Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

Na 'web counter' total od 1.01.2006.
Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Radio Marija
Radio Marija BIH
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

14.12.2017., četvrtak

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Rodio se Bog i čovjek u sred štalice. Zbog tebe da se očovječiš. Ako se On uzvišeni i svemoćni umanjio i rodio kao dijete. Budi i ti uvijek budi malen. Sretan ti Božić! (kev Božić)

- 17:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.31 sati '21.4. 1847. Zajedno s bratom Blažom kupuje zemlju Livodice u Svilaji.' Eto tako piše na www.jimradja.com. A taj koji kupuje zvao se isto Luka Rađa. I on je djed pradjeda Isusove ovce koja se rodila (prvi put!) baš na tim Livadicama u Svilaji. Oh, gdje su moji korjeni jedni bi da su vlaški, drugi da su Zagorski al' Isusovim ovcama domovina je čitav svijet, kuće smo putujuće, prespavaš tamo gdje te zateče noć , pokrivač ti je zvjezdani svod. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.21 sati Haj, ovako fino ispružen u 'krpama' uradi svakodnevni preglednik dana 'Glas iz krpa'. I šta ima nova? Hu, nova? Terapije, terapijice drage. Najprije prije svete mise - koja je terapija No 1, bila je terapija No 3, a to je maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. A poslije svete mise, dakle poslije terapije No 1, bila je terapija No 2, a to je majstor s mora (Splićo) koji je kao obično uradio Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito. Eh, valja pribilježiti da sam se čuo sa jednim dragim čovjekom s Kmana. Sjećam se u mnogo čemu mi je bio uzor. A eto i on se utkao u život Isusove ovce. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Povjeri Gospodinu svu svoju brigu Ps 55

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Hu, hu baba Jako kakva jesi ti bi sikiron sasikla crnog rogonju. 'Lujo, zlato bakino akos Božji unda sav otrov koji te truje daj dragom Isusu po Gospinoj ružariji.'
- KAKO SI MI LUKA MENI JE SVE OVO NESTVARNO (Trišnja)

- 11:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.39 sati Kako dobro! Maestra Morena najprije uradila onu drugu ruku ovci pa je prebacila do kapele Isusu. Gdje će je u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom da ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine i danas uredno parkirana pred oltarom Tvoja ovca Te žarko moli. Njoj je nemoguće ljubiti neprijatelje naše. Daj molim Te oprosti im Ti pa će i Tvojoj ovci biti ih lakše ljubiti. Molim Te i za one koje poslao si joj. Ti ih znaš a to su: maestra Morena, meštar Splićo, ona Hercegovka, i moje Pečnik-ove. Svoj im blagoslov podaj. I neka urade posao na Tvojoj ovci zbog kojeg si ih poslao. Neka bude sve, sve na veću slavu Božju. Amen!

- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
5.58 sati Pozdrav! Najljepši i najsadržajniji pozrav je: HVALJEN ISUS I MARIJA! Baš sam imao Gospinu krunicu uz HKR. Ha, pa ipak redovništvo pretpostavlja izvjesni red. Ali to je naprosto potrebno za onoga koji želi imati finoću duha. Ma to mi je baš krivo da me ova bolešćurina učinila neotesancem, totalnim duhovnim primitivcem. Doista trebam dat sve od sebe da se upristojim. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, ima smisla svakodnevno kuckati na tvoj inbox: SPC = RKC = SPC. Jer oh, koliki su živote izgubili samo zato jer to nismo odjelotvorili. Od srca p. Luka, isusovac

- 11:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.42 sati Koji'no je ovo dan devetnice Gospi od Zdravlja. Čini mi se da sam pribilježio na webu kad sam počeo. A pa vidiš dobro da je web župa ujedno i svojevrsni dnevnik Isusove ovce. A drago mi je da sam se odlučio za ovu devetnicu. Litanije su Masrijologíja u kratko. A dobro dođe obnoviti teološko znanje. I baš dobro da to ide uz Gospinu pomoć. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
21.24 sati Baš sam pogledao na tv ono ovom papi. Aha, prepoznatljive su isusovačke crte. Više, više nego kako. Stari jezuiti bi rekli: Magis, Magis ... Ad maiorem Dei gloriam. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.02 sati Ma znaš što? Ako je nevolja koju dragovoljno podnosiš za nekoga molitva za toga. Onda neka ovog odvratnog 'nemogitisa'. Dovoljno je znati za koga se u karijoli vozati. Da, znam sve to zvuči kao izmišljotina nekog tkz. duhovnika. Ali doista ne znam koje su to 'snažne molitve'? Sigurno nisu neke nizalice ili brojalice. Snažno je ono što od sebe dadneš, što te košta. Haj, zdravi i veseli bili!

- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 15. 12. 2017. Gospodine priznajemo nije lako s nama. Svojeglavi smo, svatko na svoju ruku. U današnjem evanđelju slušamo da si imao posla sa sličnima pa si im rekao: 'Nalik ste djeci što sjede na trgovima pa jedni drugima dovikuju: Zasvirasmo vam i ne zaigraste, zakukasmo i ne zaplakaste.' Za takve bi naš narod rekao: 'Nije se rodio tko bi svakom ugodio.' Ali ipak Gospodine Ti si Bog nas i ako ikome Tebi moramo ugađati. Oprosti za nesporazume - i molimo Te govori Gospodine sluge Tvoje slušaju. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 16-19)

- 11:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.30 sati E hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Ma i zato da se na ovaj način zahvalim Gospodinu što u svemu prepoznajem brigu i skrb za mene, Isusovu ovcu. Je stvarno drži je 'kao malo vode na dlanu' kako joj je i obećao 1992. A ovca ka ovca, tupa i glupa... Samo ja pa ja... Totalno nepristojna i neukusna. Eh, da je imati onoga duha kao kod prethodnika Isusova, Ivana Krstitelja. Koji se nije polakomio za naslovima koje su mu pridijevali. Nego odlučno svima kaže: JA NISAM ali za mnom dolazi onaj koji UISTINU JEST. Eto taj istinski bitak, apsolutni Bog se rađa kao dijete u jaslama. Haj, zdravi i veseli bili!

- 10:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide tis ki sveti Ivan Krstitelj. Tvoja rič koju ne govoriš al' živeš je tako da svakom probija uši. Svakom dođe da se zapita: kakoj vako dobar a u crikvi ga ni za vidit? 'Lujo sit me kod oltara.'

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Hu, hu baba Jako kakva jesi ti bi sikiron sasikla crnog rogonju. 'Lujo, zlato bakino akos Božji unda sav otrov koji te truje daj dragom Isusu po Gospinoj ružariji.'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.12.2017., srijeda

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Tolike godine na bolesničkom krevetu raspet biti? Neka, sve to ima smisla! Ako si s Kristom raspet to je uzvišeno. A i uzvišen je plod tog raspeća. Idemo dalje... (kev, Nova Godina)

- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Blago krotkima: oni će baštiniti zemlju. Mt 5, 5

- 15:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
14.48 sati Naravno da je teško raspet biti. Eh, da je imati rijeci o težini raspetosti, ali oduzela bi se gorčina. Da je moći il' znati naciljati Poncije i Pilate koji su raspinjali Isusovu ovcu. Crni je uspio svojim virusnim napadom oduzeti ključni e-mail ali srećom pamćenje nije baš tako stradalo da se ne bih sjećao što je javljeno. Opet kažem fasciniran sam Gospodinovom vještinom kojom je Svoju ovcu postavio na web. Eh da je još dao i dara za slaganje redaka - znam, bila bi to neprimjerena utjeha za raspetost ovu, RBK (raspet na bolesničkom krevetu). Haj, zdravi i veseli bili!

- 15:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Don Quijote: "Znajte, o prijatelju Sancho, izdaja je prvi i najveći od sviju zločina, gori od umorstva i krađe." (Miguel de Cervantes: Bistri vitez don Quijote od Manche)

- 12:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Odlučio sam: usta ću svoja zauzdati! Ps 39

- 12:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.02 sati U redu, Gospu sam pozdravio. A i meštar Splićo me je uradija. E a oli se tu jema ća pričat. Bilo je onako kako to rade majstori s mora. Potpuno i cjelovito! Ali da bit baš u totalu tako bilo doći će i večeras da u istoj maniri uradi Isusovu ovcu. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 10:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.53 sati Lift, kojim se spuštaju p. Koren, Anđelko, karijola s ovcom. Spustili su se u kapelu Isusu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine donosim Ti poslove i sav život prijatelja Cvitka. Donosim Ti i meštra Spliću. Daj da svi činimo sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Ej sveta Luce daj zauzmi se za imenjaka. Amen!

- 09:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Sveti Duje kad su te nosili iz Solina Splićanima. Da ti je čuvat najlipši grad na svitu naslutio si još na Kmanu. Što bi Split da mu nije Kmana. što bi Kman bez kapele svetog Duje. (kev Sveti Duje)

- 09:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.15 sati Baš sam se čuo s prijateljem još iz 'osamdesetih' Cvitkom. Ha, posa? Prosjački štap. Ali duh? 'Sve mu cviće cvita'. Ah, vjerkač u Palmi (BSI u Palmotićevoj) 'osamdesetih'... 6.24 sati Kad smo na 'vjerkaču' slušali da je nas istinski odmor naći spokoj u Srcu Isusovu. E Cvitko Maleš je uspješni stari Palmaš. Ne samo jer ima 'pet komada' (djece) nego je bio i značajni privredni djelatnik u Hrvatskoj. Na njega se moglo računati za sponzorstvo u realizaciji katoličkih projekata. Eh, Cvitka je Gospodin angažirao i za realizaciju 'puno lipi stvari'. Bogu u ruke! Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, hajmo se brate odmoriti o teologiziranja. Složimo se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.35 sati 'Jadranka, Jadranka...' To dozivam njegovateljicu da me baci na motomed. ... Vrtim, slušam, plešem - znači na motomedu sam. Hoćemo nastaviti o okrijepljujućem odmaranju. E u vremenu ove RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) sam došao do spoznaje da ležati ne mora značiti odmarati se. Okrepu koju trebam je upravo ovo što činim: fizički se iscrpljujem. Iz čega zaključujem odmarati se na Srcu Isusovu ne znači tek izvaliti se i ležati. Recimo ja Njegova ovca bi tražila da mi stvori sobni bicikl. A učinio bi to dragi Isus za svoju ovčicu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 14. 12. 2017. Gospodine danas se spominjemo svetog Ivana od Križa, prezbitera i crkvenog naučitelja. A u evanđelju nam za duhovni uzor stavljaš lik Ivana Krstitelja, za kojega kažeš: 'Zaista, kažem vam između rođenih od žene ne usta veći od Ivana Krstitelja.' Znamo Gospodine nedostaje nam njegove siline i jakosti. Ivan je bio beskompromisno i radikalno Tvoj. Molimo Te strpljiv budi s nama i daj nam volje da dovedemo u red svoj duhovni život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 11-15)

- 09:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.55 sati 'Dođi u pet do pet...' Auh, uletjelo mi... Daj se sredi! Hoćeš li uradit večernje 'Razmatranje uz mob' baci oko na evanđelje (srijeda) Auu to je sveta Luca. A evanđelje je o sigurnoj istini. Ne stvarno kad si onak' za níš'. Isfrustriran, razočaran, zgužvan... Eto kad si takav ono što te oživi i snage ti da je kleknuti pred Isusa. I On sve posloži, namjesti, reciklira - ma to je milina. Moram kazat od svih dana i poslova koje sam, u svoje vrijeme imao u Palmi (BSI u Palmotićevoj) najmiliji mi je bio četvrtak kad smo pred oltarom pali pred Isusa u POS (Presveti Oltarski Sakrament) Odatle je sve izviralo i tu sam se mogao baš odmoriti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Ma dide vali meni su tebon orat, a i kosidba šence. Jopet bi reada su tebon otić na Sovinicu. Sad ne bi grinta ki prija skupljat slamke za tebon. 'Lujo vojnika Kristova rad odmara.'

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehej, baba Jako kad bi triba vanđeoskin ričin kazat šta su meni sila su tebon. To mi je isto kuda me dragi Isus zove: dođite k meni koji ste umorni i opterećeni. 'Aha Lujo da pozoblješ kukuruz il' da izmolimo Gospinu ružarju?'

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.12.2017., utorak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic

- 17:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Zlatko i Iva Hrga pokazuju, dokazujui i sve uvjeravaju: Bog je ljubav!

- 16:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Stazama pravim on me upravlja radi imena svojega. Ps 23

- 16:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Umirem čiste savjesti da sam učinio sve što sam mogao za pravu Crkvu Kristovu" (Blaženi Vladimir Ghike, 16. svibnja 1954., Jilava)

- 15:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.51 sati O hoo santa Lucija. Eto da sam žensko tako bi mi valjda bilo ime. E a onda ne bih mogao biti web župník a ni web župnica. Ma to sam već u sutra. Ali i danas ima svoje kvalitetne sadržaje. Prije svega su to terapije 1, 2, 3. Zapravo najprije je bila terapija No 3, maestra Morena je maestralno uradila onu drugu ruku Isusovoj ovci. Pa je bila najuzvišenija terapija No 1, sveta misa u 10 sati. E a onda je bila visokvalitetna terapija No 2, meštar Splićo je dupli sat urađiva Isusovu ovcu u totalu potpuno i cjelovito. Sve je uredu, sve je baš kako valja. Hvala Bogu što je duh oduvijek bio zdrav. A on oporavlja i dušu, k sebi sam došao. Više me djeca pakla ne mogu praviti budalom. A zdravi duh će dati potrebno i mom 'bratu magarcu' (tijelu) da profunkcionira. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.54 sati Liftom maestra Morena spušta karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će u svetoj misi Isus okrijepiti ovcu Sobom pa će i ona biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čuvaj i blagoslovi meštra Spliću koji bi Ti trebao sad poslije svete mise uraditi ovcu.

- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.38 sati To je tako kad se bezidejnoj duši učini da joj Duh Sveti progovara. Ali ne stvarno fenomen je to za mislit. Bezveznjak sav nikakav i jadan da ovolik moć ima. Ovo može vidjeti tko zna tko? I tko zna gdje? Eh znam ipak nisam obična: bleee... Nego Isusova ovca... To je težina i odgovornost... Samo da je dostojan budem tereta tog... Ah, kako ne biti bljutav?

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
3.10 sati 'O Boko moja sad sam ti daleko...' Ha, ne treba Boka nikad politički bit Hrvatska. Ali kao nigdje u Crnogorskoj Boki sam osjetio dušu Hrvatsku. Ah, otok Gospe od Milosti, i prve velike Lojoline duhovne vježbe, i pas Riki koji me ujeo, i ambulanta u Tivtu. Tragovi su Hrvatske Boke u mom srcu...

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
2.42 satí 'Ustrajati za nas znači opstati'. Ma to sam pogledao nešto o našim Hrvatima u Bosni. A to je to i u životu ove Isusove ovce. Ustrajati u podnošenju ovog križa ('nemogitisa') znači ostati živjeti. Ah, toliko građe o životu ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) pruža. Baš šteta što sam nesposoban napisati filozofiju života.

- 09:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev

Image and video hosting by TinyPic
Pitali prethodnika Isusova - Ivana Krstitelja: tko si? Rekao je: ja NISAM ali poslije mene dolazí zbiljski JEST. Neka za tvojim koracima ostaje trag Boga koji neka za tobom dolazi. (knev 3b doš)

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
ragi pravoslavni, ne ja nisam sektaš koji te 'vrbuje'. Tvoja sam Crkva jer i mi katolici vjerujemo u: JEDNU, SVETU, APOSTOLSKU. Haj, budimo ista Crkva p. Luka, isusovac

- 08:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 13. 12. 2017. Gospodine danas je spomendan svete Lucije, običaj je da se na svetu Lucu sije pšenica za ispod Božićnog drvca koja simbolizira život. A danas slušamo evanđelje u kom nam kažeš: 'Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti.' Kao da si znao da smo: zgužvani, isfrustrirani, umorni i opterećeni. Hvala Ti Gospodine - Odmore naš, hvala Ti što je u Tebi spokoj dušama našim. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 28-30)

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.17 sati A eto kako danas do sada nisam imao uradbe meštra fizioterapeuta skoknuo sam tu uz krevet i učinio onaj omiljeni-terapeutski stav 'ka sviiićaaa'. Ma hvala Bogu doći će u šest i po meštar Splićo. Meštar Adis javlja da je zapriječen. A Bogu u ruke! Danas su bile više one duhovne terapije. A za večernje 'Razmatranje uz mob' bacimo oko na evanđelje (utorak). Mislim da svi mi koji smo uzorni Hrvati-katolici imamo ovo iskustvo. I to ne samo Hrvati, ne samo katolici. To je temeljno iskustvo svakog čovjeka koji je susreo Isusa Krista. Jer temeljno vjerničko iskustvo počiva na nađenosti. Oh koliko su zakinuti oni koji su uvijek bili dobri, lojalni svim zapovijedima Božjim. Takvi nemaju iskustvo nađenosti. Nisu zaprepašteni mogli osjetiti kako se raduje Krist Gospodin jer je pronašao svoju izgubljenu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Lujo kad'no si ti ludeka po Splitu ja san zna ako ga ne uvate i stave iza brave, taj će bit vojnik Kristov.' Zna san ja dide das ti virova u Krista kralja koji mej spasija.

- 08:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Nije se za čudit baba Jako štas' ti tako dobra i sveta jer taki je naš svit vlaški. 'Eh Lujo srićon me ne ne znaš prija neg san susrila dragog Isusa. A bila san bile zblenuta.'

- 08:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Prosinac 2017 (27)
Studeni 2017 (77)
Listopad 2017 (91)
Rujan 2017 (81)
Kolovoz 2017 (91)
Srpanj 2017 (82)
Lipanj 2017 (94)
Svibanj 2017 (93)
Travanj 2017 (85)
Ožujak 2017 (86)
Veljača 2017 (54)
Siječanj 2017 (82)
Prosinac 2016 (93)
Studeni 2016 (110)
Listopad 2016 (82)
Rujan 2016 (77)
Kolovoz 2016 (110)
Srpanj 2016 (88)
Lipanj 2016 (106)
Svibanj 2016 (92)
Travanj 2016 (84)
Ožujak 2016 (92)
Veljača 2016 (75)
Siječanj 2016 (89)
Prosinac 2015 (90)
Studeni 2015 (93)
Listopad 2015 (79)
Rujan 2015 (120)
Kolovoz 2015 (94)
Srpanj 2015 (94)
Lipanj 2015 (98)
Svibanj 2015 (97)
Travanj 2015 (106)
Ožujak 2015 (122)
Veljača 2015 (95)
Siječanj 2015 (90)
Prosinac 2014 (69)
Studeni 2014 (84)
Listopad 2014 (89)
Rujan 2014 (70)
Kolovoz 2014 (85)
Srpanj 2014 (97)
Lipanj 2014 (78)
Svibanj 2014 (85)
Travanj 2014 (91)
Ožujak 2014 (101)
Veljača 2014 (84)
Siječanj 2014 (63)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se