Image and video hosting by TinyPic

Dobrodošli u
web-župu
Gospe Sinjske!

Image and video hosting by TinyPic
Podižemo ovaj oltar Srcu Isusovu. Pa i red je zbog toga što sam na Srce Isusovo 2003. godine, zavirio mrvu u tu lipotu.

Image and video hosting by TinyPic
Kao osobitu pomoćnicu u radu naše web župe Gospe Sinjske, odabirem Mandu Rađa (Koljanin), moju pokojnu majku koju sam bio susreo tamo 'di je liiipooo', da mi/nam pomogne dohodati do onih 'puno lipi stvari' što mi je obećala Gospa Sinjska.

Image and video hosting by TinyPic
Nebeski zaštitnik naše
web-župe Gospe Sinjske:

IVAN PAVAO II

Kunski račun u PBZ:
2340009-3206845858


Za uplate iz inozemstva:
Devizni račun u PBZ: 20110104142
IBAN: HR1523400093206845858
SWIFT (BIC): PBZGHR2X


e-mail:luka.rada@isusovci.hr
mob: 0915323766

(svetu misu imam svaki dan u 9.30 sati)
Na 'web counter' total od 1.01.2006.
Od 1. 2. 2014. sam u Zagrebu
Adresa:
Svećenički dom
Fratrovac 40
10000 Zagreb
Molite da na Fratovcu profunkcionram.
LINKOVI:
Rađa
Ne uređeno: ob stablo Rađa
NovaTV: Provjereno 12 3 2009
HKR: Budimo mladi 28 11 2016
ono malo više
OGORJE
BITNO
Radio Marija
Radio Marija BIH
Hrvatska provincija D.I.
Kolegij sv. Josipa - Jordanovac
LURD
ZKŽ
LAUDATO
ŽIVO VRELO
IKA
NUNCIJ
FACEBOOK
Veliki kršćanski duhovnici
SKAC - Zagreb
Jingle Modrave
Misija
BALTIMORE
p. Ante Gabrić video
VATIKAN
CTV Vatikan
Image and video hosting by TinyPic
Ne znam znate li da svako jutro (od 26.9.2011.) vaš 'onaj' (ja) šalje na HKR 'Jutarnja molitva uz mob'. To pročitaju u 6.20 sati/nedjeljom u 7.10 sati. Usudi se biti to što jesi - katolik i slušaj Katolicki radio! (p.s. Pojačaj radio) Ako ti promakne čuti, otvori web župu: www.paterluka.blog.hr Od srca p. Luka
Svake nedjelje, širom svijeta, šaljem više stotina sms knev (komentar nedjeljnog Evanđelja). A to prilično košta, pa ako hoćete da knev dobiju svi kojima je potreban, pošaljite mi sms-om broj vip bona ili mi nekako drugačije uredite da imam dovoljno vip bonova. Hvala!

WEB ZUPA GOSPE SINJSKE

29.04.2017., subota

Image and video hosting by TinyPic
14.25 sati Oh, Srce Isusa dragoga, čekalo si me one 2003 godine. Hvala Ti, jer sam sad pred Tobom obdaren mnogim darovima, među kojima su i moje Pečnik-ove, koje me upravo odavde prebacuju do Cvjetnjaka dragog. Ah...

- 18:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.10 sati A evo, naš novak Zlatko je prebacio p. Galaunera, s. Nataliju i Isusovu ovcu, sa Fratrovca do Palme (BSI u Palmotićevoj). A sada ta ovca čeka, s pogledom na sliku Srca Isusova, moje Pečnik-ove. 15.09 sati A sada je kava već tu, moje Pečnik-ove isto, a naravno i Isusova ovca. Još samo srrrk... i ćakula-bakula kreće - to nema što drugo bit, nego Cvjetnjak dragi!

- 18:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.35 sati Oh, hvala Ti Bože što ushiti duše ovce Tvoje ne prestaju s riječima: 'A mi smo se nadali...' Hvala Ti Isuse moj sto sam ovca Tvoja i sve što je dobro i lijepo vječno će trajati. Hvala Ti Gospodine što si Ti ta vječnost u kojoj sam trebao biti. Al' eto vraćen sam da učinim još 'puno lipi stvari'. Hvala Ti za povjerenje toliko meni, najobičnijoj ovci. Da, Isuse Tvojoj ovci, želim biti samo to Isusova ovca = isusovac. Eh, kažimo koju o raskošju Božjih darova ovu subotu. Kao prvi i najvrjedniji dar je terapija No 1, sveta misa u 10 sati. A onda terapija No 2, uradba meštra Spliće. To znate da on radi potpuno i cjelovito. A i ostrigao kosu Isusovoj ovci. Hvala Ti Bože još će pasti kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Kažem vam prelijep dan skoro kao najljepši dan nedjelja. Ah razumijem kako to da su neki skrenuli u subotare. Haj, zdravi i veselí bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 12:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.44 sati Hvala Ti Bože slavit ćemo svetu misu. Do u kapelu karijolu i u njoj ovcu je prebacio naš novak Zlatko. Isus će ih okrijepiti Sobom pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Ma ah, svetu misu nam ni danas ne može predvoditi naš No 1, subrat/zemljak p. Janko Rogina. Aoh, a neće se buni iz samo njemu znanih razloga. Ma radosna - vesela vijest je da me danas čekaju sami darovi Božji. Poslije svete mise uradba meštra Spliće a poslije podne kava na Cvjetnjaku uz moje Pečnik-ove. Gospodine evo njih svo troje stavljam na oltar Tvoj. Molim Te da se neisrpe dok ne učine ono zašto si ih poslao ovci Svojoj. Amen!

- 09:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Čuvao te Gospodin od zla svakoga, čuvao dušu tvoju! Ps 121

- 09:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Hodit ću pred licem Gospodnjim u zemlji živih. Ps 116

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Tvoja ljubav nek mi bude tješiteljicom po obećanju koje si dao služi svom. Ps 119

- 09:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
6.19 sati Eh, 'daj mi do posve neznatnoga izrasti.' To su zbiljske veličine! Oni koji daju sve od sebe da budu ne primijećeni, beznačajni - to su face od ljudi - gromade! Ah, ali to se može poželjeti i nastojati doseći, onda ako imaš uredan duhovni život. E ali ako si godinama tlačen da si nitko i ništa, da si blesav jer si udren u glavu. Onda ti kao lijek dođe podrška, od činjenice da jesi stvarno udren kamionom u glavu. Znam da je neukusno kad se ta drama odvija pred očima sviju. Ali vas molim za razumijevanje jer kod ove Isusove ovce 'radovi su u toku' - još. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Baba Jako meni neiđe u glavu kako se ti taka mudrica denjaš sa menom blentavon drtesinom svaku veče sidit uz ognjišće? 'Ehe Lujo al mi izmolimo i Gospinu ružarju.'
- Hvaljen Isus i Marija. Hvala. Hvala Bogu da imamo tako dobrog svećenika kao što ste Vi. Lijepo je puno moliti Gospu . Ugodna večer.
- Hvaljen Isus i Marija! Ma znate...baš se nekad upitam kako pater Luka meni skoro deset godina skoro svaku večer šalje poruke. E...sad...oće moj Lujo da budem bolja, bolja... a da bi bila samo krunica, zrnce po zrnce napravit će nešto od mene... p.s. pravi ste Isusov prijatelj... vjerujete u čovjeka... vjerujete da se sve može u dobro pretvoriti... hvala vam... Bvb

- 08:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni gledam kako papa u Egiptu razgovara s koptima o približavanju. I poželim da tako razgovara i sa SPC. Ali Bogu u ruke! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.06 sati Ma haj pusti ovo, ono... Sad iz 'krpa' nakon što si odradio svoje ceremonije (gledanje tv-dnevnika) i obavio obrede (izbrevijario redovničko). Sada dok ti je pamet koliko - toliko živahna daj još jedno 'Razmatranje uz mob'. A mora čovjek samoga sebe tlačit, da ga drugi ne bi morali. Pa je ako želiš nešto od života učiniti moraš angažirano živjeti. Najljući je križ biti beskoristan. Ajoj, to je kao da te netko kolje ne nožem nego žlicom. Strava, užas je biti beskoristan! A eto s tim suočen nakon dugogodšnjeg prebijanja od karijole do 'krpa', dakle mrcvarenja tj. patnje. Iz teologije znam da patnja može biti snažno sredstvo ako se upotrijebi. Pa eto tako se prebacujem od jednoga do drugoga za povjerenu mi mlađariju, za domovínu Hrvatsku da postane sveta Hrvatska i za uspješnu realizaciju 'puno lipi stvari'. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
Ima neka tajna veza među retkom nekim i raspetosti ove. To te život raspinje dok može, dok ne dođe: stop! Ne dalje! Tko to kaže? Ako si Njegova ovca, Pastir Dobri koji brine koga će vodit na tihane izvore. He, he... Svoje ovce Dobri Pastir vodi i kad su raspete. Vodi ih u duboke, skrivene ljepote križa. Ali samo ovce koje su Njegove! Neupućeni to zovu sadomazohizam. Ali kad vam kažem nema ništa vrijednije nego s Kristom raspet biti. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 30. 4. 2017. Gospodine Ti znaš ono što nam preostaje poslije uzleta duše je: 'A mi se nadasmo...' Upravo tim riječima su Ti odgovorila ona dva isfrustrirana, snuždena Tvoja učenika na putu u Emaus. Ono što si rekao njima odnosi se i nas: 'O bezumni i srca spora da vjerujete...' Da, Gospodine trebali bi smo vjerovati da sve što je uistinu dobro i lijepo vječno traje. Molimo Te daj da Te i mi prepoznamo u lomljenju kruha na svetoj misi. Hvala Ti za svetu pričest u kojoj primimo Tebe. Okrijepljeni Tobom, molimo Te umnoži nam vjeru, učvrsti nadu i usavrši ljubav. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Lk 24, 13-35)

- 08:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
17.26 sati Auh, nadvila se kao tmurne oblačine opasnost da budem beskoristan. Haj, bježmo! Web čeka, to je dobra oznaka weba da se na nj može pobjeći kad nešto prijeti. Hajmo uradit večernje 'Razmatranje uz mob'. Učinimo ono što i obično. Osvrnimo se na evanđelje (subota). Hu, hu baš dobro što sam tupa, glupa, neupotrebljiva ovca, bleee... A znao sam to i prije teoretski. Ali sada iskustveno znam: 'što je Bog sakrio od mudrih i umnih, objavio je...' Tuntlavcima kao što je ova ovca. Ali zato sto je ta ovca Isusova ovca nađena je dostojna da primi 'puno lipi stvari'. I da primi vreću milosti Božjih samo zato što je ta Isusova ovca RASPETA (na bolesničkom krevetu) dobar komad života. Evo samo ću spomenuti od tog obilja darova Božjih, danas u subotu vidjet ćete ih. To su meštar Splićo i moje Pečnik-ove s kojima ću ako vrijeme dopusti na Cvjetnjaku kavu ispiti. A šta ću vam pričat Gospodin voli svoje ovce, osobito onda kad su raspete. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:08 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Luju upanti mile Kristov si vojnik i tebi pripada samo najbolje. Krist kralj nas je naučija kako? Privati najzadnje misto, patnju i sve šta ti je teško - pa ćeš bit prvi.' Hu, hu dide...

- 08:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Baba Jako meni neiđe u glavu kako se ti taka mudrica denjaš sa menom blentavon drtesinom svaku veče sidit uz ognjišće? 'Ehe Lujo al mi izmolimo i Gospinu ružarju.'

- 07:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

28.04.2017., petak

Image and video hosting by TinyPic
"Novu vam zapovijed dajem: Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio, tako i vi ljubite jedni druge!" (Iv 13,34)

- 18:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dok je sunca, živjelo mu ime! Ps 72

- 17:25 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
14.09 sati Augh, redak bi htio? Ok može redak bez nadahnuća, bez Duha koji šaptao bi. Ali to uobzir ne dolazi. Daj shvati sve što želim činiti je dopusti Duhu Svetom da kroza me puše. Istina nisam truba al’ jesam Isusova ovca!

- 17:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.31 sati Sve, sve govori isto: i mob kojega držim u ruci, i 'zlatni palac' koji pleše po mobu, i 'krpe' u koje sam umotan. Sve govori uradi 'Glas iz krpa'. A eto mogu reć da su jutros Isusovu ovcu uradila dva anđela koji su toj ovci došli na intervenciju babe Jake. A ća se tu jema pričat kad je mestar Splićo poduhvatio radit Isusovu ovcu to je učinija potpuno i cjelovito. To ti se pari ka'da si učinija Lojoline duhovne vježbe. Pa razgiban, promigan, osvježen lebdiš u zraku. A drugi anđeo babe Jake je maestra Morena koje je tako maestralno uradila onu drugu ruku, da je posve je izvjesno da će i ta ruka profunkcionirati (ih, u 'punini vremena') Haj, zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Izdvojeno 27.4.2017. - Nova služba mons. Alessandra D'Errica, apostolskog nuncija u Hrvatskoj


- 10:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Totus tuus!
Tvoj sam sav i sve moje pripada Tebi.
Moj ljubljeni Isuse, po Mariji, Tvojoj presvetoj Majci.

sv. Ljudevit Monfortski

- 10:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.36 sati Neisforsirano rečeno uistinu mi je drago što ću uskoro imati svetu misu. Premda je tako svaki dan ipak nije nešto svakodnevno - uobičajeno. Uvijek nov Krist kralj nas obnavlja. ... Baš je naša sremačica Nada liftom spustila karijolu i u njoj ovcu prebacila do u kapelu. Gdje će ih Isus okrijepiti Sobom i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Gospodine čini što hoćeš od mene. Vodi kako znaš, i kud hoćeš Ti. Kud hoćeš Ti! Samo kud hoćeš Ti! Sva želja srca mi da bude kako hoćeš Ti! Amen!

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
U tebe je, Gospodine, dobrota! Ps 62

- 08:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Na Ogorskom silu: Ma baba Jako ti imaš čudesne ruke. Š njimon meni daješ pole od kunpira, i pečeni kukuruz šta mi ga u ognjišću ispečeš. 'Ee Lujo al' š njimon izmolin i Gospinu ružarju.'
- TI SI LUKSI POIJA TONU KURUZE (Trišnja)
- "Hrabro samo, veliki koraci su pred Tobom!"

- 08:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni nama je nepremostiv problem odjelotvoriti SPC = RKC = SPC. Ali ne Kristu Gospodinu. Predajmo Njemu u ruke - ali PREDAJ! Od srca p. Luka, isusovac

- 08:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
4.54 sati HVALJEN ISUS I MARIJA prvi korak neka to bude. Svaki pogled neka to odašilje. S Isusom i Marijom sve! S pomoću njihovom sve se može, sve se da! Ah, to bi trebalo teološki podkrijepiti. Jasno Isus je Bog i sve može. Ali jer nas ljubi čini sve što je za naše dobro. A jer je Bogo - čovjek ima majku i sve te nama dobro poznate odnose Dijete - majka. I zato nema toga što Isus neće učiniti što Gospa zamoli. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Dragi Pater! Nadam se da ste dobro, evo jedan bonbončić, upišite broj: ... Pozdrav, BVB
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 08:36 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
20.03 sati Eh, sad kad više nisam pred izborom da radim što je najvažnije, eliminacijom manje važnoga. Sada ću radit ovo jedino što imam i mogu. Radit ću karizmom Isusovih ovaca: AMDG! (sve na veću slavu Božju) Što pak znači vedro, istinito. Ne biti crnogledac, bez ispruženog prsta. Biti realan ne znači biti slijep. Ali teške teme treba: Bogu u ruke! Fasciniran sam kako Gospodin svime upravlja. A znate zašto? Zato jer je Njegova ovca (ja) RASPETA (na bolesničkom krevetu). Upravo to smatram magnetom za mnoge darove Božje. I zbilja sad mogu reći da sam Bogu mio. Nisam neki misaoni briljanten, nemam dar molitve jezicima… Ali imam više od svega toga RASPET sam (na bolesničkom krevetu). Biti raspet je vrhunac duhovnog života. Dakako raspet s Kristom. To je strava teško ali svu potrebnu utjehu od Gospodina primaš. Haj, zdravi i veseli bili!

- 08:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 29. 4. 2017. Gospodine danas na blagdan svete Katarine Sijenske, crkvene naučiteljice i zaštitnice Europe. U evanđelju nam govoriš kako biti uistinu velik i mudar. Kažeš: 'Slavim te, Oče, Gospodaru neba i zemlje, što si ovo sakrio od mudrih i umnih, a objavio malenima. ... Uzmite jaram moj na sebe, učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca i naći ćete spokoj dušama svojim.' Gospodine a to je posve drugačije našoj ljudskoj logici. Mi mislimo: ako želiš biti velik budi misaoni briljanten, budi mudar, neka se za te čuje, nek' se zna. Oprosti zbog ovih stranputica. Molimo Te daj nam do posve neznatnoga izrasti. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Mt 11, 25-30)

- 08:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
16.59 sati E rezultat odvagivanja: što bi? što bi? Je, hajde uradi večernje 'Razmatranje uz mob'. A posve nerazborito bi bilo ne upotrijebiti ovaj dar Božji da plesom 'zlatnog palca' po mobu elegantno ispisujem comp tekst. Gospodin zacijelo zna zašto me je od tamo probudio kad vidio da mogu tekstove ispisivati laganica. Ma eto za razmatranje osvrnimo se na evanđelje (petak). To je uvijek misterij kako dobri ljudi uvijek hoće pomoći, uvijek dati. Uvijek imaju, imaju... Ti ljudi su prijatelji Božji kojemu su dali svoje ruke. A onda davanju nema kraja: potrebni samo uzímaju, a Isus kom su dali svoje ruke samo daje, daje... Kušajte ide to. A baš ću upit svoga susjeda p. Cveka kako on to. Haj, zdravi i veseli bili!

- 07:58 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Kako to dide? Ti oćeš svakomen pomoć - a nikad se ne umoriš? 'Lujo Krist kralj pomaže svojin vojnicin. Znaš kad je Krist naranija ijade gladnih su pet kruva. On je samo dava gladni su samo uzimali.'

- 07:55 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma baba Jako ti imaš čudesne ruke. Š njimon meni daješ pole od kunpira, i pečeni kukuruz šta mi ga u ognjišću ispečeš. 'E Lujo al' š njimon izmolin i Gospinu ružarju.'

- 07:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.04.2017., četvrtak

Image and video hosting by TinyPic
Dok palme njihale budu grane, u Zagrebu će jedno Srce kucati za me. Prestat nikad neće jer dok je Srca Isusova bit će Hrvatske svete i ljubavi prave.

- 18:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Svilajo od bukve i kamena tkana. Sveta goro Ogorana, od pjesnika opjevana. Svilajo uz koju išao je put od svile i dao ti ime. Il' ti ime od svilenih volova što po tebi su pasli. Peko povrh žestokih vlaja, srca od Hrvata, radnika - orača. Ja san dite sa Svilajice gdi mater ne rađa kukavice. Oja noja oooj!

- 17:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
15.04 sati Ma skroz sam nikakav za redak. Al učinit ću i ovaj put apsurd i kušat ću. Zlo nasrće, navaljuje na me... Guštalo bi da me zna, da sam mu proziran. Al' neka usudi i nadviriti i osvjedoči se da sam ovca. Neka pogleda bolje i vidi da sam Isusova ovca. Pa nek' pošteno prizna da uza me je jači onaj NAJJAČI! 'Ja sam slab al' Ti jak Ti me čuvaj svakog zla, Isuse!'

- 16:49 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Glas iz krpa

Image and video hosting by TinyPic
12.08 sati Evo sad nakon što srknuo juhicu (malo gušću - grrr...) započnimo radit naše 'krpice' ('Glas iz krpa') E valja kazat da je ova Isusova ovca imala terapiju No 1, svetu misu u 10 sati. A onda terapiju No 2, meštar Splićo je Isusovu ovcu uradija onako kako samo on zna: potpuno i cjelovito. 13.08 sati Evo sad iz 'krpa' valja još kazat da je bila i terapija No 3, maestra Morena sa maestralnom uradbom one druge ruke. Neka se i to zna da je uz nas starčeke jutros bila naša pastirica s. Natalija. Poslije podne će biti njegovateljica Jadranka. Bogu hvala stvari idu dobro! 'Da ustrajemo moli za nas o Gospe Sinjska budi nam spas.' Haj zdravi i veseli bili! Od srca vaš web župnik p. Luka od Raspete Ljubavi

- 11:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Kršćanstvo se neće širiti ako ne bude bilo RADNIKA, MOLITELJA i PATNIKA. To je jedini zakon u širenju Kraljevstva Božjega na zemlji. (Vlado Koljanin)

- 11:50 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi tata, tvoje godine ti navještaju da ćeš uskoro morati prijeći. Stoga te molim ono to si mislio ostaviti meni, ostavi svojoj kćeri a mojoj sestri Ivi Hrga. Od srca tvoj p. Luka

- 11:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
9.41 sati Uz sobu, po sobu u lift, kojim naš Zlatko (novak) spušta u kapelu Isusu ovcu. Gdje će ih Isus Sobom okrijepiti pa će i ovca biti kako spada Isusova ovca = isusovac. Molim Te molim Isuse daj mi snage bar prihvatiti one koje nemam volje voljeti. Ne daj mi ne daj apsolutno nikog mrziti. Učini, daj mi da srce moje bude poput Srca Tvoga. Hvala Ti Riječi što uščuvao si mi mogućnost družiti se sa napisanom riječju. Neka ovakva napisana riječ bude prenosnik Tebi živa Riječi. Amen!

- 09:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
- Hvaljen Isus i Marija! Molim vas... bonbončić... hvala na svakoj poruci...Bvb
- Hvala lipa za bombon! Od srca p. Luka

- 09:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
Dragi moj pravoslavni, parafraziram: Tko odozdo dolazi govori: mi smo svoji, ni trunke ne popuštamo. A tko je odozgo govori: SPC = RKC = SPC Od srca p. Luka, isusovac

- 09:16 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Image and video hosting by TinyPic
JUTARNJA MOLITVA, 28. 4. 2017. Gospodine slušajući današnje evanđelje, budi nam se želja da budemo bliskiji s Tobom. Jer i sami se suočavamo sa brigom kako nahraniti nama povjerene. Slušamo da si se Ti našao pred par tisuća gladuša a imao si samo pet kruhova i par ribica. Uspio si ih sve nahraniti, čak je nešto i preostalo. Uspio si to vrlo jednostavnim zahvatom: Ti samo davao a oni su samo uzimali. Kakva ideja! Molimo Te učinimo taj podvig i u našem domu primi naše ruke i po njima Ti daji mojima. Amen! Od srca p. Luka (Po evanđelju dana: Iv 6, 1-15)

- 09:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Razmatranje uz mob

Image and video hosting by TinyPic
18.00 sati Sad baš i ne znam koliko smisla ima započinjati večernje 'Razmatranje uz mob' jer svaki tren bi mogao naići meštar Splićo da drugi put danas uradi Isusovu ovcu. A što će ovca... 19.50 sati Eto baš je trebala još koju zablejat a meštar Splićo je prihvatio i uradio kako samo on to zna. Onako po Splitsku. Ah, kad je krajem sedamdesetih na Kmanu igrao balun, da je on igra za ekipu iz Splita 3. Brigalo bi Kmanjane kako njih stuć. Ali ne bi imali šanse kad uleti Pero, pa doda Trišnji koji opali balun drito u goool! Ah, ajoj ovo je razmatranje. A ovo je na nivou ćakula – bakula... Ha, pa ipak svaka izgovorena riječ traži izvjesno dostojanstvo. Mi vjernici trebamo imati na pameti da smo prenosnici Božjih riječi. Svatko od nas je truba na koju Gospodin želi izvesti nešto. Haj, zdravi i veseli bili!

- 09:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Naučija od dida Majora

Image and video hosting by TinyPic
Dide ne razumin kako to? Menij s tebon nije teško orat, na guvnu vrć, il' bilo šta radit? 'Razumin te Lujo jer Kristovi vojnici rad pritvaraju u molitvu.'

- 09:02 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Na Ogorskom silu

Image and video hosting by TinyPic
Ma kako to baba Jako i baba Dota, i baba Buća... Sve bake Ogorske bi ispekle kokuruz na ognjišću za svog milu. A ničiji nije slasan ki tvoj? 'Eee Lujo al' mi uz nj izmolimo i Gospinu ružarju.'

- 08:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Travanj 2017 (400)
Ožujak 2017 (435)
Veljača 2017 (354)
Siječanj 2017 (408)
Prosinac 2016 (453)
Studeni 2016 (472)
Listopad 2016 (447)
Rujan 2016 (436)
Kolovoz 2016 (539)
Srpanj 2016 (473)
Lipanj 2016 (461)
Svibanj 2016 (500)
Travanj 2016 (468)
Ožujak 2016 (494)
Veljača 2016 (454)
Siječanj 2016 (467)
Prosinac 2015 (457)
Studeni 2015 (425)
Listopad 2015 (465)
Rujan 2015 (472)
Kolovoz 2015 (478)
Srpanj 2015 (514)
Lipanj 2015 (465)
Svibanj 2015 (475)
Travanj 2015 (541)
Ožujak 2015 (497)
Veljača 2015 (385)
Siječanj 2015 (401)
Prosinac 2014 (424)
Studeni 2014 (391)
Listopad 2014 (414)
Rujan 2014 (396)
Kolovoz 2014 (403)
Srpanj 2014 (373)
Lipanj 2014 (432)
Svibanj 2014 (422)
Travanj 2014 (434)
Ožujak 2014 (440)
Veljača 2014 (355)
Siječanj 2014 (344)
Prosinac 2013 (329)
Studeni 2013 (313)
Listopad 2013 (395)
Rujan 2013 (451)
Kolovoz 2013 (467)
Srpanj 2013 (425)
Lipanj 2013 (459)
Svibanj 2013 (445)

Cambi: Izliči me
Cambi: Oprosti
DUŠNI DAN

p. L. Rađa, propovijedi
Prop. 1
Prop. 2
Prop. 3
Prop. 4
Prop. 5


" target="_blank">Radio Marija, Mladi za mlade 19. 2. 2002.

SAŽETAK RBK

27. 6. 2003. Saobraćajka - Šopot
Nova bolnica u Zadru
6. 8. 2003. Dovezen u K. Toplice
21. 8. 2003. Probudio se iz kome
11. mjesec 2003. Maknuta sonda
2.6.2004. Dovezen na Fratrovac
31.7.2004. Iskašljao kanilu
5.10.2004. U bolnici zbog bubrežnih kamenca
3.11.2004 U zaraznoj bolnici zbog sepse
6.12.2004. U Vinogradskoj bolnici zbog razbijanja bubrežnih kamenaca.
20.12.2004. Odvezen u Split kod Mešina
10.01.2005. Povratak iz Splita na Fratrovac
2.03.2005. Povratak u K.Toplice
5.03.2005. Prvi dnevnički zapis
19.04.2005. Ukazala mi se Gospa Sinjska
6.10.2005. Odlazak u Lovran (povratak nakon 5 dana)
1.01.2006. Početak bloga (web župe)
27.2.2006. Operirao 8 tetiva nogu na Šalati
2.3.2006. Povratak u K. Toplice
26.4.2006. Skidanje gipsa
19.12.2006. Odvezen u Split
11.3.2007. Lom noge (kod Mešina u Splitu)
30.4.2007. Povratak na Fratrovac
25.7.2007. Povratak u K. Toplice
30.6.2011. Dolazak u Krapinu
1.2.2014. Povratak kući u Zagreb

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se