Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


Za uplate iz inozemstva:
Devizni račun u PBZ: 20110104142
IBAN: HR1523400093206845858
SWIFT (BIC): PBZGHR2X


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766

(svetu misu imam svaki dan u 9.30 sati)
Na 'web counter' total od 1.01.2006.
Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
HKR: Budimo mladi 28 11 2016
ono malo više
OGORJE
BITNO
Radio Marija
Radio Marija BIH
Hrvatska provincija D.I.
Kolegij sv. Josipa - Jordanovac
PORODICA - FAMILY - OBITELJ
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
NUNCIJ
FACEBOOK
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Zagreb
Jingle Modrave
ZAJEDNO
BALTIMORE
p. Ante Gabrić video
VATIKAN
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

26.02.2017., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic
9.55 sati Evo Isuse ovce Tvoje pred oltarom Tvojim parkirana u karijoli sjedi. Ti znaš sto Ti je činiti - a reci ovici Svojoj što je njoj činiti. Možda hoće a možda i ne svetu misu nam predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. ... Eh, zajedničko vodi, vatri i bogatstvu je sto su dobre sluge a zli gospodari.

- 09:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Poljski ljiljan se zamislio: hoću li biti najljepši cvijet? Hoću li imati dovoljno vode? A hrane? A zraka? Mislio, mislio, i nije procvjetao. Ti ne brini, jer si zbrinut! Samo mirno CVJETAJ! (knev 8a kg)
- Hvaljen Isus i Marija! Zašto u Hrvatskoj ima puno beskućnika... pa valjda postoji odgovor. No, mene tješi ... Marija i Josip su bili beskućnici... čak je nisu htjeli primiti da rodi djetešce... ista vremena, isti ljudi... tehnika napredovala ali... Bvb
- Hvaljen Isus i Marija! I da znate da hoću... i čarobni miris širit oko sebe... odmirisana... visibaba... vjesnica proljeća ...Bvb
- Ma brate divni ste. Bas vi ste taj ljiljan. Bog vas blagoslovio.
- A ja mislio kako samo ja (još) ne spavam :-) hvala ti dragi pater Luka na lijepim mislima i podršci. Bog te blagoslovio. Veliki pozdrav iz Livna ...
- Hvala dragi pater Luka, ovaj tren baš sada ovo mi je melem za dušu.

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
22.27 sati A pričaju kako se može pratiti radio Marija. E a sada je 'Laudetur Jesu Christus' radio Vatikan. To nakon što je Isusova ovca imala ružarju s babom Jakom uz HKR. Treba pratit život Crkve, disat kako ona diše.
6.26 sati 'Kao Marija...' kaže HKR. A eto volja Božja je bila da ne poslušam jutarnju molitvu ove Isusove ovce. Jer volja Božja je bila da Mu ovca na vrijeme razašalje sms propovijed 'knev 8a kg'. A sada treba dosljedan biti i cvjetati tj. živjeti!

- 08:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni hajmo brate biti svoji. Pusti filozofiranje i teologiziranje. Budimo ono što jesmo: JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA Crkva. A one su SPC i RKC. Budimo ono što jesmo, ali budimo zajedno. Od srca p. Luka, Isusovac

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 27. 2. 2017. Gospodine, mi vjerujemo u Tebe, sve naše si, ljubav naša, Bog naš. Slušajući današnje evanđelje í nama dođe da Te upitamo, kao onaj koji je dotrčao i pao pred Tebe pa upitao: 'Učitelju dobri, što mi je činiti da baštinim život vječni?' Po svoj prilici i mi bismo Tí se pohvalili kako idemo na svetu misu, držimo sve Božje zapovijedi, kad treba postimo, slušamo pobožni radio... A Ti ne bi mario za taj duhovni kapital koji posjedujemo nego bi nam rekao što i onom čovjeku iz evanđelja: 'Što imaš podaj siromasima pa ćeš imati blago na nebu.' Molimo Te oslobodi nas posjedovanja koje nam zarobljuje srce i učini prikladnima da budemo Tvoji. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10, 17-27)

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.50 sati Hajmo i večeras (subota) uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Ustvari hajmo živjeti, normalno, najnormalnije - hajmo cvjetati kao prelijepi cvjet. Koji se zove, kako se već zoveš. Jer Stvritelj svega nas je stvorio kao prekrasne unikatne, posebne, naročite cvjetove. Samo što mi nažalost nemamo hrabrosti da ikad procvjetamo. Trajno ostajemo samo pupoljci. Rascvjetavanju nas priječe strahovi, nesigurnoti, obziri... I onda se ziheraški odlučujemo ostati pupoljci. Računamo tako me nitko neće pitati ni dirati. I dalje sam tu gdje jesam. I dalje uživam kredit tradicije. Pusti ti nesigurne izazovne situcije u kojima bi došla do izražaja moja originalnost, moja unikatna ljepota! A znate svoji ne mogu biti ziheraši ni kukavice. Svoji mogu biti samo uvjereni vjernici. Samo vjernici mogu cvjetati. Eto pozivam vas stanimo pred Isusa Krista kao pred Sunce života, sunčajmo se, živimo - i CVJETAJMO. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide? Od sviju Ogorana ti imšs najviše posla, uvik si nigdi s konjin, il oreš, il siješ il kosiš... A nikad ti se ne ne vidi da si umoran? 'Ehe Lujo vojniku Kristovu svaki je posa misto gdi je sa svojin Kriston kraljon koji ga odmara.'

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo mile moj polašnje radi, nemoj ništa na silu. Smireno živi kano prilipe zelenkade u Svilaji kad cvitaju.' Eh, baba Jako a šta ću kad nisan cviće.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Slušaj Isusa, smireno živi i cvjetaj! (knev 8a kg)

Image and video hosting by TinyPic
Poljski ljiljan se zamislio: hoću li biti najljepši cvijet? Hoću li imati dovoljno vode? A hrane? A zraka? Mislio, mislio, i nije procvjetao. Ti ne brini, jer si zbrinut! Samo mirno CVJETAJ! (knev 8a kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neĘe öiriti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.47 sati Normalno, posve normalno je biti normalan. S prijateljima ispijati kavu, čuti se preko moba sa dragim, isto svojim, ljudima. A, ma, bolest ti je ništa drugo nego ne imati to/ovo.

- 17:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.05 sati Kako je dobro biti cvijet, smireno živjeti i cvjetati, što upravo čini ovo cvijeće na terasi kuće, na Fratrovačkom brijegu, kod Isusovih ovaca. Tu su moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Sad će kava stići, ćakula-bakula poteći. A vi možete, nadam se, preko web-a, mirisati ovo cvijeće.

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Bog je ljubav!

- 15:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.21 sati 'Bog, vidimo se!' Bila je to naša pastirica s. Natalija koja je čitavo jutro svojim požrtvovnim radom propovijedala nama Isusovim ovcama. E to je zbiljska propovijed, gledajući nju kako radi svoj posao - na to bi se moglo obratiti. A eto ova ovca se gleda okoristi pa joj svaki dan kod rastanka dobaci da je sjeti u molitvi brevijara ne bili se predala Isusu i postala kako spada Isusova ovca = isusovac. Bogu hvala i danas je meštar Splićo nastupija i baš kako spada uradija Isusovu ovcu, potpuno i cjelovito. I oh, veliča duša moja Gospodina jer s Trešnjevke na Fratrovački brijeg će doći njih dvije, moje Pečnik-ove obaći Isusa u ovoj Isusovoj ovci. Oh, da mi je biti sunce, pa vjetar, pa cvijeće... E a da ti je biti ovca, predat se Isusu i postat isusovac. O što sve ne bi dao... Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.46 sati Evo sad će naš Dino prebacit ovcu u kapelu Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Svetu misu nam danas ne može predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina ali će nam za oltarom sigurno biti. Oh Isuse moj okrijepi dušu ovce Svoje da prihvati svakog pa i one koje joj se ne da - a Ti bi htio. Molim Te i za anđele Tvoje koje šalješ ovci Svojoj. Za meštra Spliću i moje Pečnik-ove. Ti im daj Svoga Duha Svetoga. Amen!

- 09:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Cvijeću treba, sunca da postane cvijeće.
Ljudima treba ljubav da postanu ljudi.

Phil Bosmans

- 09:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Vjernost Gospodnja ostaje dovijeka. Ps 117

- 09:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marijo, posrednice svih milosti, Kraljice neba, polažem u tvoje svete ruke svaku mržnju. HIiM

- 09:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Što više živim i gledam sudbinu Crkve, to mi je draža! O, velika si, Crkvo Božja!" (BL. ALOJZIJE (VIKTOR) STEPINAC)

- 09:21 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
7.25 sati Neplanirano, neočekivano evo i ovo javljanje na webu. Naš Anđelko je pripremio za baciti pod tuš ovu Isusovu ovcu ali pod tušem je p. Fuček

- 09:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.38 sati Najljepši pozdrav: HVALJEN ISUS I MARIJA! Svakome od vas na web kontinentu. Hvala Gospodinu za ovu subotu, 25. 2. 2017. za Njegove darove Svojoj ovci. Prvi, nadasve najdragocjeniji dar je sveta misa. Koja mi je osobito draga i zato jer sam samo zbog nje vraćen u ovu našu, ipak simpa 'suznu dolinu'. Hvala i za meštra Spliću, koji je po kvaliteti uradbe odmah poslije svete mise. A naravno hvala Isusu mom i za moje Pečnik-ove. S kojima ću se i danas susresti. Evo sad ću njih dvije, sve što sam spomenuo i sve vas na webu donijeti Gospodinu u Gospinoj krunici u 5.30 sati sa HKR. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni kod tvojih katoličkih evanđelje je o tome da budemo kao djeca ali da ne budem djetinjasti. Što znači svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.04 sati Hajmo i večeras nešto uradit iz 'krpa'. Sada nakon odrađenih ceremonija (pogledao tv-dnevnik) i obreda (izbrevijario svoje redovničko) Eh, učinio sam u predhodnom razmatranju osvrt na evanđelje. I vjerujem da se slažete da me ova RBK (raspetost na bolesničkom krevetu) primakla evanđeoskom idealu jer sad sam doista kao dijete. Mucam kad govorim, još ne hodam, škim u gaće. Bah, pa nije svaka ća nesretna. Ma znaš što gledam ova slovca kako žmigaju na ekranu moba. Koja pišem plesom 'zlatnog palca' po mobu. Ustvari ja funkcioniram kao i prije. U novonastalim okolnostima čini sve na veću Božju (AMDG) Samo što još nema tog pišljivog miganja nogama. Pa u funkcijí sam. Gledaj kako: već godinama imam svakodnevnu svetu misu. Pameti, koliko sam je imao, sam došao. Klonem se zla a s ljudima pravim se družim. Tako da ću i ove subote popiti kavu s mojim Pečnik-ovima uz našu ćakulu - bakulu! Huja haj. Haj zdravi i veseli bili!

- 08:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 26. 2. 2017. Gospodine Ti znaš našu nevolju. Previše se brinemo: hoćemo li moći što se od nas očekuje? Hoćemo li imati dovoljno vremena? Dovoljno strpljivosti I sreće. Ali Gospodine Ti si nas stvorio i Tvoji smo kao i ovaj evanđeoski ljiljan. A mi brinemo hoćemo li uspjeti biti najljepši poljski cvijet? Hoćemo li imati dosta vode? Dosta hrane? Dosta sunca? I tako satrveni brigama zaboravljamo procvjetati. Umjesto da se pouzdamo u Tebe Gospodine i činimo ono zašto si stvorio, mireno cvjetamo. Molimo daj da smireno živimo kao što ljiljan smireno cvjeta. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 6, 24-34)

- 08:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.40 sati Augh, potresen sam, zbilja sam potresen. Pazi što kaže Gospodin: 'Tko ne primi kraljevstva Božjeg kao dijete, ne, u nj neće ući.' Oh, ajoj kako to? Znači neće moći ući tamo 'gdi je liiipooo'. A oli san ja kriv što sam stara magarčina. Ne tek da sam strček po godinama. Nego ni po vladanju nisam mlađahniji. Al' uzdam se Isuse da je milosrđe Tvoje veće nego sve moje čine. Kao dijete?! Hej, pa kako nisam kao dijete? Poslije one 'saobraćajke' ne znam govoriti, ne znam hodati, nosim pelene - kao dijete. Ma tko to kžze da nisam kao dijete?! Kžzem vam jedno od brojnih milosti ove RBK (raspetosti na bolesnčckom krevetu) je da sam postao kao dijete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ti godina imaš al' si osta ki dite dobar. Vojnik si Kristov nis blećak ki drtesina. 'Ehe Lujo, Kristov vojnik triba bít jaki al' ne razbijač. Triba bi pametan, al' ne mudrijaš.'

- 08:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo, mile čuvaj se une čeljadi. Budi š njimon mudar ka'no zmija a blag ki golub.' E znan baba Jako takoj nam reka dragi Isus. Ma eto, lašnje mi je bi dite nego ki zmija.

- 07:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.02.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
Dear Jim, please don't give up of repair www.jimradja.com Sincerely p. Luka Radja

- 18:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ehe hej gdi sam rođen ja! (prvi put!)

- 17:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.08 sati Šaj - la - li - la... Trump - trump... Oah, došlo mi… A šta ću? Sritan, sritan i prisritan pa kaj nam pak moreju?! Svoj sam na svome. Božje je sve i svuda pa bilo gdje da jesam Božji sam. Eh, to su prosjevi duše Isusove ovce ove. Ma nemate pojma koliko su dragocjene Isusu Njegove ovce. To daje šakom i kapom milosti najizrsnije. Evo da spomenem jutrošnje žiške iz Srca Isusova. Hvala Ti Bože bija je onaj tip iz Splita 3. I taj je uradio samo tako Isusovu ovcu. A onda je bio drugi anđeo Gospodnji, maestra Morena i ona isto tako 'samo tako' uradila onu drugu ruku Isusove ovce. Šaj - la - li - la... A što me briga tu kroz prozor gledam Mirogoj gdje bi trebao počinuti 'brat magarac' Isusove ovce. Ali 'kaj god' kad znam da sam za tamo 'gdi je liiipooo'. A to konačno šte već sada ovdje gdje jesam čini ugodan i udoban život Isusovoj ovci. Eh i ovo da spomenem danas oko tri ure nam dolazi novak Dino. Ać je bio ovdje na Fratrovcu tandem Dino - Rađa. Haj, zdravi i vesesli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ogorski korak u budućnost.

- 10:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.47 sati Lift a u njemu s. Natalija, njegovateljica Jadranka, p. Cetinić i ovca. Spuštaju se u kapealu Isusu gdje će ih Isus Sobom okrijepiti. Pa ce i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine primi moju prazninu i ispuni je Sobom da budem kako Ti želiš. Ah, ni danas se još ne zna tko će nam svetu misu iti. Samo se zna da za oltarom će nam sigurno biti naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Gospodine obećajem ću se ljutiti akoš ovcu Svoju i prije 'punine vremena'. A kako Ti meštar Splićo radi ovcu moglo bi tako i biti. I neka bude! Amen!

- 09:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Ah, kako je dobro s Kristom raspet biti… KORACI sms knev ABC

Image and video hosting by TinyPic
Poljski ljiljan se zamislio: hoću li biti najljepši cvijet? Hoću imati dovoljno vode? A hrane? A zraka? Mislio, mislio i nije procvjetao. Ti ne brini jer si zbrinut! Samo mirno CVJETAJ! (knev 8a kg)

- 08:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, jel' da smo smiješni brate? Obje Crkve su iste su prava JEDNA, SVETA, APOSTOLSKA a mi se dijelimo i ne volimo. Molim te svima pričaj: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 08:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.47 sati Evo nakon odrađenih ceremonija i obreda htio bih se čuditi samome sebi. A ma čudno je to kako sam preživio onu 'saobraćajku'. Hej, pazi nakon što me nije bilo oživio sam. To 'nije me bilo' uzmite uvjetno. Jer čovjeka uvijek mora biti. Ako ne ovdje u 'plačnoj dolini' onda je negdje u vjećnosti (paklu, raju ili čistilistu). Zašto sam vraćen nakon dva mjeseca. Iz nekih izvora znam da me je Isus vratio iz oceana ljepote. Dakle, da sam i ostao uopće ne bilo loše. Zaključujem da sam prispio na Vječni Sud, gdje je ova ovca prilično dobro procjenjena. Tako zaključujem iz 'puno lipi stvari' za koje ju je Vječni Sudac procjenio prikladnu, a Gospa Sinjska mi je prenijela zaključke tog Suda. Ma uopće nije teško durati kada znaš da to sve ima smisla. 'Da ustrajemo moli za nas, o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 25. 2. 2017. Gospodine ozbiljno i sabrano slušajući Tvoje riječi iz današnjeg evanđelja, potreseni smo i zamišljeni jer kažeš: 'Tko ne primi kraljevstva Božjeg kao dijete, ne, u nj neće ući.' A što ćemo Ti pričat Gospodine? Učimo, radimo, rastemo, stasamo, nismo više djetinjasti, ali nije dobro što prestajemo biti kao djeca. Molimo Te podaj nam milost ne biti naivni, već mudri kao zmije a blagi kao golubovi, Tvoja djeca Bože naš. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mk 10, 13-16)

- 08:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati 'E triba radit, radit... Triba, triba...' Ah, došlo mi nešto Splitsko. Ali stvarno hajmo uradit nešto! Recimo večernje 'Razmatranje uz mob'. A ma tu sam po webu brstio malo o prazavičaju svom. To znate da sam se ono prvi put rodio u štalici na Svilaji. Dakle kao vlaj! Na što sam silno ponosan jer podsjeća na Betlehem. Dobro a sada kao rođeni Zagorec učinio bih uobičajeni osvrt na evanđelje (petak). Eh, to je tema bračne vjernosti. Odnosno vjernosti nekom/nečem što smo pred Bogom obećali. Tu je važno znati da je to PRED BOGOM obećano. Jer ako nam se i zasjeni ljubav prema onom/onim čime smo se oduševili, ljubav prema Bogu ne smije nikad. Rekla bi baba Jaka: 'Uprti pa do smrti!' Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo tis Isusova ovca Kristov vojnik. I zato tribaš čvršće viran bit Crkvi neg ja svojoj ženi, tvojoj babi Doti.' E dide da san samo Kristov vojnik al' san i Isusova ovca.

- 08:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A baba Jako pita bi te nepobožnu stvar? Kakvas ti baba bila sa svojin čovkom? Jel ti ikad došlo daš ga ostavit? 'Lujo nije bilo uvik cviće. A šta se tu more?! Uprti pa do smrti!'

- 07:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Veljača 2017 (321)
Siječanj 2017 (408)
Prosinac 2016 (453)
Studeni 2016 (472)
Listopad 2016 (447)
Rujan 2016 (436)
Kolovoz 2016 (539)
Srpanj 2016 (473)
Lipanj 2016 (461)
Svibanj 2016 (500)
Travanj 2016 (468)
Ožujak 2016 (494)
Veljača 2016 (454)
Siječanj 2016 (467)
Prosinac 2015 (457)
Studeni 2015 (425)
Listopad 2015 (465)
Rujan 2015 (472)
Kolovoz 2015 (478)
Srpanj 2015 (514)
Lipanj 2015 (465)
Svibanj 2015 (475)
Travanj 2015 (541)
Ožujak 2015 (497)
Veljača 2015 (385)
Siječanj 2015 (401)
Prosinac 2014 (424)
Studeni 2014 (391)
Listopad 2014 (414)
Rujan 2014 (396)
Kolovoz 2014 (403)
Srpanj 2014 (373)
Lipanj 2014 (432)
Svibanj 2014 (422)
Travanj 2014 (434)
Ožujak 2014 (440)
Veljača 2014 (355)
Siječanj 2014 (344)
Prosinac 2013 (329)
Studeni 2013 (313)
Listopad 2013 (395)
Rujan 2013 (451)
Kolovoz 2013 (467)
Srpanj 2013 (425)
Lipanj 2013 (459)
Svibanj 2013 (445)
Travanj 2013 (423)
Ožujak 2013 (453)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se