Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766
sveta misa svaki dan u 10.00 sati

Na 'web counter' total od 1.01.2006.
Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
ono malo više
OGORJE
QUO VADIS CROATIA
Hrvatska provincija D.I.
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Palma
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

18.02.2018., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
Stara škola u Ogorju Donjem… To bi voljela starčad draga did Major, baba Jaka, baba Neka… vidjeti u onom što čini njihov mile. Ah…

- 08:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NAPUSTIMO ZOO, 1B Koriz Mk 1, 12-15 Palma, 9. ožujka 2003.

Image and video hosting by TinyPic
S nama nešto nije u redu. Stvoreni smo za život, a toliko puta smo beživotni. Stvoreni smo za radost, a toliko puta smo bez nje. Stvoreni smo za pobjede, a toliko puta smo pobijeđeni. Stvar je u tome što češće živimo stilom karnevala nego stilom korizme. U karnevalu se ne zna tko je tko – pa nas zlo vara pretvarajući se da je dobro. Korizma je vrijeme istine, kad se uočavaju linije razdvajanja između dobra i zla, prepoznaje djelovanje Duha Božjega i duha zloga. Prilika je to da se obračunamo sa sobom u sebi.
Pustinja je Božje sveučilište. Isus pošto je otišao u pustinju susreo se sa zvijerima i anđelima. To je istina o nama. Ako uočavamo samo anđele, postajemo oholi; ako prepoznajemo samo zvijeri postajemo malodušni. Jedno i drugo je u nama. Pustinja nam to razotkriva. U njoj se svodimo na bitno, jačamo, i dajemo najbolje od sebe.
No, valja znati - pustinjske kušnje slamale su najveće Božje miljenike. Adam je u njoj pao; Mojsije se u njoj razočarao, zato i nije mogao vidjeti obećanu zemlju; a sam Sin Božji u njoj je trebao umrijeti da bi je pobijedio. Upravo njegova smrt, šansa je nama smrtnicima. Njegova pobjeda zahvatila je u sve naše kušnje. On je već pobijedio sve ono što nam prijeti da će nas pobijediti. Na nama je učiniti što možemo, a ono nad ono što nas nadilazi zazvati njegovu pobjedu.
Treba ići u pustinju. Ako još ne shvaćaš zašto, poslušaj ovu priču - razgovor između deve i njenog mladunčeta. "Zašto imamo tako veliko stopalo?", upita mladunče deve svoju majku. "Da nam noge ne tonu u pijesak dok hodamo pustinjom." "Zašto imamo tako velike obrve?", ponovno će mladunče. "Da nam pustinjski pijesak ne ide u oči." "A zašto imamo tako veliku grbu?", uporno će mladunče. "Da imamo zalihu hrane i vode, dok dugo hodamo pustinjom." "Aha, zato dakle... Ali nije mi jasno što onda radimo ovdje u zoološkom vrtu?" Korizma je vrijeme autentičnog života. Idemo u pustinju.

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.12 sati Olaaa, korizma konačno da netko ima sluha za dugodišnju RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) Isusove ovce. A je ovaj komad života (14 godina) je intenzivno proživljavana korizma. I baš kao kod Krista Gospodina na Njegovom kriznom putu, i kod Njegove ovce bilo je i Poncija i Pilata, i razbojnika i izrugivača i sitnih duša. Ali bilo je i Šimuna Cirenac i Veronika. Ali tu su i suze Gospe Sinjske koje ne daju ovca njenog Sina potone. I koja je otkrila toj ovci da prolazi vazmeno otajstvo. Koje je kod njenog Sina Isusa donijelo spasenje i otkupljenje svakog čovjeka. A kod ove ovce bi trebalo donijeti 'puno lipi stvari'. A valjda hoće kad nas je tako Gospa procijenila. Shvaćate, oči Gospe Sinjske su uprte u sve nas. Nemojmo je iznevjeriti. Ako je nedjelja molim vas bude na svetoj misi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- P. Luka! pa kakav je to način! Tko ti je dopustio da na blog staviš p Slavka na odru??? Pa to je krajnje neumjesno! Pa jesi li ti potpuno svoj???
- Ah, … nije mi bilo ni na kraj pameti slikom p. Pavina na odru nekoga povrijediti. Ti znaš da p. Pavina izuzetno poštujem. Mislio sam pokazati kako izgledaju anđeli na odru. Od srca p. Luka

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, evanđelje nam podiže pogled od zvjeri k anđelima. Moj anđeo u kog gledam zove se: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 07:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čisto srce stvori mi Bože! Ps 50

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 19. 2. 2018. Gospodine doći će dan kad će svatko od nas zakucati na vrata Neba. Bit će nas svakakvih i ovca i jaraca. Sebi s desna ćeš stavi ovce, a s lijeva jarce. Ovcama ćeš reći: 'Dođite k meni blagoslovljeni Oca mojega. Primite u baštinu Kraljevstvo pripravljeno za vas.' A jarcima ćeš reći: 'Odlazite od mene prokleti u oganj vječni, pripravljen đavlu i anđelima njegovím! Gospodine svi bismo željeli biti ovce Tvoje. Hvala Ti što si nam dao kriterije kako. Predložio si nam: gladnoga nahraniti, žednoga napojiti, stranca primiti, gologa odjenuti, utamničeog i bolesnog pohoditi, Molimo Te daj nam volje za ovo što si nam predložio. Jer svi bismo željeli biti Tvoje ovce. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 31-46)

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.14 sati A što bih sada do 18.30 sati kad je reka doći meštar Splićo. Pa hajmo ono što smo već počeli a ovo je večernje 'Razmatranje uz mob' Ahu noćas me čeka pastoralni zadatak, tj. razaslati sms-om par stotina 'knev 1b kor'. E ovo sms-iranje ću uzeti kao korizmenu žrtvicu. A e trebalo bi se nečega uhvatiti u korizmi. Lako je bilo 'u ono vrijeme' kad sam fumao cigarete. Ali sad? Pa ima toga što bi trebao uvesti u red. Recimo kontrolirat emocije. Truditi se bar smireno podnosit one koji ne daju da ih volim. Sada je 18.28 sati Splićo još nije stigao. Ha, pa zaključimo ovo. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ki praví Kristov vojnik uvik tribaš podić pogled sa zivirinjaka i ugledat anđele.' A dide moji anđeli nemaju krila. A poznajem ih jer mi u svemu pomažu.

- 07:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, eno ti se ispeka kuruz - ćapi ga!' Uff, baba Jako, ti i tvoj kukuruz svaku veče! 'A jel' se ti to šališ mile?' Hu, kako si me otkrila? Sad ću ja njega, jer to je samo za me pekla baba Jaka.

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Zvijeri su oko tebe ali primjeti i anđele! (knev 1b kor)


Korizma = u pustinji si, okružen zvijerima. Nasrću da te unište (Imena zvíjeri?). Boriš se, i već si iscrpljen. Ali i anđeli su tu koji te tješe i brinu za tebe. Znaš li im imena? (knev 1b kor)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.02.2018., subota

Image and video hosting by TinyPic
Hajmo Lojola: crno - bijeli svijet… Odaberi Krista i svijet će ti cijeli biti samo bijeli!

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.01 sati Osjećam, u meni kucka, a vidim baterija je skoro iscurila. Ah, zašto ne iscuri sad kad ovo kuckanje htjelo bi redak van - a taj redak nemam!

- 17:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.16 sati 'Dobar dan, kavu s mlijekom' rekla je moja Pečnik-ova konobaru na Cvjetnjaku. Ah, sve nam cviće cvita - rekla bi baba Jaka. A kako nije? Prvo su tu na Zrinkaču okrijepili Isusovu ovcu. Pa smo na Jelačić placu, kraj repa banova konja, snimili 'knev 1b kor'. A sada, ka pravi ljudi, srrrk... i ćakula-bakula kreće i teče, teče... Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.25 sati E, a šta je nova? Asti sto! Kod Isusove ovce ništa staro - uvijek samo novo! 'Sve mi cviće cvita', tj. dan u redovničkom điru. U taj đir su uklopljene terapije i još neke zanimacije. Od terapija valja spomenuti najučinkovitiju terapiju No 1: svetu misu u 10 sati. Pa onda malo, malo (ali samo malo!) slabiju terapiju No 2: potpunu i cjelovitu uradbu meštra Spliće. Sad baš ne znam da li kavu na Cvjetnjaku uz ćakulu-bakulu s mojim Pečnik-ovima nazvati terapijom, ali dobro čini Isusovoj ovci. I kad budem izvađen iz 'krpa' bit ću prebačen tamo. Ali trebat ću se na vrijeme vratiti, jer meštru Splići će se dati i večeras dolaziti urađivati spomenutu ovcu. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.40 sati I danas novak Marko liftom spušta karijolu i u njoj ovcu u kapelu Isusu da ih Isus u svetoj misi Sobom okrijepi pa i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čuvaj i svoj podaj meštru Splići i mojim Pečnik-ovima s kojima bi se danas ovca Tvoja trebala vidjeti. Neka bude sve, sve na veću slavu Tvoju Bože naš. Amen!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.22 sati Je, bez daljnjega potrebna nam je milost svoje grijehe spoznati i pred Gospodinom priznati. Koji će nas po priznanju grijeha učiniti pravednicima. Svi pokušaji biti pravednik bez suočavanja sa svojom grešnošću su isprazni i vode nas u umišljenost. Jer tko su sveci ako ne raskajani grešnici. Oh, ja se kajem Bože mili... Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Svi su vlaji čvrsti ki od stine odvaljeni a ponaosob Ogorani. Vridni, radišni, ljudi od komada. Ako'š Ogoranca odmorit samo mu daj rada. Oja noja oooj.
-ČUVALA OVCE I PIVALA SAVILA SE KUPINA NA GRANI NAJLIPŠI SU MOMCI OGORANI (Trišnja)

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, Isus kaže: 'Nisam došao zvati pravedne nego grešne.' Ovo je prilika za RKC ali i za SPC. Hajmo k Isusu a on hoće da realiziramo: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.56 sati E a sad? Ako vrtim, osluškujem i plešem to samo može značiti da sam na motomedu. A ma neću palit tv! Idem uraditi još jedno večernje 'Razmatranje uz mob'. Vi nemate pojma koliko mi znači što me Gospodin gleda nepojmljivo uzvišeno. Znače mi znače suze Gospe Sinjske. Znam opet moram biti enigmatičan. Jer u pitanju je 'puno lipi stvari'. Koje mi je Gospa rekla, naravno uz pristanak Gospodina. Slutim i znam Gospa čitav projekt vodi mudro. To znate da je Isusova ovca na webu zahvatom Gospe Sinjske. Istim zahvatom je angažirala i moje Pečnik-ove a i meštra Spliću. Kao i onu Hercegovku koja me opskrbila baš pogođenom tehničkom opremom. Pismaaa: Vodi kud hoćeš nas... Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 18. 2. 2018. Gospodine danas je prva korizmena nedjelja. Vrijeme korizme koje je počelo u Čistu srijedu sveto je vrijeme. Priprava za najveći dan, svetkovinu Tvoga Uskrsnuća Gospodine. U današnjem evanđelju slušamo: 'U ono vrijeme: Duh nagna Isusa u pustinju. I bijaše u pustinji četrdeset dana, gdje ga je iskušavao Sotona; bijaše sa zvijerima, a anđeli mu služahu.' Gospodine zanimljivo je primijetiti da Te je Duh nagnao u pustinju gdje su bile zvijeri koje su Te mučile i iskušavale. Ali tu su bili i anđeli koji su Ti služili. I u našim životima se događaju kušnje kad nas zvijeri muče i iskušavaju ali imamo i anđele koji nas tješe i služe nam. Molimo Te daj da izađemo kao pobjednici u kušnjama kojima smo podvrgnuti. A Ti nagradi one koji nas tješe i služe. Uostalom to su Tvoji anđeli. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 1, 12-15)

- 07:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.49 sati Bože u pomoć mi priteci. Ah, nije ovo brevijar nego sam htio uraditi večernje 'Razmatranje uz mob'. A sad baš i ne znam hoću li ili neću uradit svoju dnevnu obvezu. Da dotjeran jedan tekstić za novi librić. A idem ga dotjerati pa kud puklo! 'Pitali su Isusa koliko puta oprostiti onom tko nas je povrijedio? Isus je kristalno jasan: uvijek, svakom! Što naravno pretpostavlja iskreno kajanje i spremnost platiti štetu. (knev 24a kg) Ha, pa mislim da bi ovo moglo proći. E a sada bi trebao imat Gospinu krunicu sa subraćom. Evo novak Marko upravo liftom spušta Isusovu ovcu u aulu patara. Ma znaš da je ovo pravi način bratskog zajedništva, zajednička molitva nas najčvršće povezuje. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
: Dide fala Kristu našem kralju daj doša zvat grišne. Ti znaš od koji grija mej uzeja za svoju ovcu. Al' sad nasrću drugi griji. 'Lujo bud svoj i bud svet.'

- 07:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ehe baba Jako jesil' čula vanđelje? Kaže dragi Isus daj doša zvat grišne. Pa evo mu mene. Ali šta ti radiš uz njeg? 'Lujo da nema dragog Isusa ko zna gdi bi bila.'

- 07:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.02.2018., petak

Image and video hosting by TinyPicImage and video hosting by TinyPic
Svi Zagorani čvrsti ka stina a ponaosob Ogorani. Svi radišni, ljudi od komada, Ogoranca ćeš odmorit kad mu dadeš rada.

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Modravska kapljica

Image and video hosting by TinyPic
Bljeska, treberi i kao da smješka. Blicajući govori: Isus je prijatelj tvoj zato jer On je došao pozvati takve kao ti! Ali da ih promijeni.

- 17:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ovo je post koji mi je po volji, riječ je Gospodina Boga: Kidati okove nepravedne, razvezivat spone jarmene, puštati na slobodu potlačene, slomiti sve jarmove; podijeliti kruh svoj s gladnima. Iz 58

- 17:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
15.13 sati Hu, hu pročitao ili ne... Ma zbija je fascinantno kako Gospa Sinjska izvodi svoje.... Aoh, meštar Splićo javlja da ne može doći večeras. Dio te fascinacije je upravio i on, meštar Splićo. Bog ga blagoslovio! Njegov pojavak uz mene, Isusovu ovcu je očiti zahvat Neba. Uvjereni vjernik, praktični kršćanin, kvalificirani fizioterapeut, kog prije nisam poznavao dolazi. Ne znam je li ga poslala baba Jaka, Gospa Sinjska ili Ante Gabrić... Sigurno znam Nebo mi ga šalje. I spoznajem: ako si Isusova ovca i što drugo Isusovo, onda te uzdasi, udarci, suze, krv í znoj ne guraju grobu nego uspinju Nebu. Haj, zdravi i veseli bili!

- 17:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.30 sati E a ća jema novega? A jema, jema puno lipi stvari samo nesmin pričat. Ouh kaj je sad? Sem rođeni Zagorec. To svi znaju, pa i meštar Splićo koji neko vrijeme ka fol to nije znao. Ali zato zbilja zna urađivat Isusovu ovcu. Po svemu se može vidjeti da je njegova karizma urađivati Isusove ovce. Kako on to radi potpuno i cjelovito dat će mu se opet dolaziti večeras urađivati spomenutu ovcu. A bila je i maestra Iva i uradila onu drugu ruku navedene ovce. E pa kaj? Po milosti Božjoj ja sam slobodan čovjek ne poznam drugoga gospodara osim Boga. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas'. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Draga subraćo,
Danas (15. 2. 2018) je u popodnevnim satima, okrijepljen otajstvima vjere, nakon duge i teške bolesti, blago u Gospodinu preminuo p. SLAVKO PAVIN, S.J. (1938-2018). Pogreb će biti na zagrebačkom groblju Mirogoj, a o točnom vremenu obavijestit ću vas sutra u službenoj osmrtnici, kad budemo imali podatke.
Moja sućut osobito rodbini, napose našima br. Ivi Pavinu i p. Zdravku Kneževiću.
Uspio sam p. Slavka posjetiti sat-dva prije smrti. Bio je potpuno pri svijesti, čak je i jedva govoreći postavljao pitanja. Obećao sam da smo s njime u molitvi i zahvalio mu za njegove molitve i žrtve za nas.
Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
p. Dalibor Renić
---
p. Slavko Pavin, S.J.
Br. 02/2018 Zagreb, 15. veljače 2018.
u 80. godini života, 63. godini redovništva u Družbi Isusovoj i 51. godini svećeništva.
Sprovod dragog nam pokojnika bit će u ponedjeljak, 19. veljače, u 15:00 sati na gradskom groblju Mirogoju u Zagrebu.
Misa zadušnica služit će se u Bazilici Srca Isusova, Palmotićeva 33, Zagreb, u 16:30, odnosno nakon sprovoda.
Pokoj vječni daruj mu Gospodine i svjetlost vječna svjetlila mu!

- 10:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.50 sati Lift spušta novaka Marka, karijolu s ovcom u kapelu Isusu. Gdje će ih u svetoj misi Isus okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine ovu svetu misu reći ću za slugu Tvoga p. Slavka Pavina koji je s Tobom na Nebeskoj pučini. Znam da je Nebo sada ljepše poradi ljepote njegove duše. E hvala Ti Gospodine za maestru Ivu koja je malo prije uradila onu drugu ruku ovce Tvoje. Hvala Ti i za meštra Spliću koji će Ti poslije svete mise poduhvatiti urađivati ovcu. Neka bude sve na veću slavu Tvoju. Amen!

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pogledaj na nevolju moju. Ps 119

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati 'Anđeo Gospodnji...' Tako HKR s kojima je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. ... Post, zašto to? Da vidimo kako stvari zbilja stoje. Jer događa nam se da izgubimo istinski uvid u svijet oko nas. Učini nam se da sve ima svoj razlog, svoj početak. Da nema mjesta za nikakvo Milosrđe, nikakvog Stvoritelja, nikakvog Boga. A ne uviđamo da smo zapravo oslijepili. Tu je pravo mjesto za post. Kad nas oči glave izdaju, onda su tu oči želuca. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi pravoslavni, kod tvojih katoličkih je korizma. Aktualan je post. Mislim da su se RKC i SPC napostile. Hajmo realizirati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- 16.40 sati Evo malo prije njegovateljíca Ljilja mi javi vijest, u koju se ne usuđujem povjerovati da je p. Slavko Pavin umro. Zapravo je prešao tamo 'gdi je liihpooo'. Ah, Gospodine uz Tebe je Tvoj prijatelj. Pozdrav p. Slavku! A falit će mi ćakule-bakule s njim. A sad adiooo....
- O Luka moj.... Hvala ti za vijest o našem Patru!!! Neka Gospodin zagrli svoju dragu Ovcu i ponese u Vječno Svjetlo i Radost. Veliki pozdrav iz Osijeka! Vesna

- 09:17 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.10 sati 'I proplakat će noći i proplakat će zora...' Eh Mišo majstore. A šta ćeš nema više mladih dana, nema više berekinadi. Plačimo jer srce nije stina. Ma sto?! Svega će bit, svega će bit. I sve propušteno vratit će se opet. Opet će nam oči sjati od sreće kao kad smo prvi put susreli ljubav. Rekao bih da je od danas (15. 2. 2018. u 16.04 sati) Nebo ljepše zbog novog stanovnika p. Slavka Pavina. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 17. 2. 2018. Gospodine Ti znaš svi mi želimo biti savršeni i dobri, zato smo odabrali Tebe da nas učiš i vodiš. Danas u evanđelju slušamo riječi koje nas zbunjuju. Kažeš: 'Nisam došao zvati pravedne, nego grešnike na obraćenje.' Blago onima Gospodine zbog kojih si došao. Znamo došao si i zbog nas. Molimo Te daj nam spoznati da mi nismo pravedni, nego oni zbog kojih došao - grešni. Podaj nam milost svoje grijehe spoznati i Tebi ih priznati. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 5, 27-32)

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.59 satí Finili su ćaća trud i muke! E partija je partija. Čovik i po više nije s nama. Ajuj p. Slavko Pavin isklesao od ove ovce isusovca. Oh, kad smo se 'osamdesetih' susreli u Osijeku i učino sam kod njega mjesečne duhovne vježbe. Odmah sam ga odabrao za duhovnika. Pa mlada misa u Splitu. I gdje god da je bio susretali smo se. Pa u Palmi (BSI u Palmotićevoj) zajedno. Sve je bilo uz njega i SKAC i Modrave. Baš smo malo prije bili subraća u njegovoj sobi izmoliti krunicu. A hvala ti p. Slavko za sve. Ma od sada si zagovornik naše web župi da doplovi tamo gdje je htjela Gospa Sinjska. Ti znaš p. Slavko što je onih 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo šta ja to vidin magaretu Klepi si u jasle bacja ditelîne. Kuda nisu sveti dani korizme. Baci mu slame da baren magare posti kad nismo mi.' A dide Klepo ne voli slamu!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Gledan te baba Jako i mislin da se traži ko najžešće posti. Ja mislin ti bi odnila pobidu. 'Ehe Lujo a ljubov? Ako nas post ne primakne dragom Isusu - unda bolje ne postit.

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Veljača 2018 (116)
Siječanj 2018 (194)
Prosinac 2017 (162)
Studeni 2017 (166)
Listopad 2017 (188)
Rujan 2017 (165)
Kolovoz 2017 (190)
Srpanj 2017 (160)
Lipanj 2017 (184)
Svibanj 2017 (198)
Travanj 2017 (168)
Ožujak 2017 (185)
Veljača 2017 (132)
Siječanj 2017 (176)
Prosinac 2016 (170)
Studeni 2016 (191)
Listopad 2016 (171)
Rujan 2016 (167)
Kolovoz 2016 (244)
Srpanj 2016 (182)
Lipanj 2016 (219)
Svibanj 2016 (195)
Travanj 2016 (166)
Ožujak 2016 (202)
Veljača 2016 (169)
Siječanj 2016 (180)
Prosinac 2015 (183)
Studeni 2015 (193)
Listopad 2015 (179)
Rujan 2015 (215)
Kolovoz 2015 (181)
Srpanj 2015 (219)
Lipanj 2015 (196)
Svibanj 2015 (198)
Travanj 2015 (204)
Ožujak 2015 (225)
Veljača 2015 (150)
Siječanj 2015 (164)
Prosinac 2014 (150)
Studeni 2014 (166)
Listopad 2014 (170)
Rujan 2014 (163)
Kolovoz 2014 (161)
Srpanj 2014 (170)
Lipanj 2014 (178)
Svibanj 2014 (152)
Travanj 2014 (167)
Ožujak 2014 (179)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se