj did Major koji joj je odlučno zapovjedio da odstupi. Tu su pored drda Majora, moja majka Manda, moja seka Iva s kojom sam čuvajući ovce na Prsini babe Neke igrajući se s ovcama zabavljao i zmiju šarovku koja me je ćok, ćok. Ali baba Dota me odmah uprtila pa krke sa mnom Svilaje doktoru.

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Veliki su junaci ponizni." (Sv. FRANJO ASIŠKI)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
... dobro je da si angažiran ali ne dopusti da te zlo priječi da se svratiš na Fratrovac i podijeliš mi sakrament svete ispovijedi - ZATO DOLAZÍ ODMAH DANAS! Od srca p. Luka

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zapisana riječ ili nezapisana to je filozofija duboka. To je kao biti il ne biti.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.21 sati Ma da znaš da mi uopće nije problem pisati ovakve tekstiće. Sad ruku na srce niti to nisu neki stručni filozofsko - teološki tekstovi. Ma nisu ni literalno dotjerani. Eto pokušavam doseći minimum minimuma vrijednosti novinarskog teksta. Kao što znate 'onaj' se dogovorio sa mnom da 'Jutarnje razmatranje uz mob' ide u ovo doba. Ma što ja znam zašto. Odgovara mi ovaj nonšalantni, ležerni stil mišljenja, pisanja i življenja. Čini mi se da sam ovakav Bogu draži.

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah na Svilaji...

Image and video hosting by TinyPic
Na Svilaji u Dalmatinskoj Zagori kad sam bio mali, mali i još nisam znao što je za igrati se a čega čuvati se. Seka i ja bili smo kod ovca. Igrajući se sa ovcama nisam znao da ne smijem sa zmijama. I ona mene ćok, ćok. Ali nisam tad kao ni sad prispio u Diku Nebesku. Ali bit će zato treća sreća!

- 08:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.53 sati A eto dok čekam subrata Isusovu ovcu br. Mirka da uz njega učinim svoje đire po hodniku u hodalici - tako malo sam u vlaskom điru. To mi nimalo ne ometa moj Zagorski identitet. Ali dragi su mi i ti naši vlaji. To su ljudi od komada onako baš kako treba Hrvati katolici. Osobno sam jako ponosan što sam se prvi put rodio u Svilaji. Ah moje bake i didovi kad se opet nađemo u Diki Nebeskoj besidit ćemo kraj Ognjišta Ljubavi čitavu vječnost.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A znaš dide kad ti pospaš su tin gnjojen njivu, odma se sitin da nan je dragi Isus kaza da tribamo bit sol zemlje. 'E al ta sol zemlje nek bude naša dobrota.'

- 08:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Čekaj Lujo baba će bacit trunku soli na tu polu od kunpira unda će ti bit slađa.' A baba Jako ti se pravo staraš da oko tebe ništa ne obljutavi. A tvoja besida mi svitli kano vatra sa ognjišta. Tis pravo sol zemlje i svitlo svita ki šta nan je dragi Isus reka da smo.

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.06.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
Oj Svilajo šta'no visiš povrh sviju Hrvatskih vlaja kan'o peka povrh kruha. Ponosito si se izbečila jer podno tebe je Gospa Sinjska vlaška miljenica. Oja noja oooj.

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.13 sati Eto tako ovo u što sam uronjen daje mi osjetiti slast slova. A sada čekajući meštra Adisa slušam snimak p. Ante Gabrića kad je govorio studentariji ovdje u Zagrebu i kaže: 'Kada te ostave svi, kada ti se čini da si sam ti nisi sam jer zapravo si tada s Bogom.' Sad baš i ne znam da li je to izvorno njegova misao. Ali osvjedočen sam da je istinita. 13.23 sati Baš mi je bio meštar Adis i uradio me onako kako samo on zna a to je baš kako valja. Zamisli molim te, uz njega sam hodao do terase tu ispred kuće. A ovdje u sobu kad smo se vratili stavio me na struju da me drrrma - ali ljekovito! Ma uopće pristup meštra Adisa je ljekovit. Ljudskost njegova, to je ono što ozdravlja njemu povjerene. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPic

- 14:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ajme, prisvitli moji kako svitliteee. E tako i triba jer Isus nam je rekao da smo svijetlo.

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
E a kud ćeš bolje Isusove ovce svaki dan imaju svetu misu. Koju je i danas predvodio naš Zagorec p. Janko Rogina a mi druge ovčice smo kocelebrirali. Poslije mise subrat Isusova ovca br. Mirko prebacio je do terase vašeg web župnika gdje je taj odmah stao 'ka svićaaa' i tako se iskazao kao Ogoranac junačna, mile babe Jake.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 09, 2014 9:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 10. 6. 2014. Gospodine baš Ti hvala što si nas nazvao ovim uzvišenim imenima. U današnjem evanđelju slušamo Ti za nas kažeš da smo sol zelje i svijetlo svijeta. Znači očekuješ od nas da dajemo okus svemu u čemu smo i da svijetlimo svima. Molimo Te ne dopusti obljutavio ni da dimimo, već da svojim življenjem sve zasladimo i na Tebi užgani svima svijetlimo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,13-16)

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.59 sati A što bi sada kada sam u nekakvom vremenskom leru. Do ružarje s babom Jakom uz HKR još ima, silo s babom Jakom sam razaslao, s tv-om neću imat posla. Nad samim sobom sam zaprepašten kolika mi je medijska moć data. Zamisli ti ova web župa od bilo koga bilo gdje u svijetu može biti viđena. Ako bude, točnije kad bude ono što mi je Gospa Sinjska rekla. Web župa će doživjeti svoj procvat.

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.35 sati E pa možemo sad počet ono naše 19.59 sati A baš sam to zapisao kad mi je došao subrat Isusova ovca br. Mirko uz kojega sam učinio uobičajene đire hodnikom u hodalici. I on me kako i spada ubacija u 'krpe'. Zbavil sam svoju redovniku dužnost hoću reći izbrevijario sam svoje. Tako da tv - dnevnik nisam odgledao. Kao što znamo danas smo proslavili Duhove a sutra će biti Marija majka Crkve. Što znači majka, to su me moje Pečnik-ove í danas podsjetile. One kao obične žene kakve su majke, zbilja me bez riječi ostavljaju. A tek kakva je naša Gospa majka to zna njeno dijete koje Crkva. Sigurno je bole ove podjele u njenom djetetu Crkvi. I baš je dobro da je Europa odabrala Mariju za svoju kraljicu jer uvjeren sam ona će učiniti sve da u njoj bude JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA CRKVA.

- 08:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide svak znade u Ogorju da ti imaš lipu penziju, imaš svoje konje, goveda i magarce. Da znadeš u svojin rukaman i da voliš radit. Ma istoj čudno das ti uvik sritan i prisritan čovik? 'Lujo sve šta iman da mi je dragi Isus. A uno zašto san prisritan darovaj mi Sebe pa se uvik moren probesidit s Njimen.'

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako recide mi, a štaj to dragi Isus učinija za te da ti je tolko drag? 'Ma fala dragon Isusu za sve šta neman kad iman svetu viru, i svoga milu pratra Luju.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.06.2014., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
17.08 sati Noktići od one druge ruke su dotjerivani. A od koga? To mi je moje Pečnik-ove odaslao nitko drugi nego Duh Sveti. Uspjele su kao i svaki put nahraniti vašeg 'onog' (mene). Ali samo breskvama i trešnjama. A što ću, njihovo sam dijete.... Ma osjećam, isprovociran sam učiniti ono što ne znam. A općepoznato je da mi stih ne ide:
Image and video hosting by TinyPic
Ne čudi se i ne ljuti kad te snađu ovolike bujice ljubavi ove jer to je tek podvrsta koja se caritas zove. Shvati tu kao ljubav prema Kristu Gospodinu, čiji si nevrijedni sluga. Ali ako ovako mene snađe, onda zbilja blago Kristu Bogu koliko Ga moje Pečnik-ove ljube, hvale i slave.
Image and video hosting by TinyPic
A ma i nije ova bolešćurina nepodnošljiva ako je ovolike bujice nepojmljivo prave ljubavi, u život mi unijela. Sreća druga je što spas od tolike bujice ljubavi, samo kreposniji postajati.
Image and video hosting by TinyPic
Eh, eh, netko nepoznat me voli. Zar mene? Ma tko sam ja? E, tko si ti? Taj čiji si, provalio je bujice ljubavi ove.

- 18:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Samo ako smo jedno s Bogom, možemo biti i međusobno jedno.

- 15:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Duh Sveti = Slatki gost duše On vodi anonimne kršćane.

- 15:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUH SVETI

Image and video hosting by TinyPic
Hebr. ruah (imenica ženskog roda!) = grč. pneuma = lat. spiritus

- 15:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

2 Susret isusovačkih webmastera - JesWeb 2014.

Image and video hosting by TinyPic
Prošli mjesec u Rodiziu (Portugal) održan je ovogodišnji susret isusovačke europske grupe "JesWeb". Na susretu se okupilo četrdesetak osoba iz Europe (ali i nekoliko gostiju iz sjeverne i južne Amerike, Azije i Afrike) kojima je zajedničko da su u okviru Družbe Isusove "poslani na granice" koju čini internet i novi mediji navještati Radosnu vijest. Iz hrvatske isusovačke provincije susretu je nazočio Tvrtko Barun sj, u službi webmastera provincijske stranice www.isusovci.hr i kao jedan od urednika molitvene internetske stranice "Prostor Duha" (www.prostorduha.hr).
Prema sudionicima susreta, provesti nekoliko dana s osobama koje isto tako ulažu vrijeme i trud u pastoralne projekte vezane uz internet i nove tehnologije, bila je prava duhovna utjeha. Znajući da su te osobe vrlo često jedine koje imaju sluha i razumijevanja i da su među malobrojnima koji shvaćaju važnost ovog tipa pastorala, svi su radosno iskoristili ovu priliku za razmjenu iskustava, plodova, poteškoća i izazova svog rada.
Internet, sa svim svojim dobrim i manje dobrim karakteristikama, sve više i više postaje neizostavni dio života suvremenog čovjeka. Sredstvo je to koje je u posebnoj mjeri potrebno ignacijevskog razlučivanja: da znamo u mnoštu onoga što internet nudi prepoznati što to čovjeku može pomoći za stil života koji će biti u skladu s Bogom, drugim ljudima, prirodom i samim sobom. (Preuzeto: www.isusovci.hr)

- 14:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.24 sati A pa dobro valjalo bí nešto uraditi i u ovaj sveti dan. Sveti jer je nedjelja Duhova. Uistinu blago onima koji su se uspjeli totalno dati Gospodinu. Jer njih je Gospodin obdario Najjačim i Najbogatijim. Sobom ih je obdario. To je zakon Duha Svetoga. Dadneš li mu sebe, On ce te obdariti Sobom. Znamo da su Presveto Trojstvu tri Božanske osobe: Otac, Sin, Duh Sveti. Tri u Jednomu, Jedan u sva Tri. Teologija kaže da je Otac Stvoritelj, Sin je Otkupitelj, Duh Sveti Posvetitelj. Imaju darovi DUha Svetoga koji se besplatno daruju vjernicima. A postoje plodovi Duha Svetoga do kojih se dolazi angažmanom onoga kom se daruju. U tom smislu veću pozornost trebamo obratiti na plodove Duha Svetoga. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983 (tata, mama i 'onaj' (ja)

Image and video hosting by TinyPic

- 11:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Nemaš ovo nemaš ono, progoni te ovaj, muči te onaj… Ne kukaj nego budi sretan i raduj se jer te ima Gospodin koji je jači i bogatiji od sviju. I obdaruje te jer se u Njega pouzdaješ.

- 10:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Središnji događaj za nas Isusove ovce je svet misa koju nam je predvodio naš superior p. Mijo Nikić. Spomenuo je kako je jedan rekao da je život = udahni = nadahni = predah = izdahni. Duh Sveti je bio i danas raskošan u svojim darovima, poslao mi prijatelja Dalibora Tunguz i njegove Vidu i Janu.
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUH SVETI – DUHOVITOST

Image and video hosting by TinyPic
Duh Sveti nas čini duhovitima. Preplavljuje raspoloženjem kojim relativiziramo sve zemaljsko što se nameće kao apsolutno. Gipki smo duhom, smioni, stvaramo obrate, kreativni smo. Izričemo na prihvatljiv način teško prihvatljivu istinu. Prkosimo "neminovnostima". Sveti Lovro sa roštilja svojim mučiteljima dobacuje da ga okrenu na drugu stranu, jer da je s ove dovoljno pečen. Dobra šala zlata vrijedi. Legenda kaže da je rimski rob Androklo, kog su bacili u arenu da ga lav pojede, lavu nešto šapnuo na uho nakon čega je ovaj podvio rep i preplašeno se povukao. Šapnuo mu je da ga, eto, može pojesti – ali da zna da će nakon objeda morati održati svečani govor. Simol grada Bruxella je dječačić koji se piški. Koliko se sjećam, radi se o događaju kad je neprijateljska vojska zaposjela grad, a građani postrojeni da u grobnoj tišini slušaju zapovijedi mrkog diktatora. U takvoj smrtno ozbiljnoj situaciji iz reda iskorači dječarac i stane piškiti. Najprije nevjerica, pa opći smijeh. Nije li to djelo Duha Svetoga!? ('onaj')

- 09:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 08, 2014 9:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 9. 6. 2014. Gospodine u današnjem evanđelju Ti nama da nam se blago ako nemamo ovo ni ono, ako smo žalosni, gladni i žedni pravednosti… I još mnoge nedaće u životu koje osjećamo. Da, blago nama jer imamo Tebe koji si jači i bogatiji od svega. Hvala ti što nam daješ svoju majku, našu Gospu da bude majka Crkve. Molimo Te da dadnem sve od sebe da budemo dostojni Tvojih darova Amen! Od srca p Luka (Po evanđelju dana: Mt 5,1-12)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 19. svibnja 2002.)

Image and video hosting by TinyPic
Blagdan je Duhova, priznajmo grijehe, odrecimo se bezdušnosti.
Duhovi… Odmah kažimo da ih nema više, kako bi se možda iz naziva blagdana moglo zaključiti – već je to posvojni pridjev od imenice Duh, radi se o Duhovom danu.
Možda da ovo nekoliko misli započnemo s anegdotom. Dogodilo se da svećenik tek što će započeti misu, provjerava mikrofon, lupkajući po njemu: "S ovim mikrofonom nije nešto u redu." A narod uzvrati uobičajenim odgovorom: "I s Duhom tvojim!"
Pa, je li sve s našim Duhom u redu? Da li nam imamo zdrav Duh? Kaže se: u zdravu tijelu zdrav i duh. No, zdravlje tijela uvelike ovisi o zdravlju duha. Zdrav duh znači imati zdrav način života, imati zdrave misli, imati zdrav optimizam.
Duh je forma našeg bića, on nam je dao naš izvorni lik. Živjeti ne znači ništa drugo nego taj lik oslobađati – upravo kao što je Mikelanđelo iz kamena oslobađao anđela.
Duh je žeravica života u nama koju treba raspirivati – kako bi vatrom gorjeli, te na taj način svijetlili, grijali, bivali pročišćavani.
Duh je oluja u nama, ona koja nas nosi, pokreće, uznemiruje naš učmali mir, i ruši sve što je krivo sazdano.
Bog nas k sebi privlači s dvije ruke: Riječju i Duhom. I baš kao što je Krist bio naviješten i začet po Duhu – tako se i mi na istinski život rađamo po Duhu. Uspjeti učiniti od života što se najviše može jest dati se oblikovati od Duha, njime se okovati. Živjeti puninu života, znači imati vedrinu Duha. Njega koji je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Imamo Duha… Imamo krila, a ne letimo – upotrijebi ih i poleti.
Duhovi = globalizacija/individualizam; svi govore svojim jezikom, a svatko ih razumije u svom jeziku.
Image and video hosting by TinyPic
SKORO NIŠTA, Duhovi, Palma, 8. lipnja 2003.
Sabrali smo se ovdje u crkvi, vruće je – ali puše. Još toplije je danas u Rijeci, gdje Papa predvodi misu – ali i tamo puše. I jučer u Osijeku, na vrelim slavonskim njivama – puhalo je. Duh Sveti puše gdje god se ljudi sabiru na molitvu. Crkva je zajednica sabrana u molitvu, koja svojim zajedništvom potiče puhanje Duha Svetoga. Onog Duha koji osvježava i oživljava. On je dinamizam po kom postajemo svjesni sebe. Duh Sveti stavlja u opticaj darove koje nam je darovao. Nema strašnije stvari nego biti svjestan svega što imaš i jesi, a gledati to nemoćno, nepokrenuto. Duh pokreće. Budi iz omamljenosti, podiže iz klonulosti. Njime poneseni nadvladavamo prepreke.
Spremi se na misu…
Vjeverica i sova
Blagdan globalizacije ('onaj')

- 08:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (Palma, 3. lipnja 2001.)

Image and video hosting by TinyPic
Ovdje smo jer želimo ZDUŠNO živjeti. A zdušno živi tko živi S DUHOM. Odrecimo se bezdušnosti – grijeha.
Najgore što se čovjeku može dogoditi jest da postane BEZDUŠAN. A to znači prazan, sebi i drugima na teret, dosadan, muzej; močvara koja je leglo svakoga grijeha.
Puninom života živi tko ima VEDRINU DUHA, tko je BOGODUH. Tko ima Duha Svetoga.
Duh Sveti je Životvorac, Duša svijeta, Besmrtnost.
Dublji nam je od naše najdublje dubine.
Duh Sveti je meta-govor.
Duh Sveti posadašnjuje Krista. Po Duhu Svetom imamo prijenos U ŽIVO.
Bez D.S. ostaje nam tek sjećanje. Štujemo relikvije, bavimo se arheologijom.
Kršćanstvo nije u tom da naviještamo hladne istine – već objavljujemo Snagu i Silu Duha.
D.S. crkvi daje prpošnost, šarm. Nama daje lucidnost, gracioznost, bistrinu.
D.S. je zraka svijetla koja otkriva ljepotu kristala.
Razvija našu narav. Jer nos bez mirisa…, uho bez zvuka…
D.S. je Branitelj. Ozonski omotač. Besmrtnost kom smrtnost ništa ne može.
D.S. je tajna veza koja nas povezuje. Izdaje nas da smo rod Kristov. Kola u našim venama.
Nostalgično se sjeća i doziva nas k Ognjištu.
D.S. nas posvećuje. Ali ne posipajući nas svetim prahom, već UZDIŠUĆI u nama, dozivajući nam u pamet… Raspirujući milosni dar.
D.S. je duhovitost. Lako je život smatrati teškim, teško lakim.
Svijet je vidljiva manifestacija Duha. Duh je plodna voda u kojoj se odvija život svega što postoji. ('onaj')

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.26 sati Ah e sjećam se to je bilo u vrijeme sabiranja duhovnih iskustava, kad me nije mogao mimoići nijedan seminar u Duhu. Kad se a vjerujem i sad priređuju Duhovska bdijenja po crkvama što predvode ih karizmatične molitvene zajednice. Eto iščekivali smo silazak Duha Svetoga. Nipošto ne mislim da je to bilo loše. Teološke spoznaje i pastoralno iskustvo mi kažu to valja, tako treba. Eto mogu reći iskreno mi je žao što sam studirajući teologiju previše racionalizirao vjeru. Žao mi je sto sam skeptičan prema onima koji kažu da imaju darove Duha, govor u jezicima, dar prorokovanja itd. Polaganje ruku smještam u istu kategoriju. Eto žao mi je. Jer to se bojim da je iz straha da se sveto ne bagatelizira. A opet, ma žao mi je.

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma dide kako to tebi iđe sve od ruke. Radiš svoje i za druge ko te god upita. 'Lujo ti baren znadeš da nas Duv Sveti obasipa darovin ako se znamo otvorit. Moli zato: puni Duše, puni, puuu, A kad dođe unda za te učini fijuuu.'

- 08:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nu, nu staričice draga opon li lipo večeras vatra gori na ognjištu. Vala ti vala baba Jako slatke li su večeras pole od kunpira iz luga. A juuuj a tek kukuruzi. 'Lujo al' ne znaš toj večeras Duv Sveti zasladija.'

- 07:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DUHOVI (knev a Duhovi)


Ššš... Mir vama! Ššš... Dahne u njih Ššš... i kaže im Ššš... PRIMITE DUHA SVETOGA! Ššš... Jesi li svjestan toga da si i ti primio Duha Svetoga? Ššš... Rođen si za pravi život! Ššš... Rođena je Crkva! (knev Duhovi a)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.06.2014., subota

Image and video hosting by TinyPic
- Pater lijepo vas pozdravljam i seporučam se u molive ja sam u Đakovu imala sam duh. vježbe i sada idem u Janjevo to jemalo misijki kraj sasvim druqe okolnosti lijepi pozdrav …… ide u dom
- Hvala lipa. Pozdravite moje starčeke.

- 19:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Dubravkin put prema Tuskanšu u Zagrebu kraj znanoga 'Saloon-a'. Nešto u meni, ne znam kako, tek tako hoće da i moja web župa zna kako sam i ovdje nekoć isprazan bio.Masarikova ulica u mom Zagrebu. Upravo sam se zadržao kraj gostionice 'Blato' moga vlaja Tina. Drag mi je ovaj grad jer sav je moj. Ma eto, nismo bili kod moje Gospe od kamenitih vrata, jer nam je rekao vlč. Pintarić kojeg smo susreli kad smo već bili kod uspinjače, da ne vozi jer ju servisiraju. A znam da je Zagreb moj grad jer u njemu su samo moji ljudi. Evo opet Zrinjevac. A tu se nešto feštaje. Ma da znaš da sam sada u prilici upoznati Zagreb potpunije, npr. mogu ga promotriti iz perspektive gliste. Ma Pariz nema kaj ti imaš, ti imaš gliste koje tipkulje na mob u tvojoj ljepoti. Ah, ajoooj, koji je gušt na Zrinjevcu, u mom Zagrebu, na ovaj mob na koji ovo tipkuljim, poslušat moju vlašku: 'Ja san svoje izučija škole, u Svilaji čuvajući vole. Oja noja oooj.

- 19:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.20 sati Prva postaja Zrinjevac i susreti sa dragim ljudima: Rojnica iz Montreala i Tanja Popec sa HKR 14.25 sati Druga postaja, Teslina i 'slatkač' 14.44 satí Glavna postaja, Cvjetnjak i kava z mlijekAm, a tu su naravno i moje Pečnik-ove. Kao što možete pretpostaviti, sa Fratrovca do u Palmu me je prebacio subrat Isusova ovca br. Mirko.... I sad sem tu i pak sem tvoj, serbus dragi Zagreb moj. E a jutros su me uradila oba moja meštra, rekle bi one Spliće, 'prva liga'. Znači poletno sam, pa ćemo vaš 'onaj' (ja), poletjeti do Gospe od kamenitih vrata, učiniti đir Gornjim gradom, tamo negdje snimit ćemo knev Duhovi. I tako to. A kako nego fenomenalno
Image and video hosting by TinyPic

- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.37 sati Koji dan, ah koji dan. Moji ljudi jedan do drugoga. Rade me ili slave Gospodina Boga našega. To je nekako ispremiješano. Najprije prvi me je uradio 'stani - pani' . A onda me je uradio meštar Adis onako kako samo on zna - a to je baš kako valja. Obadva su pravi ljudi, to znadem po tome što im cilj nije u tome da tek promigam nogama nego da me stave u funkciju. Naravno kao pravi ljudi uočavaju da će me moj Gospodin Bog staviti u funkciju ali preko njih. Ako kažemo da je do sada dan bio dobar. Do kraja dana bi trebao biti izvrstan. Jer još me čeka đir po Zagrebu uz moje Pečnik-ove. Tako da će konačna ocjena dana biti odličan. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
'Tvoj barjak sveti odabrah si, Djevo;
Njeg pustit ne ću, kunem Ti se evo.'

- 11:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.23 sati A idemo kratko sabranje uz mob. Hvala TI Bože što sam Isusova ovca. A one slave svetu mišu svaki dan. Za koji minutić svetu misu e nam predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. A poslije svete mise mi dolaze moja obadva meštra. Koji će me bez ikakve sumnje uraditi baš, baš kako valja. A onda poslije podne đir po mom gradu Zagrebu uz moje Pečnik-ove.

- 11:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, June 07, 2014 8:52 AM
JUTARNJA MOLITVA, 8. 6. 2014. Gospodnji duh nas ovija, osvaja, nadahnjuje, zaprepašćuje djelima Tvojim Bože naš. Danas kada je završilo Uskrsno vrijeme započelo je sve novo. Duh Sveti je uvijek novi Bog. Molimo Te Sine, Oče i Duše Sveti okrijepi nas da možemo iz dana u dan biti sve vise Tvoji a time sve više svoji kreposni domoljubi i kršćani. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 20,19-23)

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće odmetnutog sina, Split 1983

Image and video hosting by TinyPic
21.20 sati Ma eto opet bi malo onako, tek tako. A do ružarje s babom Jakom uz HKR mogu rećimo neke impresije na ovu sličicu 'Našašće odmetnutog sina, Split 1983'. To je ono 'Jer osamdesete su bile godine'. Kad je vaš 'onaj' (ja) zbrisao fijuuu u samostan. I kao pristojan napisao pismo doma: 'Dragi moji još jedan šok od mene. Nisam u nekoj nedođijí nego sam završio u samostanu. I to ovdje u Splitu. Možete me samo doći vidjeti ali bilo kakav izlazak u grad m je strogo ZABRANJEN!' Ali stari Rađa stari lisac i majka koju je ljubav tjerala pronašli su svoga odmetnutog sina. I onda se zbila takva kombinacija riječi, osjećaja i suza... Eto kolega sunovak je uspio načiniti ovu sliku. Koja me eto sjetila...

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma znaš baba Jako zašto su mi draga ova naša sila? Od tebe moren čut i više o dragon Isusu neg' ima u ivanđelju. 'A Lujo ti ki pratar bi triba znat da naša besida o Isusu i Gospi valja onolko kolko je u svezi s ivanđeljem.'
- "Srce Isusovo koji štuje, niti kune niti psuje." (narodna poslovica)
- Ajde mile babe Jake stvarno ona te je više naučila nego sve knjige u skuli laka ti noć drži se tako

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.42 sati Augh, pišem jer ne znam što bih drugo. Za ljubitelje dobro ispisane riječi obeshrabrenje - znam. A kažem vam ova web župa, kako je vodim, i što od nje očekujem je ČUDO Božje. Sam njen nastanak to je nedokučivo zakučasto. Nešto kao produkt anabaze i katabaze. Ne brinite ako vam nije jasno što sam time htio reći jer ni samome meni jasno. Vjerujte ovu našu web župu doživljavam kao kometu iz svemira. Pa da, to je to, kometa se zabila u web kontinent. To je netko tako nazvao ovu web prašumu. Što me nadahnulo da se imenujem web misionarom. A što ako nije išla Indija, ni Bangladesh onda će ići web kontinent.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.20 sati Već se uobičajilo da s ovim započinjem u neregularno vrijeme i u neregularnom položaju. Ali svaki časak bi mi mogao doći subrat Isusova ovca br. Mirko uz kojega ću načinit đire u hodalici hodnikom poslije čega će me on ubaciti u 'krpe'. I uradit ću do kraja ovo čemu je ime 'Večernje razmatranje uz mob'. A eto, mogu već započeti. Ma znaš, nekako mi je sve neobično kroz godine ove moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Posve je sve čudno. Mene se smješta u nekakvu kategoriju s kojom se ne mogu suživjeti. Gleda me se onak 'ah bogec'. Ne, nisam nikakav bogec. Ptica sam nebeska, živim život svoj. U redu, ne migam nogama JOŠ, ali hoću SIGURNO jer imam dva fenomenalna fizioterapeuta koji će me i sutra ujutro uraditi. A poslije podne, jer je subota, se zna Cvjetnjak sa mojim Pečnik-ovima.
Ma znaš da su one dvije izazov za teološko promišljanje. One dolaze i dolaze, brinu se i brinu. Motivacija i je to što sam svećenik njima dragog Isusa Krista. Da je u pitanju nekakva druga motivacija, budite uvjereni, skužio bi ih. Ali pazi, one su mene počele i braniti od raznoraznih pogibelji koje su se plele oko mene. A košta i novaca to što se za me brinu. Samo putovanje godinama, koliko su za to kuna trebale platiti. A da ne spominjem koliko su mi odjeće i obuće nakupovale. Onda nosi ovo ili ono na servis popraviti. One me nikad nisu posjetile praznih ruku. Eto, što je znam to žensko srce, bit će da su one mene usvojile kao svoje dijete.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Znan Lujo ti imaš svoje profešure koji te uču kako valja. Al mile tribaš činit uvik više od unog šta od tebe traže. Tako samo tako ćeš načinit ništa od života svog." A je dide toj uno od nas Isusovih ovaca: 'sve na veću slavu Božju.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma znaš baba Jako zašto su mi draga ova naša sila? Od tebe moren čut i više o dragon Isusu neg' ima u ivanđelju. 'A Lujo ti ki pratar bi triba znat da naša besida o Isusu i Gospi valja onolko kolko je u svezi s ivanđeljem.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.06.2014., petak

Moja mati blitvu trbi, 1974.

Image and video hosting by TinyPic

- 17:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 06, 2014 5:05 PM
Pater … kad uhvatiš vremena svrati na Fratrovac. Trebao bih sakrament svete ispovijedi. Od srca p. Luka

- 16:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 06, 2014 4:49 PM
Pero molim te kad ti bude uz put pokupi mi staroga Rađu sa sobom u Zagreb, pa se vidimo. Od srca p. Luka

- 16:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gledam kako sam 1983. hodajući nosio križ predvodeći mlade iz Hrvatske papi u Rim. A sad mi je molitva da ih i dalje predvodim svojim ne hodanjem.

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 06, 2014 4:29 PM
To: pater.anic@gmail.com
Dragi p. Mate baš ti hvala za krunicu koju si predvodio oko 16 sati (petak). To ja tako zezuljeći se svojom web župom (www.paterluka.blog.hr) uključim Radio Mariju BIH za svoju dušicu. Baš dobro uređujete program. Hvala svima iz Radio Marije u Sarajevu. Od srca p. Luka

- 16:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

ZAHUM: Spomen dom DIVI Grabovčevoj

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
"Očekujemo da će ovo biti mjesto posebne kršćanske pedagogije, ... ponosni ako smo za pravdu i za dobro mogli nešto i trpjeti. Takav narod ne može nestati s lica zemlje i mi molimo danas da budemo takav plemenit narod, otvoren Bogu i mjesto dobrote i mjesto pomirenja na ovome svijetu." (fra Mijo Džolan - NAŠA OGNJIŠTA)

- 14:53 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
11.52 sati A eto i ovi zapisi su plod razlikovanja duhova. Jer mi se čini pametnije tipkuljiti na mob dok čekam meštra Adisa da me uradi nego da nesvhrhovito zvrndam po compu. A je čovjek uvijek treba činiti ono što ima svoj smisao, t.j.svrhu ili cilj. Najodvratnije je kad si besciljan. Kad nešto nesvrhovito radiš. Ok može ono: rad, rad i samo rad ALI samo svrhoviti rad u protivnom je to besmisleno iscrpljivanje. Evo vidite ovu web župu održavam godinama jer sam SIGURAN da to ima smisla. Dakle nije to tek tako neka razbibriga ili nekakva radna terapija. 12.48 sati 'Vidimo se sutra oko podne' baš mi je iz snbe izašao meštar Adis. Koji me uradio onako kak samo on zna - a to je baš kako valja. Što mi je drago kod mojih meštara ni jednom se ne žuri. Shvatili su da mi prohodavanje cjeloživotni projekt koji sam integrirao u svoj redovnički život. U tom smislu shvaćam da mi je važno kako će me uraditi isto kao što mi je važna i neka druga točka moga redovničkog reda. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji pričam ja pričam… Dobro, tu i tamo netko nešto i zapiše. Ali o Isusu kaže svet Ivan 'kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.' Važno je biti otvoren da Isus u našim životima ispisuje što misli da je korisno za one uz koje smo.

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 06, 2014 11:03 AM
Dragi …, upirem, ne odustajem. Svjestan sam da sam kroz dugi niz stoljeća tek jedan beznačajnik u nizu. Bez obzira na naizgled sizifovski trud, nastavljam je znam da su mnogi nebesnici uz nas koji želimo ići ovim putem (sv Lepold Mandić, a i sjetimo se samo i stradanika u domovinskom ratu…) Ma znaš često se zapitam kako to da je Gospa Sinjska odabrala baš mene za onih 'puno lipi stvari' i dolazim do toga jer Gospa voli i Hrvatski Srpski narod ona hoće da i katolici i pravoslavci budemo JEDNA SVETA APOSTOKA CRKVA. Hvala Isusu i gospi što su mi tebe stavili na životni put. Od srca p Luka

- 10:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija p. Luka evo upravo sam preko radio Marije čula Vaše razmišljanje- molitvu iz današnjeg evanđelja ... BOGU HVALA ZA VAS pa Vas u tom duhu pozdravljam ... Splita
- Blagoslovio te svemogućí Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 10:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, June 06, 2014 9:06 AM
JUTARNJA MOLITVA, 7. 6. 2014. Gospodine tako je divno slušati u evanđelju o djelima koja si činio dok si bio među nama. Hvala Ti za svete pisce koji su to pribilježili. Slušamo danas u evanđelju sveti Ivan nam kaže: 'A ima još mnogo toga što učini Isus i kad bi se sve redom popisalo, sav svijet, mislim, ne bi obuhvatio knjiga koje bi se napisale.' Molimo Te da naš život koji živimo bude mjesto gdje ćeš Ti ispisivati što je važno za naše bližnje. Amen! Od srca p Luka (Po evanđelju dana: Iv 21,20-25)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'A Lujo rada bi čut a šta bi ti mile reka dragon Isusu da te upita jel' Ga ljubiš?' E baba Jako toj me već pita. Al' ako ti ništa ne vidiš unda san mu slabo reka. 'Reci mu mile uno šta i sveti Petar da On sve zna.' Ma straj me baba da ne bi raspet bija ki Petar.
- Ti si bija izgubio glavu radi Isusa 2003. I sad borba traje za tu ljubav.
- Dragi pater... hvala vam... i veliki pozdrav iz Osijeka u kom ste puno ljubavi prema nama ostavili... hvala... pozzz iz Osijeka ...
- Kad su započele nevolje, povlačio se Petar iz Rima da spasi glavu. I susretne Isusa koji je išao prema Gradu, pa ga upita: "Kamo ideš, Gospodine?" Isus će mu: "Idem u Rim da me razapnu." Ganut, Petar se vratio u Rim...

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
20.25 sati 'Petre ljubiš li me?' Iskreno ću Isuse, ne znam na što misliš? Na koju podvrstu ljubavi? Ali Ti znaš sve. A iz onoga što si mi propćio u 'puno lipi stvari' zaključujem da ši čuo i prihvatio. Ma činjenica da si me probudio govori sve.

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.59 sati Eto šest uri već je i vrime da se štokod uradi. Jooo skužajte me zaraj ovih gramatičkih egzibicija. Ma eto još uvijek me preplavljuje zamisao jedinstva. Ideja Europe je definitivno dobra ideja. Ma skoro sam napisao Božja ideja, a možda ne bih ni pogriješio. Jer Gospodin želi da budemo svijet bez granica. I naravno da se bezgranično volimo. Oh kad će ovaj svijet biti ko bajka zelena i mirisna livada iz sna.18.56 sati Gospodinu hvala jer učinio sam uobičajeni đir hodalicom po hodniku. I sada sam u svojim ljubljenim 'krpama'. A to sam pribilježio da sam danas uz svog meštra stajao bez držanja 4 minuta na svojim, VLASTITIM nogama. Važno je da se nikome ne žuri. Jednostavno sam shvatio prohodavanje je moj cjeloživotni program. Fino sam si to osmisli svojom redovničkom duhovnošću - í živim kvalitetnim životom.

- 08:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Evo da znan dide šta bi ti reka dragon Isusu da te pita jel' Ga ljubiš. Ti bi Njemu reka: a šta TI triba uzorat? 'Ha Lujo, Lujo. O ljubovi se ne priča nego se s ljubovlju čini.'

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'A Lujo rada bi čut a šta bi ti mile reka dragon Isusu da te upita jel' Ga ljubiš?' E baba Jako toj me već pita. Al' ako ti ništa ne vidiš unda san mu slabo reka. 'Reci mu mile uno šta i sveti Petar da On sve zna.' Ma straj me baba da ne bi raspet bija ki Petar.

- 08:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.06.2014., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 05, 2014 5:08 PM
Dragi …, dragi moj pravoslavni isusovče imaj na pameti da nas ista karizma povezuje. Ti pravoslavac isusovac a ja katolik isusovac. No dobro ono što je najvažnije povezuje nas Duh Sveti koji ima razloga zašto nas je povezao. Ti znaš da ja mislim zato da mu nas dvojica budemo most po kojima će On, t.j. Duh Sveti oživjeti JEDNU, SVETU, APOSTOLSKU CRKVU. Znam da to hoće je to mi je rekla Gospa Sinjska. Pa te molim pošalji mi važnije e-mail adrese SPC kako bi i njih kontaktirao. Od srca isusovački pravoslavac p. Luka

- 16:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće 'izgubljenog sina' (tata, mama i 'onaj' (ja) Split, 1983.

Image and video hosting by TinyPic

- 16:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dide moj kao uvijek od tebe ili preko tebe nešto mi priča. Znam ti si to znao ali šutio si jer preko tebe mi je naš Gospodin pričao. Ti bio si vojnik što sam i sam. Tvoje poslanje bilo je pronositi svojim djelima svjetlo Kristovo Ogoranima. A meni web župljanima naše Gospe Sinjske. Kako se To čini bolje znaš pouzdajem se u pomoć tvoju. Od srca tvoj Lujo

- 15:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
11.19 sati A pa učinio sam ono isusovačko razlikovanje duhova. Pa ispada da je u ovom trenutku najrazboritije započeti naše 'krpice' jer mi moj meštar dolazi tek oko 14 sati. A sestrica hoću reći časna sestra mi još nije donijela juhicu poslije koje ću moći u 'krpe'. Što je regularni položaj za naš 'Glas iz krpa'. Ma eto ne znam kako to shvatiti oduševljava me Europa. Uopće to zajedništvo sviju. Usprkos ranama u duši koje nosim od onog nesretnog bratstva - jedinstva. Vjerujem da je jedinstvo moguće. Zato jer vjerujem u Isusa Krista i Njegovu LJUBAV. A ljubav je jedinstvo. Onaj eshaton kom se nadamo nije li to ta JEDINSTVENA LJUBAV. Ne znam kako ali nitko nikome neće nedostajati. Sve će nas povezivati LJUBAV KRISTOVA. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
p.s. Maloprije me je moj meštar uradija baš kako valja. I uspio sam bez držanja stajati na svojim, vlastitim nogama 4 minute.

- 15:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Moja mati i vaš 'onaj' (ja) ispred naše kuća na Kmanu (Spit) 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 10:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Dice' = 17 (p.s. Za sada!)

Image and video hosting by TinyPic
Možda će vam se učinit da pretjerujem sa ovom 'dicom', ali što mogu kad volim djecu. Tu je svih 17. TRI KNJIGE: 1. Ono malo više (1993) 2. Ljubav je zaista neslomljiva (2005) 3. Šalabahter za život (2008) ČETRNAEST PROJEKATA: 4. Još kao berekin na Kmanu (1978 Split) stastveno se bavio elektrotehnikom i položio ispit o poznavanju Morseove azbuke (1978) 5. Bio suosnivač Kmanske Fronte (plesnjak) i ekipe za balun 'Santos' (1978) 6. U Osijeku na Slavonskom radiju suosnivač emisije 'Ususret svitanju' (1994) 7. Isto u Osijeku na Slavonskoj televiziji krenuo sa vjerskom emisijom (1995) 8. Učinio obiteljsko stablo Rađa što je dio stance: www.jmradja.com (2000) 9. U Rijeci načinio web stranicu župe Srca Isusova na Zametu (1998) 10. U Zagrebu krenuo sa 'studentskim katoličkim centrom' (SKAC, 2001) 11. Na radio Mariji krenuo s emisijom 'Mladi za mlade' (2002?) 12. Krenuo sa ljetnim kampom za mlade Modrave (2003) 13. Moja mlađarija izdala CD sa mojim propovijedima u Zagrebu (u BSI, 2007?) 14. U knjizi 'Ponos Hrvatske' za 2006. 15. 'Dite' su i moji odasci na župu Savski Nart (1989/1991) gdje sam sabirao potrebna pastoralna iskustva. 16. Pred svećeničko ređenje kao đakon držao vjekač maturantima na Jordanovcu, a kao đakon sam HTV čitao nedjeljno evanđelje. (1992) 17. Pa moglo bi ići kao 'dite' i to što sam godinama sakupljao Gospine slike iz svetišta, crkava, galerija… koje se štuju kod Hrvata. Kao đakon priredio sam izložbu sakupljenih slika na teološkom učilištu na Jordanovcu u Zagrebu (1992). Dajmo sve od sebe da mi i naša web župa postane'dite'.

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Da vidimo lipi moji, ljubite li Gospodina? Ali više nego drugi! Pa da: 'Gospodine Ti sve znaš, znaš da Te ljubimo, i to da si naša ljubav, rana i lik.'

- 10:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 09:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Thursday, June 05, 2014 9:10 AM
JUTARNJA MOLITVA, 6. 6. 2014. Gospodine osjećamo u današnjem evanđelju pitajući svoga Petra 'Ljubiš li me? To pitaš i svakoga od nas. I čekaš što ćemo Ti reći. Gospodine Ti sve znaš, jer ovo što smo zbog Tebe smo ljubavi naša. Naša si ljubav, rana i utjeha. Vodi kud hoćeš nas. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 21,15-19)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ehe baba Jako mudrice moja draga. Ništa bi te upita tvoj mile? 'A Lujo prije uzmi uni pečeni kukuruz sa žere tutek ti je na ognjištu.' A baba tija san te pitat štaj to najbolje? 'A znan ja te tvoje vilozovije. Najbolje il' savršenstvo ti je jedinstvo.'
- Naljboje je moj mile staviti šudarić na glavu, ružarju u ruke a tako bi tribali i oni iz komšiluka brojanicu i eto to ti jedinstva ili ako oćeš izjednačene strane.

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati 'Da u njoj budemo mali ali dragocjeni biser'. Eto baš je ona sa HKR pročitala 'Jutarnju molitvu' 'onog' (mene). A pa čuj ruku na srce nije lako biti mali, sporedan, nevažan... Ali volju da se pomirimo s tim može nam samo dati ako smo dragocjeni. To govorim iz vlastitog iskustva. Kroz godine ove svoje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) sam bio i obezvrjeđivan, i ponižavan, i ismijavan, i iskorištavan. Bio sam zbilja sveden na 0/0. Ali vedrina i optimizam su me pratile i uvijek će me pratiti jer znam u to sam SIGURAN dragocjen sam Gospodinu Isusu Kristu.

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Svemogući i vječni Bože, Ti si neizmjeran u svojim milosrdnim darovima. Duhom hrabrosti nadahnuo si svetog Kvirina, Biskupa Sisačke Crkve da podnese gorčinu muke i smrti i tako proslavi Tvoju svetu ljubav! ... Neka nam sveti Kvirin izmoli Tvoj sveti blagoslov. Amen!"
Image and video hosting by TinyPic
"Budite čvrsto uvjereni da dobro mira ima svoj zadnji temelj u srcu samoga Boga. Sami ste neposredno iskusili u kakve zablude može pasti jedno društvo, koje u svoje temelje stavlja odbijanje Boga i prezir božanskog zakona." (SV. IVAN PAVAO II., 11. rujna 1994., Zagreb) Sisačka crkva Sv. Kvirina proglašena 'Bazilika Minor', svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico.Si quaeris iusta, non pugna sit tibi onusta. - Ako težiš za poštenim, neka ti borba ne bude teška."Mudro je i korisno slušati savjete starijih."

- 08:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.39 sati Hvala Ti dobri Bože za ovaj dan u kom sam se tako dobro i korisno proveo. A je dobro je nešto ako je to i korisno. Kao kršćanima važno je da li smo kroz to što smo činil proslavljali Gospodina. Uostalom bit kršćaninova je pronositi slavu Božju. Dakako trebamo činiti ono što smo odbrali kao svoj posao. Ali i u posao moramo unijeti taj svoj prvotni posao. U sve postojeće dužnosti i obveze moramo integrirati svoje poslanje kao kršćani. Znam nije to lako, baš zato neki odabiru svoje zvanje koje će im ujedno biti i zanimanje. Ti ljudi su vam redovnici. Njima je zvanje i zanimanje činiti sve na veću slavu Božju. Tu prepoznajete onaj isusovački AMDG (Ad maiorem Dei gloriam). Ali bez obzira svi redovnici imaju zvanje učiniti nešto lijepo za Gospodina.

- 08:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A ma eto dide moj uni aut me dernija u glavu. Pa san zeru pameti izgubija. Pita san babu Jaku i una mi kaže niku čudnovatu stvar. Kaže una daj savršenstvo isto šta i jedinstv. Kako to? 'A Lujo al' ti nije lašnje istrat na Svílaju jedno magare neg cilo stado?'

- 08:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako mudrice moja draga. Ništa bi te upita tvoj mile? 'A Lujo prije uzmi uni pečeni kukuruz sa žere tutek ti je na ognjištu.' A baba tija san te pitat štaj to najbolje? 'A znan ja te tvoje vilozovije. Najbolje il' savršenstvo ti je jedinstvo.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.06.2014., srijeda

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
15.41 sati Ah, stari (prije par tjedana) i prastari (još osamdesetih) đir Botaničkim vrtom. A kakon'o bi se to reklo English, mora da je 'Botanical garden' ili tako nekako? A Taliano? Penso e qualkoza come 'Giardino'. Ma non sono siguro! To tek tako pokušavam nešto pohvatati od tih stranjskih jezika. Ma ipak bi bilo pristojnije učinit stih:
Ah divota me Božja osvaja.
A da bi me mogla osvajati,
možda me zato Gospodin
još nogama ne promigava.
Jer zna On, tko zna gdje bi
taj 'onaj' (ja) odskitati mogao?

Image and video hosting by TinyPic

- 17:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
12.41 sati A eto, čekajuci meštra Adisa da me uradi, nekako mi se čini najprimjerenije da tipkuljim po mobu. Ma sto ja znam, u redu, ne migam nogama, ali ne bi mi bilo krivo da nisam SIGURAN da ću promigati u 'punini vremena. 14.08 sati Prva postaja: Teslina - Konzum i 'slatkac' 14.29 sati Eto hvala dragom Isusu, 'slatkač' sam dokrajčio, a gdje drugo nego na 'Cvjetnjaku' gdje smo pravo društvo: moja Penik-ova, br. Mirko i vaš 'onaj' (ja). 14.37 sati Evo, baš je brat Mirko otišao svojim poslom. Samo da kažem, pala je neizostavna ćakula- bakula i kava z mlijekAm. ... Ah da, da kažem do kraja ono što sam zapčeo u 12.41 sati Dakle, znam da ću SIGURNO promigati nogama u 'punini vremena', a za sada samo čekam da migam. Pa vjerojatno zbog ovih kava na Cvjetnjaku i ćakula-bakula. Od srca vaš web župnik p. Luka od Rapete Ljubavi

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KORACI - sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Ššš... Mir vama! Ššš... Kao što mene posla Otac i ja šaljem vas! Ššš... dahne u njih i kaže im... Ššš... PRIMITE DUHA SVETOGA! Ššš... I ti si ga primio. Ššš... Rođen si za pravi život! Ššš ... Rođena je Crkva! (knev Duhovi a)

- 12:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
''Mogu li makar jedno srce spriječiti da se slomi, neću živjeti uzalud; Mogu li barem jednom životu umanjiti patnje, ili ublažiti nečiju bol, unijeti jednu klonulu pticu u gnijezdo, neću živjeti uzalud.'' /Emily Dickinson 1830-1886/

- 10:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Ehe lipi moji dragi Isus nam želi dobro, bolje, najbolje. Želi nam savršenstvo. A ono je? Zna li tko, neka gukne? Odlično, savršenstvo je jedinstvo.

- 10:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.27 sati Evo Isusove ovčice su spremne da nas dragi Isus okrijepi. Misu nam kao i najčešće predvodi naš Zagorec p. Janko Rogina. A danas ću se s radošću sjetiti Sisačkog biskupa Vlade Košića jer danas je sv. Kvirin Sisački mučenik. A e sjećam se kada smo 1981 zajedno išli u Lurd biskup Vlado koji je tada bio još bogoslov i vaš web župnik koji ne znam jeli još bio i krizman.
Image and video hosting by TinyPic

- 10:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Wednesday, June 04, 2014 8:59 AM
JUTARNJA MOLITVA, 5. 6. 2014. Gospodine ganutljiva je ljubav koju pokazuješ prema nam. U današnjem evanđelju slušamo da nam želiš sve najbolje, želiš nam savršenstvo zato si odredio da budemo jedno: 'Slavu koju si ti dao meni ja dadoh njima: da budu jedno kao što smo mi jedno – ja u njima i ti u meni, da tako budu savršeno jedno.' Hvala Ti što nam je domovina dijelom Europskog jedinstva. Molimo Te da u njoj budemo mali ali dragocjeni biser. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,20-26)

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Afganistanu otet isusovac

Image and video hosting by TinyPic
Prema javljanju Vatikanskog radija, nepoznata naoružana skupina otela je jučer popodne patra Alexisa Prema Kumara, ravnatelja afganistanskoga ogranka Isusovačke službe za izbjeglice (Jesuit Refugee Service - JRS).
Pater Kumar, isusovac indijskoga porijekla, otet je prilikom odlaska u jednu školu, radi istraživanja obrazovnog sustava među izbjeglicama. Glasnogovornik indijskoga Ministra vanjskih poslova, Syed Akbaruddin, potvrdio je vijest o otmici na Twitteru, a koju je prenijela agencija AsiaNews.
Prema riječima isusovačkoga provincijala za Južnu Aziju, ta je skupina muškaraca navodno iz Sohadata, mjesta izvan provincije Herat. Četrdesetsedmogodišnji pater Kumar, koji se nedavno vratio iz Irana i Pakistana, u trenutku je otmice, odlazio u posjet školi za djecu afganistanskih izbjeglica. Prema riječima provincijala, koje je prenijela nezavisna katolička agencija ucanews.com, pri otmici nije bilo nasilja. Otmičari su samo došli te ga poveli sa sobom.
O otmici je obaviješten Indijski konzulat i afganistanske snage sigurnosti te je potraga za svećenikom započela. "Do sada nijedna skupina nije preuzela odgovornost za otmicu, zbog čega smo vrlo zabrinuti za njegovo stanje", kazao je južnoazijski provincijal.
Pater Alexis Kumar član je isusovačke provincije Madurai iz Tamila Nadua, a više od 10 godina djeluje pri JRS-u.(Preuzeto: www.isusovci.hr)

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Kriste, Kralju, mir i jedinstvo podaj Crkvi svojoj kršćanskoj." (papa Pavao VI. i patrijarh Atenagora ~ 1964. - 2014. - papa Franjo I. i patrijarh Bartolomej I.)

- 07:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Čitanje životopisa Tvojih svetaca potiče me da ih odvažno nasljedujem. O, dobri Isuse, ojačaj moje dobre odluke, pomozi mi!" (Sv. IVAN XXIII.)

- 07:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sv. Leopold Mandić je molio 50 godina za jedinstvo. Isus nam je pokazao kako se trebamo ponašati da se sami ne izgubimo.

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.06 sati 'Bog, vidimo se!' Evo baš sam se pozdravio sa subratom Isusovom ovcom, skolastikom Brankom uz kojega sam učinio potrebne đire u hodalici hodnikom. I sada čekam isto Isusovu ovcu br. Mirka da me ubaci u 'krpe' gdje ću zaokružiti ovo emu je ime 'Večernje razmatranje uz mob'. Ma je na Fratrovcu je život dobro organiziran za nas starčeke Isusove ovce. 19.57 sati A sad mi je baš duša na mjestu. Jer 'brat magarac' kako bi sv. Frane rekao za tijelo, e ono je na mjestu. Svoje redovničko sam izbrevijario, odgledao tv - dnevnik. Ma ustvari užitak je žívjeti kad si svoj na svome, sa svojim ljudima. Kada su ti prijatelji oni koje si sam odabrao. Sve, sve što me okružuje je Božji dar.

- 07:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Eee díde moj gledajući tebe za plugon na našin Ogorskin njivama. Uvik mi je došlo. gle i crkovni ocí oru! 'Ha Lujo, Lujo'

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
: Znaš baba Jako da ja volin Crikvu kuda mi je žena. Tiš me razumit da bi za nju sve učinija. Satra me briga oko te raskomadanosti u Njoj. I pravo ne znan su čin bi joj pomoga? 'Ehe Lujo al' ti nimaš najjači alat. To štas raspet na bolesničkon krevetu tolke godine. Dragi Isus i naša Gospa će učinit sve štaji upitaš.

- 07:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.06.2014., utorak

Image and video hosting by TinyPic
Ah tko zna možda je stara škola u Ogorju na me čekala…

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Što je skrb?

Image and video hosting by TinyPic
Kad si u potrebi a netko ti je pri ruci. Kad trebaš, ni sam ne znaš što, a to zna onaj tko za tebe skrbi i priušti ti to. Kad ne znaš kud bi sa sobom, a to zna onaj tko za tebe skrbi. Taj zna više od tebe što ti treba. Taj ti otkriva kako se Gospodin brine za nas. Kad si onome tko za tebe skrbi važniji ti nego on samome sebi. Hvala Bogu što mi je ovo objavio preko mojih Pečnik-ovih.

- 18:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Evo meštar je maloprije uradio web župka baš, baš kako valja

- 16:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Neka vam ne bude neugodno samima moliti krunicu, dok idete u školu, na fakultet ili na posao: na ulici ili u javnome prijevozu. Usvojite također naviku moliti je zajedno: u skupinama, pokretima i udrugama kojima pripadate.' (Sv. IVAN PAVAO II.)

- 15:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
'Ako te Bog želi voditi nadesno a ti ustrajavaš ići nalijevo, propast je sigurna' poučava Isus jednu dušu.

- 14:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.53 sati Tipkuljim dakle jesam! Jer nisam posve na čisto da li bi vrijedila za udrenog u glavu ona poznata mislim dakle jesam. Kažem vam iskreno ako moja tvrdnja da jesam ne može se oslanjati na to da mislim znam da postojim jer tipkuljim. U to sam uvjeren. A eto od dnevnih dogodovština mogu spomenuti da sam maloprije učinija pravo liiip posa (u zahodu). A inače glavom mi cirkulira ova inicijativa o pomirbi crkava. Ne samo jer bi se taj projekt koji bi se moga zvati baš DITE. Nego zamisli koliki bi blagoslov bi rješenje tog problema donijelo nama u ovom dijelu Europe Odlučio sam upustit ću se u to jer imam adut kao možda nijedan teolog prije mene na ovim prostorima koji se bavio tim. Adut mi je bolesnički krevet na kom sam raspet više od deset godina. Uistinu ne znam ima li učinkovitijeg sredstva za razrješenje tog starog i bolnog problema Crkve. JA KREĆEM! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 14:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Tuesday, June 03, 2014 10:39 AM
JUTARNJA MOLITVA, 4. 6. 2014. Gospodine slušamo u današnjem evanđelju kako si molio za nas svoju ljubljenu Crkvu: 'Oče sveti, sačuvaj ih u svom imenu koje si mi dao: da budu jedno kao i mi.' Oprosti Gospodine nama svojoj neposlušnoj djeci Oprosti jer se svađamo, ratujemo, cjepkamo. Nismo jedno kao što si za nas molio. Molimo Te da budemo kakva treba djeca Tvoja i prestanemo sa svađama i postanemo jedna, sveta, apostolska Crkva. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,11b-19)

- 10:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.22 sati Huja haj! Pa kak je kaj? E Isusove ovčice su u okrijepilštu (kapeli). Svetu misu će nam predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. Misu ću prikazat po nakani ali molit ću da budemo JEDNA SVETA APOSTOLSKA CRKVA, jer znam da će i to sigurno biti u 'punini vremena'. Molit ću i za svog meštra koji će doći u 15.30 i uraditi me. Čuo sam i moje Pečnik-ove, i one su rekle doći vidjeti kako me meštar radi.

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
6.28 sati Ma ne može biti učinkovitije teologije od ove kad je teolog raspet u bolesničkom krevetu preko deset godina. Osjećam to jer naviru mi ključni teološki problemi da im ponudim vlastitu kožu i iznađemo rješenje. Svjestan sam toga da mi je zbog bolesti uskraćena mogućnost teološke spekulacije Ali znam da su i najbriljantnijiji teolozi bili nemoćni iznaći opće prihvatljivo rješenje. Pa da vidimo ovako kada teolog svoju vlastitu kožu zalaže jeli ta teologija učinkovitija? Trebala bi biti jer nije li Krist Gospodin najučinkovitiji bio kao raspet. Primite ovaj apeli i katolici i pravoslavci i osjetite da se on uzdiže sa križa: BUDIMO JEDNA SVETA APOSTOLSK A CRKVA. Od srca p. Luka od Raspete Ljubavi

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.02 sati Biti ovako raspet u bolesničkom krevetu više od deset godina a znati da sam Bogu drag obvezuje me. Pa se pitam što to dragi Bog hoće učiniti preko ove moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu). Ovu RBK sam iskusio kao osobito snažno milosno sredstvo. E pa onda započni raditi nešto jako korisno što je jako teško. Od prve mi je došlo da pokušam ono što su već stoljećima mnogi pokušavali. I što se pokazalo kao uzaludan posao jer je izostala podrška milosti Gospodnje. Jer sam ovu RBK doživio kao snažno milosno sredstvo vjerujem da će Gospodin podržati ovu inícijativu izmirenja pravoslavaca i katolika. Te da će se prepoznati kao isti i složiti se da su JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA CRKVA.

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Pita san babu Jaku, a rada bi í tebe čut dide. Kako živit u svitu a ne bit svitovan? 'Lujo plog u ruke pa ori, unda ružarju pa moli.'

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Valjen Isus i Marija staričice draga. Da te pitan baba Jako? Kako živit u svitu a ne bit od svita? ll' kako ne bit svitovan? 'Al' ne znaš Lujo, Gospina ružrja mile.'

- 07:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.06.2014., ponedjeljak

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 02, 2014 6:18 PM
Osjećam sva ova informatička sredstva su bremenit dar koji obvezuje. Teško je pristati da je to tek tako meni darovano. U tjeskobi kako to primiti iznalazim da je izlaz učiniti nešto korisno uz pomoć ovoga. A najkorisnije se čini ono od čega će i drugi osjetiti blagodat što želim inicirati. Najbesmislenija stvar se čini kad se oni koji su kršćani ne prepoznaju se kao braća. Znam već su mnogi pokušavali u uvjeravanju, bilo ovi one bilo oni ove. Ma upustit se hoću jer iskustvo mi govori da ova moja RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) je osobito snažno milosno sredstvo. Dakle dragi moji isti. Pružimo si ruke recimo STOP ovom ustrajavanju u isforsiranoj različitosti. Ruke gore i skupa zapjevajmo: 'Pravoslavci i katolici su braća i grade kuću novu koja se zove JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA CRKVA.' Od srca p. Luka Rađa

- 16:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Moja mati i vaš 'onaj' (ja) ispred naše kuće na Kmanu (Split) 1974

Image and video hosting by TinyPic

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati A eto kako san u 'krpama' gdje čekam meštra Adisa da me iz njih izvadi i uradi. Hajde da uradim naše 'krpice'. Ma baš mi je žao što mi je subrat Isusova ovca, br. Mirko u defektu. Naime sinoć je igrao na balun s našim skolasticima, pa je uganuo nogu. Tako da mi desetak dana neće moći asistirati, t.j. ništa hodalica i.t.d. Ali zamolio sam p. superiora da pita nekog bogoslova da mi priskoči u pomoć. Ma baba Jaka je svojim savjetima zakon. Na pitanje kako živjeti u svijetu a ne posvjetovnjačiti se. Ona samo: ružarja, ružarja Lujo. Eto i večeras ću uz uz nju s HKR–om zaključiti ovaj dan a ujutro na isti način započeti sutrašnji. Sve to prepoznajem kao besplatni dar Božji. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi
Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 15:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

POTRESAO SI TEMELJIMA

Image and video hosting by TinyPic
Potresao si temeljima grada mojega
i srušio sve što ne bijaše sazdano
na Tebi.
Na ruševinama sjedim i jecam...
Utješi me...
Reci da ćeš podići ljepše hramove
i bjelokosne tornjeve
i zidove ukrasiti biserjem
od mojih suza.
Reci...
Da više ne zaplačem
Za mrtvom ljepotom (SMOPS)

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Eee 'žabaru' moj, p. Ante Gabriću ti si baš kako spada činio sve za Isusa Krista Boga našega, ma svaka ti čast!

- 10:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Vjerkač

Image and video hosting by TinyPic
Eee lipi moji po vladanju vašem se može vidjeti ako ste Isusovi prijatelji. I zato odaberi Isusa za prijatelja svoga i učini s Njim redovitu ćakulu – bakulu, t.j. molitvu.

- 10:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 10:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Monday, June 02, 2014 9:13 AM
JUTARNJA MOLITVA, 3. 6. 2014. Gospodine zahvalni smo Ti što si nam došao i zbog svega što si za nas učinio. Prije nego si se vratio svome Ocu na nas si mislio. Slušamo u današnjem evanđelju Tvoju molitvu: 'Ja više nisam u svijetu, no oni su u svijetu, a ja idem k Tebi.' Molimo Te da živeći u svijetu se ne posvjtovnjačimo nego da svojim životom svima posvjedočimo da smo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 17,1-11a)

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.25 sati 'I učini srca naša po srcu svome" Baš sam na HKR odslušao 'Jutarnju molitvu'. Ma to mi ostao upaljen radio jer maloprije sam uz njih izmolio krunicu. A to zaista želim da mi Isusus učini srce po srcu svome. Jer ubi me ovo moje kemijanje koje mi mi dobro ide. Nedostaje mi one prostodušnosti, one poželjne naivnosti. Strah me da sam idući za razboritošću zaglibio u prepredenost. A da svetu naivnost poistovjećujem sa glupošću. Ma šta ću vam pričat o dušici Isusove ovce. Ma fali mi duhovna ćakula sa mojim p. Slavkom Pavinom koji me rodio za svijet duha. Ali ne stvarno, web župljani Gospe Sinjske koji do sebe drže imaju svog duhovnika.
Image and video hosting by TinyPic

- 08:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Da, ali mora se - ostati dosljedan sebi i onda kad se nema ni pravog protivnika, niti poštena sebi ravna subesjednika!" (Dr. FRANJO TUĐMAN)

- 08:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A znaš dide kako san ja vidija da ti nis čovik od ovog svita nego das Božji? 'Ma Lujo kad san ja to priča o dragon Bogu?' Dobroj, nis to priča ričin al zato jes' dilman.

- 08:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Slušaj Lujo šta će ti tvoja baka kazat. Toj dobro da znaš u svojin rukon, da spretno okrićeš misli. A i izuijas velke skule. Al'kripošćina ti nije u tomen. Tribaš ić za tin da ti dragi Isus učini srce po srcu svomen.' Ma znan baba Jako. 'E al' neznaš uno štaj najvažnije: ružarja, ružarja Lujo da ti provrti pamet.'

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.06.2014., nedjelja

Otvoren je sandučić za sličice 'Moji ljudi'

Image and video hosting by TinyPic

- 18:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nedjelja popodne, još ima bljeskova. Tek što mi je došla moja Pečnik-ova, u sobu mi prodre žarki sjaj. Odmah se osjeti da je sjaj od Svjetla, Krista Gospodina, kojim su obasjani - a to mi dođoše moji Logarušići. I sada smo tu iza kuće, pala je slika i neizostavna naša ćakula-bakula. 'Jer osamdesete su bile godine....'

- 18:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nedjelja popodne, a 'onaj' (ja) sjedi, sjedi, sjedi kao glista (a što bi drugo). A onda mi svjetlo zablista - nazove me moja Pečnik-ova i kaže tu je za koji minutić. O blagoslovi je Bože i čuvaj od svakoga zla.

- 16:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

www.facebook.com

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka, ja sam oduvijek bila ljudima na čuđenje i na sprdnju. Zbog svojeg malog rasta i još ponečega. To užasno boli, tako da bez Božje pomoći ne bih uopće bila sposobna ljubiti sebe i druge. Razumijem Vašu muku i suosjećam s Vama. Bog Vas blagoslovio!
- E draga moja nije lako ne biti od ovoga svijeta, t.j. biti posve svoj, skroz drugačiji. A čiji možemo biti nego Božji i u ovom odsijevati dodijeljenom nam zrakom Njegove ljepote. Od srca p Luka

- 15:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Teologija iz kreveta

Image and video hosting by TinyPic
Da ne znam Bože zašto sam živ, pitao bih sebe i Tebe: zašto, zašto? Kada znam da se 'tamo' živi životom dostojnim čovjeka. Pitao bih se, upornije nego se pitam zar je dostojnije živjeti kao čovjek -glista. Ali jer znam da sam živ jer sam tvoje povjerenje zavrijedio. Tražim razlog za biti čovjek - glista? I shvaćam, a vjerujem da mi je razumijevanje ovoga ispravno. Biti čovjek - glista to je onaj spasonosni križ koji je potreban za ostvariti ono zbog čega su oe 'puno lipi stvari'. Jer cilj nije 'puno lipi stvari' nego ono što bi trebalo doseći sa njima. Nek živi ljubav i neka svaki čovjek sniva anđele. Ćao - bao! Bokić!

- 15:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehee, 'En-ten-tore' (ps. logopedica Jelena iz Krapine) Čulo se rekla si DA. E pa čestitam, sritno! I nadam se da dogovor vrijedi - 5 komada. Hvala za sve! Od srca p. Luka

- 15:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.20 sati Haj, haj, huja, haj jel'no ovo dob dana od naših 'krpica'. Ma baš se nekako relaksirano osjećam, sav sam svjež. A što? Samo sjedi/lezi/sjedi - ovakvoj vedrini ne vidim razloga??? Ah pa daaa, sveta nedjelja je! Ona me baš lupila, luckastim učinila, kao napitim nečeg hmmm... Vidim to po tome što više nisam zbunjola, klikeri u glavi mi rade 300 na sat. To vam je to ako je nedjelja daj sve od sebe da uspiješ dići 'sve četiri u zrak' i sve u šesnest radi 'sve na veću slavu Božju'. Kako to isusovci kažu AMDG. A tako raditi se može bez truda, napora, znoja i zato se preporuča tako raditi svetim danom nedjeljom. Iz toga zaključujem da su neprijatelji oni koji su kroz ove godine moje RBK (raspetosti na bolesničkom krevetu) onemogućavali mi raditi AMDG. A time su sami sebe učinili neprijateljima Božjim pa i mojima. Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 15:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Duh Sveti je dar koji ulazi u srce zajedno s molitvom. Upravo se u molitvi On očituje prije svega i nadasve kao dar koji 'dolazi u pomoć našoj nemoći' (Rim 8, 23). ... On je prisutan u našoj molitvi i daje joj Božansku dimenziju. (DeV 65) (SV. IVAN PAVAO II.)

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Našašće 'izgubljenog sina', isusovački novicijat u Splitu 1983 (tata, mama i 'onaj')

Image and video hosting by TinyPic

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Jednu Zdravomariju za meštra Adisa, molim!

- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.26 sati Pitanje: kad je Isusova ovca na pravome mjestu? Pa odgovor je sasvIm jasan - kad je na okrijepilištu. Svetu misu ce nam i danas predvoditi naš Zagorec p. Janko Rogina. Ali dragi Isus mi je kriknuo: ti si moj, VOLIM TE! I poslao mi na svetu misu prijatelja Dalibora i njegove Vidu i Janu. Shvatio sam da naprosto moram, izbor mi se suzio na biti posve Božji.
Image and video hosting by TinyPic

- 11:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

'Gospa od kamenitih vrata' sinoć je prošla svojim gadom


Snimio Dalibr Tunguz

- 10:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ako vjeruješ u ljubav ti nisi dijete od ovoga svijeta (knev 7a vaz)


Isus se zauzeo za te: 1. Da imaš život vječni, zato shvati nisi propadljiv nego - VJEČAN! 2. Da imaš i vjeruješ u ljubav, zato - vjeruj u LJUBAV! A jer si vječan i jer vjeruješ u ljubav, ti nisi od ovoga svijeta - SHVATI TO! (ili se pomiri s tim) (knev 7a vaz)

- 10:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

DOVRŠIO SAM DJELO 7A Vazmena, Iv 17, 1-11, Palma, 12. svibnja 2002.

Image and video hosting by TinyPic
Uoči, molim te, Isusove riječi od ove nedjelje: "Došao je čas"… "Dovršio sam djelo"… "Da upoznaju tebe". I zapitaj se: Za koji čas živiš? Koje djelo ti je dovršiti? Što je s tvojom spoznajom Boga? Upoznati Boga središte je i cilj života. Snagom te spoznaje sve se zna, sve se može. Upoznati… Kako? Istinska spoznaja, sjećam se učili su nas, je Adaequatio intellectus et rei – Poklapanje uma i stvarnosti. Kako umom prionuti uz Boga koji je Istina? Mislim da je sv. Bernard rekao sve što se o tom može reći: Tko kuša taj tek pravo zna, što znači ljubav Gospodnja. Moli, dakle, da te Bog dodirne, i tako shvatiš o čemu se radi.
Posljednja je večera, sve je gotovo. Sutra se ima sve dovršiti. Sveti Ivan pomno sve prati, upija svaku gestu i riječ – što će mnogo godina kasnije zapisati. Sjeća se, Isus je podigao oči, prije nego je kazao: "Oče, došao je čas."
Krist moli za nas, moli u nama i mi se molimo njemu. Moli za nas kao naš svećenik, moli u nama kao naša glava, molimo se njemu kao svome Bogu. (Augustin)
Svi mi živimo za jedan čas, za dovršetak koji bi trebao biti finale – proslava, svečano uručenje. Proslava naša, ali i za one za koje živimo. Cilj je ostvaren ako smo se izborili za povjerene. Stvoreni smo da dovršimo životno djelo. A potom nastavljamo živjeti u svom djelu. Most je sagrađen po kom će mnogi prelaziti.
Isus nije došao dati savjete za život, nego znati život. I to je život vječni – iznutra upoznati Boga. I objavio nam je to spasonosno znanje. Omogućio da se iznutra sjedinimo s istinom. Radi se o evidenciji koja se ostvaruje ljubavlju. Njemu smo povjereni. Njegov smo projekt, ovce koje je trebao naći, poučiti misliti i ljubiti. Objavljuje nam da nismo svoji, nego Božji. I time nam otvara oči za naše dostojanstvo.('onaj')

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, June 01, 2014 9:07 AM
JUTARNJA MOLITVA, 2. 5. 2014. Gospodine Ti nas poznaješ bolje nego mi sami sebe. Znadeš naše pretjerano pouzdavanje u same sebe. Dičimo se sa svojom čvrstom vjerom i govorimo nas od Tebe nitko i nikada odvojiti neće. A Ti jer znaš za našu krhkost u današnjem evanđelju nam kažeš: 'Sada vjerujete? Evo dolazi čas i već je došao: raspršit ćete se svaki na svoju stranu i mene ostaviti sama.' Molimo Te primi nas ovakve kakvi jesmo i učini srca naša po srcu svome. Amen! Od srca p Luka (Po evanđelju dana: Iv 16,29-33)

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: 'Lujo pazi ne se u ton velkon gradu u kojem si. I uvik se siti Gospe Sinjske.' Ehe baba Jako al' vode se Gospa Sinjska zove Gospa od kamenith vratiju. I baš je danas dernek zaraj nje. 'Unda moremo ružarju Gospi od stina štas spomenija.'
- E da znaš baba Jako! Tis ružarij Gospi od stina, a ja ću Gospi od blata ! U mojoj Slavoniji, posle ovog udesa, blata do kolina ! Pa zašto onda ne i Gospi od blata? Pozdrav i BVB …

- 08:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Jutarnje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Pisati hoću makar u neprimjereno doba noći zato jer unatoč svemu vjerujem u ljubav. Premda je ovo pisanje mučenje vlastite pameti ali pisat hoću jer unatoč svemu vjerujem u ljubav. Uostalom razapet i jesam jer sam unatoč svemu vjerovao u ljubav. I smiješan sam bio i zanesenjak. Od zločinaca prevarantom samo jer ja sam vjerovao u ljubav. I sa samim sobom se hrvao samo zato da se uvjerim da sam sve činio za LJUBAV - Krista Gospodina svog I posve mi je jasno da zbog Krista moram na svom krizu raspet biti. A taj križ moj je bolesnički krevet koji traje više od decenije. I time utemeljuje mi ime p. Luka od Raspete Ljubavi I dok me bude odlučio sam čvrrrsto VJEROVAT HOĆU U LJUBAV.

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Večernje razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.58 sati Ma je to je čisto fin osjećaj kada počinješ raditi nešto jer nemaš što drugo. Točno sam se bio odviknuo od takvi započinjanja poslova. Huuu, da znate koji je to užitak raditi nešto u komodu, ne u međuvremenu, niti kao bijeg od nekog drugog posla. To mora da je darak, danas na njen dan, moje Gospe od kamenitih vrata. Ah nostalgija me hvata kad se sjetim da sam samoga sebe trebao uvjeravati da mi je usput proći uz Gospu od kamenitih vrata samo da sjednem uz nju i pričam joj o svemu uz krunicu.

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo uči, traži, ne denjaj se pitat šta bi rada znat. Tis mile Isusova ovca i tribaš Rvatckoj.'. A joj dide znan šta to znači bit 'čuđenje u svitu'!

- 08:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo pazi ne se u ton velkon gradu u kojem si. I uvik se siti Gospe Sinjske.' Ehe baba Jako al' vode se Gospa Sinjska zove Gospa od kamenith vratiju. I baš je danas dernek zaraj nje. 'Unda moremo ružarju Gospi od stina štas spomenija.'

- 07:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Srpanj 2018 (123)
Lipanj 2018 (185)
Svibanj 2018 (199)
Travanj 2018 (168)
Ožujak 2018 (162)
Veljača 2018 (180)
Siječanj 2018 (179)
Prosinac 2017 (162)
Studeni 2017 (158)
Listopad 2017 (176)
Rujan 2017 (163)
Kolovoz 2017 (207)
Srpanj 2017 (159)
Lipanj 2017 (193)
Svibanj 2017 (197)
Travanj 2017 (168)
Ožujak 2017 (162)
Veljača 2017 (130)
Siječanj 2017 (158)
Prosinac 2016 (186)
Studeni 2016 (213)
Listopad 2016 (157)
Rujan 2016 (153)
Kolovoz 2016 (201)
Srpanj 2016 (185)
Lipanj 2016 (194)
Svibanj 2016 (200)
Travanj 2016 (179)
Ožujak 2016 (189)
Veljača 2016 (169)
Siječanj 2016 (182)
Prosinac 2015 (193)
Studeni 2015 (180)
Listopad 2015 (179)
Rujan 2015 (198)
Kolovoz 2015 (202)
Srpanj 2015 (187)
Lipanj 2015 (186)
Svibanj 2015 (190)
Travanj 2015 (222)
Ožujak 2015 (227)
Veljača 2015 (189)
Siječanj 2015 (165)
Prosinac 2014 (159)
Studeni 2014 (175)
Listopad 2014 (164)
Rujan 2014 (150)
Kolovoz 2014 (177)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb