Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


Za uplate iz inozemstva:
Devizni račun u PBZ: 20110104142
IBAN: HR1523400093206845858
SWIFT (BIC): PBZGHR2X


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766

(svetu misu imam svaki dan u 9.30 sati)
Na 'web counter' total od 1.01.2006.
Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
RAĐA
Ne uređeno: ob stablo RAĐA
NovaTV 'Provjereno' 12 3 2009
OGORJE
MP3
HTV
BITNO
GLAS BROTNJA
Radio Marija
Radio Marija BIH
Hrvatska provincija D.I.
isusovci Split
Kolegij sv. Josipa - Jordanovac
IGNACIJEV PUT
PORODICA - FAMILY - OBITELJ
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
NUNCIJ
FACEBOOK
WEB BIBLIJA
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Zagreb
SKAC - Split
ZAJEDNO
BALTIMORE
ONO MALO VIŠE
p. Ante Gabrić video
vlč, Zlatko Sudac
DALMATISKA ZAGORA
VATIKAN
CTV Vatikan
TV 2000
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

28.08.2016., nedjelja

Image and video hosting by TinyPic

- 18:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

TAMO GDJE PALME CVATU


- 18:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
17.58 sati Hu, hu... Kako to da nisam pjesnik? On je vlaj što sam i sam. On je bohem, a bohem sam i ja. Zavodio ga je beskraj, a zavodi i mene. Pošao je iste škole kao i ja. Isti duh, ista duhovnost - različita djela. Ali i kod njega su bila za čovjeka, kao i kod Isusove ovce ove. Eh, moj Tin. Čin-čin, aj, u zdravlje!

- 17:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.18 sati A nije se baš lako nositi sa raskoši darova Božjih. A jedan od njih je ovaj način ispisivanja tekstića za web. A drugi je onaj uz kojih je vezano obilje drugih darova Božjih, to su njih dvije u krepošćinama, izvrsne moje Pečnik-ove. Tu su one i ovca. Koja? Pa zna se da je Isusova. One su tu zbog Isusa, čiji sam ja. Tek što kava nije došla, a ćakula-bakula potekla. Ah, na kućnoj terasi, dok čuje se cvrkut ptica, mi smo, ali i Gospodin je s nama.16.46 sati Da mi je biti sunce, sunce... Ma ah, pusti nezasitnost. Hoću biti ovo što sam. Obična, najobičnija, tupa, glupa, neupotrebljiva ovca. Eee, ali Isusova. Isus najljepše ime naš brat i čovjek…

- 17:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Luka, može sms propovjed. Hvala. …
- Ako si već pozvan na večeru, posve ti je svejedno hoće li te staviti na prvo ili na zadnje mjesto. Ali ipak zaglumi da ti pripada zadnje, kako bi od domaćina čuo one drage riječi: 'pomakni se na više'. (knev 22c kg)

- 15:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.03 sati Auh, samo tren... Eto dobro je, Gospu sam pozdravio. Gospa, Gospa... Može vam se činit da ova Isusova ovca ima trunku iščašenu pobožnost naspram Gospi. A Bože nas očuvaj toga. Imala je ovca i ta iskustva. Susretala je one koji su Gospi pridjevali Božanska svojstva. Marija je pravi, pravcati, čovjek. Izeuzetna je samo po tome što je osobitije ljubi nego mi. Naravno da se do tih vrhunaca kreposti uspinjala istim ljestvama kao i mi. Ah, Gospa... Ma eto volim je i kao teolog, trezven, vjerujem i kao uravnotežen. Negdje u Svetom Pismu kaže: 'Koji je to narod da bi mu Bog bio tako bliz?' Mogu neskromno kazat evo ova Isusova ovca je ta. Njoj je Bog preko Gospe Sinjske priopćio 'puno lipi stvari'. Oh Isuse i ja želim biti ovca Tvoja. Želim to ostati dovijeka. Jer za svoju ovcu dragi Isus se brine kao nitko. Jutros joj na svetu pošalje prijatelja/kuma Dragana Logarušića. A poslije joj stižu i moje Pečnik-ove. Doista najbolji korak u životu je bio kad sam odlučio biti OVCA! Ali Isusova ovca = isusovac Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 11:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati U okrjepilištu - kapeli razmatranje uz mob. Gospodine premda je Tvoja ovčica prva do oltara jer je u karijoli mislim da je sjela na zadnje mjesto. Usrdno se nadam i zbilja Te molim reci joj da se pomakne na više, tj. da ostavi karijolu. Svetu misu će nam predvoditi naš najizvrsniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Na oltar Ti Gospodine stavljam i pokojnog dida, pradida ovce ove kojemu je isto ime Luka a koji je kupio (21. IV. 1847) onaj kamenjar u Svilaji gdje se ovca Tvoja rodila prvi put. Donijet ću Ti i moje Pečnik-ove koje su zbiljska ljubav Tvoja ovci ovoj Tvojoj. ... A dar od Gospodina ovci svojoj je što se na svetoj misi se ukazao i prijatelj/kum Dragan Logarušić, koji je ovcu ovu doveo Isusu 1981 god. I ona je zato postala Isusova ovca = isusovac.
Image and video hosting by TinyPic

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Sunday, August 28, 2016 9:03 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni danas evanđelje sugerira da odaberemo istinu. Molim te odaberi je i ti. Tvoj poziv neka bude svima govoriti: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka. isusovac

- 08:46 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
P. Luka dite, mame MANDE, rođenjem sa Svilaje, sa golog kamena i bukve tvrde ode u ovce isusove, pa "bleji" da ga čuju sve planine zemaljske balote ! P.s. Lipe li su kupine zrele ispod Umca, a drinina za malo ćemo brati i pekmez lizati , aj uzdravlje podaku p. Luji! ...

- 08:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sandra Paović.. stolnotenisačica… paraolimpijka sada... a ne Perković.. Perkovička hoda i još k tome baca diskove i za to dobiva i medalje... obje su vrhunske sportašice... a i Vi, koliko se vidi na videu, ćete također na juriš po medalju za trud!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Ujutro ću na otočnu misu (Pašman) pa ću Vam i ja moći potvrditi koji je "pobožniji"... da li onaj koji ujutro prvi zareve ili onaj koji u podne "izmoli" Zdravomariju... već par jutara pokušavam snimiti to pobožno revanje... no tako brzo odrevaju da ih je nemoguće uhvatiti i pretočiti u tonski zapis...

- 08:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Do konca našega života crpimo preko Marije božanski život! Bl. Ivan Merz

- 08:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Sveta Moniko, majko svetog Augustina, moli za našeg web župnika. HIiM

- 08:37 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Predraga Majko, moli od Isusa ozdravljenje moje paralizirane vjere. HIiM

- 08:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr]
Sent: Sunday, August 28, 2016 8:25 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 29. 8. 2016. Gospodine, danas se spominjemo mučeništva sv. Ivana Krstitelja, a u evanđelju nam kažeš da je njegova glava bila cijena jednog ženina plesa. Toliko je ljubio Tebe, da je pustio onom divljaku Herodu da mu odrubi glavu. Gospodine, iz iskustva znamo: lako je biti dobar sa dobrima i svojima. Ali kad smo u društvu onih koji ne mare za Tebe, niti se drže evanđelja, tada je na red došlo mučeništvo. Molimo Te da ne zaboravimo Tvojih riječi. I ne daj da Te ikad zaniječemo. A što zbog tog podnesemo, Tebi za ljubav da prinesemo. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana, Mk 6, 17-29)

- 08:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.43 sati Ha, pa bolje je biti koristan nego beskoristan. Ako se već želim igrat sa mobom, onda uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. Bacit ću trunku oko na evanđelje (nedjelja). Gospodin Isus je zbilja nevjerojatan. Zna za našu pohlepnu želju za prvim mjestima. Svi mi htjeli na više, recimo: najprije direktor pa gradonačelnik, pa župan, pa sabor, pa, pa, pa... I tako do u beskraj. Isus za to zna, i na to se ne obara. Nego poručuje koji je najizvrsniji put do toga 'pa, pa, pa...' Kaže odaberi ZADNJE mjesto želiš li biti prvi. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Aha, znan ja Lujo zašto tebi draži magarac Klepo neg Rego. Klepoj stariji i triba ga razumit i pomoć mu.' Ehe, dide, a Klepoj je i pobožniji. Jes' čuja ujtra Klepo reve čin crikva zvoni.

- 07:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Da te pitan Lujo? Kad bi niki Ogoranac htija s nami na silo, bil' mu da stočić bliže vatri, il' bi ti nj htija?' Uff, baba Jako, da san samo ovca, unda bi ja bliže vatri. Al' jer sam Isusova ovca, pušća bi njega.

- 07:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Gledaj biti zadnji – kako bi bio prvi! (knev 22c kg)


Ako si već pozvan na gozbu, posve ti je sve jedno hoće li te staviti na prvo ili na zadnje mjesto. Ali ipak zaglumi da ti pripada zadnje kako bi od domaćina čuo one drage riječi: 'Pomakni se na više'. (knev 22c kg)

- 06:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.08.2016., subota

Image and video hosting by TinyPic
17.16 sati Karijolom parkirana ispred Gospe od kamenitih Vrata Isusova ovca stoji, i za redak te Gospe moli. Oh, Gospe kad sve zatvoreno je tvoja vrata nisu. Gospe kad u životu sve slabo je pa i vjera, tu si ti da ojačaš i učiniš je čvršćom od kamena. Ah, Gospe srce ti je od zlata to znaju oni koji doživjeli su tvoju milost kod kamenitih Vrata.

- 19:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
16.39 sati Štros, e tu su redci mnogi pali o nedokučivosti čovjekovoj. Pa eto, í Isusova ovca se pita zašto su se malo prije mimoišli poznata, viđena i čuvena Sandra Perković, stolnotenisačica, i ova ovca - mala ali Isusova. Pa znaš da sam joj i pozavidio na karijoli. Ali znam i to da su Isusu dragi koji su u karijoli, i dat će da Sandra i ovca ova iz karijole polete.

- 19:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.59 sati Ah, kojim ričin bi kaza što na Cvjetnjaku vidi, oni Splitski ridikul Miljenko Smoje. Biće da bi reka: sve je ka u Belvija, samo šta mora nima. A moj vlaj Tin bi, more bit, napisao neki besmrtni stih. Ma, da su tu i Matoš i Cesarić i svi, mogli bi tek mučati, ili bolje, mogli bi dostojanstveno šutjeti.

- 19:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.44 sati Kojim riječima zaodjenuti osjećaj, dok se za uspon pripremaš njoj, KRALJICI jedinoj, MAJCI i ČUVARICI svega dragog, u glavnom gradu Hrvatskom, koja je KRALJICA HRVATA. Eh, znam, šapnut ću joj: šapt, šapt = Gospe reci svom Sinu: Bože čuvaj Hrvatsku!

- 19:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.21 sati Eh, ako smo na Cvjetnjaku dragom, jel' se pićence ispija, a ćakula-bakula teče... Čuje se i osjeća kuc, kuc... Eh, to znam, redak neki bi van. O ljepoti i dragosti ovoj nemam, al' možda o grafitu, tu negdje, koji kaže: SVE JE TO ZA ČOVJEKA. To, dok je ovca ova karijolom do tu bila prebacivana, dok pred njom je išao čovjek, posve fin, sa vrećama u ruci. Išao je od smeća do smeća i probirao čime će se napuniti vreća. Karijola, ili ovo što je ovca vidjela je: SVE JE TO ZA ČOVJEKA!

- 19:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
13.49 sati Evo, još s Fratrovačkog brijega može krenuti izvješće sa subotnjeg đira Zagrebom, tu dok čeka br. Matu da do Palme (BSI u Palmotićevoj) prebaci ovcu ovu. 14.16 sati Evo, moje Pečnik-ove su preuzele ovcu. 14. 51 sati Opaaa, a sada je središnja postaja subotnjeg đira, a to je naš neodoljivo dragi Cvjetnjak - ah, baš je simpa. Kava je tu, društvo je pravo: moje Pečnik-ove i Isusova ovca. Oko nas vreva, huka-buka dopire. A sad će srrrk, a ćakula-bakula će poteći.

- 19:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.01 sati A baš dobro da je Isusova ovca pozdravila Gospu. Ajme, ajme, svitu moj, koja uradba je pala od meštra Spliće. Skroz, naskroz 'prva liga'. Tu ne znaš da li si fizički razgibaniji, ili duhovno obnovljeniji. To je bila prava, cjelovita uradba. E, ali i nogama je migala Isusova ovca, uz meštra Adisa, što možete i vidjeti. Znam, nije Bog zna kako, ali posve je izvjesno da u 'punini vremena' ovca ta funkcionira. A šta se tu ima govorit - svoj čovik, na svom mistu, sa svojim ljudima. Kako je subota, i sa mojim Pečnik-ovima će pasti kava na Cvjetnjaku. A ako Bog da, u prolazu ćemo mahnuti Gospi od kamenitih vrata. Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 18:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Zdravomariju za meštra Adisa, molim!

- 10:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #


Ognjevit bojni poklik baci
Ignacij borac Svevišnjeg:
"Oj, naprijed vjerni vi vojaci,
svud uzdižite Kristov stijeg!
Poštenje branit i vjeru pravu
Gospodin Isus zove nas.
Sve, sve na veću Božju Slavu
i neumrlih duša Spas!

- 10:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, August 27, 2016 9:14 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni današnje evanđelje kod tvojih katoličkih nas potiče da ne budemo sitne duše. Ne cijedi komarca. Primijenjeno to znači: ne gnjavi! Daj shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 10:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
O višnji, smjerno molimo
U svojoj pjesmi jutarnjoj
Da jutro nama posljednje
U vječnoj svane svjetlosti.
(Him. iz Bož. Čas.)

- 10:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.16 sati Br. Roso liftom spušta ovcu Isusu, da ih Isus Sobom okrijepi i ovca bude kako spada Isusova ovca = isusovac. Nadam se, usrdno se nadam da će nam svetu misu predvoditi naša dika i ponos, No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Sjetit se valja meštra Adisa koji je do malo prije urađivao Isusovu ovcu. Ali sjetit se valja i meštra Spliće u čije ruke će ta ovca dopasti poslije svete mise. Naravno na oltar Isusu valja stavit i sve web župljane Gospe Sinjske ali i moje Pečnik-ove koje su ponos naše župe. 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.'

- 09:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
6.01 sati HKR pozdravlja: Zdravomarijo... Uz koji je Isusova ovca baš imala Gospinu krunicu. A želja je Isusove ovce da kao Marija danas provede dan. Kao Marija prihvati svoje terapije, pa onda da i s mojim Pecnik-ovima na Cvjetnjaku ispije kavu kao Marija.

- 09:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Marijo, posrednice svih milosti, polažem u tvoje svete ruke svaku mržnju,svako zlopamćenje koje joj je uzrok. HIiM

- 09:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Euharistija je nasa prva radost na zemlji; po njoj već postajemo dionicima buduće nebeske slave. BL.Ivan Merz

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
19.54 sati More bit da je pretnciozno reći da je volja Božja da sada ovo tipkuljim. Ali to mi pričinja jednu ugodu korisnosti. A čujte nakon svega nemam volje sebi uskraćivati ugodu bezveznog pisanja. Ah, nesposnban sam išta suvislo napisati. Ovakve neugode sam obično rješavao brzo hodajući Palmotićevom do trga, pa Radićevom do Gospe i tu nadahnut, vraćo bih se u sobu.

- 07:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Saturday, August 27, 2016 7:31 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 28. 8. 2016. Gospodine hvala Ti za pricu iz današnjeg evanđelja po kojoj nas učiš otmjenom ponašanju. Pomažeš nam da steknemo finoću duha, kako bismo mogli svojim manirama svijetliti svima. Doista je vrlo ružno ako nas netko pozove u goste sjesti na prvo mjesto. Mudrije je sjesti na zadnje. I od domaćina čuti one drage riječi: 'Pomakni se na više'. Molimo Te učini srca naša po Srcu svome da se to vidi i po našem ponašanju u zajednici. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 14, 1.7-14)

- 07:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.16 sati A ipak je to kreposno djelo kad od nevolje ispraznosti i sterilnih meditacija bježiš u koristan rad. Baš iz tog razloga ova Isusova ovca započinje večernje 'Razmatranje uz mob'. Eh sam da kažem: je, bija me je uradit meštar Splićo. Sa svojom spiritualno - fizikalnom uradbom imaš dojam da ti je dao punkte od duhovnih vježbi. Gospodnji je on dar ovoj svojoj ovci. On je djelo ganuća Gospe Sinjske. Bit će Gospa Sinjska mislila: a što će biti od onoga što sam ovci svoga Sina obećala ako mu ne pošaljem čovjeka koji će ovcu profunkcionirati. I eto došao je on 'čovik i po'. Eh, opet me zgabija vlaški đir. Dosta mi je bilo vidjeti Ogorski česnjak šarac, koji je antibiotik i antioksidans. 'Oj koja bolest može napast Ogoranca posli luka antioksidansa. Oja noja oooj.'

- 07:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
A dide isto mi neiđe u glavu, ti imaš lipu pensiju moga bi živit ki gospon čovik. A oreš, radiš, crnciš kuda si od potribe. 'A Lujo pogledaj bolje pa'š vidit da plug baš lipo stoji.'

- 07:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo ti ki Isusova ovca tribaš činit sve na veću slavu Božju.' E znan baba Jako zato i jesan vako zaleža. 'To tribaš znat upotribit jer sad si u prvin redovin vojske Isusove.'

- 07:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.08.2016., petak

Ante Gabrić- Girđa korači


- 18:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #


James Martin, S.J., introduces readers to different ways to pray. Here he talks about Ignatian contemplation.

- 16:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic

- 15:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi p. Luka puno lipi pozdrava od iz Cetinske doline,sa divnim pogledom na Svilaju. Nigdje Sunce lipše ne sjaji ! HIiM
- Mahni Svlaji i zapivaj: Ja sam dite iz Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj!

- 15:45 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
13.28 sati 'Vidimo se sutra u osam.' E bio je to meštar Adis koji do ovog trenutka urađivao ovu Isusovu ovcu. Ovaj dan je baš kako valja. Samo terapija za terapijom. Već oko osam pala je uradba meštra Spliće. Pa je bila terapija No 1, sveta misa. A onda je bila uradba maestrese Une. Pa baš malo do malo prije meštar Adis. E ali ima opet doći meštar Splićo sa svojom spiritualno - fizikalnom uradbom. A kao zrnce duha za ove naše 'krpice' ('Glas iz krpa'). Vi koji hodate obratite pozornost na misao starog crkvenog pisca koji kaže: 'Bolje je na pravom putu šepati, nego na krivom putu trčati' Što si Isusova ovca prevodi: 'Dok je Gospodin uz mene, na pravom sam putu makar u karijoli bio.' Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.21 sati 'Vidimo se popodne u pol četiri - četiri.' Baš tako je reka meštar Splićo Isusovoj ovci ostavljajući je u kapeli. A prije toga je uradija, naravno fenomenalno. To ti se pari kada si s njim bacija picigin na Bače. Svetu misu nam predvodi naš najizvrsniji No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina

- 12:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Reci mojoj duši: 'Ja sam tvoje spasenje'. Ps 35

- 11:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi pater Luka, blagoslovi nas, krećemo danas (25. kolovoza 2016.) na hodočašće stopama sv. Maksimilijana Kolbea te sv. Ivana Pavla II. i sv. Faustine Kowalske u Godini Božjeg Milosrđa, rado ću Te se sjećati u molitvama od srca …
- Blagoslovio te svemogući Bog + Otac + i Sin + i Duh Sveti. U sebi reci AMEN! Od srca p. Luka

- 11:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
"Putnik sam koji hodi uskom zemljanom stazom, i ne skida pogleda svoga s lica Tvoga." (sv. Ivan Pavao II)

- 11:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Gospodine, od mene se ne udaljuj! Ps 35

- 11:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Pokaži mi, Gospodine, putove svoje, nauči me svojim stazama! Ps 25 HIiM

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Nada ne postiđuje (Rim 5, 5)

- 11:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Odagnaj tjeskobe srca moga,
iz bojazni mojih izbavi me!
Ps 25

- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, August 26, 2016 11:42 AM
Subject: Pravoslavni Bogoslovski Fakultet u Beogradu
Dragi moj pravoslavni a danas (petak) je kod tvojih katoličkih evanđelje o ludim i mudrim djevicama. Molim te budi mudar i shvati: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 11:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.00 sati HKR kaže Zdravomarijo... To nakon što je Isusova ovca malo prije imala Gospinu krunicu uz HKR. Važno znati kvalitetno započeti dan. A sada idemo! Nastoj da ovaj petak, 26. 8. 2016. bude bar malo ljepši zbog tebe. HVALJEN ISUS I MARIJA

- 11:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
From: luka.rada@isusovci.hr
Sent: Friday, August 26, 2016 11:37 AM
To: voditelji@hkr.hr
JUTARNJA MOLITVA, 27. 8. 2016. Gospodine danas kada spominjemo svete Monike, u evanđelju nam govoriš kako postupati sa onim što imamo. Sažeto kazano Ti nam poručuješ: 'Ne budi sitna duša!' Hrabro samo. Tko ne riskira taj ne profitira. Kad smo s Tobom Gospodine imamo sve i tko nam što može. Molimo Te utješi one koji su u materijalnoj nestašici i potakni sve nas da pomognemo onima koji su u nedostatku materijalnih sredstava za život. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 25, 14-30)

- 11:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
21.05 sati A eto ipak koje slovce za večernje 'Razmatranje uz mob'. Kao što znate dan (četvrtak) je bio intenzivno, vrlo, jako sadržajan. Bija mi je meštar Splićo. A bile su mi i moje Pečnik-ove. Ako pogledate arhivu web župe svaki tjedan su kod ovce ove. Ops. to bi ih razljutilo jer ovca je Isusova ovca. A one dolaze Isusu u ovci toj. One podsjećaju na dvije kraljice koje donose darove Isusu u ovci. Ili možda na one mudre djevice iz evanđelja (petak), koje su nosile su, nose svjetlo, i donijet će upaljenu svjetiljku vjere pred vrata kraljevstva nebeskog i u njega će moći ući. Ah te moje Pecnik-ove... Zbiljski, istinski su ponos web župe Gospe Sinjske!

- 11:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
'Lujo akos Krisov vojnik uvik tribaš svitlit i ričiman i diliman jer samo sa upaljenom svićon dolazi u Diku Nebesku.' Znan dide to, al samo ne znan svitlit ki ti.

- 11:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
A ma istoj to čudno baba Jako tvoj milej stuka tolke skule a nemore se kazat da sviltli ki ti. Ti si prava Ogorska pametnica - mudrica. 'Lujo drž to štas učija u skulan, al' i ne zaboravi Gospinu ružarju.'

- 11:26 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Kolovoz 2016 (489)
Srpanj 2016 (473)
Lipanj 2016 (461)
Svibanj 2016 (500)
Travanj 2016 (468)
Ožujak 2016 (494)
Veljača 2016 (454)
Siječanj 2016 (467)
Prosinac 2015 (457)
Studeni 2015 (425)
Listopad 2015 (465)
Rujan 2015 (472)
Kolovoz 2015 (478)
Srpanj 2015 (514)
Lipanj 2015 (465)
Svibanj 2015 (475)
Travanj 2015 (541)
Ožujak 2015 (497)
Veljača 2015 (385)
Siječanj 2015 (401)
Prosinac 2014 (424)
Studeni 2014 (391)
Listopad 2014 (414)
Rujan 2014 (396)
Kolovoz 2014 (403)
Srpanj 2014 (373)
Lipanj 2014 (432)
Svibanj 2014 (422)
Travanj 2014 (434)
Ožujak 2014 (440)
Veljača 2014 (355)
Siječanj 2014 (344)
Prosinac 2013 (329)
Studeni 2013 (313)
Listopad 2013 (395)
Rujan 2013 (451)
Kolovoz 2013 (467)
Srpanj 2013 (425)
Lipanj 2013 (459)
Svibanj 2013 (445)
Travanj 2013 (423)
Ožujak 2013 (453)
Veljača 2013 (370)
Siječanj 2013 (384)
Prosinac 2012 (421)
Studeni 2012 (428)
Listopad 2012 (440)
Rujan 2012 (430)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se